Aanvraag studietoelage als persoon ten laste

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvraag studietoelage als persoon ten laste"

Transcriptie

1 Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Beste student Wil je een aanvraag voor een studietoelage van de Vlaamse overheid indienen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is dit document een handig hulpmiddel voor jou! Let op: de studietoelage kan ten vroegste vanaf 1 augustus van het betrokken academiejaar aangevraagd worden, maar moet uiterlijk 1 juni van het betrokken academiejaar ingediend zijn bij de Vlaamse overheid.!! In functie van het te betalen studiegeld hanteert de Karel de Grote-Hogeschool een andere, interne deadline: wie zich inschrijft aan het tarief voor beursstudenten, dient zijn aanvraag studietoelage te doen vóór 1 november van het betrokken academiejaar. Wie zijn aanvraag niet of later indient, zal gevraagd worden om inschrijvingsgeld bij te betalen tot het tarief van nietbeursstudent.

2 Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Digitale aanvraag We raden je aan om je aanvraag digitaal te doen. Digitale aanvragen worden namelijk sneller verwerkt. Je hebt hiervoor nodig: ofwel: je digitale identiteitskaart (eid) met pincode en een kaartlezer als je geen kaartlezer hebt maar je kent wel je pincode, dan kan je in de mediatheek op de campus of aan de balie van KdG Stuvo gebruik maken van een computer met kaartlezer ken je je pincode niet (meer)? Neem dan contact op met je gemeentebestuur of klik hier. ofwel: een federaal token heb je geen federaal token, klik dan hier.

3 Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Aanvraag op papier Je kan je aanvraag ook per post versturen. Je kan een invulformulier krijgen bij KdG Stuvo of het downloaden op de website van de Afdeling Studietoelagen. Hou rekening met een langere verwerkingstijd. Tips: Neem je tijd om de aanvraag te doen. Lees aandachtig alle vragen. Als je op een bepaald moment niet meer verder kan omdat je (nog) niet over bepaalde informatie beschikt, kan je de aanvraag bewaren en later terug hernemen. (!! Let op: je aanvraag is dan nog NIET ingediend! Je moet later je aanvraag terug oproepen om ze verder af te werken om dan definitief in te dienen). Hieronder vind je een stappenplan, als hulpmiddel tijdens je aanvraag. Bij vragen kan je KdG Stuvo contacteren of kom langs tijdens de permanentiemomenten van de sociale dienst: maandag t/m woensdag ( u), donderdag en vrijdag (9u-12.30u). Veel succes!

4

5 Klik bij de rubriek veel gezocht op Je aanvraag online indienen en opvolgen.

6 Klik op Aanmelden.

7 Meld je aan met je eid (hou je pincode bij de hand) of met je federaal token (zorg dat je je gebruikersnaam en paswoord bij je hebt).

8 Klik op Een aanvraag indienen. Tip: na het indienen van je aanvraag kan je via deze weg ook je dossier opvolgen.

9 De aanvraag gaat nu van start! Vraag 1: Situatie A: Ben je als student aangemeld met de eid of token van je ouder, of ben je de ouder en ben je met jouw eid aangemeld, kies dan voor het eerste bolletje Ik ben de persoon die voorziet in het onderhoud van de leerlingen of studenten. Situatie B: Ben je als student aangemeld met jouw eigen eid of token, duid dan het tweede bolletje aan Ik ben de student zelf en.

10 Op dezelfde pagina vind je onderaan vraag 2: Situatie A: Als je één of meerdere aanvragen voor het hoger onderwijs wil indienen, kies dan voor het eerste bolletje Enkel aanvragen voor het hoger onderwijs. Situatie B: Kies voor het laatste bolletje indien je zowel aanvragen voor het hoger als voor het secundair (inclusief Syntra), lager en/of kleuteronderwijs wil indienen. Klik nadien op volgende.

11 Er verschijnen automatisch gegevens uit het rijksregister van alle personen die op dat adres gedomicilieerd staan. Selecteer de persoon die voorziet in het onderhoud van de student. Klik op volgende.

12 Er volgt een invulformulier voor de persoon die voorziet in het onderhoud van de student, in 3 delen. Deel 1: de persoonsgegevens staan al voor een deel automatisch ingevuld. De rest dien je zelf nog aan te vullen. De velden met een * zijn verplicht in te vullen. Tip: indien je vragen hebt, kan je steeds klikken op i voor meer info. Klik daarna op volgende.

13 Deel 2 gaat over het inkomen van de persoon die instaat voor het onderhoud. Duid aan wat van toepassing is. Als één van de vermelde inkomsten van toepassing is dan dien je attesten van die inkomsten toe te voegen bij je aanvraag voor de periode januari 2012 t/m december 2012 bv. een attest van het OCMW met vermelding van je leefloon, een attest van de FOD Sociale Zekerheid met vermelding van je inkomensvervangende tegemoetkoming (tip: dit is geen ziekte- of invaliditeitsuitkering uitgekeerd door een ziekenfonds).

14 Vervolg van Deel 2. Vul aan en klik vervolgens op Volgende. Als er sprake is van alimentatie moeten volgende bewijsstukken bezorgd worden aan de Afdeling Studietoelagen: - 12 rekeninguittreksels, of - 1 rekeninguittreksel met vermelding x 12 of - meerdere rekeninguittreksels telkens met vermelding x zodat het jaarbedrag kan vastgesteld worden. Als je het alimentatiegeld cash ontvangt dan moet je het document Attest verklaring alimentatie in 2012 invullen dat je hier (zie extra informatie ) kan downloaden en een verklaring bezorgen van de ouder die het alimentatiegeld betaalt. Als je bij één ouder woont die geen alimentatiegeld ontvangt (bv. bij co-ouderschap), dan moet je dit document ook invullen.

15 Deel 3: duid aan wat van toepassing is voor de inwonenden. Klik vervolgens op volgende.

16 Vervolgens word je (in 3 delen) gevraagd om de gegevens van de student in te vullen. Deel 1: de persoonsgegevens staan al voor een deel automatisch ingevuld; de rest dien je zelf nog aan te vullen. Klik vervolgens op volgende.

17 Deel 2: duid aan of de student al dan niet op kot zit en of hij fiscaal ten laste is van de ouder(s). Als de student fiscaal ten laste is van iemand anders (bv. in geval van pleegzorg), duid dan het laatste bolletje aan en vul de gegevens van de persoon aan. Klik vervolgens op volgende.

18 Deel 3: duid het bolletje aan dat van toepassing is. Klik vervolgens op volgende.

19 Je krijgt een overzicht waarin je, indien gewenst, alles nog eens kan nakijken via de knoppen controleren. Als je een opmerking hebt, kan je deze invullen in het veld onderaan. Klik vervolgens op volgende.

20 Voeg, indien nodig, documenten toe aan je aanvraag door ze op te laden. Let op: lees goed de instructies voor het opladen van de bestanden. Tip: scan documenten in een lage resolutie. Het document is pas toegevoegd nadat je op opladen hebt gedrukt. De titel van het document verschijnt op de pagina. Je kan ook je aanvraag indienen zonder documenten en deze later toevoegen aan je dossier. Klik vervolgens op volgende.

21 Om je aanvraag te kunnen indienen, verklaar je je akkoord met onderstaande verklaring. Neem deze verklaring eerst door. Stap 1: vink het vakje ik ga akkoord aan. Stap 2: klik op indienen.

22 Proficiat! Je aanvraag is nu ingediend. Je kan nu een bevestiging en een overzicht van je aanvraag afdrukken of opslaan. Bewaar dit als bewijs van je aanvraag. Hou de correspondentie van de Afdeling Studietoelagen goed in de gaten, zodat je op de hoogte bent als er nog extra documenten worden opgevraagd. Je heb je aanvraag al gedaan (op papier of digitaal), maar moet nog documenten toevoegen? Dat kan! Via post (de gegevens vind je terug op OF online via het vraagformulier (contactformulier) vul de nodige gegevens in kies bij type voor Vervolledigen van de aanvraag verzenden van bijlagen kies bij jaar voor vul het formulier verder in je kan bijlagen toevoegen Let op: Klik op 'Voeg bijlage toe' nadat je een bijlage hebt opgeladen. Pas als alle gewenste bestanden in de onderste lijst staan mag je op 'volgende' klikken. Volgende bestandsformaten zijn mogelijk als bijlage: bmp, gif, jpg, jpeg, png, tif doc, docx, pdf, rtf, txt html, htm, ppt, pptx, xls, xlsx

23 Tips voor het opladen van bijlagen - laad max. 20 bijlagen op - meer dan 20 bijlagen? vul het formulier een 2 e keer in - max. bestandsgrootte per bijlage = 1 MB - max. grootte van alle bijlagen samen = 12 MB - verstuur de bijlagen per post als de genoemde bestandstypes of grootte niet overeenkomen - zorg ervoor dat er in de naam van het bestand geen spaties of speciale tekens staan (/ * +, ) Wacht niet te lang met het toevoegen van documenten aan je aanvraag. Je aanvraag wordt pas behandeld als ze volledig is. De termijn hiervoor bedraagt sowieso minstens 2 maanden. Je dossier moet ten laatste op 31/12/2015 vervolledigd zijn. Nadien wordt het niet meer behandeld.

24 Nog vragen? Graag meer info over onze dienstverlening? KdG Stuvo Studentenvoorzieningen Karel de Grote- Hogeschool Gemeentestraat ANTWERPEN T E stuvo@kdg.be W kdgstuvo #kdgstuvo Je mag steeds vrijblijvend feedback geven over dit draaiboek via stuvo@kdg.be. Zo kunnen we, indien nodig, verbeteringen doorvoeren.

25 >> terug naar onze website

Aanvraag studietoelage als persoon. ten laste

Aanvraag studietoelage als persoon. ten laste Aanvraag studietoelage als persoon Beste student, ten laste Wil je een aanvraag voor een studietoelage van de Vlaamse overheid indienen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan heeft KdG Stuvo met

Nadere informatie

Burgertoken & Studietoelage Vlaamse overheid

Burgertoken & Studietoelage Vlaamse overheid Burgertoken & Studietoelage Vlaamse overheid Wat is een token? Een token is een persoonlijke kaart met 24 codes. Verschillende overheidsinstanties (zoals de dienst studietoelagen, tax-onweb, studentenportaal,

Nadere informatie

Instructies en aandachtspunten project DAF intermediair

Instructies en aandachtspunten project DAF intermediair Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs Kwalificaties & Studietoelagen Afdeling School- en Studietoelagen Instructies en aandachtspunten project DAF intermediair Inhoudstafel 1. Optreden als intermediaire

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik!

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik! Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.ik.nl en log in met je klant- of verzekerdenummer en wachtwoord. Klik rechtsboven op inloggen. Heb je nog geen persoonlijk account? Maak deze dan eerst aan.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE academiejaar 2013 2014

AANVRAAGFORMULIER INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE academiejaar 2013 2014 STIP THOMAS MORE MECHELEN Adres: Zandpoortvest 11, 2800 Mechelen Tel.: +32(0)15 369 140 Fax: +32(0)15 369 149 E-mail: stip.mechelen@thomasmore.be www: www.thomasmore.be/stipmechelen AANVRAAGFORMULIER INFORMATIEVE

Nadere informatie

school- en studietoelagen Vlaanderen is onderwijs Vraag ze op tijd aan (vanaf de kleuterschool).

school- en studietoelagen Vlaanderen is onderwijs Vraag ze op tijd aan (vanaf de kleuterschool). Vlaanderen is onderwijs school- en studietoelagen Vraag ze op tijd aan (vanaf de kleuterschool). Gaat je kind naar school? Vraag dan een school- of studietoelage aan de Vlaamse overheid. Dat kan al vanaf

Nadere informatie

INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE VOOR VERMINDERD STUDIEGELD EN/OF VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE Academiejaar

INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE VOOR VERMINDERD STUDIEGELD EN/OF VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE Academiejaar INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE VOOR VERMINDERD STUDIEGELD EN/OF VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE Academiejaar 2019-2020 Je betaalt verminderd studiegeld als beursstudent als je (gezins)inkomen onder

Nadere informatie

Hoe dien ik een online aanvraag in? (als werknemer)

Hoe dien ik een online aanvraag in? (als werknemer) Hoe dien ik een online aanvraag in? (als werknemer) Aanmelden Via mail ontving je een link om je aanvraag te vervolledigen. Klik op deze link. Het is heel belangrijk dat je deze aanvraag vervolledigt.

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2014-2015

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2014-2015 Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2014-2015 Met deze formulieren kunt u een school- of studietoelage aanvragen voor het school-

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2012-2013

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2012-2013 Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2012-2013 Met deze formulieren kunt u een school- of studietoelage aanvragen voor het school-

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2010-2011 Met deze formulieren kunt u een school- of studietoelage aanvragen voor het school-

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2011-2012

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2011-2012 Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2011-2012 Met deze formulieren kunt u een school- of studietoelage aanvragen voor het school-

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2015-2016

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2015-2016 Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2015-2016 Met deze formulieren kunt u een school- of studietoelage aanvragen voor het school- of academiejaar 2015-2016 voor alle kleuters,

Nadere informatie

School en studietoelagen EERSTE HULP BIJ HET DIGITALE CONTACT 23/01/2017 1

School en studietoelagen EERSTE HULP BIJ HET DIGITALE CONTACT 23/01/2017 1 School en studietoelagen EERSTE HULP BIJ HET DIGITALE CONTACT 23/01/2017 1 Inhoud Algemeen: wat zijn school- en studietoelagen? Aanvragen van een toelage I. Evolutie II. Hoe kan ik een school- of studietoelage

Nadere informatie

school- en studietoelagen Nieuw eenvoudig aanvraagformulier Vlaanderen is onderwijs

school- en studietoelagen Nieuw eenvoudig aanvraagformulier Vlaanderen is onderwijs Vlaanderen is onderwijs school- en studietoelagen Nieuw eenvoudig aanvraagformulier Gaat je kind naar school? Vraag dan een school- of studietoelage aan de Vlaamse overheid. Dat kan al vanaf de kleuterschool

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Financiële steun. Stap 1 : Nieuwe tool... p 2. Stap 2 : Aanmelden... p 4. a) Nieuwe gebruiker... p 4 b) Wachtwoord vergeten... p 8 c) Aanmelden...

Financiële steun. Stap 1 : Nieuwe tool... p 2. Stap 2 : Aanmelden... p 4. a) Nieuwe gebruiker... p 4 b) Wachtwoord vergeten... p 8 c) Aanmelden... Financiële steun Handleiding Stap 1 : Nieuwe tool... p 2 Stap 2 : Aanmelden... p 4 a) Nieuwe gebruiker... p 4 b) Wachtwoord vergeten... p 8 c) Aanmelden... p 8 Stap 3 : Token invoeren... p 9 Stap 4 : Welkom...

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor

Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Toelichting bij de aanvraag van een school- of studietoelage voor 2009-2010 Met deze formulieren kunt u een school- of studietoelage aanvragen voor het school-

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERMINDERD STUDIEGELD academiejaar

AANVRAAGFORMULIER VERMINDERD STUDIEGELD academiejaar STIP THOMAS MORE MECHELEN Adres: Zandpoortvest 11, B-2800 Mechelen Tel.: +32(0)15 369 140 Fax: +32(0)15 369 149 E-mail: stip.mechelen@thomasmore.be Web: www.thomasmore.be/stip AANVRAAGFORMULIER VERMINDERD

Nadere informatie

Het aanvragen van attesten inkomenstarief door

Het aanvragen van attesten inkomenstarief door Het aanvragen van attesten inkomenstarief door medewerker opvang/ocmw Ouders waarvan het kind naar een opvang gaat waar ze betalen volgens inkomen, hebben een attest inkomenstarief nodig. Er zijn 4 stappen

Nadere informatie

Rijbewijs op School in 10 stappen

Rijbewijs op School in 10 stappen Rijbewijs op School in 10 stappen Om je zo goed mogelijk te begeleiden bij Rijbewijs op School, vind je hieronder een gedetailleerd stappenplan. Vul je dossier aan de hand van dit plan in. Zo verloopt

Nadere informatie

Het online klantenplatform van Dental Labo Vanderbeken

Het online klantenplatform van Dental Labo Vanderbeken Het online klantenplatform van Dental Labo Vanderbeken De mogelijkheden van Dental Link TIP! Voeg www.dental-link.be toe aan uw favorieten of als snelkoppeling op uw bureaublad. 1 2 3 Op www.dental-link.be

Nadere informatie

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds Handleiding i-school Met deze handleiding hoopt Gekkoo je snel op weg te helpen om je kinderen in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo. Je vindt in deze handleiding zowel hulp terug bij het inschrijfplatform

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK.

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Klik vervolgens op Inloggen en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Stap 2: Mijn IAK Direct nadat u bent

Nadere informatie

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING U wenst uw pensioendossier te raadplegen, veranderingen aan te brengen in uw gegevens (rekeningnummer, adres, ) of vooraf ingevulde formulieren voor een aanvullende

Nadere informatie

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille...

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 1 1. Inhoud... 2 2. Algemeen... 3 2.1 Technische benodigdheden... 3 2.2 wettelijk kader... 3 3. Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 4 Stap 1: aanvraag van toegang tot de website... 4 Elektronische

Nadere informatie

AANVRAAG BEURSTARIEF Zelfstandig, gehuwd/samenwonend of alleenstaand student

AANVRAAG BEURSTARIEF Zelfstandig, gehuwd/samenwonend of alleenstaand student AANVRAAG BEURSTARIEF 2019-2020 Zelfstandig, gehuwd/samenwonend of alleenstaand student In dit formulier worden heel wat persoonsgegevens van jou gevraagd. Odisee vzw is de verantwoordelijke voor de verwerking

Nadere informatie

Aanvraag school- en studietoelagen Stap voor stap op internet

Aanvraag school- en studietoelagen Stap voor stap op internet 2010 Aanvraag school- en studietoelagen Stap voor stap op internet In dit themapakket maak je kennis met de website www.studietoelagen.be. Aan de hand van een voorbeeld leer je stap voor stap hoe je een

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie

STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING

STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING 2019-2020 INHOUD JE STUDIEGELD 1. Welk tarief betaal je? p4 2. Procedure van betaling p6 BEREKENING VAN JE STUDIETOELAGE EN/OF JE STUDIEGELD DOOR STUVO p8

Nadere informatie

HANDLEIDING TANDARTSEN

HANDLEIDING TANDARTSEN HANDLEIDING TANDARTSEN Wat wil u weten? Pages Procedure 3 Hoe moet ik een nieuwe patiënt toevoegen?? 4 Hoe moet ik een medische vragenlijst invullen? 5 Medische vragenlijst openen 5 Tandschema aanvullen

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

U gaat naar www.ecologiepremie.be en klikt op Ecologiepremie Plus

U gaat naar www.ecologiepremie.be en klikt op Ecologiepremie Plus 1 U gaat naar www.ecologiepremie.be en klikt op Ecologiepremie Plus Aanmelden voor Ecologiepremie Plus (in dit voorbeeld met de identiteitskaart) 2 3 Klik op Verdergaan Indien nodig kan u de meest recente

Nadere informatie

Rijbewijs op School in stappen

Rijbewijs op School in stappen Rijbewijs op School in stappen Beste leerkracht Om Rijbewijs op School zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we een handleiding in duidelijke stappen voor je uitgewerkt. Het is belangrijk dat je deze

Nadere informatie

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck. Christian Henrard

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck. Christian Henrard E-Procurement Federale Dienst e-procurement Waldo Van den Broeck Christian Henrard Startpagina e-tendering Via de portaalsite: www.publicprocurement.be Rechtstreeks: https://enten.publicprocurement.be

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 1.0-8.08.2016 8.08.2016 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot

Nadere informatie

Digitale documenten. Peter. 1 van 15. Inhoudsopgave

Digitale documenten. Peter. 1 van 15. Inhoudsopgave Peter Inhoudsopgave 1. Waarom digitale documenten?... 3 2. Welke digitale documenten?... 4 a. Online in te vullen.(belastingaangifte)... 4 i. Belastingaangifte op papier... 4 ii. Tax On Web... 4 b. Ontvangen

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om in te voeren in UiTdatabank, moet je aanmelden via UiTiD. Heb je nog geen UiTiD, maak er dan snel één aan (je kan bv jouw Facebook-account

Nadere informatie

ESMINA WEBTOEPASSING

ESMINA WEBTOEPASSING ESMINA WEBTOEPASSING Gebruikershandleiding /versie 16.01.2019 www.omgevingvlaanderen.be 1 INHOUD 1 Inhoud... 2 2 Introductie... 3 3 De webtoepassing ESMINA gebruiken... 3 3.1 Inloggen 3 3.2 Overzichtspagina

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

School en studietoelagen. Project DAFintermediair /09/2017 1

School en studietoelagen. Project DAFintermediair /09/2017 1 School en studietoelagen Project DAFintermediair 2017-2018 11/09/2017 1 OVERZICHT Algemeen: wat zijn school- en studietoelagen? Een toelage aanvragen I. Automatisch gestarte dossiers II. Digitaal aanvraagformulier

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat?

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

TB-IT-30. Bezorg je attest inkomenstarief 2016 voor KIND met kindcode CODE aan je opvang

TB-IT-30. Bezorg je attest inkomenstarief 2016 voor KIND met kindcode CODE aan je opvang Hallepoortlaan 27 B-1060 BRUSSEL Centrale administratie www.kindengezin.be afzender: IKT Hallepoortlaan 27, B-1060 BRUSSEL afdeling contactpersoon telefoon Kinderopvang je opvang uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen)

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen) (voor leerlingen) Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Overzicht Dashboard 4 - Naar je werkstuk 4 3. De werkstukpagina 5 - Kolom rechts: 6 Agenda 6 Berichten 7 Tools: 8 - Stappenplan 8 - Logboek 9 - Bronnenlijst

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding om aanvragen voor een tegemoetkoming in medische kosten online in te dienen

Handleiding om aanvragen voor een tegemoetkoming in medische kosten online in te dienen Handleiding om aanvragen voor een tegemoetkoming in medische kosten online in te dienen E-loket opstarten Ga naar de website van de sociale dienst: www.vlaanderen.be/socialedienst Klik op het onderstaande

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een stage moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een examencontract?

Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Aanvraag KMO-portefeuille

Aanvraag KMO-portefeuille Aanvraag KMO-portefeuille Via de KMO portefeuille kan u tot 50% van de kostprijs van de adviesverlening recupereren. Gezien de procedure enige tijd in beslag neemt kan u zich best zo snel mogelijk registreren

Nadere informatie

UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN

UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN Ga naar de website : www.uitinvlaanderen.be Kies om in te loggen indien je reeds geregistreerd bent, of maak een nieuwe login via registreer hier Eenmalige

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

DEMONSTRATIE TEGELIJKERTIJD EEN HUURCONTRACT EN PLAATSBESCHRIJVING AANBIEDEN (GOED DAT UITSLUITEND BESTEMD IS VOOR HUISVESTING)

DEMONSTRATIE TEGELIJKERTIJD EEN HUURCONTRACT EN PLAATSBESCHRIJVING AANBIEDEN (GOED DAT UITSLUITEND BESTEMD IS VOOR HUISVESTING) DEMONSTRATIE TEGELIJKERTIJD EEN HUURCONTRACT EN PLAATSBESCHRIJVING AANBIEDEN (GOED DAT UITSLUITEND BESTEMD IS VOOR HUISVESTING) SAMENVATTING VAN DE STAPPEN 1. Aanmelden 2. Aanmelden met een elektronische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Dit document is een handleiding voor alle gebruikers van de portaalsite Mijn Onderwijs versie 2.0 en bevat informatie over voorwaarden en benodigdheden,

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij

Nadere informatie

handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be

handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be provinciaal sportcentrum De Boerekreek handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be Om gebruik te maken van de webshop dient u zich eenmalig te registreren. Als dit gebeurd is kan u zich

Nadere informatie

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Hoofdfiche wijzigen... 3 Mensen Toevoegen.... 3 Een project toevoegen... 5 Deelnemers en begeleiders aan projecten verbinden... 6 Vanuit het verslag

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

Aanvragen Huisvesting

Aanvragen Huisvesting Aanvragen Huisvesting Open het PDF dcoument. Opgelet: Adobe Acrobat Reader vereist, minimum versie 7.1. Gratis down te loaden. http://get.adobe.com/nl/reader/ Om de bevestigingsboodschap te krijgen na

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren...

Nadere informatie

C-MINE CULTUURCENTRUM Handleiding online abonnementen en/of losse tickets bestellen

C-MINE CULTUURCENTRUM Handleiding online abonnementen en/of losse tickets bestellen C-MINE CULTUURCENTRUM Handleiding online abonnementen en/of losse tickets bestellen STAP 1: website Surf naar www.c-minecultuurcentrum.be en klik rechts onder online ticketing op Bestel hier je ticket

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een studie moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

NASCHOLINGSTOEPASSING

NASCHOLINGSTOEPASSING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel NASCHOLINGSTOEPASSING VVKSO 1 Publieke website http://www.nascholing.be vrije consultatie van het aanbod zoeken doorheen

Nadere informatie

STUDIETOELAGEN VAN DE

STUDIETOELAGEN VAN DE 4 5 1 Nationaliteitsvoorwaarden 1 STUDIETOELAGEN 3 Financiële voorwaarden STUDIETOELAGEN VAN DE VLAAMSE OVERHEID 2016-2017 Studievoorwaarden 1 2 Je moet aan 3 voorwaarden voldoen om een studietoelage van

Nadere informatie

BEA (Budget voor Economisch Advies)

BEA (Budget voor Economisch Advies) BEA (Budget voor Economisch Advies) OFTEWEL HET ONDERNEMERSCHAPSPORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

Een attest inkomenstarief aanvragen door de gemachtigde persoon van de opvang of OCMW

Een attest inkomenstarief aanvragen door de gemachtigde persoon van de opvang of OCMW Een attest inkomenstarief aanvragen door de gemachtigde persoon van de opvang of OCMW Ouders waarvan het kind naar een opvang gaat waar ze betalen volgens inkomen, hebben een attest inkomenstarief nodig.

Nadere informatie

SNELINVOER STAPPENPLAN VRIJSTAAND BIJGEBOUW

SNELINVOER STAPPENPLAN VRIJSTAAND BIJGEBOUW SNELINVOER STAPPENPLAN VRIJSTAAND BIJGEBOUW I. Voorbereiding en opmaak plannen - Verzamel alle info die je hebt over de werken die je gaat uitvoeren - Maak de plannen op volgens het normenboek en zet ze

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 2.0-26.03.2018 26.03.2018 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

2016 KindKans SWV VO Deventer (VO2303)

2016 KindKans SWV VO Deventer (VO2303) 1. Ga naar www.kindkans.net, klik op de juiste organisatie (fig. 1) en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord, klik op aanmelden (fig. 2) Je bent nu succesvol aangemeld als (naam, functie) in de regio

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Kotweb voor eigenaars

Gebruikershandleiding Kotweb voor eigenaars Registratie nieuwe eigenaar stap 1 Surf naar http://www.studentkotweb.be. Klik op de knop ik ben eigenaar en ik verhuur koten en vervolgens op registreer hier. stap 2 Vul uw persoonlijke gegevens in het

Nadere informatie

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen...

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen... 1 Inhoud 1. Balie applicatie... 2 2. UiTPAS inlezen... 3 3. UiTPAS registreren... 4 4. Pashouder zoeken... 6 5. Gegevens aanpassen... 7 6. UiTPAS blokkeren en vervangen... 11 7. Punt toekennen... 12 8.

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang?

Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang? Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang? Ga naar www.gemeente.be en klik helemaal op de knop. Of ga rechtstreek naar http://scherpenheuvel-zichem.ticketgang.eu 1. Een gezin-account aanmaken:

Nadere informatie

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be Handleiding vereniging: v130319 Log aan met je gebruikersnaam en paswoord via: www.anons.be Als administrator zou je onderstaande groene knoppen moeten zien, indien deze niet zichtbaar zijn gelieve dan

Nadere informatie

Handleiding aanmeldingsformulier

Handleiding aanmeldingsformulier Trawant Handleiding aanmeldingsformulier Oktober 2016 Met steun van HANDLEIDING AANMELDINGSFORMULIER TRAWANT Met het intersectoraal aanmeldingsformulier Trawant willen we een antwoord bieden op de versnippering

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN VERSIE: 7 februari 2017 Opgelet: werkplekduaal.be wordt voortdurend bijgewerkt en verbeterd. Het is dan ook mogelijk dat er af en toe iets wijzigt aan de

Nadere informatie

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI Vrije Universiteit Brussel Handleiding Online aanmeldingsapplicatie 1 2 Inhoudstabel 1 Welkom!... 4 2 Inschrijven voor de opleiding... 5 2.1 Verschil online aanmeldingsapplicatie en SelfService Studenten?...

Nadere informatie

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen.

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen. Handleiding Mobiel Printen via Xerox App 18-9-15 1. Voorwaarden - app vereist ios 7.0 of nieuwer - app vereist Android versie 4 of hoger. - er is momenteel nog geen app voor Windows Phone/MS Surface tablet.

Nadere informatie

Eerste hulp bij vragen over het digitaal loket:

Eerste hulp bij vragen over het digitaal loket: Stad Gent, Mobiliteitsbedrijf Eerste hulp bij vragen over het digitaal loket: Inhoud 1 Generieke uitleg... 1 1.1 Inloggen... 1 1.2 Wijzigen persoonlijke gegevens... 2 1.3 Terug naar overzicht... 3 1.4

Nadere informatie

bewaar en koester uw herinneringen... stappenplan fotoprints & fotoposters online te bestellen zonder downloaden van software

bewaar en koester uw herinneringen... stappenplan fotoprints & fotoposters online te bestellen zonder downloaden van software www.fotodc.be Open ma.-vrijd.: 10u00 tot 12u00 13u30 tot 18u00 zaterdag: 9u00 tot 12u00 Gesloten : donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag & zondag bewaar en koester uw herinneringen... stappenplan fotoprints

Nadere informatie

Instructies voor IB ers t.b.v. het werken met Kindkans

Instructies voor IB ers t.b.v. het werken met Kindkans Instructies voor IB ers t.b.v. het werken met Kindkans Regio Randstad 1. INLEIDING Wat is Kindkans? Kindkans is een digitaal hulpmiddel waarmee men alle ondersteuningsaanvragen online kan verwerken. Onder

Nadere informatie

Stap 2: INLOGGEN Na de registratie kan je inloggen. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en je komt op volgend scherm

Stap 2: INLOGGEN Na de registratie kan je inloggen. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en je komt op volgend scherm HANDLEIDING VOOR HET CORRECT OPLADEN VAN HET GROOTOUDERBERICHT Beste, Graag begeleiden wij jullie stap voor stap bij het ingeven van een grootouderbericht. Opmerkingen: Concentra behoudt zich het recht

Nadere informatie

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service "JMONNET" via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service JMONNET via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Demo toegang tot e-service "JMONNET" 2013-01 versie Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Inleiding: Dit jaar (2013) krijgt de toepassing JMonnet een facelift. Dit zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie en

Nadere informatie