FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)"

Transcriptie

1 FUNCTIEPROFIEL Functies: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) 1. ORGANISATIEBESCHRIJVING De Meerwegen scholengroep is een christelijke scholengroep die eigentijds voortgezet onderwijs verzorgt in Amersfoort, Bunschoten en Nijkerk. Het totale aanbod bestaat uit: gymnasium, atheneum, havo, vmbo, praktijkonderwijs en de centrale opvangvoorziening. De scholengroep bestaat uit zes scholen: Accent praktijkonderwijs, het Corderius College, het Corlaer College, het Farel College, het Oostwende College en het Prisma College, met in totaal circa leerlingen en 700 medewerkers. De Meerwegen scholengroep valt onder de Stichting voor Protestants Christelijk Voortgezet Onderwijs Eemland (PCVOE) en legt in haar onderwijs de nadruk op waarden die direct samenhangen met Bijbelse uitgangspunten. Dit is terug te zien in de dag- en weekopeningen, de christelijke vieringen en vooral ook in de dagelijkse praktijk. Elke school functioneert als een gemeenschap waarin aandacht voor elkaar en respect voor de ander voorop staat. Dit is vooral merkbaar in de manier waarop binnen de Meerwegen scholengroep met elkaar wordt omgaan en maatschappelijke ontwikkelingen worden besproken. College van Bestuur Het College van Bestuur van de stichting PCVOE is als bevoegd gezag integraal eindverantwoordelijk voor het bestuur, het beleid, de strategie, de organisatie, de bedrijfsvoering en de bedrijfsresultaten van de scholengroep. Het College van Bestuur is werkgever van alle medewerkers anders dan de leden van het college zelf. Samen met de schooldirecties vormen de leden van het College van Bestuur het centraal management overleg (CMO). Hier worden beleidsvoorstellen besproken en vindt afstemming plaats. Het College van Bestuur is tevens de formele gesprekspartner van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) voor alle zaken die de scholengroep betreffen. Binnen het College van Bestuur is sprake van een gezamenlijke integrale verantwoordelijkheid. Op de toegewezen portefeuilles is het betreffende lid van het College van Bestuur eerstverantwoordelijk. Het gaat hierbij om de volgende portefeuilles: - Identiteit; - Onderwijs; - Personeel- en organisatie; - Financiën en beheer (inclusief huisvesting en ICT); - Kwaliteitszorg; - PR en communicatie. Het College van Bestuur bestaat uit maximaal twee leden, de voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter. Beiden zijn aanspreekbaar op alle verantwoordelijkheden van het College van Bestuur.

2 Het College van Bestuur draagt zorg voor: - De vaststelling en uitvoering van het strategisch beleid door het ontwikkelen, vaststellen, implementeren en bewaken van het meerjaren strategisch beleidsplan, w.o. onderwijs-, financieel- en identiteitsbeleid; - De dagelijkse leiding van de stichting; - Het leidinggeven aan de directeuren van de scholen en het stafbureau; - Het profileren en positioneren van de stichting; - Het vertegenwoordigen van de scholen in formeel en informeel overleg. Het College van Bestuur voert zijn taken uit onder toezicht van de Raad van Toezicht. Raad van Toezicht De Raad van Toezicht vervult de rol van toezichthouder, werkgever en klankbord van het College van Bestuur. - Toezichthouder: houdt integraal toezicht op het handelen van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de scholengroep; - Werkgever: voorziet in een goed samengesteld en functionerend College van Bestuur en vervult andere taken die horen bij de rol van werkgever; - Klankbord: fungeert als klankbord en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het College van Bestuur. De Raad van Toezicht (5 leden) moet zodanig uit leden met diverse achtergronden zijn samengesteld, dat de Raad van Toezicht zijn taak naar behoren kan vervullen. De Raad van Toezicht is zodanig samengesteld dat de leden ten opzichte van elkaar, het College van Bestuur en welk deelbelang dan ook, onafhankelijk en kritisch kunnen opereren. Om deze evenwichtige samenstelling van de RvT te bereiken, zullen ten aanzien van de twee nieuw te werven leden specifieke kwaliteiten worden gevraagd op het gebied van, per lid: Financiën, Onderwijs (-kwaliteit). Naast de plenaire vergaderingen wordt er ook in commissies vergaderd: financiële commissie en onderwijscommissie.

3 2. FUNCTIEBESCHRIJVING Taken van de RvT Onderwerpen van toezicht zijn: de statutair voorgeschreven taken inzake het houden van toezicht, ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van strategie, de organisatie, haar prestaties en arbeidsklimaat, het functioneren en handelen van de bestuurder, belangrijke externe ontwikkelingen, het beoordelen van de financiën, interne risicobeheersings- en controlesystemen, het contact met de belangrijkste stakeholders, de externe reputatie, het gevraagd en ongevraagd adviseren van de bestuurder en optreden als klankbord, het nemen van in statuten en reglementen toegewezen beslissingen, het functioneren als werkgever voor de bestuurder. 3. COMPETENTIEBESCHRIJVING Basiskwaliteiten De leden van de Raad van Toezicht moeten instemmen met de grondslag en het doel van de stichting en maatschappelijke binding hebben met het onderwijs. De basiskwaliteiten van de Raad van Toezicht en zijn leden zijn: - bestuurlijke ervaring, strategisch denkvermogen en besluitvaardigheid; - kennis van zaken om de hoofdlijnen van het totale beleid te kunnen beoordelen en om klankbord voor het College van Bestuur te kunnen zijn; - een goede balans weten te hanteren tussen op afstand blijven en op de juiste momenten de nabijheid weten te zoeken. Belangrijk hierbij zijn het stellen van de juiste vragen en als klankbord kunnen fungeren. - inzicht in het veld van belanghebbenden; - ondersteunend aan de cultuur van openheid en constructieve scherpte; integer en zorgvuldig. Vaardigheden en persoonlijkheid Betrokkenheid De leden van de Raad van Toezicht hebben affiniteit met het onderwijs en voelen zich betrokken bij wat er speelt. Zij weten een goede balans te vinden tussen distantie en betrokkenheid. Snel overzicht en inzicht verwerven De leden van de Raad van Toezicht weten op afstand snel overzicht en inzicht te krijgen in wat er speelt in het onderwijs, rondom de onderwijsinstelling(en) en in complexe strategische vraagstukken. Dat betekent dat zij over de ervaring en het analytisch vermogen beschikken om met dergelijke vraagstukken om te kunnen gaan.

4 Doortastend besluiten De leden van de Raad van Toezicht zijn besluitvaardig. Zij kunnen en willen de verantwoordelijkheid nemen voor besluiten en durven waar nodig te handelen. Proactieve houding en gedrag De leden van de Raad van Toezicht wachten niet alleen af en reageren op de inbreng van het College van Bestuur, maar nemen ook zelf initiatief en entameren onderwerpen en invalshoeken. Zij zijn een kritische en alerte sparringpartner. Inzicht in het veld van belanghebbenden Als maatschappelijke onderneming heeft de stichting te maken met vele, soms tegenstrijdige belangen. De leden van de Raad van Toezicht hebben hiervoor oog en wegen dit mee in hun oordeels- en besluitvorming. De Raad van Toezicht ziet toe op de deugdelijkheid van het bestuur en de aansluiting bij algemeen geldende maatschappelijke waarden en normen. Samenwerken De leden van de Raad van Toezicht zijn gericht op samenwerking, ondermeer door gebruik te maken van elkaars complementariteit en door bij te dragen aan een open kritisch en constructief klimaat. In staat tot kritische zelfreflectie op eigen rol, positie en gedrag De leden van de Raad van Toezicht zijn in staat tot reflectie op hun eigen rol en gedrag. Integriteit De leden van de Raad van Toezicht oefenen hun functie adequaat en zorgvuldig uit, met inachtneming van hun verantwoordelijkheden, de geldende regels en op basis van algemeen aanvaarde sociale en ethische normen. Specifieke kwaliteiten Onderstaande kennis en ervaring dienen binnen de Raad van Toezicht vertegenwoordigd te zijn. Bestuurlijke ervaring, dan wel inzichten - bestuurlijke ervaring in complexe organisaties. - op bestuurlijk en strategisch niveau kunnen denken. Kennis en deskundigheid op het gebied van onderwijs - inhoudelijke kennis van en ervaring in het onderwijs. Kennis van strategische vraagstukken die in het onderwijs in het algemeen en de onderwijsinstelling(en) in het bijzonder spelen. - op de hoogte zijn van ontwikkelingen in het onderwijs. Ervaring in het bedrijfsleven en (semi)-publieke organisaties - ervaring in het bedrijfsleven, weten wat het is om in een marktomgeving te functioneren en te ondernemen.

5 - ervaring bij (semi)-publieke organisaties, gevoel voor de bijzondere context van de organisatie die functioneert in een publiek domein, met een maatschappelijke taak en gebonden aan tal van overheidsbepalingen. Financiële deskundigheid - financiële deskundigheid en ervaring. Kennis en ervaring om kritisch toezicht te kunnen houden op de financiën, een hoogwaardig klankbord voor het College van Bestuur te kunnen zijn, financiële cijfers te kunnen interpreteren en inzicht te hebben in de strategische implicaties voor de langere termijn. - voldoende financieel-economische kennis om begrotingen en jaarrekeningen goed te kunnen keuren. Juridische deskundigheid Algemene juridische deskundigheid of tenminste een dusdanige affiniteit hiermee, dat de raad op dit gebied kritisch toezicht kan houden en een klankbord kan zijn. Sociale en personele aspecten Inzicht in en affiniteit met sociale en personele aspecten/hrm vraagstukken. Verankering in de regio en inbreng van buiten Verankering in de regio, deel uitmaken van regionale netwerken waardoor er voeling is met wat er in de regio leeft en beschikken over relevante contacten. Profiel, achtergrond te werven portefeuilles Financiën Accountancy achtergrond Brede adviespraktijk in zowel profit als non-profit Goed ontwikkeld gevoel voor de publieke sector Kennis van onderwijs financiën is een pre Seniore uitstraling Kritische houding Ervaring als toezichthouder Onderwijs (-kwaliteit) Ervaring binnen het VO dan wel deze zeer snel kunnen vergaren Zicht op toekomstige ontwikkelingen binnen VO Implicaties kunnen doorvertalen naar de organisatie Monitoring / reflectie op kwaliteit, resultaten Kritische houding 4. Remuneratie Er wordt een remuneratievergoeding uitgekeerd conform vastgestelde regeling

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inleiding De Raad van Toezicht werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Philadelphia Zorg en de daaraan gelieerde organisatie en organisatie-onderdelen,

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met financiële expertise Samen leren, samen leven! PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers senior consultant Amersfoort, maart 2019 1 van 5 Organisatie & context Stichting

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 SVRZ heeft een op waarden gebaseerde visie die als referentiekader dient voor al haar beslissingen3. Omdat een beeld veelal meer communiceert dan duizend

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 23 mei 2016 Preambule In het licht van good

Nadere informatie

HOOFDSTUK 8 VERSLAG RAAD VAN TOEZICHT

HOOFDSTUK 8 VERSLAG RAAD VAN TOEZICHT HOOFDSTUK 8 VERSLAG RAAD VAN TOEZICHT INLEIDING Sinds 24 oktober 2011 is het Raad van Toezichtmodel bij de Meerwaarde operationeel. De dagelijkse leiding is vanaf die datum in handen van een eenhoofdig

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

De Raad van Toezicht heeft de volgende taken en bevoegdheden en rekent deze tot zijn verantwoordelijkheid:

De Raad van Toezicht heeft de volgende taken en bevoegdheden en rekent deze tot zijn verantwoordelijkheid: Algemeen Stichting Robertshuis, expertisecentrum voor autisme, hierna Robertshuis is een WLZ erkend en HKZ gecertificeerd zorgcentrum. De visie is dat ieder kind, jeugdige of (jong) volwassene het recht

Nadere informatie

Raad van Toezicht Marketing Drenthe

Raad van Toezicht Marketing Drenthe Algemeen functieprofiel i Raad van Toezicht Marketing Drenthe versie 1.0 RBe okt 2017 Inleiding De Raad van Toezicht is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan van Marketing Drenthe. Het is daarom

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Inleiding CVO Noord-Fryslân is een Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het noorden van Friesland. De Vereniging bestaat uit drie scholen: Christelijk

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ORGANISATIEONTWIKKELING EN HRM SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ONDERNEMERSCHAP (BEDRIJFSLEVEN) OPENBARE SCHOLENGROEP VLAARDINGEN

Nadere informatie

De profielschets voor de Raad van Toezicht van Thuisvester wordt bepaald door:

De profielschets voor de Raad van Toezicht van Thuisvester wordt bepaald door: Profielschets Raad van Toezicht Thuisvester 1. Uitgangspunten De profielschets voor de Raad van Toezicht van Thuisvester wordt bepaald door:. De verantwoordelijkheden taken, en bevoegdheden van de Raad

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Functieprofiel. Voorzitter Raad van Toezicht

Functieprofiel. Voorzitter Raad van Toezicht Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht Oktober 2017 PlatOO PlatOO, is de organisatie van openbare en algemeen toegankelijke scholen in de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Versie

Profielschets Raad van Commissarissen Versie Profielschets Raad van Commissarissen Versie 1.3-16-07-2014 1. Uitgangspunten De profielschets voor de Raad van Commissarissen van Clavis wordt bepaald door: De verantwoordelijkheden taken, en bevoegdheden

Nadere informatie

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting Profiel Voorzitter Raad van Toezicht 21 april 2016 Opdrachtgever Sophia Stichting Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink MOvactor Profielschets Raad van Toezicht Zeist/Deventer, januari 2015 MaakRuimte! Dick Webbink 1 Algemeen Eind 2014 heeft de Raad van Toezicht van MOvactor haar eigen functioneren geëvalueerd. De belangrijkste

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur

Reglement College van Bestuur Reglement College van Bestuur Meerwegen scholengroep Stichting PCVOE Versie 1.0 Vastgesteld door CvB op: 3 oktober 2011 Goedgekeurd door RvT op: 26 september 2011 1 Preambule Dit Reglement College van

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse I. Organisatieschets Stichting Klasse verzorgt sinds 1 augustus 2005 het openbaar primair en speciaal (voortgezet) onderwijs in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Helpt Elkander Nuenen Algemeen profiel Raad van Toezicht Het hoofddoel van de RvT is toezicht te houden

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT FUNCTIEPROFIEL TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) 1. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD)... 3 De organisatie... 3 De missie... 3 De structuur...

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht Stichting Kindante Sittard Datum: 27 augustus 2019 Vooraf en inhoud Onderdeel van de BeteoR-aanpak bij search, werving en selectie is

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs. bij

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs. bij FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs bij PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, februari 2019 Organisatie Het Martinuscollege in Grootebroek is

Nadere informatie

twee nieuwe leden waaronder een beoogd voorzitter

twee nieuwe leden waaronder een beoogd voorzitter Vacature twee leden Raad van Toezicht waaronder een beoogd voorzitter Stichting Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Noord-Holland De Stichting De Stichting Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Noord-Holland (SVVONH),

Nadere informatie

Status concept Medezeggenschapsraad akkoord Directeur akkoord Bestuur/RvT i.o. College van Bestuur KW1C akkoord Raad

Status concept Medezeggenschapsraad akkoord Directeur akkoord Bestuur/RvT i.o. College van Bestuur KW1C akkoord Raad Status concept 25-8-2015 Medezeggenschapsraad akkoord 24-09-2015 Directeur akkoord 26-8-2015 Bestuur/RvT i.o. College van Bestuur KW1C akkoord Raad van Toezicht 1. Inleiding en uitgangspunten Bij de invoering

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Woongoed Middelburg Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 1 Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Versie 2.1 (aangepast 23 september 2014) De Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Reglement Raad van toezicht

Reglement Raad van toezicht Reglement Raad van toezicht Meerwegen scholengroep Stichting PCVOE Versie 1.1 Vastgesteld door de Raad van Toezicht op: 18 december 2017 Preambule Dit Reglement Raad van Toezicht is opgesteld conform de

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Stichting De Waalboog Nijmegen 17 mei 2017 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen Woningstichting Simpelveld Visie op Toezicht en Besturen Vastgesteld RvC 29 jan 2018 RvC Woningstichting Simpelveld Januari 2018 VISIE OP TOEZICHT Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen

Nadere informatie

Situatie- en profielschets SKO West- Friesland

Situatie- en profielschets SKO West- Friesland Situatie- en profielschets SKO West- Friesland Werving en selectie 2 leden raad van toezicht Hoorn, juli 2015 Marja de Kruif, senior adviseur Samen inspirerend lerend de toekomst in 1 Wie zijn wij? De

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht. Woonwenz

Profielschets Raad van Toezicht. Woonwenz Profielschets Raad van Toezicht Woonwenz 26 september 2011 Profielschets Raad van Toezicht Woonwenz (als bedoeld in artikel 2.03 van het Reglement Raad van Toezicht Woonwenz d.d. 26 september 2011). De

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten vereniging Ons Middelbaar Onderwijs Preambule In het licht van good governance en de wet

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

Profiel. Stichting Nij Smellinghe. Lid Raad van Toezicht

Profiel. Stichting Nij Smellinghe. Lid Raad van Toezicht Profiel Stichting Nij Smellinghe Lid Raad van Toezicht Ziekenhuis Nij Smellinghe Nij Smellinghe is een algemeen ziekenhuis met een capaciteit van 339 bedden en meer dan 1300 medewerkers. Het ziekenhuis

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code 2010. Deze bestaat uit een

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en voor kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

Stichting SCSBO en functieprofiel. Stichting voor Christelijk Speciaal Basisonderwijs te Leeuwarden SBO Aquamarijn Drie leden Raad van Toezicht

Stichting SCSBO en functieprofiel. Stichting voor Christelijk Speciaal Basisonderwijs te Leeuwarden SBO Aquamarijn Drie leden Raad van Toezicht Stichting SCSBO en functieprofiel Stichting voor Christelijk Speciaal Basisonderwijs te Leeuwarden SBO Aquamarijn Drie leden Raad van Toezicht versie 11 december 2018 Sollicitatieprocedure Informatie:

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur. Onderwijsstichting Esprit

Reglement College van Bestuur. Onderwijsstichting Esprit Reglement College van Bestuur Onderwijsstichting Esprit Amsterdam, vastgesteld, na goedkeuring door de Raad van Toezicht op 4 december 2015, door het College van Bestuur in haar vergadering van 7 december

Nadere informatie

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe.

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Sedert december 2006 is het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe opnieuw georganiseerd en wel middels het

Nadere informatie

Profiel RvT, versie 1.4,

Profiel RvT, versie 1.4, Profiel Raad van Toezicht Woonstichting Gendt 1. Algemeen Er is een personele unie met een zorginstelling op niveau van Raad van Bestuur gevormd. De Raad van Toezicht is intern toezichthouder en houdt

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul Inhoudsopgave 1 Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul 3 De organisatie 3 De Raad

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur. Onderwijsstichting Esprit

Reglement College van Bestuur. Onderwijsstichting Esprit Reglement College van Bestuur Onderwijsstichting Esprit Amsterdam, vastgesteld, na goedkeuring door de Raad van Toezicht op 17 maart 2017, door het College van Bestuur in haar vergadering van 20 maart

Nadere informatie

Toezichtkader Raad van Toezicht

Toezichtkader Raad van Toezicht Toezichtkader Raad van Toezicht 1 Toezichtkader Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College De Raad van Toezicht houdt integraal toezicht, dat wil zeggen toezicht op alle aspecten van de stichting en de

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V)

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V) VACATURE De Stichting Emiliusschool in Son en Breugel heeft een Raad van Toezicht bestaande uit 5 leden. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/ bestuurder. De Raad oefent toezicht uit op de bestuurder

Nadere informatie

Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter en lid raad van toezicht

Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter en lid raad van toezicht Profiel Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter en lid raad van toezicht Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter en lid raad van toezicht Organisatie Met ongeveer 285 bedden, 1200 medewerkers en een omzet

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUUR EN TOEZICHT. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden

REGLEMENT BESTUUR EN TOEZICHT. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden REGLEMENT BESTUUR EN TOEZICHT Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden februari 2008 1 PREAMBULE Overwegende dat: het bestuur na een uitgebreide analyse heeft besloten om het huidige

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Reglement raad van bestuur SKVOH

Reglement raad van bestuur SKVOH Reglement raad van bestuur SKVOH Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard Dit Reglement raad van bestuur is opgesteld conform de statuten en maakt deel uit van een samenhangende reeks van

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist

Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist Profielschets Raad van Commissarissen R.K. Woningbouwvereniging Zeist 1. Inleiding De RvC van de R.K. Woningbouwvereniging Zeist heeft drie taken: - toezicht houden op het bestuur en op de gang van zaken

Nadere informatie

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden waarvan er twee op voordracht van de huurders(-organisatie) in Valkenswaard worden benoemd.

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden waarvan er twee op voordracht van de huurders(-organisatie) in Valkenswaard worden benoemd. PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT Woningbelang de dato januari 2016 1. Bestuurlijke structuur op hoofdlijnen Woningbelang is een vereniging met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. De Raad

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Algemene profielschets Raad van Toezicht Samenstelling Vanuit de toezichthoudende en adviserende verantwoordelijkheid wordt van ieder lid van de Raad van Toezicht verwacht

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht Bestuursbureau Postbus 245, 6710 BE Ede Bovenbuurtweg 27, 6717 XA Ede 088 020 70 00 aeres.nl info@aeres.nl Doel van de functie De Raad van Toezicht staat het College

Nadere informatie

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 E. (Edward) Moolenburgh Directeur VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 2 1. Dit formulier is bedoeld om te checken of een

Nadere informatie

Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit. Onderwijsstichting Esprit

Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit. Onderwijsstichting Esprit Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit Onderwijsstichting Esprit Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit Visie en Toezicht Conform artikel 2 lid 2 van

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Als gevolg van de wettelijk verplichte scheiding van bestuur en toezicht zijn medio 2015 de statuten van de Vereniging Een School met de Bijbel te Dordrecht gewijzigd.

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht. Stichting Trevianum Sittard-Geleen

Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht. Stichting Trevianum Sittard-Geleen Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Trevianum Sittard-Geleen Versie: 26 augustus 2016 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Jan de Boom; tel. 06-11 00 65 53; jan.de.boom@beteor.nl.

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Certificatie Asbest Ascert 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Ascert 2 Leden Raad van Toezicht Stichting Ascert heeft als doel het bevorderen dat asbest in

Nadere informatie

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES November 2006 1 GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES PRINCIPES I. Naleving en handhaving van de code Het bestuur 1 en de raad van commissarissen zijn verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht Profiel De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht Organisatie De Haagse Scholen is een stichting voor openbaar basis en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht 1. ORGANISATIE MEE Noord ondersteunt kwetsbare burgers, mensen met beperkingen en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE Noord zet zich in voor

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Leden Raden van Toezicht OPSO SPOOR

FUNCTIEPROFIEL. Leden Raden van Toezicht OPSO SPOOR FUNCTIEPROFIEL Leden Raden van Toezicht OPSO SPOOR PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, augustus 2015 Organisatie OPSO en SPOOR zijn twee samenwerkende besturen openbaar

Nadere informatie

Reglement voor de raad van toezicht

Reglement voor de raad van toezicht Reglement voor de raad van toezicht Stichting V.O. Amsterdam-Zuid Versie 1.0 11 juli 2019 Stichting V.O. Amsterdam-Zuid Jan van Eijckstraat 47 1077 LH AMSTERDAM www.svoaz.nl info@svoaz.nl 020 676 3868

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Vereniging voor Christelijk VO Noord Oost Friesland

Algemeen Bestuur Vereniging voor Christelijk VO Noord Oost Friesland Algemeen Bestuur Vereniging voor Christelijk VO Noord Oost Friesland Bevoegd gezag Het bestuur van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noordoost Friesland in Dokkum is het bevoegd gezag

Nadere informatie

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Versie: 9 juni 2017 Vastgesteld door Raad van Toezicht en Raad van Bestuur: 21 juni 2017 Inleiding Met de Invoering

Nadere informatie

Vacaturetekst werving en selectie. Lid Raad van Toezicht Dongemond college. Raamsdonksveer - Made

Vacaturetekst werving en selectie. Lid Raad van Toezicht Dongemond college. Raamsdonksveer - Made Vacaturetekst werving en selectie Lid Raad van Toezicht Dongemond college Raamsdonksveer - Made Hengelo (o), 6 april 2019 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over het Dongemond college Algemene informatie Organisatiestructuur

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code. Deze bestaat uit een Raad van Toezicht en een Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noordoost Friesland zoekt nieuwe bestuursleden.

Algemeen Bestuur Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noordoost Friesland zoekt nieuwe bestuursleden. Algemeen Bestuur Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noordoost Friesland zoekt nieuwe bestuursleden. Wie komt ons bestuur versterken? Wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn,

Nadere informatie

Openbare profielschetsen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht van ATOS (versie 2012)

Openbare profielschetsen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht van ATOS (versie 2012) Openbare profielschetsen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht van ATOS (versie 2012) In de statuten behorend bij het Raad van Toezichtmodel is opgenomen dat de Raad van Toezicht een openbare profielschets

Nadere informatie

Toezichtkader Raad van Toezicht SGR

Toezichtkader Raad van Toezicht SGR Toezichtkader Raad van Toezicht SGR Vastgesteld door de Raad van Toezicht van SGR op 14 april 2015 Inleiding Vanaf 2011 zijn bij de SGR de functies van bestuur en intern toezicht gescheiden. Deze functiescheiding

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht 1.3. Reglement Raad van Toezicht. Positionering raad van toezicht in de stichting 1.1. De directie bestuurt de stichting en de raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en op de algemene

Nadere informatie

Organisatie- en functieprofiel. Achterhoek VO. Lid college van bestuur - Doetinchem met focus op bedrijfsvoering

Organisatie- en functieprofiel. Achterhoek VO. Lid college van bestuur - Doetinchem met focus op bedrijfsvoering Organisatie- en functieprofiel Achterhoek VO Lid college van bestuur - Doetinchem met focus op bedrijfsvoering Versie 20 januari 2017 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem voor meer informatie contact

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT (ONDERWIJSPROFIEL) CVO

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT (ONDERWIJSPROFIEL) CVO FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT (ONDERWIJSPROFIEL) CVO 1 Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam e.o. (CVO) 3 De organisatie 3 De missie en strategie 3 De structuur 3 De Ledenvergadering

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid 1 december 2017 Opdrachtgever ZorgSaam Voor meer informatie over de functie Truus

Nadere informatie

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Inleiding OSG Sevenwolden is een Openbare Scholengroep met drie scholen ondergebracht in zeven vestigingen in Heerenveen,

Nadere informatie

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK ALGEMEEN Woningstichting Wonen Vierlingsbeek is een kleine woningcorporatie (ca. 500 vhe) met een sterke lokale binding. De stichting wordt bestuurd door een

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Vastgesteld tijdens Algemene Vergadering 18 april 2019 2 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Vacature Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Stichting De Waalboog Nijmegen 13 maart 2019 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen MEMO Aan: Van: Voorzitter Stichtingsbestuur Legal Affairs Datum: 28 maart 2014 Onderwerp: Profielschetsen SB, Concept 3 Voor de invulling van de toezichthoudende functie van het Stichtingsbestuur van TiU

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT CVO

FUNCTIEPROFIEL TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT CVO FUNCTIEPROFIEL TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT CVO 1 Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving (CVO) 3 De organisatie 3 De missie en strategie 3 De structuur 3 De Ledenvergadering

Nadere informatie