Inleiding. 1 Handleiding IRMA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding. 1 Handleiding IRMA"

Transcriptie

1 1 Handleiding IRMA Inleiding IRMA (ICT Resource Manager) is het registratieprogramma dat gebruikt wordt door ICT AmeRijck. Het staat op de computer in het virtuele kantoor van de Servicedesk. IRMA is niet los te gebruiken. In IRMA worden de meldingen geregistreerd die via de telefoon of de mail binnenkomen. Het programma is gebaseerd op de ITIL uitgangspunten.

2 2 Handleiding IRMA Inhoud Inleiding... 1 Inhoud Samenvatting mogelijkheden Te registreren items Icoontjes Zoeken, toevoegen, wijzigen en opslaan Persoon Persoon zoeken en selecteren Persoon toevoegen Persoon wijzigen Melding Melding zoeken en selecteren Melding toevoegen Melding wijzigen Configuratie Configuratie zoeken en selecteren Andere configuratie zoeken Configuratie toevoegen Configuratie wijzigen Object Object zoeken en selecteren Object toevoegen Object wijzigen Voorbeelden gebruik van IRMA Lijns melding boeken in IRMA Lijn melding boeken in IRMA... 19

3 3 Handleiding IRMA 1. Samenvatting mogelijkheden 1.1 Te registreren items Bij het openen van IRMA zie je het volgende scherm: In de eerste menubalk staan een aantal opties: Configuratie, Persoon, Melding en Object. Dat zijn de opties, waarmee je nieuwe items kunt toevoegen. Bij de optie Algemeen zijn er drie mogelijkheden: Wijzigen, Opslaan of Annuleren. Met deze opties kan je een actief record, dat getoond wordt, wijzigen, opslaan of annuleren. Helemaal aan het eind staat een knopje voor eindcontrole. Deze kan aan het einde van een sessie worden gebruikt om te controleren of je alle meldingen hebt geregistreerd. Op de tweede menubalk staan de opties, die gebruikt kunnen worden om items (configuraties, personen, meldingen, objecten, enz.) te wijzigen.

4 4 Handleiding IRMA 1.2 Icoontjes In Irma worden icoontjes gebruikt voor bepaalde acties. Een aantal van die icoontjes kan je terugvinden in de eerste en de tweede menubalk. De betekenis van die icoontjes staat hieronder. Zoeken Toevoegen Configuratie Toevoegen Persoon Toevoegen Melding Toevoegen Object Wijzigen Opslaan Annuleren Element aan lijst toevoegen Element in lijst wijzigen Element uit lijst verwijderen Eindcontrole IRMA

5 5 Handleiding IRMA 1.3 Zoeken, toevoegen, wijzigen en opslaan Zoeken Alle tabellen zijn gesorteerd op de eerste kolom. Je kunt kiezen op welke kolom je wilt sorteren. Klik daartoe op de kop van de kolom. Je kunt wisselen tussen een oplopende en een aflopende kolom door nogmaals op de kolom te klikken. Toevoegen Je kunt alle items toevoegen. 1. Ga in de eerste menubalk naar de optie van het item en kies voor Toevoegen. 2. Voer de gegevens in. 3. Sla de gegevens op met Wijzigen Je kunt alle items wijzigen. 1. Selecteer het item. 2. Kies de optie wijzigen in de eerste menubalk: 3. Wijzig de gegevens. 4. Sla de gegevens op met Opslaan Nadat je een item toegevoegd of gewijzigd hebt, kun je dit opslaan met opslaan, dan kun je annuleren met.. Wil je de wijzigingen niet

6 6 Handleiding IRMA 2. Persoon 2.1 Persoon zoeken en selecteren Klik in de tweede menubalk op het tabblad: a. Tabel alfabetisch sorteren De tabel is altijd alfabetisch gesorteerd. Je kunt wisselen tussen oplopend A-Z of aflopend Z-A. Klik daartoe op de kop van de eerste kolom: Je kunt met de pijltjestoetsen of Page Up en Down door de lijst gaan. Dubbelklik op de persoon om te selecteren. b. Op eerste letter achternaam zoeken 1. Klik op de eerste kolom: Naam persoon. 2. Klik de eerste naam aan. Die naam wordt blauw. 3. Typ de eerste letter of de eerste letters van de achternaam die je zoekt. 4. Daarna ga je met de pijltjestoetsen naar de juiste persoon. 5. Dubbelklik op de persoon om te selecteren. Er moet altijd een persoon geselecteerd zijn om iets te kunnen doen! 2.2 Persoon toevoegen Klik in de eerste menubalk op de optie: Je krijgt nu een invoerformulier waarop het bedrijf en de persoon kunnen worden ingevuld. Het bedrijf is al ingevuld. ICT verleent alleen diensten aan bedrijven in AmeRijck.

7 7 Handleiding IRMA 1. Vul de velden van de persoon in. 2. Sla de gegevens op met. 2.3 Persoon wijzigen 1. Selecteer de persoon 2. Kies de optie wijzigen in de eerste menubalk:. 3. Sla de gegevens op met.

8 8 Handleiding IRMA 3. Melding 3.1 Melding zoeken en selecteren 1. Klik in de tweede menubalk op het tabblad: De lijst met alle geregistreerde meldingen staat in een klein scherm links onderaan. 2. Selecteer een melding door er met de muis op te dubbelklikken. a. Tabel alfabetisch sorteren De tabel is altijd gesorteerd op datum. Je kunt wisselen tussen oplopend of aflopend. Klik daartoe op de kop van de eerste kolom. Je kunt ook op een andere kolom sorteren. Klik daartoe op de kop van die kolom. Je kunt met de pijltjestoetsen of Page Up en Down door de lijst gaan. Dubbelklik op de melding om het te selecteren. b. Op eerste cijfer van de datum zoeken 1. Klik op de eerste kolom, als die kolom nog niet geselecteerd is : Gemeld. Klik de eerste datum aan. Die datum wordt blauw. 2. Typ het eerste cijfer of de eerste cijfers van de datum die je zoekt. 3. Daarna ga je met de pijltjestoetsen naar de juiste datum. 4. Dubbelklik op de melding om te selecteren. 3.2 Melding toevoegen 1. Selecteer de juiste persoon (zie 2.1). 2. Klik in de eerste menubalk op de menuoptie Je krijgt nu een invoerformulier waarop de melding kan worden ingevuld. Een aantal gegevens (persoon, datum en tijd) zijn al goed ingevuld.

9 9 Handleiding IRMA 3. Vul de velden juist in. Zie hieronder voor het vinden van het juiste object. Als behandelaar kun je je eigen naam via de afrollijst selecteren. 4. Sla de gegevens op met. Juiste object zoeken Een klant belt met een probleem. Dat kan gaan over een softwareprogramma. Het kan ook gaan over zijn pc. De klant weet niet welke code het object heeft. Je bent bezig met de invoer van de melding. De lijst met Objecten staat in een klein scherm rechtsonder. Je kunt ook een Object selecteren in een afrollijst halverwege het formulier van een configuratie, nadat je deze configuratie van de persoon gevonden hebt door zijn naam in te typen bij Zoek Configuratie. Selecteer daar het object door er op te klikken. Vul hierna de ontbrekende gegevens in de verschillende rubrieken in en sla de melding op via de menuoptie.

10 10 Handleiding IRMA 3.3 Melding wijzigen 1. Selecteer de melding 2. Kies de optie wijzigen in de eerste menubalk:. 3. Wijzig de gegevens. 4. Sla de gegevens weer op met.

11 11 Handleiding IRMA 4. Configuratie 4.1 Configuratie zoeken en selecteren Type de naam of een deel van de naam in het formulier, dat getoond wordt als je in de tweede menubalk klikt op de menuoptie en klik daarna op de knop Je krijgt dan in de rechterkant van het formulier de naam of de namen van de klant(en) te zien, die overeenkomen met de naam of het deel van de naam. Dubbelklik op de naam van de gewenste persoon, je krijgt dan de configuratie van die persoon te zien, met zijn objecten

12 12 Handleiding IRMA 4.2 Andere configuratie zoeken Als je alle configuraties in een overzicht wilt zien, dan kun je bij zoekformulier onder de menuoptie Rechts worden dan alle configuraties getoond. bij de rubriek Configuratie ID een `* in vullen. De tabel is gesorteerd op Naam eigenaar. Je kunt wisselen tussen oplopend of aflopend. Klik daartoe op de kop van de eerste kolom. Je kunt ook op Afdeling of Configuratie ID sorteren. Klik daartoe op de kop de betreffende kop van de kolom. Je kunt met de pijltjestoetsen of Page Up en Down door de lijst gaan. Dubbelklik op een configuratie om deze te selecteren. 4.3 Configuratie toevoegen Een configuratie is in de huidige versie van IRMA altijd gekoppeld aan een persoon. Hieronder wordt beschreven, hoe je een configuratie kunt toevoegen. 1. Klik in de eerste menubalk op de menuoptie Je krijgt dan het volgende formulier te zien, waarin je een configuratie kunt samenstellen.

13 13 Handleiding IRMA 2. Selecteer de juiste persoon in de afrollijst achter Persoon. 3. Geef een Configuratie ID. Door eerst alle configuraties te tonen (zie 4.2), kun je zien, welke ID s nog beschikbaar is. 4. Met de knoppen rechts, en kun je objecten toevoegen, wijzigen of verwijderen. Voeg met de de objecten toe die bij deze configuratie horen. 5. Sla de gegevens op met. 4.2 Configuratie wijzigen Zoek een configuratie op basis van zijn Configuratie ID of de naam van de Persoon en de selecteer die (zie 4.1). Je ziet rechts de tekens waarmee je objecten kunt toevoegen, verwijderen of wijzigen. 1. Sla de gegevens daarna op met.

14 14 Handleiding IRMA 5. Object 5.1 Object zoeken en selecteren Zoek een configuratie op basis van zijn Configuratie ID of de naam van de Persoon en de selecteer die (zie 4.1). Je krijgt dan alle objecten te zien, die bij die betreffende configuratie of persoon horen. Als je alle objecten wilt zien, dan kan je gebruik maken van de tabel rechtsonder in het scherm a. Tabel alfabetisch sorteren De tabellen (zowel die aan de bovenkant als die rechtsonder) zijn altijd gesorteerd op de code. Je kunt wisselen tussen oplopend of aflopend. Klik daartoe op de kop van de eerste kolom. Je kunt op een andere kolom sorteren. Klik daartoe op de kop van die kolom. Je kunt met de pijltjestoetsen of Page Up en Down door de lijst gaan. Dubbelklik op het object om te selecteren. b. Op eerste cijfer van de datum zoeken 1. Klik op de eerste kolom: Object 2. Klik het eerste object aan. Dat object wordt blauw. 3. Typ de eerste letter van het object dat je zoekt. 4. Daarna ga je met de pijltjestoetsen naar het juiste object. 5. Dubbelklik op het object om te selecteren.

15 15 Handleiding IRMA 5.2 Object toevoegen 1. Klik in de eerste menubalk op de menuoptie Je krijgt nu een invoerformulier waarop het object kan worden ingevuld. Een aantal gegevens (aanschafdatum en garantiedatum) zijn al goed ingevuld, in IRMA wordt de garantiedatum automatisch op dezelfde datum van de aanschaf gezet. 3. Vul de velden juist in. Let op dat je niet een bestaande code gebruikt, want bestaande objecten kunnen niet overschreven worden door een nieuw object. 4. Sla de gegevens op met.

16 16 Handleiding IRMA 5.3 Object wijzigen 1. Selecteer het object in de tabel linksonder in IRMA of via Kies de optie wijzigen in de eerste menubalk door te klikken op. 3. Wijzig de gegevens. 4. Sla de gegevens op met.

17 17 Handleiding IRMA 6. Voorbeelden gebruik van IRMA Lijns melding boeken in IRMA Over de mail heb je een vraag gekregen van H. Melen. Ze heeft een vraag over Word van Office 2010: Hoe zet ik de automatische nummering uit? Je hebt de vraag al per mail beantwoord, en nu ga je de melding in IRMA boeken. Van de melding zijn de volgende gegevens belangrijk voor IRMA: Melder: Melen, H. Object: Office 2010 Vraag: Hoe zet ik de automatische nummering uit in Word? Na het opstarten van IRMA dien je de configuratie van de melder te selecteren, dus in dit geval van H. Melen. Dit kun je doen met de optie: Bij Naam eigenaar conf kun je de achternaam (of een deel ervan) intypen, en vervolgens klik je op Zoek. Rechts verschijnen dan alle gevonden configuraties. In dit voorbeeld zoeken we op Me, en er worden dan meerdere configuraties gevonden. De configuratie die we moeten hebben is C0071.

18 18 Handleiding IRMA We dubbelklikken nu op deze regel, en hiermee wordt configuratie C0071 geopend. In dit scherm is te zien welke objecten H. Melen in gebruik heeft. Aha, Halim maakt op zijn werkplek inderdaad gebruik van Office Om een melding toe te voegen, klik je op. In dit scherm kun je de gegevens van de nieuwe melding invullen. Een aantal gegevens staan al automatisch goed, zoals de melder en de datum. De volgende gegevens moeten nog worden ingevuld: Soort binnenkomst:

19 19 Handleiding IRMA Soort melding: Impact: Planning opgelost: Tijd opgelost: Object: Verzoek: Actie: Behandelaar: Groep: Gebruikersvraag 1 persoon bij een 1 e lijns melding moet je binnen 10 minuten antwoord geven vul hier de tijd in die je links onderaan het scherm ziet staan hier kies je het object waar de melding over gaat, in dit geval OFF2010 Tip: Door de O in te typen springt de lijst naar alle objecten die starten met een O. Herhaal hier de vraag. Geef hier aan wat je actie was, dus het versturen van de mail, inclusief kort het gegeven antwoord. Kies hier jezelf Je hoort tot de groep Helpdesk Sla tenslotte de melding op door te klikken op het icoontje: Het systeem controleert of het goed hebt gedaan, en dat is zichtbaar in je logboek. Mocht daaruit blijken dat je toch een foutje hebt gemaakt, dan kun je de medling nog wijzigen en de fout verbeteren! Lijn melding boeken in IRMA Je hebt een telefoontje gehad van de heer Kluivert. Bij het printen op printer 4 verschijnt overal inkt, ook op de achterkant van het papier. Dit is duidelijk een melding die opgelost moet worden door een 2 de -lijns specialist, namelijk de printer specialist Rob Lawson. Dit gaan we daarom als een 2 de -lijns melding boeken in IRMA. Voor IRMA zijn de volgende gegevens van belang: Melder: de heer Kluivert Object: Printer 4 Verzoek: Overal inkt, ook op achterkant papier

20 20 Handleiding IRMA In IRMA selecteer je weer op de ondertussen bekende manier de configuratie van de heer Kluivert, dit is C0032. Kies weer voor het toevoegen van een nieuw melding met. Veel gegevens zijn vergelijkbaar met de melding van paragraaf 6.1. Er zijn de volgende verschillen: Soort melding: Planning opgelost: Status: Behandelaar: Groep: Storing Voor een 2 de lijns melding geldt een doorlooptijd van maximaal 5 uur. Tweede lijn Hier vul je de betreffende 2 de lijns specialist in, in dit geval Rob Lawson. 2 e lijn support Na het opslaan wordt weer gecontroleerd of je het goed hebt gedaan. Dit kun je weer bekijken in je logboek. Als er fouten zijn gemaakt, dan kun je die nog verbeteren. Let op: Na het inboeken van een 2 de -lijns melding dien je de specialist nog te bellen om op die manier de melding door te geven.

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Ordina VSM Customer Portal

Ordina VSM Customer Portal Ordina VSM Customer Portal Waarom gebruik maken van een Customer Portal U wilt de voortgang van uw meldingen (verstoringen / vragen) voor uw beheercontract(en) via een internetportaal kunnen inzien. Eventueel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal)

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal) Handleiding AVANCE Service desk (ticketing portal) 1 Inleiding 1 De Avance service desk is beschikbaar voor het verhelpen van storingen, het dagelijks beheer en ondersteuning bij het gebruik van computers.

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit een zestal delen: - Deel 1:

Nadere informatie

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9 Handleiding nieuwe werkomgeving SOML Voor Apple MacOSX 10.9 Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Inloggegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Printer koppelen 4 2.2 RDP

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit de volgende onderdelen: -

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Handleiding Xpert Suite

Handleiding Xpert Suite Handleiding Xpert Suite Inhoud Handleiding Xpert Suite... 1 Inloggen... 3 Startpagina... 3 Overzicht werknemers... 3 Werkgevergegevens... 5 Medewerker gegevens... 6 Nieuwe werknemer toevoegen... 6 Dienstverband...

Nadere informatie

Gebruik van de cliëntagenda

Gebruik van de cliëntagenda Voordat de cliëntagenda in gebruik genomen kan worden, zal deze functionaliteit aangezet moeten worden door Nedap Support. Items in de cliëntagenda zijn te wijzigen met het recht "Cliëntagenda beheren".

Nadere informatie

Handleiding Scorion voor beoordelaars CRU SUMMA

Handleiding Scorion voor beoordelaars CRU SUMMA scorion@umcutrecht.nl https://students.uu.nl/gnk/scorion Handleiding Scorion voor beoordelaars CRU SUMMA Inhoudsopgave Ontvangen en invullen van formulieren 3 Met student meekijken - vanuit e-mailuitnodiging

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Aanmelden Aanmelden via: Klik op Helpdesk De eerste keer komt u in het aanmeldscherm: Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Je kunt de breedte van een kolom veranderen door de kolomrand te verslepen. Je kunt ook dubbelklikken op een kolomrand.

Je kunt de breedte van een kolom veranderen door de kolomrand te verslepen. Je kunt ook dubbelklikken op een kolomrand. SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Navigeren door records Je kunt bladeren door de velden en records van een tabel: Knop Omschrijving Naar volgend record Naar vorig record Naar laatste record Naar eerste record

Nadere informatie

Handleiding Xpert Suite

Handleiding Xpert Suite Handleiding Xpert Suite Inhoud Handleiding Xpert Suite... 1 Inloggen... 3 Startpagina... 3 Overzicht werknemers... 3 Werkgevergegevens... 5 Claimspecificatie(s) inzien... 6 Medewerker gegevens... 7 Salaris

Nadere informatie

Handleiding Contracteermodule. voor Zorgaanbieders

Handleiding Contracteermodule. voor Zorgaanbieders voor Zorgaanbieders Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Datum : 09-07-2013 Versie : 1.0 Copyright Dit is een uitgave van. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding mijn.bardiensten.nl

Handleiding mijn.bardiensten.nl Handleiding mijn.bardiensten.nl UITLEG VAN HET ONLINE LEDENTAKEN SYSTEEM Inhoudsopgave Hoofdstuk Titel Blz. 1. Login 2 2. Gebruikte symbolen 3 3. Invullen ledentaken 5 4. Mijn ledentaken 7 5. Mijn gegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Quickstart. Browser instellingen

Quickstart. Browser instellingen Browser instellingen Projectadministratie is getest onder : Mac OS 10.3 met Safari versie 1.3 Mac OS 10.4 met Safari versie 2.0.3 (417.9.2) Windows met Internet Explorer versie 6.0.2900.2180. Belangrijke

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Inhoud 1. Inloggen in het GO!Fixit webportaal... 3 2. Meldingen maken... 3 2.1. Een andere melder ingeven... 6 2.2. Het Type werk... 7 2.3. Prioriteit...

Nadere informatie

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves.

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Databases Databases worden veel gebruikt. Er worden miljoenen gegevens in opgeslagen, bijvoorbeeld door de overheid, banken, verzekeringsmaatschappijen, boekingssystemen van vliegtuigmaatschappijen,

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

3. Bij het registreren van uw account is uw adres reeds ingevuld. Kies een wachtwoord* voor uw account en klik op Registreren.

3. Bij het registreren van uw account is uw  adres reeds ingevuld. Kies een wachtwoord* voor uw account en klik op Registreren. Registreren voor de support portal Als u een onderhoudscontract heeft bij Lumen Business Solutions ontvang u van ons automatisch een uitnodiging om gebruik te maken van de support portal. Hebben andere

Nadere informatie

Manual Ingave Inkoopovereenkomst

Manual Ingave Inkoopovereenkomst Manual Ingave Inkoopovereenkomst 1. Login - URL: http://s-bsc.com/rcmpsnl - Gebruikersnaam: geef je login in - Wachtwoord: geef het wachtwoord in - Selecteer Inloggen Ricoh handleiding ingave inkoopovereenkomst

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding Scorion voor studenten CRU SUMMA

Handleiding Scorion voor studenten CRU SUMMA OWCServicedeskICT@umcutrecht.nl 088 75 534 18 https://students.uu.nl/gnk/scorion Handleiding Scorion voor studenten CRU SUMMA Inhoudsopgave Inloggen 3 Startscherm en basisfuncties 4 Formulieren 5 Formulierenset

Nadere informatie

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een naar

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een  naar Inhoud 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon)... 1 1.1 Inloggen... 2 1.2 Startscherm... 3 1.3 Dagelijks werk... 3 1.3.1 Geplande afspraken bekijken... 3 1.3.2 Details afspraak, rapportage, metingen, uren

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING ECD. Zorgplan

HANDLEIDING ECD. Zorgplan HANDLEIDING ECD Zorgplan INHOUDSOPGAVE 1.Inloggen ECD...3 2.Cliënt selecteren...5 2.1 Zoeken cliënt...5 2.2 Cliënten van jouw team...5 3Ondersteuningsplan opstellen...7 3.1 Nieuw concept zorgplan handmatig

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Activiteiten in Fidura

Activiteiten in Fidura Activiteitenmodule starten De Activiteitenmodule kan worden gestart via het kopje modules in het Hoofdscherm of door klikken met de linkermuis op de knop onderin de taakbalk. rechts (Bulk)Import inkomende

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Handleiding SelfServiceDesk ICTS

Handleiding SelfServiceDesk ICTS Handleiding SelfServiceDesk ICTS In deze handleiding wordt uitgelegd wat er mogelijk is in de SelfServiceDesk van ICTS. De SelfServiceDesk is te bereiken via https://uvaicts.topdesk.net/tas/public/. Veel

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGAANBIEDERS, LANDELIJK IMPLANTATENREGISTER FASE 2

HANDLEIDING ZORGAANBIEDERS, LANDELIJK IMPLANTATENREGISTER FASE 2 HANDLEIDING ZORGAANBIEDERS, LANDELIJK IMPLANTATENREGISTER FASE 2 Inhoud 1. Inloggen met UZI pas... 3 1.1 Inlogproces... 3 1.2 Gegevens zorgaanbieder toevoegen... 5 1.3 Gegevens zorgaanbieder wijzigen...

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2015-3

Excellerend Kwartaaltip 2015-3 Draaitabellen III Draaitabel over meerdere tabbladen In de voorgaande twee kwartaaltips heb ik wat mogelijkheden laten zien van een draaitabel die gegevens samenvat vanuit één tabel. Maar wat moet je nu

Nadere informatie

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg. Stapsgewijs door het verwijsproces

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg. Stapsgewijs door het verwijsproces Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg Stapsgewijs door het verwijsproces ZorgDomein 2012 Inhoudsopgave Stap 1: Selecteer de verwijsreden... 3 Stap 2: Kies het zorgaanbod... 5 Stap

Nadere informatie

Service portaal. Handleiding voor klanten

Service portaal. Handleiding voor klanten Service portaal Handleiding voor klanten Inhoud... 1 Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Toegang... 3 3. Servicedesk... 4 3.1. Indienen van een vraag...4 3.2. Indienen van een incident...4 4. Ontwikkeling...

Nadere informatie

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda.

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda. Agenda In Timewax is de plannings informatie zowel per resource als per project beschikbaar. In de agenda zijn alle gemaakte boekingen zichtbaar. De weergave van de agenda kan worden aangepast aan de behoefte

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie-portaal

Handleiding urenregistratie-portaal Handleiding urenregistratie-portaal Datum: 01-03-2015 Inleiding Posd urenregistratieportaal is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

Snel starten met Aura Planning

Snel starten met Aura Planning Snel starten met Aura Planning Deze compacte handleiding maakt u snel vertrouwd met de functies van Aura Planning. U begint met het aanmaken van itemgroepen. Vervolgens voegt u items en tijdsblokken toe.

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN

HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN 1. INLOGGEN 2. HOMEPAGINA 3. OTA INVULLEN 4. OTA VERSTUREN 5. OTA AANVULLEN/WIJZIGEN (voor de contactpersoon) 6. OTA GOEDKEUREN (voor de budgethouder en gemandateerde

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Uitslagen

Handboek ZooEasy Online Uitslagen Handboek ZooEasy Online Uitslagen Datum: Juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD UITSLAGEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Handleiding imuis Online. Snel aan de slag

Handleiding imuis Online. Snel aan de slag Snel aan de slag Wat leuk dat je hebt besloten om te werken met imuis Online, het online boekhoudprogramma van MUIS Software. MUIS Software ontwikkelt administratieve software voor accountants en ondernemers.

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Datum : 5-1-2015 Versie : 1.1 Copyright

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

De vijf basis uitgangspunten van ABCrm (zie ook afbeelding volgende pagina):

De vijf basis uitgangspunten van ABCrm (zie ook afbeelding volgende pagina): Instructiekaart: Beginstappen in CRMcorner Kaartnummer: 1 Versie: 1009 Algemeen: Instructiekaart nummer 1 is vooral bedoeld om u op een snelle en efficiënte manier kennis te laten maken met CRMcorner.

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Handleiding Beeldbank

Handleiding Beeldbank Handleiding Beeldbank Versie 1.0 FloraHolland. Where beauty meets business. 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INLEIDING... 3 2.1 WAT IS NIEUW?... 3 3 STARTSCHERM... 4 4 TOEVOEGEN NIEUWE FOTO... 5

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie