Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)"

Transcriptie

1 Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd. Het optimaliseren van Samenwerking ten behoeve van senioren staat hoog in het vaandel. De huidige statuten bieden de mogelijkheid tot het vaststellen van een reglement. Een reglement dient om nadere regels te stellen welke niet in strijd mogen zijn met de statuten en de wet. In haar vergadering van 5 juni 2014 heeft het bestuur onderstaand reglement vastgesteld. Het bestuur Het bestuur voorziet zelf in zijn vacatures. De benoeming komt tot stand door een bestuursbesluit genomen met ten minste drie/vierde van de aanwezige leden. In een vacature moet zo spoedig mogelijk, op initiatief van het bestuur, worden voorzien. De bestuursleden hebben zitting voor een periode van vier jaren en zijn herbenoembaar conform regels in de statuten. Het bestuur stelt een rooster van aftreden vast. Het bestuur is verantwoordelijk voor het bereiken van het doel. Daartoe beschikken de leden over algemene en persoonlijke kwaliteiten. Zij zijn breed geïnformeerd en voelen zich betrokken bij de doelgroep en de doelstellingen van de SWOM. De bestuursleden zitten op persoonlijke titel, zonder last of ruggespraak. Het bestuur komt minimaal 6 x per jaar bij elkaar, of zoveel vaker als leden daarom verzoeken. (Zie de regels hiervoor in de statuten) Taken Bestuur De leden dragen zorg voor permanente oriëntatie op maatschappelijke ontwikkelingen. Het bestuur heeft de zorg voor de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot het functioneren van de stichting en de voorbereiding en de uitvoering van de bestuursbesluiten. Het bestuur stelt het volgende op: jaarlijks het beleidsplan en de begroting; het jaarverslag en de jaarrekening; het vrijwilligersbeleid en een rooster van aftreden. Reglement Stichting Welzijn Ouderen Mill 2014.

2 2 Het bestuur regelt haar taakverdeling in een model van portefeuillehouders. De taakverdeling is de laatste keer vastgesteld in januari De portefeuillehouders fungeren tevens als aanspreek punt voor betreffende coördinatoren en contactpersonen. Het bestuur coördineert, delegeert en informeert vrijwilligers, werkgroepen en coördinatoren over activiteiten, diensten en werkzaamheden van SWOM. Het bestuur is een aanspreekpunt voor senioren, vrijwilligers,organisaties en instellingen. Het bestuur organiseert bijeenkomsten waaronder de jaarlijkse vrijwilligersavond. Het draagt zorg voor de administratie, kantoororganisatie, het bijhouden en archiveren van correspondentie. De verslaglegging van werkgroepen en van overlegvormen geschiedt door de werkgroepen zelf en wordt centraal opgeslagen. Het bestuur draagt zorg voor het communicatie- en PR beleid. Het bestuur heeft een (bestuurs)structuur waarin vervanging geregeld is. Taken voorzitter Draagt zorg voor het goed functioneren van de stichting. Geeft leiding aan beleidsinhoudelijke aangelegenheden waaronder het ontwikkelen, implementeren, coördineren en bewaken van het beleid. Is verantwoordelijk voor samenwerking en afstemming tussen de SWOM en gemeente en andere organisaties op het gebied van beleidsinhoudelijke aangelegenheden. Stuurt inhoudelijk de professionele ondersteuning van de ouderenwerker van Radius aan. Is eindverantwoordelijk en geeft leiding aan het vrijwilligersbeleid van de SWOM, zorgt voor het implementeren, coördineren en bewaken van het vastgestelde vrijwilligersbeleid. Taken penningmeester Is verantwoordelijk voor de financiële administratie en financieel jaarverslag/begroting. Is verantwoordelijk voor de budgettering en registratie van uitgaven en inkomsten, van bestuur en alle diensten en activiteiten van SWOM. Is verantwoordelijk voor de financiële afwikkeling van zaken betreffende de werkgroepen.

3 3 Is verantwoordelijk voor het verwerken van declaraties en het ontvangen/verzenden en betalen/innen van facturen. Is verantwoordelijk voor het aanvragen van gemeentelijke subsidies. Taken secretaris Bereidt de vergaderingen voor. Is verantwoordelijk voor uitnodigingen, de agenda en daarbij behorende stukken en de verslaglegging van de bestuursvergaderingen. Is verantwoordelijk voor het bijhouden van benoemingen van bestuursleden en statutenwijzigingen in het Handelsregister. Is verantwoordelijk voor de administratie, kantoororganisatie en de correspondentie, inkomende post en archivering. De secretaris vervult de leidinggevende functie naar de administratieve ondersteuner(ster). Is verantwoordelijk voor het sleutelbeheer van het kantoor van de SWOM. Bewaakt de jaaragenda en planning van de vergadering van het bestuur. Taken bestuurslid communicatie Is eindverantwoordelijk en draagt zorg vooralle interne en externe communicatie van de SWOM en is bestuurlijk contactpersoon voor de werkgroep communicatie. Is verantwoordelijk voor en verzorgt persinformatie naar media. Is eindverantwoordelijk voor de inhoud van de website. Draagt er zorg voor dat berichtgeving naar website, D n Booi, infoblok en andere media op gestructureerde wijze verloopt. Is verantwoordelijk voor inhoud en de productie van d n Booi. Organiseert samenwerking met seniorenorganisaties op het gebied van sociale media. Is eindverantwoordelijk voor de inhoud, opmaak en productie van het jaarverslag. Is verantwoordelijk voor samenwerking en afstemming tussen de SWOM en de KBO s, SHC, PGM, BPR en andere organisaties op het gebied van communicatie aangelegenheden. Taken bestuurslid/bestuursleden coördinatoren(wekelijkse) activiteiten Is de schakel tussen de contactpersonen en coördinatoren die verantwoordelijk voor de voorbereiding, afstemming, coördinatie en uitvoering van alle SWOM activiteiten in de vier kerkdorpen.

4 4 Is voorzitter van de werkgroep coördinatoren en werkgroep activiteiten en ondersteunt, begeleidt en stuurt, indien nodig, de diverse coördinatoren van de activiteiten aan. Is verantwoordelijk voor samenwerking en afstemming tussen de SWOM en KBO s, SHC, PGM, BPR en andere organisaties op het gebied van activiteiten. Taken bestuurslid Diensten Is bestuurlijk verantwoordelijk voor de werkgroep Vrijwillige ouderenadviseurs (VOA), de werkgroep Ouderenhulpdienst, activiteiten op gebied van computerbeleid en sociale alarmering. Taken bestuurslid Welzijn en Zorg Is bestuurlijk verantwoordelijk voor de werkgroep Welzijn en Zorg. Daaronder vallen tevens het Alzheimer beleid en gespreksgroepen. Organiseert de gezondheidsthemadag in samenwerking met betrokken partijen. Ordening werkgroepen. Iedere werkgroep heeft een voorzitter, werkgroep leden en een of meer coördinatoren die afgesproken taken uitvoeren. In de taakverdeling van het bestuur is vastgelegd wie aanspreekpunt is voor een werkgroep. Het bestuur bepaalt in nauw overleg met de werkgroepen de doelstellingen, taken en werkwijze van de werkgroepen. De samenstelling van de werkgroep wordt in overleg en/of op voordracht van de betreffende werkgroep bepaald. Het bestuur zal slechts van de voordracht afwijken en een ander benoemen als - naar het oordeel van het bestuur, de commissie/werkgroep gehoord - benoeming van de voorgedragen persoon niet ten goede komt aan de doelstelling van de taak en werkwijze van de werkgroep. De leden van een werkgroep benoemen uit hun midden een werkgroep voorzitter, die de werkzaamheden van de werkgroep coördineert en optreedt als haar woordvoerder en secretaris. De naam van de werkgroep voorzitter wordt doorgegeven aan het bestuur. De werkgroepen dragen er zorg voor, dat de verslagen van hun bijeenkomsten en activiteit(en) en diensten of jaarverslag ter kennisname aan de secretaris van het bestuur worden toegezonden. Het is van belang te investeren in de competenties van vrijwilligers door scholing. Ieder jaar wordt een aantal bijeenkomsten georganiseerd waarin informatie wordt gegeven over SWOM en vrijwillige inzet in het algemeen. Waar

5 5 mogelijk en noodzakelijk wordt een voorstel voor deskundigheidsbevordering gedaan. Minimaal een keer per jaar vindt overleg plaats met de voorzitters en coördinatoren van de werkgroepen in het zogenaamd vrijwilligersberaad. Doel van de bijeenkomsten is dat vrijwilligers van de diverse werkgroepen elkaar ontmoeten, zich kunnen oriënteren op andere werkgroep activiteiten en informatie kunnen uitwisselen. Vastgesteld in de vergadering van 5 juni 2014.

6 6 Voor de duidelijkheid de huidige taakindeling: Werkgroep Contactpersoon vanuit bestuur Werkgroep Tafeltje dekje Werkgroep Sociale alarmering Werkgroep Ouderenhulpdienst Werkgroep Ouderenadviseurs Werkgroep Welzijn en zorg Werkgroep Wonen, woonomgeving, veiligheid Werkgroep Communicatie en website Werkgroep Redactie d n Booi Werkgroep Infoblok Werkgroep Activiteiten, ontspanning, cultuur, Werkgroep Computer cursussen

7 7 Rooster van aftreden Het bestuur van SWOM heeft op haar vergadering van 15 mei 2014 het volgende rooster van aftreden vastgesteld. Het statuut schrijft voor dat men na 4 jaren aftreed. Om een evenwichtig verloop te krijgen wordt het volgende rooster vastgesteld. Mevr. Francine van der Duijn 2016 Dhr. Rob Vloet, voorzitter treedt af in Dhr. Ton Ermers, secretaris Dhr. Theo van der Linden, bestuurslid Mevr. Lida Nabuurs, bestuurslid vanaf 27 februari Dhr. Aart Plas, bestuurslid vanaf 27 februari Mevr. Marietje van de Ligt, penningmeester 2017 Dhr. Hans van Baal, bestuurslid 2018 Vacature 2018

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1 Reglement Vrijwilligersraad Welzijn Rijswijk Het belang van inspraak Betrokkenheid van medewerkers is belangrijk voor het goed functioneren van de organisatie. Dat geldt ook voor vrijwillige medewerkers.

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Dit Bestuursreglement beschrijft de werkwijze van het bestuur van de Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten (verder

Nadere informatie

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Dit Bestuursreglement beschrijft de werkwijze van het bestuur van de Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten (verder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK P a g i n a 1 ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK Met ingang van 06-05-2014 1.1 VOORZITTER (Marike Smit) 3 PROJECTEN 1.2 COMMUNICATIE (Marian Bonhof) 1.5 SECRETARIS (Lars Timmermans) 1.3 PERSONEEL & ORGANISATIE

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM 1. Algemeen Het kantoor van de Stichting Gilde Rotterdam is gehuisvest in Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam. E-mail adres: info@gilderotterdam.nl.

Nadere informatie

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taakomschrijving: Wijk coördinator Activiteiten De wijk coördinator draagt zorg voor een goede uitvoering van de activiteiten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GMR

Huishoudelijk reglement GMR Huishoudelijk reglement GMR Versie: 1.0 Status: vastgesteld Datum: 14-12-2017 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Samenstelling... 3 3. Rooster van aan- en aftreden... 3 4. Taakverdeling en functieomschrijvingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING HAR HOUTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING HAR HOUTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING HAR HOUTEN 1. Inleiding 2. Definities 3. Doelomschrijving 4. Bestuur 4.1 4.3: Algemeen 4.4-4.12: Taakomschrijving bestuursleden 4.13 4.16: Werkwijze 4.26 4.15: Benoeming

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Versie mei 2011 Regio Scouting Eindhoven 28-04-2011 Pagina 1 van 9 Regiovoorzitter De regio is het niveau tussen de (plaatselijke) groepen en het landelijk bestuurlijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Reglement ouderraad Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Basisschool Sint Jozef Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Inhoudsopgave: Blz. 1. Begripsbepaling 3

Nadere informatie

Beleidsplan Voor mensen met kanker en hun naasten

Beleidsplan Voor mensen met kanker en hun naasten Beleidsplan 2017-2018 Voor mensen met kanker en hun naasten Voorwoord Hierbij presenteren we als nieuw bestuur het Beleidsplan 2017-2018 voor het Inloophuis Veenendaal. Dit Beleidsplan heeft als doel om

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Reglement Verenigingsmanager NVLF

Reglement Verenigingsmanager NVLF Reglement Verenigingsmanager NVLF 2011 1 Inhoud Artikel 1 grondslag 3 Artikel 2 - uitgangspunten voor taakverdeling tussen bestuur en verenigingsmanager 3 2.1 Plaats van de directie in de organisatie 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! Leunen 2015-01-05 Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Considerans Dit reglement is een aanvulling op de statuten van de stichting Mentorschap West Brabant (MWB) en kan jaarlijks worden gewijzigd in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg Huishoudelijk reglement 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg, gevestigd te Tilburg

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Werkplan SWOM 2011 / Met elkaar voor elkaar

Werkplan SWOM 2011 / Met elkaar voor elkaar Werkplan SWOM 2011 / 2012 Met elkaar voor elkaar Inleiding In 2010 is een duidelijke omslag in de werkwijze van het bestuur van de SWOM gemaakt en tegelijkertijd zijn alle reguliere activiteiten en diensten

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2012 SWOM

Jaarverslag 2013 2012 SWOM Jaarverslag 2013 2012 SWOM 1 Jaarverslag 2013 Stichting Welzijn Ouderen Mill 1. Ten geleide Het jaarverslag 2013 van de SWOM geeft een weerslag te zien van de belangrijkste feiten en gegevens over het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) Versie 4.1 2007 Vastgesteld in bestuursvergadering van 02 oktober 2007 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat

Nadere informatie

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES Begripsbepalingen Artikel 1 Definities Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: HBV BRES de vereniging Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 1 Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 Preambule Vrijwillig medewerkers in zorg en welzijn verrichten onbetaald en vrijwillig werkzaamheden in georganiseerd verband. Zij doen

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI Artikel 1 LEDEN Leden worden door de secretaris van de vereniging ingeschreven. Artikel 2 De benoeming tot lid van verdienste

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Bildts Aigene

Huishoudelijk reglement van de Stichting Bildts Aigene Huishoudelijk reglement van de Stichting Bildts Aigene Vastgesteld in de bestuursvergadering van 17 april 2018. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: de stichting: de Stichting Bildts

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015

Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015 Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015 Artikel 1 Begrippen 1. 3D s: de drie decentralisaties binnen het sociaal domein die leiden tot extra taken voor de gemeente per 1 januari

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 26 maart 2018 Documentnummer: SZO/JL/2018 102. Commissaris 2 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, Portefeuillehouder

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 25 maart 2019 Documentnummer: SZO/JL/2019 014. Voorzitter 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, telefoon:

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WIJKVERENIGING HANEVOET

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WIJKVERENIGING HANEVOET 1. Bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT WIJKVERENIGING HANEVOET (feb 2013) 1.1 Algemeen Het Dagelijks Bestuur van de wijkvereniging wordt gevormd uit de bestuursleden van de wijkvereniging. In het algemeen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

OUDERVERENIGING. Basisschool Th. J. Rijken. Hertog Janstraat 16, 5154 AL Elshout KvK

OUDERVERENIGING. Basisschool Th. J. Rijken. Hertog Janstraat 16, 5154 AL Elshout KvK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VAN BASISSCHOOL Th. J. RIJKEN. ARTIKEL1; DOELSTELLING. De oudervereniging heeft tot taak het functioneren van de school te bevorderen, in het bijzonder door het leveren van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FODOK

Huishoudelijk reglement FODOK Huishoudelijk reglement FODOK I. VAN HET BESTUUR a. Het bestuur telt een minimum van drie leden. b. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, eventueel aangevuld met

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Reglement Verenigingsmanager

Reglement Verenigingsmanager Reglement Verenigingsmanager Oktober 2017 1 Inhoud Artikel 1 grondslag... 3 Artikel 2 - uitgangspunten voor taakverdeling tussen bestuur en verenigingsmanager... 3 2.1 Plaats van de directie in de organisatie...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting ReumanetNL dd. 5 juni 2019

Huishoudelijk Reglement Stichting ReumanetNL dd. 5 juni 2019 Huishoudelijk Reglement Stichting ReumanetNL dd. 5 juni 2019 Artikel 1 Algemene bepalingen 1. De stichting draagt de naam: Stichting ReumanetNL 2. ReumanetNL is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

werkveld datum Instemming/advies GMR Goedkeuring RvT Vastgesteld CvB Organisatie Huishoudelijk reglement Regioraad CvB

werkveld datum Instemming/advies GMR Goedkeuring RvT Vastgesteld CvB Organisatie Huishoudelijk reglement Regioraad CvB werkveld datum Instemming/advies GMR Goedkeuring RvT Vastgesteld CvB Organisatie Huishoudelijk reglement Regioraad CvB Inhoudsopgave Relatie van de stichting Eem-Vallei Educatief met de deelnemende gemeenten

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO

BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO Vastgesteld door het Bestuur op 23 november 2017 I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie 1. Dit Bestuursreglement (het reglement ) is vastgesteld ingevolge artikel

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT MISSIENEDERLAND

BESTUURSREGLEMENT MISSIENEDERLAND BESTUURSREGLEMENT MISSIENEDERLAND 1. Inleiding Dit bestuursreglement is opgesteld ten behoeve van het goed functioneren van het bestuur. In de statuten zijn hiertoe al een aantal belangrijke zaken opgenomen.

Nadere informatie

Stichting Shakti. Huishoudelijk reglement. 1. Procedure voor benoeming van bestuursleden. 1. Bestuur

Stichting Shakti. Huishoudelijk reglement. 1. Procedure voor benoeming van bestuursleden. 1. Bestuur Stichting Shakti Huishoudelijk reglement 1. Procedure voor benoeming van bestuursleden 1. Bestuur 1.1 Bestuursleden kunnen niet tevens medewerkers uit arbeidsverhouding en/of cliënt zijn. 1.2 Het bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement STICHTING UP WITH DOWN Huishoudelijk Reglement Stichting Up with Down Stichting Up with Down biedt directe hulp aan kinderen met Down-syndroom in Oost- Europa. Zie voor meer informatie onze website http://www.upwithdown.nl.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO

Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO Algemene bepalingen A. In dit reglement wordt verstaan onder: 1. De stichting: de Stichting COSBO, Collectief Orgaan Samenwerkende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Aangepast ledenvergadering februari 2014 1 Algemeen Reglement Het Huishoudelijk Reglement bevat bepalingen die de statuten van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Huishoudelijk reglement 1 BEGRIPSBEPALING ARTIKEL 1 geleding: het aan de school verbonden personeel, respectievelijk de ouders of de leerlingen; locatie: de volgende locaties worden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT per 01-01-2012 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Statuten Statuten zoals vastgesteld bij notariële akte dd 17-03-2011 ten kantore van notaris van Burik te Cuijk. De met een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs.

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: R.K. Basisschool De Gouden Griffel, te Berkel en Rodenrijs,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

Artikel 13 Algemene bepaling Wanneer ten aanzien van enige bepaling van de statuten of van dit huishoudelijk reglement verschil van opvatting blijkt

Artikel 13 Algemene bepaling Wanneer ten aanzien van enige bepaling van de statuten of van dit huishoudelijk reglement verschil van opvatting blijkt HUISHOUDELIJK REGLEMENT NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, gevestigd te Amsterdam; zoals van kracht per 31 maart 2006 Artikel 1 Lidmaatschapscriteria 1. Naast de vereisten voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal.

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. versie aug 2013 goedgekeurd door ALV 16 september 2013 Noot Op basis van Voorbeeld Huishoudelijk Reglement Belangenvereniging, model UVKK.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Roosevelt Foundation

Huishoudelijk reglement Roosevelt Foundation Huishoudelijk reglement Roosevelt Foundation Toelichting: Een huishoudelijk reglement is een set regels en richtlijnen, in aanvulling op de wet en de statuten. Een vereniging of stichting moet beschikken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Vastgesteld in de bestuursvergadering van 06-08-2018 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Gilde Purmerend en Omstreken gevestigd te

Nadere informatie

Reglement van het Verantwoordingsorgaan

Reglement van het Verantwoordingsorgaan Reglement van het Verantwoordingsorgaan Per 3 december 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk I Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter 4 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement juni 2017 1 A. De Stichting Bavel Beweegt bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

LEDEN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN. 1. Nieuwe leden betalen de verschuldigde contributie tegelijk met de aanmelding als lid der vereniging.

LEDEN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN. 1. Nieuwe leden betalen de verschuldigde contributie tegelijk met de aanmelding als lid der vereniging. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BELANGENVERENIGING ZESGEHUCHTEN Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Leden van de vereniging kunnen ook zijn zij die geen bewoner zijn van Zesgehuchten, maar wel

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Bestuurs- reglement Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave 1/9 BESTUURSREGLEMENT Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Het bestuur van de Stichting Kunst in het Kerkje, gevestigd te Grave, besluit

Nadere informatie

Een goed opgesteld reglement biedt meerdere voordelen:

Een goed opgesteld reglement biedt meerdere voordelen: Inleiding Dit instrument is te gebruiken als een format voor het opstellen van een huishoudelijk reglement. In zo n reglement staan de werkafspraken over het besturen en het organiseren van de maatschap.

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Versie april 2014 Inhoud Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Taak... 3 Artikel 3. Samenstelling en functies... 3 Artikel

Nadere informatie