Bestuurdersprofielen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestuurdersprofielen"

Transcriptie

1 Erkend en gesubsidiëerd door Sport Vlaanderen Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation Belgisch Olympisch Interfederaal Comité Bestuurdersprofielen Raad van Bestuur Vlaamse Karate Federatie De raad van bestuur bestaat uit minimum 5 en maximum 10 bestuursleden. Zij worden gekozen door de Algemene Vergadering. Het mandaat van een bestuurder geldt voor 4 jaar. Het bestuur heeft volgende hoofdtaken: He bestuur behartigt de belangen van de VKF in de meest brede zin van het woord. Constructief bijdragen tot de strategiebepaling van de organisatie met inachtname van de visie, de missie en de doelen van Vlaamse Karate Federatie. Zij leggen hiertoe jaarlijks verantwoording af aan de Algemene Vergadering. Het bestuur is verantwoordelijk voor het creëren van een bevoegdheidskader waarbinnen de beslissingen genomen worden. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beheer van de VKF op organisatorische en financiële zin, op het vlak van personeelsbeleid en houdt toezicht op de besteding van de middelen. Gevraagde competenties De Raad van Bestuur van de Vlaamse Karate Federatie kan wordt gekozen door AV. Men kan zich kandidaat stellen op basis van een uitgewerkt profiel. De Av kiest een kandidaat per profiel. 1. Voorzitter 2. Penningmeester 3. Secretaris-Generaal 4. Sporttechnisch 5. Juridisch 6. Sociaal agogisch / Medisch 7. Extern Voorstel om per provinciaal comité een afgevaardigde te laten zetelen. Alle bestuurders zouden moeten voldoen aan onderstaande profiel:

2 Taken en competenties Bestuurder de VKF werking aansturen: - Met focus op strategische keuzes en operationele doelstellingen (o.b.v. het beleidsplan), de concrete uitvoering ligt bij het personeel. - Opvolgen van de uitvoering van het beleidsplan en de begroting. - Voorbereiding van een nieuw strategisch beleid. - Het bewaken van de voortgang door middel van periodieke rapportages van de secretariaatscoördinator - Werking en structuur van de organisatie evalueren en verbeteren. - Toezicht houden op het functioneren van de secretariaatscoördinator - Ter voorbereiding van de vergadering de documenten grondig te lezen - Benoemen van de leden in de door het bestuur ingestelde commissies Waken over het naleven van de VZW wetgeving: - Administratief: Algemene Vergadering (jaarverslag), ledenregister, raad van bestuur, - Fiscaal: jaarrekening neerleggen Samenwerking binnen de federatie bevorderen: tussen clubs en leerscholen,... - VKF promoten (inspanningen, voordelen, dienstverlening): wij zijn VKF. - Belangenvermenging vermijden en bespreekbaar maken (familiaal, commercieel). - Leerschool-overschrijdend denken en werken. Sterke communicatieve vaardigheden en in staat zijn om eigen ideeën op een duidelijke, beknopte manier toe te lichten. Ervaring in comités op hoog niveau of besturen van andere vzw s of goede doelen. Ervaring in het bepalen van een visie en strategie en het ernaartoe werken. Ervaring met een hogere managementfunctie in een andere organisatie waarbij strategie onderdeel was van het takenpakket. Goede taal- en rekenkundige vaardigheden. Ervaring met het vaststellen van een financieel beleid en het opvolgen van financiële prestaties. Ervaring als bestuurslid. Kennis van bestuurskunde. Besef van en inzicht in de uitdagingen waarmee sportorganisaties op lokaal, nationaal en internationaal niveau mee geconfronteerd (zullen) worden. Heeft gevoel voor complexe situaties, belangentegenstellingen en interpersoonlijke relaties en is in staat toekomstgerichte verbindingen tot stand te brengen Taken en competenties van Voorzitter Samen met secretariaatscoördinator is het de verantwoordelijkheid van de voorzitter om effectief leiderschap te voorzien in het bereiken van de doelen in het strategisch plan.

3 De voorzitter is verantwoordelijk voor het leiden van het bestuur en het verzekeren van de effectiviteit ervan in alle aspecten van de rol van een bestuur. De voorzitter leidt het bestuur in het ontwikkelen van een ethische cultuur overeenkomstig met de kernwaarden van de organisatie. De voorzitter wordt gebonden door de beleidslijnen en beslissingen van de organisatie en heeft geen autoriteit om deze te veranderen, aan te passen of te negeren. De positie van voorzitter creëert geen recht om zelf beslissingen te nemen. De voorzitter mag de verantwoordelijkheden/macht uitoefenen die het bestuur aan deze functie heeft gedelegeerd. Communiceren met de secretariaatscoördinator en de relatie bestuur-coördinator bewaken. Het bestuur vertegenwoordigen naar externe partijen. De agenda bepalen en ervoor zorgen dat de bestuursleden tijdig de agenda ontvangen en dat er duidelijke en volledige informatie wordt voorzien: de agenda moet alle (vooraf geformuleerde) meningen en visies weergeven. Agenda s moeten gefocust zijn op de toekomst en op strategie, eerder dan op managementmateries. Management van de bestuursvergaderingen: de voorzitter leidt de vergaderingen en modereert om ervoor te zorgen dat er voldoende tijd en discussie aan elk agendapunt gewijd kan worden. Een persoonlijkheid die vertrouwen en natuurlijk gezag uitstraalt, en kan van daaruit een leidende en verbindende rol vervullen binnen en buiten de VKF: vertrouwenwekkend, toegankelijk en open. Heeft een visie op de sport in relatie tot de actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Heeft bestuurlijke ervaring Is in staat om bestuurlijke besluiten effectief te maken in verenigingsomgeving met zakelijke en professionele uitdagingen en met kenmerken van een vrijwilligersorganisatie Is in staat afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken en kan een helicopterview hanteren. Beschikt over een goede en verbindende vergadertechniek. Leidt het bestuur op basis van de code (goed bestuur en ziet toe op de naleving van de code goed bestuur binnen de VKF Taken en competenties van Penningmeester De penningmeester is samen met de overige bestuursleden verantwoordelijk voor het beleid en bestuur van de VKF. Hij is primair verantwoordelijk voor het financiële beleid van de stichting en alle financiële transacties die plaatsvinden. Is belast met de financiële administratie en het beheer van de financiën. Stelt een begroting samen voor het komende boekjaar, die ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering wordt voorgelegd.

4 Maakt, voor de raad van bestuur tijdig rapportages waarmee de kosten/baten van activiteiten proactief bijgestuurd kunnen worden. Brengt na afstemming binnen het bestuur, op de Algemene Vergadering financieel verslag uit over het afgelopen jaar en de begroting voor de komende periode. Beheert en controleert de gelden van de organisatie. Zorgt ervoor, in overleg met de bestuursleden, dat de eigendommen en de aansprakelijkheden van de organisatie en haar (bestuurs-)leden verzekerd zijn. Streeft naar een financieel gezonde situatie voor de organisatie en haar leden. Is binnen de geldende kaders verantwoordelijk voor het beheer van de financiën, het genereren van inkomsten, de inning van contributies en voor de controle en betaling van de facturen. Stelt jaarlijks een balans en een overzicht van lasten en baten samen. Geeft de bestuursleden en de revisor, zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk, op aanvraag te allen tijde inzage in de boeken, bescheiden en kas van de organisatie. Heeft affiniteit met de sport Kan zaken projectmatig opzetten en uitvoeren. Weet projecten tot een goed einde te brengen en kan binnen de grenzen van een budget werken. Heeft aantoonbare en relevante ervaring in vergelijkbare functies en is besluitvaardig. Heeft goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Heeft een gedegen kennis van de geautomatiseerde systemen van de organisatie. Heeft ervaring en kennis van boekhouding binnen een vzw Is nauwgezet, analytisch en besluitvaardig Weet een goede balans aan te brengen tussen noodzakelijke zakelijkheid, duidelijke en eenvoudige communicatie, inspiratie en energie Taken en competenties van Secretaris-Generaal De secretaris is administratief verantwoordelijke van de raad van bestuur Sparringpartner voor de secretariaatscoördinator. Meegaan naar externe contacten indien nodig. Als administratief verantwoordelijke bewaakt hij dat de medewerkers tijdig nota s en verslagen afleveren en leest hij het verslag van de raad van bestuur na voor algemene verzending. Verantwoordelijke voor de administratieve documenten en interne communicatie die betrekking hebben op de werking van VKF. Legt nieuwe documenten ter goedkeuring voor op de raad van bestuur. Is verantwoordelijk voor het opmaken van verslagen en notulen van de vergaderingen van de raad van bestuur en de Algemene Vergadering. Kennis van de vzw-wetgeving en andere administratieve kaders van het VKF.

5 Aanspreekbaar en snel bereikbaar Taken en competenties Sporttechnisch De Raad van bestuur bijstaan en adviseren bij sporttechnische beslissingen en doelstellingen Toezicht houden op de sporttechnische haalbaarheid van beslissingen Contactpersoon tussen de RvB en de technische commissies Is in het bezit van een hogere dangraad erkend door VKF Heeft kennis van de sporttechnische kant van de sport Heeft kennis van de wedstrijdorganisatie van karate, zowel WKF als Ippon Heeft kennis van de overkoepelende organisaties zoals daar zijn, EKF WKF BOIC - Taken en competenties Juridisch De Raad van bestuur bijstaan en adviseren bij juridische zaken en bij VZW wetgeving Toezicht houden dat de VKF in orde is met de VZW wetgeving Ondersteuning beiden bij de opmaken van reglementen en contracten Is liefst in het bezit van een diploma in de rechten Heeft kennis van de VZW-wetgeving Kan de RvB bijstaan bij het adviseren over juridische kwesties op een manier die voor iedereen duidelijk is Taken en competenties Sociaal agogisch en/of medisch De Raad van bestuur bijstaan en adviseren bij ethische zaken De RvB bijstaan bij ethische medisch zaken Contactpersoon tussen de RvB en de GES-commissie

6 Liefst in het bezit van een sociaal-agogische-opleiding of een paramedische opleiding Een persoon die het ethisch beleid van de federatie mee wil uitstippelen. Affiniteit met: o Anti-doping o Seksualiteit - Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag o Fair Play o Fysiek en psychisch welzijn o Pesten o Solidariteit o Interculturaliteit

Profielen bondsbestuur/bondsbestuurders

Profielen bondsbestuur/bondsbestuurders Profielen bondsbestuur/bondsbestuurders 1.1 Het bondsbestuur heeft de volgende hoofdtaken: a. het bestuur behartigt de belangen van Badminton Nederland in de meest brede zin des woords en representeert

Nadere informatie

Vlaamse Taekwondo Bond vzw. Bestuurdersprofielen

Vlaamse Taekwondo Bond vzw. Bestuurdersprofielen H. Van Veldekesingel 150/73 B-3500 Hasselt [T] +32 11 87 09 18 [F] +32 11 87 09 17 Belfius BE32 0682 3723 0402 [E] president@taekwondo.be [W] www.taekwondo.be Bestuurdersprofielen 1. De Vlaamse Taekwondo

Nadere informatie

Bestuurdersprofielen

Bestuurdersprofielen Bestuurdersprofielen 1. Taekwondo Vlaanderen Taekwondo is een krijgskunst die verschillende disciplines omhelst. Naast de Olympische discipline kyorugi of sparringwedstrijd hebben we ook de poomsae of

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 13 januari 2018.

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 13 januari 2018. Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation Belgisch Olympisch Interfederaal Comité Notulen van

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd WATERSKI VLAANDEREN VZW BE 0417.506.311 : Beatrijslaan 25 bus 2-2050 Antwerpen : +32 (0)3 271 19 59 : www.waterski.be - : wsv@waterski.be IBAN: BE85 4073 0644 4106 EUR - BIC: KREDBEBB Jaarverslag 2017

Nadere informatie

Besturingsmodel en bestuursprofielen NKBV

Besturingsmodel en bestuursprofielen NKBV Besturingsmodel en bestuursprofielen NKBV Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) De NKBV kent de volgende doelen zoals vastgelegd in de statuten: het bevorderen van de klim- en bergsport;

Nadere informatie

Profiel Bestuur. Taekwondo Bond Nederland. December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN

Profiel Bestuur. Taekwondo Bond Nederland. December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN Profiel Bestuur Taekwondo Bond Nederland December 2008 A.i. Bestuurscommissie TBN INHOUDSOPGAVE: 1. WERKVELD 3 2. HOOFDTAKEN 3 3. BENOEMING LEDEN VAN BESTUUR 3 4. OMVANG VAN HET BESTUUR 3 5. ALGEMENE TAAKOMSCHRIJVING

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018 Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be 1 Opening Notulen van de vergadering

Nadere informatie

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden,

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden, Concept PROFIEL Geachte bestuursleden, Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen het Hoofdbestuur van 50PLUS zijn de afdelingsvoorzitters van mening dat de profielschets van kandidaat bestuursleden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 30 november AGENDA

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 30 november AGENDA Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation Belgisch Olympisch Interfederaal Comité Verslag van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Inleiding Dit bestuursprofiel gaat uit van de ideale situatie. In de praktijk zijn er anno 2016 twee actieve bestuursleden en zijn ook de regio s in

Nadere informatie

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB WERKPLAN RVB 2019 JANUARI Aantal stemmen aan de clubs Indien nodig: oproep kandidaturen als bestuurder VVG en als kandidaat bestuurders KBGF aan de clubs (oproep versturen samen met een 'profiel' bestuurder)

Nadere informatie

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Raad van Bestuur van

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

Reglement van Inwendige Orde. Vlaamse Karate Associatie VZW. van de. Versie Inhoudsopgave ... Algemene bepalingen

Reglement van Inwendige Orde. Vlaamse Karate Associatie VZW. van de. Versie Inhoudsopgave ... Algemene bepalingen Reglement van Inwendige Orde van de Vlaamse Karate Associatie VZW Versie 09-06-2018 Inhoudsopgave Algemene bepalingen...... 2 Hoofdstuk 1: Leden......... 3 Hoofdstuk 2: Dresscode...... 3 Hoofdstuk 3 :

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BPBI

Huishoudelijk reglement BPBI Huishoudelijk reglement BPBI Versie 3.0 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Algemeen... 2 HOOFDSTUK 2 BESTUUR... 3 Artikel 2 Algemeen... 3 Artikel 3 Taak van de voorzitter...

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Hedwig De Clercq Cathy De Meulenaere François Demesmaeker Rudi Holemans Geert Joris - Marc Nobels Rudy Schuermans Jean Stroobants

Hedwig De Clercq Cathy De Meulenaere François Demesmaeker Rudi Holemans Geert Joris - Marc Nobels Rudy Schuermans Jean Stroobants Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Opening Aanwezigheden

Nadere informatie

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij Artikel 1 - Inleiding 1. Dit reglement is opgesteld als richtlijn en ter aanvulling op de bestuurlijke taak- en rolverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden opgenomen in de statuten van de

Nadere informatie

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Bestuursprofiel HB. 1. Werkveld. 2. Hoofdtaken. 3. Benoeming leden van bestuur

Bestuursprofiel HB. 1. Werkveld. 2. Hoofdtaken. 3. Benoeming leden van bestuur 1. Werkveld Het bestuur van de KNVvL is verantwoordelijk voor de voorbereiding en totstandkoming van en het toezicht op de uitvoering van het meerjarenbeleid van de KNVvL. In dit kader stelt zij het jaarbeleid

Nadere informatie

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven

Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Functieprofielen Regio Scouting Eindhoven Versie mei 2011 Regio Scouting Eindhoven 28-04-2011 Pagina 1 van 9 Regiovoorzitter De regio is het niveau tussen de (plaatselijke) groepen en het landelijk bestuurlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

Reglement profielen KNBB 29 maart

Reglement profielen KNBB 29 maart Reglement profielen KNBB 29 maart 2010 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 REGLEMENT PROFIELEN

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Notulen van de Raad van Bestuur 13 april 2019

Notulen van de Raad van Bestuur 13 april 2019 Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen van de Raad van Bestuur

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ BIJLAGE 2. INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ Dit intern reglement maakt integraal deel uit van het Corporate Governance Charter van de Vennootschap. Deze bijlage is een aanvulling op de toepasselijke

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

PROFIELSCHETS. Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid

PROFIELSCHETS. Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid PROFIELSCHETS Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid Het bestuur van de Stichting bestaat uit vijf natuurlijke personen. Bij de samenstelling van het bestuur van de Stichting wordt uitgegaan

Nadere informatie

Notulen Raad van Bestuur KBF

Notulen Raad van Bestuur KBF Notulen Raad van Bestuur KBF 19.3.2018 Aanwezig: Frank Stevens, Mark Sebille, Sam De Smet, Bart Vercruyssen, Hanne Gyselbrecht & Herman De Kegel (notulen). Verontschuldigd: Tuur Ceuleers, Paul Verzele,

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken.

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken. REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Opgesteld door de voorzitter op 25.03.2013 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 27.05.2013 te Amstelveen HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit

Nadere informatie

Profielschets Hoofdbestuur Versie: 0.1 Met aanpassingen door F van der Pluijm d.d

Profielschets Hoofdbestuur Versie: 0.1 Met aanpassingen door F van der Pluijm d.d Profielschets Hoofdbestuur Versie: 0.1 Met aanpassingen door F van der Pluijm d.d. 22-02-2016 Datum opgesteld: 23-2-2016 Naam opdrachtgever 50PLUS Partij Hoofdbestuur Voor akkoord: Datum: Naam Hylke ten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK EXPERTISE CENTRUM KINDERMISHANDELING I. ALGEMEEN Artikel 1 Algemeen 1.1 Begrippen: - Stichting Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling:

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Financiële zaken

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Financiële zaken Functie Graadnaam: administratief hoofdmedewerker Functienaam: administratief hoofdmedewerker Functiefamilie: deskundige Functionele loopbaan: C4-C5 Dienst: Financiële zaken Subdienst: Subdienst: Code:

Nadere informatie

WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN?

WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN? WIE KOMT ONS BESTUUR VERSTERKEN? Welke enthousiaste bestuurders of fotografen willen mee vorm geven aan de kansen en veranderingen die de digitale fotografie en Internet mogelijk maken? Fotografie en beeld

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL BESTUURSLEDEN STICHTING CERTIFICERING FFP

FUNCTIEPROFIEL BESTUURSLEDEN STICHTING CERTIFICERING FFP FUNCTIEPROFIEL BESTUURSLEDEN STICHTING CERTIFICERING FFP 1. Werkveld In de taakverdeling tussen bestuur van de vereniging FFP en bestuur van de Stichting certificering FFP is de laatste met name verantwoordelijk

Nadere informatie

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN Volgens de herziene Statuten en Reglementen van de Partij van de Arbeid, zoals vastgesteld tijdens het afgelopen congres 2012, worden zowel de voorzitter als de penningmeester

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ BIJLAGE 2 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Verantwoordelijkheden... 3 3.

Nadere informatie

Dit reglement is vastgesteld door de raad van commissarissen van Woningbouwvereniging Habeko wonen op 8 juli 2008.

Dit reglement is vastgesteld door de raad van commissarissen van Woningbouwvereniging Habeko wonen op 8 juli 2008. Bestuursreglement Dit reglement is vastgesteld door de raad van commissarissen van Woningbouwvereniging Habeko wonen op 8 juli 2008. Artikel 1 Status en inhoud van het reglement 1. Dit reglement is opgesteld

Nadere informatie

Convenant Parochiefederatie EMS

Convenant Parochiefederatie EMS De ondergetekenden: A. Het kerkbestuur van de R.K. parochie H. Paulus Bekering te Epen, vertegenwoordigd door de Z.E.H. R. van den Berg, voorzitter, en de heer A.D.M.R. Habets, secretaris; B. Het kerkbestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Beleidsplan Voor mensen met kanker en hun naasten

Beleidsplan Voor mensen met kanker en hun naasten Beleidsplan 2017-2018 Voor mensen met kanker en hun naasten Voorwoord Hierbij presenteren we als nieuw bestuur het Beleidsplan 2017-2018 voor het Inloophuis Veenendaal. Dit Beleidsplan heeft als doel om

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V.

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. Datum: 11 mei 2015 Artikel 1. Definities AvA: Commissie: Reglement: RvB: RvC: Vennootschap: de algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

L HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING KUNSTIJSBANEN NEDERLAND

L HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING KUNSTIJSBANEN NEDERLAND L.2016.03 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING KUNSTIJSBANEN NEDERLAND Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Algemeen... 2 HOOFDSTUK 2 BESTUUR... 3 Artikel 2 Algemeen... 3 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO

Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO Inhoud Inleidend Artikel: Status en inhoud van de regels Raad van Toezicht NLPO 1. Samenstelling Raad van Toezicht 2. Voorzitter Raad van Toezicht 3. (Her)benoeming,

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 28 februari AGENDA

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 28 februari AGENDA VLAAMSE KARATE FEDERATIE vzw Ondernemingsnummer 428240053 Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam Inhoudsopgave 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Opgeslagen op:23 november 2015 1 Inleiding Dit is het beleidsplan van

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht. Woonwenz

Profielschets Raad van Toezicht. Woonwenz Profielschets Raad van Toezicht Woonwenz 26 september 2011 Profielschets Raad van Toezicht Woonwenz (als bedoeld in artikel 2.03 van het Reglement Raad van Toezicht Woonwenz d.d. 26 september 2011). De

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Vlaamse Karate Federatie vzw

Vlaamse Karate Federatie vzw Vlaamse Karate Federatie vzw VKF- ARBITRAGE 1 ARBITRAGE VKF- COMPETITIE De autoriteit en de verantwoordelijkheid omtrent elke vorm van arbitrage binnen de VKF- competitie ligt bij de VKF- Arbitrage Commissie.

Nadere informatie

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP "INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE"

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap Interne Audit van de Vlaamse Administratie en tot omvorming van het auditcomité van de Vlaamse Gemeenschap tot het

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

KERNPRINCIPES EN UITGANGSPUNTEN VAN DE VERENIGING

KERNPRINCIPES EN UITGANGSPUNTEN VAN DE VERENIGING AFDELING ZEEUWS-VLAANDEREN - Officiële naam Vereniging afdeling Zeeuws Vlaanderen van de Algemene Nederlandse Vrouwenvereniging Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA-afdeling Zeeuws Vlaanderen) - Fiscaal nummer

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement "Gezinssport Vlaanderen vzw" (aanpassing goedgekeurd Algemene Vergadering 19/10/2017)

Huishoudelijk Reglement Gezinssport Vlaanderen vzw (aanpassing goedgekeurd Algemene Vergadering 19/10/2017) Huishoudelijk Reglement "Gezinssport Vlaanderen vzw" (aanpassing goedgekeurd Algemene Vergadering 19/10/2017) DOEL Art. 1. Gezinssport Vlaanderen vzw, voorheen Gezinssportfederatie vzw, is opgericht in

Nadere informatie

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee Nieuwe structuur 2018 Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee (huidige functie van Coordinator) Als CEO van de vzw, rapporteert u direct aan de Raad van Bestuur van de Uw primaire

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 8 juli 2017.

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 8 juli 2017. VLAAMSE KARATE FEDERATIE vzw Ondernemingsnummer 428240053 Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Reglement Raad van Commissarissen Focus op Zorg B.V.

Reglement Raad van Commissarissen Focus op Zorg B.V. Reglement Raad van Commissarissen Artikel 1 Inleiding 1. Dit reglement is, ter aanvulling van de statuten van, opgesteld voor de Raad van Commissarissen Focus Op Zorg BV en is gebaseerd op de uitgangspunten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Vacature Voorzitter Squash Bond Nederland. Profiel Squash Bond Nederland. Profiel Voorzitter

Vacature Voorzitter Squash Bond Nederland. Profiel Squash Bond Nederland. Profiel Voorzitter Profiel Squash Bond Nederland Squash Bond Nederland is opgericht in 1938 en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF. Internationaal maakt SBN deel uit van de Europese Federatie (ESF) en de World Squash Federation

Nadere informatie

Stichtingsbestuur BMV de Nassaurie.

Stichtingsbestuur BMV de Nassaurie. Stichtingsbestuur BMV de Nassaurie. Het stichtingsbestuur van BMV de Nassaurie is hét orgaan dat de belangen behartigt van alle partijen die betrokken zijn bij het reilen en zeilen van BMV. Dit betreft

Nadere informatie

Besturingsmodel en bestuursprofielen Vastgesteld door de algemene vergadering op 18 april 2015 i

Besturingsmodel en bestuursprofielen Vastgesteld door de algemene vergadering op 18 april 2015 i Besturingsmodel en bestuursprofielen Vastgesteld door de algemene vergadering op 18 april 2015 i 1. NSkiV De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) is dé organisatie voor wintersportend Nederland. Als dienstverlener

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Vastgesteld tijdens Algemene Vergadering 18 april 2019 2 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio

Nadere informatie

Als secretaris maak je de notulen van de vergaderingen van de bestuurlijke organen en bewaak je de daar gemaakte afspraken en besluiten.

Als secretaris maak je de notulen van de vergaderingen van de bestuurlijke organen en bewaak je de daar gemaakte afspraken en besluiten. Brandweerzone Vlaams-Brabant West Dienst Personeel IO01-SECRETARIS/JURIST Statutair onbepaalde duur voltijds Functionele loopbaan: A21-A22 Afdeling: Interne organisatie DOEL VAN DE FUNCTIE Als secretaris

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) FUNCTIEPROFIEL Functies: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) 1. ORGANISATIEBESCHRIJVING De Meerwegen scholengroep is een christelijke

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Reglement van de Raad van Toezicht

Reglement van de Raad van Toezicht Van de besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 11 lid 4 van de statuten van de stichting tot vaststelling van het onderstaande Reglement van de Raad

Nadere informatie