Kookclub Marlijn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kookclub Marlijn"

Transcriptie

1 Kookclub Marlijn Amuse Tartaartje van Schotse zalm in blikje met kruidensausje en gintonic sorbet Voorgerecht Kwartelborstjes in aardappelmantel met rozemarijn. Hoofdgerecht Scholfilet met kreeftenjus Risotto a la Milanese en groentengarnituur Dessert Appel voor zoete dromen

2 Tartaartje van Schotse zalm in blikje met kruidensausje en gintonic sorbet Ingrediënten: (8 personen) Zalmtartaar: 75 gr verse zalm 75 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 40 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper en zout/citroensap Dressing: 1 eetlepel mayonaise scheutje witte wijn enkele takjes bieslook zout en peper Garnituur: Klein beetje sla 1 tomaat Kaviaar eventueel gintonic sorbet Bereiding: Hak met een mes de Schotse zalm (vers en gerookte), tot een fijne tartaar. Snipper het sjalotje en doe deze met de crème fraîche erbij. Breng nu het geheel op smaak met peper, zout en een beetje citroensap en enkele druppels tabasco. Dit alles naar smaak toevoegen. Snipper de bieslook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes Voeg de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en breng op smaak met zout en peper. Doe een beetje sla in het blikje en schep daarop de tartaar in een rondje en druk aan. Garneer de zalmtartaar met een stukje tomaat en een klein beetje kaviaar. Schep een klein beetje dressing ernaast. Schep eventueel een klein bolletje gintonic sorbet ernaast.

3 Kwartelborstjes in aardappelmantel met rozemarijn. Ingrediënten: (10 personen) 10 kwartels zout peper Saus gevogeltekarkassen 200 gram boter 2 uien 400 gram knolselderij 2 takjes rozemarijn 2,5 dl gevogeltebouillon zout en peper Aardappelmantel 5 vastkokende aardappelen zout en peper 2 eidooiers 2 takjes rozemarijn 150 gram boter Bereiding Saus: De knolselderij schillen en in kleine stukjes snijden. De uien pellen en in kleine stukken snijden. De rozemarijnblaadjes afritsen. Karkassen in stukken hakken. De boter verhitten en daarin de karkassen langzaam bruin bakken. Selderij, ui en rozemarijn toevoegen en even meebakken. Met witte wijn blussen; iets laten inkoken. De bouillon toevoegen en tot de gewenste consistentie laten inkoken. De saus zeven en op smaak brengen. Aardappelmantel: De aardappelen schillen en met de snijmachine (stand 3) in papierdun plakjes snijden. De schijfjes niet in water leggen! De plakjes op huishoudfolie in gelijke vierkantjes leggen (2 per persoon). Hierbij erop letten dat de plakjes elkaar telkens een kwart overlappen. De aardappelmatjes met peper en zout bestrooien. Vervolgens met geklopte eidooier bestrijken.

4 In ieder matje een borstfilet en een boutje voorzichtig inpakken. In een pan de boter verhitten. Als de boter is uit geschuimd de rozemarijnblaadjes toevoegen. De pakketjes in de oven te bakken op een bakmatje op 165ºC ± 20 minuten Serveren: Op een voorverwarmd bord 2 kwartelpakjes leggen. Er wat saus omheen draperen en garneren met rozemarijn.

5 Scholfilet met kreeftensaus Ingrediënten: (10 personen) 10 scholfilets zout en peper kreeftensaus geklaarde boter of olie mire-poix van selder, wortel, ui en look schalen van scampi s of garnalen 1 blikje tomatenpuree witte wijn cognac 1 blikje kreeftenfond roux peper en zout garnering cantharellen 2 sjalotten Bereiding: Scholfilet Kruid de scholfilets met peper en zout, bak ze in de boter aan beide zijden nèt gaar (2-3 min.). Cantharellen Maak de cantharellen schoon dat al het zand er uit is. Snipper de sjalotten Bak de cantharellen op hoog vuur, voeg de zeer fijngesneden sjalot toe Bestrooi met zout en peper. Kreeftensaus Maak een mirepoix door de knolselderij, wortel, ui en knoflook heel fijn te snijden Neem geklaarde boter of olie en voeg daar de mirepoix aan toe en fruit aan. Vervolgens de schalen van de kreeft of de scampi s en 1 blikje tomatenpuree erbij voegen en laten bruinen. Flamberen met cognac, blussen met witte wijn en de kreeftenfond toevoegen. Tenslotte zout en peper toevoegen en 20 à 25 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen.

6 Zeef het geheel en bind met een roux. Verfijn de saus met kleine klontjes ijskoude boter. Doe er naar eigen smaak peper en zout bij.

7 Risotto a la Milanese Ingrediënten:(10 personen) 100 gram sjalotten 80 gram boter 350 gram risottorijst 1 dl droge witte wijn 2 liter groentebouillon Olijfolie enkele draadjes saffraan 100 gram Parmezaanse kaas 60 ml. kookroom 40 gram platte peterselie Bereiding: Snijd de lente-ui in ringen. Verwarm olijfolie en de boter in een braadpan en fruit daarin de lente-ui zachtjes aan. Schep de rijst erdoor en fruit mee. Blus af met witte wijn. Verwarm de bouillon en voeg deze een beetje toe als de witte wijn door de rijst is opgenomen. Los de saffraan op in een bodempje water en voeg toe aan de rijst. Rasp de Parmezaanse kaas Voeg de rest van de bouillon in gedeeltes toe tot de rijst gaar is ± 20 min. Haal de risotto van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe, de kookroom en de peterselie. Meng dit er goed door. Laat 5 min. afgedekt staan.

8 Gestoofde groenten mix en groene asperge Ingrediënten: (10 personen) 1 winterwortel 200 gram courgette 100 gram knolselderij 1 ui 1 teentje knoflook 10 groene asperges ter garnering op de vis. Bereiding: Schil de wortel en de knolselderij en snijd in kleine blokjes Was de courgette en snijd in fijne blokjes Snipper 1 teentje knoflook Maak de asperge schoon door een stukje van de achterkant te snijden en eventueel het de onderste stukje schillen Snipper de ui fijn. Blancheer de wortel en de knolselderij Kook de asperge vlak voor serveren heel even tot deze gaar zijn. Verhit olijfolie in een koekenpan of wok, fruit de knoflook even aan Voeg de courgette blokjes toe en wok de groenten vlak voor serveren heel even tot ze warm zijn.

9 Appel voor zoete dromen Ingrediënten:(18 personen) Appels 18 elstar appels (kleine) 4 sinaasappels 4 citroenen 2 eetlepels vanillesuiker 250 g boter 3 dl suikersiroop (1:1) Walnoten parfait 9 dl ongezoete slagroom 5 st eieren 12 st eierdooiers 300 gr suiker 1/2 dl walnotenlikeur 100 g walnoten Karamelsaus 200 g suiker 1 1/2 dl water 50 g boter Kattetongen 150 gr zelfrijzende bloem 100 gr zachte boter 100 gr suiker 1 koffielepel vanillesuiker 3 eiwitten Garnituur 100 g pistachenoten (even roosteren en grof hakken) Appel voor zoete dromen Bereiding: Appel Schil de appels en klokhuizen uitsteken. Haal met de zesteur de schil van de citroenen en sinaasappels.

10 Meng de citroen- en sinaasappelschillen. Snijd het wit van de sinaasappels en citroenen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op in een kom en leg de partjes erin. Smelt de boter en roer door de suikersiroop. Wentel de appels door de boter en suikersiroop en zet in een counterbak of aluminium bakjes. Verdeel sinaasappel- en citroenschilletjes met vanillesuiker in de appels. Gaar de appels in de oven 1 uur op 140 C. Tussendoor een paar keer bestrijken met het botersuikersiroopmengsel. Doe de sinaasappel- en citroenpartjes met het sap en 100 g suiker in een pannetje en laat even goed doorkoken, bind licht met aardappelzetmeel tot een compote. Walnotenparfait Klop de zeer koude slagroom stijf en zet deze koud tot gebruik. Meng de eieren, dooiers en de suiker en klop die massa au-bain-marie op tot 75 C. Als de massa is gebonden, snel koud en taai kloppen tot een luchtige substantie. Rooster de walnoten en hak in grove stukken. Spatel (niet roeren) nu de room, de walnootlikeur en de gehakte walnoten door de eiermassa. Stort in een schaal en zet ongeveer 3 uur in de diepvries. Karamelsaus Meng suiker met een paar lepels water, langzaam karamelliseren. Voeg de rest van het water eraan toe tot de karamel is opgelost. Roer de boter erdoor. Kattetongen Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Blijf kloppen tot het mengsel bijna wit is van kleur. Voeg de eiwitten toe en klop tot het eiwit goed is opgenomen. Voeg vervolgens de (gezeefde) bloem toe en klop alles tot een luchtig beslag. Met dit beslag maak je al snel 50 kattetongen. Zorg voor een bakplaat met bakpapier of siliconen bakmat. Doe het beslag in een spuitzak en spuit repen van ongeveer 1cm op 5cm, laat voldoende tussenruimte. (Gebruik hiervoor best een platte spuitkop of een ronde spuitkop van ongeveer 10 mm diameter). Bak de koekjes gaar (met een bruin randje) in een voorverwarmde oven op 180 C gedurende 8 à 10 minuten.

11 Laat de kattentongen afkoelen op een rooster. Zet de appel midden op het bord. Lepel er wat sinaasappelcitroencompote overheen. Maak een mooie quenelle parfait naast de appel en garneer met karamelsaus. Plaats de amandelbrioche ernaast. Bestrooi het bord met de pistachenootjes.

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus Kookles 1 Helmond 25-09-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Zalmtartaar

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht: Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal Hoofdgerecht: Kabeljauwfilet

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ----

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Kookles 1 gevorderden 19-02-2018 bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Snoekbaars - zuurkool met zwarte rijst cèpessaus - shii take ---

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Kookles sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje

Kookles sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Kookles 2 21-3-2016 sauzen en vis Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht: Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal Hoofdgerecht: Kabeljauwfilet

Nadere informatie

Tartaartje van Schotse zalm op bordje

Tartaartje van Schotse zalm op bordje Tartaartje van Schotse zalm op bordje Ingrediënten: (20 personen) Zalmtartaar: 200 gr Verse zalm 200 gr Gerookte zalm 2 st Kleine sjalotten 100 gr Crème Fraîche Druppels tabasco/peper en zout/citroensap

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

Kookles Helmond les 1. BAKKEN, BRADEN EN GRILLEN vlees, aardappels, sauzen maken en binden. Tartaartje van zalm met bieslook dressing

Kookles Helmond les 1. BAKKEN, BRADEN EN GRILLEN vlees, aardappels, sauzen maken en binden. Tartaartje van zalm met bieslook dressing Kookles Helmond 25-09-2017 les 1 BAKKEN, BRADEN EN GRILLEN vlees, aardappels, sauzen maken en binden Tartaartje van zalm met bieslook dressing -- Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden. --

Nadere informatie

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Velouté van gerookte paling 50 gr. boter 60 gr. bloem

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

Beginners kookles Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen, groenten blancheren,

Beginners kookles Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen, groenten blancheren, Beginners kookles 2 09-10-2018 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen, groenten blancheren, Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Kookles 4 gevorderden 10 april Amuse Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes

Kookles 4 gevorderden 10 april Amuse Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Kookles 4 gevorderden 10 april 2017 Amuse Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Voorgerecht Taartje van courgette-kaas - bietensaus winterwortel Soep Gebrande bloemkoolsoep Hoofdgerecht

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Kookles

Kookles Kookles 4 14-11-2016 sauzen, roux maken, stoven van groenten, bakken van visje, amuse zalmtartaartje met een kruidensausje voorgerecht Fluweelzachte bloemkoolsoep met kerrie hoofdgerecht Roodbaarsfilet

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room Cannoli van topinamboers Penne met groene asperges Gevogeltebouillon met room Lamsrack met mosterd -dragonkorst geserveerd met dragonsaus, knoflookaardappels uit de oven en voorjaarsgroenten Amandelparfait

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Kookles

Kookles Kookles 3 27-10-2014 Sauzen en vis amuse zalmtartaartje met een kruidensausje voorgerecht Javaanse kerriesoep Wildbouillon opzetten voor volgende keer hoofdgerecht Doradefilet met pernodsaus (hollandaise

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse 4 plakken beenham 200 ml slagroom Tuinkruiden ( tuinkers, peterselie bieslook ) 500 ml melk 3 eieren 250 gram bloem peper en zout Hak de tuinkruiden en verdeel in

Nadere informatie

Kookles amuse. Ham mousse met doperwtenjus en piccalilly. voorgerecht. Vitello tonato. hoofdgerecht

Kookles amuse. Ham mousse met doperwtenjus en piccalilly. voorgerecht. Vitello tonato. hoofdgerecht Kookles 1 29-09-2014 amuse Ham mousse met doperwtenjus en piccalilly voorgerecht Vitello tonato hoofdgerecht Lamsfilet aardappeltaartje gekarameliseerde wortel stoofpeer met veenbessen dessert Mangoparfait

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap.

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Bereiden van de bonbon; - Draai de room kaas glad en vermeng

Nadere informatie

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S TONGROLLETJE MET ZALM IN EEN SAUS VAN ROZE GRAPEFRUITS LAMSZADEL MET TIAN BAVAROIS VAN GEITENKAAS EN WITTE

Nadere informatie

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Voorgerecht Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Spiesjes van scampi 30 scampi s 2 courgetten Paprika 2 dl Olijfolie Een stukje Gember 2 teentjes Knoflook

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Marlijn 16 november 2017

Marlijn 16 november 2017 Marlijn 16 november 2017 Amuse Rillette van kabeljauw en citrus (amuse) Voorgerecht Zeebaars gelakt met appelstroop, pijpjeskruid en Rieslingsaus soep bisque van kreeft met gamba Hoofdgerecht Parelcouscous

Nadere informatie

amuse Zalm - papadum voorgerecht Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal

amuse Zalm - papadum voorgerecht Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal Gepocheerde kalfsmuis met gebakken menu Janssen & Janssen 15-11-2016 amuse Zalm - papadum voorgerecht Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal hoofdgerecht Wild zwijnhaas met een

Nadere informatie

Kookles Helmond bakken van vis, stoven van vlees, beurre blanc, hollandaise saus en gastric, karamelliseren van fruit,

Kookles Helmond bakken van vis, stoven van vlees, beurre blanc, hollandaise saus en gastric, karamelliseren van fruit, Kookles Helmond 31-10-2016 bakken van vis, stoven van vlees, beurre blanc, hollandaise saus en gastric, karamelliseren van fruit, Amuse: Coquille Hollandaise saus - spinazie Voorgerecht Kabeljauwfilet-

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn 8 mooie grote verse coquilles 1 Redlove appel halve komkommer 2 cl Chardonnay-azijn 2 cl vers geperst appelsap Redlove 1/4

Nadere informatie

Tartaar van makreel met komkommermarmelade en kaviaar van mierikswortel. Wortel sinaasappel soep met een getikt eitje

Tartaar van makreel met komkommermarmelade en kaviaar van mierikswortel. Wortel sinaasappel soep met een getikt eitje R eden Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, wijn-spijs combinaties, Kookstudio vis fileren,

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL 1200 gram Roseval aardappelen 0,5 dl olijfolie 1/8 bosje tijm 1/8 bosje rozemarijn 2 teentjes knoflook 1 el grof zeezout peper 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. 2 Was de aardappelen

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2016 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 2

consumptief-horeca CSPE BB 2016 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 2 consumptief-horeca CSPE BB 2016 bijlage 1 variant b deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 2 menu b Lepelamuse met Noordzeegarnalen en komkommer *** Cocktail van groene asperges en pastrami

Nadere informatie

Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten!

Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten! Hierbij ontvang je de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

Kookles 3 gevorderden Rillette van forel - compote van rode ui. Gevulde varkenshaas - varkensstoof witte kool rouleau aardappeltaartje ---

Kookles 3 gevorderden Rillette van forel - compote van rode ui. Gevulde varkenshaas - varkensstoof witte kool rouleau aardappeltaartje --- Kookles 3 gevorderden 23-10-2018 Rillette van forel - compote van rode ui Gevulde varkenshaas - varkensstoof witte kool rouleau aardappeltaartje --- ---- Sabayon met gekarameliseerde appels Parfait van

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm Culinair Pakhuys Menu mei 2013 Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise Schuimsoep van asperge met verse zalm Lamsrump asperge risotto Pancetta saus van venkel Gemarineerde aardbeien aardbeienroom

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui Spiesje van tijgergarnalen met asperges Asperges met mosterd-tuinkruidensaus Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Aspergesoep met kip en bosui Ingrediënten (4

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado Courgettesoep met Société Crème Krokant gebakken kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene peper

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes 4 avocado s sap van 1 citroen tabasco peper en zout 250 gr crèmefraiche 500 gram Hollandse garnalen beetje verse koriander balsamico pareltjes 200 ml slagroom

Nadere informatie

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes Kookles 2 gevorderden 09-10-2018 Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes -- Kalfswang met selderijpuree, tomaat met diverse bietjes en gefrituurde wortel en prei -- Amandelbavarois

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

Hoofdgerecht Scholrolletjes met zalm citroen-dillesaus luchtige aardappelpuree worteltjes peultjes

Hoofdgerecht Scholrolletjes met zalm citroen-dillesaus luchtige aardappelpuree worteltjes peultjes Maand: Juni 2019 Thema: Geur en Kleur Amuse Geitenkaasmousse met paprikagelei en bladerdeegstengels Voorgerecht Gerookte eendenborstfilet, salade van mango, rucola met spekjesdressing Tussengerecht Gele

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Qlivino 5 november 2008

Qlivino 5 november 2008 Qlivino 5 november 2008 Menu Dublinse Garnalen (gefrituurde garnalen in een krokant korstje) Sheppards Pie (ovenshotel van pittig lamsgehakt en Ierse aardappelpuree) Ulster Peppered Pork (stoofpot van

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm Menu maart Naam chef: Albert ter Horst Vg: Koolvisfilet met een walnoot korstje Tg: Witlofsoep met gerookte zalm Hg: Kalfshaas met Schapenkaas en muskaatwijnsaus Ng: Warme chocoladecake met chocolade sorbet

Nadere informatie