AFSPRAKENNOTA tussen OCMW-RAAD en MANAGEMENTTEAM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AFSPRAKENNOTA tussen OCMW-RAAD en MANAGEMENTTEAM"

Transcriptie

1 AFSPRAKENNOTA tussen OCMW-RAAD en MANAGEMENTTEAM De Raad voor Maatschappelijk Welzijn maakt met de OCMW-secretaris mede namens het managementteam de hiernavolgende afspraken over de onderlinge samenwerking tijdens de resterende legislatuur 01 januari 2014 tot en met 31 december Algemene uitgangspunten De Raad en de leden van het managementteam zullen met elkaar als volwaardige partners, ieder met zijn specifieke taak, samenwerken. Beide partners zullen in hun samenwerking: respect opbrengen voor de prerogatieven van de OCMW-raad; respect opbrengen voor de beslissingsbevoegdheid van de verkozen mandatarissen respect voor de beleidsvoorbereidende en uitvoerende opdracht van de ambtenaren De hiernavolgende afspraken kaderen in een strategische nota van het meerjarenplan die het bestuur opgemaakt heeft voor de rest van deze legislatuur. In deze strategische nota zijn de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties voor het extern en intern te voeren OCMW-beleid op elkaar afgestemd en geïntegreerd weergegeven. De OCMW-raad, het Vast Bureau en de leidinggevende ambtenaren werken samen aan een hoogwaardig kwalitatief beleid en een open en behoorlijk bestuur ten bate van de bevolking. Bij alle beleidsinitiatieven zullen volgende beginselen de leidraad vormen: realistische planning; hoge kwaliteitsstandaard voor de dienstverlening; klantgerichte aanpak; efficiënte en resultaatgerichte uitvoering; openbaarheid van bestuur; respect voor de wetgeving en de beginselen van behoorlijk bestuur; modern personeelsmanagement; gezond financieel beleid; cyclus van continue verbetering van beleid en dienstverlening; 1.

2 2.Deontologie Op een deontologische verantwoorde manier samenwerken Hieronder staan een aantal afspraken die de onderlinge samenwerking tussen de Raad, het Vast Bureau, de voorzitter en de leden van het managementteam moeten bevorderen en die in overeenstemming zijn met de deontologische codes van de respectieve betrokken partijen. Principes Raadsleden en ambtenaren laten in hun handelen steeds het algemeen belang boven het individueel belang primeren. Het is hun gezamenlijk doel een kwaliteitsvolle en klantgerichte organisatie te ontplooien wars van persoonlijk en individueel favoritisme. Raadsleden en ambtenaren werken samen op basis van vertrouwen. Zij brengen respect op voor elkaars standpunten en respecteren elkaars spreekrecht. Ambtenaren kunnen beroep doen op spreekplicht. De ambtenaren respecteren het beslissingsrecht van de raadsleden. Tussen de raadsleden en de ambtenaren is er een open en eerlijke communicatie. In de samenwerking tussen de raadsleden en de ambtenaren worden de wettelijke principes en de lokale organisatieregels gerespecteerd. De raadsleden mengen zich niet in individuele dossiers. De ambtenaren hanteren een professionele en objectieve attitude t.a.v. de mandatarissen van de diverse politieke partijen. De ambtenaren vertolken op een loyale manier de beleidsbeslissingen van het bestuur naar de burger, ook indien zij zelf een andere mening hebben. De ambtenaren respecteren de eigen rol van het raadslid als vertegenwoordiger van de bevolking. De ambtenaren treden correct, professioneel en klantvriendelijk op in de dienstverlening aan de burger. Concrete afspraken De leden van het managementteam zorgen voor een correcte, tijdige en volledige uitvoering van de genomen beslissingen. De leden van het managementteam zorgen ervoor dat de voorzitter en de raadsleden tijdig en correct de informatie verkrijgen waarnaar ze gevraagd hebben. Ambtenaren zorgen dat de dossiers tijdig aan het Vast Bureau en de Raad worden voorgelegd. De vraag voor informatie omtrent deze dossiers door de raadsleden wordt aan de secretaris gericht. Ambtenaren zorgen ervoor dat de dossiers alle documenten bevatten opdat men zich een goed beeld van de situatie of het probleem kan vormen. Raadsleden verwijzen de burgers met individuele dossiers door naar de bevoegde diensten. De diensten behandelen alle informatie- en dienstverleningsaanvragen op 2.

3 dezelfde objectieve wijze zonder een onderscheid te maken via welke weg de vraag ook binnenkomt in de organisatie. Raadsleden onthouden zich van elke bemiddeling in de normale dienstverlening. Zo ook zullen zij zich ervan onthouden om bij de burger de indruk te wekken dat slechts door hun tussenkomst deze normale dienstverlening kon worden verkregen. Geen enkel raadslid zal een ambtenaar vragen zijn advies te herzien zonder hiervoor gefundeerde redenen te kunnen aangeven die voordien niet door de ambtenaar gekend waren. Operationele personeelszaken worden gedelegeerd naar de OCMW-secretaris, tenzij er door wetgeving of reglementen expliciet bevoegdheden zijn toegekend aan de Raad. Dit wordt geformaliseerd in de een raadsbeslissing omtrent dagelijks personeelsbeheer. 3.Beleidsvoering De Raad is de motor van het proces van beleidsvoering in het OCMW. Deze motorfunctie onderstelt dat men de positie van de Raad respecteert en goed afspraken maakt met het managementteam over de principes van beleidsvoorbereiding, beleidsbepaling, beleidsuitvoering en beleidsevaluatie. Het managementteam is verantwoordelijk voor de sturing van de organisatie door het continue ontwikkelen van managementmethodes in de organisatie. Volgende basisprincipes worden hierbij verduidelijkt: Beleidsvoorbereiding Het OCMW-beleid wordt voorbereid door het managementteam. Bij de voorbereiding aan het beleid is het managementteam medeverantwoordelijk voor het aanbrengen van ideeën, het aanreiken van diverse mogelijkheden en alternatieven en het toetsen van de haalbaarheid ervan op financieel, juridisch en organisatorisch vlak. De nodige adviezen (zowel financieel, juridisch als organisatorisch) worden tijdig aangevraagd en eveneens tijdig afgeleverd. Ook externe adviezen en alle informatie, die nuttig kan zijn in de beleidsvoorbereiding, worden tijdig opgevraagd indien noodzakelijk. Beleidsbepaling De Raad, het Vast Bureau of de voorzitter bepalen, elk overeenkomstig hun wettelijke bevoegdheden, het OCMW-beleid. De beslissingen worden dus door hen genomen. Beleidsuitvoering Het managementteam is verantwoordelijk voor een loyale, tijdige en correcte uitvoering van het beleid. 3.

4 Beleidsevaluatie Jaarlijks zal er een evaluatierapport worden gemaakt van de in de strategische nota geformuleerde doelstellingen. Deze evaluatie wordt voorbereid door het managementteam. Deze evaluatie zal niet enkel financieel zijn, maar toetst eveneens de naleving van zowel wetgeving als de principes van efficiënte beleidsvoering. Het managementteam en de raadsleden onderschrijven samen het principe van de beleidscyclus. Raadsleden en ambtenaren aanvaarden interne controle als noodzaak voor de goede werking van het bestuur. Concrete afspraken De beleidsverantwoordelijken maken een strategische nota op voor de looptijd van de huidige legislatuur. Deze strategische nota komt tot stand in nauwe samenwerking met het managementteam en de bevoegde diensten. Hij omvat de missie en de beleidsdoelstellingen die vertaald worden in actieplannen en acties. De leden van het managementteam zorgen ervoor dat de inhoud van de strategische nota, het meerjarenplan en de tussentijdse aanpassingen voldoende gekend zijn bij het personeel. De diensten zorgen voor de nodige objectieve (cijfer) gegevens en alternatieven om de voorgestelde beleidsoptie(s) te ondersteunen. Meer gegevens resulteren immers in een effectiever beleid. De OCMW-secretaris en het managementteam zorgen voor de doorstroming van de beleidsvoorstellen van de diensten naar de Raad en de doorstroming van de beleidskeuzes naar de diensten. Jaarlijks evalueert het managementteam het jaarplan. Deze evaluatie wordt besproken met de Raad. Op basis van de evaluatie wordt de strategische nota en/of het jaarplan aangepast. 4.Organisatie en werking Raad De Raad stelt de diensten de nodige middelen ter beschikking om hun opdrachten te kunnen uitvoeren. OCMW-secretaris De OCMW-secretaris organiseert de medewerking van het managementteam bij de beleidsvoorbereiding, de beleidsbepaling, de beleidsuitvoering en de beleidsevaluatie. De OCMW-secretaris zorgt (in samenspraak met de gewestelijk ontvanger) voor het opzetten van de interne controleprocedures. 4.

5 Gewestelijk ontvanger De gewestelijk ontvanger is verantwoordelijk voor de financieel-economische sturing en het financieel beheer van de OCMW-organisatie, als ook voor het opzetten van interne controleprocedures aangaande de materies waarvoor zij bevoegd is. 5.Evaluatie en bijsturing Deze afsprakennota wordt jaarlijks geëvalueerd in de Raad en in het managementteam. Vanuit beide evaluaties wordt jaarlijks gezamenlijk bekeken hoe de afspraken kunnen worden verbeterd/bijgestuurd. De aangepaste versie van de afsprakennota wordt dan opgemaakt. 5.

Afsprakennota tussen het bestuur en de administratie. Overeenkomstig artikel 86 2 van het OCMW-decreet van 19 december 2008.

Afsprakennota tussen het bestuur en de administratie. Overeenkomstig artikel 86 2 van het OCMW-decreet van 19 december 2008. Afsprakennota tussen het bestuur en de administratie Overeenkomstig artikel 86 2 van het OCMW-decreet van 19 december 2008. A - Afspraken over de samenwerking van de raadsleden met de leden van het managementteam.

Nadere informatie

Afsprakennota

Afsprakennota Afsprakennota 2014-2018 1. De missie, visie en waarden a. missie en visie van het OCMW Artikel 2 van het OCMW-decreet alsook artikel 1 van de organieke wet op de OCMW s van 1976 zijn de kerngedachten van

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Directeur grondgebiedszaken A4a-A4b U coördineert de directie grondgebiedszaken, die bestaat uit: - de dienst vergunningen en beleidsondersteuning

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Afdelingshoofd grondgebiedszaken A4a-A4b U coördineert de afdeling grondgebiedszaken, die bestaat uit: - de dienst vergunningen en beleidsondersteuning

Nadere informatie

DEONTOLOGISCHE CODE LOYALITEIT

DEONTOLOGISCHE CODE LOYALITEIT DEONTOLOGISCHE CODE Artikel 112 van het gemeentedecreet stelt dat de gemeenteraad een deontologische code vaststelt voor het gemeentepersoneel. In deze deontologische code dienen artikels 107 t.e.m. 111

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Overwegende dat deze basisideeën het resultaat zijn van de bepalingen opgenomen in het Gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Overwegende dat deze basisideeën het resultaat zijn van de bepalingen opgenomen in het Gemeentedecreet; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 Aanwezig: Henk Heyerick, burgemeester-voorzitter, Eric Vermeersch, Luc Millecamps, Rosanne Buyle, Catherine De Smet en Stijn Van

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie

Functiebeschrijving. Functie Functie Graadnaam: Ontvanger Afdeling: / Functienaam: Ontvanger Dienst: / Functiegroep: Wettelijke graad Subdienst: / Functionele loopbaan: NVT Doel van de entiteit De OCMW-ontvanger is verantwoordelijk

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager

Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager 1/5 Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager I. FUNCTIEBENAMING Formatie Directe Leidinggevende contractueel administratief personeel algemeen directeur II. HOOFDDOEL VAN DE FUNCTIE

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Staat aan het hoofd van de organisatie en geeft op basis hiervan leiding aan alle medewerkers van de organisatie

Functiebeschrijving. Staat aan het hoofd van de organisatie en geeft op basis hiervan leiding aan alle medewerkers van de organisatie Functie Graadnaam: secretaris Functienaam: secretaris Afdeling: Dienst: Functiefamilie: strategisch leidinggevende Functionele loopbaan: decretale graad Subdienst: Code: Doel van de entiteit De gemeente

Nadere informatie

Ofschoon de invulling ervan verschilt, gelden zowel voor een gemeentepersoneelslid als voor een gemeenteraadslid volgende basisideeën:

Ofschoon de invulling ervan verschilt, gelden zowel voor een gemeentepersoneelslid als voor een gemeenteraadslid volgende basisideeën: DEONTOLOGISCHE CODE VOOR GEMEENTEPERSONEEL 1. Inleiding De gemeente Zulte heeft het volste vertrouwen in haar personeelsleden. Dit neemt niet weg dat men als personeelslid van de gemeente Zulte soms geconfronteerd

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Staat aan het hoofd van de organisatie en geeft op basis hiervan leiding aan alle medewerkers van de organisatie

Functiebeschrijving. Staat aan het hoofd van de organisatie en geeft op basis hiervan leiding aan alle medewerkers van de organisatie Functie Graadnaam: secretaris Functienaam: secretaris Functiefamilie: Afdeling: Dienst: Subdienst: Functionele loopbaan: decretale graad Code: Doel van de entiteit De stad probeert een zo optimaal mogelijke

Nadere informatie

gemeenteraad college van burgemeester en schepenen gemeentesecretaris gemeentelijke diensten

gemeenteraad college van burgemeester en schepenen gemeentesecretaris gemeentelijke diensten FUNCTIEBESCHRIJVING GEMEENTE SCHOTEN 1. ALGEMEEN 1.1. Dienst: Secretariaat Sectie: 1.2. Naam van de functie: SECRETARIS 1.3. Code: functiebeschrijving gemeentesecretaris 1.4. Datum: 28 april 2016 1.5.

Nadere informatie

Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd?

Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd? Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd? Hoe wordt je gemeente en OCMW bestuurd? Meerjarenplanning en de link met financiën een initiatief van Beleidsmatig en financieel plannen Elk bestuur maakt een meerjarenplan

Nadere informatie

Operationele aansturing en ondersteuning van de medewerkers

Operationele aansturing en ondersteuning van de medewerkers FUNCTIEBESCHRIJVING Afdeling/Dienst: Sociale zaken en rapporteert aan het afdelingshoofd personen Functietitel: Diensthoofd sociale zaken Hoofddoel: Coördineren van de activiteiten en projecten van de

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Sociale Dienst. Functienaam: arbeidstrajectbegeleider

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Sociale Dienst. Functienaam: arbeidstrajectbegeleider Functie Graadnaam: maatschappelijk werker Functienaam: arbeidstrajectbegeleider Functiefamilie: maatschappelijk werkers Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Sociaal Huis Dienst: Sociale Dienst Subdienst:

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Afdeling: Algemene Zaken Functienaam: Stafmedewerker

Functiebeschrijving. Afdeling: Algemene Zaken Functienaam: Stafmedewerker Functie Graadnaam: Afdelingshoofd Afdeling: Algemene Zaken Functienaam: Stafmedewerker Dienst: / algemene zaken Functiegroep: Leidinggevend Subdienst: / Functionele loopbaan: A4a-A4b Doel van de entiteit

Nadere informatie

Gelet op artikel 41 van het gemeentedecreet dat stelt dat het verplicht is een deontologische code op te stellen voor de gemeenteraad;

Gelet op artikel 41 van het gemeentedecreet dat stelt dat het verplicht is een deontologische code op te stellen voor de gemeenteraad; 18-12-2008 deontologische code DE GEMEENTERAAD, Gelet op artikel 41 van het gemeentedecreet dat stelt dat het verplicht is een deontologische code op te stellen voor de gemeenteraad; Gelet op artikel 112

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functietitel: Afdelingshoofd personen

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functietitel: Afdelingshoofd personen FUNCTIEBESCHRIJVING Functietitel: Afdelingshoofd personen Hoofddoel: Leiden en coördineren van de afdeling personen waaronder: Dienst Sociale Zaken En op termijn: Dienst Burgerzaken Dienst Vrije Tijd &

Nadere informatie

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram.

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram. Functiekaart 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Leidinggevend Strategisch Groepscoördinator Strategisch Leidinggevend Groepscoördinator

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst:

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst: Functie Graadnaam: afdelingshoofd Functienaam: afdelingshoofd Omgeving Functiefamilie: Functionele loopbaan: A4a-A4b Afdeling: Omgeving Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De afdeling staat in

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: diensthoofd.

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: diensthoofd. Functiebeschrijving Functie Graadnaam: diensthoofd Functienaam: diensthoofd Functiefamilie: managementteam Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: Ondersteuning Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Afdeling Dienst Functiefamilie Niveau Graad Coördinator Facility Onthaal en Dienstverlening Team Facility Coördinatoren A A1-A3 2. Positionering

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. deskundige juridische aangelegenheden. De deskundige juridische aangelegenheden rapporteert aan het diensthoofd stafdienst..

FUNCTIEBESCHRIJVING. deskundige juridische aangelegenheden. De deskundige juridische aangelegenheden rapporteert aan het diensthoofd stafdienst.. FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: RANG: WEDDENSCHAAL: deskundige juridische aangelegenheden B Bv B1-B3 Plaats in het organogram De deskundige juridische aangelegenheden rapporteert aan het diensthoofd

Nadere informatie

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram.

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram. Functiekaart 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Administratief Coördinerend Teamcoördinator Coördinerend Administratief Teamcoördinator

Nadere informatie

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a Wat is het doel/de bestaansreden van de functie? : Het leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en ervoor zorgen dat strategische projecten geïmplementeerd

Nadere informatie

Code. Plaats in de organisatie - Werkt onder de leiding van en rapporteert aan de Raad voor maatschappelijk welzijn.

Code. Plaats in de organisatie - Werkt onder de leiding van en rapporteert aan de Raad voor maatschappelijk welzijn. Functie Graadnaam Secretaris Afdeling Functienaam Functiefamilie Functionele loopbaan Doel van de functie Dienst Subdienst Code Leiden (plannen, organiseren, opvolgen, coördineren en evalueren) van de

Nadere informatie

BIJLAGE II : DEONTOLOGISCHE CODE

BIJLAGE II : DEONTOLOGISCHE CODE BIJLAGE II : DEONTOLOGISCHE CODE 1. INLEIDING Artikel 112 van het Gemeentedecreet en artikel 111 van het OCMW- decreet stellen dat respectievelijk de Gemeenteraad en de raad voor openbaar welzijn een deontologische

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Niveau

Functiebeschrijving. Niveau Functiebeschrijving 1. Functiebenaming Directeur WZC Zilverlinde Rechtstoestand Contractueel Niveau A Salarisschaal A1a-A1b-A2a 2. Plaats in de organisatie De directeur staat aan het hoofd van het WZC

Nadere informatie

Hans D Hondt Kabinetschef van de Minister-president van de Vlaamse regering

Hans D Hondt Kabinetschef van de Minister-president van de Vlaamse regering Hans D Hondt Kabinetschef van de Minister-president van de Vlaamse regering Nieuwe start Nieuwe rol opnemen Onzekerheden Spelregels bepalen Goede afspraken maken goede vrienden Elk zijn eigen rol - politiek

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Graadnaam: financieel beheerder. Dienst:

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Graadnaam: financieel beheerder. Dienst: Functie Graadnaam: financieel beheerder Functienaam: financieel beheerder (OCMW) Functiefamilie: managementteam Functionele loopbaan: decretale graad Afdeling: Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit

Nadere informatie

De begrotings- en jaarplancyclus

De begrotings- en jaarplancyclus De begrotings- en jaarplancyclus Cyclus planning en control (P&C) In de P&C-cyclus wordt op een systematische manier inhoud gegeven aan het proces van richting geven (het besturen, plannen) en het op koers

Nadere informatie

Functiebeschrijving. De dienst jeugd staat in voor het beleidsvoorbereidend en - uitvoerend werk inzake jeugd.

Functiebeschrijving. De dienst jeugd staat in voor het beleidsvoorbereidend en - uitvoerend werk inzake jeugd. Functiebeschrijving Functie Graadnaam: jeugdconsulent Functienaam: Functiefamilie: deskundige Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Socio-culturele zaken Dienst: Jeugd Subdienst: Code: Doel van de entiteit

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel FUNCTIEBESCHRIJVING Naam van de functie: Dienst: Plaats: van de sociale departementen Sociale departementen Hoofdzetel Datum creatie: Datum revisie: Auteur beschrijving: Houder van de functie: 02/01/2019

Nadere informatie

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris.

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris. 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Leidinggevend Strategisch Beleidscoördinator Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator A4 Datum

Nadere informatie

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing Wat u zeker moet weten over Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing VOOR LOKALE BESTUREN AUDIT VLAANDEREN www.auditvlaanderen.be 1 Inhoud AUDIT VLAANDEREN 5 INTERNE CONTROLE OF ORGANISATIEBEHEERSING?

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Functiekaart: Directeur bedrijfsvoering

Functiekaart: Directeur bedrijfsvoering Functiekaart: Directeur bedrijfsvoering 1. Job identificatie Directie: Rechtstreekse chef: Officiële functietitel: 2. Doel van de functie Bedrijfsvoering Zonecommandant Directeur bedrijfsvoering A5a-A5b

Nadere informatie

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3)

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Rapporteert aan Geeft leiding aan 1. Doel van de functie Directeur Zorg - De coördinator IKZ is verantwoordelijk voor de algemene coördinatie (met inbegrip

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Diensthoofd.

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Diensthoofd. Functiebeschrijving Functie Graadnaam: Bestuurssecretaris Functienaam: Diensthoofd Functiefamilie: Leidinggevend Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: Algemene zaken Dienst: Subdienst: Code: Doel van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Werkt onder de directe leiding van en rapporteert aan de algemeen directeur.

Functiebeschrijving. Werkt onder de directe leiding van en rapporteert aan de algemeen directeur. Functie Graadnaam: beleidsmedewerker Functienaam: beleidsmedewerker Afdeling: Beleidsondersteuning Dienst: Beleidsondersteuning Functionele loopbaan: A1a A3a Doel van de entiteit De beleidsmedewerker ondersteunt

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Graadnaam: financieel beheerder

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Graadnaam: financieel beheerder Functie Graadnaam: financieel beheerder Functienaam: financieel beheerder (gemeente) Functiefamilie: managementteam Functionele loopbaan: decretale graad Afdeling: Dienst: Subdienst: Code: Doel van de

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functie. Functiefamilie: Leiding Functienaam: Directeur Functionele loopbaan: A5a-A5b. Departement: Facility Afdeling: Code:

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functie. Functiefamilie: Leiding Functienaam: Directeur Functionele loopbaan: A5a-A5b. Departement: Facility Afdeling: Code: Functie Functiefamilie: Leiding Functienaam: Directeur Functionele loopbaan: A5a-A5b Departement: Facility Afdeling: Code: Aanwervingsvoorwaarden - In het bezit zijn van een masterdiploma of gelijkgesteld

Nadere informatie

Functie. Doel van de entiteit

Functie. Doel van de entiteit Functie Graadnaam Financieel Directeur Afdeling / Functienaam Financieel Directeur Dienst - Subdienst / Generieke functie Leidinggevend Functionele loopbaan n.v.t. Code Doel van de entiteit De financiële

Nadere informatie

Gelet op het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en zijn latere wijzigingen, meer in het bijzonder artikel 56 3, 13, 84 3, 10 en 171 2;

Gelet op het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en zijn latere wijzigingen, meer in het bijzonder artikel 56 3, 13, 84 3, 10 en 171 2; AFSPRAKENNOTA TUSSEN BEHEERSTEAM, MANAGEMENTTEAM, ALGEMEEN DIRECTEUR EN GEMEENTERAAD, OCMW-RAAD, COLLEGE, VAST BUREAU, BIJZONDER COMITÉ VOOR DE SOCIALE DIENST (GR 23/01/2019) DE RAAD, In openbare zitting

Nadere informatie

Plannen en budgetteren: kerntaken voor raadsleden

Plannen en budgetteren: kerntaken voor raadsleden Plannen en budgetteren: kerntaken voor raadsleden VVSG-Raadsledendagen Antwerpen, 2 juni 2007 Brugge, 16 juni 2007 Inhoud Plannen en budgetteren in de regelgeving: 2 Voor gemeenten Voor OCMW s Plannen

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functiefamilie: operationeel leidinggevenden Functietitel: Deskundige Burgerzaken Afdeling: Algemene Zaken Dienst: Burgerzaken 2. Positionering in

Nadere informatie

Budgethouderschap in centrumsteden en OCMW s Meerwaarde of modegril?

Budgethouderschap in centrumsteden en OCMW s Meerwaarde of modegril? Budgethouderschap in centrumsteden en OCMW s Meerwaarde of modegril? Hasselt, 16 september 2009 KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN Workshop Budgethouderschap in centrumsteden en OCMW s 10 jaar Budgethouderschap

Nadere informatie

Coördinator buitenschoolse kinderopvang

Coördinator buitenschoolse kinderopvang Coördinator buitenschoolse kinderopvang Doel van de functie Zorgen voor een kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang. Plaats in de organisatie Afdeling Vrije tijd Dienst Buitenschoolse kinderopvang

Nadere informatie

Functiekaart. Subdienst:

Functiekaart. Subdienst: Functie Graadnaam: diensthoofd Functienaam: diensthoofd Opvoeden Functiegroep: Leidinggevenden Functionele loopbaan: A1a A3a Code: Afdeling: Opvoeden Dienst: Opvoeden Subdienst: Doel van de entiteit Met

Nadere informatie

Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling

Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling Functietitel Cluster Dienst Plaats in de organisatie Niveau Weddeschaal Statuut Teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 27/08/2018.

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 27/08/2018. Aan de Voorzitter van het OCMW van Merksplas Markt 11 2330 Merksplas Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MERKSPLAS/GPMI/2018 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent

Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent 1. Missie - visie Gelijke Kansen en Diversiteit UZ Gent Het UZ Gent is een pluralistische instelling. De benadering van Gelijke Kansen en Diversiteit op

Nadere informatie

- de onderlinge omgangsvormen tussen het politieke bestuur en de administratie; - de wijze waarop de gemeentesecretaris zijn gedelegeerde bevoegdheden

- de onderlinge omgangsvormen tussen het politieke bestuur en de administratie; - de wijze waarop de gemeentesecretaris zijn gedelegeerde bevoegdheden Congres Vlaamse Federatie Gemeentesecretarissen 16 juni 2006 De afsprakennota gekaderd 1. Het gemeentedecreet maakt een duidelijke keuze voor beheersinstrumenten van vandaag, ingegeven door de internationale

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

OCMW Boortmeerbeek. Functiebeschrijving. Dienst: Secretariaat. Functiebenaming: Secretaris. Naam en handtekening functiehouder:

OCMW Boortmeerbeek. Functiebeschrijving. Dienst: Secretariaat. Functiebenaming: Secretaris. Naam en handtekening functiehouder: OCMW Boortmeerbeek Functiebeschrijving Dienst: Secretariaat Functiebenaming: Secretaris Naam en handtekening functiehouder: Naam en handtekening verantwoordelijke: Datum: Graad Niveau/weddeschaal Secretaris

Nadere informatie

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5 Functie Graadnaam: Coördinator Functienaam: Coördinator Vrije Tijd Functionele loopbaan: B4 B5 Code: Cluster: Samenleving, Leven en Welzijn Afdeling: Vrije tijd, ontspanning en vrijwilligers Dienst: Subdienst:

Nadere informatie

Functiebeschrijving. De afdeling Grondgebiedszaken bestaat uit volgende diensten: Ruimtelijke Ordening & Milieu en de Uitvoeringsdiensten.

Functiebeschrijving. De afdeling Grondgebiedszaken bestaat uit volgende diensten: Ruimtelijke Ordening & Milieu en de Uitvoeringsdiensten. Functie Graadnaam: Afdelingshoofd Functienaam: Functiefamilie: Leidinggevend Functionele loopbaan: A4a-A4b Afdeling: Grondgebiedszaken Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De afdeling Grondgebiedszaken

Nadere informatie

Stad Nieuwpoort. Deontologische code voor het stadspersoneel

Stad Nieuwpoort. Deontologische code voor het stadspersoneel Stad Nieuwpoort Deontologische code voor het stadspersoneel 1 Deontologische code voor het stadspersoneel Inleiding Soms komen we als personeelslid van de gemeente in een situatie terecht waarin we moeilijk

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: diensthoofd.

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: diensthoofd. Functie Graadnaam: diensthoofd Functienaam: diensthoofd Functiefamilie: managementteam Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: Vrije tijd Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De afdeling vrije

Nadere informatie

Verontschuldigd : Johan De Cuman, Mieke Callebert, Stijn De Neve - Leden

Verontschuldigd : Johan De Cuman, Mieke Callebert, Stijn De Neve - Leden Zitting van 10 maart 2015 Aanwezig: Logghe Christine voorzitter Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Rossey Lode, Magda Vandecappelle, Volckaert Carine - Leden De Meyer Sara, secretaris. Vancoillie Toon - Burgemeester

Nadere informatie

Diensthoofd Brandpreventie (m/v)

Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Graad Diensthoofd (m/v) (A1 A3) Functie Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Plaats in het organogram Je wordt tewerkgesteld als leidinggevende van de Dienst Brandpreventie.

Nadere informatie

Beleidsevaluatie bij lokale besturen: tendenzen en uitdagingen?

Beleidsevaluatie bij lokale besturen: tendenzen en uitdagingen? Beleidsevaluatie bij lokale besturen: tendenzen en uitdagingen? Uiteenzetting gehouden door Walter Appels in opdracht van het Vlaams EvaluatiePlatform Inhoud: Rechtsbronnen Beleidsevaluatie Memorie van

Nadere informatie

Protocol dat de onafhankelijkheid van Vlaamse openbare statistieken garandeert

Protocol dat de onafhankelijkheid van Vlaamse openbare statistieken garandeert Protocol dat de onafhankelijkheid van Vlaamse openbare statistieken garandeert Dit protocol volgt de praktijkcode voor Europese statistieken, principe 1: Professionele onafhankelijkheid van statistische

Nadere informatie

Uiteenzetting gehouden op de studievoormiddag van PLOT te Genk op 17 december door Walter Appels

Uiteenzetting gehouden op de studievoormiddag van PLOT te Genk op 17 december door Walter Appels Actuele OCMW-regelgeving (het ontwerp maxi OCMW-decreet) Uiteenzetting gehouden op de studievoormiddag van PLOT te Genk op 17 december 2007 door Walter Appels Schema van de uiteenzetting De Raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamverantwoordelijke gezins- en seniorenzorg OCMW Puurs

Functiebeschrijving Teamverantwoordelijke gezins- en seniorenzorg OCMW Puurs Functiebeschrijving Teamverantwoordelijke gezins- en seniorenzorg OCMW Puurs Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie Functiebeschrijving Dienst Directe leidinggevende Niveau & rang Type functie Salarisschaal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DEONTOLOGISCHE CODE PROVINCIEPERSONEEL mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel 108 van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Strategische nota. 15 december 2014

Strategische nota. 15 december 2014 Strategische nota 15 december 2014 De strategische nota geeft een beschrijving van de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties van het bestuur voor de periode van het meerjarenplan. Enkel de prioritaire

Nadere informatie

Afsprakennota Goedgekeurd in de raad van 30 januari 2014 Gepubliceerd op de website op 20 februari 2014

Afsprakennota Goedgekeurd in de raad van 30 januari 2014 Gepubliceerd op de website op 20 februari 2014 Afsprakennota Goedgekeurd in de raad van 30 januari 2014 Gepubliceerd op de website op 20 februari 2014 INHOUDSTAFEL Inleiding p.1 Deel 1: Samenwerkingsafspraken p. 2 1. Algemene uitgangspunten 2. Beleidsvoering

Nadere informatie

Functiebeschrijving Technisch medewerker milieu en groen Gemeente Herselt

Functiebeschrijving Technisch medewerker milieu en groen Gemeente Herselt Functiebeschrijving Technisch medewerker milieu en groen Gemeente Herselt Goedgekeurd op:. Handtekening:. Functiebeschrijving Herselt Departement Dienst Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie

Nadere informatie

Rol: Maatschappelijk assistent

Rol: Maatschappelijk assistent Datum opmaak: 2017-10-05 Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Staat op een proactieve wijze in voor de maatschappelijke dienstverlening aan hulpvragers volgens de meest passende methodiek en volgens

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING COÖRDINATOR BURGERZAKEN (niveau B1-B3)

FUNCTIEBESCHRIJVING COÖRDINATOR BURGERZAKEN (niveau B1-B3) FUNCTIEBESCHRIJVING 1. FUNCTIEGEGEVENS Functienaam: coördinator burgerzaken Functiefamilie: leidinggevend Cluster: samenleven 2. DOELSTELLING VAN DE FUNCTIE Staat in voor de beleidsvoorbereiding en -uitvoering

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Graad: Deskundige Functietitel: Coördinator uitvoering

FUNCTIEBESCHRIJVING. Graad: Deskundige Functietitel: Coördinator uitvoering FUNCTIEBESCHRIJVING 1 CONTEXTINFORMATIE Graad: Deskundige Functietitel: Coördinator uitvoering Niveau: B Rang: Bv Salarisschaal: B1 - B2 - B3 Departement: Ruimte Afdeling: Uitvoering Organogrammen: Departement

Nadere informatie

ISSAI 30 Ethische code

ISSAI 30 Ethische code ISSAI 30 Ethische code Vertaling ISSAI 30VERTALING REKENHOF, MEI 2017 / 2 INHOUD Hoofdstuk 1 - Inleiding 4 Concept, achtergrond en doel van de ethische code 4 Vertrouwen en geloofwaardigheid 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Functiebeschrijving Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Loon- en personeelsadministratie Je bent verantwoordelijk voor een correcte weddeverwerking en werkt hiervoor nauw samen met het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR Onderwijsinstelling :... Instellingsnummer :... Schoolbestuur :... Scholengemeenschap/consortium : SG BLOM Nummer scholengemeenschap : 121921 Het arbeidsreglement,

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Diensthoofd personeel A1a-A3a U bent verantwoordelijk voor en efficiënte organisatie en werking van de personeelsdienst. U geeft leiding aan team

Nadere informatie

Klantgerichtheid Onafhankelijkheid Zorgvuldigheid Discretie Respect Professionaliteit Samenwerking

Klantgerichtheid Onafhankelijkheid Zorgvuldigheid Discretie Respect Professionaliteit Samenwerking Deontologische code voor de personeelsleden van het OCMW Heusden-Zolder De inwoners van de gemeente, de politici, de cliënten, de bezoekers en iedereen die hier werkt, verwachten van ons als personeelslid

Nadere informatie

Informatiebundel aanwervingsexamen maatschappelijk werker algemene dienstverlening

Informatiebundel aanwervingsexamen maatschappelijk werker algemene dienstverlening OCMW ZELE Padweg 4a 9240 ZELE Informatiebundel aanwervingsexamen maatschappelijk werker algemene dienstverlening Inhoud 1. Functiebeschrijving 2. Toelatingsvoorwaarden 3. Aanwervingsvoorwaarden 4. Examenprogramma

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari 2012 Reglement klachtenbehandeling 1. Wettelijk kader Dit reglement is gebaseerd op de volgende wettelijke en reglementaire bepalingen: Het OCMW - decreet

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kluisbergen Parklaan 16 9690 Kluisbergen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kluisbergen/RMID/2017 Aantal 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Beschrijving. Teamverantwoordelijke. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram.

Beschrijving. Teamverantwoordelijke. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram. Functiekaart 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Verplegend en verzorgend Individueel gericht Teamverantwoordelijke Beschrijving Individueel gericht

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

De werking van de Beleids-en beheerscyclus

De werking van de Beleids-en beheerscyclus Achter de schermen De werking van de Beleids-en beheerscyclus Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn en het stof weer is gaan liggen, ontwaken de nieuwe gemeenteburen. In sommige steden en

Nadere informatie

Deontologische code. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX LIEDEKERKE.

Deontologische code. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX LIEDEKERKE. LIEDEKERKE GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT 31 1770 LIEDEKERKE TEL. 053 64 55 11 FAX 053 64 55 09 www.liedekerke.be Deontologische code NDC 205.301 Mandatarissen Goedgekeurd bij gemeenteraadsbesluit van 2015-06-25

Nadere informatie

Onderzoek naar de evalueerbaarheid van gemeentelijk beleid

Onderzoek naar de evalueerbaarheid van gemeentelijk beleid Onderzoek naar de evalueerbaarheid van gemeentelijk beleid Plan van aanpak Rekenkamer Maastricht februari 2007 1 1. Achtergrond en aanleiding 1 De gemeente Maastricht wil maatschappelijke doelen bereiken.

Nadere informatie

Het gemeentedecreet: de nieuwe gemeentelijke organisatie sedert 1 januari 2007

Het gemeentedecreet: de nieuwe gemeentelijke organisatie sedert 1 januari 2007 Het gemeentedecreet: de nieuwe gemeentelijke organisatie sedert 1 januari 2007 A. INWERKINGTREDING EN OOGMERKEN Door de staatshervorming is Vlaanderen sedert 2002 bevoegd voor de organisatie en de werking

Nadere informatie

DE WERKING VAN ONZE RAAD VAN BESTUUR: EEN GEDEELDE DIAGNOSE

DE WERKING VAN ONZE RAAD VAN BESTUUR: EEN GEDEELDE DIAGNOSE 57140513.JV-C1 DE WERKING VAN ONZE RAAD VAN BESTUUR: EEN GEDEELDE DIAGNOSE VRAGENLIJST VOOR BESTUURSLEDEN Wij verzoeken u de vragenlijst individueel in te vullen. Het is niet de bedoeling uw kennis te

Nadere informatie

Functiebeschrijving Technisch assistent OPW Gemeente Herselt

Functiebeschrijving Technisch assistent OPW Gemeente Herselt Functiebeschrijving Technisch assistent OPW Gemeente Herselt Goedgekeurd op:. Handtekening:. Functiebeschrijving Herselt Departement Dienst Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe

Nadere informatie

Functieprofiel: Beleidsmedewerker Functiecode: 0301

Functieprofiel: Beleidsmedewerker Functiecode: 0301 Functieprofiel: Beleidsmedewerker Functiecode: 0301 Doel Ontwikkelen, implementeren, evalueren en bijstellen van beleid op één of meerdere aandachtsgebieden/beleidsterreinen ten behoeve van de instelling,

Nadere informatie

Inputnota Vlaamse Jeugdraad: lokaal jeugdbeleid in de nieuwe gemeentelijke beleids- en beheerscyclus

Inputnota Vlaamse Jeugdraad: lokaal jeugdbeleid in de nieuwe gemeentelijke beleids- en beheerscyclus VJR-20100511 Inputnota Vlaamse Jeugdraad: lokaal jeugdbeleid in de nieuwe gemeentelijke beleids- en beheerscyclus Inleiding De Vlaamse regering wil de lokale sectorale en thematische beleidsplannen, waaronder

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Beleidsmedewerker.

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Beleidsmedewerker. Functie Graadnaam: Beleidsmedewerker Functienaam: Beleidsmedewerker Functiefamilie: Deskundige Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: Algemeen Directeur Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De

Nadere informatie

Competentiegericht functieprofiel: algemeen directeur

Competentiegericht functieprofiel: algemeen directeur Competentiegericht functieprofiel: algemeen directeur 1. Doel van de functie (Waarom bestaat deze functie? Wat is de link met missie van de organisatie?) De algemeen directeur staat in voor de algemene

Nadere informatie

DE VERENIGINGSCULTUUR VAN NATUURPUNT DE WAARDEN EN DEONTOLOGIE VAN DE MEDEWERKERS VAN NATUURPUNT VOORAFGAANDE TOELICHTING EN PROCEDURE

DE VERENIGINGSCULTUUR VAN NATUURPUNT DE WAARDEN EN DEONTOLOGIE VAN DE MEDEWERKERS VAN NATUURPUNT VOORAFGAANDE TOELICHTING EN PROCEDURE DE VERENIGINGSCULTUUR VAN NATUURPUNT DE WAARDEN EN DEONTOLOGIE VAN DE MEDEWERKERS VAN NATUURPUNT VOORAFGAANDE TOELICHTING EN PROCEDURE Situering In mei 2007 werd een specifieke deontologische code voor

Nadere informatie

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram.

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram. Functiekaart 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Administratief Conceptueel Hoofddeskundige Conceptueel Administratief Hoofddeskundige

Nadere informatie

IMSIR Intercommunale voor Medico-Sociale Instellingen van de Rupelstreek Col. Silvertopstraat 15, 2850 Boom

IMSIR Intercommunale voor Medico-Sociale Instellingen van de Rupelstreek Col. Silvertopstraat 15, 2850 Boom IMSIR Intercommunale voor Medico-Sociale Instellingen van de Rupelstreek Col. Silvertopstraat 15, 2850 Boom 1. Plaats in het organigram INDIVIDUELE FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR Directie: algemene leiding

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Ter attentie van de Voorzitter van het OCMW van Puurs Palingstraat 48 2870 Puurs Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW / W65B /2014 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Functiebeschrijving Arbeider OPW Gemeente Herselt

Functiebeschrijving Arbeider OPW Gemeente Herselt Functiebeschrijving Arbeider OPW Gemeente Herselt Goedgekeurd op:. Handtekening:. Functiebeschrijving Departement Dienst Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe leidinggevende evaluator

Nadere informatie