Talent nl: een uniek kindcentrum!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Talent nl: een uniek kindcentrum!"

Transcriptie

1 Welkom bij Talent.nl, de christelijke basisschool van de Nieuwveense Landen. Met ons onderwijs sluiten wij aan bij de unieke manier van leren van uw kind - met hoofd, hart en handen. Belangrijk op onze school zijn taal, rekenen, lezen, creativiteit en het leren van sociale vaardigheden. Uw kind werkt in open en uitdagende leertuinen waar theorie en praktijk thematisch worden gekoppeld en verwerkt. Wij bereiden uw kind voor op de samenleving van nu én morgen. Talent nl: een uniek kindcentrum! Talent nl gebruikt eigen pedagogische werkvormen zoals het werken met basisgroepen in combinatie met instructiegroepen, weektaken, portfolio's, moderne instructieruimtes en leer/werkruimtes waar de leerlingen zelfstandig of in groepjes werken aan hun doelen en ontwikkeling. Hoge verwachtingen zijn hierbij het uitgangspunt. Talent.nl biedt naast onderwijs ook alle denkbare vormen van opvang, zowel voor- als naschools. we bieden ook opvang aan voor kinderen van 0 tot 4 en er is een peuter(speelzaal)groep verbonden aan ons kindcentrum. Plus Kinderopvang is onderdeel van onze eigen organisatie. Een doorgaande lijn, hetzelfde pedagogische klimaat en goede kwaliteit zijn daardoor gewaarborgd. Lees hieronder meer over de opzet van ons onderwijs:

2 1. Basisgroep op leeftijd Uw kind wordt ingedeeld in een basisgroep deze is leeftijdsgebonden. In deze basisgroep wordt de dag begonnen in de kring, wordt pauze gehouden en gegeten en wordt de dag afgesloten. Hiernaast wordt een aantal vakken in de basisgroep gegeven: bewegingsonderwijs, godsdienstige vorming, schrijfonderwijs en Kanjertraining. Dit zijn vakken waarbij de ontwikkeling veelal leeftijdsgebonden is. De overige vakken (taal, rekenen, lezen en Engels) worden in zogenaamde instructiegroepen gegeven. Deze instructiegroepen zijn halfjaarlijks en op niveau van uw kind. Zaakvakken en beeldende vorming worden thematisch aangeboden en waar mogelijk geïntegreerd met bovengenoemde vakgebieden. 2. Instructie op niveau Talent nl werkt met halfjaarlijkse instructiegroepen. Naast de basisgroep wordt uw kind ingedeeld in een aantal halfjaarlijkse instructiegroepen. Talent.nl heeft instructiegroepen voor taal (en schrijven), rekenen, lezen (technisch en begrijpend) en Engels. In deze halfjaarlijkse instructiegroep wordt op niveau lesgegeven. Uw kind kan bijvoorbeeld met taal werken op instructieniveau begin groep 6 (B6), met rekenen op begin groep 7 (B7) en met lezen op midden groep 8 (M8). De instructies worden basisgroep- overstijgend gegeven in de instructiegroepen. Op deze manier komen we zoveel mogelijk tegemoet aan de onderwijsbehoeften van uw kind. 3. Basisgroepen en instructiegroepen De instructiegroepen worden ieder half jaar opnieuw ingedeeld naar aanleiding van observaties, het portfolio en (de Cito- )toetsen. Het kan zijn dat uw kind de leerstof versneld doorloopt. Zo kan de leerstof ook vertraagd worden doorlopen - soms heeft een kind behoefte aan het 'herhalen' van een half jaar leerstof. Bij vertraging of versnelling wordt altijd overlegd met de ouders en het kind.

3 4. Vroeg VreemdeTalenOnderwijs (VVTO) en aandacht voor andere vreemde talen en culturen Vanaf groep 1 leren de kinderen al Engels op een natuurlijke manier. Vroeg VreemdeTalenOnderwijs is goed voor: De taalontvankelijkheid van kinderen. Uw kind leert de taal op een natuurlijke wijze door het spelenderwijs en via aansprekende activiteiten aan te bieden. De cognitieve ontwikkeling. Vroeg Engels is goed voor de totale ontwikkeling van uw kind en het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat de cognitieve ontwikkeling en de algemene taalvaardigheid vooruit gaat bij het vroeg aanbieden van een tweede taal. Internationalisering. Engels is een wereldtaal en is belangrijk binnen de communicatie. Het is mogelijk dat er thema's zijn die aangeboden worden in samenwerking met scholen uit andere landen. Daarnaast is het mogelijk om in overleg een andere taal dan Engels te leren binnen ons onderwijs. 5. Portfolio en het leergesprek Binnen Talent nl staan de digitale Portfolio en het leergesprek centraal. Leergesprek Aan de hand van wekelijkse of twee- wekelijkse leergesprekken krijgen zowel uw kind, als de leerkrachten inzicht in de persoonlijke talenten, competenties en ontwikkelpunten. Tijdens het leergesprek wordt samen met het kind ook veel aandacht gegeven aan de leervoorwaarden: hoe leert uw kind het beste en wat heeft uw kind nodig om te worden wie het is. Portfolio In een digitaal portfolio staat de ontwikkeling van uw kind beschreven. U kunt deze ontwikkeling ook volgen. Het portfolio is een groeidocument dat gedurende de gehele schooltijd uitgroeit tot een volledig document vol bewijzen van competenties zoals tussendoelen van spelling en rekenen, maar ook bijvoorbeeld van talenten zoals gemaakte kunstwerken, presentaties of bijvoorbeeld van uitingen van bijzonder gedrag.

4 6. Zelfstandig werken en samen werken Bij ons op school werken leerlingen zelfstandig met dag-, week- en maandtaken. Talent nl geeft door middel van de leergesprekken en de portfolio's de kinderen de tools om naast leerkracht- gestuurd, zelfstandig of samenwerkend te werken, zodat er een optimale voorbereiding plaatsvindt voor het voortgezet onderwijs. 7. Eigentijdse inrichting Talent nl heeft een eigentijdse en moderne inrichting met instructieruimtes en leer/werkruimtes voor de zelfstandige verwerking. Talent nl heeft een eigentijdse en moderne inrichting met instructieruimtes en leertuinen voor de zelfstandige verwerking. Hiernaast heeft Talent nl een theaterzaal voor ouderavonden, maandopeningen en musicals. Ook is er een grote kinderkeuken voor kooklessen. Buiten zijn meerdere spel- en gebruiksmogelijkheden op het schoolplein en een buiten- leertuin. In een instructielokaal zitten de leerlingen in een half ronde instructie- arena met een binnen- en een buitenkring. De leerkracht staat middenin en heeft goed contact met iedere leerling in de kring. Een leertuin is een open ruimte met meerdere, verschillende werkplekken. Hier staan tevens de computer- eilanden en computerwerktafels waar de leerlingen zelfstandig werken.

5 8. Talent.nl is een kanjerschool Wij willen een school zijn waar een ieder zich veilig voelt: leerling, ouder en leerkracht. Een veilige school waar met begrip en respect met elkaar wordt omgegaan. Dit komt onder andere de sociale vorming en de leerprestaties ten goede. De kanjertraining helpt ons hierbij. Door verhalen en oefeningen krijgen de kinderen inzicht in hun eigen gedrag en dat van de ander. Ze leren omgaan met hun gevoelens, voor zichzelf op te komen, te luisteren naar anderen en conflicten op een goede manier op te lossen. De essentie van de Kanjertraining is dat leerlingen elkaar leren aan te spreken op concreet gewenst gedragsniveau met behulp van tips die ze elkaar leren te geven. De Kanjertraining hanteert hierbij Kanjerregels die zorgen voor rust, respect en regelmaat. 9. Talent nl is een moderne school Tablets vormen een belangrijk hulpmiddel binnen onze school. Vanaf groep 1 wordt er gewerkt met een eigen tablet. Waar mogelijk en zinvol wordt er gewerkt met digitale methodes. Op deze manier leren de kinderen al vroeg en op speelse wijze om te gaan met digitale hulpmiddelen die onmisbaar zijn in de 21 ste eeuw. 10. Talent nl is een modern Kindcentrum Onze inrichting van het onderwijs is er op gericht om kinderen zoveel mogelijk onderwijs op maat te geven. De manier waarop wij werken maakt dit ook goed mogelijk, Naast twee leerkrachten is er in iedere groep ook een onderwijsassistent aanwezig. Kinderen kunnen hierdoor op hun eigen niveau werken. Talent.nl werkt uiteraard ook samen met andere scholen binnen Passend Onderwijs waardoor wij, indien nodig gebruik kunnen maken van de expertise van het speciaal (basis) onderwijs.

6 11. Talent nl een school met ruimte voor talenten Wij geloven dat ieder kind talenten heeft. Talent nl helpt kinderen bij het ontdekken, ontwikkelen en ontplooien van deze talenten. Elk kind heeft andere talenten gekregen. Met deze talenten vullen wij elkaar aan; samen zijn wij compleet, heel en gaaf. Wij leren van en met elkaar. Talent nl levert een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind, zo ook aan de samenleving van nu en morgen! Wellicht is uw kind in de toekomst juf, metselaar, kapper of de burgemeester van Meppel. Niet alleen kennis is nodig. Deze samenleving vraagt veel van ons. Waarden en normen zijn even belangrijk, al dan niet belangrijker! Talent nl wil de wereld in het klein zijn. Kinderen mogen met vallen en opstaan leren voor nu; maar zeer zeker ook voor later! 12. Talent nl werkt met het vijf gelijke dagen model en een continurooster Talent nl werkt met een continurooster. Zo kan er optimaal gewerkt en geleerd worden. Uw kind gaat iedere dag naar school van uur. Alle kinderen eten op school. De school is vanaf 08:20 uur open. De leerkrachten staan vanaf 8.20 uur dagelijks klaar om de kinderen persoonlijk te begroeten en ter verwelkoming een hand te geven. De inloop duurt tot 08:40 uur, daarna starten de lessen. Let u erop dat u de Leertuinen op tijd verlaat? De inloop is bedoeld voor u en uw kind. U kunt dan met uw kind het gemaakte of te maken schoolwerk bekijken. In deze tijd kunt u ook even spelletje met uw kind doen.

Uitgangspunten van de Koningin Julianaschool

Uitgangspunten van de Koningin Julianaschool Uitgangspunten van de Koningin Julianaschool Christelijke identiteit De Koningin Julianaschool is een open christelijke basisschool. Dat wil zeggen: iedereen is welkom. Daarbij is acceptatie van en respect

Nadere informatie

Kantelnieuwsbrief De Pijler

Kantelnieuwsbrief De Pijler Kantelnieuwsbrief De Pijler Vroeger/Nu Woensdag 12 april 2017 Extra nieuwsbrief over De Kanteling op De Pijler Deze speciale nieuwsbrief gaat over de onderwijsontwikkelingen op De Pijler. We nemen u mee

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Visie van De Molenberg

Visie van De Molenberg Visie van De Molenberg Kinderen van nu groeien op in een tijd waarin grote veranderingen in rap tempo plaatsvinden. Binnen de digitale samenleving moeten ze hun weg vinden in de overvloed aan informatie.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

3 De visie van de Prinses Julianaschool

3 De visie van de Prinses Julianaschool 3 De visie van de Prinses Julianaschool 3.1 Visie op het onderwijs De missie: Prinses Julianaschool, school voor geborgenheid, (basis)kennis en zorg. De Prinses Julianaschool biedt kinderen een veilige

Nadere informatie

Totaalonderwijs Thematisch onderwijs voor alle groepen

Totaalonderwijs Thematisch onderwijs voor alle groepen Totaalonderwijs Thematisch onderwijs voor alle groepen www.obs-delijster.nl wat maakt onze school bijzonder? Totaalonderwijs Thematisch onderwijs voor alle groepen, waarbij wereld oriënterende vakken,

Nadere informatie

Totaalonderwijs Thematisch onderwijs voor alle groepen

Totaalonderwijs Thematisch onderwijs voor alle groepen Totaalonderwijs Thematisch onderwijs voor alle groepen www.obs-delijster.nl Wij werken vanuit deze uitgangspunten: Wij geven ruimte aan ontwikkeling van kinderen Wij stimuleren zelfstandigheid en zelfreflectie

Nadere informatie

Basisschool Develhoek steunt: Informatiefolder voor ouders

Basisschool Develhoek steunt: Informatiefolder voor ouders Basisschool Develhoek steunt: Informatiefolder voor ouders Ons team bestaat uit gepassioneerde en ervaren mensen, die het onderwijs aan uw kind een warm hart toedragen. Een woord vooraf Betekenisvol werk.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3

Informatieboekje Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Als de weektaak heel snel af is, krijgt een leerling meer uitdagende leerstof, en zijn er extra hoeken te kiezen.

Als de weektaak heel snel af is, krijgt een leerling meer uitdagende leerstof, en zijn er extra hoeken te kiezen. UNIT 1 1.1 Wat is het voordeel van de basisgroep binnen een unit? De basisgroep zien we als de vertrouwde plek, waar het kind zich thuis voelt en zich op zijn gemak voelt. Hier zijn gezamenlijke activiteiten,

Nadere informatie

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school.

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Voorwoord Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Onze visie op eigentijds, boeiend onderwijs

Nadere informatie

Annemieke Huizinga. Een basisschool kies je met zorg. directeur

Annemieke Huizinga. Een basisschool kies je met zorg. directeur Een basisschool kies je met zorg De basisschooltijd is een belangrijke tijd. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor u. Acht jaar lang vertrouwt u uw kind toe aan de leerkrachten op school. Elke school

Nadere informatie

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang Welkom OP Het Spectrum Elkaar de ruimte geven, SAMEN leren, SAMEN

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Verschillen tussen leerlingen, leerkrachten en scholen Multiculturele school:

Verschillen tussen leerlingen, leerkrachten en scholen Multiculturele school: Mijn visie Deze foto past bij mij omdat ik voor het hoogst haalbare wil gaan. Ook al kost dit veel moeite. Ik heb doorzettingsvermogen, dat heb je ook nodig bij het beklimmen van een berg. Wanneer ik niet

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Opdracht kernsituaties

Opdracht kernsituaties Kindvisie Arnoud de Bok Erwin van Koppen Eveline Mulder s1062976 s1062409 s1062650 Opdracht kernsituaties 03-06-2013 Kindvisie In onze kindvisie willen we duidelijk maken hoe wij aan de verschillende facetten

Nadere informatie

Ons onderwijs. Basisvaardigheden & ICT. Thuis voelen & sfeer. Verschillende leer- en ontwikkelstijlen. Bewegen

Ons onderwijs. Basisvaardigheden & ICT. Thuis voelen & sfeer. Verschillende leer- en ontwikkelstijlen. Bewegen Volop in beweging Kindcentrum De Terp is een veilige plek waar kinderen zich voor kunnen bereiden op hun toekomst in de samenleving. Hier dagen we hen uit hun talenten te ontplooien, zich te ontwikkelen

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 8 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 8 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 8 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 7

Informatieboekje. Groep 7 Informatieboekje Groep 7 Schooljaar 2015-2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Markelo, september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk

Nadere informatie

ERVAAR JE EIGEN KOERS OP DE KLEINE KAPITEIN!

ERVAAR JE EIGEN KOERS OP DE KLEINE KAPITEIN! ERVAAR JE EIGEN KOERS OP DE KLEINE KAPITEIN! Zelf De Kleine Kapitein is een kleinschalige school waar onderwijs op maat gegeven kan worden. We vinden het belangrijk kinderen te stimuleren om te ontdekken

Nadere informatie

Gereformeerde basisschool

Gereformeerde basisschool Gereformeerde basisschool 1 Identiteit De Wegwijzer is een gereformeerde basisschool. Elke dag willen we beginnen met een open Bijbel. Samen bidden, samen zingen tot Zijn eer. We mogen zijn liefde ook

Nadere informatie

Visiestuk. Waarden. De waarden die ik belangrijk vind op een basisschool zijn:

Visiestuk. Waarden. De waarden die ik belangrijk vind op een basisschool zijn: Visiestuk Deze foto past bij mij omdat ik altijd voor het hoogst haalbare wil gaan. Ook al kost dit veel moeite en is het eigenlijk onmogelijk. Ik heb doorzettingsvermogen, dat heb je ook nodig bij het

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april Belangrijk BO naar VO Leerlingvolgsysteem Leerling-kenmerken november april leerstof groep 8 voorbereiding op de verwijzing VO CITO toetsen M8 LOVS VO informatieavond in oktober/november 2 verwijzingsgesprekken

Nadere informatie

...paspoort naar grenzeloos onderwijs...

...paspoort naar grenzeloos onderwijs... OBS Waarom kiest u voor De Border? Engelse taal in elk lokaal! Wij bereiden onze leerlingen erop voor om goed te functioneren in de hedendaagse samenleving, die zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen

Nadere informatie

Teamtrainingen & ouderavond

Teamtrainingen & ouderavond Teamtrainingen & ouderavond Een teamtraining is een bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur voor een heel schoolteam. Op actieve en enthousiasmerende wijze verdiep je je samen in een onderwerp. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds?

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds? Inleiding 4 Engels in het basisonderwijs 5 Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6 Wat is Words&Birds? 6 Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Words&Birds? 6 Met welk

Nadere informatie

Jaarplan Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken. 3. Benodigde vaardigheden

Jaarplan Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken. 3. Benodigde vaardigheden 1 Jaarplan 2018-2019 Onderwijs 1. Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken De leerlingen werken op eigen We gebruiken in de groepen 4 niveau aan hun eigen leerdoelen. t/m 8 Snappet op de tablets

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool de Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Keuchenius: School met Talent Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Groepssamenstelling Groep 4 17 leerlingen 7 meisjes 10 jongens Leerkrachten Juf Annelies Griepink-Roodenburg (maandag, dinsdag, en de woensdag

Nadere informatie

WAT IS DALTONONDERWIJS?

WAT IS DALTONONDERWIJS? WESTERKIM EN DALTON DALTONONDERWIJS Westerkim vindt het belangrijk rekening te houden met de mogelijkheden van het kind en de verschillen tussen kinderen. Aandacht voor ieder kind, zelfstandigheidsbevordering,

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 7

Informatieboekje Groep 7 Informatieboekje Groep 7 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

SCHOOLMAGAZINE

SCHOOLMAGAZINE SCHOOLMAGAZINE 2016-2017 SAMENWERKEN AAN GEÏNSPIREERD ONDERWIJS! ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/4

Informatieboekje Groep 3/4 Informatieboekje Groep 3/4 Schooljaar 2016-2017 Markelo, augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3/4 van Basisschool de Welp. In dit boekje vindt u allerlei

Nadere informatie

Beleidsnotitie Zelfstandig werken OBS DE BOUWSTEEN

Beleidsnotitie Zelfstandig werken OBS DE BOUWSTEEN Beleidsnotitie Zelfstandig werken OBS DE BOUWSTEEN zelfstandig werken Pagina 1 Wat is zelfstandig werken: Het principe zelfstandig werken houdt in dat de kinderen enige tijd leerstof op hun eigen niveau

Nadere informatie

Van Industrieel tijdperk Kennis/Netwerk tijdperk

Van Industrieel tijdperk Kennis/Netwerk tijdperk Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u: Einde Veranderen Van Industrieel tijdperk Kennis/Netwerk

Nadere informatie

Bij het huiswerk is het niet de kwantiteit die telt maar de kwaliteit. Huiswerk moet zinvol zijn.

Bij het huiswerk is het niet de kwantiteit die telt maar de kwaliteit. Huiswerk moet zinvol zijn. Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat in de klas is gestart. Het is geschikt om vaardigheden uit de klas toe te passen buiten de schoolse context. Zelfstandig werken en leren bijvoorbeeld.

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

De Schakel in het kort.

De Schakel in het kort. CBS De Schakel De Schakel in het kort. Wij zijn een Christelijke school! Tien groepen; groep 1 t/m 8 en groep 1 t/m 5 Twee locaties: Hoofdgebouw Dependance Botter 40-77 Kennemerland 17 Uitgangspunten:

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma Aantal respondenten: 127 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink Aantal respondenten: 28 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

VERANTWOORDING: ETEN IS LESTIJD

VERANTWOORDING: ETEN IS LESTIJD VERANTWOORDING: ETEN IS LESTIJD VISIE EN WERKWIJZE Op De Schatgraver werken we met een continurooster. Een continurooster houdt bij onze school in dat alle kinderen de hele dag op school zijn. De leerkrachten

Nadere informatie

Een balans zoeken. Wat is mogelijk voor onze school. Kijkend naar de mogelijkheden en onderwijsbehoeften van onze kinderen.

Een balans zoeken. Wat is mogelijk voor onze school. Kijkend naar de mogelijkheden en onderwijsbehoeften van onze kinderen. Datum:29-05-2012 Bijeenkomst klankbordgroep Slim Fit Welkom Terug blik Slim Fit: Achtergronden en informatie. Moverende bewegingen: De school werkt opbrengstgericht. Kwaliteit meten. Een dynamisch project;

Nadere informatie

ONZE WAARDEN. r k i j k h e i k k e. i n g i d l i n g l t a a t P l e z i e. S a m e n w e D u O n. i d e l t w R e s u. r i l i g h e i d.

ONZE WAARDEN. r k i j k h e i k k e. i n g i d l i n g l t a a t P l e z i e. S a m e n w e D u O n. i d e l t w R e s u. r i l i g h e i d. 1 ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook de creativiteit en de sociaal-emotionele ontwikkeling belangrijk

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom IVV Sint-Vincentius Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom Voor jou is de overgang van de lagere school naar een eerste graad A-stroom heel zeker een grote verandering. Geen paniek,

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

PCBO De Kring Jaarplan

PCBO De Kring Jaarplan PCBO De Kring Jaarplan Kwaliteit Respect Identiteit Normen Gezelligheid Spelen, leren en groeien doen we samen! Wij zijn PCBO De Kring. Wij zijn een school in de wijk De Maten waar we de kinderen die aan

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 8

Informatieboekje Groep 8 Informatieboekje Groep 8 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide

Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide Pagina 1 van 7 Pedagogisch beleidsplan IKC de Weide. Inhoudsopgave Pedagogisch beleidsplan Kindcentrum de Weide Leeuwarden Voorwoord... 3 1. Integraal

Nadere informatie

Welkom in groep 5-6. Een korte presentatie van hoe wij werken

Welkom in groep 5-6. Een korte presentatie van hoe wij werken Welkom in groep 5-6 Een korte presentatie van hoe wij werken 2018-2019 Onze groep 5-6 Tijdens de ouderavond zag u hier een leuke en spontane foto van onze klas. Vanwege de wet op de privacy, zetten we

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 8

Informatieboekje Groep 8 Informatieboekje Groep 8 Schooljaar 2015-2016 Markelo, september 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 8 van Oecumenische Basisschool de Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Inleiding Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon.

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. OPVOEDEN en LEREN is gebaseerd op een draagvlak van STEUNEN, STUREN EN STIMULEREN: Om binnen de grenzen

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond 13 december 2011

Welkom. Ouderavond 13 december 2011 Welkom Ouderavond 13 december 2011 Programma Innovatieimpuls Slim fit. Informatie over de stand van zaken. Pauze Vragen rondje. Klankbordgroep. Dit zijn wij.basisschool Vilt Kleine school T-1 Telling 1

Nadere informatie

Presentatie ouders. Schooltijden voorstel Leeropbrengsten februari 2015 Tevredenheidsonderzoek Stand van zaken visie en vierjarenplan

Presentatie ouders. Schooltijden voorstel Leeropbrengsten februari 2015 Tevredenheidsonderzoek Stand van zaken visie en vierjarenplan Presentatie ouders Schooltijden voorstel Leeropbrengsten februari 2015 Tevredenheidsonderzoek Stand van zaken visie en vierjarenplan Programma Schooltijden Leeropbrengsten Tevredenheidsonderzoek Missie/visie

Nadere informatie

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit!

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! zelfbewust eigentijds ambities kritisch ondersteuning open uitdaging ruimdenkend samen ondernemend betrokken oog voor de wereld vrijheid creatief daadkracht

Nadere informatie

Onze visie. Onze pijlers

Onze visie. Onze pijlers Koersplan 2018 2021 pagina 2 van 6 Dit is het koersplan van Kbs Kievitsloop voor de beleidsperiode 2018-2022. In dit koersplan nemen wij u graag mee in onze visie op onderwijs, hoe we hier vorm en inhoud

Nadere informatie

Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020

Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 De Egelantier Soest 31 mei & 1 juni 2016 Feedbackgesprek De inspectie voert aan het eind van het bezoek graag een gesprek over de kwaliteit van de school

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Het profiel van obs Wereldwijs

Het profiel van obs Wereldwijs Het profiel van obs Wereldwijs Onze missie: Ieder kind heeft zijn talent, aan ons om dat te helpen ontplooien. Wereldwijs is een school gevuld met talent. Wij gaan met de kinderen op zoek naar dat talent.

Nadere informatie

2013-2017. Actief burgerschap en sociale integratie

2013-2017. Actief burgerschap en sociale integratie 201-2017 Actief burgerschap en sociale integratie Inhoudsopgave: Kwaliteitszorg actief burgerschap en sociale integratie Visie en planmatigheid Visie Doelen Invulling Verantwoording Resultaten Risico s

Nadere informatie

Gemiddelde. Gemiddelde

Gemiddelde. Gemiddelde Aantal respondenten: 57 Ouders 2014 Vensters voor verantwoording PO -- - + ++ Schoolklimaat 3,2 BIn hoeverre gaat uw kind met plezier naar school? 3,3 3 32 21 BHoe veilig voelt uw kind zich op school?

Nadere informatie

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 alles wat lager gescoord is dan 2,5 alles wat tussen de 2,5 en 3,5 gescoord is (niet in onderstaand overzicht opgenomen) Zeer tevreden: alles wat

Nadere informatie

Obs de Bouwsteen. Notitie actief burgerschap en sociale integratie OBS DE BOUWSTEEN. actief burgerschap en sociale integratie

Obs de Bouwsteen. Notitie actief burgerschap en sociale integratie OBS DE BOUWSTEEN. actief burgerschap en sociale integratie Obs de Bouwsteen Notitie actief burgerschap en sociale integratie OBS DE BOUWSTEEN 1. Wat is actief burgerschap? Actief burgerschap is: de bereidheid en het vermogen om deel uit te kunnen maken van een

Nadere informatie

Het flexibel inzetten van de taalmethode heeft te maken met de functie van taal.

Het flexibel inzetten van de taalmethode heeft te maken met de functie van taal. Taal: vakspecifieke toelichting en tips Taalverwerving en -onderwijs verlopen als het ware in cirkels: het gaat vaak om dezelfde inhouden, maar de complexiteit en de mate van beheersing nemen toe. Anders

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Verschil met benchmark cijfer scholen Vensters PO Schoolklimaat

Nadere informatie

Informatie avond groep 8 12 september september 2016 informatieavond groep 8

Informatie avond groep 8 12 september september 2016 informatieavond groep 8 Informatie avond groep 8 12 september 2016 Even voorstellen Lya Haezer lya.haezer@eenbes.nl Linda van Gogh linda.vangogh@eenbes.nl Hoofdvakken in groep 8 Werken in teams/thema s Gym/crea Groepsplannen

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk

Beleid huiswerk/hulpwerk Beleid huiswerk/ Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Welkom 29 oktober 2015

Welkom 29 oktober 2015 Welkom 29 oktober 2015 Een dagje dalton op de Edelsteen Chantal Beeloo Doel van vanavond Wij willen inzichtelijk maken hoe een globale dag bij ons op school eruit ziet en hoe de daltonkernwaarden zichtbaar

Nadere informatie

Huiswerkbeleid t Ruimteschip

Huiswerkbeleid t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Huiswerkbeleid t Ruimteschip Inleiding

Nadere informatie

De school voor sterren!

De school voor sterren! O.B.S. de Sterrekijker De school voor sterren! Excellente school 2018 2020 De Sterrekijker is de school waar elk kind met plezier speelt en werkt, en zich optimaal kan en durft te ontwikkelen. Op De Sterrekijker

Nadere informatie

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00 Aan de ouders van groep 8 De vakantie is weer afgelopen en maandag gaan we allemaal weer fris en uitgerust beginnen aan een nieuw schooljaar. In deze brief ontvangt u belangrijke informatie voor het komende

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie