HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015"

Transcriptie

1 HANDLEIDING HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP VOOR DE KERNGROEP Stichting Welzijn Velsen Lay-out: H.Meulenbroek 2015

2

3 Aantekeningen Handleiding voor de Kerngroep In 2013 werd een nieuwe werkwijze geïntroduceerd bij Stichting Welzijn Velsen, namelijk Welzijn Nieuwe Stijl (WNS). De gedachte achter deze werkwijze is dat bewoners meer betrokken en verantwoordelijk moeten zijn bij de leefbaarheid en sociale samenhang in hun eigen wijk. De professionele welzijnswerkers doen een stapje terug en richten zich voortaan meer op de kwetsbare burgers en activiteiten die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben. De recreatieve activiteiten waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan, vallen hier niet onder. Omdat dit wel belangrijke activiteiten voor de buurt zijn en deze niet verloren mogen gaan, wordt er bij elk buurtcentrum* een Kerngroep opgericht die deze activiteiten ondersteunt, vrijwilligers aanstuurt en eventueel nieuwe activiteiten ontwikkelt. *Onder buurtcentrum wordt ook verstaan: buurthuis, jongerencentrum, dorpshuis, wijkcentrum, seniorencentrum.

4 Verantwoordelijkheid De Kerngroep is verantwoordelijk voor de recreatieve activiteiten, niet voor de cursussen of het verhuur van de ruimtes. Per buurtcentrum wordt een lijst toegevoegd met de recreatieve activiteiten welke daar zijn. Deze lijst kan worden uitgebreid. De organisatie van nieuwe recreatieve activiteiten komt in handen van de Kerngroep. Hier is geen speciaal budget voor, want alle recreatieve activiteiten (oud & nieuw) moeten kostendekkend zijn. Taken worden onderling verdeeld. De Kerngroep krijgt ondersteuning van de beheerder en de welzijnswerker. De Kerngroep komt regelmatig bij elkaar en moet op de hoogte zijn van alle recreatieve activiteiten per centrum. Per Kerngroep wordt vastgesteld hoe vaak men vergaderd. Zij stemmen af met de beroepskracht(en) en eventueel met andere kernteams met name bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten. Signaleren Op het gebied van signaleren vervult de Kerngroep ook een belangrijke taak: Zijn er ontwikkelingen die aanpassingen vergen in het vrijwilligers-beleid. Is er behoefte aan deskundigheidsbevordering voor de vrijwilligers t.a.v. het uitvoeren van hun taken. Is het in het kader van de algemene veiligheid belangrijk dat een aantal vrijwilligers een BHV-cursus of Sociale hygiëne volgen. Is het duidelijk waar deelnemers terecht kunnen met hun vraag/ klacht/idee. Per locatie en in overleg met de beroepskracht zal bekeken worden hoe men omgaat met het organiseren van een vrijwilligersfeest en de kerstattentie. Dit betreft namelijk alle vrijwilligers van het buurcentrum en niet alleen de vrijwilligers die vallen onder de Kerngroep. Alle overige zaken die in deze handleiding nog niet beschreven zijn, kunnen tijdens een kerngroep-overleg ingebracht worden. Als hier afspraken uit voortvloeien, zullen deze in een reglement vastgelegd worden.

5 Contacten in de wijk. Je weet waar posters etc. opgehangen kunnen worden maar hebt ook contacten/afspraken met scholen en huisartsen of maakt deze. -Algemeen kerngroeplid Een algemeen kerngroep lid denkt mee tijdens vergaderingen en ondersteunt, indien gewenst, een van de andere kerngroep leden bij het uitvoeren van taken. Een algemeen kerngroeplid: Heeft geen vaste taken, Ondersteunt of assisteert andere kerngroep leden, Als algemeen kerngroep lid kun je je oriënteren op andere kern-groeptaken. (wat past bij mij / wat kan ik) Functies in de Kerngroep Alle kerngroep-leden dragen hun steentje bij en moeten ervoor zorgen dat het activiteitenaanbod blijft bestaan. De activiteiten waar we over spreken worden over het algemeen zelfstandig uitgevoerd door vrijwilligers. De Kerngroep wordt aanspreekpunt voor deze vrijwilligers. Bij de Kerngroep worden: de plannen voor het komende jaar neergelegd, afspraken gemaakt over de te gebruiken ruimtes, problemen met andere vrijwilligers en/of deelnemers besproken. De Kerngroep zorgt voor publiciteit, overlegt over de financiën, maakt afspraken met het beheer, geeft advies in afwijkende situaties, ondersteunt vrijwilligers en werft, indien nodig, nieuwe vrijwilligers. Hoewel kerngroep-leden samen verantwoordelijk zijn, worden de taken binnen de groep verdeeld. Wat zijn deze taken precies en over welke kwaliteiten moeten kerngroep leden beschikken? De Kerngroep bestaat uit meerdere personen, minimaal 3 en maximaal 7. De functies zijn: voorzitter, secretaris, penningmeester, PR-medewerker, activiteitencoördinator, vrijwilligerscoach en een algemeen bestuurslid. Tot zover de uitvoerende taken. Op de volgende bladzijden zullen wij de functies één voor één behandelen.

6 -De voorzitter De belangrijkste taken van een voorzitter zijn: Leiding geven aan de vergadering Hij/zij vertegenwoordigt het gezicht van het centrum Zorgt dat de groep regelmatig bij elkaar komt Heeft contact met alle kerngroep leden Leiderschap betekent het voortouw nemen, knopen doorhakken en beslissingen nemen tijdens de vergadering. Deze persoon moet goed kunnen luisteren, samenvatten, compromissen sluiten en met voorstellen komen waarover gestemd kan worden. Taken delegeren en toezicht houden op de uitvoering ervan. Vertegenwoordigen. In woord en geschrift moet de voorzitter er zich er bewust van zijn dat hij/zij het buurtcentrum vertegenwoordigt en niet op persoonlijke titel spreekt of zich presenteert. Intern managen. Samen met secretaris wordt de agenda van de vergadering vastgesteld. De voorzitter leidt de vergadering en moet letten op de efficiëntie van de Kerngroep. Ook belangrijk is de motiverende rol van de voorzitter, waaronder het tonen van waardering en het geven van het goede voorbeeld. De vergadering wordt bijgewoond door een beroepskracht (beheerder en/of welzijnswerker) van het centrum. Hun rol is adviserend en/of ondersteunend. Eenmaal per jaar wordt een jaarvergadering uitgeschreven om af te stemmen met alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de recreatieve activiteiten. -De PR medewerker De belangrijkste taken van een PR-medewerker zijn: Het bekend maken van de recreatieve activiteiten van het buurtcentrum. Dit gebeurt op een duidelijk herkenbare manier door middel van flyers, posters, stukjes in huis-aan-huisbladen, het regionale dagblad, radio of tv, de website of moderne media zoals facebook en twitter. De PR-medewerker kiest voor mogelijkheden die gratis zijn of werkt met een klein budget, afgestemd op de activiteit of de doelgroep die men bereiken wil. De PR-medewerker kent alle plekken in de wijk waar posters en/of flyers opgehangen mogen worden. Afstemming met de activiteitencoördinator, vrijwilligerscoach, beheer/welzijnswerker over publicaties. Is op de hoogte van deadlines van de diverse media. Zorgt dat aanmeldingen voor de activiteiten op de juiste plek binnen komen. Wat is hier voor nodig: Communicatie. Je correct kunnen uitdrukken in de Nederlandse taal en beschikken over een creatieve schrijfstijl. Je schrijft namens het buurtcentrum en nooit op persoonlijke titel. Het Wat, Waarom, voor Wie, Wanneer en Waar staat altijd vermeld. Computervaardigheden. Goed overweg kunnen met een computer (tekstverwerking, grafische programma s, internet en moderne media) is absoluut noodzakelijk.

7 -De secretaris De belangrijkste taken van een secretaris zijn: Het geheugen en geweten van de Kerngroep zijn. Notuleren van de vergadering, actielijst maken en deze beheren. Samenstellen van de agenda, samen met de voorzitter en deze versturen naar de kerngroep-leden Bijhouden van de post/ s, deze beantwoorden of inbrengen tijdens de vergadering. Geheugen en geweten. Een archief maken waar de notulen en actie-lijsten worden bewaard, zodat deze opvraagbaar zijn bij wisseling van functie of nagaan wat precies afgesproken is tijdens een vergadering. Dit geldt ook voor overige binnengekomen en uitgaande post of stukken die van belang zijn voor de kerngroep. Notuleren. Buiten de reguliere vergaderingen wordt ook een verslag gemaakt van de jaarvergadering. Dit verslag is openbaar. De overige notulen zijn alleen ter inzage van de kerngroep leden en de beroepskrachten van het buurtcentrum. -De vrijwilligerscoach De belangrijkste taken van een vrijwilligerscoach zijn: Begeleiden van vrijwilligers onderling en koppelen van ervaren vrijwilliger aan nieuwe vrijwilliger. De coach signaleert zaken tussen vrijwilliger(s) en deelnemer(s) en is op de hoogte van lief en leed van de vrijwilligers. Een coach bemiddelt en ondersteunt de vrijwilligers. Afstemmen van de coach met de beheerder en de welzijnswerker. Werven van nieuwe vrijwilligers; stemt hier voor af met de PR- en welzijnswerker. Zet onderlinge belangen tegen elkaar af en moet tactisch zijn, heeft inlevingsvermogen en kent het verschil tussen belang van de vrijwilliger en het belang van de wijk en het buurtcentrum. Bijhouden van lief en leed. Welke eigenschappen heb je hiervoor nodig: Stimuleren. Vrijwilligers zijn zeer belangrijk. Ze krijgen, hebben en vooral houden, vergt per vrijwilliger een andere benadering. Aandacht en waardering geven is heel belangrijk. Confronteren. Een vrijwilliger op fout gedrag of op foute uitlatingen aanspreken. Conflicten bespreekbaar maken. Er samen proberen uit te komen. Als dit niet lukt hier ook naar durven handelen. Inlevingsvermogen/empathie. Begrip hebben voor de omstandigheden of persoonlijke situatie van de vrijwilliger, maar deze situatie moet wel werkbaar blijven en niet haaks staan op werkafspraken met andere vrijwilligers. Creatief naar oplossingen zoeken.

8 -De penningmeester De belangrijkste taken van een penningmeester zijn: De financiële afstemming met de vrijwilligers van de recreatieve activiteiten. Bewaken van het vooraf vastgestelde budget. Afstemming. De penningmeester ontvangt aan het eind van het seizoen van alle zelfstandig draaiende recreatieve activiteiten een begroting voor het nieuwe seizoen. Tevens ziet hij/zij erop toe dat er aan het eind van het seizoen een jaarafrekening wordt gemaakt van elke recreatieve activiteit. In dit overzicht wordt rekening gehouden met de verdeelsleutel die door Stichting Welzijn Velsen is vastgesteld. Van de opbrengst gaat: 25% naar het beheer 25% is voor de vrijwilligerskosten 50% is max. bestemd voor activiteitenkosten Hij/zij maakt een totaaloverzicht en brengt dit in bij de vergadering van de Kerngroep. Op basis hiervan wordt gekeken hoeveel ruimte er is voor nieuwe activiteiten of investeringen. -De activiteiten coördinator De belangrijkste taken van een activiteitencoördinator zijn: Het coördineren, organiseren en (laten) uitvoeren van diverse bestaande en nieuwe recreatieve activiteiten en initiatieven die tot doel hebben de contacten te bevorderen in de wijk. Een gevarieerd aanbod maakt het buurtcentrum aantrekkelijk voor nieuwe bezoekers en vrijwilligers. Zorgen dat het aanbod aansluit bij de behoefte in de wijk en niet tegelijkertijd plaatsvindt met andere (grote) evenementen, tenzij het hier een onderdeel van uitmaakt. De coördinator brengt regelmatig voorstellen voor nieuwe activiteiten. Deze ideeën moeten gedragen/ondersteund worden door meerdere vrijwilligers. Activiteiten moeten binnen het bestaande budget plaatsvinden of er moeten sponsors gevonden worden. Wat is hier voor nodig? Communiceren. Goed overleggen met elkaar (afstemmen) en met de overige gebruikers in het buurtcentrum. Brede blik. Organiseren van nieuwe activiteiten met daarbij aandacht voor anderen in de wijk. We willen ieders belang dienen en geen onderscheid maken tussen verschillende groepen. Samenwerken. Samenwerken met andere buurt, wijk, sport, school etc. indien dit je activiteit ten goede komt. Initiatiefrijk zijn en lef hebben, op anderen af durven stappen.

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding... 3 Medewerker in de uitleen... 4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator... 5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 status: concept In onderstaand schema wordt een voorbeeld organisatiestructuur getoond, dat uitgangspunt is voor de voorbeeld functieprofielen.

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2021 www.wensstichtingdrenthe.nl Wensstichting Drenthe p/a Klepel 392 7811 KX Emmen 1 Inleiding... 3 1 Missie en visie Wenstichting Drenthe... 4 1.1 Missie... 4 1.2 Visie... 4 1.3 Doel...

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Organisatie van het bestuur De taak van het bestuur is zodanige voorwaarden te creëren dat de volksuniversiteit een bloeiend bestaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie A. Werkwijze oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie 1. Samenstelling oudercommissie a) Maximaal één ouder per huishouden kan lid zijn van de oudercommissie; b) Bij de samenstelling wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Wat vragen wij van u? Betrokkenheid bij de wijk en een inspanning voor het (mogelijk dagelijks) actueel houden van de website.

Wat vragen wij van u? Betrokkenheid bij de wijk en een inspanning voor het (mogelijk dagelijks) actueel houden van de website. BEHEERDER VAN DE WEBSITE ACHTER DE HOVEN. Er gebeurt veel interessants in Achter de Hoven en dat willen we graag met zo veel mogelijk mensen delen. Een wijk in beweging betekent ook dat er veel actuele

Nadere informatie

Algemeen: Voorzitter, secretaris en penningmeester: een 3-eenheid!

Algemeen: Voorzitter, secretaris en penningmeester: een 3-eenheid! Algemeen: Voorzitter, secretaris en penningmeester: een 3-eenheid! Alle bestuursleden moeten er voor zorgen dat de organisatie goed functioneert. Zij moeten verantwoording afleggen aan de leden van de

Nadere informatie

WERKGROEP STARTEN INTERKERKELIJK SAMENWERKEN BIJ EEN AZC OF IN DE WIJK

WERKGROEP STARTEN INTERKERKELIJK SAMENWERKEN BIJ EEN AZC OF IN DE WIJK WERKGROEP STARTEN INTERKERKELIJK SAMENWERKEN BIJ EEN AZC OF IN DE WIJK WERKGROEP STARTEN Hoe hulp aan vluchtelingen wordt vormgegeven verschilt per plaats. Belangrijk is dat kerken samenwerken om meer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie 27 augustus 2014 1 2 A. Werkwijze oudercommissie 1. Samenstelling oudercommissie a) Maximaal één ouder per huishouden kan lid zijn van de oudercommissie; b) Bij de

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Raadslid Jongerenraad

Raadslid Jongerenraad Raadslid Jongerenraad Over de Jongerenraad De Jongerenraad is een adviescommissie die is opgericht om de Raad van Bestuur van het Apostolisch Genootschap te ondersteunen. De jongerenraad brengt advies

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

Functieprofiel en taken coördinator. Stichting Leergeld Arnhem

Functieprofiel en taken coördinator. Stichting Leergeld Arnhem Functieprofiel en taken coördinator Stichting Leergeld Arnhem Arnhem, December 2006 1 INHOUD Uitgangspunten De coördinator 1. Taak van de coördinator 1.1 met betrekking tot vrijwilligers 1.2 met betrekking

Nadere informatie

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK P a g i n a 1 ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK Met ingang van 06-05-2014 1.1 VOORZITTER (Marike Smit) 3 PROJECTEN 1.2 COMMUNICATIE (Marian Bonhof) 1.5 SECRETARIS (Lars Timmermans) 1.3 PERSONEEL & ORGANISATIE

Nadere informatie

De functies, taken en functieomschrijvingen binnen de keurmeestervereniging:

De functies, taken en functieomschrijvingen binnen de keurmeestervereniging: De keurmeestervereniging: De functies, taken en functieomschrijvingen binnen de keurmeestervereniging: De functies. 1) Het bestuur van de keurmeestervereniging; o 1a) De voorzitter van de keurmeestervereniging;

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R.

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. De beleidsnota t.b.v. de VOR bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Doelstelling 2. Realisatie 3. Organisatie 4. Financiën 1. Doelstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding. Blz. 3 2) Vrijwilligersbeleid. Blz. 4 3) Beleidsgroep vrijwilligers/vrijwilligerscoördinator. Blz. 5 4) Functies binnen AV Spirit

Nadere informatie

Waarom bent u huurderswerk gaan doen?

Waarom bent u huurderswerk gaan doen? 1 Tijdens de laatst gehouden Huurdersraadvergadering hebben we jullie deelgenoot gemaakt van onze bevindingen tijdens de cursus Hoe betrek ik de achterban Voorzitter Rien Stek, secretaris Joop Kuipers

Nadere informatie

PARK DE OUDE KWEKERIJ

PARK DE OUDE KWEKERIJ Geachte lezer of aspirant-lid PARK DE OUDE KWEKERIJ EEN PARK VOOR EN DOOR BEWONERS NIEUWSBRIEF No. 2 - MAART 2013 Jazeker, u leest het goed, we kunnen bijna over leden gaan spreken. De laatste versie van

Nadere informatie

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! Beste student, Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! In juni 2017 zullen er vier bestuursleden aftreden. Vijf bestuursleden (voorzitter, penningmeester, een masterfunctionaris

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. 1 / 11 141202 1430 stgmichaelson - vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid. 1 / 11 141202 1430 stgmichaelson - vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Waarom vrijwilligers bij Michaelson... 2 2. Taken van de vrijwilliger... 2 3. Werving, aanname en afspraken... 2 3.1. Werving van vrijwilligers is

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

EFFECTIEF VERGADEREN DOE JE ZO

EFFECTIEF VERGADEREN DOE JE ZO EFFECTIEF VERGADEREN DOE JE ZO Wie is wie? Jan von den Hoff En wie bent U: wie zijn er lid van het bestuur wie is er penningmeester in een bestuur wie is de secretaris van het bestuur wie is voorzitter

Nadere informatie

Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn.

Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn. Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: Openbare school (OBS) Isandra, J.R. Zeemanstraat 10, 4053 JN IJzendoorn b. Ouderraad:

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

Profielschetsen leden van een regiobestuur

Profielschetsen leden van een regiobestuur schetsen leden van een regiobestuur Algemeen Van toepassing is het Reglement voor de Regionale Werkgroep en de eigen beleids- en werkplannen van de werkgroep, gedateerd 10 november 2004. Daarin is vastgelegd,

Nadere informatie

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk.

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. 1 Contents Openstaande vacatures binnen MHC Uitgeest We hebben een gezonde, groeiende vereniging. Met het groter worden van de vereniging, hebben we

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 1 vrijwilligersbeleid 'van Houten&co' eigenaar coördinator vrijwilligers november 2017

Vrijwilligersbeleid 1 vrijwilligersbeleid 'van Houten&co' eigenaar coördinator vrijwilligers november 2017 Vrijwilligersbeleid 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding...3 Missie...3 Vrijwilligers en Vrijwilligersraad...3 1. Werken met vrijwilligers...3/4 2. Wat biedt de vrijwilligers...4 3. Medezeggenschap...4 4. Waardering

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers. Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren

Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers. Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren Doel van de sessies Door middel van een groepsgesprek gezamenlijk creëren van inzicht in ieders rol, bijdrage

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OKTOBER 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OKTOBER 2012 Stichting Wintersport Gehandicapten T.a.v. Dhr. L.J.A. Brosens Benraatshoef 104 4941 TE Raamsdonksveer Tel. 06-50734188 (na 17.00uur) E-mail: secretariaat@swg-nederland.nl Website: www.swg-nederland.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad OBS De Vuurtoren

Huishoudelijk Reglement Ouderraad OBS De Vuurtoren Huishoudelijk Reglement Ouderraad OBS De Vuurtoren Ouderraad, OBS De Vuurtoren Groningen Versie 2.0 d.d. 22-10-2014 Huishoudelijk reglement ouderraad OBS De Vuurtoren 1 Inhoudsopgave 1. Gebruik van dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GMR

Huishoudelijk reglement GMR Huishoudelijk reglement GMR Versie: 1.0 Status: vastgesteld Datum: 14-12-2017 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Samenstelling... 3 3. Rooster van aan- en aftreden... 3 4. Taakverdeling en functieomschrijvingen

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs.

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: R.K. Basisschool De Gouden Griffel, te Berkel en Rodenrijs,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement oudercommissie

Huishoudelijk Reglement oudercommissie Huishoudelijk Reglement oudercommissie 1. Samenstelling oudercommissie a. Maximaal één ouder per huishouden kan lid zijn van de oudercommissie; b. Bij de samenstelling wordt gestreefd naar een zo evenredig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs.

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs. Als vervoerbegeleider vervoert u wijkbewoners die dit niet zelf (meer) kunnen naar de huisarts, ziekenhuis of supermarkt. Als de bewoner dit wil gaat u mee de spreekkamer in. U brengt de bewoner daarna

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taakomschrijving: Wijk coördinator Activiteiten De wijk coördinator draagt zorg voor een goede uitvoering van de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

2. Jaarplan. 1. Meerjarenplan. 3. Jaarverslag. 4. Financieel jaarverslag. 5. Begroting. 6. Budget beheren 10% 10% 10% 30%

2. Jaarplan. 1. Meerjarenplan. 3. Jaarverslag. 4. Financieel jaarverslag. 5. Begroting. 6. Budget beheren 10% 10% 10% 30% 1. Meerjarenplan 2. Jaarplan 3. Jaarverslag 4. Financieel jaarverslag 5. Begroting 6. Budget beheren 30% 2. Jaarplan Beschrijving van het blok: het schrijven en uitvoeren van een jaarplan. In het jaarplan

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 N Visie op hoofdlijnen op het 1 gebruik van buurthuizen Betere bezetting van accommodaties, meer zelfstandige buurthuizen en minder gesubsidieerde

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Nederland over Gemeenschapsaccommodaties

Nederland over Gemeenschapsaccommodaties Rapport Nederland over Gemeenschapsaccommodaties Voor: Oranje Fonds, Marinka Peerdemann Door: Mirjam Hooghuis Datum: 20 januari 2010 Project: 91688 Synovate Voorwoord Vanaf januari gooit het Oranje Fonds

Nadere informatie

Initiatief voorstel. Een open Wereld. PvdA. Jongerencentrum De Wereld. Eelco Taams

Initiatief voorstel. Een open Wereld. PvdA. Jongerencentrum De Wereld. Eelco Taams Titel Nummer 11/62 Een open Wereld Datum 16 september 2011 Programma Fractie Initiatief voorstel PvdA Fase Onderwerp Jongerencentrum De Wereld Portefeuillehouder Eelco Taams Datum raadsvergadering 19-09-2011

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Ontstaan van Stichting TinH Stichting TinH is opgericht in oktober 2015 door een

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functiebeschrijvingen Bestuursleden Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond NKB Voorzitter. Het leiden van de NKB. Het leiden van de bestuurs-

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Algemeen mediaprotocol der A.S.Z.V. Orionis

Algemeen mediaprotocol der A.S.Z.V. Orionis Algemeen mediaprotocol der A.S.Z.V. Orionis Datum: 17 juni 2014 Inleiding Media kennen verschillende verschijningsvormen, waar A.S.Z.V. Orionis veel gebruik van maakt. Hierbij zijn er niet alleen mogelijkheden

Nadere informatie

Draaiboek voor het organiseren van B-actief activiteiten

Draaiboek voor het organiseren van B-actief activiteiten Draaiboek voor het organiseren van B-actief activiteiten Voordat je begint met het organiseren van een B-actief activiteit is het handig om een aantal dingen te weten. Zo moet je onder andere weten wat

Nadere informatie

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd Gemeente Landerd Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen Wettelijke verplichting Wmo Adviesraad Convenant Plichten Bevoegdheden Verantwoordelijkheden 1. De leefbaarheid van de gemeente

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011. De Rotonde. Niekerk

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011. De Rotonde. Niekerk Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011 De Rotonde Niekerk 1. Inleiding Na de grote verbouwing van de laatste jaren (nieuw foyer, grote zaal, toiletgroep) is in dit jaar het podium gerenoveerd. Nieuwe verlichting

Nadere informatie

Profielschetsen bestuur NPO

Profielschetsen bestuur NPO Profielschetsen bestuur NPO Algemeen Hierna zijn korte profielschetsen beschreven van de verschillende functies binnen het bestuur NPO. Bewust is er gekozen voor een zo compact mogelijke omschrijving.

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden?

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Word actief! Zowel bij de ACLO als bij haar verenigingen kun je actief worden door in commissies of in een bestuur te gaan. Op die manier ontwikkel

Nadere informatie

Doe de competentiecheck! Voor coördinatoren en begeleiders van vrijwilligers

Doe de competentiecheck! Voor coördinatoren en begeleiders van vrijwilligers oe de competentiecheck! Voor coördinatoren en begeleiders van vrijwilligers Wat maakt u tot een goede vrijwilligerscoördinator? Welke competenties moet u in huis hebben om vrijwilligers aan te sturen en

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Activiteiten... 4 Publiciteit... 10 Financiën... 12 Conclusies en aanbevelingen... 13

Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Activiteiten... 4 Publiciteit... 10 Financiën... 12 Conclusies en aanbevelingen... 13 Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Activiteiten... 4 Fotoreportage... 4 Veiling... 5 Loterij... 6 3M fonds... 7 Heit & Mem Beurs... 8 Earlybirdjes... 9 Publiciteit...

Nadere informatie

Korte introductie oudercommissie Skippy

Korte introductie oudercommissie Skippy Korte introductie oudercommissie Skippy 2009 Medezeggenschap Skippy: hoe zit dat? Wat doen de LOC s en COR? Samenstelling Communicatielijnen Mandaat en adviesaanvraag Reglementen en richtlijnen Rollen

Nadere informatie

Tijdelijke functie van juni 2016 juni 2017 (fase voorbereiding)

Tijdelijke functie van juni 2016 juni 2017 (fase voorbereiding) NOTULIST Als notulist ben je actief lid van het kernteam en verzorg je de uitnodigingen, agenda s en verslaglegging van de vergaderingen. - Goed kunnen luisteren - Goed kunnen samenvatten - Gestructureerd

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar

Met elkaar voor elkaar Met elkaar voor elkaar Publiekssamenvatting Oktober 2013 1 1 Inleiding Met elkaar, voor elkaar. De titel van deze notitie is ook ons motto voor de komende jaren. Samen met u (inwoners en beroepskrachten)

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Buurtkracht is de organisatie voor welzijn met zorg in Capelle aan den IJssel. De vier Sociaal Wijkteams van Buurtkracht werken samen met het Eropaf-team aan de leefbaarheid

Nadere informatie

Stichting Wilskracht Werkt

Stichting Wilskracht Werkt Stichting Wilskracht Werkt 1 VISIE Erbij horen, zich welkom voelen, meedoen en bijdragen aan de samenleving moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Toch dreigt een grote groep mensen de binding met de

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1: Huishoudelijk Reglement 1.1 Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op de Statuten van de Oudervereniging van De Toermalijn. 1.2 In het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Welzijn Heemstede van de toekomst Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Juni 2015 Deze brochure is een samenvatting van het plan: Welzijn Heemstede van de toekomst Transformatieplan Welzijn Heemstede

Nadere informatie

Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen

Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen Augustus 2015 Organisatie Stichting Welzijn Vianen (SWV) is een zich ontwikkelende brede ondernemende welzijnsorganisatie

Nadere informatie