VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging"

Transcriptie

1 VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging Inleiding. Tennisvereniging Leunen-Veulen-Heide is heeft een ledenaantal van rond de 300 leden, de leeftijd ligt tussen de 6 en de 80 jaar. Er zijn 3 kunstgras banen en een kantine met kleedlokalen en overdekt terras. Dit is grotendeels door de leden verwezenlijkt. De club wordt gedraaid door vrijwilligers Ze zijn belangrijk en worden zeer gewaardeerd, de club is helemaal afhankelijk van hen. Gezelligheid en saamhorigheid staan hoog in het vaandel en uit een onlangs gehouden enquête blijkt dat men de vereniging als open ervaart. We kennen gelukkig een groep enthousiaste vrijwilligers. Om dit zo te houden voor de toekomst vinden we het belangrijk om een vrijwilligersbeleid te voeren, dat ons alert houdt in zaken die ons allen aangaan. Bij vrijwilligersbeleid gaat het er om op een meer doordachte en planmatige manier aandacht te geven aan de werkomstandigheden en de mensen die het werk doen in de vereniging. Aanleiding van dit beleidsplan is het algemene beleidsplan van onze vereniging. De doelstelling die daarin staat is: Op gestructureerde wijze, gedurende het hele jaar, outdoor-tennisfaciliteiten aanbieden aan haar leden Daarnaast willen we dat onze leden zich thuis voelen en een band vormen met de nadruk op respect, saamhorigheid en gezelligheid. Voor deze doelen heb je vrijwilligers nodig; zonder vrijwilligers is er geen vereniging. In het beleidsplan wordt aangegeven hoe belangrijk de vrijwilliger binnen de vereniging is. Twee van de concrete doelstellingen gaan hier dan ook over: 1: aanstellen van een vrijwilligerscoördinator, inmiddels gebeurd 2: schrijven van een (apart) beleidsplan voor vrijwilligers. Doel: TV LVH streeft er naar om voldoende vrijwilligers op een prettige manier hun werk te laten doen.

2 Algemeen: De taken die wij binnen onze vereniging kennen zijn: * bestuurslid: voorzitter/ secretaris/ penningmeester/ voorzitters van: TC/ JC / sponsorcms/ barcms/ / PR cms./ accommodatie-onderhouds.cms * commissielid Technische Commissie * commissielid Jeugd Commissie * commissielid sponsoring * commissielid bar * commissielid Public Relations * commissielid onderhoud accommodatie - banen, groenvoorziening en clubhuis. Hiervoor is een vast persoon aangetrokken. - poetsen clubhuis. Hiervoor is een vast persoon aangetrokken. - in seizoen 1 x p week toiletten poetsen door leden. - 1 x p jaar grote schoonmaak clubhuis * vrijwilligerscoördinator * webmaster * vertrouwenspersoon * begeleiding jeugdwedstrijden. Hiervoor worden de ouders via een schema ingedeeld: om wedstrijden te tellen of te rijden. Voor de organisatiestructuur van de vereniging verwijzen we naar het algemene beleidsplan Visie op het werken met vrijwilligers: Zoals al eerder aangegeven: zonder vrijwilligers is er geen vereniging. Vrijwilligers zijn heel erg belangrijk, ze zijn de steunpilaren van elke vereniging. Dat willen we ze ook laten weten, onze waardering laten voelen. We willen voldoende vrijwilligers hebben, zodat mensen niet overbelast worden. We moeten er voor zorgen dat iedereen zijn werk op een prettige manier kan doen. Zorgen voor een goede en veilige werkomgeving. Dat ouders van de jeugd zich bij de vereniging betrokken voelen en bereid zijn om meer taken te verrichten. De taak is vrijwillig, maar niet geheel vrijblijvend. Als men een taak op zich heeft genomen gaan we er van uit dat men deze zo goed mogelijk uitvoert. Werkzaamheden kunnen aangepast worden aan capaciteit en beschikbaarheid (denk aan bv tijdelijke taken) We streven naar een groep vrijwilligers die bestaat uit jong en oud, mannen en vrouwen, ouders van jeugdleden. Deskundigheid onder vrijwilligers wordt zeer gewaardeerd. Je krijgt er ook iets voor terug. Het is nl. hartstikke leuk om met elkaar in een goede sfeer dingen voor elkaar te krijgen.

3 Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de vrijwilliger: Het vastleggen van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het bestuur, de trainer, de ledenadministrateur, de vrijwilligerscoördinator, de kascontrolecommissie en vertrouwenspersoon, is in het voorjaar van 2010 afgerond en aan de ALV voorgelegd. Hetzelfde maar dan voor de verschillende commissies wordt in de ALV 2012 afgerond. Het takenpakket voor de vaste personen voor het onderhoud van de accommodatie is vastgelegd. Het vastleggen op papier van taken geeft duidelijkheid. Verder kan het heel handig zijn bij het zoeken naar de juiste nieuwe mensen. Werving van de vrijwilliger: De vereniging heeft tot nu toe gelukkig altijd (net) voldoende vrijwilligers gehad. Meestal wordt iemand persoonlijk gevraagd en dat werkt prima. Maar de laatste jaren is er toch een tendens dat het steeds moeilijker wordt om nieuwe mensen te vinden. Bij tekorten komt men vaker bij dezelfde groep al actieve vrijwilligers uit. We moeten opletten dat deze groep niet overbelast wordt. Er dienen voldoende vrijwilligers in onze vereniging te zijn. Door regelmatig en op gezette tijden te werven hopen we het aantal op peil te houden en problemen te voorkomen. Een 1 of 2 jaarlijkse aktie die enthousiast gebracht dient te worden. Hierbij ook wijzen op tijdelijk / projectmatig werk. Denk bv aan onderhoudsklussen, tijdelijk iemand ondersteunen bij zijn taak of alleen bardienst draaien tijdens toernooien. Gericht werven: Om goed te kunnen werven en mensen op de juiste plek te krijgen is het belangrijk om meer van de leden te weten. In september j.l. hebben we getracht alle leden en ouders van jeugdleden in kaart te brengen d.m.v. een enquete. Hierin werd gevraagd naar opleiding, beroep, hobby s etc. en of men bereid is iets voor de club te doen. Van de ongeveer 300 leden kwamen 61 reacties (na diverse oproepen), waarvan er 20 al vrijwilliger zijn. Gelukkig waren er ook in verhouding veel reacties van leden die wel wat voor de vereniging willen gaan doen; nu of in de toekomst. Opmerkelijk was het kleine aantal ouders dat reageerde: 11 ouder(paren) van in totaal16 kinderen (uit de 89 jeugdleden die onze vereniging op dat moment telde). Uit het aantal reacties (20%) blijkt wel dat als je werkelijk een grote groep leden aan wilt spreken, je dit op een andere manier zal moeten. De eerder genoemde inventarisatie-vragen worden aan alle nieuwe leden gevraagd op het aanmeldingsformulier en doorgegeven aan de vrijwilligers-coördinator. Op dit moment is men ook bezig met een introductie-beleid waarvoor een info-boekje gemaakt wordt. Hierin zal kort uitleg van de vrijwilligerstaken gegeven worden. De vrijwilligerscoördinator kan op een later tijdstip, als men een beetje meer ingeburgerd is in de club, de nieuwe leden persoonlijk benaderen. -vervolg-

4 De commissie-voorzitter is de eerst verantwoordelijke voor invulling van nieuwe vacatures en kan ism de vrijwilligerscoördinator voor invulling van openstaande vacatures zorgen. Dit kan door een persoonlijke benadering of door het plaatsen van een oproep. Ook kan de inventarisatie onder de leden er aan bijdragen om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Samen met de taakomschrijving kan het werven zo gerichter gebeuren, zeker als er iemand specialistisch nodig is. Een goed gesprek vooraf om een goed beeld van elkaar te krijgen; wat wordt verwacht (taakomschrijving), hoeveel tijd kost de taak enz. Verder moet aangegeven worden wat de vereniging te bieden heeft; een nieuwe uitdaging, veel contacten, zinvol werken of gewoon gezelligheid. Ook waarom geworven wordt; tekort, verjonging, speciale deskundigheid nodig enz. Begeleiding vrijwilliger: De begeleiding van nieuwe vrijwilligers begint met een introductiegesprek met de commissievoorzitter met daarin een toelichting van de functie. Een eventuele instructie (bv bij bardienst) moet gepland worden. Instructies moeten (waar dit van toepassing is) op papier staan. De taakomschrijving moet duidelijk zijn. Mensen mogen niet het gevoel hebben aan hun lot overgelaten te worden. De vrijwilligerscoördinator zal bij nieuwe vrijwilligers na enige tijd informeren hoe het gaat. Motiverend werken: De vrijwilliger moet inspraak kunnen hebben over het beleid binnen zijn/haar commissie. Zijn/haar mening is belangrijk en telt zeker mee! Communicatie: Het is belangrijk dat de vrijwilliger zich verbonden voelt met de vereniging. De commissievoorzitter dient zijn/haar commissieleden snel te informeren over nieuwtjes, zeker als dit direct betrekking heeft op zijn/haar taak. Het bestuur moet beleidskeuzes tijdig, open en volledig naar de leden communiceren met ruimte voor discussie. Scholing: Als de vrijwilliger een cursus tbv de tennisvereniging wil volgen kan hij/zij contact opnemen met de commissievoorzitter of de vrijwilligerscoördinator. Het cursusaanbond van de KNLTB moet door de cms-voorztitter doorgespeeld worden naar zijn cms-leden. Contact: Onder de huidige vrijwilligers is ook een korte enquete gehouden. Gelukkig was de respons daarop zeer groot. Daaruit is gebleken dat men voldoende contact binnen de commissie heeft en (op een enkeling na) men het niet nodig vindt dat de vrijwilligerscoördinator jaarlijks persoonlijk eenop-een contact met hen zoekt. We willen zeker niemand extra belasten en dit dus (voorlopig) niet doen. De vrijwilligerscoördinator zal wel 1 x per jaar een commissievergadering bijwonen. Vrijwilligers kunnen uiteraard altijd zelf contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator. Zij zal nav dit beleidsplan alle vrijwilligers rechtstreeks benaderen om hen te informeren over haar taak en waar men haar kan vinden. De vrijwilligerscoördinator zal contact opnemen met vrijwilligers die stoppen. Dit om meer inzicht te krijgen over de reden hiervan en er van te leren.

5 Waardering vrijwilliger: Persoonlijke aandacht; interesse tonen; waardering ook uitspreken. Dit kan iedereen maar met name door de voorzitter, voorzitter commissie en vrijwilligerscoördinator. Jaarlijks (begin november) wordt de vrijwilligers-avond georganiseerd. Een feest waar de vrijwilligers verwend worden. Een wens sturen voor de feestdagen in december Attentiebeleid. Aandacht bij: verjaardagen, ziekte, andere persoonlijke zaken d.m.v. een kaartje, mail of bloemen. Gecoördineerd door secretariaat ism met de vrijwilligerscoördinator. Er bestaat een onkostenvergoedingsregeling. De voorzitters van de commissies dienen deze kenbaar te maken bij hun leden. Huidige knelpunten: * Jeugdcommissie heeft te weinig mensen. Hier is dringend aanvulling nodig en hier wordt aan gewerkt. * Motivatie bij de jeugdcommissie is o.a. door de werkdruk gedaald maar ook omdat er maar een klein deel van de jeugdleden actief aan clubkampioenschappen, toernooien of competitie meedoet. Het kost de commissie veel werk voor een kleine groep. Een apart jeugdbeleidsplan kan wellicht opheldering bieden. * De bardiensten zijn maar net rond te krijgen, met name bij toernooien. Ook hier zijn meer vrijwilligers welkom. Leunen, februari 2012 Catrien Lamers, vrijwilligerscoördinator Met dank aan: Annemiek Manders Jos Linders Jos Ermers En alle leden die de enquetes ingevuld hebben.

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 2015-2020

Vrijwilligersbeleid 2015-2020 Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2015-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

Samen zijn we Tennisvereniging Engelen

Samen zijn we Tennisvereniging Engelen Samen zijn we Tennisvereniging Engelen Beleidsplan 2020 Samenvatting Datum: juni - oktober 2016 Door: Bestuur Tennisvereniging Engelen Bespreken met leden: 24 november 2016 1. Inleiding Het bestuur heeft

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan

Vrijwilligersbeleidsplan Vrijwilligersbeleidsplan Nieuw-Buinen, juli 2012 Voorwoord Een vereniging staat of valt met de hulp die een vereniging krijgt van vrijwilligers. Heel kort; zonder vrijwilligers geen v.v. Nieuw Buinen.

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid 2016-2020 Ring Pass Delft, Vrijwilligersbeleid 2016-2020, versie 2016-01-26 blz. 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Doelstellingen van het vrijwilligersbeleid...3

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Beleidsplan Cito Zeist. Augustus 2013 juli 2017.

Beleidsplan Cito Zeist. Augustus 2013 juli 2017. Beleidsplan Cito Zeist Augustus 2013 juli 2017. Inhoud 1. Interne uitgangspunten 2. Externe uitgangspunten 3. Visie 4. Doelstellingen 5. Activiteitenplan 2013/2014 Interne uitgangspunten 1. H1 & H2 zijn

Nadere informatie

Vrijwilligers HC Rijnvliet

Vrijwilligers HC Rijnvliet Vrijwilligers HC Rijnvliet Zoals elke vereniging is ook HC Rijnvliet grotendeels aangewezen op de inzet van vrijwilligers. In dit hoofdstuk is beschreven hoe HC Rijnvliet om wil gaan met vrijwilligers.

Nadere informatie

Missie & Visie Hoge Wick Resultaten enquête en gelegenheid tot input

Missie & Visie Hoge Wick Resultaten enquête en gelegenheid tot input Missie & Visie Hoge Wick 2018-2023 Resultaten enquête en gelegenheid tot input Informatie avond leden met als doel: Kort uitleg over missie & visieplan over het waarom, wat en hoe? En dan bespreken van

Nadere informatie

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Datum: maart 2015 Versie: 1 Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Inhoudsopgave: 1. O-meting: analyse van de vereniging 2. Doelstelling 3. Inventariseren 4. Werven 5. Behouden 6. Andere

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink. Manager Breedtesport & Competitiezaken

Vrijwilligersbeleid. Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink. Manager Breedtesport & Competitiezaken Vrijwilligersbeleid Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink Manager Breedtesport & Competitiezaken Herkenbaar? Herkenbaar? Herkenbaar? Herkenbaar? Wat is een vrijwilliger? Een vrijwilliger

Nadere informatie

Concept Beleidsplan Nieuwe Koers Olympia 2010

Concept Beleidsplan Nieuwe Koers Olympia 2010 Concept Beleidsplan Nieuwe Koers Olympia 2010 ALV 26 februari 2007 Algemeen Olympia Enquete Focus Aanpak Doelstelling Waar willen we zijn in 2010? Waar staan we nu? Plan Organisatie Agenda Normen & Waarden

Nadere informatie

De NSA i.s.m. de KNSB. Vrijwilligersbeleid

De NSA i.s.m. de KNSB. Vrijwilligersbeleid De NSA i.s.m. de KNSB Vrijwilligersbeleid Programma Opening Vrijwilligerswerk Ervaringen uit de praktijk Motieven voor vrijwilligerswerk Werven Behouden Vragen Vrijwilligers Vrijwilliger Iemand die zich

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden ABC STV Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden Van harte welkom bij de Sassenheimse Tennis Vereniging. Door middel van dit abc tje maken we je alvast een beetje wegwijs binnen

Nadere informatie

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Missie IJCT IJCT wil een breedtesportvereniging zijn voor sport en bewegen en in het bijzonder een schaats hardrijvereniging met een trainingsaanbod dat

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Driebergen, juni 2012 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Versie 1 juni 2012, Carla Westerbaan, David Fokker, Tim Stevens Inhoud 1. Inleiding 2. Doel vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan. Achilles 1894 2013-2014

Vrijwilligersbeleidsplan. Achilles 1894 2013-2014 Achilles 1894 2013-2014 Assen, 26 november 2013 Ronald Keen Gonnie Bruining Annette Jassies Pia vd Veen Yvonne Speelman Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 1. De huidige situatie 4 2. De gewenste situatie 5

Nadere informatie

Formulier bewerken - [ Enquete commissieleden WLTV ] - Google Documenten

Formulier bewerken - [ Enquete commissieleden WLTV ] - Google Documenten 35 reacties Overzicht Complete reacties bekijken 1.In welke commissie zit u? BC 7 20% DTP(Andy Renou) 1 3% JC 2 6% Ledenadministratie 1 3% OT 5 14% PC 6 17% SC 1 3% EC 5 14% TC 3 9% Webteam 1 3% 55+ 1

Nadere informatie

Vrijwilligersregeling

Vrijwilligersregeling Vrijwilligersregeling 1. Inleiding 2. Vrijwilligersregeling 2.1 Waardering en beloning 2.1.1. Vormen van waardering 3. Nieuwe Leden 4. Vrijwilligerstaken 5. Taakindeling 5.1 Afzeggen voor of wijzigen van

Nadere informatie

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 status: concept In onderstaand schema wordt een voorbeeld organisatiestructuur getoond, dat uitgangspunt is voor de voorbeeld functieprofielen.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid ASZ

Vrijwilligersbeleid ASZ Vrijwilligersbeleid ASZ Versie vastgesteld in de bestuursvergadering van 8 juli 2013. Doelgroep: (1) bestuurders en (2) geïnteresseerde leden/vrijwilligers van de ASZ Waarom vrijwilligersbeleid? De Algemene

Nadere informatie

Enquête TZB Clubkampioenschappen 2013. Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 2013

Enquête TZB Clubkampioenschappen 2013. Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 2013 Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 1 Colofon Uitgave: Tennisvereniging Zuid-Berghuizen Activiteitencommissie, Toernooicommissie & Jeugdcommissie Schapendijk 35 7574 PG ldenzaal E-mail:

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Op vrijwilligers kun je bouwen! Vrijwilligersbeleid V.V. Serooskerke. 22-4-2010 V.V. Serooskerke Jeroen Vos

Op vrijwilligers kun je bouwen! Vrijwilligersbeleid V.V. Serooskerke. 22-4-2010 V.V. Serooskerke Jeroen Vos Op vrijwilligers kun je bouwen! Vrijwilligersbeleid V.V. Serooskerke 22-4-2010 V.V. Serooskerke Jeroen Vos Inhoudsopgave: 1. Inleiding Pagina: 4 2. Doel vrijwilligersbeleid Pagina: 5 3. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006

Organogram. Taakomschrijvingen. Almere Bowls Club. Aangepast 1 maart 2006 Organogram En Taakomschrijvingen Almere Bowls Club Aangepast 1 maart 2006 Organisatiestructuur ABC Algemene Ledenvergadering kascommissie vertrouwenspersoon Bestuurslid Algemene Zaken Secretaris (DB) Voorzitter

Nadere informatie

Van een voor allen naar allen voor OKVC

Van een voor allen naar allen voor OKVC Van een voor allen naar allen voor OKVC Inhoud Inleiding... 2 Probleembeschrijving... 3 Soorten verenigingen (soorten oplossingen)... 4 Plan van aanpak... 4 Uitvoering en borging... 5 Evaluatie... 6 Inleiding

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Vinden van een geschikt persoon voor een bepaalde taak of functie

Vinden van een geschikt persoon voor een bepaalde taak of functie VOORBLAD Vinden van een geschikt persoon voor een bepaalde taak of functie Als er een vacature in de vereniging is, bijvoorbeeld omdat iemand stopt met een functie in het bestuur of een commissie, ga je

Nadere informatie

Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018

Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018 Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018 Missie De missie van Swift is: Het fietsen in de Leidse regio stimuleren en organiseren in de breedste zin van het woord en op alle niveau s. Van sportieve recreatie

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 2 Taakomschrijvingen (definitieve versie) Voorzitter: - Algehele leiding van de vereniging - Leidt de vergaderingen - Houdt zich bezig met algemene beleidszaken

Nadere informatie

Welkom bij TC Rijpwetering

Welkom bij TC Rijpwetering Welkom bij TC Rijpwetering 1 1. Even kennismaken TC Rijpwetering is een recreatieve tennisvereniging. De vereniging is in 1979 opgericht en is destijds gestart met 3 onverlichte mateco (=betonsoort) tennisbanen.

Nadere informatie

Beleidsplan Tennisclub Appelscha 2019 t/m 2023

Beleidsplan Tennisclub Appelscha 2019 t/m 2023 Beleidsplan Tennisclub Appelscha 2019 t/m 2023 Ter goedkeuring vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering januari 2019 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Missie en visie 4 Analyse en ledenbestand 5 Beleid algemeen

Nadere informatie

Gewenste organisatie Tennisvereniging Presikhaaf 2017.V3

Gewenste organisatie Tennisvereniging Presikhaaf 2017.V3 Gewenste organisatie Tennisvereniging Presikhaaf 2017.V3 Bestuur Voorzitter Bestuurslid parkbeheer Bestuurslid Clubhuis Bestuurslid tennis-technische zaken Penningmeester Secretaris Algemeen bestuurslid

Nadere informatie

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID TECHNISCH KADER Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters,

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 3 Actiepuntenlijst In onderstaande overzichten worden de doelstellingen en doelen nader uitgewerkt in acties. De acties zijn beschreven per onderwerp van het beleidsadvies,

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

Beleidsplan TC Bathmen TC Bathmen: een open, gezellige en moderne tennisvereniging

Beleidsplan TC Bathmen TC Bathmen: een open, gezellige en moderne tennisvereniging Beleidsplan TC Bathmen 2017-2021 TC Bathmen: een open, gezellige en moderne tennisvereniging Versie 1.0, 18-01-2017 Voorwoord Hierbij presenteert het bestuur het beleidsplan 2017-2021. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS vv HOC. Vrijwilligersbeleid versie

VRIJWILLIGERS vv HOC. Vrijwilligersbeleid versie VRIJWILLIGERS vv HOC 1 VRIJWILLIGERS Inleiding Al 25 jaar geleden zijn de jeugdleden van Oring en Hunso samen gaan voetballen onder de naam vv HOC. Sinds 26 juni 2013 zijn ook de senioren samen gefuseerd

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers vv Westerwolde

Beleidsplan Vrijwilligers vv Westerwolde Beleidsplan Vrijwilligers vv Westerwolde Doelstelling: Een vereniging als de vv Westerwolde staat of valt met de inzetbaarheid (kwalitatief en kwantitatief) van vrijwilligers. Vrijwilligers die de elftallen

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding. Blz. 3 2) Vrijwilligersbeleid. Blz. 4 3) Beleidsgroep vrijwilligers/vrijwilligerscoördinator. Blz. 5 4) Functies binnen AV Spirit

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Een mooie toekomst voor VVR. Enquête VVR Conclusies en Aanbevelingen

Een mooie toekomst voor VVR. Enquête VVR Conclusies en Aanbevelingen Enquête VVR 2012 Conclusies en Aanbevelingen De enquête commissie heeft 92 geldig ingevulde enquêtes ontvangen. De ingeleverde enquêtes zijn als volgt te categoriseren, waar bij formulieren die onder meerdere

Nadere informatie

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera Versie 3.0 (definitief), 2 september 2012 Werkplan Volvera 2012-2013 1. Werkplan 2012-2013 1.1. Inleiding Voor u ligt het tweede werkplan met activiteiten voor het seizoen 2012-2013. Dit werkplan bevat

Nadere informatie

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4

Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Geen enkele sportclub kan zonder de inzet van vrijwilligers. Immers, er zijn vele taken te verrichten en daarbij vormen

Nadere informatie

Even voorstellen het nieuwe De Kuil bestuur 2015

Even voorstellen het nieuwe De Kuil bestuur 2015 Even voorstellen het nieuwe De Kuil bestuur 2015 Steven van den Eynde Leeftijd: 48 jaar Lid sinds: 2003 In het dagelijks leven ben ik: Consultant Private Banking & Vermogensbeheer; mede-eigenaar BètaHuijs/

Nadere informatie

TV BEEKHUIZEN ALV 2016

TV BEEKHUIZEN ALV 2016 3. OVERZICHT JAAR 2016 Highlights: een padelbaan WAAROM PADEL?: Past in onze ambitie en kernwaarden Spin off voor Beekhuizen Extra faciliteit voor huidige leden Nieuwe doelgroep, nieuwe leden Minibaantje

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Van de voetbalvereniging Staphorst

Vrijwilligersbeleid. Van de voetbalvereniging Staphorst Vrijwilligersbeleid Van de voetbalvereniging Staphorst 1 Vrijwilligersbeleid Voetbalvereniging Staphorst INHOUD 1 Inleiding 2 Doel, middelen en organisatie. 3 Vrijwilligersbeleid 3.1 Algemeen 3.2 Werven

Nadere informatie

Beleidsplan TV Timmersweide

Beleidsplan TV Timmersweide Beleidsplan TV Timmersweide 2018-2021 1. INLEIDING Sinds medio september 2018 vormen Marije Kuipers, Hans Lubbers, Ronald Roosenboom en ondergetekende het nieuwe bestuur van Tennis Vereniging Timmersweide

Nadere informatie

Vrijwilligersprotocol

Vrijwilligersprotocol Vrijwilligersprotocol 1. Inleiding : Op de Algemene Ledenvergadering van 04 november 2009 is het voorgenomen besluit aanvaard om, ingaande seizoen 2010-2011, een vrijwilligersbijdrage in te voeren voor

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 2020 Tennisvereniging De Gouw Zaandam

Beleidsplan 2015 2020 Tennisvereniging De Gouw Zaandam TENNISVERENIGING DE GOUW Karel Lotsylaan 6 Postbus 1367 Tel. 075-6166605 1508 EA Zaandam 1500 AJ Zaandam www.tvdegouw.nl Beleidsplan 2015 2020 Tennisvereniging De Gouw Zaandam 1/9 INLEIDING Tennisvereniging

Nadere informatie

JAARGANG 23 NR 1 VOORJAAR 2016

JAARGANG 23 NR 1 VOORJAAR 2016 JAARGANG 23 NR 1 VOORJAAR 2016 Beste tennisliefhebbers, Hierbij ontvangen jullie de eerste digitale versie van ons clubblad SMASH. Het zal even wennen zijn,maar de tijden veranderen en zo ook de SMASH.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid NWC Asten

Vrijwilligersbeleid NWC Asten 2013-2015 Vrijwilligersbeleid NWC Asten NWC is een grote voetbalvereniging. Honderden leden komen wekelijks sporten. Achter de schermen zijn ruim 350 vrijwilligers actief om er voor te zorgen dat er gesport

Nadere informatie

Jeugd Vrijwilligersbeleid

Jeugd Vrijwilligersbeleid Jeugd Vrijwilligersbeleid In de Hervormde gemeente Dirksland zijn allerlei gemeenteleden als vrijwilliger actief. Vrijwilligersbeleid gaat het totale gemeenteleven aan. Deze nota beperkt zich tot het beschrijven

Nadere informatie

Ledentevredenheidsonderzoek 4 e kwartaal 2014

Ledentevredenheidsonderzoek 4 e kwartaal 2014 Ledentevredenheidsonderzoek 4 e kwartaal 2014 In december heeft onze vereniging gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een ledentevredenheidsonderzoek te doen onder onze leden. Het onderzoek is een initiatief

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

goed introductieprogramma

goed introductieprogramma 1. De Kuil heeft een goed introductieprogramma voor nieuwe leden. Je krijgt uitleg over de verschillende commissies en bardiensten en je wordt geholpen met het vinden van tennispartners 56% 183 22% 73

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers

Beleidsplan Vrijwilligers Beleidsplan Vrijwilligers Inleiding Gooische kan niet functioneren zonder de inzet van haar leden. Rond een kleine basisgroep betaalde krachten, worden tal van kerntaken vervuld door vrijwilligers. Bardiensten

Nadere informatie

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Welkom bij TV De Sprenk. Welkom door de voorzitter. Namens het bestuur heten wij je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij vertrouwen erop dat dit voor je het begin is van een periode van sportieve

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers N.I.V.O.-SPARTA. Versie: juni 2017

Beleidsplan Vrijwilligers N.I.V.O.-SPARTA. Versie: juni 2017 Beleidsplan Vrijwilligers N.I.V.O.-SPARTA Versie: 0.4 12 juni 2017 Inhoud 1. Met meer vrijwilligers een nog mooiere vereniging! 2. Uitgangspunten van het vrijwilligersbeleid van N.I.V.O.-SPARTA 3. Inzicht

Nadere informatie

Penningmeester. THCC De Kromhouters

Penningmeester. THCC De Kromhouters Penningmeester Functie-inhoud: - Lid dagelijks bestuur met Voorzitter, Vice-voorzitter en Secretaris - Sparringpartner voor gehele Bestuur (verder bestaande uit Sponsoring, TC, Bar, Algemene Zaken) - Fiscale

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2018-2019 Speerpunten 1. Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader 2. Scheidsrechters en beoordelaars 3.Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligerstaken 4. Ledenbehoud

Nadere informatie

Werven & Behouden. Programma. Kennismaken. Vrijwilligers 7/22/2013

Werven & Behouden. Programma. Kennismaken. Vrijwilligers 7/22/2013 Programma SportService Zwolle & Vrijwilligerscentrale Zwolle Peter van Diermen Werven & Behouden Opening & Kennismaking Vrijwilligers Ervaringen uit de praktijk Vrijwilligersbeleid Pauze Motivatiemanagement

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Augustus 2014 Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Sport Combinatie Badhoevedorp (SCB) heeft in de afgelopen jaren bij het voetbal bij de jeugd een enorme groei en ontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Vrijwilligersplan SVV 04

Vrijwilligersplan SVV 04 Vrijwilligersplan SVV 04 1. Samenvatting Zoals veel andere voetbalverenigingen ervaart SVV 04 dat het in toenemende mate lastig is om vrijwilligers te vinden voor de verschillende taken en functies binnen

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( )

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( ) Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash (2014 2020) Aantal jaren lid Smash in cijfers (leeftijdsopbouw / aantal jaren lid) Leeftijdsopbouw / aantal jaren lid 70 60 50 40 30 20 10 0 0,0 10,0 20,0 30,0

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Aarle-Rixtelse Sport Vereniging. Onderzoekscommissie vrijwilligers Informatieavonden 10 en 11 mei 2016

Aarle-Rixtelse Sport Vereniging. Onderzoekscommissie vrijwilligers Informatieavonden 10 en 11 mei 2016 Aarle-Rixtelse Sport Vereniging Onderzoekscommissie vrijwilligers Informatieavonden 10 en 11 mei 2016 Aanleiding analyse Een vereniging als ASV 33 kan alleen goed functioneren door de vrijwilligers die

Nadere informatie

1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING

1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING 1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING 1. DENKOEFENING VOOR DE CLUB: VRIJWILLIGERSWERK IS VERSCHILLEND VAN VRIJBLIJVEND WERK Ontwikkel als club een visie rond vrijwilligerswerk. Al te vaak doen clubs gewoon

Nadere informatie

De ontwikkeling van een vrijwilligersbeleid

De ontwikkeling van een vrijwilligersbeleid De ontwikkeling van een vrijwilligersbeleid 1. Identificatie Naam: Dienst: Telefoonnummer: E-mailadres: 2. Vrijwilligers en de eigen missie, visie en doelstellingen De uitdaging bestaat er in een kwaliteitsvol

Nadere informatie

Nieuwjaarsbijeenkomst. 7 januari 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst. 7 januari 2018 Nieuwjaarsbijeenkomst 7 januari 2018 Missie Leden spelen met plezier bij TV Holy: passend bij elk sportief ambitieniveau gezelligheid in combinatie met sportiviteit plezier heeft aantrekkingskracht op

Nadere informatie

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door:

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door: Welkom bij tennisclub t Eerste Wittien: Je hebt er voor gekozen om een leuke sport te gaan beoefenen nl. de tennissport. Bij tennisclub t Eerste Wittien te Genemuiden, opgericht 10 februari 1976, kan dat

Nadere informatie

Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6

Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6 Hoe denken we? 8 + 4 = 12 9 + 5 = 13 4 + 4 = 8 3 x 2 = 6 Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd Een tekort aan vrijwilligers staat al 25 jaar in de top drie van door de sportverenigingen genoemde knelpunten.

Nadere informatie

Structuur, Samenwerking en GROEI

Structuur, Samenwerking en GROEI Werkplan 2013 Structuur, Samenwerking en GROEI Versie : 2.0 Datum : 30-11-2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstellingen, mission statement, speerpunten... 3 2.1 Doelstellingen... 3 2.2 Mission statement

Nadere informatie

Vacatures - AS Rieme vzw - printdatum : 5 juni Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw

Vacatures - AS Rieme vzw - printdatum : 5 juni Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De VRIJWILLIGERS Commissie VAC: 08 Datum uitgave : 5 juni 2017 Versie: 0 De VRIJWILLIGERS Commissie... 1 1 Vrijwilligers BEGELEIDEN... 1 1.1 Vrijwilligers maken

Nadere informatie

Merry Christmass. Happy New Year

Merry Christmass. Happy New Year T.K.H.C. Helios Nummer 5, december 2013 Bericht van de voorzitter In dit nummer: Goededag mede Helios ers. et tennisseizoen 2013 is voorbij. Er zijn nog een paar diehards die buiten nog aan het spelen

Nadere informatie