Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012"

Transcriptie

1 enlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek van ,-- ingediend voor de uitvoering van het project "Halt in de basisvorming" van het Voortgezet Onderwijs in Smallingerland voor het jaar Daarnaast legt zij verantwoording af over de uitvoering van dit project in 2011 (zie verder: toelichting). 1. Het college neemt kennis van de verantwoording van het project "Halt in de basisvorming" over het jaar 2011 en stelt de subsidie over 2011 definitief vast. 2. Het college stemt ermee in dat de subsidie voor dit project voor 2013 wordt toegekend. 3. Het college legt de verantwoording van Halt over 2011 informerend voor aan de raad. Saza Huisvestingsprogramma 2012 Elk jaar dient het college het programma (lijst met toegewezen aanvragen), overzicht (lijst met afgewezen aanvragen) en het meerjaren huisvestingsplan vast te stellen in het kader van de Verordening onderwijshuisvesting. 1. Het programma, overzicht en het meerjaren huisvestingsplan 2012 (uitvoeringsjaar 2013) worden vastgesteld. 2. De kosten voor onderhoud ad ,-- worden gedekt uit de reguliere middelen voor onderhoud. 3. De kosten voor huisvesting SO de Zwaai (MOD) ad ,-- worden gedekt uit de gereserveerde middelen voor onderwijshuisvesting. 4. De huurlasten ad ,-- worden gedekt uit de reguliere middelen voor onderwijshuisvesting. Saza Spoedaanvraag basisschool De Parel Het schoolbestuur van GBS de Parel heeft een spoedaanvraag ingediend voor het aanpassen van de riolering. Vanwege de spoedeisendheid zijn de werkzaamheden al uitgevoerd. 1. In afwijking van de verordening wordt de spoedaanvraag gehonoreerd. 2. Er wordt een budget beschikbaar gesteld van 2.210, De kosten worden gedekt uit het reguliere onderhoudsbudget voor onderwijshuisvesting.

2 november 2012 Pu Advies Ondernemingsraad over vorming FUMO De ondernemingsraad heeft op verzoek van het college advies uitgebracht over de vorming van de FUMO. De ondernemingsraad wordt overeenkomstig de concept-brief geantwoord. 3 december 2012 Pu Werken voor het kadaster De gemeente Smallingerland doet metingen, waarbij de gemeente rechthebbende is, voor het Kadaster. Het Kadaster vraagt de gemeente Smallingerland nu om ook metingen te doen, waarbij de gemeente geen rechthebbende is. Er worden op aanvraag van het Kadaster ook metingen uitgevoerd waar Smallingerland geen (ver)kopende partij is. 5 december 2012 Ont Evaluatie Shared Space-projecten Het concept van Shared Space is de afgelopen jaren voor diverse herinrichtingen binnen de gemeente uitgangspunt voor het ontwerp geweest. In 2005 twee jaar na aanleg van het Laweiplein heeft hier een evaluatie plaatsgevonden. Er is echter behoefte aan meer onderzoek naar de effecten van Shared Space. 1. De NHL krijgt opdracht om de evaluatie van Shared Space-projecten in Smallingerland uit te voeren zoals beschreven in de offerte d.d. 1 november De kosten ad ,-- exclusief BTW worden ten laste gebracht van het budget voor ontwikkeling verkeersbeleid. BO Beslissing op bezwaar Wob-verzoek Mulderbeschikking Tegen een besluit van uw college op een Wob-verzoek inzake een Mulderbeschikking is bezwaar gemaakt, omdat niet alle gevraagde documenten zijn verstrekt. Gelet op de bezwaargronden en recente jurisprudentie, wordt geadviseerd om het bezwaar gegrond te verklaren en alsnog de gevraagde documenten te verstrekken. Daarnaast wordt geadviseerd om tegemoet te komen aan het verzoek om vergoeding van proceskosten van 437,--.

3 Het bezwaar wordt gegrond verklaard en het bestreden besluit wordt herroepen. 2. Er wordt tegemoet gekomen aan het verzoek om vergoeding van proceskosten van 437, De beslissing op bezwaar wordt overeenkomstig onderliggende concept brief aan de bezwaarmaker bekend gemaakt. Pu Samenwerkingsovereenkomst Bestuurlijke Strafbeschikking milieu Vanaf 1 mei 2012 is het mogelijk een bestuurlijke strafbeschikking te gebruiken voor overtredingen op het gebied van milieu (BSBm). Het college van Gedeputeerde Staten krijgt deze bevoegdheid toegewezen, zolang geen regionale uitvoeringsdienst (RUD) is opgericht. Zodra een RUD is opgericht komt de bevoegdheid toe aan de directeur van de RUD en vervalt de bevoegdheid van GS daarmee van rechtswege. Door middel van een samenwerkingsovereenkomst wil GS invulling geven aan de BSBm. 1. Gezien de korte termijn waarop de RUD zal worden opgericht, wordt afgezien van het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst. 2. Er wordt ingestemd met de (concept-)brief aan GS. Saza Subsidieaanvraag Stichting Zelfhulp Nederland Stichting Zelfhelp ondersteunt een zogenaamde Buitenveldert groep in Smallingerland. Dit is een zelfstandige lotgenotengroep met verslavingsproblemen die bijeenkomen voor blijvend herstel en versterken van eigen regie. Vorig jaar is een eenmalige subsidie van 3.500,-- toegekend. Nu vraagt men 5.000,-- subsidie aan. Het subsidieverzoek wordt afgewezen. Het eenmalig subsidie was bedoeld om de start mogelijk te maken en niet bedoeld voor structurele ondersteuning van vooral de landelijke organisatie. Pu Omgevingsvergunning voor een betonmortelcentrale, Tussendiepen 12-1 in Drachten Voor het perceel Tussendiepen 12-1 in Drachten is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het veranderen van de uitvoering van de betonmortelcentrale t.o.v. de oprichtingsvergunning van 14 november Er zijn zienswijzen ingediend tegen de ontwerpbeschikking door een derde. De zienswijzen gaan over de activiteit milieu. Op grond van de Wabo moet daarom de reactie van Gedeputeerde Staten op de zienswijzen, verwoord in de verklaring van geen bedenkingen, worden overgenomen. In de beschikking is deze reactie verwerkt. 1. De ingediende zienswijzen tegen de ontwerp-beschikking voor de omgevingsvergunning worden in overeenstemming met de verklaring van geen bedenkingen van Gedeputeerde Staten, deels gegrond en deels ongegrond verklaard.

4 De gevraagde omgevingsvergunning voor het perceel Tussendiepen 12-1 in Drachten wordt verleend. Ont Ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied" Het voorontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied" heeft in de periode 20 april tot 1 juni 2012 ter inzage gelegen voor inspraak en overleg. Er zijn 42 inspraakreacties en zes overlegreacties ontvangen. De inspraak- en overlegreacties zijn samengevat en van een antwoord voorzien. Er is onderzoek verricht naar de milieueffecten van het voorgenomen beleid. De inventarisatie van landschapselementen is verricht. Een en ander is verwerkt in een ontwerp-bestemmingsplan en een ontwerp-planmer. Deze ontwerpen zijn nu gereed voor ter inzage legging. Het ontwerp plan- MER zal daarnaast worden toegezonden aan de commissie MER. 1. Er wordt ingestemd met de beantwoording van de inspraak- en overlegreacties, zoals opgenomen in de notitie Overleg- en inspraakreacties. 2. Er wordt ingestemd met het ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied" en ontwerp-planmer. 3. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd. 4. Het ontwerp plan-mer wordt ook voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. 5. De kennisgeving als bedoeld in punt 3 wordt toegezonden aan de instanties van het rijk, de provincie en het waterschap. Het ontwerp plan-mer zal voor toetsing naar de Commissie m.e.r. worden opgestuurd. PenO Wijziging regeling bezoldiging zorgtoeslag Per 1 januari 2013 worden de voorwaarden voor het verkrijgen van zorgtoeslag versoepeld. In de LOGA ledenbrief met het kenmerk ECCVA/U is opgenomen dat o.a. Artikel 7:24a uit de CAR- UWO zal wijzigen. In dit artikel zij nl. de voorwaarden voor het toekennen van een tegemoetkoming in de ziektekosten opgenomen. De gemeente heeft er voor gekozen om deze regeling ruimer te maken dan de landelijk afgesproken richtlijnen. De gemeente heeft in onze lokale regeling bezoldiging in Artikel 24 Zorgtoeslag voorwaarden opgenomen die ook van toepassing zijn op de niet landelijk afgesproken collectieve zorgverzekeraars. Om synchroon te blijven met de voorwaarden die landelijk zullen gaan gelden, is het voorstel om de lokale regeling bezoldiging te wijzigen. Praktisch heeft dit tot gevolg dat medewerkers met één basiszorgverzekering en één aanvullende zorgverzekering een tegemoetkoming in de ziektekosten wordt verleend. De voorwaarde om ook één tandartsverzekering af te sluiten komt te vervallen. Deze voorwaarde zal per 1 januari 2013 in gaan. De wijzigingen zijn opgenomen in de bijlage. 1. Het college besluit de regeling bezoldiging Artikel 24 lid 1 en lid 4 van AR Smallingerland per 1 januari 2013 te wijzigen. 2. Het Georganiseerd Overleg heeft hierover op 16 november 2012 overeenstemming bereikt.

5 Het besluit zal ter kennisname aan de Ondernemingsraad worden gezonden. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 4 december 2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling besluitenlijst week ; conform vastgesteld BO Concept Samenwerkingsovereenkomst Veiligheidshuis Fryslân Vanaf 2008 werken OM, politie, gemeenten en ketenpartners in Friesland met succes samen in het Veiligheidshuis Fryslân (VHF). Met ingang van 1 januari 2013 draagt de minister landelijk de verantwoordelijkheid voor de veiligheidshuizen in Nederland over van het OM naar de gemeenten. In maart 2012 bent u geïnformeerd over dit transitieproces, heeft uw college kennis genomen van de concept-begroting van het VHF en bent u in principe akkoord gegaan met participatie in het VHF aan de hand van een model van co-financiering voor 2013 en Inmiddels heeft een ambtelijke werkgroep met vertegenwoordigers van centrumgemeente Leeuwarden, Friese gemeenten en ketenpartners een en ander nader uitgewerkt in een samenwerkingsovereenkomst voor 2013 en 2014, die hierbij aan u wordt voorgelegd ter besluitvorming. Ook wordt u gevraagd een besluit te nemen over financiële participatie in het VHF voor 2013 en Het college neemt kennis van de concept Samenwerkingsovereenkomst Veiligheidshuis Fryslân voor 2013 en 2014 plus begroting en stemt hiermee in. 2. Er wordt een jaarlijkse bijdrage beschikbaar gesteld van ,-- voor de jaren 2013 en Dekking van deze bijdrage is meegenomen in het Beleidsplan Het college legt de Samenwerkingsovereenkomst en bijlagen informerend voor aan de raad. Ont. 4. Parkeren Kyriat Onoplein Tijdens de behandeling van het Beleidsplan nam de raad een motie aan met betrekking tot het centrumparkeren, meer in het bijzonder op het KO-plein. Ingestemd wordt met het raadsvoorstel ter uitwerking van de motie. Tevens wordt in het raadsvoorstel ingegaan op de hoofdlijnen van de uitgevoerde parkeerevaluatie.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland.

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland. enlijst B&W Smallingerland - week 27-2011 Afd. Nr. Onderwerp 24 juni 2011 Ont. 1. Tijdelijke huisvesting van een bijzondere woonvorm in Fries Congrescentrum Drachten Op 6 juni 2011 heeft uw college besluitvorming

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 5-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 januari 2017 Ont. 1. 1853740 Gunning en uitvoeringskrediet herinrichting Van Haersmasingel en Van Haersmaplein Op

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--.

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 40-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 september 2014 BO 1. 1166786 Bezwaarschrift op besluit WOB-verzoek Gevraagd was om aanstellings- en benoemingsbesluiten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer Vaststellen openbare agenda Bestuursondersteuning 2 Zaaknummer Vaststellen openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Regeling beschikbaarheidsdienst Binnen de gemeente Goirle zijn er drie medewerkers van de afdeling Realisatie en Beheer die op basis van een rooster buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. Tot

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd.

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd. enlijst B&W Smallingerland - week 45-2008 Afd. Nr. Onderwerp 30 oktober 2008 BO 1. Bezwaar inzake planschade Van Haersmaplein 7 en 8 te Drachten Het betreft planschade, die verband houdt met het nieuwe

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2015 Saza 1. 1382244 Vaststellen subsidie vluchtelingen noodopvang periode 3 Vluchtelingenwerk heeft voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld.

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 juni 2016 Ont. 1. 1696774 Parkeervergunningen DSW Voor de voorbereiding van de DSW zijn parkeervergunningen nodig.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 12 mei BO 1. Beslissing op bezwaar weigering vergunning uitweg

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 12 mei BO 1. Beslissing op bezwaar weigering vergunning uitweg enlijst B&W Smallingerland - week 20-2011 Afd. Nr. Onderwerp 12 mei 2011 BO 1. Beslissing op bezwaar weigering vergunning uitweg Uw college heeft een aanvraag om omgevingsvergunning, voor het wijzigen

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 APRIL 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 APRIL 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 APRIL 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle, wethouder;

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met de concept-brief.

Besluit Er wordt ingestemd met de concept-brief. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 20 september 2012 Pu. 1. 525260 Brand pand Zuiderdwarsvaart 61 te Drachten Op 15 september 2012 heeft er een brand gewoed in het pand

Nadere informatie

B&W-vergadering 27 november 2012

B&W-vergadering 27 november 2012 B&W-vergadering 27 november 2012 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 20 november Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 juli 2012. Saza 1. 474154 Verantwoording Sportbedrijf 2011

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 juli 2012. Saza 1. 474154 Verantwoording Sportbedrijf 2011 enlijst B&W Smallingerland - week 28-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 juli 2012 Saza 1. 474154 Verantwoording Sportbedrijf 2011 Het sportbedrijf ontvangt ieder jaar subsidie voor de uitvoering van de

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders 25 januari 2011 nummer 04 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de waarnemend secretaris J. van Belzen L.J. Gebben B.J. Nootenboom C. Versendaal S.J.A.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA.

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA. enlijst B&W Smallingerland - week 49-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 december 2013 BO 1. 915802 Vragen PvdA-fractie inzake mosquito's N.a.v. klachten van een inwoner stelt de fractie van de PvdA vijf

Nadere informatie

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2017 Com. 1. 2058345 Beantwoording brief over gebruikte taal in rouwadvertenties Na de berichtgeving over

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 enlijst B&W Smallingerland - week 28-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2013 Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 Hunze 243 is in eigendom van de gemeente en wordt gebruikt als tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat enlijst B&W Smallingerland - week 2-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 januari 2013 Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat Het gebouw Oliemolenstraat is ondergebracht bij gemeentelijke eigendommen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 november 2017

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 november 2017 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 november 2017 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de notitie "Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009".

Besluit Ingestemd wordt met de notitie Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009. enlijst B&W Smallingerland - week 11-2009 Afd. Nr. Onderwerp 5 maart 2009 BO 1. Beheer van gevonden en verloren voorwerpen Het Burgerlijk Wetboek draagt de verantwoordelijkheid voor gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring.

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2009 Afd. Nr. Onderwerp 17 september 2009 BO 1. Bezwaar tegen weigering om ontheffing anti-speculatiebeding Er kan geen bezwaar worden gemaakt tegen de weigering van

Nadere informatie

Procedure coördinatieregeling Wro

Procedure coördinatieregeling Wro Procedure coördinatieregeling Wro Mogelijkheid: tot coördinatie van alle besluiten die nodig zijn voor een ruimtelijk project in één procedure tot en met het beroep bij de rechter. Twee coördinatiemogelijkheden:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 17 februari 2015 Soza 1. 1296922 Verzoek financiële bijdrage aan het project "Weekje weg" 2015 De Stichting Weekje weg

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 oktober 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 oktober 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 44-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 oktober 2013 Ont. 1. 893719 Beantwoording vragen n.a.v. informerende bijeenkomst over het bestemmingsplan Ambachtsloane in Rottevalle

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 30/06/2015 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), niet aanwezig (afgemeld) Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 40-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 september 2012 Ont. 1. 517505 Ontwerp-bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan "Drachten- Cultuurhuisvesting" Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015 1. 7839 Herziening bestemmingsplan bedrijventerreinen Stem in om offerte te vragen aan tenminste drie stedenbouwkundige adviesbureaus voor de actualisering van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen. Actualisering

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman. Onderzoek dyslexie en dyscalculie

Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman. Onderzoek dyslexie en dyscalculie Week 29 18 juli 2017 Week 30 25 juli 2017 Week 32 8 augustus 2017 Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman In te stemmen met het programmavoorstel voor de Dag van de Democratie

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16027021 Documentnummer: INT - 16311\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 23 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Beslissing krachtens mandaat - burgemeester

Beslissing krachtens mandaat - burgemeester Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 20 juni 2014 Beslissing krachtens mandaat burgemeester BO 1. 1096496 Beslissing op bezwaar weigering evenementenvergunning

Nadere informatie

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 maart 2014 Ont. 1. 1018287 Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp

Nadere informatie