Vacatures Vrijwilligers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vacatures Vrijwilligers"

Transcriptie

1 Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken dat er door jong en oud met plezier gehockeyd kan worden bij Xenios. Met ingang van 1 juni 2015 zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligers team. VACATURES : 1.Nieuwsbrieven 1 x per 6 weken een digitale uitgave 2.Postbehandeling 1 uur per week 3.Sleuteladministratie 1 uur per maand 4.Vrijwilligers coordinatie 1 a 2 uur per week 5.Technische com. JONG heren en dames 2 uur per week 6.Toernooicoordinatie 1 uur per week 7.Secretaris 8 a 10 uur per week 8.Lid sponsorcommissie 2 uur per week 9.Wedstrijdfolder junioren 1 uur per week 10. Wedstrijdfolder senioren 1 uur per 2 weken 1. Nieuwsbrieven: Doel: Draagt zorg voor een nieuwsbrief die 1x in de 6 weken uitkomt gedurende het hockey seizoen. Verzamelt nieuwsitems van alle bestuursleden en hun commissies voor in de express nieuwsbrief. Bekend stellen van plaats en tijd waarop kopij ingeleverd moet worden; Schrijven van een voorwoord en een inleiding; Bijhouden en publiceren van de verenigingskalender i.o.m. het secretariaat en diverse andere commissies; Corrigeren van de aangeleverde kopij; Stimuleren van de bestuursleden om kopij aan te leveren; Zorgdragen voor een goede communicatie. 1x per 6 weken een digitale uitgave van de express; 2x vergadering met de secretaris. Handig met de computer; Nauwkeurig en creatief kunnen werken; Ontplooien initiatieven; Goed kunnen organiseren en publiceren; Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden; Goede kennis van de Nederlandse taal; Goed met mensen om kunnen gaan; Conformeren met het beleid en de visie van de vereniging.

2 2. Postbehandeling: Doel: Zorg dragen voor de afgifte van poststukken aan de juiste personen. Leegt de postbus van xenios; Zorgt ervoor dat de post bij de juist geadresseerde persoon of commissie terrecht komt; Beheert inkomende en uitgaande post; Maakt onderscheid tussen post die van belang is en reclame. 1 a 2 uur per week; 2x vergadering met het secretariaat. Kennis van het organisatieschema; Goede omgang met vrijwilligers. 3. Sleuteladministratie: Doel: Zorgt voor een overzicht van personen die een sleutel hebben en beheert de borg. Houdt een lijst bij van de personen die in het bezit zijn van een sleutel en dus een borg hebben betaald; Onderhoudt nauw contact met de secretaris over het verstrekken van sleutels aan nieuwe vrijwilligers/ medewerkers; Zorgt ervoor dat sleutels terug keren in zijn/ haar beheer bij het uit treden van dienst, en de borg dat de borg wordt terug gegeven. 1 a 2 uur per maand; 2x vergadering met het secretariaat. Administratieve vaardigheden; Nauwkeurig en accuraat kunnen werken. 4. Vrijwilligerscoordinatie Doel: Werven en behouden van vrijwilligers. Werven van vrijwilligers voor diverse werkzaamheden binnen Xenios; Organiseren van het jaarlijks vrijwilligersdiner; Organiseren van nieuwjaarsborrel voor vrijwilligers; Organiseert samen met de coordinator voorzittersoverleg een commissieoverleg; Heeft regelmatig gesprekken met vrijwilligers over hun taken. 2x per jaar commissieoverleg, 2 uur voorbereiden, 2 uur vergadering, 3 uur nazorg = 2 x 7 uur per jaar; 2 uur per week voor werven en contacten met vrijwilligers; 2x vergadering met het secretariaat. Nauwkeurig en creatief kunnen werken; Ontplooien initiatieven; Goed kunnen organiseren; Goed met mensen om kunnen gaan; Conformeren met het beleid en de visie van de vereniging. Assertief en open.

3 5. Technische commissie senioren JONG Heren en dames: Doel: Het uitvoeren van het senioren beleid binnen de hockeyvereniging Xenios. Het activeren, motiveren en coördineren van de senioren, trainers en begeleiding. Coordineert de: o Technische commissie heren; o Technische commissie dames; o Technische commissie heren en dames veteranen; o Technische commissie jong senioren; o Trimhockey; Beheert de mailbox: o Technische commissie heren, heren.senioren@xenios.nl; o Technische commissie dames, dames.senioren@xenios.nl; o Trimhockey, trimhockey@xenios.nl In overleg met de trainer(s)/coach(es) het samenstellen van senioren teams (geldt niet voor eerste teams senioren) en deze publiceren; Aanstellen van trainers en coaches m.u.v. de trainers en coaches voor de selectieteams; Besprekingen met spelers, speelsters, trainers en coaches; Zorgdragen voor goede communicatie naar andere commissies, personen, spelers, trainers, coaches en bestuur; Overlegt voorafgaand aan het seizoen met de Technische Commissies, het Bestuur en het Terrein- en Materiaalbeheer over de indeling van trainingsruimte en tijden; Publiceren van zaken aangaande wedstrijd-, speltechnische- en trainingszaken op de website; Zorgdragen voor de jaarlijks verslaglegging t.b.v. de algemene ledenvergadering; Zorgt ervoor dat elk seniorenteam kan spelen; Zorgdragen voor de aanmelding van de teams en wensen aan de KNHB; Zorgdragen voor een goede communicatie. Gemiddeld 2 uur per week; In de aanvang en eind van het seizoen ligt de tijdsbesteding relatief hoger; 2 x jaarvergadering; 5x per jaar overleg met de technische commissie senioren; Indien functiebelang aanwezig bezoeken vergaderingen KNHB, Regio enz.. Kennis van hockey en inzicht in spelerskwaliteiten; Affiniteit met Senioren en Veteranen; Conformeren met het beleid en de visie van de vereniging. Bewerkstelligt een goede communicatie met deze commissie en houdt deze in stand. 6.Toernooicoordinatie: Doel: Plaatst alle toernooiaanbiedingen op de website en stuurt deze door naar de desbetreffende teams en hun coaches. Ontvangt post en mails met betrekking tot diverse toernooien; Mailt de toernooiaanbiedingen door naar de diverse teams en coaches; Plaatst toernooiaanbiedingen op de website; Intern afstemmen van de planning omtrent eigen toernooien. 1 uur per week Goede administratieve vaardigheden; Goed Bij kunnen interesse omgaan mail met naar: de computer. vrijwilligers@xenios.nl

4 7.Secretaris: Doel: De secretaris draagt zorg voor een verantwoord beheer van de secretariële processen van de vereniging. Beleggen en verslaan van vergaderingen is het doel van de functie. Daarnaast het activeren, motiveren en coördineren van de onder zijn of haar beheer gestelde commissies. Evenals het leveren van een bijdrage aan en het implementeren van het beleid van Hockeyvereniging Xenios. Plaats binnen de vereniging: Is lid van het dagelijks bestuur van Xenios. Is als bestuurslid belast met de volgende commissies: Interne communicatie, Express nieuwsbrief, Voorzitters overleg, Secretariaat, Clubcards, Postbehandeling, Sleuteladministratie, Vrijwilligersgroep en Ledenadministratie; Notuleert bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergaderingen, maakt hiervan verslag en zorgt voor de verspreiding; Draagt zorg voor het samenstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering; Stelt het jaarverslag van het secretariaat op; Verzamelt de jaarverslagen van de verschillende commissies; Beheert inkomende en uitgaande post en het verenigingsarchief; Draagt zorg voor de samenstelling, inhoud en uitgave van vereniginginformatie; Draagt zorg voor de juiste verspreiding van informatie naar leden; Houdt de inschrijving bij Kamer van Koophandel actueel; Onderhoudt contacten met de Hockeybond; Onderhoudt contacten met de gemeente met betrekking tot algemene zaken en de toewijzing van velden en haluren; Signaleert problemen en draagt oplossingen aan; Is binnen het bestuur de eerst verantwoordelijke voor de doelstellingen die in het beleidsplan zijn vervat die zijn/haar commissies bevatten en zijn/haar bestuurlijke taken betreffen en is daarop intern en extern het aanspreekpunt; Implementeert met behulp van het beleidsplan de relevante verenigingsdoelstellingen vastgesteld op de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering; Is bevoegd tot het instellen van commissies en het benoemen van functionarissen om de doelstellingen van zijn of haar commissies te verwezenlijken in overleg met het bestuur. Ongeveer 10 uur per week. 10 x per jaar bestuursvergadering; 2 x jaarvergadering; 5 x per jaar overleg met de commissie ledenadministratie; 2x per jaar overleg met de commisie interne communicatie; 2x per jaar overleg met de commisie secretariaat; 2x per jaar overleg met de commisie vrijwilligersgroep; Indien functiebelang aanwezig bezoeken vergaderingen KNHB, Regio enz Aanleg voor en affiniteit met administratieve vaardigheden; Snel en accuraat rapporteren en vervaardigen van verslagen; Leiding kunnen geven aan mensen. Conformeren met het beleid en de visie van de vereniging; Goede omgang met vrijwilligers; Trends en veranderingen binnen de vereniging signaleren en zonodig deze melden aan het bestuur en aansturen van de commissies in portefeuille.

5 8. Lid sponsorcommissie: Doel: Het werven van sponsors en het ontplooien van activiteiten voor het werven van sponsors. Werven van gelden of diensten d.m.v. verschillende vormen van sponsoring; Leggen van contacten met toekomstige sponsors; Onderhoudt contacten met bestaande sponsors; Maakt een overzicht van bedrijven die voor sponsoring in aanmerking komen; Ontplooit nieuwe ideeën voor sponsoring; Voert besprekingen met sponsors; Organiseert sponsoravonden. Opstellen, afsluiten, registreren en archiveren van contracten; Zoeken naar nieuwe sponsormogelijkheden; Organiseren van sponsorbijeenkomsten; Informeren van het bestuur over nieuwe ontwikkelingen; Tijdig contact opnemen met sponsors als contracten aflopen; Opbouwen van een sponsornetwerk; Zorgdragen voor een goede communicatie; Onderhouden van de sponsormodule op de website; Ontwikkelt initiatieven voor het werven van nieuwe sponsors; Onderhoudt contacten met bestaande sponsors; 2 uur per week; 2 x per jaar algemene ledenvergadering; 5x vergadering met de Sponsorcommissie; Regelmatige besprekingen met sponsors. Kennis van het bedrijfsleven; Commerciële vaardigheden. 9. wedstrijdfolder junioren: Doel: Zorgt voor een wedstrijdfolder voor de junioren. Maakt een wedstrijdfolder met behulp van bestaand format voor de thuiswedstrijden van een selectieteam, kampioensteam, suoper sportief team; Vraagt wedstrijdverslagen op bij deze teams om in de folder en op de site te plaatsen; Schrijft een voorwoord voor de wedstrijdfolder; Plaatsen van foto s in de wedstrijdfolder van hockeyfoto.ni; Stuurt de wedstrijdfolder naar de communicatiemanager voor plaatsing op de site en facebook; 1 uur per week; 2x vergadering met de communicatiemanager. Goed met de computer kunnen werken; Creatief; Goede kennis van de Nederlandse taal; Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

6 10. wedstrijdfolder senioren: Doel: Zorgt voor een wedstrijdfolder voor de senioren. Maakt een wedstrijdfolder met behulp van bestaand format voor de thuiswedstrijden van heren 1 en dames 1; Vraagt wedstrijdverslagen op bij heren 1 en dames 1 om in de folder en op de site te plaatsen; Schrijft een voorwoord voor de wedstrijdfolder; Plaatsen van foto s inde wedstrijdfolder van hockeyfoto.ni; Stuurt de wedstrijdfolder naar de communicatiemanager voor plaatsing op de site en facebook; 1 uur per 2 weken; 2x vergadering met de communicatiemanager. Goed met de computer kunnen werken; Creatief; Goede kennis van de Nederlandse taal; Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk.

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. 1 Contents Openstaande vacatures binnen MHC Uitgeest We hebben een gezonde, groeiende vereniging. Met het groter worden van de vereniging, hebben we

Nadere informatie

Lijncoördinator Jongste Jeugd Commissie

Lijncoördinator Jongste Jeugd Commissie Lijncoördinator Jongste Jeugd Commissie Doel Ontplooien en organiseren van activiteiten binnen de Jongste Jeugd Commissie, zowel op het veld als eromheen. Het activeren, motiveren en coördineren van de

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Plaats van Breedtesport binnen HOD

Plaats van Breedtesport binnen HOD In dit document wordt de breedtesport hockey organisatie binnen HOD beschreven. Het document is bedoelt als een aanzet van de verschillende rollen en functies binnen de vereniging. Het dient niet te worden

Nadere informatie

H.O.D. Funktiebeschrijvingen bestuur en commissies

H.O.D. Funktiebeschrijvingen bestuur en commissies H.O.D. Funktiebeschrijvingen bestuur en commissies Auteurs : Diverse HOD leden Datum : 8 april 2009 Aangepast : 2 oktober 2009 Door : J.M.S. Verberkmoes Plaats : Bergeijk Functieomschrijving H.O.D., Versie

Nadere informatie

Profielschets commissies en overige functies; Vrijwilligersovereenkomst

Profielschets commissies en overige functies; Vrijwilligersovereenkomst Profielschets commissies en overige functies; Vrijwilligersovereenkomst Niet iedere vereniging is hetzelfde, de commissies en functies verschillen dan ook per vereniging. Onderstaand de uitwerkingen van

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Penningmeester. THCC De Kromhouters

Penningmeester. THCC De Kromhouters Penningmeester Functie-inhoud: - Lid dagelijks bestuur met Voorzitter, Vice-voorzitter en Secretaris - Sparringpartner voor gehele Bestuur (verder bestaande uit Sponsoring, TC, Bar, Algemene Zaken) - Fiscale

Nadere informatie

M.H.V. DVS. Taken en verantwoordelijkheden bestuur en commissies. M.H.V. DVS Bestuur 19 november 2015 Waalre

M.H.V. DVS. Taken en verantwoordelijkheden bestuur en commissies. M.H.V. DVS Bestuur 19 november 2015 Waalre M.H.V. DVS bestuur en commissies M.H.V. DVS Bestuur 19 november 2015 Waalre INHOUDSOPGAVE Inleiding 1. Organigram 2. bestuursleden 2.1 Voorzitter 2.2 Penningmeester 2.3 Secretaris 2.4 Algemeen Bestuurslid

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Plaats van TopHockey binnen HOD

Plaats van TopHockey binnen HOD Plaats van TopHockey binnen HOD 1 Hockey Technisch Bestuur (algemeen overzicht) Het hockey technisch bestuur (HTB) is verantwoordelijk voor het opstellen en handhaven van de hockey technische doelstellingen

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK P a g i n a 1 ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK Met ingang van 06-05-2014 1.1 VOORZITTER (Marike Smit) 3 PROJECTEN 1.2 COMMUNICATIE (Marian Bonhof) 1.5 SECRETARIS (Lars Timmermans) 1.3 PERSONEEL & ORGANISATIE

Nadere informatie

Beleidsplan HC Mierlo Bijlagen Beleidsplan

Beleidsplan HC Mierlo Bijlagen Beleidsplan Beleidsplan HC Mierlo Bijlagen Beleidsplan 2017-2018 INHOUDSOPGAVE ORGANOGRAM... 7 BIJLAGE BESTUUR EN COMISSIELEDEN... 8 BESTUURSTAKEN 2017-2018... 8 COMMISSIETAKEN... 8 BIJLAGE BESCHRIJVING TAKEN BESTUUR...

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per 24.01.13) ORGANOGRAM BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken MEEWERKENDE VOORLIEDEN Club van 25 Ledenadm.

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen)

Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen) Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen) (3 vacatures) De Hoofdtrainers van de MHCD Hockey Techniek School implementeren het

Nadere informatie

Beleidsplan HC Mierlo. Bijlagen Beleidsplan 2014-2016

Beleidsplan HC Mierlo. Bijlagen Beleidsplan 2014-2016 Beleidsplan HC Mierlo Bijlagen Beleidsplan 2014-2016 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inhoudsopgave... 2 Bijlage Bestuursorganogram... 7 Bijlage bestuur en comissieleden... 11 1) BESTUURSTAKEN 2013-2014... 11 2) COMMISSIETAKEN...

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden Bijlage 2 Taken en Inhoud Inleiding... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 5 Penningmeester... 6 Voorzitter Jeugdcommissie... 7 Voorzitter Technische commissie... 8 Technische Commissie... 9 Jeugdcommissie...

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem Taken en verantwoordelijkheden voorzitter - Geeft dagelijkse en algehele leiding aan de vereniging - Stelt in samenwerking met technisch bestuurslid en hoofdleiding beleids- en jaarplan op - Draagt het

Nadere informatie

Functies en taken van de diverse functionarissen binnen de vereniging. Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA

Functies en taken van de diverse functionarissen binnen de vereniging. Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA Voorzitter: Leiden van bestuursvergaderingen Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA Overzicht houden en (mede)ondertekenen van financiële transacties Onderhouden van de communicatielijnen

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 22 januari 2018 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 3- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus Afdeling Ondersteunende rol Gewicht Westrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat plus Westrijdzwemmen Ploegleider basis Westrijdzwemmen Coach/teambegeleider basis Westrijdzwemmen Official basis Westrijdzwemmen

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 18 juli 2017 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- Organogram 3- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 4- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006 Organogram En Taakomschrijvingen Almere Bowls Club Aangepast 1 maart 2006 Organisatiestructuur ABC Algemene Ledenvergadering kascommissie vertrouwenspersoon Bestuurslid Algemene Zaken Secretaris (DB) Voorzitter

Nadere informatie

TBV Technische Commissie

TBV Technische Commissie TBV Technische Commissie Voor iedere commissie geldt: De commissie brengt verslag uit van haar vergadering en activiteiten aan het bestuur, dan wel het direct verantwoordelijke bestuurslid c.q. portefeuillehouder.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Overzicht van de verantwoordelijkheden en taken

Overzicht van de verantwoordelijkheden en taken Overzicht van de verantwoordelijkheden en taken Het bestuur Bepaalt het verenigingsbeleid. Ieder lid kan hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden, tenzij hij/ zij tevoren afstand heeft genomen van het te

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Bijlage 3 Behorende bij huishoudelijk reglement. Samenstelling, Taakomschrijving en Bevoegdheden vrijwilligerscoördinator.

Bijlage 3 Behorende bij huishoudelijk reglement. Samenstelling, Taakomschrijving en Bevoegdheden vrijwilligerscoördinator. Samenstelling, Taakomschrijving en Bevoegdheden vrijwilligerscoördinator De vrijwilligerscoördinator maakt deel uit van de Bestuursgroep Secretariaat. De vrijwilligers coördinator heeft als taken: - het

Nadere informatie

Kerncompetenties... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4 Hoofdtaak Bestuurslid Technische zaken... 4

Kerncompetenties... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4 Hoofdtaak Bestuurslid Technische zaken... 4 Algemene bestuurstaken... 2 Voorzitter... 2... 2... 2 Secretaris... 3... 3... 3 Penningmeester... 3... 3... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4... 4... 4 Bestuurslid Technische zaken... 4... 4 Neventaak...

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Voorzitter Voorzitten en algemene leiding dagelijks bestuur (DB) (incl. vergaderingen) Voorzitten Algemene Leden Vergadering (ALV) Communicatie van en naar

Nadere informatie

Goed Sportbestuur. Verenigingsbestuur

Goed Sportbestuur. Verenigingsbestuur Goed Sportbestuur Verenigingsbestuur InhoudSOPGAVE pagina Ten geleide 5 Aanbevelingen van Goed Sportbestuur : Het verenigingsbestuur 7 Eenheid van beleid, organisatie en structuur 7 1. Eenheid Financiën,

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 2 Taakomschrijvingen (definitieve versie) Voorzitter: - Algehele leiding van de vereniging - Leidt de vergaderingen - Houdt zich bezig met algemene beleidszaken

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION Artikel 1 De volleybalvereniging heet ORION. Artikel 2 Lidmaatschap De vereniging kent de volgende leden: 2a. Spelende leden: Senioren Recreanten

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Organogram Een organogram geeft op een schematische wijze de structuur van de vereniging weer. Een goed, duidelijk en overzichtelijk organogram geeft de verschillende functies, commissies en dergelijke

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Voorzitter Als voorzitter heb je op hoofdlijnen inzicht in alle zaken die belangrijk zijn voor de vereniging en geef je sturing aan de vereniging.

Voorzitter Als voorzitter heb je op hoofdlijnen inzicht in alle zaken die belangrijk zijn voor de vereniging en geef je sturing aan de vereniging. Conquesto bestuur Samenstelling: 1 voorzitter 1 penningmeester 1 secretaris 1 voorzitter jeugdcommissie 1 voorzitter recreatiecommissie 1 voorzitter competitiecommissie senioren Het bestuur wordt ondersteund

Nadere informatie

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Vastgesteld door het bestuur en de jeugdcommissie, januari 2010 ALGEMEEN De eerste van de gestelde randvoorwaarden ter realisering van de doelstellingen is een goede

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Beleid en organisatie s.v.oostburg

Beleid en organisatie s.v.oostburg Beleid en organisatie s.v.oostburg 2017-2018 1 Inhoudsopgave: - Beleid s.v. Oostburg + Uitvoering blz. 3 - Organisatie + Vacatures blz. 4 - Taken en takenverdeling blz. 5 2 Beleid s.v.oostburg - zorgen

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen

Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen ------------- Organogram Algemene Leden Vergadering 1 Voorzitter (dagelijks bestuur) a Websitebeheerder 2 Secretaris (dagelijks bestuur) a Ledenadminstratie

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 9 juli 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Coördinator JO13 Coördinator

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

Vacatures Regiobestuur November 2016

Vacatures Regiobestuur November 2016 Vacatures Regiobestuur November 2016 Van het versterken van de bestuurskracht en samenwerking van ruim 50 lokale afdelingen, organiseren van opleidingen en regiocongressen tot inhoudelijke ontwikkeling

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 16 november 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) PR MENSEN (Auteurs/fotografen)

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid 2016-2020 Ring Pass Delft, Vrijwilligersbeleid 2016-2020, versie 2016-01-26 blz. 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Doelstellingen van het vrijwilligersbeleid...3

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functiebeschrijvingen Bestuursleden Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond NKB Voorzitter. Het leiden van de NKB. Het leiden van de bestuurs-

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Functieomschrijvingen / Profielen / Tijdbesteding Technische Commissie

Functieomschrijvingen / Profielen / Tijdbesteding Technische Commissie Functieomschrijvingen / en / Technische Commissie V5.1 december 2015 Ed Davids 1. Indeling TC Ø Voorzitter TC Ø Wedstrijdsecretaris Ø Trainer/coach Coördinator Ø Coördinator Scheidsrechters Ø Coördinator

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Bestuur

Algemene Vergadering. Bestuur Algemene Vergadering Kas Bestuur 1 Voorzitter (René) Penningmeester (Wierd) Secretaris / Vice Voorzitter (Henk) Wedstrijd secretaris Redactie Website / informatievoorz. Consul Ondersteunende afdeling Sportafdeling

Nadere informatie

Bestuur Voorzitter Adjunct Voorzitter Penningmeester Hoofd Technische Commissie Secretaris

Bestuur Voorzitter Adjunct Voorzitter Penningmeester Hoofd Technische Commissie Secretaris Bestuur Voorzitter Adjunct Voorzitter Penningmeester Hoofd Technische Commissie Secretaris 1 Voorzitter Eindverantwoordelijk voor het beleid van de 04-08 uur per week Taken Voorbereiden/ leiden bestuursvergaderingen

Nadere informatie

Organisatie Jeugdafdeling

Organisatie Jeugdafdeling van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail jeugd@vvroden.nl versienummer 1.0 datum 9-9-2018 ons kenmerk Organisatie Jeugdafdeling 2018-2019 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Organisatie Jeugdafdeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan:

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan: Nieuwsbrief www.veb98.nl Nieuws van het bestuur www.facebook.com/veb98 Nieuws van het bestuur Op 24 september 2015 is tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen van twee bestuurleden: Gert van

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Doel Het bestuur van de Zwemclub Zeist heeft met het vrijwilligersbeleid tot doel om meer ouders en leden te betrekken bij de vereniging om de continuïteit van de Vereniging

Nadere informatie

Functiebeschrijving secretaresse

Functiebeschrijving secretaresse Functiebeschrijving secretaresse 1. Doel van de functie De secretaresse verricht managementondersteunende, secretariële en administratieve werkzaamheden ten behoeve van de leidinggevende van het desbetreffende

Nadere informatie

Profielschetsen leden van een regiobestuur

Profielschetsen leden van een regiobestuur schetsen leden van een regiobestuur Algemeen Van toepassing is het Reglement voor de Regionale Werkgroep en de eigen beleids- en werkplannen van de werkgroep, gedateerd 10 november 2004. Daarin is vastgelegd,

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HMHC

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HMHC HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HMHC zoals dat luidt na de algemene ledenvergadering van [3 juli] 2007 Algemeen ARTIKEL 1 Ieder lid wordt geacht de Statuten en het Huishoudelijk Reglement te kennen en na

Nadere informatie

Functieomschrijving Voorzitter. Hoofdtaak

Functieomschrijving Voorzitter. Hoofdtaak Functieomschrijving Voorzitter Geeft leiding aan de vereniging, bepaalt mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern. Vormt samen met de secretaris en penningmeester het dagelijks

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie