BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden"

Transcriptie

1 BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012

2 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden van de voorzitter van Volleybalvereniging Oranje Nassau zijn: 1. Formeel vertegenwoordigen van de vereniging (samen met secretaris en penningmeester) naar externe organisaties. 2. Voorzitten van de bestuursvergadering (9 keer per jaar). 3. Voorzitten van de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar). 4. Communicatie met de leden via mail, site, speech of andere wijze (zelf doen of laten doen door ander bestuurslid). 5. Verantwoordelijk voor de gang van zaken bij bijzondere gebeurtenissen (klachten, bezwaren, etc.). 6. Vaststellen, controleren en aanpassen van beleid in samenwerking met bestuur. 7. Samen met de penningmeester verantwoordelijk voor het regelmatig monitoren van de inkomsten en uitgaven van de vereniging ( 4-ogen beleid ). 8. Eindverantwoordelijk voor alle overige zaken. Sterk afhankelijk van de omstandigheden en eigen invulling. Van 3 tot 15 uur per maand. Gemiddeld 2 uur per week gedurende het seizoen.

3 SECRETARIS De taken en verantwoordelijkheden van de secretaris van Volleybalvereniging Oranje Nassau zijn: 1. Formeel vertegenwoordigen van de vereniging (samen met voorzitter en penningmeester) naar externe organisaties. 2. Deelnemen aan de bestuursvergadering (9 keer per jaar). 3. Deelnemen aan de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar). 4. Agenda voor de bestuursvergadering opstellen en verspreiden. 5. Agenda voor de algemene ledenvergadering opstellen. 6. Notuleren tijdens de bestuursvergadering en algemene ledenvergadering. 7. Het opstellen van het jaarverslag in september/oktober over het voorafgaande verenigingsjaar. 8. De ontvangen poststukken/ s beoordelen/beantwoorden/verspreiden. 9. Indien nodig, wijzigingen doorgeven aan de Kamer van Koophandel. Gemiddeld 6 tot 8 uur per maand.

4 PENNINGMEESTER De taken en verantwoordelijkheden van de penningmeester van Volleybalvereniging Oranje Nassau zijn: 1. Formeel vertegenwoordigen van de vereniging (samen met voorzitter en secretaris) naar externe organisaties. 2. Deelnemen aan de bestuursvergadering (9 keer per jaar). 3. Deelnemen aan de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar). 4. Samen met de voorzitter verantwoordelijk voor het regelmatig monitoren van de inkomsten en uitgaven van de vereniging ( 4-ogen beleid ). 5. Het opstellen van de financiële rapportage: Wanneer: Actie: a. April / mei boekjaar X Opstellen begroting boekjaar X+1 b. Mei boekjaar X Vaststellen begroting boekjaar X +1 in ALV c. Oktober / november boekjaar X+1 Opstellen jaarrekening boekjaar X d. November boekjaar X+1 Vaststelling jaarrekening boekjaar X in ALV 6. Innen van de contributie. Bijhouden mutaties en aanmeldingen van nieuwe leden, en aan de hand van deze gegevens de contributie per lid berekenen en innen. 7. Bijhouden van de Teamboetepot. 8. Uitbetaling van de trainersonkostenvergoedingen en opgave bij de belastingdienst. 9. Betaling van overige facturen (o.a. Nevobo, gemeente, donateurs, sponsors etc.). 10. Verantwoordelijk voor de bewaking van de saldi en overboekingen tussen spaarrekening en lopende rekening. 11. Voeren van de boekhouding in Davilex. 12. Beheren van de verzekeringen. 13. Bewaken van de budgetten. 14. Beheren en archiveren van alle (financiële) contracten van de vereniging. 15. Innen van de verschuldigde donaties en jaarlijks eind september de sponsorbijdragen in rekening brengen bij de sponsors. Gemiddeld 2 tot 3 uur per week, met een piek aan het begin van het seizoen in verband met de jaarafsluiting en aanmelding van nieuwe leden.

5 COMMISSIE WEDSTRIJDZAKEN De taken en verantwoordelijkheden van de voorzitter van de Commissie Wedstrijdzaken van Volleybalvereniging Oranje Nassau zijn: Algemeen 1. Deelnemen aan de bestuursvergadering (9 keer per jaar). 2. Deelnemen aan de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar). 3. Het fungeren als tussenpersoon tussen ON en de Nevobo m.b.t. alles wat met de wedstrijden te maken heeft e aanspreekpunt voor scheidsrechters, aanvoerders, tellers/vlaggers, zaalwacht en ballenbeheerder. 5. Het wijzigen/aanpassen van de wedstrijdschema s die aan het begin van het seizoen door de Nevobo worden toegestuurd. 6. Wedstrijdwijzigingen doorgeven aan de aanvoerders van de betreffende teams. 7. Elk jaar bepalen welke teams op welke zaterdag thuis spelen. Hierbij moeten D1 en H1 altijd op dezelfde dag (en na elkaar) worden ingedeeld. 8. Divisieteams doorgeven dat ze de uitslag van de wedstrijd binnen 1 uur na afloop moeten doorgeven via internet. 9. Zelf de overige uitslagen invoeren via Nevobo-site binnen 48 uur. 10. Formulieren controleren en opsturen naar Nevobo binnen 48 uur. 11. Enveloppen/postzegels voor divisieteams in de halmap doen. 12. Wedstrijdformulieren invullen voor de eerstvolgende wedstrijddag. 13. Zorgen voor een halverslag met daarop de veldverdeling voor die dag. Gemiddeld genomen 3 tot 4 uur per week tijdens het seizoen (september t/m mei). Scheidsrechtercoördinator Scheidsrechterzaken algemeen 1. Het fungeren als tussenpersoon tussen de Nevobo en de Nevobo-scheidsrechters die voor ON fluiten. 2. Het ontvangen en verspreiden van de aanwijsprogramma s aan de desbetreffende Nevoboscheidsrechters. 3. Zorgdragen dat de inzetbaarheidsverklaringen voor de Nevobo-scheidsrechters op tijd worden ingevuld en opgestuurd. 4. Fluitschema s maken voor de scheidsrechters die de thuiswedstrijden van de ON-teams in de 1 e t/m 4 e klasse en de 2 e scheidsrechter in de promotieklasse dames moeten fluiten. 5. Zorgdragen voor voldoende opgave bij de diverse scheidsrechtercursussen. 6. Organiseren scheidsrechtercursus voor de eigen leden die in de 3 e en 4 e klasse gaan fluiten voor ON, inclusief de ABC-jeugd.

6 Inventarisatie scheidsrechters Aan het einde van het volleybalseizoen moet worden geïnventariseerd hoeveel scheidsrechters het volgende seizoen blijven fluiten voor de vereniging. Er wordt een mail naar de teams gestuurd, waarin wordt vermeld wie afgelopen seizoen hun/haar scheidsrechter was. De teams dienen desbetreffende scheidsrechter te benaderen of hij/zij bereid is om volgend seizoen weer voor Oranje Nassau te fluiten. Indien dit niet het geval is, dient het team zelf op zoek te gaan naar een nieuwe scheidsrechter/cursist. De verantwoordelijkheid ligt bij de teams en zij dienen de scheidsrechtercoördinator op de hoogte te stellen van de stand van zaken. Wanneer dit niet is gedaan aan het begin van het seizoen, neemt de scheidsrechtercoördinator contact op met betreffende teams. Scheidsrechtercursus Teams met een ontbrekende scheidsrechter er attent op maken wat de mogelijkheden zijn om aan een scheidsrechter te komen: zelf iemand naar de cursus sturen of een scheidsrechter kopen. En teams er op attenderen dat bij geen levering van een scheidsrechter of cursist hier consequenties aan zijn verbonden (boetes). Opvolging Wanneer de scheidsrechtercoördinator zijn/haar taak neerlegt, dient hij/zij samen met het bestuur een nieuwe scheidsrechtercoördinator te zoeken. Wanneer iemand bereid is deze functie over te nemen, zal de aftredende scheidsrechtercoördinator zijn/haar taken overdragen aan de nieuwe scheidsrechtercoördinator. Gemiddeld genomen 1 tot 2 uur per week tijdens het seizoen (september t/m mei). Ballenbeheer 1. Het uitgeven van de volleybaltassen aan het begin van het seizoen aan de aanvoerd(st)er van elk team. Sommige teams hebben 2 ballentassen en voor de teams die in een gemeentezaal trainen zijn antennes beschikbaar. 2. Het zorgen voor 3 extra ballentassen met veldballen die door alle teams in de Brug naast de eigen ballen kunnen worden gebruikt. 3. Het vervangen van defecte volleyballen in de loop van het seizoen. 4. Het innemen van de volleybaltassen van alle teams aan het einde van het seizoen en deze controleren op het aantal ballen. Bij incompleet zijn van de tas wordt dit gemeld aan de penningmeester die een boete in rekening brengt bij het betreffende team. 5. Het aanschaffen van nieuwe volleyballen en tassen. 6. Het vervangen van de oude volleyballen en deze te koop aanbieden binnen de vereniging mits er nog met de bal valt te volleyballen. Eventueel kunnen oude ballen naar een goed doel gaan. Gemiddeld genomen ongeveer 72 uur per seizoen.

7 Zaalwacht/tellen/vlaggen 1. Het maken van zaalwachtschema s (2x per jaar) en deze versturen per mail naar alle aanvoerders. 2. Het maken van tel- en vlagschema s voor de wedstrijden van de divisieteams en vlagschema s voor de promotieteams en deze mailen naar de aanvoerders van de betreffende teams. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de aanwijzing van personen die deze taken tijdens de wedstrijd moeten uitvoeren. Gemiddeld genomen 1 uur per maand tijdens het seizoen (september t/m mei).

8 TECHNISCHE COMMISSIE De taken en verantwoordelijkheden van de voorzitter van de Technische Commissie van Volleybalvereniging Oranje Nassau zijn: 1. Deelnemen aan de bestuursvergadering (9 keer per jaar). 2. Deelnemen aan de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar). 3. Arrangeren en voorzitten TC vergadering: 4/5x per jaar. 4. Coördinatie van instroom nieuwe leden (deels nu bij de TC leden ondergebracht). 5. In samenspraak met de wedstrijdleiding het trainingsrooster opstellen. 6. Zorgdragen voor trainers. 7. Indien nodig bemiddelen bij "conflicten". 8. Overleg jeugdcommissie in verband met doorstroom jeugd/senioren. Gemiddeld een halve dag per week.

9 JEUGDCOMMISSIE De taken en verantwoordelijkheden van de voorzitter van de Jeugdcommissie van Volleybalvereniging Oranje Nassau zijn: 1. Deelnemen aan de bestuursvergadering (9 keer per jaar). 2. Deelnemen aan de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar). 3. Voorzitten van de Jeugdcommissievergadering (1x per 5 weken). 4. Agenda voor de Jeugdcommissievergadering opstellen en verspreiden. 5. Communicatie met de Technische Commissie Jeugd. 6. Contactpersoon bij het oplossen van eventuele problemen bij teams, andere commissies of ouders. 7. Medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid. Gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

10 INTERNE COÖRDINATOR De taken en verantwoordelijkheden van de Interne Coördinator van Volleybalvereniging Oranje Nassau zijn: 1. Deelnemen aan de bestuursvergadering (9 keer per jaar). 2. Deelnemen aan de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar). 3. Onderhoudt contact tussen Activiteitencommissie (AC) en Internetcommissie (IC) enerzijds en het bestuur anderzijds. 4. Woont vergaderingen van AC en IC bij voor zover dat wenselijk wordt gevonden. Het is in ieder geval nodig dat de interne coördinator alle commissieleden redelijk kent. 5. Beïnvloedt of bepaalt de samenstelling en organisatie van de AC en IC. 6. Ondersteunt en motiveert de commissies. Luistert en kijkt goed om motivatie commissies in de gaten te houden. 7. Bewaakt uitvoering van werkzaamheden van de AC en IC en van de commissieleden. Grijpt zonodig in. Aanpassingen in de samenstelling van de AC en IC of ingrijpen dat opstappen van commissieleden tot gevolg zouden kunnen hebben, worden altijd vooraf overlegd met het bestuur. 8. Draagt er zorg voor dat de resultaten van de AC en IC continu verbeteren. 9. Evalueert door middel van de ledenenquête en door open te staan voor commentaar van leden, de mate waarin de resultaten van de AC en IC voldoen aan de wensen van de leden. 10. Initieert zonodig grotere wijzigingen in de resultaten van de AC en IC. 11. Legt verzoeken om tussentijdse budgetverhogingen voor aan de penningmeester. 12. Onderhoudt het netwerk binnen de vereniging om vrijwilligers te kunnen vinden. Gemiddeld genomen 1 tot 2 uur per week tijdens het seizoen (september t/m mei).

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN 1 Inhoud 1. Algemeen 3 2. Het bestuur 3 3. Soort leden 3 4. Nieuwe leden 3 5. Wijzigen lidmaatschap 4 6. Beëindigen lidmaatschap 4 7.

Nadere informatie

Overzicht vrijwilligerstaken VCS

Overzicht vrijwilligerstaken VCS Overzicht vrijwilligerstaken VCS In dit overzicht is terug te lezen welke vrijwilligerstaken er binnen VCS zijn en wat ze globaal inhouden. Dit maakt het overdragen van taken eenvoudiger en zorgt ervoor

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Bestuur Flash. Technische Commissie Carin Houwing voorzittter. Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag. Ellin Pelgrim.

Bestuur Flash. Technische Commissie Carin Houwing voorzittter. Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag. Ellin Pelgrim. Bestuur Flash Voorzitter Andries Barla Website Nieuwsbrief Secretaris Ledenadministratie Hillegonda Kruid Penningmeester Bert Huisman (interium) Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag Technische Commissie

Nadere informatie

Overzicht van de verantwoordelijkheden en taken

Overzicht van de verantwoordelijkheden en taken Overzicht van de verantwoordelijkheden en taken Het bestuur Bepaalt het verenigingsbeleid. Ieder lid kan hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden, tenzij hij/ zij tevoren afstand heeft genomen van het te

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Wijziging reglement Artikel 1 Wijzigingen in dit reglement treden in werking op de dag, nadat de ledenvergadering daartoe heeft besloten, tenzij

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION Artikel 1 De volleybalvereniging heet ORION. Artikel 2 Lidmaatschap De vereniging kent de volgende leden: 2a. Spelende leden: Senioren Recreanten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden Bijlage 2 Taken en Inhoud Inleiding... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 5 Penningmeester... 6 Voorzitter Jeugdcommissie... 7 Voorzitter Technische commissie... 8 Technische Commissie... 9 Jeugdcommissie...

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

Samenvatting informatie teaminstructiebijeenkomsten 7 en 10 september 2015

Samenvatting informatie teaminstructiebijeenkomsten 7 en 10 september 2015 Samenvatting informatie teaminstructiebijeenkomsten 7 en 10 september 2015 Commissies: - Taakverdeling en contactgegevens Commissie Wedstrijdzaken zie www.sliedrechtsport.nl/index.php?page=510 - Nieuwe

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen

Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen ------------- Organogram Algemene Leden Vergadering 1 Voorzitter (dagelijks bestuur) a Websitebeheerder 2 Secretaris (dagelijks bestuur) a Ledenadminstratie

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Document : Volleybal Vereniging Apollo 8 - Huishoudelijk Reglement 2018 Datum opgesteld : September 2018 Vastgesteld : Algemene Leden Vergadering (ALV) d.d. 20 september 2018 Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN 1 Inhoudsopgave blz. 2 1. Algemeen blz. 3 2. Het bestuur blz. 3 3. Soort leden blz. 3 4. Nieuwe leden blz. 3 5. Wijzigen lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van volleybal

Huishoudelijk Reglement van volleybal Huishoudelijk Reglement van volleybal Geplaatst op 20 december 2017 door ineke Chris Huishoudelijk Reglement Irene Volleybal, Bilthoven Vastgesteld d.d. 29 november 2017. Waar in dit reglement hij staat,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE Volleybalvereniging AMVJ Martinus Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de Volleybalvereniging AMVJ Martinus *, vast gesteld in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VCO

Huishoudelijk reglement VCO Huishoudelijk reglement VCO In dit reglement wordt de volgorde aangehouden van de artikelen van de statuten van 2 juni 1989. Leden Artikel 6 A. Zij die lid van de vereniging willen worden geven zich op

Nadere informatie

Bestuur Voorzitter Adjunct Voorzitter Penningmeester Hoofd Technische Commissie Secretaris

Bestuur Voorzitter Adjunct Voorzitter Penningmeester Hoofd Technische Commissie Secretaris Bestuur Voorzitter Adjunct Voorzitter Penningmeester Hoofd Technische Commissie Secretaris 1 Voorzitter Eindverantwoordelijk voor het beleid van de 04-08 uur per week Taken Voorbereiden/ leiden bestuursvergaderingen

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Volleybalvereniging Boni Utrecht

Volleybalvereniging Boni Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Utrecht Aldus vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 14 mei 1983 te Utrecht. Gewijzigd vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 6 juni 1986,

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem Taken en verantwoordelijkheden voorzitter - Geeft dagelijkse en algehele leiding aan de vereniging - Stelt in samenwerking met technisch bestuurslid en hoofdleiding beleids- en jaarplan op - Draagt het

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 1.3 Datum 6-7-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan:

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan: Nieuwsbrief www.veb98.nl Nieuws van het bestuur www.facebook.com/veb98 Nieuws van het bestuur Op 24 september 2015 is tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen van twee bestuurleden: Gert van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Aandachtspunten nieuwe leden:

Aandachtspunten nieuwe leden: Aandachtspunten nieuwe leden: Welkom bij Smash, Met elkaar proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan het volleyballen. Daar heb je natuurlijk niet alleen een team voor nodig dat zowel in als buiten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Optie 1 Optie 2 Optie 3

Optie 1 Optie 2 Optie 3 NIEUWSBRIEF VOLLEYBALVERENIGING T HE SETFIGHTERS 3-2016 Inhoud: Nieuwe clublijn Setfightersapp Dress to Impress Bekendmaking teams verjaardagen Algemene ledenvergadering Mappen en ballen Gratis meetrainen

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964 Huishoudelijk Reglement van Volleybalvereniging DYNAMO Opgericht 1 september 1964 Het Huishoudelijk Reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2009 Inhoudsopgave: Art. 1 Art.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. INHOUDSOPGAVE HET BESTUUR... 2 TAKEN VAN DE VOORZITTER... 2 TAKEN VAN DE SECRETARIS... 2 TAKEN VAN DE PENNINGMEESTER... 3 HET DAGELIJKS BESTUUR... 3 ALGEMENE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

Artikel 2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot en met 31 juli van het volgende kalenderjaar.

Artikel 2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot en met 31 juli van het volgende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Van Slag Algemeen Artikel 1. De bepalingen in dit reglement zijn van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van volleybalvereniging Van Slag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van VoCASA te Nijmegen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van VoCASA te Nijmegen Lidmaatschap Artikel 1 Het lidmaatschap voor gewone en jeugdleden verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het eerste

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Organogram Een organogram geeft op een schematische wijze de structuur van de vereniging weer. Een goed, duidelijk en overzichtelijk organogram geeft de verschillende functies, commissies en dergelijke

Nadere informatie

Beleidsplan Webton Hengelo

Beleidsplan Webton Hengelo Beleidsplan Webton Hengelo 2010-2014 Inleiding: Na de fusie van de 2 grootste volleybalverenigingen in Hengelo, VC Hengelo en MTSH in 2008, is het goed om het huidige beleidplan te updaten. Gezamenlijk

Nadere informatie

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per 24.01.13) ORGANOGRAM BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken MEEWERKENDE VOORLIEDEN Club van 25 Ledenadm.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Apollo te Numansdorp Opgericht 1969 Document: Huishoudelijk Reglement 1.0 Datum opgesteld: 19 maart 2012 Vastgesteld: Algemene Leden Vergadering 6 juni 2012

Nadere informatie

Inhoud TAKENBOEK EXCELSIOR VOLLEYBAL

Inhoud TAKENBOEK EXCELSIOR VOLLEYBAL Inhoud TAKENBOEK EXCELSIOR VOLLEYBAL Inhoud 2 Missie & Visie 3 Organogram 4 Rollen 5 Bestuur - Voorzitter 6 Bestuur - Secretaris 6 Bestuur Penningmeester en Financiële administratie 7 Bestuur - Voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Beleidsplan S.V.W. Volleybal

Beleidsplan S.V.W. Volleybal Beleidsplan S.V.W. Volleybal 2015-2019 SVW Volleybal secretariaatsvwvolleybal@gmail.com -1- www.svwvolleybal.nl Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 3 2. S.V.W Volleybal 4 2.1 Missie 4 2.2 Kernwaarden 4 3.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het dagelijks bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de VOLLEYBALVERENIGING. Smash'66

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de VOLLEYBALVERENIGING. Smash'66 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de VOLLEYBALVERENIGING Smash'66 1 van 5 Artikel 1 Verkrijgen en opzeggen werkend lidmaatschap. 1. Om als lid te kunnen worden toegelaten, dient men het lidmaatschap aan te vragen

Nadere informatie

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA 1 INHOUD 1 VERENIGINGSDOEL PAG. 3 2 BESTUUR PAG. 4 3 EINDVERSLAG PAG. 7 4 LIDMAATSCHAP PAG. 8 5 UNIFORMITEIT PAG. 10 6 GEDRAGSREGELS PAG. 11 7 VERENIGINGSDOEL

Nadere informatie

Artikel 2 Het verenigingsjaar, en tevens boekjaar, loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar.

Artikel 2 Het verenigingsjaar, en tevens boekjaar, loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Dosko/Acta ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Volleybal vereniging Dosko/Acta is de volleybal vereniging voor Franeker en omstreken en is opgericht in 2006. Dosko/Acta

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum 1. Statuten 1.1. Dit huishoudelijk reglement bevat slechts bepalingen ter aanvulling op de statuten van Trajanum en mag hiermee

Nadere informatie

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus Afdeling Ondersteunende rol Gewicht Westrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat plus Westrijdzwemmen Ploegleider basis Westrijdzwemmen Coach/teambegeleider basis Westrijdzwemmen Official basis Westrijdzwemmen

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

Algemeen bestuur. Voorzitter. Secretaresse. Penningmeester

Algemeen bestuur. Voorzitter. Secretaresse. Penningmeester Algemeen bestuur Voorzitter - Bijwonen van de bestuursvergaderingen (ongeveer 7 keer per jaar). - Vertegenwoordigen van de vereniging bij officiele gelegenheden. - Leiden van bestuurs- en algemene vergaderingen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Basketbalvereniging Wildcats

Huishoudelijk Reglement van de Basketbalvereniging Wildcats Artikel 1 Leden A. Personen die de leeftijd van 6 jaar bereikt hebben kunnen lid worden van de vereniging. B. Bij het aanmelden van een lid moet er een door het lid, of bij minderjarige leden door de ouders

Nadere informatie