Gedetailleerde handleiding voor het invullen van de vragenlijst Kennisagenda Autisme

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedetailleerde handleiding voor het invullen van de vragenlijst Kennisagenda Autisme"

Transcriptie

1 Gedetailleerde handleiding voor het invullen van de vragenlijst Kennisagenda Autisme In deze handleiding ziet u alle schermen en geven we tips bij onduidelijkheden van sommige vragen. De vragenlijst over de Kennisagenda Autisme is gedeeltelijk gecombineerd met een vragenlijst over transformatie van de jeugdzorg (ST-RAW). Na het openen van de vragenlijst stellen wij u eerst enkele achtergrondvragen. Daarna kunt u kiezen of u de vragenlijst over autisme wilt invullen, de vragenlijst over transformatie van de jeugdzorg of beide. Onderzoek kunt u breed opvatten. Dit gaat niet alleen over wetenschappelijk onderzoek. Andere vormen van kennisontwikkeling horen hier ook bij. 1) De link brengt je bij het startscherm: LET OP: Het is niet mogelijk om het invullen van de vragenlijst tussentijds te pauzeren en later verder te gaan. In de eerste regel leest u: Welkom bij de vragenlijst van de academische werkplaatsen ST-RAW en AWA. ST-RAW = Samen Transformeren-Rotterdamse Academische Werkplaats AWA = Academische Werkplaats Autisme Druk op Verder. 2) Vervolgens wordt gevraagd om toestemming te geven voor deelname aan het onderzoek:

2 Selecteer Ja, ik geef toestemming (negeer het woordje graag in de tekst ( ) en vul graag de vragenlijst in. Druk op verder. 3) Kies één of meerdere doelgroepen uit: Mensen met een diagnose in het autismespectrum kiezen of een sterk vermoeden van autisme kiezen allebei dezelfde groep: de gele pijl. Ouders, wettelijk vertegenwoordigers en partners of vrienden kiezen allemaal de rode pijl. Staat uw doelgroep er niet bij? Kies dan de optie Anders, namelijk... Dit geldt bijvoorbeeld voor beleidsmakers buiten (de regio van) Rotterdam, bestuurders van een organisatie die niet genoemd staat of voor professionals van het UWV. Ook (beleids)medewerkers en bestuurders van NVA of PAS kunnen de optie Anders, namelijk belangenorganisatie kiezen. Wettelijk vertegenwoordigers moeten kiezen voor de optie Naaste van. Negeer de dubbeling in de tekst bijv. ouder, partner, gezins- of familielid. Immers, als ouder of partner ben je ook vaak een gezins- of familielid. Hier had moeten staan ander gezins- of familielid, zoals een broer of zus. Wanneer u als persoon met autisme tevens een naaste bent, bijvoorbeeld een ouder van een kind met autisme, vinkt u twee hokjes aan: iemand met (een sterk vermoeden van) autisme + naaste ( ). Denk eraan dat u ook een naaste bent, als u een kind van (een) ouder(s) met autisme bent.

3 Wanneer u jonger dan 23 jaar bent, graag ook het hokje jongere (<23 jaar) aanvinken. We willen namelijk weten wie tot de doelgroep van de jeugdzorg kan behoren, ongeacht of u hier echt gebruik van maakt. 4) BIJ KEUZE DOELGROEP = NAASTE Op het volgende scherm kunt u specifieker aangeven welke naaste u bent: 5) Vul de geboortelanden in en druk op verder.

4 6) Nu kunt u aangeven welke vragen u wilt beantwoorden. Kies Vragen over autisme (AWA) voor de Kennisagenda Autisme. 7) Er wordt nu gevraagd naar enkele demografische gegevens: gender, leeftijd en woonplaats. Die moet u voor uzelf invullen. Ook als u als ouder, partner etc. de enquête invult in uw rol als ouder, partner etc. N.B. etniciteit is al eerder uitgevraagd bij de vraag over geboortelanden. Als u deze volgorde van vragen niet logisch vindt: a.u.b. negeren! Vul uw leeftijd, gender en woonplaats in

5 8) Geef uw hoogstgenoten opleiding Kies basisonderwijs als u regulier of speciaal basisonderwijs gevolgd heeft. Voortgezet speciaal onderwijs niveau ZMLK kunt u invullen bij anders. Voortgezet speciaal onderwijs - niveau VMBO kunt u invullen bij VMBO of anders (eigen keuze) Voortgezet speciaal onderwijs niveau HAVO resp. VWO kunt u invullen bij HAVO resp. VWO of anders

6 9) BIJ KEUZE DOELGROEP = IEMAND MET (EEN STERK VERMOEDEN VAN) AUTISME Geef uw begaafdheid op Kies Hoogbegaafd bij een IQ hoger dan 130 Kies Normaal begaafd bij een IQ tussen 70 en 130 Kies Laagbegaafd bij een IQ lager dan 70

7 Let op: deze vraag wordt alleen gesteld aan mensen met (een vermoeden van) autisme. Andere doelgroepen krijgen de vraag niet te zien. De aanname is dat opleidingsniveau normaal gesproken voldoende zegt. Bij mensen met autisme kan er een groot verschil zitten tussen opleidingsniveau en IQ, vandaar dat bij deze groep het IQ apart gevraagd wordt. Nu komt de eigenlijke Kennisagenda enquête : Eerst geeft u van 20 thema s aan hoe belangrijk u die vindt. Daarna kiest u de 3 thema s die voor u de meeste prioriteit hebben. Belangrijk: hoe waardevol vindt u het onderzoeksthema. Ongeacht wanneer het onderzoek gebeurt. Prioriteit: hoe urgent vindt u een onderwerp; welke 3 onderzoeksthema s moeten als eerste worden aangepakt. 10) U ziet een lijst met 20 thema s. Er is ook de optie anders, als uw thema niet in het rijtje staat, kunt u dit dus toevoegen. Elk thema geeft u een rapportcijfer van 1 (heel laag) tot 10 (heel hoog). Met dit rapportcijfer geeft u aan hoe belangrijk dit thema voor u is. Zie de afbeelding voor een voorbeeld (de rapportcijfers zijn volkomen willekeurig ingevuld omwille van dit voorbeeld): Zoals u kunt zien in bovenstaand voorbeeld, geeft u ELK THEMA een rapportcijfer. Meerdere thema s mag u hetzelfde cijfer geven. In dit voorbeeld hebben twee thema s het cijfer 9 gekregen en twee thema s het cijfer 7. Het zou dus kunnen dat u meerdere thema s even belangrijk vindt, en daarom hetzelfde rapportcijfer geeft. Scrol naar beneden op de pagina om te lezen wat een thema inhoudt.

8 Zoals eerder genoemd, is het niet mogelijk de vragenlijst tussentijds te pauzeren. Tip: bekijk van te voren de lijst met thema s. Dat scheelt tijd tijdens het invullen. Helaas staat in de tabel een foutje: Filosofische en ethische vragen had er moeten staan (niet etnische ) 11) Daarna vragen we u welke 3 thema s voor u de meeste prioriteit hebben. We vragen u dus om uw persoonlijke TOP 3 aan te geven uit eerdergenoemde lijst van 20 thema s. Dat gebeurt in een aantal stappen. Eerst geeft u aan, welk thema voor u de meeste prioriteit heeft. De nummer 1 uit uw top-3, zeg maar. Er verschijnt een selectielijst. Deze staat op alfabetische volgorde. U kunt alleen kiezen uit de lijst met 20 thema s. Als u bij de vorige vraag anders heeft ingevuld, kunt u dit thema niet in uw top-3 lijst zetten. Over de door u gekozen 3 thema s krijgt u vervolgvragen te zien. 12) Er verschijnt een lijst met onderwerpen horend bij dit thema. Welke onderwerpen u te zien krijgt, hangt af van welk thema u gekozen heeft bij de vorige vraag. Geef met een rapportcijfer aan hoe belangrijk u dat onderwerp vindt. Elke keer verschijnt ook een open tekstveld:

9 Onderzoek kunt u breed opvatten. Dit gaat niet alleen over wetenschappelijk onderzoek. Andere vormen van kennisontwikkeling horen hier ook bij. In dit veld kunt u ook een onderwerp invullen dat niet in het lijstje met vooraf gegeven onderwerpen staat binnen een thema. Met andere woorden: u kunt dit opvatten als anders, namelijk:. Bijvoorbeeld: Stel dat u de meeste prioriteit geeft aan het thema Filosofische en ethische vragen. Dan krijgt u onderstaande vervolgvraag te zien: Misschien weet u een andere filosofische of ethische vraag waar het onderzoek over zou moeten gaan, die niet in bovenstaand rijtje staat. Dan kunt u dat in het tekstveld invullen.

10 13) Vul de nummer 2 van uw top-3 in. Zie voor verdere uitleg onder punt ) Bij dit tweede thema wordt weer gevraagd rapportcijfers te geven aan onderwerpen binnen dit thema. Andere of specifieke ideeën kunt u kwijt in het tekstveld. Als voorbeeld laten we nu de onderwerpen zien binnen het thema Kenmerken, klachten en comorbiditeit:

11 Het thema Kenmerken, klachten, comorbiditeit heeft de meeste onderwerpen in de lijst staan, namelijk 11. Alle andere thema s hebben minder onderwerpen om te beoordelen. Dit is een breed thema, en ook de onderwerpen of subthema s binnen dit thema zijn breed. Geef in het open tekstveld specifieker aan welk onderwerp u belangrijk vindt. 15) Tenslotte vult u de nummer 3 van uw top-3 in:

12 16) Bij dit derde thema wordt weer gevraagd rapportcijfers te geven aan onderwerpen binnen dit thema. Andere of specifieke ideeën kunt u kwijt in het tekstveld. Als voorbeeld laten we nu de onderwerpen zien binnen het thema Vrije tijd: Dit thema heeft het kleinste aantal vooraf gegeven onderwerpen in de lijst staan, namelijk twee. Wil dat zeggen dat er maar twee onderwerpen te bedenken zijn op het gebied van vrije tijd? Nee, dat hoeft niet! Gebruik het tekstveld om eventuele andere onderwerpen in te vullen. 17) U krijgt een informatieveld te zien:

13 Vanwege privacybescherming kunt u niet uw adres invullen. U moet ZELF een mail sturen naar kennisagenda.autisme@outlook.com als u deel wilt nemen aan de focusgroepen. LET OP: Dit wil niet automatisch zeggen dat u ook echt kan deelnemen. Dit hangt onder andere af van het aantal aanmeldingen. 18) Als u in het begin heeft aangegeven alleen de vragen over autisme te beantwoorden, bent u nu op het einde. Anders krijgt u nu vragen over de transformatie van de jeugdzorg te zien. Ook mensen met autisme en hun naasten mogen deze vragen invullen. Daarvoor hoeft u geen ervaring met jeugdhulp te hebben. Het hebben van een mening is genoeg. In deze handleiding worden de jeugdhulp-vragen niet verder besproken. 19) Nadat u klaar bent met invullen van alle vragen over autisme en/of jeugdzorg, nadert u het einde van de vragenlijst. Hier kunt u aanvinken op welke wijze u in de toekomst geïnformeerd wilt worden. Als het verschil tussen anders, namelijk en op maat, namelijk niet duidelijk is: a.u.b. negeren.

14 Deze vraag is alleen ter informatie aan de onderzoekers. Als u bijvoorbeeld via aanvinkt kunt u niet uw adres achterlaten. Idem bij Per Post : u kunt niet uw adres achterlaten. Vanwege privacyregelse was het niet mogelijk dit in het systeem in te bouwen. Stuur een naar kennisagenda.autisme@outlook.com om alsnog uw adres of postadres door te geven. Deze vraag gaat, als u letterlijk leest, niet over hoe u op de hoogte wordt gehouden van de resultaten van het huidige onderzoek. Als u dit wilt, vul dit in bij anders, namelijk. Voor de zekerheid kunt u ook een mail sturen naar kennisagenda.autisme@outlook.com. LET OP: Als u op het eind op Verstuur drukt, kunt u niet meer terugbladeren. 20) Dit is het einde van de enquête.

Uw adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum.

Uw  adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum. Handleiding forum Welkom op het forum van het Alzheimercentrum. Op het forum kunt u in contact komen met lotgenoten. U kunt uw verhaal kwijt, vragen stellen, tips delen en nog veel meer. Hieronder vindt

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Van 30 november t/m 18 december 2015 kunt u uw klassen aanmelden voor de LAKS-Monitor 2016. Per mail heeft u het wachtwoord en inlogcode per aangemelde

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie

Stap-voor-stap handleiding Digitaal Doorstroomdossier 2020/2021

Stap-voor-stap handleiding Digitaal Doorstroomdossier 2020/2021 Stap-voor-stap handleiding Digitaal Doorstroomdossier 2020/2021 Voor wie is deze handleiding? Voor leerlingen die niet op het reguliere voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) zitten, dus: - MBO naar MBO

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Wedstrijdregistratie Laatste update: 7 augustus 2012 Welkom Welkom bij de handleiding van de wedstrijdregistratie. Dit maakt bij ons onderdeel uit van coach

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Inhoudsopgave Stap 1: Ga naar de website: www.vrijwilligerspunteindhoven.nl...3 Stap 2: Klik op Ik ben een vrijwilligersorganisatie...3 Stap 3: Klik

Nadere informatie

Handleiding gebruik Versie oktober 2015

Handleiding gebruik   Versie oktober 2015 Handleiding gebruik www.overdrachtleiden.nl Versie oktober 2015 1. Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van www.overdrachtleiden.nl. De gebruikers zijn de pedagogisch medewerkers van de

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Handleiding Magister Ouders

Handleiding Magister Ouders Handleiding Magister Ouders Helicon opleidingen maakt gebruik van het programma Magister. Daarmee kunt u via internet de behaalde cijfers, het huiswerk en de agenda van uw kind bekijken. Dit document beschrijft

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

U moet hier kiezen of u een partner heeft via Ja of Nee en klik op

U moet hier kiezen of u een partner heeft via Ja of Nee en klik op Werkinstructie invullen inkomstenformulier via de website van de gemeente. Ga naar www.lansingerland.nl/inkomsten U kunt dan via uw Digid inloggen. Na het inloggen komt u op het volgende scherm: U moet

Nadere informatie

CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek

CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek Introductie 1 Eerste vraag 2 Keuze van zorgaanbieder 2 Aanmelding voor diagnostisch onderzoek 2 Het eerste gesprek 3 Diagnostisch onderzoek 3 Locatie en accommodatie

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

Handleiding KiVa-voormeting

Handleiding KiVa-voormeting Handleiding KiVa-voormeting 2012 (Versie 1.1; 21 maart 2012) Stap 1: Coördinator van school Elke school krijgt één account om in meerdere klassen de KiVa-vragenlijsten af te nemen. Dit account wordt beheerd

Nadere informatie

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien www.landstedembo.nl/aanmelden Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien 2 Handleiding aanmelden 2015 Handleiding aanmelden bij Landstede MBO voor decanen/mentoren/leerlingbegeleiders Deze handleiding

Nadere informatie

Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit?

Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit? Hoe stel ik mij als landbouwer in orde met het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul uw naam, voornaam en

Nadere informatie

Handleiding mijnreade

Handleiding mijnreade Handleiding mijnreade Inhoud 1. Inleiding... 2 Wat is mijnreade Cliëntenportaal?... 2 2. Wat heeft u nodig?... 2 3. DigiD aanvragen... 2 4. Inloggen en uitloggen... 2 5. Hoe werken de verschillende onderdelen...

Nadere informatie

Inloggen op en het gebruik van de 'Unitas Bugs and Features'-website

Inloggen op en het gebruik van de 'Unitas Bugs and Features'-website Inloggen op en het gebruik van de 'Unitas Bugs and Features'-website Page 1 of 5 Dit document is een handleiding voor het gebruik van onze 'Bugs en Features'-website. De website is te bereiken via http://jira.unitas.nl/.

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Handleiding aanmelden klassen. LAKS-monitor 2018

Handleiding aanmelden klassen. LAKS-monitor 2018 Handleiding aanmelden klassen LAKS-monitor 2018 Inhoud Welke informatie per klas aanleveren?... 3 Hoe informatie per klas aan leveren?... 3 Stap 1: Surf naar de LAKS-Portal: http://portal.laks-monitor.nl/...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding Official Aanstellingen Overzicht KNKV

Handleiding Official Aanstellingen Overzicht KNKV Handleiding Official Aanstellingen Overzicht KNKV - 1 - INHOUDSOPGAVE 1. Controleren van uw persoonlijke gegevens 2. Opgeven van eenmalige verhinderingen per tijdstip 3. Opgeven van eenmalige verhinderingen

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 Snel aan de slag 3 Per Enquete 3 Een enquête + vragen toevoegen 6 Layout aanpassen 7 Een uitnodiging versturen 8 Resultaten bekijken 8 Tips en trucs 13

Nadere informatie

Scherm 2: Uitleg Na deze uitleg begint de oefenronde.

Scherm 2: Uitleg Na deze uitleg begint de oefenronde. Scherm 1: Intro Welkom. Deze vragenlijst bestaat deels uit een experiment. Als u de instructies volgt, kunt u ongeveer 10 euro verdienen. Dit geld voegen we na het experiment toe aan uw tegoed (het kan

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

2016 KindKans SWV VO Deventer (VO2303)

2016 KindKans SWV VO Deventer (VO2303) 1. Ga naar www.kindkans.net, klik op de juiste organisatie (fig. 1) en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord, klik op aanmelden (fig. 2) Je bent nu succesvol aangemeld als (naam, functie) in de regio

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

DOE HET ZELF ORDERS AKZONOBEL ONLINE

DOE HET ZELF ORDERS AKZONOBEL ONLINE Welkom op onze Doe-Het-Zelf webshop. In deze gebruikersinstructie maken wij u wegwijs op ons bestelkanaal. U kunt hier het antwoord vinden op de volgende vragen: Hoe moet u inloggen? Hoe wijzigt u uw gegevens?

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Onderzoeksagenda. Autisme. Onderzoeksplatform Disability studies Inclusie & Belonging 20 december 2018

Onderzoeksagenda. Autisme. Onderzoeksplatform Disability studies Inclusie & Belonging 20 december 2018 Onderzoeksagenda Autisme Onderzoeksplatform Disability studies Inclusie & Belonging 20 december 2018 Officiële titel: Inventarisatie onderzoeksbehoeften vanuit het perspectief van mensen met autisme en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 9 7.

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie (in te vullen door mantelzorgers) Codering tevredenheidsonderzoek : _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Datum verzending : _ _ - _ _ - _

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Per gemeente of samenwerkingsverband zijn via de decentrale beheermodule aanpassingen mogelijk op de volgende punten:

Per gemeente of samenwerkingsverband zijn via de decentrale beheermodule aanpassingen mogelijk op de volgende punten: Handleiding Decentrale Beheermodule aanvraag bijstand Inleiding De Decentrale Beheermodule aanvraag bijstand is bedoeld om gemeenten in staat te stellen de inhoud en het procesverloop van de digitale aanvraag

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Activiteiten

Gebruikershandleiding Activiteiten Gebruikershandleiding Activiteiten Index 1 Inloggen 5 2 Veelgestelde vragen 5 3 Groepsactiviteiten aanmaken 7-12 4 Ontvangen aanvragen behandelen 13-15 2 3 1 Inloggen afbeelding 1 Gebruikersnaam Wachtwoord

Nadere informatie

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied...

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied... Uitgebreide omschrijving CollecteKracht per onderdeel Inhoud 1. Mijn collectanten... 2 1.1 De voorbereidingen voor de collecteweek... 2 1.2 Na afloop van de collecteweek... 4 2. Mijn gebied... 5 De overige

Nadere informatie

HANDLEIDING 1. Eerste keer aanmelden op de website 2. Inloggen op de website 3. Een verhaal plaatsen 4. Een foto plaatsen 5. Een verhaal bewerken 1 december 2017 1. EERSTE KEER AANMELDEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding 1 juni 2018

Handleiding   1 juni 2018 Handleiding www.onlinetji.com 1 juni 2018 HANDLEIDING Inleiding In deze handleiding wordt u stap voor stap meegenomen in de vernieuwde omgeving van www.onlinejti.com en dan specifiek gericht op het versturen

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Handleiding, hoe dien je een idee in. 1 Maak een account aan Om een idee in te kunnen dienen moet je eerst aan account aanmaken. Hoe dat werkt zie je in de instructievideo. Deze

Nadere informatie

Aanmaken administratie

Aanmaken administratie Hoe maakt u een nieuwe administratie aan? Met CASHWeb maakt u eenvoudig zoveel administraties* aan als u wenst. CASH helpt u door al zoveel mogelijk voor u in te vullen. Ook onder Support wordt bij Aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar   Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant 1 Inloggen en/of aanmelden gebruiker Dit is het startscherm van de online opgavemodule. Hier kunt u aangeven of u een particuliere of een zakelijke gebruiker

Nadere informatie

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier FIU-Nederland Handleiding Meldformulier FIU-Nederland l september 2012 Voorwoord In deze handleiding vindt u informatie die u nodig heeft om op een correcte manier het Meldformulier voor ongebruikelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar  Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

Handleiding Abakus compleet

Handleiding Abakus compleet Handleiding Abakus compleet SMS- en E-mail-Service Abakus Compleet Pagina 1 / 13 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Instellingen... 4 Globale instellingen... 4 Praktijk instellingen... 7 E-mail- en SMS-Service

Nadere informatie

Handleiding ONS Medewerkerportaal

Handleiding ONS Medewerkerportaal Handleiding ONS Medewerkerportaal Inhoud Inleiding... 2 1. Inloggen... 2 2. Instellingen... 3 3. De Mobiele ONS App koppelen... 4 4. Planning bekijken... 5 5. Rooster bekijken... 5 6. Werkstaat, ondertekenen

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Informatiebrief. Kies Gerust op maat. Versie 11 oktober 2016

Informatiebrief. Kies Gerust op maat. Versie 11 oktober 2016 Informatiebrief Kies Gerust op maat Versie 11 oktober 2016 Inhoud 1. Wat is het doel van het onderzoek? 2. Hoe wordt de zorg vanuit de huisarts onderzocht? 3. Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd? 4. Wat

Nadere informatie

Stappenplan Clubprofiel aanmaken

Stappenplan Clubprofiel aanmaken Stappenplan Clubprofiel aanmaken Wat leuk dat je meedoet met de Open Golfdagen, Om zichtbaar te zijn met je open golfdag op www.opengolfdag.nl moet je een Clubprofiel aanmaken en je club/baan-gegevens

Nadere informatie

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten.

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Inhoud Hoofdstuk 1: Berichten versturen.... 2 1.1 Toelichting... 2 1.1 Hoe werkt berichten versturen?...

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer

Gebruikershandleiding websitebeheer Gebruikershandleiding websitebeheer Versie.0 . Inloggen in de beheeromgeving Surf naar www.pcob.nl/beheer Log in met de gegevens van uw afdeling, bijvoorbeeld: Gebruikersnaam: (het login nummer van uw

Nadere informatie

Talenten.land Handleiding deelnemer

Talenten.land Handleiding deelnemer Talenten.land Handleiding deelnemer 1 Inleiding xxx.talenten.land is een online test-en-matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze

Nadere informatie

Partnerportaal handleiding

Partnerportaal handleiding Welkom als nieuwe partner van de U-pas. In deze handleiding leggen we u stap voor stap uit hoe u zich bij ons aanmeldt en hoe u vervolgens een actie en/of activiteit opvoert. Bij 1. REGISTRATIEWIJZE staat

Nadere informatie

Handleiding verzuimloket

Handleiding verzuimloket Handleiding verzuimloket Uitvoerende instanties Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 6.2 24 november 2014 Inhoudsopgave 0. Versiebeheer...3 1. Inleiding...4 2. Meldingen...6 2.1 Raadplegen meldingen...7

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

Handleiding digitale Schoolenquête Verkeersveiligheid rond basisschool van uw kinderen Voor Verkeersouders

Handleiding digitale Schoolenquête Verkeersveiligheid rond basisschool van uw kinderen Voor Verkeersouders Handleiding digitale Schoolenquête Verkeersveiligheid rond basisschool van uw kinderen Voor Verkeersouders Veilig Verkeer Nederland Versie 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 - Aan de slag met SurveyMonkey...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO Gebruikershandleiding Ouder Login TSO Gebruikershandleiding ouder login Gaat u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op de Hertog van Gelre, dan kunt u zich via de website van MAM's Kinderopvang registreren

Nadere informatie

Online vragenlijstenmodule

Online vragenlijstenmodule Online vragenlijstenmodule Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de online vragenlijstmodule... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 3 Een verzoeksjabloon wijzigen... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Hoe stel ik mij als gebruiker in orde met het gesloten circuit?

Hoe stel ik mij als gebruiker in orde met het gesloten circuit? Hoe stel ik mij als gebruiker in orde met het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul uw naam, voornaam en

Nadere informatie

Waar zou -volgens u- onderzoek naar moeten gebeuren op het gebied van autisme?

Waar zou -volgens u- onderzoek naar moeten gebeuren op het gebied van autisme? Waar zou -volgens u- onderzoek naar moeten gebeuren op het gebied van autisme? 1 Onderzoeksagenda Autisme Karin van den Bosch & Diederik Weve Onderzoeksagenda Autisme NVA congres 9 november 2018 Wat grootschalig

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015 Auteur:

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Aanmelden Aanmelden via: Klik op Helpdesk De eerste keer komt u in het aanmeldscherm: Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK BASIS FORMULIER

OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK BASIS FORMULIER OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK BASIS FORMULIER Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van onze school, Om goed onderwijs te kunnen blijven geven is het voor onze school belangrijk om te weten wat u

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Aanvraag Internetspaarrekening

Aanvraag Internetspaarrekening Aanvraag Internetspaarrekening Wat Hoe Stap 1 Uw gegevens U geeft hier uw gegevens als rekeninghouder in Het aanvragen van een nieuwe rekening doet u in verschillende stappen: Vul hier de persoonsgegevens

Nadere informatie

Handleiding VSO Vragendatabank

Handleiding VSO Vragendatabank Handleiding VSO Vragendatabank Versie 1.1 5-7-2010 Rik Langerak Inhoud VSO Vragendatabank... 3 Vragen bibliotheek... 4 Vragen aanmaken... 4 Een vraag in voorvertoning bekijken... 7 Een vraag bewerken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

HOE SCHRIJF JE EEN VACATURETEKST?

HOE SCHRIJF JE EEN VACATURETEKST? Nadat je een profiel hebt aangemaakt op het platform kun je aan de slag met het plaatsen van vacatures. Je moet hiervoor een aantal velden invullen: TITEL Benoem in één zin (5 tot 10 woorden) op een pakkende

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Wanneer de aanmelding goed is verlopen verschijnt het volgende scherm:

Wanneer de aanmelding goed is verlopen verschijnt het volgende scherm: Wanneer u wilt werken met het Digitaal Veiligheidsplan kunt u zich intuïtief laten leiden door de tool. Wanneer u er niet helemaal uitkomt vindt u in deze handleiding antwoord op al uw vragen. We loodsen

Nadere informatie

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2 Studentenhandleiding Question Bank Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1. Inlogprocedure... 2 2. In Question Bank... 5 3. Cursus... 7 Toevoegen van vragen...17 Bekijken van de waardering van uw

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Aan de slag met Nestkaart Light

Aan de slag met Nestkaart Light Aan de slag met Nestkaart Light Inloggen Ga naar http://nestkaart.sovon.nl U komt in het volgende inlogscherm terecht: Log in met uw gebruikersnaam (1) en uw wachtwoord (2). Als u een nieuwe waarnemer

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 1.4 24 april 2018 socialekaartgroningen.nl is een product van Inhoud Handleiding... 3 Inloggen... 4 Uitloggen... 4 Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

donald smits centrum voor informatie technologie

donald smits centrum voor informatie technologie donald smits centrum voor informatie technologie cit servicedesk Datum: 16-07-2009 Dienst: Handleiding: RUGmail Instellen Thunderbird Thuis Open Thunderbird Klik op Tools in de menubalk en vervolgens op

Nadere informatie

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier FIU-Nederland Handleiding Meldformulier FIU-Nederland l oktober 2012 Inhoud: 3 Voorwoord 4-8 Algemene Instructies 9 Inloggen en kiezen van Meldformulier 10-11 Begeleiding bij invullen meldformulier: beginscherm

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING Versie juni 2017 Over deze handleiding Deze handleiding wordt beheerd en ge-update door het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten

Nadere informatie