Draaiboek voor het organiseren van B-actief activiteiten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Draaiboek voor het organiseren van B-actief activiteiten"

Transcriptie

1 Draaiboek voor het organiseren van B-actief activiteiten Voordat je begint met het organiseren van een B-actief activiteit is het handig om een aantal dingen te weten. Zo moet je onder andere weten wat je wilt gaan doen, waar, met wie, wanneer enzovoort. Dit draaiboek is ontwikkeld om je op weg te helpen en kun je gebruiken als basis voor alle B-actief activiteiten die je wilt organiseren. Sommige stappen uit het draaiboek sluiten bij de ene activiteit beter aan dan bij de andere. De volgorde van de stappen staat niet vast soms moet je al een stap vooruit denken en soms een stap terug. Lees voor het invullen van het draaiboek en het uiteindelijke aanvraagformulier altijd de B-actief spelregels door. De spelregels zijn te vinden op: Het gebruiken van dit draaiboek kan ook helpen bij het invullen van het B-actief aanvraagformulier. In het aanvraagformulier moeten een aantal dezelfde vragen beantwoord worden. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd mailen naar of contact zoeken met andere leden die eerder eenzelfde activiteit hebben uitgevoerd Veel succes!

2 Stap 1. Activiteit organiseren Zodra je een activiteit gaat organiseren is het belangrijk om te weten wat je wilt gaan doen. Kies een activiteit uit die voor jou leuk is om te organiseren en waar jij je goed bij voelt. De reden om een B-actief activiteit te organiseren is: ( Bijvoorbeeld: contact met lotgenoten, mensen met borstkanker in het zonnetje zetten, informatie geven over een bepaald onderwerp enzovoort.) Wat voor soort B-actief activiteit kan er georganiseerd worden?: (Grofweg kunnen de B-actief activiteiten in zes groepen verdeeld worden: prothesevoorlichting, themabijeenkomst, sportactiviteit/wandelen, inloop/lotgenotencontact, modeshow/verwendag en overig.) Met wie wil je de B-actief activiteit organiseren?: (Je mag een B-actief activiteit nooit alleen uitvoeren, er moet altijd een tweede contactpersoon zijn. Kies iemand waarmee je goed kunt opschieten en samenwerken. Probeer ook samen te werken met externe partners zoals ziekenhuizen en inloophuizen. Samen sta je sterker en zij beschikken misschien over goede ideeën, locatie, sprekers en geld.) Ken je iemand die ervaring heeft met het organiseren van een soortgelijke activiteit?: (Vraag eens tips en tricks en wissel ervaringen met elkaar uit. Kijk ook op onze website naar alle aangevraagde B-actief activiteiten en zoek contact met de contactpersonen van eenzelfde activiteit. Zie:

3 Stap 2. Voorbereiding en doel(groep) Bedenk wat je met de activiteit wilt bereiken en op welke doelgroep je, je wilt richten. Welk doel moet met de activiteit bereikt worden?: (Bijvoorbeeld: ervaringen delen, informatie overdragen, ontspannen enzovoort.) Voor wie is de activiteit bedoelt? : (Bijvoorbeeld: borstkankerpatiënten, ex-borstkankerpatiënten, erfelijk belasten, mensen met uitgezaaide borstkanker enzovoort. Het kan natuurlijk ook voor meerdere doelgroepen bestemd zijn.) Hoeveel deelnemers worden er verwacht? Minimum/maximum aantal deelnemers?: (Op basis hiervan kan er een schatting worden gemaakt wat betreft de kosten en de grootte van een eventuele ruimte.) Is er een evaluatie aanwezig van de voorgaande zelfde activiteit?: (Zo ja, neem punten uit deze evaluatie mee in de organisatie van de komende activiteit.)

4 Wie is de projectverantwoordelijke van de activiteit?: (De projectverantwoordelijke is de eerste contactpersoon en dus het aanspreekpunt van BVN.) Zijn er taken verdeeld?: (Wie is waar goed in en wie vindt wat leuk om te doen. Vul in de bovenste horizontale balk de namen in van de personen die aan de B-actief activiteit meewerken en vul in de linker verticale balk de taken in.) Naam.. Naam.. Naam.. Naam.. Naam..

5 Is er een plan B voor onverwachte situaties?: (Denk hierbij aan het wegvallen van één van de organisatoren, te veel aanmeldingen enzovoort.)

6 Stap 3. Waar en wanneer Een goede locatie en geschikte datum is van groot belang voor het slagen voor je activiteit. Denk hier dus goed over na. Datum: (Denk bij het kiezen van een datum aan de dagelijkse bezigheden van de doelgroep. Is er een schoolvakantie? Werken er veel mensen op die dag?) Tijd: (Denk ook bij het kiezen van een tijdstip aan de dagelijkse bezigheden van de doelgroep.) Locatie: (Komen er veel mensen met het openbaar vervoer? Zorg dan dat de locatie goed bereikbaar is vanaf het (bus)station. Komen er veel mensen met de auto? Zorg dan voor een locatie met voldoende parkeerplekken.)

7 Stap 4. Begroting Probeer de kosten zo goed mogelijk in te schatten, dit is vooral belangrijk wanneer je 80% vooraf wilt ontvangen. Kijk ook naar eventuele kosten van een eerder uitgevoerde activiteit om te vergelijken. Het maximale budget mag niet meer bedragen dan 500,- Wat schat je nodig te hebben?: (Lees voor het invullen van de begroting alle declaratieregels door. De declaratieregels kun je vinden op het declaratieformulier voor actieve leden op de website, deze staat onder BVN documenten ) Tip! Probeer te onderhandelen met eventuele partijen om de kosten te drukken. Type kosten Beschrijving Huurkosten Kosten voor attentie(s) Reiskosten Telefoonkosten Drukwerkkosten Kosten voor het versturen van uitnodigingen Kosten voor eten en drinken Kosten voor materialen Overige kosten - persoon 1. km van. naar... - persoon 2. km van. naar. - persoon 3. km van. naar. - persoon 4. km van. naar. Totaal (max. 500,-) Komt de begroting overeen met de declaratieregels van B-actief?: (Als de begroting niet voldoet aan de declaratieregels kan de B-actief activiteit niet goedgekeurd worden.)

8 Stap 5. Inhoud activiteit Om mensen naar jouw activiteit te krijgen is het belangrijk om de inhoud van de activiteit aantrekkelijk te maken. Zorg dat de inhoud van de activiteit goed aansluit bij de doelgroep. Sluit de activiteit aan bij eventuele wensen van de deelnemers?: (Als de activiteit aansluit bij wensen van de deelnemers zal de activiteit succesvoller zijn) Wat is de duur van de activiteit?: (Zorg dat er genoeg tijd is voor verschillende onderdelen en maak het programma aansluitend. Laat een activiteit ook niet onnodig lang duren.) Tip! Laat iemand de tijd bewaken zodat de activiteit niet heel erg uit kan lopen Wordt er ook samengewerkt met externen?: (Denk aan ziekenhuizen, inloophuizen, sprekers, lingeriezaken enzovoort. ) Is er een attentie voor externen die iets betekenen voor de activiteit?: (Het maximale bedrag voor een attentie (bloemen en/of bon) bedraagt 25,-. Als hij of zij reiskosten wilt declareren wordt het bedrag lager.) Wordt er gebruik gemaakt van folders en PR materiaal van BVN?: (Folder en PR materiaal kan aangevraagd worden via: B-actief flyers, posters en postkaarten vind je op:

9 Je bent nu klaar om je B-actief aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar Je vindt het aanvraagformulier op: Na goedkeuring van het B-actief team kun je verder met je activiteit en kun je verdergaan met de stappen 6 t/m 8 van dit draaiboek. Het is aan te raden deze stappen ook al door te nemen voor het versturen van het aanvraagformulier. Je bent nu klaar om je B-actief aanvraagformulier in te vullen en te

10 Stap 6. Uitnodigen Bij de meeste activiteiten wil je zoveel mogelijk mensen naar je activiteit toetrekken. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk om van meerdere kanalen gebruik te maken. Is er een pakkende naam voor je activiteit? (Een pakkende naam kan mensen nieuwsgierig en enthousiast maken) Moeten mensen zich aanmelden? Wat is de uiterste aanmeldingsdatum? Waar moeten mensen zich aanmelden? Staat alle informatie in de uitnodiging?: (Inhoud van activiteit, datum, tijd, adres, eventuele kosten, eventuele wijze van aanmelding) Zijn alle actuele ( )adressen aanwezig?

11 Wordt er social media gebruikt om de activiteit onder de aandacht te brengen?: (Facebook, Twitter, Hyves enzovoort.) Zijn er (regionale)kranten aangeschreven?: (Het kan verstandig zijn om voor de zekerheid meerdere kranten aan te schrijven) Is de BVN gevraagd om de activiteit op de BVN agenda op de website te zetten?: (Mail naar met alle informatie die je in de agenda wilt hebben. Voor het plaatsen van de activiteit in de agenda is er sowieso een datum, plaats, tijd en wervend stukje tekst nodig. Eventueel kan er ook een foto of een link worden toegevoegd.) Tip! Wil je eigen activiteiten zelf op de BVN agenda plaatsen? Dat kan! Mail en leer hoe je zelf activiteiten op de website kunt plaatsen.

12 Stap 7. De dag van de activiteit Zorg dat je op de dag van de activiteit alle voorbereidingen op tijd treft. Zijn de projectverantwoordelijke (eerste contactpersoon) en andere organisatoren op tijd aanwezig? Is het duidelijk wie of hoeveel personen er komen? (Houd altijd rekening met personen die onverwacht komen) Is er een camera aanwezig om foto s te maken van de activiteit? (Bij de uiteindelijke verantwoording moet ook minstens 1 foto zitten. Willen de deelnemers in verband met privacy niet op de foto maak dan een foto van de activiteit waarop geen personen te zien zijn.) Staat alles op de gewenste manier klaar? Is er iemand die de deelnemers ontvangt? (Vooral op grote locaties zoals in ziekenhuizen en scholen kan het verstandig zijn om een gastvrouw bij de deur te zetten)

13 Wordt de tijd door iemand bewaakt? (Zorg dat de activiteit niet uitloopt. Houd rekening met andere afspraken die de deelnemers kunnen hebben.)

14 Stap 8. Evaluatie Van een evaluatie kun je erg veel leren. Door te evalueren kunnen volgende activiteiten alleen maar (nog) beter worden. Is er een evaluatiemoment geprikt? Hebben de deelnemers ook een evaluatieformulier ingevuld? (Denk aan de privacy van de deelnemers en zorg er voor dat het evaluatieformulier ook anoniem ingevuld kan worden) Is er afgesproken wie de verantwoording voor BVN maakt? (Stuur de verantwoording op naar en stuur de originele betaalbewijzen apart op via de post.) Zijn er tips voor de volgende keer? (Neem deze tips zeker mee!) Lever de verantwoording en alle originele betaalbewijzen in bij BVN. Na het ontvangen van beide producten kijken wij alles na voor een akkoord. Vervolgens worden de door jou gemaakte kosten gedeclareerd en sturen wij het afrondingsformulier naar je op. Hiermee is jouw B-actief activiteit definitief afgerond!

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven. Versie 1.0

Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven. Versie 1.0 Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven Versie 1.0 Inhoudsopgave 1! Inleiding... 3! 2! Algemene info... 4! 2.1! Kas... 4! 2.2! Bankrekeningen... 4! 2.2.1!

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

Handleiding Voor de Personeelscyclus!

Handleiding Voor de Personeelscyclus! Handleiding Voor de Personeelscyclus! Om goede professionele kinderopvang te blijven bieden moeten we ons blijven ontwikkelen. In deze handleiding lees je hoe we dat doen. We doorlopen elke twee jaar een

Nadere informatie

Periode 1 & 2: Manier van inleveren.

Periode 1 & 2: Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel, budget,

Nadere informatie

HANDLEIDING KLEINSCHALIGE INFORMATIEBIJEENKOMST

HANDLEIDING KLEINSCHALIGE INFORMATIEBIJEENKOMST HANDLEIDING KLEINSCHALIGE INFORMATIEBIJEENKOMST Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een

Nadere informatie

Handleiding. Invoeren werkbrief

Handleiding. Invoeren werkbrief Handleiding Invoeren werkbrief Een werkbrief invoeren in my.tentoo Deze handleiding helpt jou bij het invoeren van je werkbrief in my.tentoo. Stap voor stap wordt in dit document uitgelegd wat je moet

Nadere informatie

Werkwijze bij het verzorgen van een voorlichting

Werkwijze bij het verzorgen van een voorlichting Werkwijze bij het verzorgen van een voorlichting 27 februari 2012 Toelichting: NFK biedt op dit moment 2 voorlichtingen aan: 1. Kanker en vermoeidheid 2. Werk en re-integratie bij kanker De voorlichting

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 11: Mijn vrije tijd besteden Praktijkkern d: Leuke dingen doen in je vrije tijd Thema Praktijkkern 11. Mijn vrije tijd besteden

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie Draaiboek De organisatie van een beweegactie Door regelmatig te bewegen kunnen de ademhalingsklachten verminderen en raak je minder vermoeid. Getrainde spieren hebben namelijk minder zuurstof nodig dan

Nadere informatie

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling Organiseer samen een WJD-dienstenveiling INHOUD De WJD-dienstenveiling... 3 Stappenplan... 4 bijlage 1: Contactlijst... 6 Bijlage 2: Afsprakenlijst... 7 Bijlage 3: Plan van aanpak... 8 Bijlage 4: Ideeën

Nadere informatie

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement PR-BEGELEIDING Na initiatie van een evenement Voorwoord Jouw evenement gaat er komen bij SETUP! Naast de productie en inhoud is de PR & Communicatie van het evenement bij SETUP een belangrijk onderdeel.

Nadere informatie

HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP

HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP 1 Inhoudsopgave: 1. Aanmelding bij portal King Arthur Groep 3 2. Inloggen en wijzigen AFAS portaal 5 3. Uploaden van documenten AFAS portaal 7 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Welkom bij Parnassia Groep In deze folder tref je belangrijke informatie over het starten als vrijwilliger bij Parnassia Groep. De meerwaarde die je als vrijwilliger

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀

䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀 䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀 Voorwoord Wat fijn dat jij een Prayer Night wil organiseren en samen met andere jongeren tot God wil bidden en Hem wil aanbidden. Begin de voorbereiding met gebed en vraag

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

HANDLEIDING HUISKAMERBIJEENKOMSTEN

HANDLEIDING HUISKAMERBIJEENKOMSTEN HANDLEIDING HUISKAMERBIJEENKOMSTEN Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Draaiboek 12 november 2015

Draaiboek 12 november 2015 Draaiboek 12 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 10 Voorwoord... 11 Wat is de dag van de mobiliteit?... 12 Planning... 13 Stappenplan... 14 Stap 1: Aanleveren van de werkplekken... 14 Stap 2:

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

HOE SCHRIJF JE EEN VACATURETEKST?

HOE SCHRIJF JE EEN VACATURETEKST? Nadat je een profiel hebt aangemaakt op het platform kun je aan de slag met het plaatsen van vacatures. Je moet hiervoor een aantal velden invullen: TITEL Benoem in één zin (5 tot 10 woorden) op een pakkende

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING HAAGS SPORTINITIATIEF DEN HAAG 2017

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING HAAGS SPORTINITIATIEF DEN HAAG 2017 AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING HAAGS SPORTINITIATIEF DEN HAAG 2017 HOE DIEN IK EEN AANVRAAG IN? Vul het aanvraagformulier in op de computer, en sla deze op als bestand op je computer. Vul hieronder

Nadere informatie

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 1 Inhoud I. Doel vrijwilligersbeleid 3 II. Visie op vrijwilligerswerk 3 III. Uitgangspunten 3 IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 V. Vrijwilligersvoorwaarden 4 VI. Bijlagen: Bijlage I: Vrijwilligersovereenkomst

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

HANDLEIDING HUISKAMERBIJEENKOMSTEN

HANDLEIDING HUISKAMERBIJEENKOMSTEN HANDLEIDING HUISKAMERBIJEENKOMSTEN Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Online profileren voor zorgprofessionals

Online profileren voor zorgprofessionals Online profileren voor zorgprofessionals Welkom! Tommie Niessen - Verpleegkundige - Schrijver/blogger - Videomaker Tommie in de zorg Wat gaan we doen? Vragen? Gewoon stellen! Online profileren Hoe ben

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER HAAGS SPORTINITIATIEF

AANVRAAGFORMULIER HAAGS SPORTINITIATIEF AANVRAAGFORMULIER HAAGS SPORTINITIATIEF Omschrijf jouw Haags Sportinitiatief en dien deze in via de website www.haagssportinitiatief.nl Stap 1. Omschrijving van jouw Haags Sportinitiatief (gebruik bij

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

Functionaris Naam Paraaf Werkgroep Educatie Marijke Heijne wg

Functionaris Naam Paraaf Werkgroep Educatie Marijke Heijne wg Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afdeling Delfland Postbus 133 2600 AC DELFT afdelingdelfland@knnv.nl www.knnv.nl/afdelingdelfland twitter: KNNVafdDelfland facebook: KNNV-afdeling-Delfland

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

Plan van aanpak ZOJP-carrousel

Plan van aanpak ZOJP-carrousel Plan van aanpak ZOJP-carrousel Organisatie algemeen Definitieve datum hangt samen met de beschikbaarheid van de locatie en de sprekers. Check vooraf of er geen andere belangrijke bijeenkomsten zijn op

Nadere informatie

Wilt u de vragenlijst liever op de computer invullen? Ga op internet dan naar de volgende link:

Wilt u de vragenlijst liever op de computer invullen? Ga op internet dan naar de volgende link: Welke dag is het vandaag? - - [dag] [maand] [jaar] Beste deelnemer, U gaat oefenen met sociale media. De bibliotheek helpt u daar graag bij. Wij willen u daarom enkele vragen stellen. Het invullen duurt

Nadere informatie

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! Werkboek Startmodule - tips Hoe je het meeste leert # Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! 2 Startmodule,

Nadere informatie

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop

@gheijkoop of @triqle. Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Hoe nieuwe media tijd kunnen besparen bij het organiseren van een evenement of congres SOCIAL MEDIA Linkedin Twitter Facebook Hyves Youtube Flickr Slideshare Foursquare

Nadere informatie

Draaiboek. Regiocoördinatoren NVDK. September 2010 1

Draaiboek. Regiocoördinatoren NVDK. September 2010 1 Draaiboek Regiocoördinatoren NVDK September 2010 1 Inhoud 1. overzicht jaarlijkse taken regiocoördinatoren (pagina 3) 2. taak-/functieomschrijving regiocoördinator (pagina 4) 3. taak-/functieomschrijving

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTPREMIE

AANVRAAGFORMULIER PROJECTPREMIE AANVRAAGFORMULIER PROJECTPREMIE 1. Identificatie van de aanvrager Naam aanvrager/vereniging Rechtsvorm Naam contactpersoon Contactadres Telefoonnummer e-mail Website Rekeningnummer Rekeningnummer op naam

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS)

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Door de 6de Staatshervorming is VDAB vanaf 1/1/2017 bevoegd voor het verlenen van vrijstellingen voor het volgen van een opleiding,

Nadere informatie

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB Declaratiereglement Versie 3.0 Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB 21-09-2017 op: Ingangsdatum: 21-09-2017 1. Uitgaven gedaan ten behoeve van de vereniging zijn declarabel

Nadere informatie

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk? Inhoudsopgave Wat is Bouwcenter Academy?... 3 Focus op zelf doen... 3 Bouwcenter Academy certificaat... 3 Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?... 3 Klantenbinding... 3 Versterking innovatiepositie...

Nadere informatie

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl Checklist evenementen Een checklist voor evenementen helpt u om uw evenement succesvol te plannen, te organiseren en te evalueren. Om u te helpen uw evenement tot een succes te maken, bieden we u graag

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen

Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen Pilot 2018-2019 Aanvraag formulier Stimuleringssubsidie Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen Bestemd voor lokale verenigingen om een

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008 Opzet Draaiboek Symposium Datum Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het ROC vanuit diverse gezichtspunten

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie Intercultureel samenleven Samen leven dienst sociale netwerken

Aanvraag projectsubsidie Intercultureel samenleven Samen leven dienst sociale netwerken Datum ontvangst: Dossiernummer:................................. (wordt door onze dienst ingevuld) Aanvraag projectsubsidie Intercultureel samenleven Samen leven dienst sociale netwerken Dit aanvraagformulier

Nadere informatie

L E I D R A A D BUITENLANDSE REIS

L E I D R A A D BUITENLANDSE REIS L E I D R A A D BUITENLANDSE REIS Organisatie Voor het organiseren van buitenlandse reizen van de Hobby Caravan Club H.C.C. is een leidraad opgesteld. Deze leidraad is opgedeeld in een aantal logisch te

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij films Films en auteursrecht De bioscoopfilm is net afgelopen en je blijft nog even zitten om de aftiteling van de film te bekijken. Dat duurt lang zeg. Zoveel namen. Hebben al

Nadere informatie

1. Declareren Reiskosten en VOG voor stagiaires en vrijwilligers

1. Declareren Reiskosten en VOG voor stagiaires en vrijwilligers Declaraties 1. Declareren Reiskosten en VOG voor stagiaires en vrijwilligers 1. De vrijwilliger of stagiair kan na het inloggen in de portal (https://83176test.afasonline.com/login?url=%2f) een declaratie

Nadere informatie

Collecte Gids 2016. Handleiding voor coördinatoren

Collecte Gids 2016. Handleiding voor coördinatoren Collecte Gids 2016 Handleiding voor coördinatoren Bedankt! Vanuit Alzheimer Nederland ondersteunen wij u graag met het opzetten van een geweldige collecte. Deze handleiding helpt u daarbij. Maar voordat

Nadere informatie

Privacyverklaring. De Kleine Ambassade. Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam, Nederland, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Privacyverklaring. De Kleine Ambassade. Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam, Nederland, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer Privacyverklaring De Kleine Ambassade Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam, Nederland, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24475497 Waarom deze privacyverklaring? De Kleine Ambassade vindt

Nadere informatie

Voorbeeldexamen Maatschappelijk Formeel. Deel B: Schriftelijk gedeelte

Voorbeeldexamen Maatschappelijk Formeel. Deel B: Schriftelijk gedeelte Voorbeeldexamen Maatschappelijk Formeel Deel B: Schriftelijk gedeelte Naam: Voornaam: Geboortedatum: Naam van de instelling: Land: Taak 1 30 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt

Nadere informatie

Draaiboek: Netwerkbijeenkomsten en intervisie sessies voor starters/studenten

Draaiboek: Netwerkbijeenkomsten en intervisie sessies voor starters/studenten Draaiboek: Netwerkbijeenkomsten en intervisie sessies voor starters/studenten Geplande programma 1. Welkom 2. Thema-opdracht 3. Introductie netwerk 4. Inleiding gastdocent 5. Oefenopdrachten 6. Pauze 7.

Nadere informatie

Instructies voor het invullen van declaraties met behulp van de zelfbedieningsmodule van Raetonline (versie 14 november 2011)

Instructies voor het invullen van declaraties met behulp van de zelfbedieningsmodule van Raetonline (versie 14 november 2011) Instructies voor het invullen van declaraties met behulp van de zelfbedieningsmodule van Raetonline (versie 14 november 2011) Algemeen Er zijn voorlopig acht declaratieformulieren klaar gezet die niet

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING HAAGS SPORTINITIATIEF DEN HAAG 2017

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING HAAGS SPORTINITIATIEF DEN HAAG 2017 AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING HAAGS SPORTINITIATIEF DEN HAAG 2017 Stap 1. Korte omschrijving van jouw Haags Sportinitiatief (gebruik bij elk antwoord maximaal 75 woorden) Wat ga je organiseren: Waarom

Nadere informatie

DECLARATIEPROTOCOL PINK!

DECLARATIEPROTOCOL PINK! DECLARATIEPROTOCOL PINK! Yves Schamp PENNINGMEESTER 30 mei 2016 Inhoudsopgave Hoe declaraties indienen?... 2 Wat wordt wel en niet vergoed?... 3 Bijlage 1: Declaratie OV-kosten (voorbeeld)... 4 Bijlage

Nadere informatie

Handleiding. invoeren werkbriefje

Handleiding. invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

Goed idee: ik wil een straatfeest organiseren!

Goed idee: ik wil een straatfeest organiseren! Goed idee: ik wil een straatfeest organiseren! Interesse peilen bij straatgenoten en datum prikken SUBSIDIE aanvragen bij wijkvereniging via formulier penningmeester@vonderkwartier.nl Spullen Lenen UIt

Nadere informatie

Project Mens&Maatschappij. Hoofdstuk 5. Mensen en regels. Namen: Klas:

Project Mens&Maatschappij. Hoofdstuk 5. Mensen en regels. Namen: Klas: Project Mens&Maatschappij Hoofdstuk 5. Mensen en regels Namen: Klas: Introductie Stap 1Macht Schrijf samen zo veel mogelijk woorden op die te maken hebben met macht. Stap 2 Macht hebben Maak de zin samen

Nadere informatie

L E I D R A A D BUITENLANDSE REIS

L E I D R A A D BUITENLANDSE REIS L E I D R A A D BUITENLANDSE REIS Organisatie Voor het organiseren van buitenlandse reizen van de Hobby Caravan Club H.C.C. is een leidraad opgesteld. Deze leidraad is opgedeeld in een aantal logisch te

Nadere informatie

Handleiding. De Regiotour organiseren in jouw ziekenhuis. Handleiding : Organiseren regiotour in eigen ziekenhuis Pagina 1

Handleiding. De Regiotour organiseren in jouw ziekenhuis. Handleiding : Organiseren regiotour in eigen ziekenhuis Pagina 1 Handleiding De Regiotour organiseren in jouw ziekenhuis Handleiding : Organiseren regiotour in eigen ziekenhuis Pagina 1 Inleiding Voor je ligt een handleiding over het organiseren van de regiotour binnen

Nadere informatie

Ledenonderzoek Dinsdag 18 april Powered by

Ledenonderzoek Dinsdag 18 april Powered by Ledenonderzoek 2017 Dinsdag 18 april 2017 Powered by Samenvatting uitkomsten (1) Algemeen BVN biedt waardevolle informatie is de belangrijkste reden om lid van BVN te worden. Mensen die contact hebben

Nadere informatie

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop Handleiding actieplatform Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop (versie 1.0) Elk team kan een eigen actie starten, wist je dat je deze actie ook online kunt aanmaken op het actieplatform? Je

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007 Opzet Draaiboek Symposium Versie van 11 oktober Datum 11 oktober Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder Waardeoverdracht Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder GEFELICITEERD! EEN NIEUWE BAAN Een nieuwe baan, andere collega s en misschien wel andere werkzaamheden. Een nieuwe

Nadere informatie

Stap voor Stap handleiding declaraties

Stap voor Stap handleiding declaraties Stap voor Stap handleiding declaraties Algemeen Om de gemaakte kosten op een snelle en correcte wijze uitbetaald te krijgen, dienen de declaraties aan bepaalde voorwaarden en regels te voldoen. Wanneer

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Les 1: Je eigen vredesspreuk bedenken Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje op www.nieuwsbegrip.nl. Let er vooral op wat vrede precies betekent.

Nadere informatie

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk? Inhoudsopgave Wat is Bouwcenter Academy?... 3 Focus op zelf doen... 3 Bouwcenter Academy certificaat... 3 Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?... 3 Klantenbinding... 3 Versterking innovatiepositie...

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT Jaimy Rademakers, Commissaris PR 2012-2013 Elza Kwekkeboom, Commissaris PR 2013-2014 Beste lezer, Voor je ligt het promotiebeleid van Magister JFT. Lees dit document zorgvuldig

Nadere informatie

Stappenplan. Organiseer uw Zwem4daagse in 9 stappen

Stappenplan. Organiseer uw Zwem4daagse in 9 stappen Organiseer uw Zwem4daagse in 9 stappen 11 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Het stappenplan... 3 Algemene adviezen... 3 Stap 1: Een datum kiezen... 3 Stap 2: Wie zijn je deelnemers?... 4 Stap 3: Inschrijven

Nadere informatie

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen Jouw doelgroep kiezen voor je praktijk! Het kiezen van een doelgroep is cruciaal voor het succes van je praktijk. Vaak is jouw doelgroep een groep mensen waar jij affiniteit mee hebt. Het zijn mensen met

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

1. Verwachtingen en motivatie. 2. Verwachtingen en motivatie. -Kennismakingsgesprek verwachtingen uitspreken <--->

1. Verwachtingen en motivatie. 2. Verwachtingen en motivatie. -Kennismakingsgesprek verwachtingen uitspreken <---> 1. Verwachtingen en motivatie -Kennismakingsgesprek verwachtingen uitspreken -Tussentijdse evaluatie : - Hoe hebben ze een periode / activiteit ervaren - Wat zouden ze zelf in toekomst toevoegen

Nadere informatie

Financiële richtlijnen: activiteitensubsidie gezondheidspromotie

Financiële richtlijnen: activiteitensubsidie gezondheidspromotie Financiële richtlijnen: activiteitensubsidie gezondheidspromotie Het invullen van het financieel plan (aanvraagformulier) Op het aanvraagformulier vindt u een financieel plan. In dit plan vult u de verwachte

Nadere informatie

Aanvraag studietoelage als persoon ten laste

Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Beste student Wil je een aanvraag voor een studietoelage van de Vlaamse overheid indienen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is dit document een

Nadere informatie

Richtlijnen Longpunt

Richtlijnen Longpunt Project: Longpunt Projectleider: Larissa Exalto Richtlijnen Longpunt In dit Longfonds document worden de richtlijnen rondom de praktische uitvoering van het opstarten en organiseren van een Longpunt besproken.

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een succesvol event

Tips voor de organisatie van een succesvol event In cl us dr ie f aa ib oe k & ch ec kl is t Tips voor de organisatie van een succesvol event Inhoud Inhoud 1. Doelgroep 2. Datum 3. Locatie 4. Catering 5. Invulling 6. Uitnodiging 7. Checklist 8. Draaiboek

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

Stappenplan X-ZJON! activiteit

Stappenplan X-ZJON! activiteit Stappenplan X-ZJON! activiteit Je wilt een X-ZJON! activiteit organiseren met behulp van subsidie van de gemeente. In dit plan vind je zes stappen die jou helpen bij de voorbereidingen. Deze stappen zijn

Nadere informatie

Werking ouderportal: U krijgt in de bovenste balk de volgende kopjes te zien:

Werking ouderportal: U krijgt in de bovenste balk de volgende kopjes te zien: Werking ouderportal: De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen en in gebruik nemen van een nieuw computersysteem. In dit systeem gaan veel zaken automatisch en hoeven er minder

Nadere informatie

Declaratieregeling Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Declaratieregeling Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Declaratieregeling 2018 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Inhoudsopgave 1. Doel van de declaratieregeling... 3 2. Uitgangspunten bij het samenstellen van de declaratieregeling... 3 3. Welke kosten

Nadere informatie