Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats"

Transcriptie

1 Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel Fax info@hofvantwente.nl Website: Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

2 - 1 - Gehandicaptenparkeerkaart GPK Algemeen Een gehandicaptenparkeerkaart is een toestemming van de gemeente om op een algemene gehandicaptenparkeerplaats te mogen parkeren. Heeft u een handicap met een permanent of progressief karakter, dan heeft u in het kader van de Wegenverkeerswetgeving de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. De landelijke gehandicaptenparkeerkaart is (in beginsel) vijf jaar geldig en geldt voor Nederland en Europa. Er zijn parkeerplaatsen aangelegd waar alleen houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen parkeren. Deze parkeerplaatsen bevinden zich vaak dichtbij allerlei voorzieningen, zodat auto's met gehandicapten dicht bij de ingang van voorzieningen kunnen parkeren. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen ook parkeren op weggedeelten waar een parkeerverbod geldt, zolang daarmee het overige verkeer niet gehinderd wordt. Gebruik van een parkeerschijf vanwege de maximale ontheffingsduur van 3 uur is dan wel nodig. Soorten kaarten Bij de gehandicaptenparkeerkaart wordt onderscheid gemaakt in een bestuurderskaart en een passagierskaart, waarbij de aanduiding op de kaart derhalve kan zijn; - B voor een parkeerkaart voor gehandicapte bestuurders - P voor een parkeerkaart voor gehandicapte passagiers - B+P voor een parkeerkaart te gebruiken als bestuurder en passagier - I ten behoeve van bewoners van AWBZ-instellingen

3 - 2 - Voor wie is de kaart bedoeld? - Voor bestuurders van motorvoertuigen op meer dan twee wielen - Voor bestuurders van brommobielen (geen scootmobiel) - Voor passagiers van genoemde voertuigen die voor vervoer van deur tot deur continu afhankelijk zijn van de hulp van de bestuurder. - Voor bestuurders en passagiers die ten gevolge van een aandoening of gebrek permanent rolstoelgebonden zijn. Voorwaarden Bij de verstrekking van een gehandicaptenparkeerkaart zijn een aantal voorwaarden verbonden. Deze zijn; 1. U dient ingeschreven te zijn als inwoner van de gemeente; en 2. U bent ten gevolge van medische problemen voor de verplaatsing buitenshuis permanent aangewezen op een rolstoel. Op grond hiervan komt u zondermeer in aanmerking voor een GPK; of 3. Er is sprake van een aantoonbare loopbeperking van langdurige aard (minimaal zes maanden), waardoor u (bestuurder), met de gebruikelijke loophulpmiddelen (stok, rollator, prothese), in redelijkheid niet in staat bent zelfstandig een afstand van meer dan 100 meter aan een stuk te voet te overbruggen. U heeft dan recht op een GPK als bestuurder; of 4. Er is sprake van een aantoonbare loopbeperking van langdurige aard, waardoor u (passagier), met de gebruikelijke loophulpmiddelen (stok, rollator, prothese), in redelijkheid niet in staat bent zelfstandig een afstand van meer dan 100 meter aan een stuk te voet te overbruggen en voor vervoer van deur tot deur bent u continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder. U heeft dan recht op een GPK als passagier. NB: Indien u permanent rolstoelgebonden bent is in sommige situaties een combinatie van punt 3 en 4 mogelijk. Dit leidt tot aanspraak op een B+P kaart.

4 - 3 - De kosten Voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart is de aanvrager leges verschuldigd. De hoogte van deze leges zijn vermeld in de legesverordening. Let op: bij een eventuele afwijzing van uw aanvraag of in het geval u uw aanvraag intrekt, ontvangt u deze kosten niet terug. Ook vervanging van de kaart in geval van diefstal, beschadiging of verlies is niet gratis, ook dan worden u leges in rekening gebracht. De aanvraag U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis te Goor. De aanvraag dient schriftelijk ingediend te worden op een daarvoor bestemd formulier. Dit formulier kunt u afhalen of opvragen bij de Publieksbalie. Telefonisch bereikbaar via nummer: Procedure 1. De gemeente controleert op basis van de aangeleverde gegevens of de aanvraag in behandeling kan worden genomen. 2. als de aanvraag in behandeling genomen wordt, kunnen wij een advies bij een onafhankelijk geneeskundig adviseur aanvragen. Indien er reeds recente (medische) gegevens aanwezig zijn, kan het zijn dat wij de aanvraag afhandelen zonder opnieuw advies aan te vragen. 3. De geneeskundig adviseur roept u op voor een onderzoek waarin wordt vastgesteld in hoeverre u beperkt bent in het zich kunnen verplaatsen. De adviseur brengt advies uit aan de gemeente. 4. Is het advies positief is, dan gaan wij over tot verstrekking van een gehandicaptenparkeerkaart. Is het medisch advies negatief, dan ontvangt u een afwijzingsbrief waarin de afwijzing wordt gemotiveerd.

5 - 4 - Bezwaar en beroep Tegen de afwijzing van een aanvraag of het niet in behandeling nemen kan binnen zes weken na dagtekening bij burgemeester en wethouders een bezwaarschrift worden ingediend. Tot slot - Voor het verlengen van de geldigheid van de parkeervergunning dient u tijdig voor het aflopen van de geldigheid een nieuwe aanvraag indienen. - De (medische) informatie is niet openbaar. - De GPK wordt voor maximaal vijf jaar afgegeven. - De kaart is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar.

6 - 5 - Gehandicaptenparkeerplaats GPP op kenteken Algemeen Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een parkeerplaats waar uitsluitend de auto van een gehandicapte met een bepaald kenteken mag parkeren. Gehandicapten zijn vaak slecht in staat om een grote afstand van hun auto naar hun woning te overbruggen. Om een gehandicapte hierbij te helpen kan de gemeente de gehandicapte een zogenaamde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken geven dichtbij de woning. Een gehandicaptenparkeerplaats is te herkennen aan een paal met het verkeersbord E6 met daaronder het kenteken van de auto en aan de parkeervakbelijning op het wegdek. Wanneer? Iemand komt in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: - de aanvrager is ingeschreven als inwoner van de gemeente, is in het bezit van een eigen motorvoertuig en een geldig rijbewijs en voldoet aan de criteria voor een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder en - op eigen terrein kan niet geparkeerd worden en dit kan ook niet op een redelijke wijze gerealiseerd worden gegeven de handicap en - de verkeersveiligheid mag door de aanleg van de gehandicaptenparkeerplaats niet in het gedrang komen. Bijvoorbeeld niet in een onoverzichtelijke bocht, waar reeds een stopverbod geldt en - de plaats moet realiseerbaar zijn binnen 100 meter vanaf de toegang tot de woning en - er moeten voldoende parkeerplaatsen beschikbaar blijven voor algemeen gebruik.

7 Kosten Voor het aanbrengen van een gehandicaptenparkeerplaats worden leges in rekening gebracht. De hoogte van deze leges zijn vermeld in de legesverordening. Informatie Technische informatie over het eventueel laten aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats kan verkregen worden bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (REO) van de gemeente Hof van Twente, telefoon Aanvragen De aanvraag dient schriftelijk ingediend te worden op een daarvoor bestemd formulier. Dit formulier kunt u afhalen of opvragen bij de Publieksbalie in het gemeentehuis. Telefonisch bereikbaar via telefoonnummer Procedure 1. Nadat de aanvraag is ingediend, controleren wij of deze compleet is. Zo niet, dan verzoeken wij om binnen een redelijke termijn de gevraagde gegevens aan te vullen. 2. als wij de aanvraag in behandeling nemen, kunnen wij een advies bij een onafhankelijk geneeskundig adviseur aanvragen. Indien er reeds recente (medische) gegevens aanwezig zijn, kan het zijn dat wij de aanvraag afhandelen zonder opnieuw advies aan te vragen. 3. De geneeskundig adviseur roept u op voor een onderzoek waarin wordt vastgesteld in hoeverre u beperkt bent in het zich kunnen verplaatsen. De adviseur brengt advies uit aan de gemeente. 4. Is het advies positief, dan wordt een verkeersbesluit gepubliceerd in het Hofweekblad, zodat derde belanghebbenden hun zienswijze kenbaar kunnen maken. 5. Het verkeersbesluit ligt gedurende een periode van 6 weken na dag van publicatie ter inzage in het gemeentehuis te Goor, en hiertegen kan bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden. 6. Nadat de aanvrager de legeskosten heeft voldaan, zal in de meeste gevallen direct na publicatie de gehandicaptenparkeerplaats worden aangelegd.

8 De totale doorlooptijd van aanvraag tot de aanleg van de gehandicaptenparkeerplaats is tussen de 10 en 12 weken Bezwaar en beroep Tegen de afwijzing van een aanvraag of het niet ontvankelijk verklaren kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar ingediend worden, gericht aan het college burgemeester en wethouders, binnen zes weken na verzending van de beschikking. Indien het college het bezwaar afwijst, kan aanvrager beroep aantekenen bij de rechtbank. Tot slot - Bij overlijden, verhuizen, of bij verkoop van de auto wordt de gehandicaptenparkeerplaats weer verwijderd; - Voor vervanging van het kentekenbord worden eveneens leges in rekening gebracht. - Het verkeersbesluit is openbaar.

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Vastgesteld d.d.: 26 maart 2013 In werking: d.d. : 11 april 2013 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, Registratienummer: 12.04635 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, gelet op het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BAWB) en de Regeling gehandicaptenparkeerkaart,

Nadere informatie

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 Lees eerst de toelichting. Vragen? Bel de gemeente, telefoon 4065000 Aanvraag indienen bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83 1160 AB Zwanenburg T 020 407 9000 F 020 407 9090 Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) De door u verstrekte persoonsgegevens worden in overeenstemming

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geertruidenberg. Nr. 9878 4 februari 2016 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Waddinxveen 2014 1 Inleiding Er bestaan twee soorten gehandicaptenparkeerplaatsen: algemene gehandicaptenparkeerplaatsen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart Zorgloket WaalwijkWijzer Correspondentieadres: T 0416-683456 Postbus 10150 F 0416-683438 5140 GB waalwijk E zorgloket@waalwijk.nl W www.waalwijk.nl Bezoekadres: Taxandriaweg 6 5141 PA Waalwijk (bezoekersingang

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013 De Wmo en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats januari 2013 De Wmo en de aanvraag van gehandicapten parkeerkaart en - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt

Nadere informatie

Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014

Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 7617 20 februari 2014 Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014 Beleidsregel Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort;

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlaardingen gelet op artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49 t/m 55 Besluit administratieve

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken BELEIDSREGELS Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken Juli 2012 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...4 DOEL...4 BELEIDSREGELS...5 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING...5 ARTIKEL 2 AANVRAAG GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk Vastgesteld op 20 december 2011 1. Inleiding... 3 2. Gehandicaptenparkeerplaatsen... 3 2.1 Individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Notitie Gehandicapten parkeerkaarten en - plaatsen

Notitie Gehandicapten parkeerkaarten en - plaatsen Gemeenten Harenkarspel, Schagen, Zijpe Notitie Gehandicapten parkeerkaarten en - plaatsen Harmonisatie beleid Danielle van der Kruijs 15-5-2012 Inhoud 1. Aanleiding... 2 2. Wettelijk kader... 2 2.1 Gehandicaptenparkeerkaarten...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Straatparkeren AMERSFOORT VOORZIENING AMERSFOORT GEHANDICAPTEN Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Parkeervoorzieningen voor gehandicapten

Nadere informatie

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2010.156 RIS 177034 REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is aan lichamelijk gehandicapte

Nadere informatie

Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990)

Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) Overwegende dat in artikel 26 RVV 1990 het parkeerregime

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Rekeningnummer Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft, gelet op artikel 13 lid 2 en 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN

BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 43699 20 mei 2015 BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN Gelet op Artikel 49 t/m 55 van het Besluit administratieve

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 1. Inleiding Stadsdeel Zeeburg vindt mobiliteit van gehandicapten belangrijk. Daarom worden algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Volgens het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats op kenteken reserveren wij een gehandicaptenparkeerplaats indien:

Volgens het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats op kenteken reserveren wij een gehandicaptenparkeerplaats indien: Agendanummer. Onderwerp: beleidsregels en doorberekening kosten voor een gehandicaptenparkeerplaats Wij stellen voor: 1. De beleidsregels voor afgifte van een gehandicaptenparkeerplaats vaststellen. 2.

Nadere informatie

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR6257_1 1 mei 2018 Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 College van burgemeester

Nadere informatie

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015)

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 3 maart 2015 (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) Inhoud Beleidsregels parkeren Boxmeer 2015... 2 Afdeling I... 3 Definities en Begripsomschrijvingen...

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort. Straatparkeren

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort. Straatparkeren Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Straatparkeren Inhoud Inleiding 5 Praktijkvoorbeelden 6 Bijzondere parkeervoorzieningen 7 - Europese gehandicaptenparkeerkaart - Individuele en algemene

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 1. Inleiding Stadsdeel Zeeburg vindt mobiliteit van gehandicapten belangrijk. Daarom worden algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Als u door een handicap of aandoening slecht ter been bent, parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor

Nadere informatie

Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014

Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014 1 Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014 INLEIDING Jaarlijks vragen diverse inwoners van de gemeente Wageningen een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan. Parkeervoorzieningen

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2005.1164 I RIS 134231_3-jan-2006 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEREN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, gelet op artikel 18, eerste lid onder d,

Nadere informatie

Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI

Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI Onderwerp: Bijlage(n): Status van de bijlage: Planning na verzending verzoek om advies: Adviesvragen: Contactpersoon, mailadres en telefoonnummer voor vragen: Beleidsregels

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Als u door een handicap of aandoening slecht ter been bent, parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor

Nadere informatie

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk.

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk. besluit college registratienr. 13INT07773 casenr. BBV13.0328 Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, gezien het advies van de afdeling BOR; gelet op artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, artikel 18

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009 Burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op artikel 18, eerste lid, onder d., van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen

Nadere informatie

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers.

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers. Typ teksttyp teksttyp tekst T. de Bruijn Wethouder van Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Leefomgeving Datum 21 april 2017

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) In te vullen door de gemeente: Datum ontvangst Klantmanager Cliënt nummer Werkproces Intake LET OP: Uw aanvraag dient vergezeld te gaan van één recente pasfoto en een kopie van uw legitimatiebewijs. 1.

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Week 20 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel

Nadere informatie

VERZONDEN 21 APR. 2016

VERZONDEN 21 APR. 2016 Wijk bij Duurstede, 20 april 2016 VERZONDEN 21 APR. 2016 Betreft: reservering gehandicaptenparkeerplaats Kempenaar 56 De heer R.F.M. Merkenhof Kempenaar 56 3961 KN WIJK BIJ DUURSTEDE behandeld door: dhr.

Nadere informatie

Gehandicaptenparkeervergunning

Gehandicaptenparkeervergunning Gehandicaptenparkeervergunning Als u al in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en u wilt gratis kunnen parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in Zaanstad, dan heeft u ook een digitale

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingsverlening parkeerschijfzone kernwinkelgebied Raalte

Beleidsregels ontheffingsverlening parkeerschijfzone kernwinkelgebied Raalte Beleidsregels ontheffingsverlening parkeerschijfzone kernwinkelgebied Raalte Aanleiding In de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) zijn regels opgenomen inzake het vaststellen van beleidsregels. In

Nadere informatie

Formulier 1: Algemeen

Formulier 1: Algemeen Formulier 1: Algemeen Aanvraagformulier parkeerontheffing Centrumgebied Opmeer/Spanbroek Algemeen Doelgroepen die 'onevenredige' last ondervinden van de parkeerschijfzone komen voor de ontheffing in aanmerking.

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 17493 31 maart 2014 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2014 Het c ollege van burgemeester

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2016

Aanvraagformulier 2016 Aanvraagformulier 2016 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV gelezen en besluit;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV gelezen en besluit; Nr. 135 15 maart 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, nr. BWV17.0360 gelezen en besluit; gelet op: - de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994); - het Reglement Verkeersregels

Nadere informatie

plaatsen'd

plaatsen'd plaatsen'd14-0014091 Beleidsregels gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen Gemeente Waalwijk 2014 Vastgesteld door het college van Waalwijk op 8 april 2014 *14-0020744* 14-0020744 Beleidsregels 'Gereserveerde

Nadere informatie

Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats

Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats Status: Definitief Ambtelijk opdrachtgever: Afdeling Beleid & Projecten Projectleider/procesmanager: ing. M.A.J. Coenen Datum: 3 april 2007 Inhoudsopgave

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid, en titel 4.8 van de Algemene wet

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR103224_1. Beleidsregel Parkeerplaatsen gehandicapten

CVDR. Nr. CVDR103224_1. Beleidsregel Parkeerplaatsen gehandicapten CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR103224_1 25 oktober 2016 Beleidsregel Parkeerplaatsen gehandicapten Gemeenteblad van Enschede Het college van burgemeester en wethouders van Enschede 17 juli

Nadere informatie

college van B&W 2 maart 2010 A. Koning ATlVTBIüfpahd Verkeer en Vervoer #*Wordt ingevuld door Griffie*# ^

college van B&W 2 maart 2010 A. Koning ATlVTBIüfpahd Verkeer en Vervoer #*Wordt ingevuld door Griffie*# ^ *»&*" "- ZflW Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. "Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 2 maart 2010 A. Koning ATlVTBIüfpahd 015-2602468 ablufpand@delft.nl

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 CVDR Officiële uitgave van Zaltbommel. Nr. CVDR385359_1 1 mei 2018 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Z a l t b o m m e l ; gelezen het voorstel

Nadere informatie

ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN

ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN ONTHEFFINGSREGELING BLAUWE ZONE LEIDEN Vastgesteld --------- Wettelijke grondslag(en) waarop de regeling is gebaseerd: artikel 1.3, lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 25 en 87 van het Reglement

Nadere informatie

Gemeenteraad Zaltbommel Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 vastgesteld

Gemeenteraad Zaltbommel Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 vastgesteld GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaltbommel. Nr. 76632 19 december 2014 Gemeenteraad Zaltbommel Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2015 vastgesteld De raad van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats Met dit formulier vraagt u een gehandicaptenparkeerplaats aan. U kunt alleen een aanvraag indienen als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees voor het

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR331678_2. Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014

CVDR. Nr. CVDR331678_2. Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014 CVDR Officiële uitgave van Ten Boer. Nr. CVDR331678_2 18 juli 2017 Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014 1. Algemene visie In deze Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014 is het gemeentelijke parkeerbeleid

Nadere informatie

Besluit Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Vogelaarstraat 5954

Besluit Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Vogelaarstraat 5954 Besluit Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Vogelaarstraat 5954 Burgemeester en wethouders van Lansingerland; overwegende het volgende: Inleiding Aanvrager heeft een verzoek ingediend om nabij de woning

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, appellant,

het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, appellant, LJN: BJ8902, Raad van State, 200900441/1/H3 Datum uitspraak: 30-09-2009 Datum publicatie: 30-09-2009 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Hoger beroep Inhoudsindicatie: Bij besluit van 29

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Parkeerbelastingen Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Gemeenteblad Texel 2018 nr 32 datum 27-dec-18 Verordening parkeerbelastingen 2019 Tevens intrekking van de Verordening

Nadere informatie

Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2014 gemeente Súdwest Fryslân

Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2014 gemeente Súdwest Fryslân Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2014 gemeente Súdwest Fryslân conceptversie 23 april 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SÚDWEST-FRYSLÂN HEEFT

Nadere informatie

Het tarief van de naheffingsaanslag parkeerbelastingen is conform bestendige gedragslijn verhoogd naar het wettelijk vastgestelde maximum van 51,--.

Het tarief van de naheffingsaanslag parkeerbelastingen is conform bestendige gedragslijn verhoogd naar het wettelijk vastgestelde maximum van 51,--. Raadsvoorstel 116 Vergadering 5 november 2009 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening Parkeerbelastingen Helmond 2010 B&W vergadering : 8 september 2009 Dienst / afdeling : MO/BV Aan de gemeenteraad, In 2008

Nadere informatie

D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken

D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken g emeent e Ter Inzage B E. 'R GE N Limburg Rubriek D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken Overig D Algemene Wet Bestuursrecht

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; De raad van de gemeente Zaltbommel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening 2005; b e s

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag Aan de tekst in deze brochure kunt u geen rechten ontlenen Januari 2018 180416_DSB_A5_Broch_Parkeervoorzieningen_Handicap_v2.indd

Nadere informatie

Jaar: 2010 Nummer: 92 Besluit: Gemeenteraad 11 november 2010 Gemeenteblad VERORDENING PARKEERBELASTINGEN HELMOND 2011

Jaar: 2010 Nummer: 92 Besluit: Gemeenteraad 11 november 2010 Gemeenteblad VERORDENING PARKEERBELASTINGEN HELMOND 2011 Jaar: 2010 Nummer: 92 Besluit: Gemeenteraad 11 november 2010 Gemeenteblad VERORDENING PARKEERBELASTINGEN HELMOND 2011 De raad van de gemeente Helmond; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015 STAATSCOURANT 27 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26858 augustus 2015 Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer:15-0034126 Verkeersbesluit Onderwerp: Verkeersbesluit

Nadere informatie

Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2016 gemeente Súdwest-Fryslân

Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2016 gemeente Súdwest-Fryslân GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Súdwest-Fryslân. Nr. 79106 16 juni 2016 Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2016 gemeente Súdwest-Fryslân HET COLLEGE VAN

Nadere informatie

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013.

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013. Raadsbesluit VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2014 Gemeente Bussum De raad van de gemeente Bussum; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013.073; gelet

Nadere informatie

Raadsvoorstel2007/ Gehandicaptenparkeerkaarüplaats

Raadsvoorstel2007/ Gehandicaptenparkeerkaarüplaats gemeente Haarlemmermeer Onderwerp Raadsvoorstel2007/177095 Portefeuillehouder dr. T.C.M. Horn Steiler R.J. Kouwenhoven Collegevergadering 27 november 2007 Raadsvergadering 1. Samenvatting Wat willen we

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2018

Aanvraagformulier 2018 anvraagformulier 2018 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 43 2013. een openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Sluis plaatsvindt.

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 43 2013. een openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Sluis plaatsvindt. OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 43 2013 Besluitvormende raadsvergadering De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er op donderdag 24 oktober 2013 om 19.30 uur een openbare besluitvormende raadsvergadering

Nadere informatie

25 FEB /6. Gescand archief datun BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft.

25 FEB /6. Gescand archief datun BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft. Gescand archief datun 25 FEB. 2015 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS 1312004 Het college van burgemeester en wethouders van Delft. gelet op artikel 13 lid 2 en 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Raadsvoorstel 78L. Gemeenteraad. Vergadering 3 november 2016 verbeterd exemplaar. Onderwerp : Verordening Parkeerbelastingen Helmond 2017

Raadsvoorstel 78L. Gemeenteraad. Vergadering 3 november 2016 verbeterd exemplaar. Onderwerp : Verordening Parkeerbelastingen Helmond 2017 Raadsvoorstel 78L Vergadering 3 november 2016 verbeterd exemplaar Gemeenteraad Onderwerp : Verordening Parkeerbelastingen Helmond 2017 B&W vergadering : 11 oktober 2016 Dienst / afdeling : FIN.BEL Aan

Nadere informatie

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: D. Veen

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: D. Veen Van Drie Beheer B.V. t.a.v. de heer J. van Drie Utrechtsestraatweg 114 3445 AX Woerden : Omgevingsvergunning - uitgebreid Utrechtsestraatweg 25 in Woerden Uw kenmerk: Uw brief van: Bezoekadres Blekerijlaan

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 CVDR Officiële uitgave van Oldenzaal. Nr. CVDR407423_1 5 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Oldenzaal; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart.

Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart. Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart. (versie maart 2012) De vragen en antwoorden zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: A. Wet- en regelgeving B. Kaart

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart.

Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart. Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart. (versie oktober 2015) De vragen en antwoorden zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: Ad. A. Wet- en regelgeving:

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen artikel 87 RVV 1990 Schiedam 2013

Beleidsregels ontheffingen artikel 87 RVV 1990 Schiedam 2013 Beleidsregels ontheffingen artikel 87 RVV 1990 Schiedam 2013 Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. Ontheffing: ontheffing als bedoeld in artikel 87 RVV 1990. b.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Aanwijzen en inrichten van een algemene gehandicapten-parkeerplaats verslavingskliniek Amethist t.h.v. Boomgaardweg 2 Verkeersbesluit Gemeente Almere Aanwijzen en inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats

Nadere informatie

Naar aanleiding van de vraag van wethouder Peter Smit zijn we de materie ingedoken. Onderstaand geven we daar een reactie op.

Naar aanleiding van de vraag van wethouder Peter Smit zijn we de materie ingedoken. Onderstaand geven we daar een reactie op. Den Haag, 3 november 2011 Naar aanleiding van de vraag van wethouder Peter Smit zijn we de materie ingedoken. Onderstaand geven we daar een reactie op. Wij hebben een paar dingen gedaan: 1) Gesprekken

Nadere informatie

BELEIDSREGEL ONTHEFFINGENBELEID PARKEERSCHIJF(BLAUWE)ZONE BORNE 2016

BELEIDSREGEL ONTHEFFINGENBELEID PARKEERSCHIJF(BLAUWE)ZONE BORNE 2016 Nummer: 16int01513 BELEIDSREGEL ONTHEFFINGENBELEID PARKEERSCHIJF(BLAUWE)ZONE BORNE 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Borne, gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid, en artikel 4.3

Nadere informatie

Nummer 090 J. Parkeerbelastingen

Nummer 090 J. Parkeerbelastingen 1Raadsbesluit Raadscommissie 28-10-2015 Nummer 090 J Parkeerbelastingen Gemeenteraad 10-11-2015 Portefeuillehouder F. Kingma Paragraaf G Lokale lasten De raad van de gemeente Texel: gelezen het advies

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.593 RIS 276340 BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er regelmatig door bewoners aanvragen worden gedaan

Nadere informatie

in ii i in ui IIIIII mi n ALG

in ii i in ui IIIIII mi n ALG Burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; in ii i in ui IIIIII mi n ALG1500363 gelet op artikel 149 van de Wegenverkeerswet 1994 (WWV) en artikel 87 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van..

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van.. Raadsbesluit Datum raadsvergadering Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelasting 2017 De raad van de gemeente Velsen, Gelezen

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Verkeersbesluit Blauwe zone Hoofdstraat Ter Apel. Nr oktober 2014

STAATSCOURANT. Verkeersbesluit Blauwe zone Hoofdstraat Ter Apel. Nr oktober 2014 STAATSCOURANT 29 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30855 oktober 2014 Verkeersbesluit Blauwe zone Hoofdstraat Ter Apel No. B02 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Artikel 1: Begripsomschrijvingen Voor begripsomschrijvingen wordt verwezen naar artikel 1 van de Parkeerverordening Borne 2016.

Artikel 1: Begripsomschrijvingen Voor begripsomschrijvingen wordt verwezen naar artikel 1 van de Parkeerverordening Borne 2016. Nummer: 16int03104 BELEIDSREGEL "PARKEERVERGUNNINGEN BORNE 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Borne, gelet op het bepaalde in, artikel 2 en 3 van de Parkeerverordening Borne; Besluiten de

Nadere informatie

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.(

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( onderwerp Parkeerbelastingen 2015 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 18 november

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit :

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit : De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer 513963; gelet op de artikel 225 van de Gemeentewet besluit : vast te stellen de volgende verordening:

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Goor Centrum e.o., herziening Grotestraat 38"

Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan Goor Centrum e.o., herziening Grotestraat 38 Bekendmakingen van gemeente Hof van Twente d.d. 2 september 2015 Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: - Bestemmingsplan - Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie