Geluid/muziek Hieronder worden gerekend de kosten van de combo s, onderhoud van de muziekinstrumenten en van de geluidsinstallatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geluid/muziek Hieronder worden gerekend de kosten van de combo s, onderhoud van de muziekinstrumenten en van de geluidsinstallatie."

Transcriptie

1 TOELICHTING BATEN EN LASTEN EN BEGROTING ALGEMENE GRONDSLAGEN Baten en lasten worden in beginsel geadministreerd en gepresenteerd op basis van werkelijke ontvangsten en uitgaven, in de periode waarin zij zich voordoen. Uitzonderingen zijn transitorische posten, activering van duurzame aanschaffingen en de jaarlijkse afschrijvingen hierop en mutaties van balansreserves. De begroting is gebaseerd op de cijfers uit de jaarrekening en de trends uit voorgaande jaren. In specifieke gevallen wordt hiervan afgeweken. Dit wordt afzonderlijk per rubriek vermeld, dan wel toegelicht in het jaarverslag van de penningmeester. LASTEN Verkondiging Salarissen De salariskosten van ds. K. Kruithof en br. P. Hartkamp zijn bij aanstelling gebaseerd op de op hen van toepassing zijnde rechtsposities zoals die binnen de Bond van de Vrije Evangelische Gemeenten gelden, met een jaarlijkse indexatie zoals die volgens de richtlijnen van de PKN gebruikelijk is. Sprekers Aan sprekers van buiten de eigen gemeente wordt een vaste vergoeding betaald conform de richtlijnen van de PKN. Daarnaast wordt een kilometervergoeding voor de reiskosten verstrekt. Geluid/muziek Hieronder worden gerekend de kosten van de combo s, onderhoud van de muziekinstrumenten en van de geluidsinstallatie. Medewerking koren Wanneer koren zowel binnen als buiten de gemeente uitgenodigd worden, ontvangen ze hiervoor een vergoeding. Jeugdwerk Dit is gebaseerd op de begroting van het jeugdwerk met daarnaast een bedrag voor kosten die rechtstreeks door de gemeente betaald worden, zoals kosten voor jeugddiensten, onderwijsmateriaal voor de jeugdgroepen en diverse overige kosten. Zendingswerk De kosten voor zending bestaan uit de bijdragen ter opbouw en ondersteuning van de diverse projecten waaraan de eigen zendingswerkers uit onze gemeente op diverse plaatsen in de wereld verbonden zijn. Er is geen arbeidsovereenkomst tussen de V.E.G. Oldebroek en de zendingswerkers. De gemeente heeft geen directe invloed op de werkzaamheden.

2 Evangelisatie/Zending eigen regio Hierin zijn de kosten opgenomen die gemaakt worden ter bevordering van evangelisatie en zending in eigen regio. DOEK De kosten van De Oost-Europa Kommissie (DOEK) bestaan uit uitgaven voor diverse lopende projecten in Oost-Europa in Roemenië en Oekraïne. Conferentie De kosten specifiek gemaakt voor de jaarlijkse Maranatha conferentie. Collecten tijdens de conferentie worden verantwoord onder de post collecten. Marriage Course De kosten specifiek gemaakt voor de Marriage Course. Bijdragen van deelnemers worden verantwoord onder de overige bijdragen. Overige kosten verkondiging Hieronder worden verstaan de overige kosten, zoals aanschaf huwelijksbijbels en andere kleine aanschaffingen, ten behoeve van de verkondiging. Huisvesting Kerkgebouwen Alle kosten die specifiek betrekking hebben op de exploitatie van de kerkgebouwen, voor zover niet afzonderlijk vermeld, worden onder de huisvestingskosten kerkgebouwen geboekt. In geval van onvoorzien onderhoud kan op basis van de hiertoe opgestelde onderhoudsplanning eventueel een extra bedrag in de begroting worden opgenomen. Gezien de aard van deze post kunnen werkelijke kosten jaarlijks sterk variëren. Pastorie De kosten voor onderhoud en kleine reparaties van de pastorie, voor zover dit niet voor rekening van de huurder komt. In de begroting is een stelpost voor de jaarlijkse kosten opgenomen. Gezien de aard van deze post kunnen werkelijke kosten jaarlijks sterk variëren. Voormalige kosterswoning De kosten voor onderhoud en kleine reparaties van de voormalige kosterswoning. In de begroting is een stelpost voor de jaarlijkse kosten opgenomen. Gezien de aard van deze post kunnen werkelijke kosten jaarlijks sterk variëren. Energie Energiekosten bestaan uit kosten voor gas, electra en water en de jaarlijkse teruggaaf energiebelasting. Verzekeringen gebouwen Dit betreft de opstalverzekering voor de gebouwen.

3 Financiering (rente) De rente wordt berekend over het restant van de hypothecaire lening per balansdatum voorgaand boekjaar. Overige exploitatiekosten Onder deze post zijn opgenomen de telefoonkosten kerkgebouw en de gemeentelijke heffingen. Administratie en Organisatie Bestuurskosten De organisatiekosten betreffen naast allerlei administratieve kosten ook kosten voor het maandblad, verzending acceptgiro s en bankkosten. Bond V.E.G./Federatie In 2011 heeft de Ledenvergadering zich uitgesproken als gemeente uit te treden uit de Bond der Vrije Evangelische Gemeenten. De jaarlijkse vaste bondsbijdrage is hiermee per einde 2013 komen te vervallen. In 2015 heeft de Ledenvergadering gestemd voor toetreding tot de Federatie. Koffie, thee etc. Hieronder vallen de kosten voor koffie, thee en andere keukenbenodigdheden in het kerkgebouw. Overige kosten Hieronder worden kosten opgenomen voor kleine aanschaffingen, schoonmaakkosten en diverse andere kosten. BATEN Bijdragen Vrijwillige bijdragen De vrijwillige bijdragen bestaan uit structurele en incidentele bijdragen van leden en vrienden, ten gunste van de gemeente. Naast de reguliere periodieke toezeggingen wordt jaarlijks tweemaal een acceptgiro naar alle leden en vrienden verstuurd voor een extra gift. De begroting van de vrijwillige bijdragen is gebaseerd op de trend in ontvangsten van voorgaande jaren en het benodigde bedrag aan bijdragen ter dekking van de begrote kosten. Collecten gemeente De collecten zijn gebaseerd op de trend in ontvangsten van voorgaande jaren. Dit betreft de collecten die gehouden worden tijdens de zondagse samenkomsten, of tijdens andere bijzondere vieringen en ten deel vallen aan de gemeente. Jeugdwerk De ontvangen bijdragen voor het jeugdwerk betreffen de periodieke collecten voor het jeugdwerk, ontvangsten uit diverse jaarlijkse acties georganiseerd door en voor het jeugdwerk en specifieke incidentele giften.

4 Zendingswerk De ontvangen bijdragen voor de zending betreffen met name de specifieke vaste en incidentele giften, de periodieke collecten voor het zendingswerk, de opbrengst van de Verkoopdag voor het zendingswerk en de zendingsbusjes. De bestemde giften voor het zendingswerk worden getoetst aan de doelstelling van de V.E.G. Oldebroek. De diaconie behoudt zich het recht af te wijken van het door de gever opgegeven doel van de bestemde gift. DOEK De ontvangen bijdragen voor DOEK betreffen met name vaste en incidentele giften en de opbrengsten van de verkoop van spullen op diverse markten ten behoeve van het werk van DOEK. Overige bijdragen De overige bijdragen bestaan o.a. uit bijdragen uit het verjaardagsfonds, kerktelefoon, catechese en de Marriage course. Opbrengsten Verhuur Verhuur pastorie Op basis van overeenkomst tussen de V.E.G. Oldebroek en ds. K. Kruithof als huurder van de pastorie vindt een inhouding woonbijdrage op het salaris van de voorganger plaats voor het gebruik van de woning Zuiderzeestraatweg 267 te Oldebroek. Verhuur kosterswoning Per 1 augustus 2014 heeft de koster de woning verlaten en levert vanaf deze datum derhalve geen verhuuropbrengsten meer op. De voormalige woning zal voorlopig als extra ruimte voor gemeentelijke activiteiten worden aangewend. Creditrente bank De creditrente wordt berekend over de uitstaande bancaire tegoeden. Overige opbrengsten De overige opbrengsten bestaan uit opbrengsten advertenties maandblad, incidentele verhuur van kerkzalen en overige opbrengsten.

5 AFSCHRIJVINGEN EN RESERVERINGEN Afschrijvingen Afschrijving gebouwen Gebouwen worden afgeschreven tot een restwaarde van 1. Dit betreft het kerkgebouw, de pastorie en de kosterswoning. Per einde 2014 zijn alle gebouwen tot de restwaarde afgeschreven. Overige afschrijvingen gebouwen betreffen de uitbreiding en verbetering van de parkeerplaats, de investering in units voor de zondagsschool en duurzame verbeteringen binnen de kerkgebouwen, zoals CV ketel en ventilatiesysteem. De afschrijvingen zijn lineair, tegen een algemeen gangbaar veronderstelde afschrijvingsperiode per actief. Overige afschrijvingen Overige afschrijvingen betreffen lineaire afschrijvingen op geactiveerde inventaris. Reserveringen Mutatie reserves Hierin worden met name de volgende reserves onderscheiden. Mutatie reserve groot onderhoud Jaarlijks vindt er een dotatie aan de reserve voor periodiek groot onderhoud plaats. Dit betreft o.a. grootschalig schilderwerk, vervangen dak- en zinkwerk en andere grootschalige onderhoudswerkzaamheden. Wanneer deze kosten zich daadwerkelijk voordoen, zal vanuit de reserve een bedrag vrijvallen in het resultaat, indien de hoogte van de reserve dit toelaat. Mutatie reserve jeugdwerk Het saldo van baten en lasten ten aanzien van het jeugdwerk wordt jaarlijks verrekend met de balanspost reserve jeugdwerk. Tekorten worden indien toereikend- vanuit de reserve aangevuld. Overschotten worden aan de reserve toegevoegd, zodat deze ook in toekomstige jaren ten goede aan het jeugdwerk kunnen komen. Mutatie investeringsreserve Voor de aanschaf van bepaalde bestemde activa waar een specifieke fondsenwerving vanuit de eigen leden tegenover staat, wordt op de balans een reserve met de ontvangen bijdragen aangehouden. Deze reserve valt jaarlijks vrij voor het deel dat aan afschrijvingskosten geboekt wordt. Op deze wijze worden de ontvangen bijdragen met de kosten van het gebruik gematcht. Post onvoorzien Jaarlijks wordt in de begroting een vast bedrag van voor onvoorziene kosten in de begroting opgenomen.

6 RESULTAAT Het resultaat van het afgesloten boekjaar wordt toegevoegd aan het eigen vermogen. TENSLOTTE Uitgangspunt van de begroting is dat deze nagenoeg sluitend moet zijn. Als gezamenlijke leden en vrienden zijn we verantwoordelijk voor het realiseren van voldoende opbrengsten om de geraamde kosten te kunnen betalen. Wanneer we als leden instemmen met de begroting delen we als gemeente hiervoor samen die verantwoordelijkheid.

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht Noord-West

Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht Noord-West Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht NoordWest Samenvatting resultaat 2012 Afgelopen jaar hebben we als Opstandingskerk 18.983, meer uitgegeven dan binnengekregen. Dit tekort is kleiner dan we

Nadere informatie

JAARRAPPORT Kerkvoogdij HHG Werkendam Van Heldenstraat BR Werkendam. Wijk en Aalburg, 16 mei Geacht college,

JAARRAPPORT Kerkvoogdij HHG Werkendam Van Heldenstraat BR Werkendam. Wijk en Aalburg, 16 mei Geacht college, Kerkvoogdij HHG Werkendam Van Heldenstraat 20 4251 BR Werkendam Wijk en Aalburg, 16 mei 2019 Geacht college, Ingevolge uw opdracht hebben wij voor u samengesteld: JAARRAPPORT 2018 Balans per 31 december

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen Rapport inzake jaarrekening 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013 Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen INHOUD JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Bestemming van het resultaat 2012-2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Pinstergemeente Filadelfia, Deventer. Inhoudsopgave

Jaarrekening. Pinstergemeente Filadelfia, Deventer. Inhoudsopgave Jaarrekening Pinstergemeente Filadelfia, Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Staat van baten en lasten over 2014 3 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4 4. Toelichting

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Christengemeente Den Haag

Financieel Jaarverslag Christengemeente Den Haag Financieel Jaarverslag 2017 Christengemeente Den Haag Adventkerk Hengelolaan 225 2545 JJ Den Haag Inhoud Rekening van Baten en Lasten......................... 2 Toelichting op Rekening van Baten en Lasten.............

Nadere informatie

Stichting Semangat Financieel Jaarverslag 2010

Stichting Semangat Financieel Jaarverslag 2010 Stichting Semangat Financieel Jaarverslag A. Financieel jaarverslag Balans per 31-12- Activa 31-12- 31-12-2009 spaarrekening SNSregiobank 13.013 10.478 Betaalrekening SNSregiobank 206 236 contanten 10

Nadere informatie

Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013

Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013 Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013 Boekjaar 1-9-2012 t/m 31-8-2013 Inhoudsopgave 1 BALANS PER 31 AUGUSTUS 2013 3 2 REKENING VAN BATEN EN LASTEN 2012-2013 4 3 GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE VERSLAGGEVING

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker Financieel Jaarverslag 2018 Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker College van Kerkrentmeesters 18 maart 2019 1 Financieel Jaarverslag 2018 Het College van Kerkrentmeesters (hierna: CvK) legt in het

Nadere informatie

STICHTING JEUGDHAVEN CHARLOIS. t ANKER

STICHTING JEUGDHAVEN CHARLOIS. t ANKER STICHTING JEUGDHAVEN CHARLOIS t ANKER JAARREKENING 2012 Balans per 31 december 2012 Activa 31-12-2012 31-12-2011 31-12-2012 31-12-2011 Passiva Gebouw Mezenstraat 1,00 1,00 Reserve Mouwenfonds 4.253,72

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING 2018 Vastgesteld in de vergadering van het College van Kerkrentmeesters d.d. 16 april 2019 Voorzitter Penningmeester Goedgekeurd in de vergadering van de Kerkenraad d.d. mei

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Jaarrapport Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie

Jaarrapport Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie Jaarrapport 2017 Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie Smidswei 3 9222 NA DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachtstercompagnie 7-mrt-18 JAARRAPPORT 2017 - Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrapport 2014 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2015

Jaarrapport 2014 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2015 Jaarrapport 2014 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Jaarverslag van het bestuur 4 Jaarrekening Stichting Missionair Diaconaal Centrum 6 a. Balans

Nadere informatie

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 Samenvatting Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 1 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2014...3 2. Rekening van baten en lasten 2014...4 3. Grondslagen voor de financiële verslaggeving...5 3.1 Waarderingsgrondslagen...5

Nadere informatie

BEGROTING. over het boekjaar 2014. opgesteld door het College van kerkrentmeesters. Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord

BEGROTING. over het boekjaar 2014. opgesteld door het College van kerkrentmeesters. Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord Algemene Informatie Begroting 2014 BEGROTING van de Protestantse Gemeente * Protestantse Gemeente Protestantse gemeente i.w./gefedereerde gemeente ¹) Hervormde Gemeente Gereformeerde Kerk Evangelisch Lutherse

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2013 t/m 31 augustus Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2013 t/m 31 augustus Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen Rapport inzake jaarrekening 1 september 213 31 augustus 214 Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen INHOUD JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Bestemming van het resultaat 213-214 4

Nadere informatie

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed JAARREKENING 2014 Algemeen 1. Kamer van Koophandel / ANBI De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amersfoort onder nummer 53082176. De Belastingdienst heeft de stichting aangemerkt

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING. Scriba : M. Langerak

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING. Scriba : M. Langerak JAARREKENING 2015 Vastgesteld door de Kerkenraad d.d.. 2016 Voorzitter: H. van Egdom Scriba : M. Langerak INHOUD: Bladzijde I ALGEMEEN 1. Toelichting op de resultaten 3 2. Toelichting op de balansposten

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel jaarverslag 2015 1/5 Algemeen We hebben over 2015 een positief resultaat van 3.225 Euro. In de begroting voor 2015 stond een tekort van 5.000 euro waar

Nadere informatie

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7 JAARREKENING 2018 Katwijk, 6 februari 2019 Pagina: 1 van 7 Jaarrekening 2018 Het verenigingsjaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 256,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken

Nadere informatie

Stichting Diependaal Joh. De Wittstraat 2a 1215 GW Hilversum JAARVERSLAG 2015 STICHTING DIEPENDAAL HILVERSUM

Stichting Diependaal Joh. De Wittstraat 2a 1215 GW Hilversum JAARVERSLAG 2015 STICHTING DIEPENDAAL HILVERSUM JAARVERSLAG 2015 STICHTING DIEPENDAAL HILVERSUM INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 2015 3 2. Exploitatierekening 2015 4 3. Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 5 4. Toelichting op de balans

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker Financieel Jaarverslag 2015 Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker College van Kerkrentmeesters, 30 maart 2016 1 Financieel Jaarverslag 2015 Het College van Kerkrentmeesters (CvK) heeft de ontwerp Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Cijfers 2015 - Algemene rekening 2013 2014 2015 2015 2016 Inkomsten Realisatie Realisatie Begroting Realisatie Begroting Giften en collectes eigen leden 64.757 77.366

Nadere informatie

Financieel verslag 2013

Financieel verslag 2013 Financieel verslag 2013 datum: juni 2014 Stichting Wij Allemaal 1 30-6-2014 Financieel verslag 2013 van Stichting WIJ Allemaal, gevestigd te Purmerend. INHOUD pagina Financieel verslag Staat van bezittingen

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017 JAARREKENING 2016 Stichting CGN Usselo Enschede, juni 2017 Postadres: IBAN: NL20 RABO 0129 6936 42 Postbus 369 BIC: RABONL2U 7500 AJ Enschede KvK Enschede: 41027732 Bezoekadres: Fiscaal nummer: 8066.29.708

Nadere informatie

BALANS PER 31 december december 2013

BALANS PER 31 december december 2013 BALANS PER 31 december 2014 31 december 2013 VASTE ACTIVA Kerkgebouw 151.873 151.873 Orgel 15.142 18.120 Kopieerapparaat 0 0 Piano 0 0 opknappen kerkgebouw 49.892 56.194 216.907 226.187 VLOTTENDE ACTIVA

Nadere informatie

Balans en verlies- en winstrekening Protestantse Gemeente Ede 2017

Balans en verlies- en winstrekening Protestantse Gemeente Ede 2017 Balans en verlies- en winstrekening Protestantse Gemeente Ede 2017 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 In euro's A C T I E F Vaste activa Materiële vaste activa 31 dec. 2016 31 dec. 2017 Gebouwen, terreinen en

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN Toelichting op de begroting 2019 College van Kerkrentmeesters, 1 oktober 2018. voor deze Ben Versluis penningmeester Protestantse Gemeente te Dronten BATEN Begroting Begroting Werkelijk Begroting Werkelijk

Nadere informatie

Helaas moet worden geconstateerd dat de begroting niet verder sluitend gemaakt kan worden zonder aanpassingen van het beleid voor onze Gemeente.

Helaas moet worden geconstateerd dat de begroting niet verder sluitend gemaakt kan worden zonder aanpassingen van het beleid voor onze Gemeente. Geachte Algemene Kerkenraad,, 18 september 2017 Hier bij presenteer ik u de begroting voor het jaar 2018. De begroting 2018 is opgemaakt met als basis gelijkblijvend beleid als 2016 en voorgaande jaren.

Nadere informatie

WIJKVERENIGING DAMSIGT JAARREKENING 2012

WIJKVERENIGING DAMSIGT JAARREKENING 2012 JAARREKENING 2012 INHOUD: Blz. - Balans per 31 december 2012 1 - Toelichting op de Balans per 31 december 2012 2 - Resultaat 2012 en Begroting 2013 3 - Toelichting op het resultaat 2012 4 . BALANS PER

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen

JAARREKENING 2014 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT JAARREKENING 2014 Algemeen Hierbij treft u aan de jaarrekening 2014 van onze kerk. Per oktober 2013 hebben wij afscheid genomen van de GKD. Hierdoor nemen, ten opzichte

Nadere informatie

ROOVERS & THEEUWES belastingadviseurs administratieconsulenten

ROOVERS & THEEUWES belastingadviseurs administratieconsulenten FISKALE RECHTSHULP DE SMEETSKRING t.a.v. het bestuur REINEVAARSTRAAT 55 5044 HD TILBURG RAPPORT 2011 Tilburg, 12 juni 2012 Geacht bestuur, Hiermee brengen wij u rapport uit omtrent de jaarrekening 2011

Nadere informatie

J A A R R E K E N I N G 2012. Stichting People's Trust Nederland

J A A R R E K E N I N G 2012. Stichting People's Trust Nederland J A A R R E K E N I N G 2012 Stichting People's Trust Nederland blad 2 Inhoudsopgave blad: I Jaarverslag bestuur 3 en 4 II Jaarrekening 1. Grondslagen van de financiële verslaggeving 5 en 6 2. Balans per

Nadere informatie

BEGROTING VAN DE HERVORMDE GEMEENTE VEENENDAAL

BEGROTING VAN DE HERVORMDE GEMEENTE VEENENDAAL BEGROTING VAN DE HERVORMDE GEMEENTE VEENENDAAL BOEKJAAR 2018 1 2 3 Toelichting Aan de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Veenendaal Waarde broeders, Bijgaand bieden wij u de begroting 2018 aan.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker Financieel Jaarverslag 2016 Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker College van Kerkrentmeesters, 2 maart 2017 1 Financieel Jaarverslag 2016 Het College van Kerkrentmeesters (hierna: CvK) heeft de ontwerp

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2012. Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker

Financieel Jaarverslag 2012. Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker Financieel Jaarverslag 2012 Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker College van Kerkrentmeesters, 7 maart 2013 1 Financieel Jaarverslag 2012 Het College van Kerkrentmeesters (CvK) heeft de ontwerp Jaarrekening

Nadere informatie

Gereformeerde kerk te Rijssen College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Gereformeerde kerk te Rijssen College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters 2019 Conceptversie 18-12-2018 09:57 College van Kerkrentmeesters 2019 Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Staat van baten en lasten over 2016 3. Grondslagen

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening 1 september 2017 t/m 31 augustus Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen. Amersfoort, 28 januari 2019

Rapport inzake jaarrekening 1 september 2017 t/m 31 augustus Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen. Amersfoort, 28 januari 2019 Rapport inzake jaarrekening 1 september 2017 t/m 31 augustus 2018 Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen Amersfoort, 28 januari 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1. Opdrachtbevestiging 4 2. Resultaat

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT JAARREKENING 2013 Algemeen Hierbij treft u aan de jaarrekening 2013 van onze kerk. Per oktober 2013 hebben wij afscheid genomen van de GKD. De ontvangen huuropbrengsten

Nadere informatie

Rekening en Begroting 2014-2015

Rekening en Begroting 2014-2015 Rekening en Begroting 2014-2015 Exploitatierekening Begroting Rekening Begroting 2014 2014 2015 Baten Algemeen Vaste vrijwillige bijdragen 37,500 38,852 36,125 Collecten 6,000 4,337 4,500 Giften 3,000

Nadere informatie

Jaarrekening VvE De Burcht te Arnhem. R&S Administraties B.V. Kranenburgweg ER te Den Haag

Jaarrekening VvE De Burcht te Arnhem. R&S Administraties B.V. Kranenburgweg ER te Den Haag Jaarrekening 2016 VvE De Burcht 16-50 te Arnhem R&S Administraties B.V. Kranenburgweg 141 2583 ER te Den Haag VvE De Burcht 16-50 Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave jaarrekening 1 Algemene gegevens 2016 2

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN Toelichting op de begroting 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN College van Kerkrentmeesters, 9 oktober 2017. voor deze Ben Versluis penningmeester Protestantse Gemeente te Dronten BATEN B-18 B-17 W-16

Nadere informatie

Materiële vaste activa Inventaris Financiële vaste activa Effecten Som der vaste activa

Materiële vaste activa Inventaris Financiële vaste activa Effecten Som der vaste activa 31 december 2015 31 december 2014 A c t i v a Vaste activa Materiële vaste activa Inventaris 376 472 Financiële vaste activa Effecten 203.357 203.357 Som der vaste activa 203.733 203.829 Vlottende activa

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Begroting 2017 Heemskerk. Totaal exploitatie. begroting begroting rekening baten

Protestantse Gemeente Begroting 2017 Heemskerk. Totaal exploitatie. begroting begroting rekening baten Protestantse Gemeente Begroting 2017 Heemskerk Totaal exploitatie baten begroting begroting rekening 80 baten onroerende zaken 43.200 39.800 41.798 81 rentebaten en dividenden 18.000 19.200 20.532 83 bijdragen

Nadere informatie

ROOVERS & THEEUWES belastingadviseurs administratieconsulenten

ROOVERS & THEEUWES belastingadviseurs administratieconsulenten FISKALE RECHTSHULP DE SMEETSKRING t.a.v. het bestuur DRAGONSTRAAT 11 5044 HR TILBURG RAPPORT 2010 Tilburg, 18 maart 2011 Geacht bestuur, Hiermee brengen wij u rapport uit omtrent de jaarrekening 2010 van

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen De toelichting vind u op blz. V t/m VI I Protestantse Gemeente Beilen-Hijken

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 VERENIGING VRIENDEN VAN MUSEON EN OMNIVERSUM FINANCIEEL VERSLAG 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 financiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Midden Holland. Gouda. Jaarrekening 2014

Stichting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Midden Holland. Gouda. Jaarrekening 2014 Stichting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Midden Holland Gouda Jaarrekening 2014 23 maart 2015 Inhoudsopgave Algemeen Oprichting Statutaire doelstelling Aard van de stichting Jaarrekening 2014

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2017 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2017 4 Winst- en Verliesrekening 2017 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

1 Samenstellingsverklaring. Opdracht

1 Samenstellingsverklaring. Opdracht 1 Samenstellingsverklaring Opdracht Ingevolge uw opdracht hebben wij de jaarrekening 2011 van de Stichting Jai Hanuman, Wijchen, samengesteld aan de hand van de ons verstrekte gegevens. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014

Jaarverslaggeving 2014 Jaarverslaggeving 2014 Stichting Vrienden van het EBC gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2014 3 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013)

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013) Algemene gegevens Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013) Statutaire naam : Stichting Jai Hanuman, Wijchen Statutaire zetel : Hoogmeer 1533, 6605 BJ Wijchen Oprichtingsdatum

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen. Begrotingen 2017

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen. Begrotingen 2017 Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Wijkgemeente Beilen Diaconie Wijkgemeente Hijken-Hooghalen I Protestantse Gemeente Beilen-Hijken Hijken-Hooghalen

Nadere informatie

Operationeel resultaat (A-B)

Operationeel resultaat (A-B) A. Definitief 21 dec 2017 TOTAAL OVERZICHT STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2018 / RESULTAATVERDELING Totaal Begroting Gemeente Monument OPERATIONELE BATEN Periodieke bijdragen 370.000 370.000 Collecten

Nadere informatie

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2 1. Inhoudsopgave financieel Jaarverslag 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding: 3-2.1 Algemeen - 2.2 Financiering St.SWOS - 2.3 Financieel resultaat - 2.4 Vooruitblik 2018 3. Balans

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Tuin van Kapitein Rommel Tuin van Kapitein Rommel DZ Castricum

JAARREKENING Stichting Tuin van Kapitein Rommel Tuin van Kapitein Rommel DZ Castricum JAARREKENING 2016 Veldt Administratieve Dienstverlening 1 versie 27-3-2017 INHOUDSOPGAVE 1. AANBIEDINGSBRIEF PENNINGMEESTER 2. VERSLAG KASCOMMISSIE A BALANS PER 31 DECEMBER 2016 B WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

Jaarrekening Gereformeerde kerk te Rotterdam 2016

Jaarrekening Gereformeerde kerk te Rotterdam 2016 Jaarrekening Gereformeerde kerk te Rotterdam 2016 Inleiding Voor u ligt de jaarrekening 2016 van de Gereformeerde kerk te Rotterdam. Nadat de BMVier fors verbouwd is maakt ook stichting Wijkpastoraat Rotterdam

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Alkemade/Jacobswoude De Lasso 12 ROELOFARENDSVEEN. De samenstelling van de jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Alkemade/Jacobswoude De Lasso 12 ROELOFARENDSVEEN. De samenstelling van de jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Alkemade/Jacobswoude De Lasso 12 ROELOFARENDSVEEN De samenstelling van de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE RAPPORT A. Algemeen B. Resultaten FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans

Nadere informatie

Muziekvereniging Soli Driehuis/Velsen. Jaarrekening 2016

Muziekvereniging Soli Driehuis/Velsen. Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE FINANCEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Winst en verliesrekening + 3. Grondslagen van de financiele verslaggeving 4. Toelichting op de Balans 1.

Nadere informatie

Verantwoording 2015 kerk

Verantwoording 2015 kerk Verantwoording 2015 kerk Ontvangsten Uitgaven BANKSALDO 01/01/2015 3.610,61 KOSTEN CONSULENTSCHAP 877,26 VRIJWILLIGE EIGEN BIJDRAGEN 29.109,59 PREEKVERGOEDINGEN 6.754,00 BIJDRAGE KERKVARIA 116,00 REISKOSTEN

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 5 april 2018 Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Vrienden van Leonardo Eemland

JAARREKENING 2014. Vrienden van Leonardo Eemland JAARREKENING 2014 Vrienden van Leonardo Eemland INHOUDSOPGAVE 1. bestuursverslag blz. 1 2. balans per 31 december 2014 blz. 2 3. baten en lastenrekening 2014 blz. 3 4. Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Vereniging de Parel JAARREKENING 2016

Vereniging de Parel JAARREKENING 2016 Vereniging de Parel JAARREKENING 2016 Status: Definitief Versie: 1.0 Datum: 29-03-2017 Staat van Baten en lasten Baten Prognose 2017 2016 2015 Ouderbijdrage vereniging 0 150 300 Giften / Rente 350 458

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 HERVORMDE WIJKVERENIGING JACOBIKERK

JAARREKENING 2013 HERVORMDE WIJKVERENIGING JACOBIKERK JAARREKENING 2013 HERVORMDE WIJKVERENIGING JACOBIKERK Kascontrole heeft plaatsgehad op 12 juni 2014. De algemene ledenvergadering van de Hervormde wijkvereniging Jacobikerk heeft deze jaarrekening goedgekeurd

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2017 3 2.2 Staat van baten en lasten over 2017 5 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West Jaarverslaggeving 2014 Stichting Steun Thuis in West Inhoudsopgave Bladzij Onderwerp 1 Bestuursverslag 2 Vaststelling van het jaarverslag 3 Balans 4 Rekening van baten en lasten 5 Kasstroomoverzicht 6

Nadere informatie

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2013

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2013 RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur inzake de jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Opvangcentra de Elandsstraat. Elandsstraat 84. Amsterdam. Jaarrekening 2015

Stichting Opvangcentra de Elandsstraat. Elandsstraat 84. Amsterdam. Jaarrekening 2015 Elandsstraat 84 te Amsterdam Inhoudsopgave pagina Voorwoord 3 Samenstelling bestuur 3 Balans 4 Staat van Baten en Lasten 5 Algemene toelichting 6 Toelichting op de balans 7 Toelichting bij de staat van

Nadere informatie

P A S M A N M A N E G E

P A S M A N M A N E G E Stg. Paardrijden Gehandicapten Deventer-Gorssel e.o. P A S M A N M A N E G E Jaarrekening 2016 Begroting 2017 Vastgesteld in de bestuursvergadering van 6 april 2017 Stg. Paardrijden Gehandicapten Deventer-Gorssel

Nadere informatie

Begroting Meerjarenraming

Begroting Meerjarenraming Begroting 2017 en Meerjarenraming 2018-2021 Begroting 2017, raming 2018-2021 Pagina 1 Inhoudsopgave Begroting 2017 Staat van baten en lasten begroting 2017 3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening 2010

Rapport inzake jaarrekening 2010 ADMINISTRATIE Stichting Canzibe Steunfonds Apeldoorn Rapport inzake jaarrekening AOMINISTRATIE INHOUDSOPGA VE RAPPORT 1. Opdracht 2. Algemeen JAARREKENING Balans per 31 december Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Inloophuis Dieren

Financieel Jaarverslag Stichting Inloophuis Dieren Financieel Jaarverslag 2012 Dieren 2 Balans per 31 december 2012 31-12-2012 31-12-2011 31-12-2012 31-12-2011 Aktiva Passiva Vaste Akiva Eigen vermogen 10.981 10.981 Inventaris 2.500 4.500 Bestemmings Reserve

Nadere informatie

rapporteer Financieel jaarrapport 2012 Stichting Vrienden Toon Hermans Huis Amersfoort

rapporteer Financieel jaarrapport 2012 Stichting Vrienden Toon Hermans Huis Amersfoort rapporteer Financieel jaarrapport 2012 Stichting Vrienden Toon Hermans Huis Amersfoort INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag bestuur 6 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2012 8 2.2

Nadere informatie

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015 1 Financieel Verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur, s-hertogenbosch Tesselschadestraat 20 5216 JW, 's-hertogenbosch Kamer van Koophandel inschrijving: RSIN nummer: 823155419 (Bron KvK)

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Stichting Kruispost. Stichting Vrienden van de Kruispost

Jaarrekening 2012. Stichting Kruispost. Stichting Vrienden van de Kruispost Stichting Kruispost Stichting Vrienden van de Kruispost Amsterdam Inhoudsopgave pagina Bestuursverslag 2 Bestuursverklaring 3 Jaarrekening Stichting Kruispost: Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten

Nadere informatie

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting Algemene gegevens Zakelijke gegevens van de stichting Statutaire naam : Stichting Jai Hanuman, Wijchen Statutaire zetel : Hoogmeer 1533, 6605 BJ Wijchen Oprichtingsdatum : 24-05-1989 Datum laatste statutenwijziging

Nadere informatie

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 Vereniging Sociaal Verhaal Noordwal 10 2513 EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2016 JAARVERSLAG 1 JAARREKENING A. Balans per 31 december 2016 2 B. Staat van baten en lasten 2016 4

Nadere informatie

Stichting Cultuurkust, Harderwijk. Jaarrekening over het boekjaar 2013

Stichting Cultuurkust, Harderwijk. Jaarrekening over het boekjaar 2013 Stichting Cultuurkust, Harderwijk Jaarrekening over het boekjaar 2013 Inhoudsopgave A. Balans per 31 december 2013 B. Staat van baten en laten over het jaar 2013 C. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARREKENING van de Stichting Steun Thuis in West

JAARREKENING van de Stichting Steun Thuis in West JAARREKENING 2017 van de Stichting Steun Thuis in West Inhoudsopgave ALGEMEEN Pag. Bestuursverslag 3 Vaststelling van de jaarrekening 4 Bespreking van de resultaten over 2017 5 JAARREKENING 2017 Balans

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2013 t/m 31 augustus Vineyard Gemeente Amersfoort. te Amersfoort

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2013 t/m 31 augustus Vineyard Gemeente Amersfoort. te Amersfoort Rapport inzake jaarrekening 1 september 213 31 augustus 214 Vineyard Gemeente Amersfoort te Amersfoort INHOUD JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Bestemming van het resultaat 213-214 4

Nadere informatie

CONCEPT. Protestantse Gemeente Veenendaal. begroting 2015

CONCEPT. Protestantse Gemeente Veenendaal. begroting 2015 Protestantse Gemeente Veenendaal begroting 2015 INHOUD BEGROTING Inleiding 1-3 Exploitatiebegroting 2015 4 Toelichting Exploitaitebegroting 5-10 Bijlage 1: Wijkbudgetten 11 INLEIDING In de vergadering

Nadere informatie

Wassenaar, 17 april 2015. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag. Jaarrekening 2014.

Wassenaar, 17 april 2015. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag. Jaarrekening 2014. Wassenaar, 17 april 2015 Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Jaarrekening 2014 Geacht Bestuur, Ingevolge de ons verstrekte opdracht hebben wij de Jaarrekening

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 STICHTING OPENBARE BIBLIOTHEEK RAALTE

JAARREKENING 2014 STICHTING OPENBARE BIBLIOTHEEK RAALTE JAARREKENING 2014 STICHTING OPENBARE BIBLIOTHEEK RAALTE Balans per 31 december (na resultaatbestemming) ACTIVA 2014 2013 1. Vaste activa 1.1 terreinen 13.317 13.317 1.2 inventaris 153.507 157.886 1.3 automatisering

Nadere informatie

Leidschendam, 1 september Geachte Algemene Kerkenraad, Hier bij presenteer ik u de begroting voor het jaar 2017.

Leidschendam, 1 september Geachte Algemene Kerkenraad, Hier bij presenteer ik u de begroting voor het jaar 2017. Geachte Algemene Kerkenraad,, 1 september 2016 Hier bij presenteer ik u de begroting voor het jaar 2017. De begroting 2017 is opgemaakt met als basis gelijkblijvend beleid als 2016 en voorgaande jaren.

Nadere informatie

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 concept 30 mei 2014 Vermogensopstelling per 31 december 2013 ACTIVA 31 december 2013 31 december 2012 Vaste Activa Materiële vaste activa 2.320 2.246 Financiële vaste activa 300.969 299.675

Nadere informatie