Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4"

Transcriptie

1 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4

2 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Geen enkele sportclub kan zonder de inzet van vrijwilligers. Immers, er zijn vele taken te verrichten en daarbij vormen de leden met een vrijwilligersfunctie de ruggengraat van de vereniging. Nu en in de toekomst zal de club voor haar succes afhankelijk zijn en blijven van de inzet van vrijwilligers. Omdat vrijwilligers zo belangrijk zijn, is het gewenst een duidelijke visie vast te stellen waarmee Forescate verzekerd is van vrijwilligers voor alle taken en functies.

3 Taken en functies Bij MHC Forescate maken we onderscheid tussen taken en functies. Voorwaarde voor het lidmaatschap bij de vereniging is het vervullen van frequent voorkomende taken, te weten: bardiensten, rij- en fluitbeurten door alle seniorleden en ouders van jeugdleden. Deze beurten worden niet tot het vrijwilligerswerk van de vereniging gerekend. Voor bepaalde functies (coach, frequent fluiten) geldt dat wanneer een seniorlid of ouder van een jeugdlid besluit om deze te vervullen binnen MHC Forescate, de verplichting vervalt tot het verrichten van bardiensten. Voor coaches geldt bovendien - uit praktische overwegingen - dat fluitbeurten komen te vervallen wanneer zij als enige voor het team staan, tenzij hij of zij heeft aangegeven in aanmerking te willen komen voor het fluiten van wedstrijden. De partner van de coach is overigens niet gevrijwaard van bardiensten.

4 Taken (behoren nadrukkelijk niet tot het vrijwilligerswerk) Bardiensten Seniorleden en ouders van jeugdleden worden door de barcommissie ingedeeld voor het verrichten van een bardienst. Bij verhindering dient het opgeroepen lid zelf zorg te dragen voor ruiling of vervanging van de dienst. Het eenvoudigst is om hiervoor een teamgenoot of andere ouder uit het team van het jeugdlid te benaderen. De barcommissie dient bovendien op de hoogte te worden gesteld via zodat voorkomen wordt dat leden te vaak worden opgeropen voor de bardienst. Bij het niet verschijnen voor een bardienst ontvangt de opgeroepen ouder of het seniorlid een bericht vanuit het bestuur (lid ouders & vrijwilligers) waarin hij of zij wordt gewezen op het verplichte karakter van de bardienst. In dit bericht wordt ook vermeld dat de betreffende ouder of het seniorlid andermaal zal worden ingedeeld. Bij een tweede keer niet verschijnen zal een bestuurslid een gesprek aangaan. Rijbeurten Ouders van jeugdleden zullen bij toerbeurt worden benaderd door de coach van het elftal waarin het eigen kind speelt om zich beschikbaar te stellen voor het vervoer van de spelers naar een uitwedstrijd. Fluitbeurten Van alle leden wordt verwacht dat zij periodiek een wedstrijd fluiten. Seniorleden en jeugdleden boven de 15 jaar dienen in het bezit te zijn van een KNHB-scheidsrechterskaart. De vereniging (scheidsrechterscommissie) organiseert zeer frequent scheidsrechterscursussen voor zowel spelers als ouders van jeugdleden. De cursus wordt afgesloten met het KNHB-scheidsrechtersexamen. Alle (ouders van) leden met een scheidsrechterskaart worden door de scheidsrechterscommissie opgeroepen voor het fluiten van wedstrijden. Niet spelende ouders van jeugdleden worden gestimuleerd om ook de scheidsrechterscursus te volgen om een rol als arbiter te kunnen vervullen. Het beleid rondom inzet van scheidsrechters is vastgesteld in het beleidsplan arbitrage.

5 Functies Zoals geschreven maken we bij Forescate onderscheid tussen taken (zoals hierboven beschreven) en functies. Voor zowel de taken als de functies zijn de leden en vrijwilligers even hard nodig. Het verschil tussen de twee zit met name in de frequentie waarmee de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Taken hebben een incidenteel karakter, terwijl de functies een repeterend, vaak wekelijks karakter hebben. Gebleken is dat het voor sommige functies niet eenvoudig is vrijwilligers te vinden. Oproepen op internet, mailings of advertenties leveren niet tot nauwelijks reacties op. Om te voorkomen dat functies binnen Forescate onbemenst zijn en blijven, dient de vrijwilligerscommissie, onder verantwoordelijkheid van het bestuurslid ouders & vrijwilligers, een aantal stappen te zetten die verandering teweeg brengen in het denken over vrijwilligers en het vervullen van functies. Acties De vrijwilligerscommissie inventariseert allereerst welke vrijwilligersfuncties er binnen MHC Forescate zijn (bijlage 1), onder welke commissie de functie valt en welke (ouders van) leden hierin een rol vervullen. Hieruit moet ook blijken welke functies onbemenst zijn. Om alle functies goed in te kunnen vullen, is het noodzakelijk dat duidelijk is wat er van de vrijwilliger in een bepaalde functie verwacht wordt (werkzaamheden) en welke tijd daarmee gemoeid is. Commissieleden (of eventueel bestuursleden) dienen daarom een kort profiel op te stellen van de diverse functies die onder de eigen commissie vallen. Op de site van Forescate komt een duidelijk overzicht van alle functies die binnen de club van toepassing zijn en welke daarvan vacant zijn. Voor openstaande functies worden clubleden persoonlijk benaderd door commissie- en bestuursleden. Persoonlijk contact is prettiger dan een advertentie op het internet en het belang van de functie kan beter verduidelijkt worden. Het belang en het doel van de vrijwilligerscommissie (bestaand plan, bijlage 3) wordt duidelijk(er) onder de aandacht van de leden gebracht.

6 Commitment en overeenkomst Om meer garantie te hebben op continuïteit in de invulling van functies, vragen we de vrijwilliger zich voor een vaste periode te verbinden aan de betreffende functie. De maximale duur van een verbintenis is drie jaar, met de mogelijkheid tot éénmalige verlenging van nog eens drie jaar. De verlenging wordt alleen verleend na instemming van de vrijwilliger en toestemming van de vereniging (het bestuur). Met het instellen van deze maximale duur wordt voorkomen dat te veel kennis en ervaring bij één persoon terecht komt, waardoor de kwetsbaarheid van de vereniging toeneemt en weet de functionaris waar hij of zij aan toe is. Bovendien wordt op deze manier ook andere leden de kans geboden om de functie te gaan vervullen. Tegen het eind van het verstrijken van de afgesproken verbintenis wordt de vrijwilliger gevraagd een actieve rol te vervullen bij het zoeken van een opvolger. Elke nieuwe vrijwilliger ontvangt bij aanvang van de werkzaamheden een waarin de aard van de werkzaamheden wordt opgenomen, de gewenste duur van de verbintenis en onder wiens verantwoordelijkheid de functie vervuld wordt (commissie- en bestuurslid). Waardering Een vrijwilligersfunctie is nimmer vrijblijvend. Er wordt op de functionaris gerekend. Zonder hem of haar ontstaan er hiaten in de continuïteit van de sportbeoefening. Het is daarom van groot belang dat de vrijwilliger zich gewaardeerd voelt. Om zich gewaardeerd te voelen moet de vrijwilliger weten bij wie hij of zij terecht kan bij vragen of problemen, wordt regelmatig het gesprek aangegaan over de invulling van de functie, is er aandacht voor persoonlijke omstandigheden en wordt jaarlijks een dag (-deel) georganiseerd voor alle vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk krijgt aandacht door een maandelijkse column op de site waarin (het werk van) een vrijwilliger in het licht wordt gezet en jaarlijks wordt de vrijwilliger van het jaar verkozen (bijlage 2). Op de vrijwilligersdag ontvangt hij of zij een (extra) blijk van waardering. Voor alle leden van Forescate (en dus ook voor de vrijwilliger) is duidelijk hoe de vereniging is opgebouwd en wat de doelstellingen en verwachtingen zijn omdat er open en transparant wordt gecommuniceerd.

7 Stagiaires Leerlingen vanuit middelbaar of beroepsonderwijs die een (maatschappelijke) stage verrichten bij MHC Forescate zijn potentiële vrijwilligers van en voor de toekomst. Om deze groep warm te houden voor het verrichten van het vrijwilligerswerk, dient de stagiair goed begeleid te worden. Aandacht voor het vrijwilligerswerk kan vorm krijgen in begeleidingsgesprekken.

8 Bijlage 1, Overzicht van functies Trainer jeugdteam Trainer seniorenteam Coach jeugdteam Coach seniorenteam Manager seniorenteam (i.c. Heren 1 of Dames 1) Lijncoördinator (jeugdteams meisjes, jeugdteams jongens, G-hockey, senioren- en trimhockey) Evenementencommissie Redactie website Sponsorcommissie Barcommissie Baroudste Materiaalcommissie Ledenadministratie Evenementencommissie Onderhoud terrein en accommodatie Bestuurslid Wedstrijdsecretariaat Ondersteuning wedstrijdsecretariaat Scheidsrechterscommissie (opleidingen, indelingen, wedstrijdtafel) Commissie sportiviteit

9 Bijlage 2, Verkiezing vrijwilliger van het jaar Jaarlijks wordt binnen MHC Forescate de vrijwilliger van het jaar gekozen. Hij of zij wordt op de vrijwilligersborrel extra in het zonnetje gezet en ontvangt een attentie. De vrijwilliger van het jaar wordt gekozen door de leden van de vereniging, nadat een vijftal kandidaten door het bestuur is voorgedragen. De kandidaten worden bekend gemaakt op de site van Forescate, waarna er -onder vermelding van het lidmaatschapsnummer- gestemd kan worden op één van de kandidaten via mail of de site. De kandidaat die op een vastgestelde datum de meeste stemmen heeft gekregen, wordt verkozen tot vrijwilliger van het jaar.

10 Bijlage 3, Doel vrijwilligerscommissie Doel van vrijwilligerscommissie De vrijwilligerscommissie heeft als doel om de contacten met bestaande vrijwilligers te onderhouden en nieuwe vrijwilligers te vinden. Daarnaast willen we voorwaarden scheppen om de vrijwilligerstaken op een plezierige manier te kunnen uitvoeren. Uitgangspunt is dat vrijwilligers zich alleen betrokken voelen bij Forescate als er goede informatie beschikbaar is over het reilen en zeilen van de club, maar ook van de activiteiten die worden uitgevoerd, wat ze inhouden en de tijdsbesteding. Onze taken zijn onder meer: - Opzet en onderhoud van een databank vrijwilligers/vacatures - Assistentie verlenen bij de werving van vrijwilligers - Contact onderhouden met de commissies - Betrokkenheid onder (nieuwe)vrijwilligers stimuleren - Communiceren over vrijwilligers - Organisatie jaarlijkse vrijwilligersborrel De vrijwilligerscommissie bestaat uit: * Desiree Cortenbach * Vacature * Vacature De vrijwilligerscommissie valt onder de verantwoordelijkheid van het bestuurslid ouders & vrijwilligers. vrijwilligers@mhcforescate.nl

Vrijwilligers HC Rijnvliet

Vrijwilligers HC Rijnvliet Vrijwilligers HC Rijnvliet Zoals elke vereniging is ook HC Rijnvliet grotendeels aangewezen op de inzet van vrijwilligers. In dit hoofdstuk is beschreven hoe HC Rijnvliet om wil gaan met vrijwilligers.

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers

Beleidsplan Vrijwilligers Beleidsplan Vrijwilligers Inleiding Gooische kan niet functioneren zonder de inzet van haar leden. Rond een kleine basisgroep betaalde krachten, worden tal van kerntaken vervuld door vrijwilligers. Bardiensten

Nadere informatie

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid 2016-2020 Ring Pass Delft, Vrijwilligersbeleid 2016-2020, versie 2016-01-26 blz. 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Doelstellingen van het vrijwilligersbeleid...3

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40 Ledenenquete Let op! Ben je zelf géén lid van, maar heb je wel kind(eren) beneden de 15 jaar die lid zijn, vul dan s.v.p. namens ( en in overleg met) je kind(eren) deze vragenlijst in. Ben je zelf lid

Nadere informatie

Arbitrageplan hockeyclub MMHC Voordaan Oktober 2012

Arbitrageplan hockeyclub MMHC Voordaan Oktober 2012 1 Arbitrageplan hockeyclub MMHC Voordaan Oktober 2012 Oktober 2012 Opgesteld door: Albert van Pinxteren Indeler scheidrechters tbv de Jeugd wedstrijden op de zaterdag Arie van Doesburg Indeler zaterdag

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 2015-2020

Vrijwilligersbeleid 2015-2020 Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2015-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond.

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Huishoudelijk reglement Artikel 1 De vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan

Vrijwilligersbeleidsplan Vrijwilligersbeleidsplan Nieuw-Buinen, juli 2012 Voorwoord Een vereniging staat of valt met de hulp die een vereniging krijgt van vrijwilligers. Heel kort; zonder vrijwilligers geen v.v. Nieuw Buinen.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 1.3 Datum 6-7-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Op vrijwilligers kun je bouwen! Vrijwilligersbeleid V.V. Serooskerke. 22-4-2010 V.V. Serooskerke Jeroen Vos

Op vrijwilligers kun je bouwen! Vrijwilligersbeleid V.V. Serooskerke. 22-4-2010 V.V. Serooskerke Jeroen Vos Op vrijwilligers kun je bouwen! Vrijwilligersbeleid V.V. Serooskerke 22-4-2010 V.V. Serooskerke Jeroen Vos Inhoudsopgave: 1. Inleiding Pagina: 4 2. Doel vrijwilligersbeleid Pagina: 5 3. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Doel Het bestuur van de Zwemclub Zeist heeft met het vrijwilligersbeleid tot doel om meer ouders en leden te betrekken bij de vereniging om de continuïteit van de Vereniging

Nadere informatie

Mixed HockeyClub Heerhugowaard

Mixed HockeyClub Heerhugowaard Mixed HockeyClub Heerhugowaard Arbitrage 2013 13-11-2013 Esther Euverink Inhoudsopgave Documentbeheer... 2 1. Inleiding... 3 2. Arbitrage... 4 2.1 Reglement verplichting behalen scheidsrechterskaart MHC

Nadere informatie

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Datum: maart 2015 Versie: 1 Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Inhoudsopgave: 1. O-meting: analyse van de vereniging 2. Doelstelling 3. Inventariseren 4. Werven 5. Behouden 6. Andere

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Inleiding. Communicatie rondom de bardienst

Inleiding. Communicatie rondom de bardienst Inleiding Zoals u wellicht al weet hebben de leden van DMHC een verplichting om per jaar een tweetal bardiensten per lid te vervullen. Dit is nodig om de kantine draaiende te houden en om de kwaliteit

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys - Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 2.2 Datum 6 maart 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1

Nadere informatie

Scheidsrechter beleidsplan Hockeyclub Eelde

Scheidsrechter beleidsplan Hockeyclub Eelde Scheidsrechter beleidsplan Hockeyclub Eelde Auteurs : V. Brouwer, A. de Jong en W. Stam Datum : 29 september 2017 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 RELATIE MET ANDERE

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Versie 1 juli 2012 BELEIDSPLAN VRIJWILLIGERS

Versie 1 juli 2012 BELEIDSPLAN VRIJWILLIGERS Versie 1 juli 2012 BELEIDSPLAN VRIJWILLIGERS 1. Inleiding Aan alle leden en ouders van onze leden. Een sportvereniging bestaat uit mensen. Mensen die sporten, ja natuurlijk, maar ook mensen die training

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken:

HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken: Ontwerp december 2015 Vooraf: HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken: HC Voorne heeft op dit moment (seizoen 2015 2016) nog geen aparte Tucht commissie. Het behandelen van Tuchtzaken gebeurt door de arbitragecommissie

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

Sportvereniging Oxalis Horst aan de Maas

Sportvereniging Oxalis Horst aan de Maas Sportvereniging Oxalis Horst aan de Maas Secretariaat: A. Versleijen Dentjesweg 49 5961 RN Horst Email algemeen: oxalis.horstadmaas@knkv.net website: www.svoxalis.nl INLEIDING: Horst aan de Maas, 06 februari

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

PLAN INVOERING VRIJWILLIGERSBIJDRAGE VVOG 28 mei 2015

PLAN INVOERING VRIJWILLIGERSBIJDRAGE VVOG 28 mei 2015 PLAN INVOERING VRIJWILLIGERSBIJDRAGE VVOG 28 mei 2015 Doel Ervoor zorgen dat VVOG nu en in de toekomst over voldoende vrijwilligers beschikt om haar doelstellingen te realiseren. Achtergronden Hoewel VVOG

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Fusievereniging 2010

Vrijwilligersbeleid Fusievereniging 2010 Vrijwilligersbeleid Fusievereniging 2010 Inleiding Vrijwilligers houden de vereniging niet alleen sportief maar ook organisatorisch en recreatief draaiend. Denk aan leiders, trainers, bestuursleden, commissieleden,

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER PERSOONSGEGEVENS ACHTERNAAM : M / V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : NATIONALITEIT : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015

Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Driebergen, juni 2012 Dalto Vrijwilligersbeleid 2012-2015 Versie 1 juni 2012, Carla Westerbaan, David Fokker, Tim Stevens Inhoud 1. Inleiding 2. Doel vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013

Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013 Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013 BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Commercie, marketing & communicatie Faciliteiten & beheer HTZ Kader HTZ Jeugd HTZ veteranen-, trimhockey en arbitrage

Nadere informatie

MADESE HOCKEY CLUB. Contact: Postadres: Bezoekadres: Postbus 110 Sportpark de Schietberg 4920 AC Made Schietberglaan VJ Made

MADESE HOCKEY CLUB. Contact: Postadres: Bezoekadres: Postbus 110 Sportpark de Schietberg 4920 AC Made Schietberglaan VJ Made ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt ingedeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per 1 oktober van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid HBC Voetbal

Vrijwilligersbeleid HBC Voetbal Vrijwilligersbeleid HBC Voetbal Versie 1.0 7 januari 2018 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Samenvatting 03 2. Inleiding 04 3. Uitgangspunten vrijwilligersbeleid 05 4. Functies en taken HBC Voetbal a. Functies

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van volleybal

Huishoudelijk Reglement van volleybal Huishoudelijk Reglement van volleybal Geplaatst op 20 december 2017 door ineke Chris Huishoudelijk Reglement Irene Volleybal, Bilthoven Vastgesteld d.d. 29 november 2017. Waar in dit reglement hij staat,

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers N.I.V.O.-SPARTA. Versie: juni 2017

Beleidsplan Vrijwilligers N.I.V.O.-SPARTA. Versie: juni 2017 Beleidsplan Vrijwilligers N.I.V.O.-SPARTA Versie: 0.4 12 juni 2017 Inhoud 1. Met meer vrijwilligers een nog mooiere vereniging! 2. Uitgangspunten van het vrijwilligersbeleid van N.I.V.O.-SPARTA 3. Inzicht

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20.

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20. Enquêteformulier. Het bestuur wil graag op de hoogte zijn wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, is deze enquête opgesteld. Het bestuur kan door middel

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid v.v. Dieren

Vrijwilligersbeleid v.v. Dieren Vrijwilligersbeleid v.v. Dieren Datum 30 mei 2018 Versie Definitief t.b.v. Algemene Ledenvergadering Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten vrijwilligersbeleid... 3 3. Vrijwilligerswerk... 4 4. Vrijwilligerszaken

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

HC Hisalis Verenigings Arbitrage Plan 2014 2016

HC Hisalis Verenigings Arbitrage Plan 2014 2016 HC Hisalis Verenigings Arbitrage Plan 2014 2016 Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Arbitragekaders... 5 a) Achtergrond... 5 b) Uitgangspunten... 5 c) Doelstellingen... 5 d) Organisatie en opzet... 6 e) Samenwerking

Nadere informatie

22 SEPTEMBER Beste leden,

22 SEPTEMBER Beste leden, 22 SEPTEMBER 2017 Beste leden, Graag willen wij jullie door middel van deze brief op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken die momenteel spelen op onze hockeyclub. Nieuw bestuur Het nieuwe bestuur

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Van de voetbalvereniging Staphorst

Vrijwilligersbeleid. Van de voetbalvereniging Staphorst Vrijwilligersbeleid Van de voetbalvereniging Staphorst 1 Vrijwilligersbeleid Voetbalvereniging Staphorst INHOUD 1 Inleiding 2 Doel, middelen en organisatie. 3 Vrijwilligersbeleid 3.1 Algemeen 3.2 Werven

Nadere informatie

Arbitrageplan MHC Lelystad. Versie 2017 en verder

Arbitrageplan MHC Lelystad. Versie 2017 en verder Arbitrageplan MHC Lelystad Versie 2017 en verder Inhoud INLEIDING... 3 ACHTERGROND... 3 DOELSTELLINGEN... 3 ORGANISATIE... 4 BEVOEGDHEDEN... 4 HET BELEID... 5 UITGANGSPUNTEN BIJ DE AANWIJZING... 5 COACHES

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

Arbitrage Beleidsplan

Arbitrage Beleidsplan Arbitrage Beleidsplan 2006 -.. Inleiding Gedurende de laatste maanden heeft de scheidsrechters-commissie van HCN een voorstel voor beleid rondom de arbitrage geformuleerd. Dit voorstel is in dit discussiestuk

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid AV Gouda

Vrijwilligersbeleid AV Gouda Vrijwilligersbeleid AV Gouda 1. Inleiding Atletiekvereniging Gouda AV Gouda richt zich op het aanbieden van wedstrijdgerichte baan- en wegatletiek, inclusief prestatiegerichte atletiek op NL-subtopniveau,

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

Notulen(Algemene(Ledenvergadering( d.d.(31(januari(2013,(20.00(uur( (

Notulen(Algemene(Ledenvergadering( d.d.(31(januari(2013,(20.00(uur( ( NotulenAlgemeneLedenvergaderingd.d.31januari2013/pagina:1: NotulenAlgemeneLedenvergadering d.d.31januari2013,20.00uur Aanwezigvanuitbestuur: PetraJacobs,Voorzitter DesireéMulder,TechnischeCommissie Carolienvan

Nadere informatie

IK FLUIT VOOR MIJN PLEZIER

IK FLUIT VOOR MIJN PLEZIER Vereniging Arbitrage Plan 2018-2022 IK FLUIT VOOR MIJN PLEZIER Voorwoord De KNHB heeft alle clubs geadviseerd om een Vereniging Arbitrage Plan op te stellen. Het arbitragebeleid van is opgesteld en verder

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligerscommissie. Mixed Hockeyclub Goirle

Beleidsplan Vrijwilligerscommissie. Mixed Hockeyclub Goirle Beleidsplan Vrijwilligerscommissie Mixed Hockeyclub Goirle Juni 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Ambities en missie MHC Goirle...2 3. Beleidsdoelstellingen Vrijwilligerscommissie...2 4. Vrijwilligersbeleid:

Nadere informatie

Vrijwilligersregeling

Vrijwilligersregeling Vrijwilligersregeling 1. Inleiding 2. Vrijwilligersregeling 2.1 Waardering en beloning 2.1.1. Vormen van waardering 3. Nieuwe Leden 4. Vrijwilligerstaken 5. Taakindeling 5.1 Afzeggen voor of wijzigen van

Nadere informatie

Organigram DEV-Arcen. Bestuur

Organigram DEV-Arcen. Bestuur Organigram DEV-Arcen Bestuur Vertrouwens- en klachtencommissie PR/Sponsor Technische Accommodatie Activiteiten Vrijwilligers Leden Financiën Veteranen Senioren Jeugd Organigram DEV-Arcen Bestuur Commissies

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Van een voor allen naar allen voor OKVC

Van een voor allen naar allen voor OKVC Van een voor allen naar allen voor OKVC Inhoud Inleiding... 2 Probleembeschrijving... 3 Soorten verenigingen (soorten oplossingen)... 4 Plan van aanpak... 4 Uitvoering en borging... 5 Evaluatie... 6 Inleiding

Nadere informatie

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bent u op zoek naar een uitdagende en leuke invulling van uw vrije tijd. Wij hebben voldoende uitdagingen. We gaan graag met u in gesprek om te kijken

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Plaats van Breedtesport binnen HOD

Plaats van Breedtesport binnen HOD In dit document wordt de breedtesport hockey organisatie binnen HOD beschreven. Het document is bedoelt als een aanzet van de verschillende rollen en functies binnen de vereniging. Het dient niet te worden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d.

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. 26 oktober 2012 Oprichting Artikel 1 De afdeling hockey van de Omni Vereniging

Nadere informatie

SPIRIT Geel-wit zit ons in het bloed

SPIRIT Geel-wit zit ons in het bloed Vrijwilligersbeleid VOETBALVERENIGING SPIRIT Geel-wit zit ons in het bloed Bestuur VV Spirit, Versie: 26 juni 2018 Status: Geaccepteerd door ALV d.d. Vrijwilligersbeleid VV Spirit 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE.

Nadere informatie

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex)

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex) SAMEN SCOREN Beleidsplan 2015-2020 is een grote, ambitieuze dorpsvereniging uit Grootegast/Doezum en telt in 2015 ongeveer 520 leden, 33 teams en ruim 100 vrijwilligers. De vereniging heeft een regionale

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan. Achilles 1894 2013-2014

Vrijwilligersbeleidsplan. Achilles 1894 2013-2014 Achilles 1894 2013-2014 Assen, 26 november 2013 Ronald Keen Gonnie Bruining Annette Jassies Pia vd Veen Yvonne Speelman Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 1. De huidige situatie 4 2. De gewenste situatie 5

Nadere informatie

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw Beste leden en ouders / verzorgers van jeugdleden van Handbal Vereniging Maasgouw. Het nieuwe seizoen staat binnenkort weer voor de deur en dat betekent actie!!! Zoals afgesproken op de ALV van 25-11-2012

Nadere informatie

Arbitrage. opnieuw uitgevonden. Scheidsrechtercommissie 10 oktober 2016 Versie 16. Almeerse hockeyclub voorstel arbitrage 1

Arbitrage. opnieuw uitgevonden. Scheidsrechtercommissie 10 oktober 2016 Versie 16. Almeerse hockeyclub voorstel arbitrage 1 Arbitrage opnieuw uitgevonden Scheidsrechtercommissie 10 oktober 2016 Versie 16 Almeerse hockeyclub voorstel arbitrage 1 Inhoud Bespreking met bestuur... 3 Samenvatting... 4 Uitgangspunten... 5 De arbitragecoördinator

Nadere informatie

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging!

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging! Trekvogels Op naar 100 jaar Samen zijn we de vereniging! Beste leden van voetbalvereniging Trekvogels, Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

K.V. Blauw Zwart Wierden

K.V. Blauw Zwart Wierden K.V. Blauw Zwart Wierden Beleidsplan 2012-2015 Blauw Zwart de vereniging Blauw Zwart is sinds 1933 een bloeiende korfbalvereniging met een geheel eigen identiteit en clubcultuur en de nodige mooie sportieve

Nadere informatie

Arbitrageplan. M.H.C. Oss. Wedstrijd- en Scheidsrechterscommissie M.H.C. Oss

Arbitrageplan. M.H.C. Oss. Wedstrijd- en Scheidsrechterscommissie M.H.C. Oss Arbitrageplan 1 Wedstrijd- en Scheidsrechterscommissie 1. Inleiding... 3 2. Uitgangspunten... 4 3. Doelstellingen... 4 4. Organisatie... 4 5. Arbitragebeleid... 6 6. Opleiding... 7 7. Begeleiding... 7

Nadere informatie

De Vacaturekrant. September 2015 IN DEZE EDITIE

De Vacaturekrant. September 2015 IN DEZE EDITIE De Vacaturekrant September 2015 IN DEZE EDITIE 1 INHOUD Forward Forward 2 Inleiding: MHC Krimpen 3 Taakomschrijving: bestuursfuncties 4 Taakomschrijving: werk in uitvoering 5 De zomervakantie is voorbij,

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Plaats van TopHockey binnen HOD

Plaats van TopHockey binnen HOD Plaats van TopHockey binnen HOD 1 Hockey Technisch Bestuur (algemeen overzicht) Het hockey technisch bestuur (HTB) is verantwoordelijk voor het opstellen en handhaven van de hockey technische doelstellingen

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging

VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging VRIJWILLIGERS BELEIDSPLAN TENNISVERENIGING L.V.H. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging Inleiding. Tennisvereniging Leunen-Veulen-Heide is heeft een ledenaantal van rond de 300 leden, de leeftijd

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding. Blz. 3 2) Vrijwilligersbeleid. Blz. 4 3) Beleidsgroep vrijwilligers/vrijwilligerscoördinator. Blz. 5 4) Functies binnen AV Spirit

Nadere informatie

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Seniorenspecial Uitgave voor nieuwe leden van de Rijswijksche Hockey Club INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: 015-213 67 67 Bankrelatie: Postbus 666 info@rijswijkschehc.nl Rabobank 16.68.95.709

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink. Manager Breedtesport & Competitiezaken

Vrijwilligersbeleid. Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink. Manager Breedtesport & Competitiezaken Vrijwilligersbeleid Workshop tijdens 3 e KNBSB-congres 19 november 2016 Roy Vink Manager Breedtesport & Competitiezaken Herkenbaar? Herkenbaar? Herkenbaar? Herkenbaar? Wat is een vrijwilliger? Een vrijwilliger

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

Degene die bardienst doet, moet minimaal 18 jaar zijn. Voor leden onder de 18 jaar nemen ouders (of verzorgers) deze dienst op zich.

Degene die bardienst doet, moet minimaal 18 jaar zijn. Voor leden onder de 18 jaar nemen ouders (of verzorgers) deze dienst op zich. Bardiensten en wedstrijdtafel seizoen 2018-2019 Vanaf dit seizoen 2018-2019 starten we met het zelf inplannen van bardiensten en wedstrijdtafel. Tot en met de herfstvakantie zullen we deze werkwijze als

Nadere informatie

Welkomstbrief. Nieuwe jeugdleden LHC Roomburg Seizoen

Welkomstbrief. Nieuwe jeugdleden LHC Roomburg Seizoen Welkomstbrief Nieuwe jeugdleden LHC Roomburg Seizoen 2018-2019 Welkom Leuk dat je lid bent geworden van LHC Roomburg, de enige échte Leidse hockeyclub. Wij hebben een rijke historie en zijn een familieclub

Nadere informatie

Het vrijwilligersbeleid

Het vrijwilligersbeleid Het vrijwilligersbeleid voetbalvereniging Hooglanderveen Zonder vrijwilligers geen vereniging Versie: Mei 2017 Status: Definitief Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 SAMENVATTING... 3 INLEIDING... 4 HET VRIJWILLIGERSBELEID...

Nadere informatie

Opgericht 27 juni 1934 aangesloten bij de K.N.Z.B. KvK-nummer 40045742 Postbank 3119495. Waarderingen- en vergoedingenbeleid MZ&PC De Reest

Opgericht 27 juni 1934 aangesloten bij de K.N.Z.B. KvK-nummer 40045742 Postbank 3119495. Waarderingen- en vergoedingenbeleid MZ&PC De Reest Waarderingen- en vergoedingenbeleid MZ&PC De Reest Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Begripsomschrijving 2. Waarderingenbeleid 2.1 Jaarlijkse attentie 2.2 Vrijwilliger van het jaar 2.3 Overige niet-geldelijke

Nadere informatie

CONTRIBUTIE IN TIJD-BELEID Vrijwilligersbeleid MTB Assen

CONTRIBUTIE IN TIJD-BELEID Vrijwilligersbeleid MTB Assen CONTRIBUTIE IN TIJD-BELEID Vrijwilligersbeleid MTB Assen Contributie-in-tijd-beleid MTB Assen Pagina 1 van 10 Inleiding MTB Assen is een mountainbikevereniging waar breedtesport en wedstrijdsport samenkomt.

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren Versie 7 21 maart 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Teamindeling Jongste Jeugd...

Nadere informatie

Leden enquête PSV-Korfbal

Leden enquête PSV-Korfbal 1. Algemene vragen Naam: Adres: PC + Woonplaats: Tel. nr.: Leeftijd: Ik ben spelend lid algemeen lid ouder van zoon/dochter in team(s) in team. a.u.b. antwoorden invullen voor kind(eren) Mogen wij jouw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WERE Dl TILBURG GEVESTIGD TE TILBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WERE Dl TILBURG GEVESTIGD TE TILBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WERE Dl TILBURG GEVESTIGD TE TILBURG ALGEMEEN ƒde Vereniging Were Di Tilburg, verder ook te noemen: Vereniging, is een sportvereniging die bestaat uit de Units hockey, tennis,

Nadere informatie