Top 25 data-analyse voorbeelden in context jaarrekeningcontrole

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Top 25 data-analyse voorbeelden in context jaarrekeningcontrole"

Transcriptie

1 Top 25 data-analyse voorbeelden in context jaarrekeningcontrole

2 2 Who are we?

3 3 Discover your data Analytics & Process mining New insights New opportunities More transparency Clear focus on your risks and internal control / operational procedures Improved people management and project management Continuous Monitoring & Auditing; Business Intelligence; Fraud; Risk management; Process improvement; Compliance management, Acccountant3.0

4 4 Relevantie Per post van de jaarrekening kunnen met een beetje fantasie 5-10 controle maatregelen worden benoemd waar data-analyse een rol kan spelen. De mindset van Coney is altijd: focus, simpel houden. We hebben hieronder 25 relevante analyses benoemd waar een groot deel van onze accountant collega s in de praktijk tegenaan (moeten) lopen. De Top 25 is ook zeker bedoeld voor ondernemers, financials, controllers die met dit overzicht een idee krijgen van de toegevoegde waarde van data-analyse. Deze lijst is niet volledig.

5 5 Top 25 Data-analyse voorbeelden 1. Monitoren saldi tussenrekening. Er is vaak sprake van tussenrekeningen (denk aan financiële instellingen) die op nul moeten lopen. Met een een data-analyse script kunt u periodiek testen op tussenrekening inderdaad op nul lopen en welke transactie eventuele verschillen op tussenrekeningen veroorzaken. 2. Relatie tussen klachten en opbouw van bijvoorbeeld garantievoorzieningen. De voorziening is veelal een schattingspost, maar moet zijn onderbouwd door feiten uit het verleden, ratio s. Door periodiek analyse van klachtenregistraties, product-retouren en reparaties kunnen ervaringscijfers worden bepaald. Deze cijfers kunnen worden gebruikt voor het controleren van de uitgangspunten van de garantievoorziening. 3. Doorlooptijd verkoopoffertes. De gemiddelde doorlooptijd en succesratio s van offerteaanvragen kunnen worden gebruikt in de analyse van de volledigheid van opbrengstverantwoording. Vreemde afwijkingen in doorlooptijd of succes rondom einde boekjaar kunnen aanleiding geven voor verdere detailcontrole.

6 6 Top 25 Data-analyse voorbeelden 4. Memoriaalboekingen analyseren. Met een data-analyse script rondom alle memoriaalboekingen worden alle vreemde boekingen in één keer geanalyseerd. Analyseer memojournaalboekingen bijvoorbeeld per medewerker, per periode, naar omvang, naar karakter, naar tijdstip. Ook is het mogelijk om naar autorisatie van transacties te kijken. Wie autoriseert welk type transacties en wanneer. 5. Urenbeweging. De analyse van de urenbeweging is niet alleen interessant in een typische urenbeweging als detachering, uitzenden en zakelijke dienstverlening. De analyse van uren: Job Time + Shop Time = contracteerde uren = betaalde uren kan ook zeer relevant zijn voor productie en andere typlogieen waar uren een rol spelen. Met data-analyse kan worden ingezoomd op de urenbeweging per medewerker, kunnen (totaal) aansluitingen met reserveringen vakantiedagen worden gemaakt en kan de opbrengstverantwoording van bepaalde inkomsten worden gecontroleerd (denk aan serviceuren, helpdeskuren, callcenter uren). 6. Creditcard declaraties. In situaties waar sprake is van veel zakelijke onkostenvergoeding is de analyse van creditcard uitgaven een prachtige middel voor de juistheid en rechtmatigheid van gedeclareerde kosten. Met een relatief eenvoudig script kunnen periodiek 100% van de declaraties worden geanalyseerd versus interne richtlijnen. Hiernaast kunnen trendanalyse per medewerker worden gemaakt.

7 7 Top 25 Data-analyse voorbeelden 7. Capaciteit analyse. Denk aan verhuurbedrijven, hotels en soort gelijke ondernemingen. Bij deze analyse gaat het om een koppeling van verhuurtransacties in het reserveringssysteem aan boekingen in de financiële administratie. De vraag hier is of alle mutaties tot een opbrengst geleid hebben en welke patronen uit de verhuurdata kunnen worden gedestilleerd (vooruit kijken). 8. Gemiddelde opboekingen per leverancier. Kwantitatieve analyses van crediteurenmutaties geven een zeer waardevol inzicht in de onderliggende kwaliteit van procesbeheersing rondom Inkoop en Betalingen. Deze analyses zijn input voor de controle van volledigheid inkoopverplichtingen. Afwijkingen in inkooptrends aan het einde van het boekjaar kunnen iets zeggen over volledigheid van verplichtingen of het schuiven met kosten. Inkooporders kunnen in relatie tot inkopen per crediteur / inkoper kunnen ook iets zeggen over de werking van application controls zoals autorisatie.

8 8 Top 25 Data-analyse voorbeelden 9. Snelheid betalingen. Hoewel niet direct relevant in relatie tot een post van de jaarrekening vinden wij de analyse van snelheid van betalingen wel relevant. Opvallende wijzigingen in de snelheid van betalingen kunnen iets zeggen over de kwaliteit van de onderliggende controle maatregelen (denk aan 3-way match, opvolging backorders) of efficiënte inrichtingen (bottlenecks) van betalingsproces. Een afnemende snelheid van betalingen (eventueel per divisie, werkmaatschappij) kan iets zeggen over (naderende) liquiditeitsontwikkelingen. 10. Logistiek Orders versus Facturering. In de online en offline retail sector is de analyse tussen levering (bijvoorbeeld op basis van data van TNT) en facturatie cruciaal. Denk aan analyses op wel geleverd/niet gefactureerd of wel voorraad afgeboekt/niet geleverd. 11. Dubbele betalingen en personeel / RvB / DGA betalingen. Het signaleren van dubbele betalingen kan eenvoudig toegevoegde waarde demonstreren. Betalingen aan personeel, RvB en DGA zijn zinvol om de kwaliteit van de interne controle rondom betalingen te testen. Klanten met spookwerknemers, ze bestaan!

9 9 Top 25 Data-analyse voorbeelden 12. GL Account detailcontrole. Een detailanalyse van grootboekrekeningen is een goed instrument om door de uitzonderingen en bijzonderheden te identificeren. Met stratify kunnen verschillende grootboekrekeningen snel geanalyseerd worden door de spreiding in kaart te brengen en de transacties zichtbaar te maken die buiten de range (onder, boven) vallen. 13. Omloopsnelheid voorraden. Voorraadbewegingen zijn relevant in het licht van de controle van de waardering van voorraden, in het bijzonder de voorziening incourante voorraden. Met data-analyse kunnen omloopsnelheden op artikelniveau worden berekend. Op voorraadgroep niveau kunnen via stratify (spread, range) artikelen in kaart worden gebracht met opvallend lage omloopsnelheden. 14. Verkoop Kortingen. Toegestane kortingspercentages liggen vaak vast in kortingstabellen. De interne controle maatregelen rondom korting tabellen zijn veelal stringent. De tabellen zijn in veel ERP systemen gekoppeld aan verkoopregels. Met data-analyse kunnen verkoopprijzen (integraal) worden herberekend om vast te stellen dat de juiste kortingsregels zijn toegepast. Afwijkingen zijn signalen voor niet werkende interne controle of onjuiste mapping verkoopregels en korting tabellen.

10 10 Top 25 Data-analyse voorbeelden 15. BTW Analyse. Denk hierbij aan de controle of leveringen aan buitenlandse afnemers een juiste BTW code is toegepast door de combinatie van leveradres, verkoopregel en BTWcodes. Een ander voorbeeld van data-analyse rondom BTW is per afnemer of leverancier vaststellen of consistent een logisch BTW percentage wordt toegepast. 16. Inkoopkortingen versus inkoopvolumes. In veel inkooporganisaties is sprake van inkoopkortingen die kunnen worden geclaimd op basis van afgenomen volumes. De juistheid en volledigheid van inkoopkortingen die periodiek worden geclaimd kunnen met dataanalyse worden gecontroleerd door de opbouw van de inkoopkorting op basis van de rekenrekels (vastgelegd in inkoopcontracten) en de inkooptransacties te berekenen en te vergelijken met de verantwoorde kortingen. 17. Masterdata leveranciers. Met data-analyse kan op basis van ingelezen dagafschriften worden vastgesteld of leveranciers consistent op hetzelfde bankrekeningnummer worden betaald. Afwijkende bankrekeningnummers kunnen duiden op fraude of fouten en moeten nader onderzocht worden. Een uitkomst als de interne beheersing rond masterdata niet op orde is.

11 11 Top 25 Data-analyse voorbeelden 18. Teruggedraaide journaalposten. Met data-analyse kan worden vastgesteld welke boekingen aan het eind van een rapportage-periode worden gemaakt en aan het begin van de opvolgende rapportageperiode weer worden teruggedraaid. Dit kan duiden op manipulatie van gerapporteerde cijfers. 19. Analyse social media versus distributie contracten. Twitter en Facebook data kunnen worden gebruikt om in kaart te brengen wat bedrijven of consumenten zeggen over diensten of producten. Stel dat uw client software distribueert in 20 landen. Op basis van analyses van keywords kan inzichtelijk gemaakt worden in welke landen over de software wordt gesproken. Ook in die landen waar volgens de contracten geen software wordt gedistribueerd. 20. Resultaat per klant. Uw klanten hebben ook klanten. Gelukkig maar. Vaak is dit een B2B relatie. Ondernemers hebben echter niet altijd een goed beeld bij wat er per klant wordt verdiend. Niet direct relevant voor de jaarrekening denkt u? Wat als u met data-analyse in kaart kan brengen dat sommige relaties structureel verliesgevend zijn? En u koppelt dit aan betaalgedrag van klanten van uw klanten? In ieder geval iets te bespreken.

12 12 Top 25 Data-analyse voorbeelden 21. Budgetoverschrijdingen. Met data-analyse is het prima mogelijk om (dreigende) budgetoverschrijdingen in kaart te brengenen te delen met klant. Dit is niet alleen interessant voor cijferbeoordeling maar deze analyse kan ook periodiek worden uitgevoerd zodat uw cliënten nieuwe inzichten krijgen. 22. Aansturing Grootboekrekeningen. Wanneer heeft u voor het laatst vastgesteld dat de omzetgrootboekrekeningen alleen worden aangestuurd door boekingen uit de gekoppelde verkoopsystemen? Hoe weet u dat creditfacturen ook daadwerkelijk zijn gekoppeld aan retour ontvangen goederenmeldingen? Analyse van aansturing (opboeken/afboeken) van grootboekrekeningen resulteert niet alleen in inzicht feitelijke werking van proces/journaalgang, maar zegt ook iets over de vraag of journaalboekingen consistent worden uitgevoerd. 23. Testen van échte betaaltermijnen op factuurniveau. Inkoop en verkoop. Met de koppeling tussen de inkoop- en verkooptransactieregels (inclusief data-velden) versus de feitelijke bank uitgaven en ontvangstregels heeft u inzicht in de betaaltermijnen op transactieniveau. Koppel dit aan stratify en periodieke analyses en u heeft samen met uw klant inzicht in feitelijke betaalgedrag en dreigende cashflow problemen.

13 13 Top 25 Data-analyse voorbeelden 24. Functiescheiding en Autorisatie matrix. Wie kent de uitdrukking cheese wedge? Ook wel gatenkaas. Op 24, maar dat komt omdat deze analyse zo voor de hand ligt. Dit is een 100% analyse van transactie per cycle (inkoop, verkoop, HRM ect) waarin wordt vastgesteld WIE heeft WELKE transactie uitgevoerd en zijn deze conform de Functiescheidingen en AutorisatieMatrix uitgevoerd. Ofwel, is er sprake van doorbreken van functiescheidingen, doorbreken van autorisaties? Zo ja, welke transacties betreft dit, hoeveel EUR is hierbij betrokken?

14 14 Speciaal aandacht voor nummer 25 Binnen Coney geloven wij in de kracht van de Nederlandse Geld- Goederengedachten. Een ieder van u kent de theorie van Starreveld, is bekend met de BETA formulues, de verbanden tussen in- en uitgaande geld en goederen/dienstenbewegingen. In een verder gaande digitale omgeving denken wij dat de stap naar close-toreal-time auditing of ongoing monitoring (door de business, controllers, finance) mogelijk is. Met data-analyse kunnen deze verbanden zichtbaar worden gemaakt en kan worden ingezoomd op lekken in de stromen en worden vastgesteld welke onderliggende transacties hier een rol spelen. Hieronder een Coney praktijk voorbeeld van een detachering. Inkoop uren, verkoop uren, verkoopmarges per ingehuurde professional.

15 Nummer 25 last but not least Data-Analyse de Geld- Goederenbeweging 2012 Coney 15 Purchasing Hours x Freelance Rate TEMP services Sales Hours x Sales Rate Payables Close To Real Time Receivables Voorbeeld Cash Disbursment Cash Cash Receipt

16 Top Cycle Approach door Coney Accountants Voorbeeld voor een detacheringsbedrijf SELL SIDE NR 1 TOP CYCLE AUDIT SCRIPT WEEKLY Q Hours * P Freelance Rate * Sales Standard Margin (1+ %) = SOLL Sales versus IST Sales 2012 Coney 16 CASH RECEIPT NR 2 TOP CYCLE AUDIT SCRIPT WEEKLY Opening Receivable+ IST Sales Ending Receivable = SOLL Cash Receipt versus IST Cash Receipt CASH DISBURSMENT NR 3 TOP CYCLE AUDIT SCRIPT WEEKLY Opening Cash + IST Cash Receipt Ending Cash = SOLL Cash Disbursement versus IST Cash Disbursement BUY SIDE NR 4 TOP CYCLE AUDIT SCRIPT WEEKLY IST Cash Disbursement versus IST Q hours * P Freelance Rate (BUY)

17 2012 ACL Services Ltd. 17 HULP NODIG MET DATA-ANALYSE? Coney is NR1 in data-analyse in de BENELUX. Wij helpen ondernemers, managers en financials met het inrichten van een ongoing monitoring dashboard, met Accountant3.0 controleren we de jaarrekening op basis van dataanalyse en hiernaast trainen we iedereen met belangstelling voor data-analyse.

18 18 Contact Information Pieter de Kok, partner (twitter) Amsterdam, Rotterdam, Brussel

TOP TOEPASSINGEN VAN DATA- ANALYSE IN HET BREDERE ASSURANCE DOMEIN

TOP TOEPASSINGEN VAN DATA- ANALYSE IN HET BREDERE ASSURANCE DOMEIN TOP 25 TOEPASSINGEN VAN DATA- ANALYSE IN HET BREDERE ASSURANCE DOMEIN INLEIDING We hebben een top 25 van relevante analyses samengesteld waar professionals in het bredere assurance domein mee te maken

Nadere informatie

MEER AMBACHT DAN FABRIEK Data-Analyse en Process Mining Support www.coney.nl

MEER AMBACHT DAN FABRIEK Data-Analyse en Process Mining Support www.coney.nl MEER AMBACHT DAN FABRIEK Data-Analyse en Process Mining Support www.coney.nl DE TOOLS DIE WIJ GEBRUIKEN DATA- ANALYSE TOOLS DATA- ANALYSE SUPPORT PROCESS MINING TOOLS PROCESS MINING SUPPORT DATA- ANALYSE

Nadere informatie

A Data Driven Journey Pieter de Kok RA AANJAGER CONEY. 31 oktober 2018

A Data Driven Journey Pieter de Kok RA AANJAGER CONEY. 31 oktober 2018 A Data Driven Journey Pieter de Kok RA AANJAGER CONEY 31 oktober 2018 MIJN DATA REIS 1994 HBO ACCOUNTANCY SCRIPTIE EDI AND CHANGING ROLE OF AUDITOR MIJN DATA REIS 1995 MIJN DATA REIS 1999 RA STUDIE AFSTUDEER

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

Rotterdam Amsterdam Brussel. Accountant3.0. Kennisdelen, samenwerken, hightech. www.coney.nl

Rotterdam Amsterdam Brussel. Accountant3.0. Kennisdelen, samenwerken, hightech. www.coney.nl Rotterdam Amsterdam Brussel Accountant3.0 Kennisdelen, samenwerken, hightech www.coney.nl Accountant3.0 Inzicht door transparantie Accountant3.0 staat voor luisteren, positief samenwerken, actief kennis

Nadere informatie

NBC Audit Services BV NBC Van Roemburg & Partners BV Data analyse. Drs. Ing. Niels Bond RE 11 maart 2015

NBC Audit Services BV NBC Van Roemburg & Partners BV Data analyse. Drs. Ing. Niels Bond RE 11 maart 2015 NBC Audit Services BV NBC Van Roemburg & Partners BV Data analyse Drs. Ing. Niels Bond RE 11 maart 2015 Agenda NBC Voordelen en gebruik data analyse Gebruik auditfile Data analyse tool (ACL) vs Excel Stappenplan

Nadere informatie

Working capital management. De toenemende druk op Credit Control

Working capital management. De toenemende druk op Credit Control Working capital management De toenemende druk op Credit Control Content Introductie (5 slides) Stelling Het dilemma van Credit Control Wat is werk kapitaal Positie Credit Control binnen de onderneming

Nadere informatie

Data-analyse: ook voor u nuttig! Presentatie Bizz & Vis juni 2016

Data-analyse: ook voor u nuttig! Presentatie Bizz & Vis juni 2016 Data-analyse: ook voor u nuttig! Presentatie Bizz & Vis 2016 1 Agenda Agenda Introductie Data-analyse ten behoeve van het identificeren van risico s - Boekhoudkundig - Fiscaal Process mining Data-analyse

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) 1.0 9 maart 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 12 april 2012 Concept Carol Esmeijer 1.2 15 april 2015 Concept Carol Esmeijer Inleiding

Nadere informatie

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET [Bold 24pt] Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen 1 2015 EXACT - EXACT

Nadere informatie

Toepassing auditfile financieel. 2011 09 27 Presentatie XML- Platform

Toepassing auditfile financieel. 2011 09 27 Presentatie XML- Platform Toepassing auditfile financieel 1 XML- Samenwerking van: Software ontwikkelaars Samenwerkende Register Accountants (SRA) ABZ Business Services Nederland Belastingdienst Onderzoeksbureau GBNED Community

Nadere informatie

DATA DRIVEN CONTROLLING IN HET MKB

DATA DRIVEN CONTROLLING IN HET MKB DATA DRIVEN CONTROLLING IN HET MKB Data, ook voor controlling het duizend dingen doekje Auteurs: Edward Ammerlaan, Ensior B.V., Making Business Intelligence Work Bart Bernecker, Audit Innovators Inleiding

Nadere informatie

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 Prijslijst Dynamics Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 CRM 2013 Online E: info@engion.nl Introductie Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics CRM en andere Office

Nadere informatie

Ctrl Ketenoptimalisatie Slimme automatisering en kostenreductie

Ctrl Ketenoptimalisatie Slimme automatisering en kostenreductie Ctrl Ketenoptimalisatie Slimme automatisering en kostenreductie 1 Ctrl - Ketenoptimalisatie Technische hype cycles 2 Ctrl - Ketenoptimalisatie Technologische trends en veranderingen Big data & internet

Nadere informatie

DATA-ANALYSES IN PRAKTIJK

DATA-ANALYSES IN PRAKTIJK DATA-ANALYSES IN PRAKTIJK 11 mrt 15 Anco Bruins Mazars Management Consultants 1 EVEN VOORSTELLEN Drs. Anco Bruins RA EMITA Manager IT Audit Mazars Management Consultants 14 jaar ervaring in de MKBaccountantscontrole

Nadere informatie

Whitepaper. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem.

Whitepaper. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem. Inhoud Inleiding... 1 Factureren... 1 Klantgegevens... 2 Orderverwerking... 2 Artikelinformatie... 3 Voorraad... 3 Inleiding

Nadere informatie

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 AccountView Huurbundels 9 mei 2014 AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 Inhoud Hieronder ziet u de opzet van dit Overzicht Huurbundels. U kunt direct

Nadere informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel. donderdag 18 juni uur 12:00 uur. Belangrijke informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel. donderdag 18 juni uur 12:00 uur. Belangrijke informatie SPD Bedrijfsadministratie Correctiemodel Accounting Information Systems donderdag 18 juni 2015 9.00 uur 12:00 uur Belangrijke informatie 2015 NGO - ENS Opgave 1 Case Aquaporte BV Vraag 1 (8 punten) Dienstverlening

Nadere informatie

Verhoging BTW tarief

Verhoging BTW tarief Verhoging BTW tarief INHOUD 1. Wetgeving...3 2. Inleiding...4 3. Aanpassingen inrichting...5 3.1 Voor u begint... 5 3.2 BTW codes / tarieven... 5 3.3 Referentie grootboek... 7 3.4 BTW code in de Btw-scenario

Nadere informatie

From business transactions to process insights. BPM Round Table, TU/e 26 mei 2014

From business transactions to process insights. BPM Round Table, TU/e 26 mei 2014 From business transactions to process insights BPM Round Table, TU/e 26 mei 2014 Agenda 1 2 3 4 Korte introductie Process mining in de audit Enkele voorbeelden Uitdagingen & de toekomst 1 Korte introductie

Nadere informatie

Account Insight. Laagdrempelig ontsluiten, analyseren en controleren van financiële administraties.

Account Insight. Laagdrempelig ontsluiten, analyseren en controleren van financiële administraties. Account Insight Laagdrempelig ontsluiten, analyseren en controleren van financiële administraties. Graag ontzorgen wij u van de technische barrières die u belemmeren de toegevoegde waarde van data-analyse

Nadere informatie

TradeCloud Supply Chain Platform

TradeCloud Supply Chain Platform TradeCloud Supply Chain Platform Voorspelbaar inkopen & produceren Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen Productiebedrijven & groothandel concurreren op flexibiliteit,

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

Wie zijn wij? [1 van 2]

Wie zijn wij? [1 van 2] 1 Wie zijn wij? [1 van 2] Hans Alberts (1965) Ervaren veranderaar Juridische, commerciële en bancaire achtergrond. Kernwoorden: helikopterview, opbouwend kritisch, gewoon doen, meten is weten. Wim Tobé

Nadere informatie

SAP Risk-Control Model. Inzicht in financiële risico s vanuit uw SAP processen

SAP Risk-Control Model. Inzicht in financiële risico s vanuit uw SAP processen SAP Risk-Control Model Inzicht in financiële risico s vanuit uw SAP processen Agenda 1.Introductie in Risicomanagement 2.SAP Risk-Control Model Introductie in Risicomanagement Van risico s naar intern

Nadere informatie

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager Wetgeving In het Lenteakkoord is afgesproken dat het algemene BTW-tarief wordt verhoogd van 19 procent naar 21 procent. Deze verhoging

Nadere informatie

De toekomst van een IT-auditor in een integrated / financial audit. Robert Johan Tom Koning

De toekomst van een IT-auditor in een integrated / financial audit. Robert Johan Tom Koning De toekomst van een IT-auditor in een integrated / financial audit Robert Johan Tom Koning Probleemanalyse Gebrek aan kennis accountant Niet doorvragen bij termen smijten Moeite toegevoegde waarde te tonen

Nadere informatie

BIG DATA wat is het eigenlijk?

BIG DATA wat is het eigenlijk? Dia 1 Agenda BIG DATA wat is het eigenlijk? De (on)zin achter BIG DATA BIG DATA wordt small data Uw klant begint een web-winkel,advieskans!? De vertaling naar risico s De stap naar de tweedelijns controller

Nadere informatie

API-ontwikkeling en administratieve software

API-ontwikkeling en administratieve software APIs en administratieve software: het nieuwe ERP Door: Gerard Bottemanne, GBNED APIs en administratieve software: het nieuwe ERP Wie kent gelijknamig rapport? Application Programming Interface (API) Real-time

Nadere informatie

Rode draad. Procurement Excellence, haalbaar of fictie? Sheet: 2 7e Nationale EP Seminar & Expo

Rode draad. Procurement Excellence, haalbaar of fictie? Sheet: 2 7e Nationale EP Seminar & Expo Introductie Hoe sterk is de eenzame fietser? Procurement Excellence, haalbaar of fictie? Cris Bijker, director Procurement Imtech NV Procurement Excellence, haalbaar of fictie? Sheet: 1 7e Nationale EP

Nadere informatie

EXACT ONLINE INTEGRATION TOOL VERSIE 1.0.9

EXACT ONLINE INTEGRATION TOOL VERSIE 1.0.9 Release Notes EXACT ONLINE INTEGRATION TOOL VERSIE.0.9 RELEASE NOTES EXACT ONLINE INTEGRATION TOOL V.0.9 - INHOUDSOPGAVE EXACT ONLINE INTEGRATION TOOL VERSIE.0.9 RELEASE NOTES RELEASE DATUM: 08-2-207 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN

NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN Even voorstellen Joost van Koot Principal Product Marketing Jos Suijkens Senior Business Consultant Van invoeren naar adviseren AGENDA FUTURE FINANCE DE

Nadere informatie

Onderzoek met 2 praktijkstudies. Data analyse werkt voor. de MKB accountant!

Onderzoek met 2 praktijkstudies. Data analyse werkt voor. de MKB accountant! Onderzoek met 2 praktijkstudies Data analyse werkt voor de MKB accountant! Data analyse werkt voor de MKB accountant Achtergronden van ons onderzoek Voorbeelden van praktische toepassingen in het MKB Omgaan

Nadere informatie

Je gebruikt maar 12% van je data. Dit is hoe je die 88% ook benut. Exact Insights

Je gebruikt maar 12% van je data. Dit is hoe je die 88% ook benut. Exact Insights Je gebruikt maar 12% van je data. Dit is hoe je die 88% ook benut. Exact Insights Rob Heijnen Senior Business Consultant 2018 EXACT Rob Heijnen Senior Business Consultant Welkom! Rob.Heijnen@exact.com

Nadere informatie

Bedrijfsinformatie. Bepaal eenvoudig met wie en onder welke voorwaarden u zaken wilt doen

Bedrijfsinformatie. Bepaal eenvoudig met wie en onder welke voorwaarden u zaken wilt doen Bedrijfsinformatie. Bepaal eenvoudig met wie en onder welke voorwaarden u zaken wilt doen Bedrijfsinformatie U wilt verantwoord zakendoen en komt dagelijks in contact met prospects, klanten en leveranciers.

Nadere informatie

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version Introductie Quickscan De financiële organisatie moet, net zo als alle andere ondersteunende diensten, volledig gericht zijn

Nadere informatie

Exact Online Integration Tool 1.0.6

Exact Online Integration Tool 1.0.6 Release Notes Exact Online Integration Tool 1.0.6 Inhoudsopgave 1. 0 1. 1 1. 2 2. 0 Ophalen van reden-gegevens toegevoegd Ophalen en onderhouden van verkoopkansen toegevoegd Exact Online connecties naar

Nadere informatie

Slagvaardig partnerschap

Slagvaardig partnerschap Slagvaardig partnerschap Gemeente Purmerend Concept-cliënt service Plan 2010 27 September 2010 Opdracht In de overeenkomst van dienstverlening die is afgesloten tussen de gemeente Purmerend en zijn de

Nadere informatie

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Automatiseer uw Purchase-to-Payproces voor een betere afstemming tussen Inkoop en Finance Uw

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Executive Academy. Permanente Educatie voor Professionals. Permanente Educatie voor Professionals

Executive Academy. Permanente Educatie voor Professionals. Permanente Educatie voor Professionals Executive Academy Permanente Educatie voor Professionals Permanente Educatie voor Professionals Wat is de Executive Academy? De Executive Academy is een samenwerking tussen de Amsterdam Business School

Nadere informatie

Masterclass Beyond Consolidation Group Reporting to high performance ConQuaestor, UNIT4, Tagetik. Grontmij, Intres Utrecht, 9 mei 2012

Masterclass Beyond Consolidation Group Reporting to high performance ConQuaestor, UNIT4, Tagetik. Grontmij, Intres Utrecht, 9 mei 2012 Masterclass Beyond Consolidation Group Reporting to high performance ConQuaestor, UNIT4, Tagetik. Grontmij, Intres Utrecht, 9 mei 2012 Programma (Logo Klant) 16:30 uur Welkom 16:45 uur Inleiding: visie

Nadere informatie

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding Proces cultuur De klant komt eerst Zorg dat je altijd waarde toevoegt Moedig eigen initiatief aan Geef medewerkers ruimte Moedig teamwerk aan Beloon team prestaties Werk

Nadere informatie

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Finance CaseMaster Finance CaseMaster Finance is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren

Nadere informatie

Grip op uw cashflow met de SAP Business One Cashflow Rapportage

Grip op uw cashflow met de SAP Business One Cashflow Rapportage Grip op uw cashflow met de SAP Business One Cashflow Rapportage Als ondernemer weet u hoe belangrijk het is om over voldoende liquide middelen te beschikken. Uiteraard heeft u via uw bankafschriften altijd

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

APICBASE.COM APICBASE.COM. Van creativiteit naar winstgevendheid. Informatie brochure

APICBASE.COM APICBASE.COM. Van creativiteit naar winstgevendheid. Informatie brochure Van creativiteit naar winstgevendheid. Informatie brochure Onze missie Wij helpen food service bedrijven passie en creativiteit om te zetten in perfectie en winstgevendheid. Wij brengen Business Intelligence

Nadere informatie

Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en AccountView

Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en AccountView Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en AccountView Inhoudsopgave I n l e i d i n g... 3 W a t h o u d e n d e a a n p a s s i n g e n i n?... 4 A a n p a s s i n g e n u i t v o e r e n i n I s a h

Nadere informatie

Infomobiel & Infoboek

Infomobiel & Infoboek Infomobiel & Infoboek Instructie invoeren beginbalans Infomotive International B.V. Nijverheidsweg 6 5061 KL Oisterwijk http://www.infomotive.nl (C) Infomotive International B.V. 1 Inbrengen beginsituatie

Nadere informatie

Bestuurlijke informatievoorziening Examennummer: 93729 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

Bestuurlijke informatievoorziening Examennummer: 93729 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Bestuurlijke informatievoorziening Examennummer: 93729 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 15 open vragen (maximaal

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn:

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn: Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren

Nadere informatie

Omni-Channel / Cross-Channel ONTZORGEN. Newway sept 14, Softwarepakketten.nl

Omni-Channel / Cross-Channel ONTZORGEN. Newway sept 14, Softwarepakketten.nl Omni-Channel / Cross-Channel ONTZORGEN Wie is Newway en wie ben ik? Harry van der Plas, directeur; Newway bestaat 27 jaar; Van software producent naar totaal aanbieder; Brede Retail portfolio aan software-applicaties;

Nadere informatie

Dun & Bradstreet Onderzoek naar betalingstermijnen bij bedrijven onderling

Dun & Bradstreet Onderzoek naar betalingstermijnen bij bedrijven onderling Dun & Bradstreet Onderzoek naar betalingstermijnen bij bedrijven onderling Analyse voor: Ministerie van Economische Zaken 24 augustus 2015 Dun & Bradstreet Inhoud Dun & Bradstreet Onderzoek naar betalingstermijnen

Nadere informatie

Voorkom dubbel werk en reduceer de kans op fouten

Voorkom dubbel werk en reduceer de kans op fouten Choose a building block. Author Mark Harmsma Product Marketing Twinfield Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands Twinfield Concept boekingen meenemen in de btw-aangifte Voorkom dubbel werk en reduceer

Nadere informatie

Krijg meer grip op en inzicht in uw uitgaven. Purchase-to-Pay

Krijg meer grip op en inzicht in uw uitgaven. Purchase-to-Pay Krijg meer grip op en inzicht in uw uitgaven Purchase-to-Pay Integreer, optimaliseer en automatiseer uw volledige Purchase-to- Pay-proces Met Purchase-to-Pay van Proactis kunt u het hele inkoopproces beheren:

Nadere informatie

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management Deze ééndaagse training is gericht op het vaststellen

Nadere informatie

De kracht van BI & Architectuur

De kracht van BI & Architectuur Samen boeken we succes De kracht van BI & Architectuur in de praktijk Business Intelligence Symposium 2009 Emiel van Bockel BI Awards 2009 2 Voorstellen Emiel van Bockel - Manager Information Services

Nadere informatie

De kredietverzekering

De kredietverzekering Euler Hermes Nederland De kredietverzekering Met een gerust hart zaken doen. Exclusief voor klanten van de Rabobank www.eulerhermes.nl Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeren

Nadere informatie

2.1. Instelling boekingsperiode Rapportage van journaalboekingen Rapportage van balans en Winst&Verliesrekening 2.3.

2.1. Instelling boekingsperiode Rapportage van journaalboekingen Rapportage van balans en Winst&Verliesrekening 2.3. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Banking 4. Purchasing 5. Sales 1.1 SAP Business One 1.2 Opdracht t Trefpunt 2.1. Instelling boekingsperiode 2.2.1. Rapportage van journaalboekingen 2.2.2. Rapportage

Nadere informatie

Focus op uitzonderingen

Focus op uitzonderingen Klantcase Van Raam Focus op uitzonderingen Met het Tradecloud supply chain platform voor de industrie en groothandel Een goed geïntegreerde en flexibele supply chain wordt steeds belangrijker 2 80% Van

Nadere informatie

Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit

Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit Programma 10.30-11.15 uur Plenaire inleiding Goed financieel management

Nadere informatie

TRAINING Risk Management

TRAINING Risk Management TRAINING Risk Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING RISK MANAGEMENT In deze ééndaagse groepstraining Risk Management of Risico- management

Nadere informatie

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl INFOBOEK BOEKINGEN Newmerce.nl 1 Newmerce.nl 1. BOEKINGEN Met behulp van de module boekingen houdt u de inkoopfacturen, kas, bank, giro, memoriaal en eventueel periodieke journaalposten bij. U kunt met

Nadere informatie

intensieve traject wordt niets aan het toeval overgelaten. Bij de opdrachtgever begint dit met diepgaand

intensieve traject wordt niets aan het toeval overgelaten. Bij de opdrachtgever begint dit met diepgaand Profiel FenterDaniëls bemiddelt sinds 1999 in personeel voor FINANCE posities. Dat doen wij voor vaste functies. Daarnaast ondersteunen wij organisaties met tijdelijk personeel. Onze wervings- en selectieprocedure

Nadere informatie

CASH Workshop Accountancy

CASH Workshop Accountancy CASH Workshop Accountancy - Automatisch versus volautomatisch - Volautomatische mogelijkheden met CASH - Meer handige functies in CASH - Wat betekent dit voor u? - Wat biedt dit voor uw cliënten? CASH,

Nadere informatie

d o o r d i e.. Audit en Co Jan van Ginkel RA Jan Muit MSc 16 maart 2016

d o o r d i e.. Audit en Co Jan van Ginkel RA Jan Muit MSc 16 maart 2016 DATA-ANALYSE IN DE PRAKTIJK d o o r d i e.. Audit en Co Jan van Ginkel RA Jan Muit MSc 16 maart 2016 1 Z i c h t b a a r h e i d A C C O U N T A N C Y H Y P E C Y C L E datamining procesmining data-analyse

Nadere informatie

André Salomons Smart SharePoint Solutions BV. Cloud security en de rol van de accountant ICT Accountancy praktijkdag

André Salomons Smart SharePoint Solutions BV. Cloud security en de rol van de accountant ICT Accountancy praktijkdag André Salomons Smart SharePoint Solutions BV Cloud security en de rol van de accountant ICT Accountancy praktijkdag Cloud security moet uniformer en transparanter, waarom deze stelling? Links naar de artikelen

Nadere informatie

2014 9 Knots Solutions BV

2014 9 Knots Solutions BV FinMaster FinMaster is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren en te beheren. FinMaster bevat

Nadere informatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie Voor ondernemers Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie DizzyData voor Ondernemers AUTOMATISCH BOEKHOUDEN VOOR INNOVATIEVE ONDERNEMER DizzyData is een slimme en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Exact Online Integration Tool 1.0.4

Exact Online Integration Tool 1.0.4 Release Notes Exact Online Integration Tool 1.0.4 Inhoudsopgave 1. 0 1. 1 1. 2 1. 3 1. 4 1. 5 1. 6 1. 7 1. 8 1. 9 1. 10 2. 0 Ophalen van gegevens bestellingen toegevoegd Ondersteuning voor BTW codes toegevoegd

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE a/s WORKS Consultancy heeft ruime ervaring met het implementeren en optimaliseren van AFAS Profit en InSite binnen het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg. De implementaties

Nadere informatie

Pascal De Splenter. Masterclass Corporate Finance, Vlerick Master TEW Postgraduaat Fiscaliteit. Contact: GSM 0475/75.58.27 Email pascal.des@skynet.

Pascal De Splenter. Masterclass Corporate Finance, Vlerick Master TEW Postgraduaat Fiscaliteit. Contact: GSM 0475/75.58.27 Email pascal.des@skynet. Pascal De Splenter Masterclass Corporate Finance, Vlerick Master TEW Postgraduaat Fiscaliteit Contact: GSM 0475/75.58.27 Email pascal.des@skynet.be 1 12 jaar ervaring als Financieel Directeur (o.a. bij

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

OPLEIDING Creditmanagement

OPLEIDING Creditmanagement OPLEIDING Creditmanagement www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management OPLEIDING CREDITMANAGEMENT Een modulaire opleiding creditmanagement is gericht op verdieping

Nadere informatie

Onderwerp: Seminar Een digitale administratie Data: 28 en 30 november 2017

Onderwerp: Seminar Een digitale administratie Data: 28 en 30 november 2017 Onderwerp: Seminar Een digitale administratie Data: 28 en 30 november 2017 2017 HRT Business Professionals 2 Waar worden we mee geconfronteerd? 2017 HRT Business Professionals 3 Impact van cloud 2017 HRT

Nadere informatie

Robert Mul Beroepsontwikkeling & Beleid. 31/10/18 ICT-accountancy 1

Robert Mul Beroepsontwikkeling & Beleid. 31/10/18 ICT-accountancy 1 Robert Mul Beroepsontwikkeling & Beleid 31/10/18 ICT-accountancy 1 NBA-BESTUURSVISIE OP BEROEP EN BEROEPSORGANISATIE Maart 2018 31/10/18 ICT-accountancy 2 Vijf thema s centraal: welke zou u kiezen? Maatschappelijke

Nadere informatie

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland Update: Exact Online Handel Joost de Stigter Exact Software Nederland EXACT ONLINE HANDEL Dé online bedrijfssoftware Agenda Uw organisatie Over Exact en Exact Online Trends De voordelen van de Cloud Oplossing

Nadere informatie

Visma.net Financieel. Zaken doen in de cloud

Visma.net Financieel. Zaken doen in de cloud Visma.net Financieel Zaken doen in de cloud Zaken doen in de cloud Visma.net Financieel is de nieuwe totaaloplossing van Visma in de cloud voor financieel management. Veilig werken in de cloud voor CFO

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Interim Financial Controller Hoofd Administratie Drs.

Curriculum Vitae. Interim Financial Controller Hoofd Administratie Drs. Curriculum Vitae Interim Financial Controller Hoofd Administratie Drs. Delfin Finance Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (6) - 52 37 67 75 E-mail: m.simons@delfin.eu Algemeen Kandidaatnummer

Nadere informatie

Analyse van de inkoopfunctie

Analyse van de inkoopfunctie Ir. ing. D. Mostert, DME Advies Inkoopgebonden kosten zijn vaak een aanzienlijk deel van de totale kosten, hierdoor vormt de inkoopfunctie een belangrijke potentiële winstbron. Niet alleen door de invloed

Nadere informatie

OPTIKAS Cash in Uitvoering

OPTIKAS Cash in Uitvoering OPTIKAS Analyse Kasstromen met Wanneer is voor uw bedrijf interessant? Uw onderneming groeit, en heeft behoefte aan het zo efficiënt mogelijk inzetten van de financiële middelen om de groei mogelijk te

Nadere informatie

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS to ANALYTICS Voordelen Voor de Business professional Vanaf dag 1 heb je waardevolle inzichten die voor een jumpstart van uw business intelligence

Nadere informatie

BLUEFIN INTERIM FINANCE PROFESSIONAL

BLUEFIN INTERIM FINANCE PROFESSIONAL BLUEFIN INTERIM FINANCE PROFESSIONAL Remco Martens Wernhout 29 juli 1988 Relevante Opleidingen 2010/ 2012 Master Strategic Management, Universiteit Tilburg 2006/2010 Bachelor Bedrijfseconomie, Avans Hogeschool

Nadere informatie

Retail analytics. Business Intelligence Cloud Services

Retail analytics. Business Intelligence Cloud Services Retail analytics Business Intelligence Cloud Services Retail Analytics De juiste informatie op het juiste tijdstip Insights Krijg antwoorden! Tegenwoordig worden Retail organisaties geconfronteerd met

Nadere informatie

Infoboek v.a. versie 12.00

Infoboek v.a. versie 12.00 Infoboek v.a. versie 12.00 Cursus boekingen Infomotive International B.V. Nijverheidsweg 6 5061 KL Oisterwijk http://www.infomotive.nl (C) Infomotive International B.V. 1 1. Boekingen Met behulp van de

Nadere informatie

Euler Hermes Nederland. Corporate. Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd. www.eulerhermes.nl

Euler Hermes Nederland. Corporate. Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd. www.eulerhermes.nl Euler Hermes Nederland Corporate Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd www.eulerhermes.nl Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeren en corporate incasso en is onderdeel

Nadere informatie

Regelloos en toch in control?

Regelloos en toch in control? Workshop Regelloos en toch in control? Controllersbijeenkomst 1 februari 2017 1 februari 2017 1 Associatie Cultuur 2 Even voorstellen Sharona Glijnis Manager Internal Audit, Risk & Compliance Services

Nadere informatie

Gids boekhoudsoftware l

Gids boekhoudsoftware l Aanbod standaard boekhoudsoftware Pakketten / leveranciers totaal / niet meegewerkt aan update Zzp/klein MKB MKB Groot 56 (levs 55 / 7) 25 (levs 21 / 2) 14 (levs 8 / 2) 45 online 16 lokaal (enkele pakketten

Nadere informatie

Baseline 1 & 2. Februari 2013 Els Rijsbergen

Baseline 1 & 2. Februari 2013 Els Rijsbergen Baseline 1 & 2 Februari 2013 Els Rijsbergen Hoe nu verder? Programma mgba (december 2012) Baseline 1 Structuur gegevens: 1 overtreding per 5000 Personen Domein gegevens: 1 overtreding per 5000 Personen

Nadere informatie

TRAINING Risk Management

TRAINING Risk Management TRAINING Risk Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING RISK MANAGEMENT In deze ééndaagse groepstraining Risk Management of Risico- management

Nadere informatie

Internal control revolution

Internal control revolution IT-audit seminar 'Compliance & Assurance, Back to the Future' Internal control revolution 13-9-2016 prof.dr. Eddy Vaassen RA Tilburg University 1 2 Thema s voor vandaag Business process management Continuous

Nadere informatie

SIS FINANCE. voor professionals door professionals. consulting. interim management. finance professionals SIS. finance

SIS FINANCE. voor professionals door professionals. consulting. interim management. finance professionals SIS. finance FINANCE consulting interim management professionals over sis... duurzame relaties met onze opdrachtgevers gebaseerd op kennis van zaken, commitment en oplossingsgerichtheid. Finance is een middelgroot

Nadere informatie

10 december 2014 Data-analyse en fraudedetectie. Wendy Schierboom

10 december 2014 Data-analyse en fraudedetectie. Wendy Schierboom 10 december 2014 Data-analyse en fraudedetectie Wendy Schierboom 2 Fraude bij organisaties Er kan worden gesproken over interne en over externe fraude Interne fraude - Verduistering van geld en goederen

Nadere informatie

(Online) Verkoop & CRM. Woensdag 9 maart 2016

(Online) Verkoop & CRM. Woensdag 9 maart 2016 (Online) Verkoop & CRM Woensdag 9 maart 2016 Agenda Introductie Verkoop proces en CRM SAP B1 app Online? Vragen Introductie Marit Polman Xander van t Hof Jan Willem de Bruijn SAP B1 tips https://www.linkedin.com/today/author/13543797?trk=prof-sm

Nadere informatie

Data-analyse in de praktijk D E T O E PA S S I N G B I J V I S S E R & V I S S E R A C C O U N TA N T S - B E L A S T I N G A D V I S E U R S

Data-analyse in de praktijk D E T O E PA S S I N G B I J V I S S E R & V I S S E R A C C O U N TA N T S - B E L A S T I N G A D V I S E U R S Data-analyse in de praktijk D E T O E PA S S I N G B I J V I S S E R & V I S S E R A C C O U N TA N T S - B E L A S T I N G A D V I S E U R S Agenda Plaats in de praktijk Toepassing in audit De werkvloer

Nadere informatie

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016 Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking 21 september 2016 HLB Van Daal & Partners, opgericht in 1979, is een ambitieuze accountants- en belastingadviesorganisatie

Nadere informatie