Toelichting bij agenda ALV Algemene ledenvergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting bij agenda ALV Algemene ledenvergadering"

Transcriptie

1 Inleiding Onderstaand treft u informatie aan bij verschillende agendapunten van de ALV van 29 mei aanstaande. Bij de toelichting verwijzen wij naar de agendapunten zoals zijn opgenomen in de agenda. Wij streven ernaar om u hiermee van te voren te informeren opdat u voorbereid op de ALV vergadering kunt komen en goed met ons in gesprek kunt gaan. Bestuur Almere Pioneers = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Bij agendapunt 4: Verslag vorige ALV Het verslag van de vorige ALV is in een separaat document bijgevoegd. Wij zullen tijdens de ALV aan de aanwezige leden vragen om goedkeuring van het verslag. Bij agendapunt 5: Verkiezing nieuw bestuurslid In de afgelopen maanden is er verloop geweest in het bestuur. Rond de jaarwisseling heeft Richard Gerding besloten, naar aanleiding van verschillen van inzicht op divers gebied, zijn functie als bestuurslid van Almere Pioneers neer te leggen. Friedjof van der Linden hebben we bereid gevonden om officieel deel uit te gaan maken van het bestuur. Friedjof houdt zich met name bezig met de zaalwacht en de kledingzaken. Friedjof was al langere tijd verbonden aan het bestuur. In overleg hebben we besloten om het formeel te maken en dus instemming van de te vragen. Op de ALV zullen we dan ook aan de aanwezige leden vragen om in te stemmen met het aantreden van Friedjof. Bij agendapunt 6: Jaar resultatenrekening Jaarcijfers De jaarcijfers van zijn in een separaat document bijgevoegd. De jaarcijfers van geven een negatief resultaat van ruim euro aan. De inkomsten waren veel lager dan was begroot. Daarnaast ontstond er in de loop van het seizoen een inzicht dat posten vanuit seizoen nog open stonden. Boekhoudtechnisch horen deze thuis in de cijfers van maar omdat deze cijfers reeds waren goedgekeurd door de ALV hebben we besloten om deze kosten mee te nemen naar seizoen Gelukkig waren er ook kosten-onderdelen die beter uitpakten dan begroot waardoor het verlies in het seizoen nog iets meeviel.

2 Hieronder de belangrijkste aandachtspunten bij de cijfers van : -> Het binnenkrijgen van de contributie ging dat seizoen op veel vlakken uitermate moeizaam. Hierdoor stond er bij afronding van de boekhouding van nog euro aan contributie open; -> Vanuit seizoen kwam, door opvolging vanuit incassobedrijf, een bedrag binnen van bijna euro. -> De sponsoropbrengsten bleven ver achter bij hetgeen was begroot. Hierdoor kwam bij deze post ca euro minder binnen dan begroot; -> Posten uit die zijn meegenomen in het resultaat van In totaal betrof dit een post van ruim euro. -> De kosten voor de Technische zaken, Wedstrijdzaken en Scheidsrechterszaken vielen mee waardoor daar in totaal euro minder werd uitgegeven dan begroot. Op de ALV gaan we, indien gewenst, graag met u verder in detail op de cijfers in. Goedkeuring verslag Kascommissie jaarverslag De kascommissie heeft de cijfers gecontroleerd. Wij laten de kascommissie tijdens de ALV graag hierover verslag doen. Décharge Op basis van het verslag van de kascommissie zal aan aanwezige leden op de vergadering instemming voor geven van décharge voor seizoen worden gevraagd. Opgemerkt wordt dat de verantwoordelijk penningmeester niet langer in het bestuur zit. Bij agendapunt 7: Aangepast HHR Het nieuwe Huishoudelijke reglement is in een separaat document bijgevoegd. In het huishoudelijk reglement zijn enkele aanpassingen doorgevoerd. Deze zijn te herkennen aan de afwijkende kleur van de tekst (niet zwart). Op de ALV zullen we dan ook aan de aanwezige leden vragen om in te stemmen met deze wijzigingen.

3 Bij agendapunt 8: Voorstel elk lid een eigen bal. Meer en meer wordt de post ballen een probleem binnen de vereniging. We worden steeds geconfronteerd met het probleem dat ballen stuk gaan c.q. verdwijnen. Dit betekent dat het een groeiende kostenpost voor de vereniging aan het worden is. Vanuit de technische commissie is daarom rondgekeken om te zien hoe andere verenigingen dit doen. Daar is uit naar voren gekomen dat steeds meer verenigingen om gaan naar het zelf aanschaffen van ballen door de leden. In overleg tussen bestuur en technische commissie is besloten om voor Almere Pioneers eenzelfde model te gaan kiezen. Wat wordt onze aanpak: Elk lid koopt zelf een bal en neemt die mee naar de training. Hierdoor => 01) verdwijnen er geen ballen meer; 02) blijft de kwaliteit van de ballen beter; 03) kan de club de kosten drukken op de begroting (gemiddeld euro per seizoen aan nieuwe ballen); 04) Wedstrijddagen Op de wedstrijddagen zullen er geen inspeelballen uitgereikt worden aan teams. Alleen de landelijke seniorenteams krijgen inspeelballen conform de eisen van de NBB; 05) Uitzonderingen a. Vanuit Almere Pioneers regelen wij alleen de trainingsballen voor MSE1 promotiedivisie omdat in die klasse voorwaarden zitten aan welke ballen worden gebruikt. b. Elk NBB-team krijgt 2 ballen mee voor inspelen bij de wedstrijden. Deze worden met de tenuetas aan de coach overhandigd en dienen aan het eind van het seizoen weer te worden ingeleverd. c. Voor de instroom stellen wij ballen beschikbaar omdat deze personen nog niet weten of ze lid willen worden. Tijdens de ALV kunnen we nader ingaan op dit punt.

4 Bij agendapunt 9: Contributie en begroting Contributie Het bestuur stelt voor om de contributie voor elk van de leden met 15,- per seizoen te verhogen. De voorgestelde verhoging wordt ingegeven door stijging van kosten vanuit bijvoorbeeld de bond en de gemeente (huur locaties) etc. De contributies zijn leeftijdsgebonden samengesteld. Dit betekent dat leden van dezelfde leeftijd (op 31 december 2019) dezelfde contributie betalen. Daarnaast hebben we gekeken naar de toeslagen. Ook hier hebben we een verhoging doorgevoerd. Bij de toeslagen maken we niet langer onderscheid tussen de leeftijden. We kijken nu alleen nog naar het niveau van het team waar de speler in speelt. Voor spelers die met een hoger team meetrainen (en dus meer trainingsuren maken) kan ook een toeslag worden toegepast. De hoogte van zo n toeslag wordt individueel vastgesteld. De kosten voor een lid zijn per seizoen de optelsom van de contributie passend bij zijn/haar leeftijd én de toeslag van spelen in een team met toeslag. Wij stellen voor om met ingang van het nieuwe seizoen de contributie en toeslagen als volgt samen te stellen:

5 Leeftijd Indeling Competitie Contributie (Euro) Toeslag (Euro) Senioren Promotie / 1 ste divisie de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Under 22 Eredivisie (20 en 21 jaar) 2 de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Under 20 Eredivisie (18 en 19 jaar) 2 de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Under 18 Eredivisie (16 en 17 jaar) 2 de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Under 16 Eredivisie (14 en 15 jaar) 2 de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Under 14 Eredivisie (12 en 13 jaar) 2 de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Under 12 Eredivisie (10 en 11 jaar) 2 de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Under 10 Eredivisie (jonger dan 10) 2 de divisie ste klasse afdeling Ov klassen afdeling/interne competitie Afwijkend 2 x p.w. trainen / 1 p.w trainen + wedstrijd 275-1x p.w. trainen Bij de ALV nemen wij één en ander graag nader met u door en vragen we om uw instemming.

6 Vaststellen van de begroting De begroting voor is in een separaat document bijgevoegd bij de stukken voor de vergadering. Bij deze begroting is voor de inkomsten vanuit contributie uitgegaan van de voorgestelde contributies en toeslagen alsook het doorvoeren van eigen ballen. Tijdens de ALV lichten we de begroting graag nader toe en vragen we om uw instemming. Bij agendapunt 10: Vacatures bij Almere Pioneers Zoals bij elke vereniging geldt ook bij Almere Pioneers dat vrijwilligers noodzakelijk zijn om de vereniging draaiende te houden. Wij hebben momenteel enkele zeer specifieke vacatures en enkele algemene. Specifieke vacatures: 1. Secretaris bij het bestuur; 2. Functionaris Wedstrijdzaken; 3. Functionaris Scheidsrechterszaken. Algemene vacatures De algemene vacatures liggen op het vlak van deelnames in commissies als sponsorcommissie, evenementencommissie etc. Momenteel zijn hiervan nog geen beschrijvingen beschikbaar. Op de algemene vergadering zullen we ze nader toelichting. Belangstellende leden kunnen zich altijd melden via Via dit adres is ook informatie over de verschillende vacatures te verkrijgen.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Woensdag 11 september uur

Algemene Ledenvergadering. Woensdag 11 september uur Algemene Ledenvergadering Woensdag 11 september 2019 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2018 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

Technisch Beleid VC Majella

Technisch Beleid VC Majella Technisch Beleid VC Majella Inhoud: 1. Doelstelling technisch beleid a. Algemene doelstelling b. Jaarlijkse subdoelstellingen 2. De Technische Commissie 3. De (voorlopige) teamindeling 4. Het lid a. Het

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar.

Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2018 Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit STATUTEN s.c.vlaardingen-holy Goedgekeurd ALV 25-2-1991 Akte Notaris 26-4-1991 Koninklijk besluit Dit document bevat de volledig overgenomen tekst van de statuten. Het document is zorgvuldig gecontroleerd

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden voor alle leden van de vereniging.

1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden voor alle leden van de vereniging. Huishoudelijk reglement van de Domstad Devils, Utrecht Lacrosse Versie: januari 2018 Artikel 1 Algemene bepalingen 1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden voor alle leden van de vereniging.

Nadere informatie

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ)

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ) pagina 1 van 5 16-002 - Pootlaan, Huibert (86/244), gevestigd te Alkmaar Besluiten 15 juni 2010 Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 30 juni, 27 augustus en 22 september 2009. Benoeming bestuur

Nadere informatie

REGLEMENT BVSPARRENBURG ARTIKEL 2 DOELSTELLING ARTIKEL 3 LIDMAATSCHAP. (Goedgekeurd in de ALV van )

REGLEMENT BVSPARRENBURG ARTIKEL 2 DOELSTELLING ARTIKEL 3 LIDMAATSCHAP. (Goedgekeurd in de ALV van ) REGLEMENT BVSPARRENBURG (Goedgekeurd in de ALV van 24-02-2010) Artikel 1 Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement wordt verstaan onder: ALV: Algemene Ledenvergadering BVS: Badmintonvereniging Sparrenburg

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

AANMELDING LIDMAATSCHAP

AANMELDING LIDMAATSCHAP Welkom bij VC Zwolle! Leuk dat je overweegt lid te worden van onze vereniging. Om lid te kunnen worden van VC Zwolle doorlopen we de volgende procedure: 1. Lees dit document goed door. De rechten en plichten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het dagelijks bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

L.U.S.V. Basketball HUISHOUDELIJK REGLEMENT

L.U.S.V. Basketball HUISHOUDELIJK REGLEMENT L.U.S.V. Basketball HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 augustus 1989 Versie Datum Wijziging Door 1.0 1 augustus 1989 Eerste versie Onbekend 1.1 13 maart 2014 Aanpassingen aan de hand van de ALV van 20-11-2013 1.2

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie juni 2013

Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie juni 2013 Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie 2.1 17 juni 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1. Bestuur: Het bestuur is het enige volgens de statuten (art. 4 ST) en de wet formeel verplichte

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in het reglement dient men voor hij te lezen hij/zij, en voor zijn zijn/haar. 1.2 Iedereen dient respectvol met elkaar om te gaan. Discriminatie

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017 Algemeen Art. 1 Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten of dit reglement handelen of zich op zeer ernstige wijze

Nadere informatie

Ingekomen schriftelijke vraag van sv Zwolle behandeling bij rondvraag- Ontvangen per dd 29 november 2011

Ingekomen schriftelijke vraag van sv Zwolle behandeling bij rondvraag- Ontvangen per  dd 29 november 2011 Ingekomen schriftelijke vraag van sv Zwolle behandeling bij rondvraag- Ontvangen per email dd 29 november 2011 Wij willen graag voor de rondvraag onderstaande vraag indienen voor de AAV van 12 december.

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van VoCASA te Nijmegen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van VoCASA te Nijmegen Lidmaatschap Artikel 1 Het lidmaatschap voor gewone en jeugdleden verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het eerste

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

De wijzigingen kunnen teruggevonden worden in bijlage 1; begroting

De wijzigingen kunnen teruggevonden worden in bijlage 1; begroting Algemene Ledenvergadering d.d. 5 juni 2019 Voorstel: Begroting en contributie seizoen 2019-2020 In deze nota wordt de begroting en contributie seizoen 2019 2020 weergegeven. De begroting is gebaseerd op

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Grondbeginsel Het Huishoudelijk reglement is met grote zorgvuldigheid opgesteld met de basis afspraken binnen de vereniging.

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 ALV 21 mei 2014 Agenda ALV 1. Opening/mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 4. Missie en visie, ambitie en technisch beleid 2014-2018 5. Financiële consequenties, incl.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Inhoud -Formele aspecten / wettelijk kader -Taken penningmeester en doel -Financiële administratie -Inrichting -Inkomsten en uitgaven -De begroting -Overige

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HV BEERTJE VERSIE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HV BEERTJE VERSIE Artikel 1 Algemeen 1.1 De vereniging genaamd Handbalvereniging Beertje, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op 17 oktober 1990 en is gevestigd te Utrecht. 1.2 Op iedere plaats

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier AANMELDINGSFORMULIER (versie 2016-03-09) Voornaam: Achternaam: Geslacht: Jongen / Man Meisje / Vrouw Geboortedatum: Geboorteplaats: Gewenst team: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: Mobiel nummer:

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 28 september 2012 3. Jaarverslagen, jaarrekening

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist of waarvan regeling door de Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Wijziging reglement Artikel 1 Wijzigingen in dit reglement treden in werking op de dag, nadat de ledenvergadering daartoe heeft besloten, tenzij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Almense Tennis Club ALGEMEEN 3 HET BESTUUR 3 CONTRIBUTIE 4 INTRODUCTIE 4 VERGADERINGEN 5 KASCOMMISSIE 5 ALGEMENE BEPALINGEN VAN ORDE 5 HET AFHANGSYSTEEM 6 WIJZIGING VAN HET HUISHOUDELlJK

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Bondsvergadering 29 november 2014

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Bondsvergadering 29 november 2014 Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Bondsvergadering 29 november 2014 De complete agendastukken zijn na te lezen op http://www.badminton.nl/badminton_nederland/bondsvergaderin g/29_november_2014

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED Bladzijde 1 van 8 HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN Artikel 1 TOEPASSINGSGEBIED 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "District Den Haag en Omstreken. 2. In dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen

Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen Betreft: Beoordeling financieel verslag Energie-U 2015 Datum: 25 juni 2016 Geachte leden van Energie-U,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT Art. 1 Lidmaatschap Art. 2 Algemene Vergadering Art. 3 Bestuur Art. 4 Commissies Art. 5 Geldmiddelen Art. 6 Website Art. 7 Wedstrijden Art. 8

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT District Zuid NFF Seizoen 2015

WEDSTRIJDREGLEMENT District Zuid NFF Seizoen 2015 Algemeen De wedstrijden worden verreden volgens het geldende WEDSTRIJDREGLEMENT van de N(ederlandse) F(ietscross) F(ederatie) tenzij in dit reglement anders is bepaald. Iedereen dient zich te houden aan

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement NTV

Huishoudelijk Reglement NTV Huishoudelijk Reglement NTV Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan de Afhanginstructie, aan de Baaninstructie en aan schriftelijke en/of mondelinge

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum 1. Statuten 1.1. Dit huishoudelijk reglement bevat slechts bepalingen ter aanvulling op de statuten van Trajanum en mag hiermee

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Jaarvergadering 2015

Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Jaarvergadering 2015 Samenvatting agendapunten en voorgestelde besluiten Jaarvergadering 2015 De complete agendastukken zijn na te lezen op http://www.badminton.nl/badminton_nederland/jaarvergadering/ 2015 1 Agenda Jaarvergadering

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019.

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. Woensdag 24 april 2019. Deur open om 09.30 uur - Aanvang vergadering om 10.00 uur. Gebouw Jeugd van Gisteren - Beemsterstraat 4 Hoofddorp. Agenda ALV 24-april-2019. Opening.

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION VERSIE: JANUARI 2017 Tilburgse Studenten Dansvereniging DanceNation www.tsdvdancenation.nl Tilburg, januari 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Dit

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2011-2012 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement TSDV DanceNation HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION VERSIE: OKTOBER 2012

Huishoudelijke Reglement TSDV DanceNation HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION VERSIE: OKTOBER 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION VERSIE: OKTOBER 2012 1 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van die zaken waarin de statuten niet voorzien of

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement DHTC RING PASS DELFT vastgesteld op de algemene vergadering vereniging van 09 november 2011

Huishoudelijk reglement DHTC RING PASS DELFT vastgesteld op de algemene vergadering vereniging van 09 november 2011 DHTC Artikel 1. DE CLUBKLEUREN Artikel 2. KLEDING Artikel 3. HET CLUBBLAD Artikel 4. TAAK VOORZITTER BESTUUR Artikel 5. GEHEIMHOUDINGSPLICHT Artikel 6. TAAK SECRETARIS Artikel 7. TAAK PENNINGMEESTER Artikel

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging van Statuten/ Huishoudelijk regelement

Voorstel tot wijziging van Statuten/ Huishoudelijk regelement Voorstel tot wijziging van Statuten/ Huishoudelijk regelement Deel 1: Voorstel voor diverse aanpassingen statuten Aanleiding Het bestuur heeft zich gebogen over de statuten en het huishoudelijk regelement

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

NVNF. Bestuur huishoudelijk reglement

NVNF. Bestuur huishoudelijk reglement NVNF Bestuur huishoudelijk reglement INLEIDING Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Neurofeedback (NVNF) is een aanvulling op de Statuten van de Vereniging. Het Huishoudelijk

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Datum: 18-12-2008 Aanwezig: Hilco Kollen (vz); Monica Berkhout; Patrick Heetla; Sjouke Koopmans; Jordi Meijer; Gerben de Vries; Stanley ter Wal: Stefan Talen:

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie