Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club"

Transcriptie

1 Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven van de vereniging. Alle geldzaken van de vereniging lopen via de penningmeester. Wat doet een penningmeester. De penningmeester stelt de jaarlijkse begroting op en bewaakt de financiële geldstromen van de vereniging. Hij stelt periodiek financiële rapportages op en informeert Bestuur en ALV over de financiële voortgang. Elk jaar stelt hij de jaarrekening op en legt hierover verantwoording af aan de ALV. Een beetje organisatietalent is mooi meegenomen in deze functie die gemiddeld een tweetal dagdelen in de week zal gaan kosten. Aan de andere kant levert deze job veel bevrediging op als alle financiële afspraken weer goed geregeld zijn. We zoeken specifiek iemand die kennis heeft van financieel beheer en de financiële registratie. Hij/zij stemt wekelijks af met de financiële administratie, die de club heeft uitbesteed. Kennis van administratieve systemen is hierbij een pre. De penningmeester is in staat om uitleg in begrijpelijke taal uitleg te geven van financiële zaken en beschikt derhalve over communicatieve vaardigheden. Globale taakomschrijving penningmeester: Stelt de jaarlijkse begroting van de vereniging op Beheert en bewaakt de verenigingsgelden Rapporteert de bestuursleden regelmatig over de stand van zaken betreffende de jaarrekening (tussenstand) Doet voorstellen t.a.v. contributiehoogte Stelt een jaarrekening en balans op Stelt in overleg met de betreffende commissie budget van die commissies vast Verleent toestemming of wijst verzoeken tot aanschaf van materiaal af Heeft overleg met de kantinecommissie en de winkel t.a.v. financiële zaken Is verantwoordelijk voor de inning van de contributies. Lijkt de functie je leuk en wil je in een enthousiast team van vrijwilligers meehelpen de vereniging verder gestalte te geven of wil je meer informatie neem dan contact op met Harmen de Vries, voorzitter van Almere 90. Vergeet hierbij één ding niet: zonder vrijwilligers geen vereniging.

2 Bestuurslid Vrijwilligerszaken Het bestuurslid Vrijwilligerszaken is lid van het Algemeen Bestuur. Zonder vrijwilligers geen vereniging. Het bestuurslid vrijwilligerszaken is verantwoordelijk voor het werven van vrijwilligers, is aanspreekpunt voor de vrijwilligers en is verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid van de vereniging. Wat doet het bestuurslid vrijwilligerszaken? Het bestuurslid vrijwilligerszaken is het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers van de vereniging en ondersteunt de verschillende verenigingscommissies. Hij/zij promoot het vrijwilligersbeleid en is verantwoordelijk dat een ieder zijn of haar vrijwilligerstaken correct uitvoert. Hij / zij stemt hierover af met de diverse commissies. In principe valt dit erg mee. Gemiddeld moet men rekening houden met een dagdeel per week. Vrijwilliger zijn is niet vrijheid blijheid. Het vraagt zeker inspanning en inzet, maar met de nodige ondersteuning van dit bestuurslid biedt het vrijwilligerswerk bij Almere 90 voor een ieder een leuk en afwisselende werk.? We zoeken iemand die op een inspirerende wijze leiding kan geven aan vrijwilligers. Die met zijn of haar aangeboren enthousiasme mensen bereidt vindt om zich als vrijwilliger in te zetten voor Almere 90. Hij of zij ondersteunt andere vrijwilligers of commissies bij het zoeken naar voldoende vrijwilligers en kan organiseren, motiveren, coördineren, delegeren en kan feedback geven. Globale taakomschrijving: Vertegenwoordigt het bestuur bij de commissies Woont geregeld commissievergaderingen bij (heeft inzage in de verslagen hiervan) Bemiddelt bij conflicten Zorgt voor samenhang en samenwerking tussen de commissies Zorgt voor de werving van vrijwilligers Motiveert vrijwilligers Lijkt de functie je leuk en wil je in een enthousiast team van vrijwilligers meehelpen de vereniging verder gestalte te geven of wil je meer informatie neem dan contact op met Harmen de Vries, voorzitter van Almere 90. (info@almere90.nl). Vergeet hierbij één ding niet: zonder vrijwilligers geen vereniging.

3 Onze vereniging kan niet bestaan zonder sponsors en een goede communicatie naar leden én niet leden. Met vaststellen van ons beleidsplan vorig jaar hebben we met elkaar ook een aantal doelstellingen voor de vereniging geformuleerd. Om de belangrijkste doelen: ledengroei, opleiding en talentontplooiing te kunnen bereiken is sponsorwerving en een goede communicatie intern én naar buiten erg belangrijk. We zoeken enthousiaste leden of ouders van leden die hier een actieve rol in willen spelen. Sponsorcommissie: Een Sponsorcommissie is heel belangrijk. De Sponsorcommissie bestaat uit een aantal leden die nauw met elkaar samenwerken. We zoeken enthousiaste leden voor deze commissie. Als lid van de Sponsorcommissie ben je mede verantwoordelijk voor het sponsorbeleid van de vereniging en benader je potentiële sponsors. Door de commissie uit meerdere personen te laten bestaan kunnen de taken goed verdeeld worden en is de belasting minimaal. Een aantal keren per jaar is er een vergadering. De hoeveelheid tijd die je er in steekt en het tijdstip waarop je sponsors benadert vul je zelf in. Wat doet de sponsorcommissie Het mede formuleren van het sponsorbeleid van de vereniging; Het opstellen en bijhouden van de mogelijkheden voor sponsoring, zoals reclamedoeken langs de velden, materiaalsponsoring (wedstrijdkleding, helmen, ballen etc.); Het benaderen van potentiële sponsors; De communicatie met potentiële sponsors en huidige sponsors (voor een eenduidig sponsorbeleid); Het verzorgen van sponsorbijeenkomsten, bijvoorbeeld de jaarlijkse Openingsday, speciale wedstrijden van onze speer teams; Het innen van de sponsorgelden om de taak van de penningmeester te ontlasten en Het opstellen en het beheren van de sponsorvoorwaarden. Nee. Dat is het leuke van de commissie. De werkzaamheden zijn verdeeld over het hele seizoen. Hierbij zijn jouw ideeën om op een creatieve manier sponsors aan te trekken van groot belang. Het kost natuurlijk wel een paar uur vrije tijd per week maar je draagt dan ook wel bij aan de financiële groei van jouw vereniging. Vrijwilliger zijn is niet vrijheid blijheid. Het vraagt zeker inspanning en inzet, maar met jouw aanvulling krijgen we de hulp waar we naar op zoek zijn. Een leuk energiek persoon die van aanpakken weet. Iedereen is welkom. We moedigen leden, ouders van leden of familieleden aan zich hiervoor aan te melden. Enige gevoel met klantcontact is wel een pre.

4 Commissie Communicatie & PR: De Communicatiecommissie houdt zich bezig met alle intern en externe communicatie van de vereniging. Doel van de commissie is het stroomlijnen van de communicatie, het adviseren van het bestuur en de diverse commissies met betrekking tot hun communicatie en het doen van verbetervoorstellen op dit gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het ontwikkelen van flyers, het herschrijven van teksten, toezien op de naleving van de huisstijl en verzorgen van mailings. Medelid van de Communicatiecommissie is de webmaster, die één van onze belangrijkste communicatiemiddelen beheert, namelijk de website en die daarnaast ook bezig is met ons Facebook en Twitteraccount. Wat doet de communicatiecommissie Via de website en sociale media wordt er steeds meer gecommuniceerd tussen de huidige en potentiële nieuwe leden. Omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van deze internetproducten en dit steeds belangrijker wordt zijn we op zoek naar iemand die dit als specifiek aandachtsgebied heeft. Hierin zul je de webmaster dus bijstaan. Nee. Dat is het leuke van de commissie. De werkzaamheden zijn verdeeld over het hele seizoen. We zoeken leden die op een creatieve manier onze leden van informatie voorzien. Het kost natuurlijk wel een paar uur vrije tijd per week maar je draagt dan ook wel bij aan de samenhang binnen de vereniging. Vrijwilliger zijn is niet vrijheid blijheid. Het vraagt zeker inspanning en inzet, maar met jouw aanvulling krijgen we de hulp waar we naar op zoek zijn Een leuk energieke personen die van aanpakken weten. Iedereen is welkom. We moedigen leden, ouders van leden of familieleden aan zich hiervoor aan te melden. Uiteraard helpt het als je enige affiniteit hebt sociale media als Facebook en twitter, maar ook fotografie. Hiernaast is het uiterlijk belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden bezit. Interesse? Iedereen is welkom om te reageren. Ben jij commercieel en/of communicatief, heb je zin in een nieuwe uitdaging op vrijwilligersbasis, neem dan contact op met: Albert Roozenburg, bestuurslid PR & Communicatie. Telefoon: Hou er rekening mee dat we je zullen uitnodigen voor een gesprek om met elkaar af te tasten welke rol jou het beste past.

5

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 2 Taakomschrijvingen (definitieve versie) Voorzitter: - Algehele leiding van de vereniging - Leidt de vergaderingen - Houdt zich bezig met algemene beleidszaken

Nadere informatie

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 status: concept In onderstaand schema wordt een voorbeeld organisatiestructuur getoond, dat uitgangspunt is voor de voorbeeld functieprofielen.

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006 Organogram En Taakomschrijvingen Almere Bowls Club Aangepast 1 maart 2006 Organisatiestructuur ABC Algemene Ledenvergadering kascommissie vertrouwenspersoon Bestuurslid Algemene Zaken Secretaris (DB) Voorzitter

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, Beste geïnteresseerde, Heb je zelf eerder een superleuke TIK of TOP-week gehad? En zou je deze in 2014 graag zelf willen organiseren? Dit is je kans! We zoeken namelijk vanaf september 2013, 6 enthousiaste

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSKRANT. V erenigen doe je met elkaar. H elp mee met onze activiteiten. Uw hulp is hard nodig om onze vereniging draaiende te houden

VRIJWILLIGERSKRANT. V erenigen doe je met elkaar. H elp mee met onze activiteiten. Uw hulp is hard nodig om onze vereniging draaiende te houden VRIJWILLIGERSKRANT maart 2016 V erenigen doe je met elkaar Voor een aantal leden is vrijwilligerswerk bij een sportvereniging de normaalste zaak van de wereld. Voor veel anderen is dat nog niet het geval.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015 HANDLEIDING HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP VOOR DE KERNGROEP Stichting Welzijn Velsen Lay-out: H.Meulenbroek 2015 Aantekeningen Handleiding voor de Kerngroep In 2013 werd een nieuwe werkwijze geïntroduceerd

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging

VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging Inleiding. Tennisvereniging Leunen-Veulen-Heide is heeft een ledenaantal van rond de 300 leden, de leeftijd

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding. Blz. 3 2) Vrijwilligersbeleid. Blz. 4 3) Beleidsgroep vrijwilligers/vrijwilligerscoördinator. Blz. 5 4) Functies binnen AV Spirit

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V BARCOACHES

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V BARCOACHES ENTHOUSIASTE GASTHEREN EN GASTVROUWEN, MEEWERKEND VOORMAN / MEEWERKEND VOORVROUW BARCOACHES Een barcoach is gastheer of -vrouw van de club en heeft de eindverantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen

Nadere informatie

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Informatie voor (nieuwe) leden

Informatie voor (nieuwe) leden Informatie voor (nieuwe) leden Inhoud 1. Vereniging Almere 90 2. Beleidsplan 3. Wat kan Almere 90 u bieden 4. Wat vraagt Almere 90 van u 1 De Vereniging Almere 90 a) Historie A90 b) Maatschappelijk belang

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem Taken en verantwoordelijkheden voorzitter - Geeft dagelijkse en algehele leiding aan de vereniging - Stelt in samenwerking met technisch bestuurslid en hoofdleiding beleids- en jaarplan op - Draagt het

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, Beste geïnteresseerde, Heb je zelf eerder een superleuke TIK of TOP-week gehad? En zou je deze in 2015 graag zelf willen organiseren? Dit is je kans! We zoeken namelijk vanaf september 2014, 7 enthousiaste

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 3 Actiepuntenlijst In onderstaande overzichten worden de doelstellingen en doelen nader uitgewerkt in acties. De acties zijn beschreven per onderwerp van het beleidsadvies,

Nadere informatie

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK P a g i n a 1 ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK Met ingang van 06-05-2014 1.1 VOORZITTER (Marike Smit) 3 PROJECTEN 1.2 COMMUNICATIE (Marian Bonhof) 1.5 SECRETARIS (Lars Timmermans) 1.3 PERSONEEL & ORGANISATIE

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Organogram Een organogram geeft op een schematische wijze de structuur van de vereniging weer. Een goed, duidelijk en overzichtelijk organogram geeft de verschillende functies, commissies en dergelijke

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging

Taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging Taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging Beste functionaris, Voor u ligt de brochure taak- en functieomschrijvingen in de tennisvereniging. Met deze publicatie proberen wij u enigszins op

Nadere informatie

Functieomschrijving Voorzitter. Hoofdtaak

Functieomschrijving Voorzitter. Hoofdtaak Functieomschrijving Voorzitter Geeft leiding aan de vereniging, bepaalt mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern. Vormt samen met de secretaris en penningmeester het dagelijks

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Versie mei 2011 Regio Scouting Eindhoven 28-04-2011 Pagina 1 van 9 Regiovoorzitter De regio is het niveau tussen de (plaatselijke) groepen en het landelijk bestuurlijke

Nadere informatie

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Driebergen, juni 2012 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Versie 1 juni 2012, Carla Westerbaan, David Fokker, Tim Stevens Inhoud 1. Inleiding 2. Doel vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 2015-2020

Vrijwilligersbeleid 2015-2020 Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2015-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2016-2018. Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum

Meerjarenbeleidsplan 2016-2018. Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum Meerjarenbeleidsplan 2016-2018 Bestuur Vélo Heuvelrug Arend Jan van Hattum Inleiding Toerfietsvereniging Vélo Heuvelrug is met veel enthousiasme op 17 februari 2015 opgericht. Eind 2015 heeft de vereniging

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Beleidsplan Sponsoring Hockey Club Winschoten

Beleidsplan Sponsoring Hockey Club Winschoten Beleidsplan Sponsoring 2017 2022 Hockey Club Winschoten Periode 2017-2022 Versie 0.2017.12.06 Sponsorcommissie Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling en uitgangspunten...

Nadere informatie

Organisatiestructuur vv Altena Nieuwendijk

Organisatiestructuur vv Altena Nieuwendijk Organisatiestructuur vv Altena Nieuwendijk VV ALTENA NIEUWENDIJK 5 september 2010 Opgesteld door: vv Altena Organisatiestructuur vv Altena Nieuwendijk Inhoudsopgave: 1. Algemeen uitgangspunt 2 2. Inleiding

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Voorzitter. We op zoek naar:

Voorzitter. We op zoek naar: Bij een Vereniging hoort een bestuur. Zo ook bij VenK-De Stenen Man. VenK-De Stenen Man wil besturen met een visie. Dat betekent dat we ons werk doen vanuit de principes: - Bestuurders besturen, - Commissievoorzitters

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functiebeschrijvingen Bestuursleden Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond NKB Voorzitter. Het leiden van de NKB. Het leiden van de bestuurs-

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Beleidsplan RKVV Roosendaal 2012-2015. 11 mei 2012

Beleidsplan RKVV Roosendaal 2012-2015. 11 mei 2012 Beleidsplan RKVV Roosendaal 2012-2015 11 mei 2012 Missie en visie RKVV Roosendaal Missie: RKVV Roosendaal is een voetbalvereniging die een platform biedt om mensen en organisaties te verenigen. Visie:

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Taakomschrijving Landelijk Bestuur E&R

Taakomschrijving Landelijk Bestuur E&R Taakomschrijving Landelijk Bestuur E&R Het doel van het landelijk bestuur wordt als volgt verwoord: ondersteuning en toerusting van de projecten zodat zij het doel van de vereniging kunnen verwezenlijken.

Nadere informatie

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden?

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Word actief! Zowel bij de ACLO als bij haar verenigingen kun je actief worden door in commissies of in een bestuur te gaan. Op die manier ontwikkel

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden Bijlage 2 Taken en Inhoud Inleiding... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 5 Penningmeester... 6 Voorzitter Jeugdcommissie... 7 Voorzitter Technische commissie... 8 Technische Commissie... 9 Jeugdcommissie...

Nadere informatie

Bestuurdersprofielen

Bestuurdersprofielen Erkend en gesubsidiëerd door Sport Vlaanderen Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation Belgisch

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Inleiding Dit bestuursprofiel gaat uit van de ideale situatie. In de praktijk zijn er anno 2016 twee actieve bestuursleden en zijn ook de regio s in

Nadere informatie

Ook iets doen voor VVO?

Ook iets doen voor VVO? Ook iets doen voor VVO? #meervrijwilligers Vrijwilligerswerk In Nederland doen heel veel mensen vrijwilligerswerk, maar steeds minder mensen zetten zich in voor de lokale voetbalclub. Dat heeft onder meer

Nadere informatie

WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN?

WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN? WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN? Welke enthousiaste bestuurders of fotografen willen mee vorm geven aan de kansen en veranderingen die de digitale fotografie en Internet mogelijk maken? Fotografie en beeld

Nadere informatie

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk.

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. 1 Contents Openstaande vacatures binnen MHC Uitgeest We hebben een gezonde, groeiende vereniging. Met het groter worden van de vereniging, hebben we

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten 2012 2013 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NEWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. 1 / 11 141202 1430 stgmichaelson - vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid. 1 / 11 141202 1430 stgmichaelson - vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Waarom vrijwilligers bij Michaelson... 2 2. Taken van de vrijwilliger... 2 3. Werving, aanname en afspraken... 2 3.1. Werving van vrijwilligers is

Nadere informatie

Algemeen: Voorzitter, secretaris en penningmeester: een 3-eenheid!

Algemeen: Voorzitter, secretaris en penningmeester: een 3-eenheid! Algemeen: Voorzitter, secretaris en penningmeester: een 3-eenheid! Alle bestuursleden moeten er voor zorgen dat de organisatie goed functioneert. Zij moeten verantwoording afleggen aan de leden van de

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Werken als artiest drama

Werken als artiest drama 08763 Atirst Drama 29-10-2008 11:52 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als artiest drama Artiest Drama Wat laat je zien? Je hebt passie voor theater Je laat jezelf zien Je gaat ervoor en je zet door

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Kerncompetenties... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4 Hoofdtaak Bestuurslid Technische zaken... 4

Kerncompetenties... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4 Hoofdtaak Bestuurslid Technische zaken... 4 Algemene bestuurstaken... 2 Voorzitter... 2... 2... 2 Secretaris... 3... 3... 3 Penningmeester... 3... 3... 4 Bestuurslid Facilitaire zaken... 4... 4... 4 Bestuurslid Technische zaken... 4... 4 Neventaak...

Nadere informatie

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Voorzitter Voorzitten en algemene leiding dagelijks bestuur (DB) (incl. vergaderingen) Voorzitten Algemene Leden Vergadering (ALV) Communicatie van en naar

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSKRANT. Verenigen doe je met elkaar. Help mee met onze activiteiten. Uw hulp is hard nodig om onze vereniging draaiende te houden

VRIJWILLIGERSKRANT. Verenigen doe je met elkaar. Help mee met onze activiteiten. Uw hulp is hard nodig om onze vereniging draaiende te houden VRIJWILLIGERSKRANT juni 2018 Verenigen doe je met elkaar Voor een aantal leden is vrijwilligerswerk bij een sportvereniging de normaalste zaak van de wereld. Voor veel anderen is dat nog niet het geval.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink. Manager Breedtesport & Competitiezaken

Vrijwilligersbeleid. Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink. Manager Breedtesport & Competitiezaken Vrijwilligersbeleid Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink Manager Breedtesport & Competitiezaken Herkenbaar? Herkenbaar? Herkenbaar? Herkenbaar? Wat is een vrijwilliger? Een vrijwilliger

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding... 3 Medewerker in de uitleen... 4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator... 5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan 1 Inhoudsopgave Organogram... 3 De oprichters... 3 Het bestuur... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Algemeen bestuurslid 1... 5 Algemeen

Nadere informatie

Word jij bestuurslid bij Morgen in 2013-2014?

Word jij bestuurslid bij Morgen in 2013-2014? Word jij bestuurslid bij Morgen in 2013-2014? INHOUDSOPGAVE 1. Huidig Morgen bestuur 3 2. Wie is Morgen? 3 3. Wat doet Morgen? 6 4. Vacature Bestuur 2013-2014 8 5. Waarom een bestuursjaar bij Morgen? 10

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost

Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost Uitdagend, zinvol Bent u de bestuurder met visie die kan motiveren, stimuleren en sturing geven aan een nieuw gevormd district?

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Explorers. Begeleiding. Explorerraad

Explorers. Begeleiding. Explorerraad Explorers De oudste leden van de Graaf Ottogroep zijn lid van het speltak Explorers. Explorers zijn zelfstandige, creatieve, gezellige en nieuwsgierige jongeren die niet bang zijn iets vreemds uit te proberen.

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID A.V. SPIRIDON

VRIJWILLIGERSBELEID A.V. SPIRIDON VRIJWILLIGERSBELEID A.V. SPIRIDON 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding vrijwilligersbeleid A.V. Spiridon In het meerjarenbeleidplan A.V. Spiridon 2014-2018 wordt de noodzaak voor het opstellen van een vrijwilligersbeleidsplan

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Waarom een beleidsplan

Waarom een beleidsplan Beleidsplan Voorwoord Voor u ligt het concept beleidsplan van HSV de Reafin te Appelscha. Met dit plan wordt richting gegeven aan de koers die onze vereniging de komende jaren wil varen en waar wij uiterlijk

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Inrichting districtsbestuur Een districtsbestuur van een district nieuwe stijl is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Organigram DEV-Arcen. Bestuur

Organigram DEV-Arcen. Bestuur Organigram DEV-Arcen Bestuur Vertrouwens- en klachtencommissie PR/Sponsor Technische Accommodatie Activiteiten Vrijwilligers Leden Financiën Veteranen Senioren Jeugd Organigram DEV-Arcen Bestuur Commissies

Nadere informatie

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taakomschrijving: Wijk coördinator Activiteiten De wijk coördinator draagt zorg voor een goede uitvoering van de activiteiten

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan

Vrijwilligersbeleidsplan Vrijwilligersbeleidsplan Nieuw-Buinen, juli 2012 Voorwoord Een vereniging staat of valt met de hulp die een vereniging krijgt van vrijwilligers. Heel kort; zonder vrijwilligers geen v.v. Nieuw Buinen.

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

Profiel Bestuur. Taekwondo Bond Nederland. December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN

Profiel Bestuur. Taekwondo Bond Nederland. December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN Profiel Bestuur Taekwondo Bond Nederland December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN INHOUDSOPGAVE: 1. WERKVELD 3 2. HOOFDTAKEN 3 3. BENOEMING LEDEN VAN BESTUUR 3 4. OMVANG VAN HET BESTUUR 3 5. ALGEMENE TAAKOMSCHRIJVING

Nadere informatie

Vinden van een geschikt persoon voor een bepaalde taak of functie

Vinden van een geschikt persoon voor een bepaalde taak of functie VOORBLAD Vinden van een geschikt persoon voor een bepaalde taak of functie Als er een vacature in de vereniging is, bijvoorbeeld omdat iemand stopt met een functie in het bestuur of een commissie, ga je

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Voorzitter. Kerncompetenties

Voorzitter. Kerncompetenties Inhoudsopgave Organigram... 2 Voorzitter... 3 Sponsorcommissie... 4 Secretaris... 5 Ledenadministrateur... 6 Penningmeester... 7 Kascommissie... 8 Vrijwilligerscoordinator... 9 Technisch coordinator...

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

Informatiepakket Commissies TOP Week

Informatiepakket Commissies TOP Week Informatiepakket Commissies TOP Week 2017 Inhoud TOP Week algemeen 3 Organisatie 4 Wat houdt een TOP commissielid zijn in? 5 Commissieperiode Structuur Vergaderingen Making memories Vergoeding Welke commissies

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld.

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. Resultaat Vragenlijst: Waarom doe je mee met de lokale energiecoöperatie? 26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. 1. Ik ben op de volgende manier betrokken bij de lokale

Nadere informatie