Erkenning van verslaggevers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Erkenning van verslaggevers"

Transcriptie

1 1 Erkenning van verslaggevers Erkenning via de energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING UW ERKENNING IS PERSOONSGEBONDEN, NIET FIRMAGEBONDEN U BENT EEN BESTAANDE ACTIEVE VERSLAGGEVER U BENT EEN BESTAANDE ACTIEVE VERSLAGGEVER, MAAR ONTVING TUSSEN 2012 EN 2014 EEN SANCTIE VAN HET VEA U BENT EEN NIEUWE VERSLAGGEVER, OF EEN GEREGISTREERDE MAAR INACTIEVE VERSLAGGEVER HOE EEN ANDERE REGISTRATIE ACTIVEREN OF AANMAKEN?... 10

2 2 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 treedt de erkenningsregeling voor verslaggevers in voege. De erkenningsregeling vindt zijn rechtsgrond in de decreetswijziging van 14 maart 2014 en het besluit van de Vlaamse Regering van 4 april Tot eind 2014 geldt er enkel een diplomavoorwaarde om het beroep van verslaggever uit te voeren. Met de erkenningsregeling wordt dat uitgebreid naar vijf erkenningsvoorwaarden: het beschikken over een correct diploma; het volgen van een opleiding; het slagen in een centraal examen; het ondertekenen van een verklaring op erewoord; het jaarlijks volgen van permanente vorming. Om de erkenningsregeling op te volgen, worden in 2015 een aantal nieuwe versies van de energieprestatiedatabank gelanceerd: In een eerste versie, op 5 januari 2015, wordt het erkenningsproces geïmplementeerd voor bestaande en nieuwe verslaggevers. De vroegere registratieschermen worden hierbij vervangen; In een tweede fase (vermoedelijk rond april) wordt de databank uitgebreid met een inschrijvingsen opvolgingsmodule voor deelname aan het centrale examen; In een laatste fase wordt het erkenningsproces uitgebreid met de verplichte permanente vorming. Op die manier kan de verslaggever de stand van zaken op het vlak van vorming opvolgen in de databank. In deze bijlage lichten we de basisschermen van de voornaamste aanpassingen aan de energieprestatiedatabank toe, voor de verschillende types verslaggevers (zie hoofdstuk 2, 3 en 4). In een eerste hoofdstuk willen we uw aandacht richten op het feit dat de erkenning persoonsgebonden is. Tenslotte leggen we uit hoe u een andere registratie kunt activeren of aanmaken (hoofdstuk 5). 1. Uw erkenning is persoonsgebonden, niet firmagebonden Twee aandachtspunten: 1. Uw erkenning is persoonsgebonden. Dat betekent dat de erkenning al uw persoonlijke registraties overkoepelt. Als u meerdere registraties heeft op de energieprestatiedatabank, zult u bijvoorbeeld maar één keer een verklaring op eer moet ondertekenen. 2. Een erkenning is niet firmagebonden. Een rechtspersoon of firma kan dus niet worden erkend. Dat betekent het volgende: Elke werknemer/zaakvoerder/bestuurder die werkzaam is binnen een firma en die actief is op de energieprestatiedatabank (die dus onder zijn of haar naam - via elektronische identiteitskaart of token - startverklaringen of EPB-aangiften indient), moet voldoen aan de erkenningsvoorwaarden. Als een zaakvoerder van een firma als enige geregistreerd is op de energieprestatiedatabank en de werknemers (die bijvoorbeeld niet beschikken over het vereiste diploma) niet, dan moet de zaakvoerder voldoen aan alle erkenningsvoorwaarden. Hij of zij zal bijvoorbeeld jaarlijks de permanente vorming moeten volgen. 2. U bent een bestaande actieve verslaggever Een bestaande actieve verslaggever is een verslaggever die vóór 1 januari 2015 in de energieprestatiedatabank als verslaggever is geregistreerd en vóór 1 januari 2015 minstens één startverklaring of één EPB-aangifte indiende.

3 3 Als u in de periode van 1 januari 2012 tot en met 31 december 2014 geen sanctie van het VEA opgelegd kreeg omwille van onbekwaamheid of methodologische fouten, bedoeld in artikel , moet u maar aan twee extra voorwaarden voldoen. Naast uw diploma moet u: zich ertoe verbinden om de verklaring op erewoord voor verslaggevers na te leven; jaarlijks permanente vorming volgen. Na de nieuwe release ziet u, na het aanmelden op de energieprestatiedatabank, de volgende schermen: Verklaring op eer U kan de verklaring op eer nalezen en ondertekenen (akkoord gaan). Opleiding U krijgt de melding dat u vrijgesteld bent van de opleiding tot verslaggever. U klikt op volgende. Examen U krijgt de melding dat u vrijgesteld bent van deelname aan het centrale examen. U klikt op volgende.

4 4 Daarna krijgt u een bevestiging van uw erkenning als verslaggever. Deze erkenning is overkoepelend voor al uw registraties (en EP-codes) als verslaggever. Uw bestaande EP-code(s) blijft/blijven behouden. Met een derde release in het voorjaar wordt het erkenningsproces uitgebreid met permanente vorming. Vanaf dan zal u op de energieprestatiedatabank de vormingen kunnen terugvinden die u heeft gevolgd. Op die manier kunt u opvolgen of u de verplichte permanente vorming al volledig of deels invulde. 3. U bent een bestaande actieve verslaggever, maar ontving tussen 2012 en 2014 een sanctie van het VEA Een bestaande actieve verslaggever is een verslaggever die vóór 1 januari 2015 in de energieprestatiedatabank als verslaggever is geregistreerd en vóór 1 januari 2015 minstens één startverklaring of één EPB-aangifte indiende. Als u in de periode van 1 januari 2012 tot en met 31 december 2014 een sanctie van het VEA opgelegd kreeg omwille van methodologische fouten, bedoeld in artikel , moet u als bestaande actieve verslaggever voldoen aan de volgende erkenningsvoorwaarden: u moet zich ertoe verbinden om de verklaring op erewoord voor verslaggevers na te leven; u moet vóór 1 juli 2016 geslaagd zijn in een door het VEA georganiseerd centraal examen; u moet jaarlijks permanente vorming volgen. Vanaf de nieuwe release komt u in dat geval, na het aanmelden op de energieprestatiedatabank, op de volgende schermen: Verklaring op eer U kunt de verklaring op eer nalezen en ondertekenen (akkoord gaan).

5 5 Opleiding U krijgt de melding dat u vrijgesteld bent van de opleiding tot verslaggever. U klikt op volgende. Examen U krijgt de melding dat u vóór 1 juli 2016 moet slagen voor het centraal examen. Met een volgende release van de energieprestatiedatabank zal de inschrijvingsmodule voor deelname aan het centraal examen beschikbaar worden. Vanaf dan kunt u zich inschrijven op één van de voorgestelde data. Nu klikt u gewoon op volgende.

6 6 Daarna krijgt u een bevestiging van uw voorlopige erkenning als verslaggever. Deze erkenning is overkoepelend voor al uw registraties (en EP-codes) als verslaggever. Uw bestaande EP-code(s) blijft/blijven behouden. Als u vóór 1 juli 2016 slaagt voor het centrale examen, blijft u uw erkenning als verslaggever behouden. U heeft één herkansing. Als u tweemaal niet slaagt, wordt uw erkenning als verslaggever tijdelijk ingetrokken. Voordat u opnieuw kan deelnemen aan het centrale examen, zult u dan eerst een erkende opleiding moeten volgen. Ondertussen kunt u verder werken op de energieprestatiedatabank: u kunt uw EPB-dossiers raadplegen en nieuwe dossiers aanmaken. Met een derde release in het voorjaar wordt het erkenningsproces uitgebreid met permanente vorming. Vanaf dan zal u op de energieprestatiedatabank de vormingen kunnen terugvinden die u heeft gevolgd. Op die manier kunt u opvolgen of u de verplichte permanente vorming al volledig of deels invulde. 4. U bent een nieuwe verslaggever, of een geregistreerde maar inactieve verslaggever Bent u een nieuwe verslaggever, of bent u al geregistreerd op de databank, maar diende u nog nooit een startverklaring of EPB-aangifte in? In dat geval wordt u aanzien als een nieuwe verslaggever. Om het beroep van verslaggever uit te voeren, moet u in dat geval voldoen aan de volgende vijf erkenningsvoorwaarden: het beschikken over een correct diploma; het volgen van een opleiding; het slagen in een centraal examen; het ondertekenen van een verklaring op erewoord;

7 7 het jaarlijks volgen van permanente vorming. Na het invoeren van uw hoedanigheid (natuurlijk persoon of rechtspersoon) en uw persoons- en correspondentiegegevens, moet u uw diploma opladen op de energieprestatiedatabank. Diploma Vanaf 1 januari 2015 worden de bestaande diplomavereisten verruimd: ook diploma s van het korte type in de bouwrichtingen komen in aanmerking om op te treden als verslaggever: Graduaat bouw ; Bachelor bouw ; Bachelor elektromechanica, afstudeerrichting Klimatisering ; Architect-assistent of Bachelors in de toegepaste architectuur. Voor uw erkenning als verslaggever wordt in een eerste stap uw diploma geverifieerd: U behaalde uw diploma na 2000 In dat geval zitten uw diplomagegevens in de Leer- en Ervaringsbewijzendatabank, kortom de LED of de diplomadatabank van het Departement Onderwijs. Na het selecteren van uw diploma, uw richting en afstudeerjaar, kunt u uw diploma zoeken in de LED-databank. In dat geval verloopt de verificatie van uw diplomagegevens automatisch. Bij vragen of problemen, stuurt u een naar energie@vlaanderen.be. U behaalde uw diploma voor 2000 In dat geval moet u een ingescande versie van uw diploma opladen op de energieprestatiedatabank: onder het veld Diplomabestand klikt u op de knop Bladeren. Na de selectie van uw diploma drukt u op de knop Opladen diploma om de ingescande versie naar de databank te versturen. Daarna gaat het VEA na of uw diploma voldoet aan de diplomavoorwaarden tot verslaggever. Als dat is gebeurd, ontvangt u een met de goedkeuring of het afkeuren van uw diploma.

8 8 Als uw diploma is goedgekeurd op de energieprestatiedatabank, kunt u verder naar de volgende stap in uw erkenningsproces. Als uw diploma is afgekeurd, kunt u een nieuwe versie opladen op de energieprestatiedatabank. Bij vragen of problemen, stuurt u een naar energie@vlaanderen.be Verklaring op eer U kunt de verklaring op eer nalezen en ondertekenen (akkoord gaan). Opleiding De volgende stap in uw erkenning is het selecteren van een erkende opleiding tot verslaggever. De lijst vermeldt enkel de erkende opleidingen.

9 9 Als u de opleiding nog aan het volgen bent (of u bent van plan die te volgen) dan zal u na het zoeken, nog geen bevestiging krijgen. Pas als het VEA van de opleidinginstelling de deelnemerslijsten ontvangt, dus na het behalen van uw getuigschrift als deelnemer aan een opleiding, kunt u uw deelname bevestigen. Vervolgens zal de gevolgde opleiding in uw scherm verschijnen en gaat u automatisch naar de volgende stap. Centraal examen U krijgt de melding dat u moet slagen voor het centrale examen vooraleer u als verslaggever toegang krijgt tot de energieprestatiedatabank. Met een volgende release van de energieprestatiedatabank zal de inschrijvingsmodule voor deelname aan het centraal examen beschikbaar worden op de databank. Vanaf dan kunt u zich inschrijven op één van de voorgestelde data. Na het slagen in het centrale examen (binnen één jaar na het voltooien van uw opleiding) kunt u uw erkenning als verslaggever voltooien. Hoe u ondertussen een andere bestaande registratie als energiedeskundige, of een nieuwe registratie als energiedeskundige kunt activeren of aanmaken, leest u hierna in hoofdstuk 5.

10 10 5. Hoe een andere registratie activeren of aanmaken? U bent geregistreerd als energiedeskundige (EPC), maar u bent nog niet actief als verslaggever (EPB). U wenst een erkenning aan te vragen om op te treden als verslaggever. Tijdens het erkenningsproces wilt u uw taken als energiedeskundige verderzetten. Of U bent nog niet actief als verslaggever. U wenst een erkenning aan te vragen om op te treden als verslaggever, maar u wenst zich ook te registreren als een energiedeskundige (EPC)? Hoe kunt u te werk gaan? Tijdens uw erkenningsproces als nieuwe verslaggever, kunt u uw erkenning tijdelijk afbreken om uw taken als energiedeskundige uit te voeren of een andere registratie aan te maken. In de erkenningsflow kunt u pas naar de volgende stap (bijvoorbeeld het inschrijven voor het centraal examen) als u de vorige stap (bijvoorbeeld het volgen van de opleiding) succesvol heeft voltooid. U kunt uw erkenning afbreken, door op de knop Erkenning afbreken te drukken. Daarna komt u terecht op de startpagina van de energieprestatiedatabank. Daar kunt u uw taken onder een andere rol (bijvoorbeeld energiedeskundige) verderzetten, of een nieuw registratie toevoegen.

11 11 Wenst u terug te keren naar het erkenningsproces voor verslaggevers, klik dan op het item Erkenning voltooien in het registratie-menu. Op die manier herneemt u de laatste stap die u had genomen in uw erkenningsaanvraag als verslaggever en kunt u uw erkenning voltooien.

Erkenningsregeling: wat verandert er voor u?

Erkenningsregeling: wat verandert er voor u? 1 Erkenningsregeling: wat verandert er voor u? Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. ERKENNINGSREGELING: EEN OVERZICHT VAN WAT WIJZIGT... 2 2. WAT VERANDERT ER VOOR U?... 3 2.1 Bestaande actieve

Nadere informatie

Erkenning van verslaggevers

Erkenning van verslaggevers 1 Erkenning van verslaggevers Inschrijvingsmodule centraal examen Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. WIE KAN ZICH INSCHRIJVEN VOOR HET CENTRAAL EXAMEN?... 2 2. HOE SCHRIJFT U ZICH IN VOOR

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers VEA 1 Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers inhoud 1 Algemeen 2 Invoeren van nieuwe registratiegegevens 2.1 Ik ben een nieuwe verslaggever en ik wil mij registreren

Nadere informatie

Erkenning van verslaggevers

Erkenning van verslaggevers 1 Erkenning van verslaggevers Opvolgen permanente vorming Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. OVERZICHT STATUS PERMANENTE VORMING... 2 2. DETAILOVERZICHT... 3 3. HOE WORDT MIJN DEELNAME AAN

Nadere informatie

Verplichte permanente vorming van verslaggevers

Verplichte permanente vorming van verslaggevers 1 Verplichte permanente vorming van verslaggevers Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. PERMANENTE VORMING VAN VERSLAGGEVERS: WELKE, HOEVEEL,?... 2 1.1 Hoeveel uren moet ik volgen?... 2 1.2

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 35/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: aanvraag tot uitbreiding voor het meedelen van bijkomende diploma

Nadere informatie

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 1.1 Registratie en inloggen energieprestatiedatabank... 1 1.1.1 Registratie als student type C... 1 1.1.2 Registratie

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank

Energieprestatiedatabank 1 inhoud 1 2 2.1 Principe Hoe gaat u als -verslaggever te werk op de vernieuwde? Mijn -dossiers 2.1.1 Tabblad Stedenbouwkundige vergunning / melding 2.1.2 Tabblad Opladen startverklaring 2.1.3 Tabblad

Nadere informatie

Redesign Energieprestatiedatabank

Redesign Energieprestatiedatabank 1 Redesign Energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. PRINCIPE... 2 2. HOE GAAT U ALS MEDEWERKER VAN EEN GEMEENTE OF RO-VLAANDEREN TE WERK OP DE VERNIEUWDE ENERGIEPRESTATIEDATABANK?...

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank medewerker wonen Vlaanderen

Energieprestatiedatabank medewerker wonen Vlaanderen Energieprestatiedatabank medewerker wonen Vlaanderen 1. Registratie EPC als medewerker Wonen Vlaanderen of gemeente (éénmalig) 1.1 Aanmelden met e-id of federaal burgertoken De energieprestatiedatabank

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie 1. Website http://cjsmtaxshelter.vlaanderen.be/ 2. Registratrieprocedure Voordat er een taxshelter dossier ingediend kan worden, dient u zich eerst te registreren

Nadere informatie

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank 1 Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank Inhudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. UNIEKE IDENTIFICATIE BIJ REGISTRATIE OP DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK... 2 2. HERNIEUWEN BESTAANDE

Nadere informatie

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4)

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave bij gebruik van

Nadere informatie

Permanente vorming. Werking energieprestatiedatabank voor vormingsinstellingen. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2

Permanente vorming. Werking energieprestatiedatabank voor vormingsinstellingen. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1 Permanente vorming Werking energieprestatiedatabank voor vormingsinstellingen Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. INDIENEN ALGEMENE ERKENNINGSAANVRAAG... 2 1.1 Vormingen voor verslaggevers...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Permanente vorming. Werking energieprestatiedatabank voor vormingsinstellingen. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2

Permanente vorming. Werking energieprestatiedatabank voor vormingsinstellingen. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1 Permanente vorming Werking energieprestatiedatabank voor vormingsinstellingen Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. INDIENEN ALGEMENE ERKENNINGSAANVRAAG... 2 2. REGISTREREN OP DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK...

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen Algemene afspraken: Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Status aanvraag: Alle communicatie

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren...

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER. Scholingsfonds Opleidingsinstituut

Handleiding MIJNBTER. Scholingsfonds Opleidingsinstituut Handleiding MIJNBTER Scholingsfonds Opleidingsinstituut Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Deelnamelijsten Scholingsfonds (SFO)... 6 3.1 Opvoeren

Nadere informatie

WERKWIJZE ONLINE INSCHRIJVEN

WERKWIJZE ONLINE INSCHRIJVEN stad brugge stedelijke nijverheids- en taalleergangen - cvo WERKWIJZE ONLINE INSCHRIJVEN VOORAF Bij het online inschrijven moet je het volledig bedrag betalen. Indien je geniet van vermindering van inschrijvingsgeld,

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding Toegangsbeheer Inhoud Inleiding... 1 De lokale beheerder... 2 Hoe duidt u een lokale beheerder aan?... 2 De eerste maal aanloggen... 4 Hoe verandert u van lokale beheerder?... 4 Nuttige opties op de welkomstpagina

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 4 Hoofdstuk 3 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat?

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Inhoud 1. Registreren... 2 2. Aanmelden en gezinsleden toevoegen... 8 3. Inschrijven voor activiteiten... 16 1 1. Registreren Stap 1: Ga naar https://reservaties.tervuren.be/

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 19 april 2016 Versie 3.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700 Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be gratis 1700 Agentschap Ondernemen, maart 2008 Surf naar : http://www.kmo-portefeuille.be Voor de registratie en het aanmelden,

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor kwaliteitsindicatoren 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 3

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie)

DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie) DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie) Versie september 2009 Toegang tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Inhoud 1. Registreren... 2 2. Aanmelden en gezinsleden toevoegen... 8 3. Inschrijven voor activiteiten... 16 1 1. Registreren Stap 1: Ga naar https://reservaties.tervuren.be/

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 11/04/2011 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers CVK 1/17 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 4 3 Inloggen in het

Nadere informatie

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Info: www.vlaio.be/ecologisch-en-veilig-transport Digitale aanvraag: https://ecologisch-en-veilig-transport.vlaanderen.be Versie: 17 november

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Hieronder vindt u een stapsgewijs overzicht van de diverse mogelijkheden die onze online inschrijvingsmodule u biedt.

Hieronder vindt u een stapsgewijs overzicht van de diverse mogelijkheden die onze online inschrijvingsmodule u biedt. Geachte confrater, Geachte mevrouw, heer, Hieronder vindt u een stapsgewijs overzicht van de diverse mogelijkheden die onze online inschrijvingsmodule u biedt. Wij wensen u veel succes bij het verkennen

Nadere informatie

VR DOC.0644/1BIS

VR DOC.0644/1BIS VR 2017 3006 DOC.0644/1BIS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE Bis - Nota aan de leden van de Vlaamse Regering Betreft: - Ontwerp van besluit

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Energieprestatiecertificatie in het Vlaamse Gewest. Vlaams Energieagentschap

Energieprestatiecertificatie in het Vlaamse Gewest. Vlaams Energieagentschap Energieprestatiecertificatie in het Vlaamse Gewest Vlaams Energieagentschap Luc Peeters, administrateur-generaal Inhoud: 1. Inleiding & definitie 2. Nieuwbouw 3. Publieke gebouwen 5. Niet-residentiële

Nadere informatie

/ Info. Gemeentelijke fusies vanaf 1 januari HER ADRESSERINGEN BIJ GEMEENTELIJKE FUSIES

/ Info. Gemeentelijke fusies vanaf 1 januari HER ADRESSERINGEN BIJ GEMEENTELIJKE FUSIES / Info Gemeentelijke fusies vanaf 1 januari 2019 1 HER ADRESSERINGEN BIJ GEMEENTELIJKE FUSIES Op 1 januari 2019 fuseren in Vlaanderen 15 gemeenten tot 7 nieuwe fusiegemeenten. 13 van de 15 fuserende gemeenten

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

ONLINE DEKMELDINGEN. geboorte en nestregistratie. Dit document beschrijft hoe online melding van een dekking, geboorte en nest kan worden gedaan.

ONLINE DEKMELDINGEN. geboorte en nestregistratie. Dit document beschrijft hoe online melding van een dekking, geboorte en nest kan worden gedaan. ONLINE DEKMELDINGEN geboorte en nestregistratie Dit document beschrijft hoe online melding van een dekking, geboorte en nest kan worden gedaan. E.R. Moll 1-10-2012 ONLINE DEKMELDINGEN geboorte en nestregistratie

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie)

DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie) DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie) Versie juli 2010 (vroegere migratieprocedure) Toegang

Nadere informatie

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1 1. Registratie Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen Op de home page klik je onder Mijn Aalter op registreren. Opgelet! Het eigenlijke registeren bestaat uit twee stappen. Portaalsite

Nadere informatie

Hieronder vindt u een stapsgewijs overzicht van de diverse mogelijkheden die onze online inschrijvingsmodule u biedt.

Hieronder vindt u een stapsgewijs overzicht van de diverse mogelijkheden die onze online inschrijvingsmodule u biedt. Brussel, 1 september 2015 Geachte confrater, Geachte mevrouw, heer, Hieronder vindt u een stapsgewijs overzicht van de diverse mogelijkheden die onze online inschrijvingsmodule u biedt. Wij wensen u veel

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een examencontract?

Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C :

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C : FAQ Bijzonder gedeelte van de vergelijkende selectie voor overgang naar de graad van fiscaal deskundige (niveau B) en de hiermee overeenstemmende proef over de beroepsbekwaamheid 1. Wat is het onderscheid

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten;

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten; Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 24/2017 van 25 maart 2015 die de beraadslaging VTC nr. 14/2015 van 25 maart 2015 vervangt Betreft: aanvraag

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens centra voor kortverblijf

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN VERSIE: 7 februari 2017 Opgelet: werkplekduaal.be wordt voortdurend bijgewerkt en verbeterd. Het is dan ook mogelijk dat er af en toe iets wijzigt aan de

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / versie 1.1-15.06.2015 15.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers dagverzorgingscentra niet-conform artikel

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 17 februari 2016 Versie 2.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding gebruik vrijwilligerssysteem HaVoC

Handleiding gebruik vrijwilligerssysteem HaVoC Handleiding gebruik vrijwilligerssysteem HaVoC Ga naar http://havoc.vrijwilligerstekort.nl Als je jezelf nog niet geregistreerd via de link in de aanmeld mail kun je jezelf alsnog registreren. Klik op

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 11/09/2015 Doel van de handleiding Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0 Handleiding Curasoft Het cliëntenportaal Versie 2.0 Inleiding Het cliëntenportaal is ontwikkeld om cliënten gemakkelijk online toegang te geven tot zijn of haar vragenlijsten, afspraken en informatie over

Nadere informatie

KIOSK TRANSITIEREGLEMENT. Gebruikershandleiding

KIOSK TRANSITIEREGLEMENT. Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding KIOSK TRANSITIEREGLEMENT Gebruikershandleiding 16.08.2017 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie & Vertegenwoordiging... 3 Registreer jezelf eenmalig als KIOSK-gebruiker

Nadere informatie

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Inhoud UNIFACT2e... 1 Inleiding... 1 Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (UniFact2)... 1 0.1. Inleiding... 1 0.2. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding Online inschrijven. www.diepenbeek.be/inschrijvenankertje

Handleiding Online inschrijven. www.diepenbeek.be/inschrijvenankertje Handleiding Online inschrijven www.diepenbeek.be/inschrijvenankertje Bent u een nieuwe gebruiker? Registreer u door alle velden correct in te vullen en vervolgens op registreer te klikken. Deze registratie

Nadere informatie

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG APICS module Gevaarlijke Goederen Voor aangevers GG 16 mei 2014 Inhoudstafel Hoofdstuk 1: Toegang APICS loket... 3 Stap 1A: Bedrijf registreren... 4 Stap 1B: Functionaliteit aanvragen... 8 Stap 2: Toegang

Nadere informatie

Handleiding FVP-webapplicatie Bijlage 3 FVP levering bij een Andere skeletkartering of een Ander karteringsproject Uitgewerkt voorbeeld of bij een Ander Karteringsproject Pagina 1 van 13 Inhoudstafel Andere

Nadere informatie

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW Handleiding Subsidieportaal Maart 2012 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Registreren 3 2. Inloggen 3 3. Welkomstpagina 4 4. Mijn gegevens 5 - Aanpassen 6 - Gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen 7 - Contactpersonen

Nadere informatie

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be HANDLEIDING Gebruikersbeheer voor intergemeentelijke entiteiten april 2015 De toegang tot het online rapporteringsinstrument van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verloopt via het gebruikersbeheerplatform

Nadere informatie

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN Gebruikershandleiding 01.12.2018 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie & vertegenwoordiging...fout! Bladwijzer

Nadere informatie

DGLV online applicaties Handleiding. Versie 1.1.1

DGLV online applicaties Handleiding. Versie 1.1.1 DGLV online applicaties Handleiding Versie 1.1.1 1 Inhoudstafel 1. INLEIDING 3 2. TOEGANG TOT DGLV 4 A. Het aanstellen van een hoofdtoegangsbeheerder (HTB) 5 B. Het toekennen van een gebruikersrol 12 Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Praktische gids Toegang tot EFRO E-loket, registratie van personen, organisaties en projectorganisatie (versie juni 2015)

Praktische gids Toegang tot EFRO E-loket, registratie van personen, organisaties en projectorganisatie (versie juni 2015) Praktische gids Toegang tot EFRO E-loket, registratie van personen, organisaties en projectorganisatie (versie juni 2015) Europees Fonds voor Regionale [Geef een citaat uit het document of de samenvatting

Nadere informatie

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20 1 Inhoudstafel Inhoud 1 Inhoudstafel... 1 2 Aanmelden SW... 2 3 Aangifte SW... 3 3.1 Dossier aanmaken... 4 3.2 Aangifte toevoegen... 7 3.2.1 Stap 1: Algemene gegevens... 7 3.2.2 Stap 2: toevoegen SW...

Nadere informatie

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten;

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten; Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 14/2015 van 25 maart 2015 Betreft: mededeling van persoonsgegevens van cursisten van de opleiding tot

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

HANDLEIDING. Registratie RTH Versie 3.0

HANDLEIDING. Registratie RTH Versie 3.0 HANDLEIDING Registratie RTH Versie 3.0 1 Voorwaarden Alvorens iemand geregistreerd kan worden in de cliëntregistratie (via eender welke procedure) dient deze persoon te beschikken over een fiche in de

Nadere informatie

Handleiding. AntigoneCloud Editie

Handleiding. AntigoneCloud Editie Handleiding AntigoneCloud Editie. Opmerking vooraf: het platform werkt het best met de browsers Firefox of Google Chrome. Via de website www.ccberingen.be kan u (vanaf 18 mei) rechtstreeks kiezen voor

Nadere informatie

Handleiding website. 1. Schema...2. 2. Situering...3. 3. Voor iedereen: gratis opleiding cursus B VCA Nederlands of Frans...4

Handleiding website. 1. Schema...2. 2. Situering...3. 3. Voor iedereen: gratis opleiding cursus B VCA Nederlands of Frans...4 Handleiding website Inhoud 1. Schema...2 2. Situering...3 3. Voor iedereen: gratis opleiding cursus B VCA Nederlands of Frans...4 3.1 Homepage de registratie...4 3.2 Registreren...5 3.3 Aanmelden = de

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.1-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u bij het invoeren van de resultaten van een energieaudit in de webapplicatie energieaudit

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 20/12/ 13 Doel van de handleiding Via deze handleiding wordt u geholpen om op het Mestbankloket in te loggen en krijgt u tips om eventuele problemen met het inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

Handleiding Aanmaken account + inschrijven Beachvolley

Handleiding Aanmaken account + inschrijven Beachvolley Handleiding Aanmaken account + inschrijven Beachvolley Inhoudsopgave Inleiding activiteitenmodule... 2 Account aanmaken/aanmelden... 3-4 Account activeren + ploegleden toevoegen... 5-6 Vervolledigen van

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUW BETALINGS- EN INSCHRIJVINGSSYSTEEM JOTIE

HANDLEIDING NIEUW BETALINGS- EN INSCHRIJVINGSSYSTEEM JOTIE HANDLEIDING NIEUW BETALINGS- EN INSCHRIJVINGSSYSTEEM JOTIE Beste ouder, Sinds 1 januari 2015 werken we met een nieuw betalings- en inschrijvingssysteem voor onze activiteiten. Omdat een nieuw systeem vaak

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Erkennen en subsidiëren Team Sociaal-cultureel werk en jeugdwerk Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Laura Desloovere Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming.cjm@vlaanderen.be

Nadere informatie

Indien u IAB lid bent en u reeds toegang heeft tot het extranet van het IAB, dan kunt u dezelfde toegang (login en wachtwoord) gebruiken.

Indien u IAB lid bent en u reeds toegang heeft tot het extranet van het IAB, dan kunt u dezelfde toegang (login en wachtwoord) gebruiken. Geachte, U hebt ons uw gegevens meegedeeld. Vervolgens hebt u een e mail met uw login en een activatielink ontvangen. Door op de activatielink te klikken kunt u uw wachtwoord invullen en bevestigen, waardoor

Nadere informatie