uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 7 juni 2011 VERZONDEN begrotingswijziging 2011 van de GGD Zaanstreek Waterland.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 7 juni 2011 VERZONDEN begrotingswijziging 2011 van de GGD Zaanstreek Waterland."

Transcriptie

1 gemeentebestuur PURMEREND Postbus AA Purmerend telefoon telefax Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 7 juni 2011 VERZONDEN betreft Zienswijze 1 e Geachte raadsleden, Bijgaand treft u aan de eerste wijziging van de begroting 2011 van de gemeenschappelijke regeling van de Gemeenschappelijke Geneeskundige Dienst Zaanstreek-Waterland. Tijdens de behandeling en vaststelling van de begroting over het jaar 2011 is al geconstateerd dat er in 2010 en 2011 besluiten zijn genomen die van invloed zijn op de begroting Deze besluiten zijn nu financieel vertaald in de 1 e begrotingswijziging De stukken worden u ter meningsvorming voorgelegd. Voorts wordt u door het Dagelijks bestuur van de GGD geïnformeerd over het voorgenomen besluit om het pand Vurehout 2 te Zaandam te kopen. Proces Het algemeen bestuur van de GGD ZW stelt op 7 juli 2011 de stukken vast op basis van de zienswijzen van de betrokken gemeenteraden. De eerstvolgende raadsvergadering in Purmerend is op 7 juli Om deze reden wordt u voorgesteld de stukken te behandelen in de Commissie Samenleving op 23 juni Nadat de gemeente haar zienswijze heeft bepaald wordt het dagelijks bestuur van de GGD ZW hiervan in kennis gesteld. Toelichting Op 21 oktober 2010 heeft u ingestemd met de begroting 2011 van de GGD. Z-W. Deze is vervolgens op 18 november 2010 vastgesteld door het dageliks bestuur van de GGD. Bij de behandeling van de begroting 2011 bent u geïnformeerd over het feit dat de consequenties die samenhangen met de organisatiewijzigingen die per 1 januari 2010 zijn doorgevoerd nog niet volledig in de begroting 2011 zijn verwerkt. Bij een eerste begrotingswijziging zou e.e.a. worden herzien en dat zou leiden tot een aanpassing van het overheadpercentage en de toerekening aan de overige programma's. bijlage(n): 3 behandeld door: telefoonnummer: coll./typ. A.G. van Meerten bezoekadres: bus: trein: bankrelaties: Stadhuis Purmersteenweg 42 Arriva 100, 101, 102, 103, 105, 113 halte Stadhuis BNG , ABN Amro Werkplein Purmerend Waterlandlaan Arriva 103, 105, 113 halte Waterlandlaan

2 geadresseerde ons kenmerk datum Aan de gemeenteraad te Purmerend juni Op 6 januari 2011 heeft het algemeen bestuur de kadernota 2012 vastgesteld. Onderdeel van deze kadernota zijn de bezuinigingen die met ingang van 2011 moesten worden doorgevoerd. Het bezuinigingsbedrag bedroeg voor Daarnaast heeft het algemeen bestuur in 2011 besloten om de tariefopbouw van de verschillende producten te wijzigen waardoor de in 2011 door ons aan de GGD toegekende subsidiebedragen verlaagd cq. verhoogd worden en de inkoop van het meldpunt overlast en bemoeizorg volledig in de gemeenschappelijke regeling is opgenomen. De 1 e begrotingswijziging leidt per saldo tot een lagere bijdrage van alle gemeenten aan de gemeenschappelijke regeling van de GGD Z-W van De 1e begrotingswijziging over het jaar 2011 treft u als bijlage 1 aan. Overzicht van de verwerkte besluiten in de 1 e begrotingswijziging 2011: Organisatiewijzigingen Deze wijzigingen hebben gevolgen voor de samenstelling van de lasten en baten van programmamanagement, huisvesting en beheer en zijn nu zichtbaar gemaakt in de begrotingswijzing. De herverdeling van de huisvestingskosten JGZ 0-4. Op 7 september 2010 is door het algemeen bestuur besloten om de werkelijke huurkosten en de daaraan gerelateerde kosten per gemeente door te berekenen en geen onderdeel meer te laten zijn van de gemeenschappelijke regeling. De wijziging van de begrotingsopbouw. Op 18 november 2010 heeft het algemeen bestuur besloten om de begrotingsopbouw te wijzigen door inzichtelijk te presenteren welke producten onder de gemeenschappelijke regeling vallen en welke producten daarbuiten. De kosten voor het in stand houden van de GGD zijn nu doorgerekend naar de gemeenschappelijke regeling. Dit heeft tot gevolg dat de tarieven voor plusproducten en projecten (onze periodieke en projectsubsidies) zijn gewijzigd. De plusproducten moeten vanaf 2012 minimaal 4 jaar worden toegekend. Inkoop meldpunt overlast en bemoeizorg. Op 6 januari 2011 heeft het algemeen bestuur besloten om de inkoop meldpunt overlast vast te stellen op 650 meldingen (150 meldingen voor Purmerend) en volledig op te nemen in de gemeenschappelijke regeling. Huiselijk geweld en het tijdelijk huisverbod. Het budget voor het steunpunt huiselijk geweld is verlaagd met omdat dit bedrag te hoog was begroot. Het budget voor het tijdelijk huisverbod is met verlaagd. Voor de uitvoering wordt capaciteit gekocht bij reclassering en maatschappelijk werk. Bij hen is een taakstellende bezuiningsopdracht van 5% neergelegd.

3 geadresseerde ons kenmerk datum Aan de gemeenteraad te Purmerend juni Aankoop pand Vurehout 2 te Zaandam Op dit moment wordt het hoofdkantoor van de GGD Zaanstreek-Waterland, Vurehout 2 te Zaandam, gehuurd. Het huidige huurcontract betreft de begane grond, de eerste verdieping en de tweede verdieping. De derde verdieping is op dit moment niet in gebruik, waardoor de GGD op dit moment de enige huurder is van het pand. Een aankoop van het pand past nagenoeg binnen het huidige (huur)budget en biedt daarnaast mogelijkheden voor de toekomst omdat ook de derde verdieping met de aankoop beschikbaar komt. Overigens ligt de keuze voor een ander pand niet voor de hand in verband met het afkopen van de boete die dan verschuldigd zou zijn omdat er nog een huurcontract ligt voor 8.5 jaar. De kosten voor de aankoop bedragen De aankoop van het pand voor dit bedrag past nagenoeg bij een afschrijvingstermijn van 30 jaar en een rentepercentage van 5% binnen het huidig beschikbaar (huur) budget. Er treedt geen wijziging op in de gemeenschappelijke regeling. Als bijlage 2 treft u het schrijven van de GGD aan waaruit de financiële aspecten- en consequenties blijken die samenhangen met de aankoop van het pand. Financiële consequenties: In totaal is het bedrag in de begroting van de GGD 2011 van voor de gemeente Purmerend na deze 1 e begrotingswijziging verlaagd met naar een bedrag van Omdat de begroting van de GGD niet helemaal aansluit op onze begroting betekent de begrotingswijziging het volgende: Begroting 2011 gemeente Purmerend Gemeenschappelijke regeling Begroot bedrag voor Meldpunt Overlast bemoeizorg Af: kosten huisvesting JGZ In Purmerend Compensabele BTW Begroting 2011 gemeenschappelijke regeling GGD verschil Totaal De vrijval voor 2011 en 2012 zal worden aangewend om de knelpunten in het programma zorg en welzijn op te lossen (ondermeer kosten voor het Veiligheidshuis en de 24- uurs bereikbaarheid van de lijkschouw). Daarna valt er een bedrag vrij van circa dat betrokken kan worden bij de tweede bestuursrapportage. In 2013 en latere jaren doet deze vrijval zich ook voor waarmee de in 2010 afgesproken taakstelling op de jeugdgezondheidszorg volgens afspraak is ingevuld.

4 geadresseerde Aan de gemeenteraad te Purmerend ons kenmerk datum 7 juni Voorstel Voorgesteld wordt om in te stemmen met de (concept-)zienswijze. De (concept-)zienswijze, het concept van de gewijzigde begroting 2011 en de brief over de aankoop van het pand Vurehout 2 zijn als bijlagen bij deze brief bijgevoegd. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Purmerend, namens dezen, Mona Keijzer wethouder

5 gemeentebestuur PURMEREND Postbus AA Purmerend telefoon telefax Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Gemeenschappelijke Geneeskundige Dienst Zaanstreek-Waterland Postbus GB Zaandam uw brief van uw kenmerk c" ''enmerk datum 24 juni 2011 betreft Zienswijze 1 e Geacht Bestuur, Omdat de eerstvolgende vergadering van de raad van de gemeente Purmerend op 7 juli 2011 is en daarmee samenvalt met de vergadering van uw Algemeen Bestuur is de 1 e begrotingswijziging 2011 van de GGD Zaanstreek Waterland behandeld in de commissie Samenleving van 23 juni Hierbij heeft zij namens de raad de volgende zienswijze kenbaar gemaakt: Er wordt ingestemd met 1 e Daarmee gaat de gemeenteraad akkoord met de financiële vertaling van eerdere genomen besluiten waarmee zij eerder bij de behandeling en vaststelling van de begroting over het jaar 2011 hebben ingestemd cq. opdracht toe hebben gegeven. Op dat moment is al geconstateerd dat deze besluiten consequenties zouden gaan hebben voor de begroting De verkoop van het pand aan het Vurehout 2 te Zaandam is voor kennisgeving aangenomen. Wij vertrouwen erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Purmerend, de secretaris, de burgemeester, bijlage(n): geen behandeld door: telefoonnummer: coll./typ. A.G. van Meerten bezoekadres: bus: trein: bankrelaties: Stadhuis Purmersteenweg 42 Arriva 100, 101, 102, 103, 105, 113 halte Stadhuis BNG , ABN Amro Werkplein Purmerend Waterlandlaan Arriva 103, 105, 113 halte Waterlandlaan

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT É N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1195969 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Registratienummer: Onderwerp: Voorstel Zienswijze Kadernota 2016 GGD Zaanstreek-Waterland

Registratienummer: Onderwerp: Voorstel Zienswijze Kadernota 2016 GGD Zaanstreek-Waterland Onderwerp: Voorstel Zienswijze kadernota 2016 GGD Zaanstreek-Waterland Samenvatting: Het dagelijks bestuur van de GGD ZW heeft haar kadernota 2016 ingediend en vraagt om een zienswijze van uw gemeenteraad.

Nadere informatie

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Purmerend

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Purmerend gemeentebestuur >i>i, Postbus 15 PURMEREND K r 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Purmerend

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1126366 Datum: Behandeld door: 28 april 2014 MJ. Prins Afdeling / Team: SO/BMO Onderwerp: Raadsvoorstel Zienswijze jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT Registratienummer raad: 1131511 Datum: 15 juli 2014 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp: Raadsvoorstel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Registratienummer raad: 1195908 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp: Zienswijze

Nadere informatie

PURMEREND. Aan de gemeenteraad. betreft Proces en toelichting jaarstukken en begroting Baanstede VERZONDEN

PURMEREND. Aan de gemeenteraad. betreft Proces en toelichting jaarstukken en begroting Baanstede VERZONDEN gemeentebestuur PURMEREND Postbus 15 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk

Nadere informatie

betreft huisvesting Purmerends Museum en villa Clementine/Doelestal

betreft huisvesting Purmerends Museum en villa Clementine/Doelestal gemeentebestuur PURMEREND Postbus 15 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Aan de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 642703 betreft

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

begrotingswijziging 2012 vastgesteld door het dagelijks bestuur.

begrotingswijziging 2012 vastgesteld door het dagelijks bestuur. i CCD, f Zaanstreek-Waterland V-de Aan de gemeenteraden van de gemeenschappelijke regeling GGD Zaanstreek-Waterland Uw bnef

Nadere informatie

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad gemeentebestuur Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 636340 datum 18 oktober 2011 betreft VERZONDEN 2 1. 11.11 actualisatie bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

1. Inleiding. Het gaat daarbij om de volgende wijzigingen:

1. Inleiding. Het gaat daarbij om de volgende wijzigingen: 1e begrotingswijziging 2015 1. Inleiding Voor u ligt de 1 e begrotingswijziging 2015 van de GGD Zaanstreek-Waterland. De begroting 2015 wordt in maart en april voorafgaand aan de nieuwe jaarschijf opgesteld.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Nr: Proc.eig. j<h. Kopie:

Nr: Proc.eig. j<h. Kopie: f i 'GGD, Zaanstreek-Waterland GEMEENT E PURMEREND Nr: Ontv.: 2 k ^)KT 212 Proc.eig. j

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1063836 Datum: Behandeld door: Maaike Wever Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Provinciaal Inpassingsplan N244: reactie in

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 13.10608 vergaderdatum raad 30 mei 2013 jaar/nummer 2013-060 Frans

Nadere informatie

1 e Begrotingswijziging Voorlopig vastgesteld door Algemeen Bestuur op 25 januari 2018 Versie voor zienswijze

1 e Begrotingswijziging Voorlopig vastgesteld door Algemeen Bestuur op 25 januari 2018 Versie voor zienswijze 1 e Begrotingswijziging 2018 Voorlopig vastgesteld door Algemeen Bestuur op 25 januari 2018 Versie voor zienswijze 1. Inleiding Voor u ligt de van de GGD Zaanstreek-Waterland. De begroting 2018 is in maart

Nadere informatie

Gemeente Waterland 13 FEB 2015 INGEKOMEN. begrotingswijziging 2015 van de GGD Zaanstreek- Waterland voor zienswijze aan uw Raad voor te leggen.

Gemeente Waterland 13 FEB 2015 INGEKOMEN. begrotingswijziging 2015 van de GGD Zaanstreek- Waterland voor zienswijze aan uw Raad voor te leggen. Ĺ 7 Zaanstreek-Waterland Gemeente Waterland 1 3 FEB 2015 Gemeente Waterland 13 FEB 2015 INGEKOMEN GESCAND College van B&W gemeente Waterland t.a.v. wethouder J. Kes Postbus 1000 1141 GV MONNICKENDAM Uw

Nadere informatie

A All zaanstreek t» UllU waterland. V-

A All zaanstreek t» UllU waterland. V- 111 A All zaanstreek t» UllU waterland. V Stuknummer Gemeente Mai Ril.00021 erland Ontv. bev NEE Datumingek 26/04/2011 Streefdatum 21/06/2011 Behandelaar dijk In kopie aan Aan de gemeenteraden vande gemeenschappelijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 Aanwezig zijn: De heer R.J. v.d. Zwaag, burgemeester De heer J. Melse, wethouder De heer R.M.A. Molenaar, wethouder De heer C. Maas, wethouder De heer

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 29 april Nummer: Portefeuillehouder: P. Verbraak. Afdeling: Beleid. Programma: Leven en welzijn koesteren

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 29 april Nummer: Portefeuillehouder: P. Verbraak. Afdeling: Beleid. Programma: Leven en welzijn koesteren \ raadsvoorstel Voerendaal, d.d. 29 april 2009 Nummer: Portefeuillehouder: P. Verbraak Afdeling: Beleid Programma: Leven en welzijn koesteren Product: Onderwerp: Zuid-Limburg Aan de Raad. \ Voorstel De

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 342204 Datum : 23 augustus 2016 Programma : Bedrijfsvoering Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - VOORSTEL

GEMEENTERAAD - VOORSTEL GEMEENTERAAD - VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van mei 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00029 Onderwerp: Herziene begroting 2013 en ontwerpbegroting 2014 RDOG HM - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De

Nadere informatie

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 *ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 Agendanr. 13. Aan de Raad No.ZA.15-33292/DV.15-498, afdeling Samenleving. Sellingen, 18 juni 2015 Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2014, Actualisatie

Nadere informatie

gemeentebestuur Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Planontwikkeling Gemeenteraad Purmerend datum 23 juni 2015

gemeentebestuur Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Planontwikkeling Gemeenteraad Purmerend datum 23 juni 2015 gemeentebestuur Postbus 15 1440 AA Purmerend PURMEREND telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Planontwikkeling Gemeenteraad Purmerend uw brief van uw kenmerk

Nadere informatie

F. Buijserd voorzitter

F. Buijserd voorzitter Directie nieuwkoop Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus 558 2300 AN LEIDEN uw brief/kenmerk datum 19 februari 2016 registratienummer G 16.0177 behandeld door Koos Alebregtse betreft Herziene

Nadere informatie

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling "GGD regio Utrecht

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht 2 O 1 4 -! s Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Begroting 2015 GGD ru Datum 19 mei 2014 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder A.J. Adfiani 1 Onderwerp Begroting

Nadere informatie

Uw brief van: geregistreerd onder nr.: n.v.t. of nummer. Doorkiesnutnmer/Behandeld door: 822 / S. Kempink

Uw brief van: geregistreerd onder nr.: n.v.t. of nummer. Doorkiesnutnmer/Behandeld door: 822 / S. Kempink Gemeente Woerden 11U.02043 5 ^ gemeente WOERDEN Veiligheidsregio Utrecht De heer J.M.P. Wink Postbus 3154 3502 GD UTRECHT Blekerijlaan 14 Woerden Postbus 45 3440 AA Woerden Tel: 0348 428 911 Fax: 0348

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

BESLUIT: Datum besluit: Paraaf secr.:

BESLUIT: Datum besluit: Paraaf secr.: VOORSTEL AAN B EN W GEMEENTE LOPPERSUM DATUM 22 mei 2014 Raadsvoorstel Betreft brief ingekomen: Van: GGD Groningen Adviesnr 2014-02486 Onderwerp: Jaarrekening 2013, begrotingswijzigingen 2014 en begroting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN gemeente Neder-Betuwe Bezoekadres: GGD Gelderiand-Zuid t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg 275 6524 TV NIJMEGEN Burgemeester Lodderstraat 20, Oplieusden Postadres: Postbus 20, 4043 ZG Opheusden

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 13 september 2011

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 13 september 2011 gemeentebestuur Postbus 15 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Purmerend uw brief van uw kenmerk

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Dhr. A. van Erk, burgemeester;dhr. A. de Jong, wethouder;mevr. A.E. Snuif, wethouder;dhr. J. Verheijen, wethouder;mevr. C.B.

Dhr. A. van Erk, burgemeester;dhr. A. de Jong, wethouder;mevr. A.E. Snuif, wethouder;dhr. J. Verheijen, wethouder;mevr. C.B. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 februari 2018 VAN HILLEGOM Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Dhr. A. van Erk, burgemeester;dhr. A. de Jong,

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer:

Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Ter uitvoering van het

Nadere informatie

Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Zaaknummer : 170397 Raadsvergadering : 14 juni 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Oprichting stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Collegevergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 21 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Björn Gadet raad00221

Björn Gadet raad00221 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Björn Gadet 0631699062 bjorngadet@vrbzo.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00221 Ontwerpbegroting 2014 Veiligheidsregio Brabant

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000013405 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.:

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : WL Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: 2010004432 Onderwerp : Programma : 5. Welzijn en zorg Commissie : Bestuur en Middelen Agenda nr. : 13, 2010/40 Voorstel tot

Nadere informatie

EMCOBGROEP. College van Burgemeester en Wethouders van de deelnemende gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn

EMCOBGROEP. College van Burgemeester en Wethouders van de deelnemende gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn EMCOBGROEP DOOR NAAR W f R K W E R K 1 5. 5 4 6 2 INK d.d. 2/3/215 Abel Tasmanstraat 7 Postbus 24 781 CA Emmen Tel. (591)6366 Fax (591)63663 www.emco-groep.nl College van Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 Raadsvergadering: 9 juni 2011 Voorstelnummer: 2011/ 36 Stiens, 30 mei 2011 Behandelend ambtenaar: C. de Val / T. Otter E-mail: c.deval@leeuwarderadeel.nl / t.otter@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

West-Brabant. Gemeenteraden West-Brabant

West-Brabant. Gemeenteraden West-Brabant West-Brabant Gemeenteraden West-Brabant Kenmerk: UIT-17038478 Datum: 14 april 2017 Behandeld door: M. v.d. Wijgert E-mail: M.Wijgert@ggdwestbrabant.nl Onderwerp: Aanbiedingsbrief jaarstukken 2016 Geachte

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester A.A.M.J. Walraven, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris C.C. Boode 0. ADV/M/15/09664 Z/M/15/15761 Secretaris C.C. Boode Agenda college 1. ADV/M/15/09658

Nadere informatie

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017 Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 23 november 2017 Onderwerp: Begrotingswijziging 23 november 2017 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren.

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van oktober 2015. Onderwerp: Begrotingswijziging 2015-III ISD Bollenstreek - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van oktober 2015. Onderwerp: Begrotingswijziging 2015-III ISD Bollenstreek - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van oktober 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00082 Onderwerp: Begrotingswijziging 2015-III ISD Bollenstreek - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Intergemeentelijke Sociale

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Volksgezondheid Langevoort, M. (Marja) Kenmerk 15.511227 Vergadering Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Geheim Nee Zienswijze gewijzigde begroting

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0984 B.16.0984 Landgraaf, 23 mei 2016 ONDERWERP: Vaststellen zienswijze raad van begroting GGD Zuid Limburg 2017 Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 Raadsvoorstel 49 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 B&W vergadering : 27 maart 2007 Dienst / afdeling : SE. MOeD Aan de gemeenteraad, Als één van de uitwerkingen

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 051113/A05 afdeling: Welzijn Onderwerp: huisvestingsprogramma

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.3/25052011

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.3/25052011 t Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.3/25052011 G E M E E N T E NOORDENVEL RaacTdZSsv^/ü D L^*. Bululk Documentnr.: RV11.0167 Roden, 20 mei 2011 Onderwerp GGD Drenthe: jaarrekening 2010 en concept beleidsbegroting

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 19 mei 2015 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 19 mei 2015 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 19 mei 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00397 Onderwerp: Begrotingswijziging 2015-II ISD Bollenstreek - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

- 3 JULI Gemeente Krimpen aandenijssel. Geachte heer Luijendijk,

- 3 JULI Gemeente Krimpen aandenijssel. Geachte heer Luijendijk, Fractie. Stem van Krimpen Zwanenkade 32 2925 AR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Geachte heer Luijendijk, Datum: 02/07/2013 ZK13003063 Samenleving M.l. Noe Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 17/05/2016 week 20. Nr. Afdeling 1. Domein Bestuur en Organisatie GGD NOG concept programmabegroting 2017 16.00257

Nadere informatie

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt!

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Raadsvoorstel *Z03D358CF1A* Aan de raad Documentnummer : INT-17-35730 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Inleiding De gemeenschappelijke regeling IJmond Werkt! verzorgt voor

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 februari 2016 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 februari 2016 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 februari 2016 Corr. nr.: 2016.02807 Onderwerp : GGD: Kadernota 2017 'Gezondheid gaat verder' Programma : 2. Welzijn, zorg en onderwijs

Nadere informatie

Agendapunt 6 Raadsvergadering 19 november 2014 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Conceptbegroting 2015 GGD Gelderland-Zuid

Agendapunt 6 Raadsvergadering 19 november 2014 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Conceptbegroting 2015 GGD Gelderland-Zuid Raadsvoorstel Agendapunt 6 Raadsvergadering 19 november 2014 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Onderwerp Conceptbegroting 2015 GGD Gelderland-Zuid Besluit om: 1. Kennis te nemen van de

Nadere informatie

Uittreden gemeente Hof van Twente uit de gemeenschappelijke regeling Hameland. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte.

Uittreden gemeente Hof van Twente uit de gemeenschappelijke regeling Hameland. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Raad VOORBLAD Onderwerp Uittreden gemeente Hof van Twente uit de gemeenschappelijke regeling Hameland. Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal

Nadere informatie

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Economie de leden van de gemeenteraad datum 29 maart 2011

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Economie de leden van de gemeenteraad datum 29 maart 2011 gemeentebestuur PURMEREND Postbus 15 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Economie de leden van de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk ons

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg B&W-nota zaaknummer programma werkdoel onderwerp :133467 : 1 /5 datum nota : 05-04-2017 : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg : 1092 / GG D NOG : Vergadering Algemeen Bestuur GGD Noord- en Oost-Gelderland

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.0625 B.15.0625 Landgraaf, 1 april 2015 ONDERWERP: Zienswijze ontwerp begroting 2016 BsGW Raadsvoorstelnummer: 24 PROGRAMMA

Nadere informatie

TITEL: Jaarrekening en jaarverslag 2014, begroting 2016 Omgevingsdienst IJmond

TITEL: Jaarrekening en jaarverslag 2014, begroting 2016 Omgevingsdienst IJmond GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota I advies van: Erwin Stolp Behandelende afdeling: Financiën Datum: 30-04-2015 NR. TITEL: Jaarrekening en jaarverslag 2014, begroting 2016 Omgevingsdienst IJmond KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

txl 1 'B ' Gemeente Texel Gemeente Heerhugwaard Postbus AJ HEERHUGOWAARD Dhr D. Boot Beleid

txl 1 'B ' Gemeente Texel Gemeente Heerhugwaard Postbus AJ HEERHUGOWAARD Dhr D. Boot Beleid txl Gemeente Heerhugwaard Postbus 390 1700 AJ HEERHUGOWAAR omnma o 9 JUL 20H 1 'B201410380' Postadres Postbus 200 1790 AE en Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT en Burg Inlichtingen bij Team Telefoonnummer

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 29 mei 2018 Zaaknummer: 471970 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016 2.1.8 Financiële verwerking Moties & Amendementen Begroting 2017 1 Dossier 1056 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1056 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

: financiële stukken van de Gemeenschappelijke Regeling Publieke Gezondheid en Zorg Groningen (PG&Z-regeling) Stadskanaal, 5 juni 2015

: financiële stukken van de Gemeenschappelijke Regeling Publieke Gezondheid en Zorg Groningen (PG&Z-regeling) Stadskanaal, 5 juni 2015 Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 MEI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 MEI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 MEI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: Mevrouw Carry Abbenhues, Burgemeester Mevrouw Annelies de Jonge, Wethouder; mevrouw Patricia Withagen,

Nadere informatie

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein uw kenmerk zaaknummer datum uw brief van blad 1 van 5 behandeld door P. Budding

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein uw kenmerk zaaknummer datum uw brief van blad 1 van 5 behandeld door P. Budding postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Gemeenteraad IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl betreft Artikel

Nadere informatie

Nijmeegseweg 42 t +31 (0) e infosviin nl Postbus 11 f+31 (0) i nl 5900 AA Venlo

Nijmeegseweg 42 t +31 (0) e infosviin nl Postbus 11 f+31 (0) i  nl 5900 AA Venlo Nijmeegseweg 42 t +31 (0)88 11 90 000 e infosviin nl Postbus 11 f+31 (0)77 35 42 454 i www.vrln nl 5900 AA Venlo ^TV veiligheidsregio ^ limburq-noord Gemeente Roermond College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Dordrecht. Gemeentesecretaris

Dordrecht. Gemeentesecretaris Gemeentesecretaris Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht AAN de Algemene Directie de directeuren van de sectoren de directeuren van bedrijven de secretaris van de commissie Bestuur en Middelen Bezoekadres

Nadere informatie

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter,

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter, 17020519 Gedeputeerde Staten Provincie Zeeland Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie onderwerp wijziging begroting 2018 van de RUD Zeeland kenmerk 17020206 behandeld door E.IVI. Janse

Nadere informatie

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017.

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Wij

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 1 november Steller Documentnummer Afdeling. J. Cornielje z Samenleving

Burgemeester en Wethouders 1 november Steller Documentnummer Afdeling. J. Cornielje z Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 409196 Datum : 31 januari 2017 Programma : 5. Inkomen jeugd en WMo Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 14/18 Uitgangspunten inkoop jeugdzorg/awbz Za Wa Datum 31 januari 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Uitgangspunten inkoop jeugdzorg en awbz Za Wa Gemeentehuis Bezoekadres

Nadere informatie

Onderwerp: Conceptbegroting 2012 van het Werkvoorzieningschap Weert e.o. De Risse en De Risse Holding BV.

Onderwerp: Conceptbegroting 2012 van het Werkvoorzieningschap Weert e.o. De Risse en De Risse Holding BV. VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Registratienummer Datum raadsvergadering 14 juni 2011 Datum B&W besluit 26 april 2011 Portefeuillehouder B. Manders Behandelend ambtenaar C. van Hoorn Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp: 1e begrotingswijziging 2019, begroting 2020 en jaarverslag 2018 Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond (VRR)

Onderwerp: 1e begrotingswijziging 2019, begroting 2020 en jaarverslag 2018 Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond (VRR) Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: BZM/BOA Burgemeester Ter behandeling in de vergadering van: de commissie BZM d.d. 14 mei de Raad d.d. 28 mei 2018 Onderwerp: 1e begrotingswijziging 2019, begroting

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 1138271 15 juli 2014

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 1138271 15 juli 2014 gemeentebestuur N D ^ Postbus 15 1440 AA Pui telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 1138271 15 juli 2014 betreft Decentralisatie compensatieregelingen Wtcg en

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Aanwezigen: Burgemeester, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris J.P.P.S. Ruyters 1. ADV/M/18/11064 Z/M/17/50227 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college d.d.

Nadere informatie

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen?

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen? Gemeente Hoogeveen R - MEI 2015 DATUM 30 april 2015 ONDERWERP Beantwoording schriftelijke vragen museum ONS NUMMER Postadres Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen Bezoekadres Raadhuisplein 24 7901 BW Hoogeveen

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi)

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi) GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 februari 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 31 mei Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 31 mei Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 31 mei 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept begroting ODBN 2017 Samenvatting De gemeente Boekel werkt op diverse beleidsgebieden

Nadere informatie

De 1e begrotingswijziging 2019 wordt ter vaststelling geagendeerd voor de vergadering van het Algemeen Bestuur op 12 april 2019.

De 1e begrotingswijziging 2019 wordt ter vaststelling geagendeerd voor de vergadering van het Algemeen Bestuur op 12 april 2019. Gemeenschappelijke Zeeland Doorkiesnummer : 0113-249400 Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk : 181217 RMeij/CvD De raden van de Zeeuwse gemeenten Datum : 17 december 2018 Onderwerp : P begrotingswijziging

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 3 16/479. Raad. Onderwerp: Kadernota 2017, Berap 2016-I en MPG

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 3 16/479. Raad. Onderwerp: Kadernota 2017, Berap 2016-I en MPG svoorstel Jaar Onderwerp: Kadernota 2017, Berap 2016-I en MPG Portefeuillehouder: J. Otter Afdeling: Ontwikkeling, Beleid en Directiestaf Team: Directiestaf A.M. Bosma, telefoonnummer 140591 Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Ja, uitgesteld tot na verzending beschikkingen Stad van actieve mensen. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Ja, uitgesteld tot na verzending beschikkingen Stad van actieve mensen. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten zaak_id bericht_nummer bericht_id Collegevoorstel zaak_zaaknummer MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 13-8741 B&W d.d. 25-06-2013 Openbaar Programma Ja, uitgesteld tot na verzending beschikkingen Stad

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie