Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Uitgave 2010

2 2 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Algemeen Als u door een handicap of aandoening slecht ter been bent, parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor mensen met een handicap zijn er daarom bijzondere parkeervoorzieningen in Den Haag. In deze folder leest u welke voorzieningen dat zijn, wanneer u hiervoor in aanmerking komt en hoe u deze kunt aanvragen. Achterin vindt u een aanvraagformulier. In het midden van deze folder vindt u een antwoordkaart waarmee u een aanvraagformulier voor vergoeding van de kosten kunt aanvragen. Meer informatie Heeft u vragen na het lezen van deze folder? Kijk dan op www. denhaag.nl/parkeren. Of bel met de verantwoordelijke afdeling. U vindt de telefoonnummers op pagina 11. Welke voorzieningen? Er zijn twee soorten parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap: 1 een gehandicaptenparkeerkaart en 2 een individuele gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning en/ of werk. Hieronder leest u aan welke criteria u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Gehandicaptenparkeerkaart Er zijn twee soorten gehandicaptenparkeerkaarten: De Europese Gehandicaptenparkeerkaart en de Stadsgewestelijke Gehandicaptenparkeerkaart. De Europese Gehandicaptenparkeerkaart is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie en is er voor bestuurders en passagiers. De kaart is maximaal 5 jaar geldig. De Stadsgewestelijke Gehandicaptenparkeerkaart is alleen geldig in Den Haag en een aantal omliggende gemeenten: Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk,

3 3 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Wassenaar, Zoetermeer, Westland ( s-gravenzande, De Lier, Monster, Naaldwijk, Wateringen) en Midden-Delfland (Schipluiden, Maasland). De kaart is alleen bestemd voor bestuurders en is maximaal 2 jaar geldig. Na afloop van de geldigheidsduur moet opnieuw worden beoordeeld of u nog in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Voor beide gehandicaptenparkeerkaarten geldt het volgende: - In Den Haag hoeft u niet te betalen bij een parkeerautomaat. - Daarnaast mag u uw auto gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats in Den Haag. - Op sommige plaatsen geldt een parkeerverbod. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u daar toch parkeren. Ook dat is gratis, maar u mag uw auto er niet langer dan drie uur laten staan. Op deze plaatsen bent u dan wel verplicht een parkeerschijf duidelijk zichtbaar naast uw gehandicaptenparkeerkaart te leggen. Let op: in parkeergarages kunt u niet gratis parkeren! Niet iedere gemeente kent een vrijstelling van het betalen bij een parkeer - automaat of een parkeermeter! Heeft u vragen over de regels die gelden in een bepaalde gemeente neem dan contact op met die gemeente, of kijk op internet, onder: Criteria voor het verkrijgen van een Gehandicaptenparkeerkaart Rijdt u zelf auto? Of u als bestuurder in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart is afhankelijk van de mate van uw handicap. Om dat te bepalen moet u medisch worden beoordeeld. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door een arts of adviseur van de afdeling Sociaal Medische Zorg (SMZ) van de GGD. Er wordt gekeken of u een loopstoornis hebt van langdurige aard en de afstand die u nog met (gebruikelijke) hulpmiddelen (rollator, stokken, krukken e.d.) zelfstandig kunt overbruggen wordt bepaald.

4 4 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Kunt u meer dan 200 meter aaneengesloten zelfstandig overbruggen, dan komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Kunt u tussen 100 en 200 meter aaneengesloten zelfstandig overbruggen, dan komt u in aanmerking voor de Stadsgewestelijke Gehandicaptenparkeerkaart. Kunt u minder dan 100 meter aaneengesloten zelfstandig overbruggen of bent u permanent rolstoelgebonden, dan komt u in aanmerking voor de Europese Gehandicaptenparkeerkaart. Bent u passagier? Ook als u niet zelf auto rijdt bestaat de mogelijkheid een gehandicaptenparkeerkaart te verkrijgen. Hierbij is van belang of u een loopstoornis heeft van langdurige aard, waardoor u minder dan 100 meter aaneengesloten met (gebruikelijke) hulpmiddelen (rollator, stokken, krukken e.d.) zelfstandig kunt overbruggen, en u voor uw vervoer van deur tot deur, dus bij het lopen op straat, continu afhankelijk bent van de hulp van een andere persoon. Alleen als u hieraan voldoet of als u permanent rolstoelgebonden bent, komt u in aanmerking voor de Europese Gehandicaptenparkeerkaart. Om dit te bepalen moet u medisch worden beoordeeld. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door een arts of adviseur van de GGD/SMZ. Visuele handicap Heeft u alléén een visuele handicap? Dan komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Instellingen Voor het (collectief) vervoer van mensen met een handicap die verblijven in een instelling (artikel 8 AWBZ of artikelen 5 en 41 van de WTZI) bestaat de mogelijkheid een Europese Gehandicaptenparkeerkaart af te geven. Op de parkeer-kaart wordt de achternaam van de directeur van de instelling vermeld en de naam van de instelling. De kaart is niet voertuiggebonden. Neem voor meer informatie contact op met het gemeentelijk ContactCentrum, het telefoonnummer en de openingstijden vindt u op pagina 11.

5 5 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Individuele gehandicaptenparkeerplaats In een aantal gevallen bestaat de mogelijkheid een individuele gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van uw woning en/of werk aan te laten leggen. Deze parkeerplaats is gekoppeld aan het kenteken van uw voertuig. Rijdt u zelf auto? Als u voldoet aan de criteria voor het verkrijgen van een gehandicaptenparkeerkaart, zie pagina 3, dan kunt u ook een gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning en/of werk aanvragen. Er wordt dan gekeken hoe hoog de parkeerdruk is binnen de voor u vastgestelde loopafstand. Als u over eigen parkeergelegenheid beschikt, komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats. Bent u passagier? Voor passagiers bestaat ook de mogelijkheid om, in uitzonderlijke situaties, een gehandicaptenparkeerplaats aan te vragen. U moet dan wel voldoen aan de criteria voor het verkrijgen van een gehandicaptenparkeerkaart, zie pagina 3. Verder is van belang of u zich verplaatst per rolstoel. Het kenteken van het voertuig waarvoor u een parkeerplaats aanvraagt, moet geregistreerd staan op uw huisadres. De gezondheids toestand van uw inwonende partner of huisgenoot speelt ook een rol. Er wordt gekeken of hij/zij u kan begeleiden bij het in- en uitstappen van een voertuig. Het is dan ook nodig dat hij of zij meekomt naar de medische beoordeling. Ook bekijkt de gemeente of de bestuurder veilig kan stoppen nabij uw woning om u te helpen met het in- en uitstappen. Tenslotte is de parkeerdruk ter plaatse van belang. Overigens geldt dat als u over eigen parkeergelegenheid beschikt, u niet in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerplaats.

6 6 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap De aanvraagprocedure Bent u inwoner van de gemeente Den Haag* en denkt u in aanmerking te komen voor een van de voorzieningen? Volg dan de volgende stappen: 1 Vul het formulier volledig in, onderteken het en scheur het los van deze folder. 2 Voor een Europese Gehandicaptenparkeerkaart is één pasfoto nodig. Schrijf uw naam, voorletters en geboortedatum achter op de pasfoto en plak de foto op het aanvraagformulier. Op pagina 11 leest u waar u het aanvraagformulier heen moet sturen. 3 Maak het geld voor de kosten voor de medische beoordeling over op bankrekeningnummer van de Bank Nederlandse Gemeenten t.n.v. GEM. DEN HAAG GGD/SMZ. Maak het geld over onder vermelding van: medische beoordeling t.b.v. gehandicaptenparkeerfaciliteiten. U kunt niet aan de balie van GGD/SMZ betalen. Zie het kopje Kosten op pagina 7. 4 GGD/SMZ neemt uw aanvraag in behandeling zodra de kosten voor de medische beoordeling zijn ontvangen. U krijgt dan een oproep. Op de oproep staat waar en wanneer u verwacht wordt. De medische beoordeling Een arts of adviseur van de GGD/SMZ beoordeelt of u aan de criteria voldoet. Uw persoonlijke omstandigheden worden daarbij meegewogen. Neem de volgende zaken mee naar de beoordeling: - Afsprakenkaarten van uw bezoek aan specialist(en); - Geneesmiddelen, die u tot een maand voor het bezoek heeft gebruikt en/of een uitdraai van uw apotheek; - Medische gegevens, diagnose en beperkingen en sinds wanneer u hiervoor wordt behandeld. U kunt hierbij denken aan een uitdraai van het huisartsendossier, brieven van specialisten, verklaringen van uw behandelaars; * Staat u niet in de basisadministratie van de gemeente Den Haag ingeschreven? Wendt u zich dan voor het aanvragen van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart tot het Ministerie van Verkeer en Waterstaat/Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

7 7 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap - Uitslagen van functieonderzoek, zoals longfunctie, hartbelasting, looponderzoek, CARA en astma onderzoek, röntgen onderzoek etc. Als u als passagier een individuele gehandicaptenparkeerplaats heeft aangevraagd, wordt er ook gekeken naar de gezondheidstoestand van uw partner of huisgenoot. In dat geval is het nodig dat hij of zij meekomt naar de medische beoordeling. Na de beoordeling Binnen 1 week na ontvangst van de positieve uitslag van de medische beoordeling stuurt de afdeling Parkeren u bericht over het afhalen van de kaart. Op het aanvraagformulier kunt u aangeven op welk stadsdeelkantoor u de kaart wenst af te halen. Voor adressen en openingstijden, zie pagina 10. Na betaling van de kosten krijgt u de kaart mee. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de kosten. Heeft u ook een individuele gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning en/of werk aangevraagd, dan moet u rekening houden met een termijn van 12 weken na ontvangst van de positieve uitslag van de medische beoordeling. Neemt u svp pas contact op na de genoemde termijnen. Als de gemeente van plan is uw aanvraag voor een parkeer voorziening af te wijzen, krijgt u daarvan schriftelijk bericht. U kunt daarop reageren. Volgt er na uw reactie toch een afwijzing, dan kunt u officieel bezwaar aantekenen tegen de beslissing. Hoe u dat moet doen, staat beschreven in de afwijzing. Kosten De medische beoordeling en de parkeervoorzieningen zijn niet gratis. Houd rekening met de volgende kosten*: Medische beoordeling: 129,65. Bij een eventuele afwijzing wordt dit bedrag niet terugbetaald! Ook voor iedere volgende beoordeling betaalt u dit bedrag. Wanneer u de aanvraag intrekt nadat u heeft betaald, betaalt GGD/SMZ u 52,00 terug. * De bedragen gelden vanaf Jaarlijks worden de bedragen aangepast. Kijk voor actuele informatie op

8 8 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Kosten Europese Gehandicaptenparkeerkaart: 30,-. Bij diefstal betaalt u dit bedrag ook voor een vervangende kaart. Kosten Stadsgewestelijke Gehandicaptenparkeerkaart: Geen. Aanleg individuele Gehandicaptenparkeerplaats: 289,-. Verplaatsing individuele Gehandicaptenparkeerplaats: 238,-. Vervanging van het onderbord als uw kenteken gewijzigd is: 68,-. Opnieuw aanbrengen van de lijnen op straat: 118,-. Teruggave van kosten via WMO Mogelijk komt u in aanmerking voor teruggave van de kosten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Zie voor meer informatie de antwoordkaart in het midden van deze folder. U komt niet in aanmerking voor teruggave van deze kosten als u gebruik kunt maken van de Taxibus Maatregelen tegen diefstal Om de kans op diefstal te verkleinen, kunnen maximaal 3 kentekens worden vermeld op een parkeerkaart. Houdt u er rekening mee dat als het kenteken van een geparkeerd voertuig niet overeenkomt met een kenteken op de kaart, de kaart niet geldig is. U moet dan in gebieden waar betaald parkeren van kracht is, parkeergeld betalen. U mag dan ook niet parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Vermelding van één of meer kentekens is niet verplicht. Met de kaartkluis kunt u uw Europese Gehandicaptenparkeerkaart aan het stuurwiel van uw auto verankeren. De kaart wordt in een houder met een transparant venster geplaatst. De houder is gemaakt van robuust staal en het transparante deel is van slagvast, onbreekbaar polycarbonaat. De kaartkluis is door de felle kleurstelling van de buitenzijde van het voertuig goed zichtbaar. Dieven die gaan voor de snelle kraak zullen hier van af zien zodra zij de diefstalvertragende beveiliging opmerken. Bel voor meer informatie met CIB verkoop en advies BV, telefoon , of kijk op

9 9 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Verlies of diefstal Bij verlies of diefstal van uw parkeerkaart moet u aangifte doen bij de politie. Met deze aangifte kunt u bij de afdeling Parkeren langskomen om een duplicaat kaart aan te vragen. U vindt de openingstijden op pagina 10. U betaalt leges voor de duplicaat kaart (zie pagina 7). Neem de volgende documenten mee: - een kopie van de aangifte - een legitimatiebewijs - een pasfoto (voor bestuurders een rijbewijs) Overlijden Indien een gebruiker van een parkeerkaart en/of een individuele gehandicaptenparkeerplaats komt te overlijden en er dus geen recht meer op het gebruik is, dan moet dit zo spoedig mogelijk worden doorgegeven aan de afdeling Parkeren, de parkeerkaart moet worden ingeleverd. Zie pagina 11 voor het adres. Gebruik van de parkeerkaart De Europese Gehandicaptenparkeerkaart en de Stadsgewestelijke Gehandicaptenparkeerkaart kunnen verkleuren. Wij adviseren u om de kaart niet achter de voorruit te laten liggen indien u parkeert op een plaats waar geen parkeerkaart nodig is. Beschadigde parkeerkaarten, kopieën of kaarten waarop eigenmachtig wijzigingen zijn aangebracht zijn ongeldig! Verhuizing Heeft u een Gehandicaptenparkeerkaart en/of een individuele Gehandicaptenparkeerplaats, geef uw verhuizing dan schriftelijk, per fax of electronische post door aan de afdeling Parkeren, onder vermelding van uw achternaam, voorlettters en geboortedatum. Zie pagina 11 voor het adres van de afdeling Parkeren. Heeft u een individuele Gehandicaptenparkeerplaats en krijgt u (tijdelijk) een andere auto geef dat dan ook door aan de afdeling Parkeren.

10 10 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Overzicht openingstijden voor het afhalen van parkeerkaarten Stadsdeelkantoor Scheveningen, Scheveningseweg 303, Den Haag maandag tot uur dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag tot uur Stadsdeelkantoor Haagse Hout, Loudonstraat 95, Den Haag dinsdag maandag, woensdag, donderdag, vrijdag tot uur tot uur Stadsdeelkantoor Escamp, Genemuidenstraat 208, Den Haag dinsdag maandag, woensdag, donderdag, vrijdag tot uur tot uur Stadsdeelkantoor Segbroek, Fahrenheitstraat 190, Den Haag woensdag maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag tot uur tot uur Stadsdeelkantoor Leidschenveen/Ypenburg, Ypenburgse Stationsweg 303 Den Haag woensdag tot uur maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag tot uur Stadsdeelkantoor Laak, Slachthuisplein 25, Den Haag donderdag maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag tot uur tot uur Stadsdeelkantoor Centrum, Spui 70, Den Haag donderdag maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag tot uur tot uur Stadsdeelkantoor Loosduinen, Kleine Keizer 3, Den Haag vrijdag maandag, dinsdag, woensdag, donderdag tot uur tot uur Meer informatie

11 11 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Heeft u vragen na het lezen van deze folder? Bel dan met de juiste afdeling. Bel voor vragen over: - de medische beoordeling: GGD/SMZ , maandag t/m vrijdag: uur - de teruggave van de kosten: Centraal meldpunt SIO , maandag t/m vrijdag: uur - alle andere zaken: gemeentelijk ContactCentrum 14070, maandag t/m vrijdag: uur Adressen voor uw aanvraag of wijziging Aanvraag gehandicapten- GGD/Algemene Gezondheidszorg parkeerkaart en/of parkeerplaats afdeling Beheer en Ondersteuning (Th ) Stuur een pasfoto mee Antwoordnummer 1416, 2506 VD Den Haag Verlenging gehandicaptenparkeerkaart U ontvangt bericht van de afdeling Parkeren voordat uw kaart verloopt Afdeling Parkeren, maandag t.m. vrijdag Loosduinseweg 13-15, Den Haag tot uur Aanvraag gehandicapten- Parkeren, Antwoordnummer 1435, parkeerplaats (als u reeds 2501 VE Den Haag, Fax: een parkeerkaart heeft) parkeren@dsb.denhaag.nl Verplaatsing gehandicapten- Parkeren, Antwoordnummer 1435, Parkeerplaats 2501 VE Den Haag, Fax: parkeren@dsb.denhaag.nl Verhuizing Parkeren, Antwoordnummer 1435, 2501 VE Den Haag, Fax: parkeren@dsb.denhaag.nl

12 Colofon Tekst: Paragraaf, Den Haag Productie: Gemeente Den Haag Intern Dienstencentrum Basisontwerp: 2D3D, Den Haag Uitgave: Gemeente Den Haag, dienst Stadsbeheer, Parkeren, mei De inhoud van deze folder wordt regelmatig geactualiseerd. Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

13 Gemeente Den Haag Voorzieningen voor mensen met een beperking in Den Haag Vergoeding: gehandicaptenparkeerkaart gehandicaptenparkeerplaats

14 Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats of -kaart aangevraagd bij de dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag? Dan moet u een aantal kosten zelf betalen. U kunt voor deze kosten een vergoeding aanvragen bij de afdeling Den Haag OpMaat. Voor welke kosten kunt u een vergoeding aanvragen? -Medische beoordeling -Parkeerkaart -Aanleg of verplaatsing van uw gehandicaptenparkeerplaats -Vervanging van onderbord bij wijziging kenteken -Opnieuw aanbrengen van lijnen op straat Let op. U komt niet in aanmerking voor teruggave van deze kosten als u gebruik kunt maken van de Taxibus. Voorwaarden Onder andere de hoogte van uw inkomen bepaalt of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten. U mag niet meer dan ,-bruto per jaar verdienen. Heeft u in uw gezin meer personen die gebruik maken van een vervoersvoorziening? Dan geldt een bruto inkomensgrens van ,-per jaar. Deze bedragen zijn geldig in Meer informatie vindt u in de brochure Voorzieningen voor mensen met een beperking: wonen en vervoer!. Voor vragen of het aanvragen van de brochure kunt u bellen met Den Haag OpMaat, Zodra u uw aanvraag voor een gehandicapten parkeerplaats heeft gedaan, kunt u een vergoeding van de kosten aanvragen. Zo kan Den Haag OpMaat bijvoorbeeld rechtstreeks de kosten voor de aanleg van uw gehandicapten parkeerplaats aan de dienst Stadsbeheer betalen. Gemeente Den Haag Februari 2010 Aan de tekst in deze brochure kunt u geen rechten ontlenen.

15 Vul de antwoordkaart in en u ontvangt een aanvraagformulier voor de vergoeding van de kosten. (Meisjes)naam Adres Postcode Geboortedatum Telefoonnummer Bent u al bekend bij Den Haag OpMaat? Zo ja, vul dan uw administratienummer in. Administratienummer Antwoordkaart

16 Gemeente Den Haag Den Haag Op Maat Antwoordnummer VB Den Haag Postzegel is niet nodig

17 Gemeente Den Haag Aanvraagformulier 2010 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 12 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Aanvraag Europese Gehandicaptenparkeerkaart* Bestuurderskaart (Vul vragen 1 t/m 7 en 11 t/m 25 in) Passagierskaart (Vul vragen 1 t/m 7 en 11 t/m 25 in) Aanvraag individuele Gehandicaptenparkeerplaats (Vul alle vragen in) Verplaatsing individuele Gehandicaptenparkeerplaats (Vul vragen 1, 4, 5, 8 t/m 11 en 20 in) Persoonlijke gegevens 1. Aanvrager parkeervoorziening(en) Naam en voorletters (eerste voornaam voluit) Straat en huisnummer Postcode en woonplaats Geboortedatum man vrouw Telefoon overdag adres Heeft u eerder een Gehandicaptenparkeerkaart en/of Gehandicaptenparkeerplaats gehad? nee ja, vermeld het volgnr./kaartnr. 2. Correspondentie a.u.b. voeren met Naam en voorletters man vrouw Straat en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoon overdag adres 3. Bank-/gironummer aanvrager FORM_275709_ ,29 1

18 4. Identiteitsbewijs van aanvrager* Let op. Als u geen geldig rijbewijs heeft, dan komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders. bent u bestuurder bent u passagier Rijbewijs Soort identiteitsbewijs Nummer Geldig tot Nummer Geldig tot 5. Beschikt u over een eigen motorvoertuig nee ja, kenteken-/nummer: Aanvraag Europese Gehandicaptenparkeerkaart Om diefstal van de Europese Gehandicaptenparkeerkaart te voorkomen, kunt u één of meer kentekens laten vermelden op de kaart. 6. Wenst u vermelding van één of meer kentekennummers op de Europese Gehandicaptenkaart ja nee Indien ja; welke kentekens moeten worden vermeld op de kaart:** Waar wilt u de parkeerkaart afhalen: SDK Centrum SDK Segbroek SDK Escamp SDK Loosduinen SDK Scheveningen SDK Laak SDK Haagse Hout SDK Leidschenveen-Ypenburg Zie voor de adresgegevens en openingstijden pagina s 16 en 17 van de brochure Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Gehandicaptenparkeerplaats 8. Waar wenst u de parkeerplaats aan te laten leggen?* Bij verplaatsing: vul hier het nieuwe adres in bij uw woning (wij gebruiken het adres van vraag 1) bij uw werkadres, vul onderstaande gegevens in Naam bedrijf: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Werktijden van tot uur op welke dagen werkt u ma. di. wo. do. vr. za. zo. Contactpersoon FORM_275709_ ,29 * Verplicht invullen! **Bij aanvraag bestuurderskaart: vermeld hier het kenteken van uw auto 2

19 9. Beschikt u over parkeergelegenheid op eigen terrein of in een aan bewoners aangewezen parkeergarage? ja nee 10. Op welke momenten ervaart u parkeeroverlast in uw straat? ochtend middag avond bijzonderheden maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag Persoonlijke omstandigheden Om de medische beoordeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan onderstaande vragen ook in te vullen. 11. Hoe verplaatst u zich op straat?* lopend zonder hulp of hulpmiddel lopend met hulp van iemand anders met stok of kruk(ken) met rollator/rekje in een elektrische wagen in een rolstoel of duwwagen (ik word geduwd) in een rolstoel (ik kan mij zelf voortbewegen) 12. Kunt u zelfstandig van uw woning naar uw auto of de straat lopen?* ja, zelfstandig nee, alleen met hulp of ondersteuning van anderen 13. Kunt u zelfstandig in en uit uw auto stappen?* ja, zelfstandig nee, alleen met hulp of ondersteuning van anderen 14. Wat voor soort woning heeft u?* parterrewoning portiekwoning, op verdieping eengezinswoning galerijwoning, op verdieping 15. Hoe is deze woning bereikbaar?* met een lift met een trap (ongeveer treden) 16. Kunt u traplopen?* (Invullen indien van toepassing) gaat moeiteloos gaat alleen met hulp van anderen kost veel moeite met traplift beperk ik tot maximaal 1 keer per dag FORM_275709_ ,29 * Kruis aan wat van toepassing is 3

20 17. Heeft u een inwonende partner of huisgenoot?*) ja nee 18. Kan uw inwonende partner of huisgenoot u begeleiden bij het in- en uitstappen uit uw auto?* ja nee toelichting: 19. Beschikt uw inwonende partner of huisgenoot over een auto?* ja kenteken nee 20. Ondergetekende verklaart deze aanvraag naar waarheid te hebben ingevuld. Naam** Plaats Datum Handtekening houder** * Kruis aan wat van toepassing is ** Indien aanvrager een kind is: vermeld naam van één van de ouders of verzorgers en zet handtekening Stuur dit formulier in een ongefrankeerde envelop naar: plak hier een pasfoto Schrijf uw naam en geboortedatum op de achterzijde van de pasfoto Aanvraag parkeerkaart: GGD/AGZ/SMZ Afd. Beheer en Ondersteuning (Th.402) Antwoordnummer VD Den Haag Overige zaken: Parkeren Antwoordnummer VE Den Haag FORM_275709_ ,29 4

21 Gegevens over uw ziektegeschiedenis MEDISCH GEHEIM Vul deze pagina in en neem de pagina mee naar uw afspraak voor de medische beoordeling 1. Voor welke ziekte(n) bent u onder behandeling? hartziekte longziekte reuma vaatziekte neurologische ziekte orthopedische ziekte anders, nl. 2. Welke specialisten bezoekt u? 1 Naam specialist Ziekenhuis/afdeling Datum laatste bezoek Welke medicijnen gebruikt u? Wie is uw huisarts Naam Telefoon 5. Ondergetekende verklaart deze aanvraag naar waarheid te hebben ingevuld. Ondergetekende geeft toestemming aan de dienst Stadsbeheer om medische gegevens die beschikbaar zijn bij de afdeling Sociaal Medische Advisering van de GGD te gebruiken voor de beoordeling van deze aanvraag. Voorts geeft ondergetekende toestemming voor het gebruik van deze medische gegevens door de dienst Stadsbeheer in een beroeps- of bezwaarprocedure met betrekking tot deze aanvraag. Ondergetekende verklaart deze aanvraag naar waarheid te hebben ingevuld. Naam** Plaats Datum Handtekening houder** FORM_275709_ ,29 ** Indien aanvrager een kind is: vermeld naam van één van de ouders of verzorgers en zet handtekening 5

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Als u door een handicap of aandoening slecht ter been bent, parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Als u door een handicap of aandoening slecht ter been bent, parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag Aan de tekst in deze brochure kunt u geen rechten ontlenen Januari 2018 180416_DSB_A5_Broch_Parkeervoorzieningen_Handicap_v2.indd

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2016

Aanvraagformulier 2016 Aanvraagformulier 2016 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2018

Aanvraagformulier 2018 anvraagformulier 2018 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 Lees eerst de toelichting. Vragen? Bel de gemeente, telefoon 4065000 Aanvraag indienen bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) In te vullen door de gemeente: Datum ontvangst Klantmanager Cliënt nummer Werkproces Intake LET OP: Uw aanvraag dient vergezeld te gaan van één recente pasfoto en een kopie van uw legitimatiebewijs. 1.

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Rekeningnummer Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart Zorgloket WaalwijkWijzer Correspondentieadres: T 0416-683456 Postbus 10150 F 0416-683438 5140 GB waalwijk E zorgloket@waalwijk.nl W www.waalwijk.nl Bezoekadres: Taxandriaweg 6 5141 PA Waalwijk (bezoekersingang

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats Met dit formulier vraagt u een gehandicaptenparkeerplaats aan. U kunt alleen een aanvraag indienen als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees voor het

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83 1160 AB Zwanenburg T 020 407 9000 F 020 407 9090 Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) De door u verstrekte persoonsgegevens worden in overeenstemming

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning (dit deel niet invullen) Datum ontvangst gemeente: AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 1. Uw persoonlijke gegevens / van cliënt waarvoor voorziening(en) bedoeld is (zijn) Burgerservicenummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

1 UW PERSOONLIJKE GEGEVENS

1 UW PERSOONLIJKE GEGEVENS AANVRAAGFORMULIER IN HET KADER VAN DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (Wmo) - GEHANDICAPTENPARKEERKAART - GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS - HULP BIJ HET HUISHOUDEN - ONDERSTEUNING - REGIOVERVOER - ROLSTOEL

Nadere informatie

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013 De Wmo en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats januari 2013 De Wmo en de aanvraag van gehandicapten parkeerkaart en - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Straatparkeren AMERSFOORT VOORZIENING AMERSFOORT GEHANDICAPTEN Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Parkeervoorzieningen voor gehandicapten

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2005.1164 I RIS 134231_3-jan-2006 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEREN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, gelet op artikel 18, eerste lid onder d,

Nadere informatie

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2010.156 RIS 177034 REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is aan lichamelijk gehandicapte

Nadere informatie

Aanvraagformulier vervoerskosten leerlingenvervoer Voor leerlingen 11 jaar of ouder

Aanvraagformulier vervoerskosten leerlingenvervoer Voor leerlingen 11 jaar of ouder Aanvraagformulier vervoerskosten leerlingenvervoer 2017-2018 Voor leerlingen 11 jaar of ouder Middels het invullen van dit formulier kunt u aanvraag verzoek indienen voor het leerlingenvervoer schooljaar

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, Registratienummer: 12.04635 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, gelet op het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BAWB) en de Regeling gehandicaptenparkeerkaart,

Nadere informatie

Let op! Schrijf in blauwe of zwarte blokletters. Argonaut Advies B.V. kan alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling nemen.

Let op! Schrijf in blauwe of zwarte blokletters. Argonaut Advies B.V. kan alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling nemen. Aanvraagformulier Argonaut Advies OV-begeleiderskaart Met deze OV-begeleiderskaart mag een begeleider gratis met u mee als u door een beperking niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunt reizen. Voor

Nadere informatie

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Vastgesteld d.d.: 26 maart 2013 In werking: d.d. : 11 april 2013 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort. Straatparkeren

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort. Straatparkeren Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Straatparkeren Inhoud Inleiding 5 Praktijkvoorbeelden 6 Bijzondere parkeervoorzieningen 7 - Europese gehandicaptenparkeerkaart - Individuele en algemene

Nadere informatie

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein Antwoordnummer

Nadere informatie

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk.

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk. besluit college registratienr. 13INT07773 casenr. BBV13.0328 Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, gezien het advies van de afdeling BOR; gelet op artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, artikel 18

Nadere informatie

Naam aanvrager. Geboortedatum. Adres van inschrijving (briefadres) :..

Naam aanvrager. Geboortedatum. Adres van inschrijving (briefadres) :.. Aanvraag briefadres Door het invullen van dit formulier, geeft u aan dat u zich op een briefadres wilt laten inschrijven in de Basisregistratie Personen van de gemeente Zaltbommel. U kunt zich alleen inschrijven

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Waddinxveen 2014 1 Inleiding Er bestaan twee soorten gehandicaptenparkeerplaatsen: algemene gehandicaptenparkeerplaatsen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Adres Straat: Huisnummer:

Adres Straat: Huisnummer: Vervolgaanvraag Wmo-voorzieningen en gehandicaptenparkeerkaart 1. Uw persoonlijke gegevens Achternaam (= geboortenaam) Tussenvoegsel: Voorletters Geslacht Man Vrouw Geboortedatum Dag Maand Jaar Burgerlijke

Nadere informatie

vader moeder pleegouder voogd anders nl.:

vader moeder pleegouder voogd anders nl.: AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER schooljaar 2018-2019 OPSTUREN VÓÓR 1 JUNI 2018 1. Gegevens leerlingen Achternaam en voorletters jongen meisje Roepnaam Geboortedatum Verblijfadres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

TIP: lees eerst de vragen en de toelichting aandachtig door. Vul daarna het formulier in.

TIP: lees eerst de vragen en de toelichting aandachtig door. Vul daarna het formulier in. Aanvraag leerlingenvervoer schooljaar 2014-2015 TIP: lees eerst de vragen en de toelichting aandachtig door. Vul daarna het formulier in. Uw gegevens (de aanvrager) Geslacht : Man Vrouw Voornaam en achternaam

Nadere informatie

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar 1. Persoonsgegevens Roepnaam Burgerservicenummer (BSN) Naam Geboortedatum Straatnaam, huisnummer, toevoegingen Postcode en woonplaats Identiteitsbewijs en nummer Maakt de leerling gebruik van hulpmiddelen?

Nadere informatie

Aanvraagformulier Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2014

Aanvraagformulier Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2014 In te vullen door de gemeente / zorgloket Dag, datum, tijd intake WMO-adviseur Reg. Nr(s) Aanvraagformulier Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2014 Aankruisen wat van toepassing is. 1. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER Schooljaar 2018 2019 Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, de toelichting te lezen. Volledig invullen en aankruisen indien van toepassing. 1. Gegevens kind

Nadere informatie

AANVRAAG URGENTIEVERKLARING Artikel 4:2, tweede lid, Huisvestingsverordening Zoetermeer 2019

AANVRAAG URGENTIEVERKLARING Artikel 4:2, tweede lid, Huisvestingsverordening Zoetermeer 2019 AANVRAAG URGENTIEVERKLARING Artikel 4:2, tweede lid, Huisvestingsverordening Zoetermeer 2019 - De urgentieverklaring is geldig in de gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland,

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENTE RIDDERKERK/ALBRANDSWAARD AANVRAAGFORMULIER WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO)

GEMEENTE RIDDERKERK/ALBRANDSWAARD AANVRAAGFORMULIER WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) GEMEENTE RIDDERKERK/ALBRANDSWAARD AANVRAAGFORMULIER WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) Niet in te vullen door de aanvrager Cliëntnummer: Werkprocesnummer: Datum ontvangst: 1. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt 1 In deze bijlage vindt u praktische informatie over het aanvragen van uw parkeervergunning. Inhoudsopgave Hoe werkt de regeling? bladzijde 1 Parkeervergunning voor

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2017/2018. initialen: roepnaam:.. jongen meisje geboortedatum:

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2017/2018. initialen: roepnaam:.. jongen meisje geboortedatum: AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2017/2018 Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, eerst de toelichting te lezen. Volledig invullen en aankruisen indien van toepassing. 1. Gegevens

Nadere informatie

Aanvraag indicatie gelijkvloerse woning

Aanvraag indicatie gelijkvloerse woning Aanvraag indicatie gelijkvloerse woning Indicatie U woont in de gemeente Utrecht, bent jonger dan 65 jaar en u wilt verhuizen naar een gelijkvloerse woning in de gemeente Utrecht. Dit zijn woningen op

Nadere informatie

Naar welk adres moet de post worden verstuurd?

Naar welk adres moet de post worden verstuurd? Sociale Zaken / WMO AANVRAAGFORMULIER WMO Let op: wilt u alle gegevens voor uw aanvraag invullen/meezenden? Wij kunnen een onvolledige aanvraag niet in behandeling nemen. Wij sturen dan uw onvolledige

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Opgemaakt 06-02-2012, gebaseerd op een document van FOD Sociale Zekerheid Inhoudsopgave 1. Wat?...3 2. Waarvoor dient ze?...3 3. Heb ik recht op de parkeerkaart?...4

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Buren. schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Buren. schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Buren schooljaar 2019-2020 Postadres : Postbus 23, 4020 BA Maurik Bezoekadres : De Wetering 1, Maurik Telefoonnummer: 14 0344, mw. A.M.M. van Wolferen E-mail

Nadere informatie

de betaling niet het kenmerknummer (zie hieronder in formulier) te vermelden. Het juiste bedrag kunt u vinden in de tarievenlijst.

de betaling niet het kenmerknummer (zie hieronder in formulier) te vermelden. Het juiste bedrag kunt u vinden in de tarievenlijst. Aanvraagformulier Onthef f ing autogordel medische gronden Waarom dit formulier? U gebruikt dit formulier als u ontheff ing wilt aanvragen van het gebruik van een auto gordel op medische gronden. Wat moet

Nadere informatie

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Retouradres: Postbus 12 651, 2500 DP Den Haag Uw brief van Aan bewoners, bedrijven en instelling in Heesterbuurt-Noord Uw kenmerk Ons kenmerk SB2009.15090

Nadere informatie

Aanvraag Voorrangsverklaring

Aanvraag Voorrangsverklaring Bijlage 2: Formulier aanvraag voorrangsverklaring Aanvraag oorrangsverklaring artikel 28, tweede lid, Huisvestingsverordening 2015 Gemeente Delft Binnen het woningmarktregio Haaglanden werken de volgende

Nadere informatie

Aanvraagformulier Wmo Cluster Maatschappelijke Zaken

Aanvraagformulier Wmo Cluster Maatschappelijke Zaken In te vullen door gemeente Oldambt Cliëntnummer : WPnummer : Consulent : Aanvraagformulier Wmo Cluster Maatschappelijke Zaken Met dit formulier kunt u een aanvraag voor een Wmovoorziening doen. Langsbrengen

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2009-2010

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2009-2010 Gemeente : Zoetermeer, Welzijn/Beleid, leerlingzaken Adres : Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer E-mail : leerlingenvervoer@zoetermeer.nl Telefoonnr. : (079) 346 9149 (tussen 9.30 en 14.00 uur) Aanvraagformulier

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016-2017

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016-2017 AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016-2017 1. Gegevens aanvrager Naam ouder(s) / verzorger(s) / voogd(en)* Burgerservicenummer (BSN) Adres Postcode + woonplaats Telefoonnummer / mobiel nummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

AANVRAAGFORMULIER Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) AANVRAAGFORMULIER Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 1. UW PERSOONLIJKE GEGEVENS Geboortenaam Burgerlijke staat Ongehuwd Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Weduw(e)(naar) Bank- of gironummer BSN Indien

Nadere informatie

Meedoen, ook als u lichamelijke beperkingen heeft! Individuele voorzieningen in de Wmo

Meedoen, ook als u lichamelijke beperkingen heeft! Individuele voorzieningen in de Wmo Meedoen, ook als u lichamelijke beperkingen heeft! Individuele voorzieningen in de Wmo 2 3 WMO De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt dat iedere inwoner van de gemeente Beverwijk mee kan blijven

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOORZIENING LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016/2017

AANVRAAGFORMULIER VOORZIENING LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016/2017 AANVRAAGFORMULIER VOORZIENING LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016/2017 Lees de toelichting voordat u dit formulier invult! S.v.p. alle vragen volledig beantwoorden. Wanneer verwezen wordt naar een volgende

Nadere informatie

TEGEMOETKOMING LEERLINGENVERVOER AANVRAGEN SCHOOLJAAR 2015-2016

TEGEMOETKOMING LEERLINGENVERVOER AANVRAGEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Gemeente Veghel Afdeling KlantContactCentrum Antwoordnummer 52 5460 VB Veghel TEGEMOETKOMING LEERLINGENVERVOER AANVRAGEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Om uw aanvraag zo goed mogelijk te kunnen behandelen is dit

Nadere informatie

Aangifte van Verhuizing & Emigratie

Aangifte van Verhuizing & Emigratie > Aangifte van Verhuizing & Emigratie Dit formulier dient u in te leveren aan de balie van het stadhuis. Het adres van het stadhuis van de gemeente Assen is: Aangifte van Verhuizing Vestiging Stadhuis

Nadere informatie

Aanvraag indicatie gelijkvloerse woning

Aanvraag indicatie gelijkvloerse woning Aanvraag indicatie gelijkvloerse woning Indicatie U woont in de gemeente Utrecht en u wilt verhuizen naar een gelijkvloerse woning in de gemeente Utrecht. Dit zijn woningen op de begane grond of bereikbaar

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer Schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer Schooljaar 1 Aanvraagformulier leerlingenvervoer Schooljaar 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt het aanvraagformulier leerlingenvervoer 2016-2017. Wij willen u vragen het formulier volledig in te vullen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar U kunt dit formulier (digitaal) invullen, uitprinten en opsturen

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar U kunt dit formulier (digitaal) invullen, uitprinten en opsturen Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar 2016-2017 U kunt dit formulier (digitaal) invullen, uitprinten en opsturen Dit gedeelte niet invullen Datum ontvangst Wmo-consulent GWS-code Cliëntnummer

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Kost het u vanwege beperkingen door ziekte, handicap of ouderdom steeds meer moeite om uw woning schoon te maken? Dan kunt u bij de gemeente via de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2012-2013

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2012-2013 Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2012-2013 Een niet getekend, onvolledig of onjuist ingevuld formulier kan niet in behandeling worden genomen en wordt ter verbetering teruggezonden. Dit geldt eveneens

Nadere informatie

Lees voor het invullen van dit formulier eerst de toelichting

Lees voor het invullen van dit formulier eerst de toelichting Aanvraagformulier vergoeding kosten leerlingenvervoer schooljaar 2017/2018 Lees voor het invullen van dit formulier eerst de toelichting U dient alle vragen te beantwoorden. Wanneer verwezen wordt naar

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geertruidenberg. Nr. 9878 4 februari 2016 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER. Geachte heer, mevrouw,

AANVRAAGFORMULIER. Geachte heer, mevrouw, Geachte heer, mevrouw, Met de ontvangst van een Valyspas bent u geïnformeerd over het Hoog Persoonlijk Kilometer Budget (HPKB). Om HPKB aan te vragen kunt u dit formulier gebruiken of onze website bezoeken:

Nadere informatie

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Servicepunt Z Almere Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig leven, wonen en meedoen in de samenleving. Dit geldt

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer

Aanvraagformulier leerlingenvervoer Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2016-2017 Wij vragen u, voordat u dit formulier invult, de toelichting goed te lezen. Ook vragen wij u het formulier volledig in te vullen, aan te kruisen wat van toepassing

Nadere informatie

Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen

Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen 1. Uw persoonlijke gegevens Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen Achternaam (= geboortenaam) Tussenvoegsel Voorletters Man Vrouw Geboortedatum Dag Maand Jaar Met welke achternaam wenst u te worden aangesproken?

Nadere informatie

Aanvraag indicatie rollatorwoning

Aanvraag indicatie rollatorwoning Aanvraag indicatie rollatorwoning Indicatie U woont in de gemeente Utrecht en u wilt verhuizen naar een rollatorwoning in de gemeente Utrecht. Dit zijn woningen die met een rollator te bereiken zijn evenals

Nadere informatie

BIJ ONDERSTAANDE VRAGEN ALLEEN AANKRUISEN of INVULLEN WAT VOOR U VAN TOEPASSING IS

BIJ ONDERSTAANDE VRAGEN ALLEEN AANKRUISEN of INVULLEN WAT VOOR U VAN TOEPASSING IS Aanvraagformulier Zakelijke vergunning LEES EERST DE TOELICHTING BIJ DEZE AANVRAAG Productnummer: Subjectnummer: Zaaknummer: Oude Enghweg 23, 1217 JB Hilversum Postbus 9900, 1201 GM Hilversum Tel. 14 035,

Nadere informatie

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR6257_1 1 mei 2018 Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 College van burgemeester

Nadere informatie

Aanvraag leerlingenvervoer

Aanvraag leerlingenvervoer Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar 2018-2019 Lees voor het invullen van dit formulier de toelichting, vul het formulier volledig en naar waarheid in, voeg de verplichte bijlage(n) toe en onderteken

Nadere informatie

Aanvraag indicatie voor servicewoning of rolstoelwoning

Aanvraag indicatie voor servicewoning of rolstoelwoning Aanvraag indicatie voor servicewoning of rolstoelwoning Indicatie U wilt verhuizen naar een servicewoning of naar een woning die speciaal geschikt is voor rolstoelgebruikers in de gemeente Utrecht of Stichtse

Nadere informatie

Aanvraag indicatie rollatorwoning

Aanvraag indicatie rollatorwoning Aanvraag indicatie rollatorwoning Indicatie U woont in de gemeente Utrecht en u wilt verhuizen naar een rollatorwoning in de gemeente Utrecht. Dit zijn woningen die met een rollator te bereiken zijn evenals

Nadere informatie

leerlingenvervoer aanvragen : Nee

leerlingenvervoer aanvragen : Nee leerlingenvervoer aanvragen Met dit formulier kunt u voor uw kind (bekostiging van) leerlingenvervoer aanvragen. Elk volgend schooljaar dient u opnieuw een aanvraag in te dienen. Gegevens aanvrager Voorletters

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar Lees voor het invullen eerst de toelichting!

Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar Lees voor het invullen eerst de toelichting! Aanvraagformulier leerlingenvervoer schooljaar 2018-2019 Lees voor het invullen eerst de toelichting! Vraag 1 Informatie over de leerling Achternaam : Voornamen : Roepnaam : jongen / meisje Geboortedatum

Nadere informatie

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer Schooljaar 1. Naam leerling a. Achternaam en voorletters M V b. Roepnaam c. Burgerservicenummer (BSN) d. Geboortedatum e. Adres f. Postcode en woonplaats g. Maakt de leerling gebruik van hulpmiddelen tijdens het

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft, gelet op artikel 13 lid 2 en 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs:

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs: Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016 Wij verzoeken u dit formulier volledig in te vullen en het vakje aankruisen indien van toepassing. Uw aanvraag wordt voor de aanvang van het schooljaar

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning (dit deel niet invullen) Datum ontvangst gemeente: AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 1. Uw persoonlijke gegevens / van cliënt waarvoor voorziening(en) bedoeld is (zijn) Burgerservicenummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2015 INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG

AANVRAAGFORMULIER 2015 INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG AANVRAAGFORMULIER 2015 INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG VERVOLGAANVRAAG Met de invoering van de Participatiewet is de Langdurigheidstoeslag afgeschaft. In de Participatiewet is een soortgelijke regeling opgenomen:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlaardingen gelet op artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49 t/m 55 Besluit administratieve

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergoeding vervoerskosten schoolbezoek Gemeente Oostzaan Schooljaar

Aanvraagformulier vergoeding vervoerskosten schoolbezoek Gemeente Oostzaan Schooljaar Aanvraagformulier vergoeding vervoerskosten schoolbezoek Gemeente Oostzaan Schooljaar 2018-2019 U kunt dit formulier ingevuld opsturen naar: Gemeente Oostzaan, t.a.v. Leerlingenvervoer, Postbus 20, 1530

Nadere informatie

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Postbus 619 3300 AP Dordrecht - Bezoekadres Spuiboulevard 298 3311 GR Dordrecht Telefoon (078) 770 89 10 Fax (078) 639 80 80 Website www.socialedienstdrechtsteden.nl

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning (dit deel niet invullen) Datum ontvangst gemeente: AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 1. Uw persoonlijke gegevens / van cliënt waarvoor voorziening(en) bedoeld is (zijn) Achternaam

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer

Aanvraagformulier leerlingenvervoer Aanvraagformulier leerlingenvervoer Schoolar 2018-2019 Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk in te vullen. Denkt u ook aan de bijlagen (indien nodig)? Wanneer een aanvraag niet volledig is

Nadere informatie

Leerlingenvervoer, aanvraag vervoerskosten

Leerlingenvervoer, aanvraag vervoerskosten Leerlingenvervoer, aanvraag vervoerskosten 2016-2017 1. Gegevens aanvrager Voorletters Achternaam Straat + huisnummer Postcode Woonplaats IBAN rekeningnummer t.n.v. (Mobiel) telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Aanvraagformulier RSZK voor Wonen in een verzorgings- of verpleeghuis

Aanvraagformulier RSZK voor Wonen in een verzorgings- of verpleeghuis Aanvraagformulier RSZK voor Wonen in een verzorgings- of verpleeghuis 1. Uw persoonlijke gegevens Het gaat hier om degene die zorg nodig heeft. Man Meisjesnaam (invullen als u de naam van uw partner gebruikt)

Nadere informatie

Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen en gehandicaptenparkeerkaart

Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen en gehandicaptenparkeerkaart Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen en gehandicaptenparkeerkaart 1. Uw persoonlijke gegevens (= geboortenaam) Tussenvoegsel Voorletters Geslacht Man Vrouw Geboortedatum Dag Maand Jaar Burgerlijke staat

Nadere informatie

Minima Leermiddelen Aanvraag

Minima Leermiddelen Aanvraag Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Servicebalie telefoonnummer (0341) 359 611 Minima Leermiddelen Aanvraag Let op: Uw aanvraag voor Minima Leermiddelen

Nadere informatie

U bent patiënt: Als patiënt heeft u het recht om uw eigen medisch dossier in te zien en een kopie hiervan op te vragen.

U bent patiënt: Als patiënt heeft u het recht om uw eigen medisch dossier in te zien en een kopie hiervan op te vragen. Procedure opvragen medisch dossier Uw medisch dossier opvragen bij Annatommie mc In dit formulier vindt u informatie over het opvragen van uw medisch dossier bij Annatommie mc. U leest wat een medisch

Nadere informatie

TOELICHTING AANVRAAG LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016/2017. Doelgroep

TOELICHTING AANVRAAG LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016/2017. Doelgroep TOELICHTING AANVRAAG LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2016/2017 Doelgroep Schoolvervoer voor leerlingen die onderwijs volgen op: 1. een basisschool (zie afstandscriterium) 2. een basisschool gebaseerd op levensovertuiging

Nadere informatie

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar 2018-2019 U kunt dit formulier invullen, uitprinten en opsturen. Inscannen / fotograferen en mailen mag ook naar leerlingenvervoer@zevenaar.nl Lees aub eerst

Nadere informatie

Aanvraag hulpmiddelen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Aanvraag hulpmiddelen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Aanvraag hulpmiddelen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Waarom dit formulier? Als u een beperking hebt, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte, handicap of psychische problemen, kunt u hulp krijgen.

Nadere informatie