MyCareNet in uw Apotheek?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MyCareNet in uw Apotheek?"

Transcriptie

1 MyCareNet in uw Apotheek? Met deze brochure willen we onze klanten informeren over de invoering van MyCareNet

2 MyCareNet in uw apotheek MyCareNet is een initiatief van het NIC (Nationaal Intermutualistisch College), in samenwerking met de diensten van ehealth. Het doel is het online opvragen van de verzekerbaarheid van patiënten, met het oog op een efficiënt en correct verloop van de facturatie via het derde betaler systeem. MyCareNet zal op termijn de SIS-kaarten volledig vervangen. De database van MyCareNet zal steeds de meest recente informatie bevatten over de verzekerbaarheid van de patiënt. De toegang tot deze database verloopt via het ehealth platform, dat later ook toegang zal verschaffen tot het elektronisch voorschrift. Om er gebruik van te kunnen maken, moet u als apotheker over het volgende beschikken : 1. Aangepaste software Officinall heeft reeds alle aanpassingen doorgevoerd in de software die noodzakelijk zijn voor de toegang tot MyCareNet en het opvragen en verwerken van de verzekerbaarheidsgegevens van de patiënt. De software staat klaar om van start te gaan met MyCareNet. Er zijn wel bijkomende aanpassingen nodig aan al uw computers, zoals het installeren van de juiste stuurprogramma s en updates van een aantal systeem parameters, enz. Het gebruik van de aangepaste software voor het opvragen van de verzekerbaarheid is beschikbaar in een korte handleiding, maar is op zich helemaal niet moeilijk. De opvraging van verzekerbaarheid bij MyCareNet verloopt op basis van het INSZ nummer van de patiënt. Dit kan automatisch worden opgeladen door het lezen van de eid van de patiënt, waarbij ook alle gegevens van de patiënt in de software worden opgeladen, zoals naam en adres en zelfs de pasfoto van de patiënt wordt in Officinall opgeslagen! Indien de patiënt zijn eid niet bij zich heeft, kan het INSZ nummer ook manueel worden ingebracht. Zolang de SIS-kaarten nog in omloop zijn kan u daarvan het INSZ nummer overnemen, daarna zal u de patiënt toch moeten vragen u dit nummer te bezorgen. Dit geldt uiteraard enkel voor nieuwe patiënten, want voor alle patiënten die reeds in uw bestand aanwezig zijn, hebt u reeds het INSZ nummer. 2. Toegang tot MyCareNet Om toegang te krijgen tot MyCareNet moet uw apotheek en u als apotheker zich kunnen identificeren en authenticeren bij het systeem. Dit is noodzakelijk om de veiligheid en de privacy van de patiënten te kunnen waarborgen. De authenticatie gebeurt via certificaten die worden uitgereikt door ehealth, terwijl voor de identificatie de elektronische identiteitskaart wordt gebruikt (eid). Een certificaat is een stukje software dat op de computer(s) in de apotheek wordt geïnstalleerd, zodat het ehealth platform en de MyCareNet database kunnen nagaan dat het wel degelijk om een apotheek gaat. Het inloggen gebeurt via de eid, zodat er zekerheid bestaat dat het systeem bediend wordt door een apotheker. Om te kunnen garanderen dat de apotheek altijd kan functioneren, is een backup systeem voorzien dat kan worden gebruikt indien de apotheker geen eid ter beschikking heeft (vergeten,

3 verloren, ). Dit backup systeem is opnieuw een computercertificaat, maar dan een persoonlijk certificaat op naam van de apotheker (en niet de apotheek), beschermd met een paswoord. Hiermee kan ook de toegang tot MyCareNet gegarandeerd worden, zij het met beperktere tijdspanne : bij het inloggen met de eid moet dit niet vernieuwd worden de ganse dag, terwijl bij gebruik van het persoonlijk certificaat de inlog procedure moet herhaald worden na 5 uur. Concreet betekent dit dat volgende certificaten aangevraagd moeten worden bij ehealth en geïnstalleerd worden op al de computers in de apotheek : - 1 certificaat voor de apotheek. We noemen dit het systeemcertificaat - 1 persoonlijk certificaat voor elke apotheker die in uw apotheek (regelmatig) werkt Bovendien moet elke apotheker beschikken over de pin-code van de eid. Zonder deze pincode kan er niet worden ingelogd. Indien u deze pin-code niet meer weet, kan u een nieuwe aanvragen bij uw gemeentelijke administratie. Denk eraan dit op tijd te doen, want het kan wel 3 weken duren. 3. Aangepaste hardware Het inlezen van de eid is nuttig en noodzakelijk voor zowel de apotheker als de patiënten. Daarom is het belangrijk dat elke computer/werkstation in uw apotheek over een eid lezer beschikt, eventueel met uitzondering van computers/werkstations waar dit zeker niet gebruikt zal worden (bvb. in de bereidingsruimte of indien u een apart werkstation heeft voor stockopname). Dit toestel leest de inhoud van de chip op de eid en transfereert de data naar Officinall. Om deze toestellen correct te kunnen gebruiken, moet ook de nodige software geïnstalleerd worden door een specialist. 4. Hoe kan Officinall u hierbij helpen? Om er zeker van te zijn dat de overgang naar het gebruik van MyCareNet probleemloos verloopt, moet er heel wat gebeuren : - Aanvragen en installeren van ehealth certificaten voor de apotheek en voor alle apothekers - Updaten van uw computersysteem - Installeren van nieuwe software componenten - Leveren en installeren van eid lezers en de bijhorende software Om dit efficiënt te laten verlopen bij al onze klanten, stellen wij een pakket van hardware en diensten voor, zodat u er zeker van bent dat u MyCareNet correct zal kunnen gebruiken. De prijs is inclusief alle werkuren, hardware, onkosten en verplaatsingen. Hierop hebben we een fikse korting kunnen bedingen omdat we onze planning zodanig zullen opbouwen dat we per installatiedag een aantal klanten in dezelfde omgeving kunnen plannen. Deze interventie zal worden uitgevoerd en gefactureerd door onze partner Alfa Solutions. De ondersteuning door onze helpdesk na installatie en bij de opstart van de nieuwe werkwijze is zoals steeds inbegrepen.

4 Basispakket 195 omvat : - klaarmaken 1 server of 1 werkstation - aanvraag & installatie van het systeem certificaat - aanvraag persoonlijk certificaat titularis - aanvraag persoonlijke certificaten alle andere apothekers - 1 standaard eid lezer, inclusief software, installatie & kabel - backup persoonlijke certificaten - configuratie Officinall om te werken met de certificaten - ondersteuning helpdesk bij opstart & installatie Werkstation 60 omvat : - klaarmaken 1 additioneel werkstation - 1 standaard eid lezer, inclusief software, installatie & kabel - configuratie Officinall op dit werkstation Indien u werkt met 1 server en 2 werkstations moet u dus rekenen op het basispakket + 2 keer het pakket Werkstation. Als optie bieden we ook nog de mogelijkheid om de standaard eid lezer te vervangen door een eid lezer die geïntegreerd is in een toetsenbord. Dit kan voor 1 of meerdere werkstations. De prijs van deze optie is + 50 bovenop bovenstaande kosten. Documentatie over de eid lezers en dit speciale toetsenbord vindt u hierbij ingesloten. Bedenk hierbij wel dat oudere barcodescanners (die niet op USB aangesloten zijn), niet compatibel zijn met een USB eid toetsenbord. 5. Timing MyCareNet moet volledig operationeel zijn bij alle apothekers tegen midden Zolang willen wij echter niet wachten. Onze bedoeling is dat al onze klanten kunnen werken met MyCareNet tegen het eind van dit jaar. Anderzijds vraagt ehealth ons om niet voor alle klanten tegelijk certificaten aan te vragen, wat in elke geval ook voor Alfa Solutions niet gemakkelijk zou zijn. Wij willen werken met een gefaseerde uitrol, waarbij we starten met enkele installaties in juni en het tempo stilaan opvoeren om op kruissnelheid te komen tegen september. Wanneer we juist bij u in de buurt aan de installaties zullen beginnen, zullen we zo snel mogelijk communiceren. Tevens zal u enkele weken op voorhand gecontacteerd worden om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de bijzondere omstandigheden van uw installatie, zodat de interventie zelf vlot kan verlopen.

5 6. Praktisch Om de planning goed te kunnen opstarten, zouden wij zo snel mogelijk een idee moeten hebben van 1) het aantal werkstations/server waarop de installatie zou moeten gebeuren in uw apotheek 2) het aantal apothekers (naast de titularis) dat aan uw apotheek verbonden is 3) hoeveel eid lezers u eventueel zou vervangen door een geïntegreerd toetsenbord Deze informatie kan u ons bezorgen via info@officinall.be, maar bij voorkeur via onze website waar u een speciaal formulier kan vinden. 7. Opleiding Het werken met MyCareNet betekent een verandering voor u en uw personeel. Daarnaast zijn er nog vele andere recente verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in Officinall (aanpassing farmaceutisch zorgblad, toepassing besparingsmaatregelen, enz.). Daarom lijkt het ons interessant om een opleidingsavond te organiseren. Deze zal doorgaan in de loop van de maand juni 2012 in onze gebouwen te Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 157. Een aparte (elektronische) uitnodiging volgt nog. Inschrijven zal eveneens kunnen via de website. Omdat Sint-Martens-Latem voor een aantal van onze klanten een hele afstand is, verbinden wij ons ertoe om een aparte avond. in bvb Antwerpen te organiseren, indien er voldoende interesse is. U kan bij uw inschrijving aangeven of u dit liever op een andere locatie zou hebben. Wij hopen op deze manier uw apotheek beter te kunnen voorbereiden op de toekomst. Niet alleen MyCareNet werkt met deze zelfde certificaten, software en hardware, maar in de toekomst zal dit ook noodzakelijk zijn voor andere initiatieven rond ehealth. Na deze interventie staat uw apotheek ook klaar om bijvoorbeeld met het elektronische voorschrift te kunnen werken. Ook projecten zoals Vitalink (Vlaamse overheid) en Gedeeld Farmaceutisch Dossier zullen gebruik maken van de authenticatie via het ehealth platform.

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven MyCareNet in Pharmawin 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven Handleiding : Nr revisie handleiding: 3 Datum: 2 May 2013 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon, fax en e-mail:

Nadere informatie

Installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat

Installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat Installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat Handleiding installatie Hector en aanvraag ehealth certificaat De interactie tussen de verschillende zorgverleners evolueert voortdurend. Ook de communicatie

Nadere informatie

Wat u moet weten over

Wat u moet weten over Om de activering van MyCareNet te plannen en geschikt materiaal te kiezen, gaat u naar het tabblad verbruiksgoederen bestellen van Sabco Ultimate, Sabco Optimum of Sabco New. Wat u moet weten over MyCareNet:

Nadere informatie

Handleiding. MyCareNet in Baltes

Handleiding. MyCareNet in Baltes Handleiding MyCareNet in Baltes 26/02/2015 Handleiding MyCareNet in Baltes Colofon Nr versie van de Software: Nr revisie handleiding: 1.5 Datum: 26 februari 2015 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150

Nadere informatie

MyCareNet in Greenock. 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle

MyCareNet in Greenock. 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle MyCareNet in Greenock 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle Handleiding : Nr revisie handleiding: 2 Datum: 15 April 2013 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon,

Nadere informatie

Beknopte handleiding bij Officinall V377

Beknopte handleiding bij Officinall V377 Beknopte handleiding bij Officinall V377 Product selectie - besparingsmaatregelen Bepaalde geneesmiddelen zijn indien voorgeschreven op stofnaam niet meer terugbetaald vanaf 1 april 2012. De product selectie

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18.0 en 18.1

Nadere informatie

Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ

Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ Vindt U hier geen antwoord op uw vraag? Gelieve uw vragen door te mailen naar Carolien.Bogaerts@kovag.be en wij geven U zo spoedig mogelijk een antwoord. Wat is een

Nadere informatie

Toegang tot RIZIV-webtoepassingen via ehealth

Toegang tot RIZIV-webtoepassingen via ehealth Toegang tot RIZIV-webtoepassingen via ehealth De informatie in een aantal RIZIV-webtoepassingen is niet anoniem consulteerbaar. U moet zich hiervoor aanmelden. Het gebruikersbeheersysteem zorgt ervoor

Nadere informatie

ACHIL. Feedbackrapport betreffende de overgemaakte gegevens in het kader van de zorgtrajecten

ACHIL. Feedbackrapport betreffende de overgemaakte gegevens in het kader van de zorgtrajecten ACHIL Feedbackrapport betreffende de overgemaakte gegevens in het kader van de zorgtrajecten 1 Inleiding In 2012 hebt u, als huisarts, gegevens van uw zorgtrajectpatiënten geregistreerd via de beveiligde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 2.1 INHOUDSTAFEL 1 Context... 3 2 Installatie... 4 3 Gebruik van de toepassing... 9 3.1 Opstarten van de Patient HealthViewer toepassing (na installatie)... 9 3.2 Algemene

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Vitalink Medication Viewer Handleiding

Vitalink Medication Viewer Handleiding Versie 0.5 INHOUDSTAFEL 1 Context... 2 2 Installatie... 3 3 Toepassing... 9 4 Updates... 20 5 FAQ... 24 6 Bijkomende tips voor een goed gebruik... 25 1 CONTEXT De Vitalink Medication Viewer is een software

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18 6 Administratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 5.0 25/09/2015 INHOUDSTAFEL 1 Context... 3 2 Installatie... 4 3 Gebruik van de toepassing... 10 3.1 Opstarten van de Patient HealthViewer toepassing (na installatie)... 10

Nadere informatie

Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e).

Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e). Pagina 1 van 5 Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e). Voor veel online diensten waarbij aan u dossiergegevens beschikbaar gesteld moet er een therapeutische link zijn tussen

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Mocht u niet zeker zijn of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen of u ondervindt

Nadere informatie

Handleiding Procedure voor de herroeping van een ehealth-certificaat

Handleiding Procedure voor de herroeping van een ehealth-certificaat Handleiding Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe een herroeping aanvragen? 3 2.1 Herroeping via de Certificate Manager 3 2.2 Herroeping via het elektronisch formulier 9 3. In welke gevallen moet u een certificaat

Nadere informatie

eidsticker eidsticker vervangt de SISticker en vraagt online de verzekerbaarheidsgegevens op aan de hand van een eid kaart of rijksregisternummer.

eidsticker eidsticker vervangt de SISticker en vraagt online de verzekerbaarheidsgegevens op aan de hand van een eid kaart of rijksregisternummer. eidsticker WAT? eidsticker vervangt de SISticker en vraagt online de verzekerbaarheidsgegevens op aan de hand van een eid kaart of rijksregisternummer. Het is een programma waarmee klevers kunnen afgedrukt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 6.0 09/05/2016 INHOUDSTAFEL 1 Context... 3 2 Installatie... 4 3 Gebruik van de toepassing... 10 3.1 Opstarten van de Patient HealthViewer toepassing (na installatie)... 10

Nadere informatie

HANDLEIDING EID/SIS-module

HANDLEIDING EID/SIS-module HANDLEIDING EID/SIS-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. INLEIDING... 5 1.1. Inlezen van een kaart... 5 1.2. Gebruik van de SAM-kaart... 5 1.3. Beschikbare gegevens... 6 1.3.1. Elektronische identiteitskaart...

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

26/04/2012. Recip-e. Ambulant Elektronisch Voorschijfsysteem Prescription électronique ambulatoire. Informatie sessie Kortrijk

26/04/2012. Recip-e. Ambulant Elektronisch Voorschijfsysteem Prescription électronique ambulatoire. Informatie sessie Kortrijk 26/04/2012 Recip-e Ambulant Elektronisch Voorschijfsysteem Recip-e Informatie sessie Kortrijk Agenda Inleiding Hoe werkt Recip-e? Aanvraag van certificaten Installeren en gebruiken van software Volgende

Nadere informatie

Handleiding installatie certificaat. Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat

Handleiding installatie certificaat. Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat Handleiding installatie certificaat Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat Handleiding installatie certificaat Datum : 16-04-2009 Versie : 1.1 Copyright

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software 7 Relatiebeheer 7 Verkoop

Nadere informatie

MEER TIJD. voor uw patiënt

MEER TIJD. voor uw patiënt MEER TIJD voor uw patiënt Het EMD (Elektronisch Medisch Dossier) is uitgegroeid tot een onmisbaar instrument in de huisartsenpraktijk. Het is daarom belangrijk dat u over een programma beschikt dat naadloos

Nadere informatie

Scarabee Vereniging Brochure

Scarabee Vereniging Brochure Scarabee Vereniging Brochure februari 2015 Inleiding Scarabee Vereniging is het werkmiddel bij uitstek voor een vlotte ledenadministratie. Het is bedoeld voor alle soorten verenigingen die met leden werken.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Om gebruik te kunnen maken van de inclusie-applicatie zijn er 4 voorbereidende stappen: STAP 1: Uw gegevens invoeren in de SZV-applicatie

Nadere informatie

Zorgverstrekker Zorgverstrekker Zorgverstrekker. Diensten consultatie verzekerbaarheid, MyCareNet

Zorgverstrekker Zorgverstrekker Zorgverstrekker. Diensten consultatie verzekerbaarheid, MyCareNet Algemeen Wat is MyCareNet? MyCareNet is een centraal dienstenplatform dat gebruikt kan worden door individuele zorgverleners en instellingen om op een eenvoudige, betrouwbare en beveiligde manier informatie

Nadere informatie

Fashpack : Onderhoudscontract V13.02

Fashpack : Onderhoudscontract V13.02 Fashpack : Onderhoudscontract V13.02 Document name: Fashpack - Brief Onderhoudscontract & Version: 1.00 1/8 Inhoud 1 Klantencreatie via eid.... 3 1.1 Wat is eid?... 3 1.2 Wat is er nodig om een eid in

Nadere informatie

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater Bijlage Auto-Updater Auto-Updater Vanaf versie 3.2 bevat Scipio functionaliteit met betrekking tot het gebruik van een auto-updater. Deze software controleert elke keer als u Scipio start of er mogelijk

Nadere informatie

Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Symposium De E- huisarts 22/03/2014

Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Symposium De E- huisarts 22/03/2014 Gedeeld Farmaceutisch Dossier Symposium De E- huisarts 22/03/2014 Lokaal Farmaceutisch dossier Wettelijke : apotheker moet voorgeschreven geneesmiddelen registreren Tenzij de patiënt bezwaar maakt mogen

Nadere informatie

AZO@Home installatie

AZO@Home installatie AZO@Home installatie OPGELET Deze nieuwe technologie kan enkel gebruikt worden op de door Microsoft courant ondersteunde versies van Windows. Momenteel is dit: Windows 7, Windows 8 en 8.1 0. Registratie

Nadere informatie

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows Installatiehandleiding voor Windows 2006 Zetes NV pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: installatie van de de kaartlezer... 4 Instructies Vista... 4 Instructies 98/ME/2000/XP... 4 Controle

Nadere informatie

OVERZICHT AANBOD EID-KAARTLEZERS

OVERZICHT AANBOD EID-KAARTLEZERS OVERZICHT AANBOD EID-KAARTLEZERS 1 KAARTLEZER ZONDER EXTERN KLAVIER Deze eid-kaartlezers zijn eenvoudige toestellen waarmee u de publieke informatie uit de identiteitskaart kunt ophalen en deze informatie

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Mocht u niet zeker zijn of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen of u ondervindt

Nadere informatie

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEL OP VITALINK BEKNOPTE INTRODUCTIE > Waarom? Voor het veilig delen van zorg

Nadere informatie

ICT- ondersteuning Eerste Lijn

ICT- ondersteuning Eerste Lijn ICT- ondersteuning Eerste Lijn Dirk BROECKX Projectmanager Project ICT- ondersteuning in de Eerste Lijn 7 december 2013 Flora Verstappen September 2013 Een dubbel medicaiegebruik wordt niet Ijdig gezien

Nadere informatie

Deze folder bevat belangrijke informatie.

Deze folder bevat belangrijke informatie. Hagru Helpdesk Alles wat u moet weten! Hulp nodig in 2016? Ook dit jaar staan we voor u klaar. Deze folder bevat belangrijke informatie. Helpdesk Bij aanschaf van onze software sluit u automatisch ook

Nadere informatie

Installatie shortform Rodin.NET

Installatie shortform Rodin.NET Installatie shortform Rodin.NET A. Algemeen Met deze installatie beschrijving installeert U Rodin.NET op een PC werkstation (met Stand-alone database) Het installeren van Rodin.NET op een netwerk is mogelijk,

Nadere informatie

DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW:

DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: WinPOS Update DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 1-10-2009 1.0 M. Hermans B. Pirson Inleiding...3 Installatie update software (eenmalig)...4 Versie controle...4 Download Updater en installatie Updater...4

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

een kort stukje Spoor 1... Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren Bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid

een kort stukje Spoor 1... Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren Bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid ICT- ondersteuning voor zorgverstrekkers in de eerstelijnsgezondheidszorg een kort stukje Spoor 1... Doelstellingen ü ü ü ü Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren

Nadere informatie

MC04 MyCareNet parameters in Soft33 : Mode individueel

MC04 MyCareNet parameters in Soft33 : Mode individueel MC04 MyCareNet parameters in Soft33 : Mode individueel Ter herinnering, het programma moet zich minstens in de versie 6.1.5 bevinden De kaartlezer moet functioneel zijn en de certificaten moeten geregistreerd

Nadere informatie

Diensten noodverlichting

Diensten noodverlichting Diensten tot uw dienst Een waar u op kunt rekenen als het moet: een kwestie van onberispelijke kwaliteit. Niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook die van de inbedrijfstelling en het onderhoud

Nadere informatie

2014 2015 MediBridge ehealth Premium Services Pagina 1

2014 2015 MediBridge ehealth Premium Services Pagina 1 Algemene informatie on demand over de bestaande ehealth basisdiensten en de verschillende diensten met toegevoegde waarde, evenals andere ehealth initiatieven, hun functionaliteit, en hoe deze zich t.o.v.

Nadere informatie

Handleiding Job voor gebruikers

Handleiding Job voor gebruikers Handleiding Job voor gebruikers I Handleiding Job voor gebruikers Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Werking van de Job 2... 2 1.1 Wat is een job?... 2 1.2 Selecteer de personeelsdatabase... 3 1.3 Is de job gestart?...

Nadere informatie

Installatie KIMS Sales&Design 2014

Installatie KIMS Sales&Design 2014 Installatie KIMS Sales&Design 2014 Simar automatisering, mei 2014 Overzicht De installatie van KIMS Sales&Design bestaat uit de gecombineerde installatie van - KIMS 9.0 - SIMAR-Design FX De installatie

Nadere informatie

HUISREGELS COMPUTERGEBRUIK

HUISREGELS COMPUTERGEBRUIK Informatiebeveiliging NEN 7510 HUISREGELS COMPUTERGEBRUIK 2010 03-08-2010 Hoorn Inleiding In dit document wordt aangegeven welke huisregels binnen het gelden voor het gebruik van informatiesystemen, computers

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Het aangifteformulier van de Provinciebelasting op Bedrijven moet digitaal ondertekend worden. U kan hiervoor

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Self Install AS/Web. 3Installatie-

Self Install AS/Web. 3Installatie- Self Install AS/Web Deze handleiding begleidt u vlot doorheen de verschillende stappen van de installatie van AS/Web. Als u echter moeite heeft met bepaalde technische informatie raden wij u aan uw informaticus

Nadere informatie

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen?

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd voor een vast bedrag per maand

Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd voor een vast bedrag per maand PC-Score introduceert: DÉ TOTAALOPLOSSING VOOR ONDERNEMERS Storingsdienst, netwerkbeheer, antivirus, onderhoud en hulp op afstand. Veilig en snel! Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Fidura Enterprise. Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1

Fidura Enterprise. Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1 Fidura Enterprise Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. RANDVOORWAARDEN... 3 3. INSTALLATIE VAN DE SERVER... 3 3.1 INLEIDING... 3 3.2 GEGEVENS

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS Inleiding. Het komt vaak voor dat iemand thuis meer dan 1 computer heeft, bijvoorbeeld een desktop computer en een laptop. Denk maar eens aan de situatie dat

Nadere informatie

Installatie Document

Installatie Document Installatie Document Datum: 14-8-2012 Ontwerp: MKG Nederland B.V. Auteur: MKG Nederland B.V. Druk: Reerink B.V. MKG versie: V004021A00-01 2012, by MKG Nederland B.V. www.mkg.nl No parts of this book may

Nadere informatie

HANDLEIDING. Handleiding verbinding maken met AlexAndre Exact Globe via internet. VERSIE 1.3

HANDLEIDING. Handleiding verbinding maken met AlexAndre Exact Globe via internet. VERSIE 1.3 1. Let op! HANDLEIDING Handleiding verbinding maken met AlexAndre Exact Globe via internet. VERSIE 1.3 Wij adviseren u er altijd zorg voor te dragen dat uw PC up-to-date is. Verder kunnen wij een goede

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING

EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING Samenvatting Deze nota beschrijft hoe je als patiënt je toestemming kan geven of weigeren voor de elektronische uitwisseling van gezondheidsgegevens. EHealthConsent

Nadere informatie

ExpressShipper. Installatiehandleiding. Header. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 14

ExpressShipper. Installatiehandleiding. Header. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 14 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 14 1 Inleiding 3 2 Installatie 4 2.1 Downloaden van de software 4 2.2 Installatie 6 2.2.1 Single-User 6 2.2.2 Multi-User 9 2.2.2.1 Server 9 2.2.2.2

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

ICT-ondersteuning Eerste Lijn

ICT-ondersteuning Eerste Lijn ICT-ondersteuning Eerste Lijn Doelstellingen We willen de samenwerking en gegevensdeling in de gezondheidszorg aanmoedigen. We focussen op samenwerking en gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren, zonder

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.1-4.06.2019 4.06.2019 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie

Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011

Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011 Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011 Omschrijving Contracten Geometius biedt u de mogelijkheid om op diverse niveaus uw apparatuur door ons te laten onderhouden, en u te

Nadere informatie

Voorstelling LTD3. Infobrochure verpleegkundigen

Voorstelling LTD3. Infobrochure verpleegkundigen Infobrochure verpleegkundigen Voorstelling LTD3 Nationale tariferingdienst medische sector; Meer dan 25 jaar actief; Gelegen in Hasselt; Administratieve verwerking van zorgprestaties; Klanten: - huisartsen

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen INLEIDING Dit document bevat een overzicht van de meest voorkomende problemen tijdens het aanmelden bij Mijn HVW-dossier. Staat uw probleem of vraag

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen Inhoud 1. INSTALLATIE... 3 Welke software heeft u nodig?... 4 Uw installatie testen... 4 2. VRAGEN EN PROBLEMEN... 5 Federaal burgertoken... 6 Nieuwe

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE 2007 (WINDOWS - WORD EN EXCEL) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Kant en klare HANDLEIDING voor u als klant om uw alarmsysteem te kunnen registreren bij het meldpunt

Kant en klare HANDLEIDING voor u als klant om uw alarmsysteem te kunnen registreren bij het meldpunt Kant en klare HANDLEIDING voor u als klant om uw alarmsysteem te kunnen registreren bij het meldpunt Beste klant, Iedere aangifte van een elektronisch alarmsysteem, dat niet is aangesloten op een meldkamer,

Nadere informatie

ehealth, voorbereiding

ehealth, voorbereiding ehealth, voorbereiding Pagina 2 van 8 Inhoudsopgave Voorbereidende stappen....3 A. Installatie van het e-id Belgium programma....3 B. Aanvragen van uw certificaat....4 B.1 Invoering van de certificaataanvraag....5

Nadere informatie

Wijzigingen in Soft33

Wijzigingen in Soft33 Wijzigingen in Soft33 Hier vindt u per versie de voornaamste wijzigingen en correcties aangebracht aan de software Soft33 sinds de versie 6.0.0. 1. Versie 6.5.6 Zorgenplan : aanpassing van het formulier

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Inleiding tot de updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 20

Nadere informatie

Verder kunt u per dienst zien wat de contractduur is incl. eventuele opzegtermijn en op wat voor wijze Freez.it de dienst standaard factureert.

Verder kunt u per dienst zien wat de contractduur is incl. eventuele opzegtermijn en op wat voor wijze Freez.it de dienst standaard factureert. Voorwaarden Freez.it diensten per 01/01/2014 Freez.it levert een groot scala qua ICT diensten. Alle diensten bevatten een bepaald servicecomponent. Werkzaamheden die binnen deze servicescope vallen worden

Nadere informatie

Handleiding Update PM-Record 8 naar 9

Handleiding Update PM-Record 8 naar 9 Handleiding Update PM-Record 8 naar 9 Pro Management biedt de nieuwe versie van een totaaloplossing aan Voor alle kantoorprocessen, behalve de boekhouding en salarisverwerkingen, beschikt u over een geïntegreerde

Nadere informatie

Backup 2000. Dit wil zeggen dat u flexigar afsluit met de database van firma 1, en daarvoor de backup start.

Backup 2000. Dit wil zeggen dat u flexigar afsluit met de database van firma 1, en daarvoor de backup start. Backup 2000 Het doel van een backup Het nemen van een backup, of kopie, van uw database van flexigar is zeer belangrijk. Wij raden aan dit op zeer regelmatige basis te doen, zowel op harde schijf, maar

Nadere informatie

Automatisch dagelijks een backup laten maken volgens ingestelde tijdstip of bij het opstarten van de computer.

Automatisch dagelijks een backup laten maken volgens ingestelde tijdstip of bij het opstarten van de computer. Handmatig een backup maken. Automatisch dagelijks een backup laten maken volgens ingestelde tijdstip of bij het opstarten van de computer. Backup laten maken op interne of externe locatie naar keuze. Backup(s)

Nadere informatie

EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards

EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards 2 NEDERLANDS EW1051 USB Kaartlezer voor Smartcards Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Ewent! Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voor de behandelende agenten UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG

Voor de behandelende agenten UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG Voor de behandelende agenten UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST IRISbox is een dienst van het CIBG www.cibg.be PRESENTATIE Uw elektronisch loket IRISbox is een elektronisch loket

Nadere informatie

JunkersControl CT 100. Eenvoudig. Intelligent.

JunkersControl CT 100. Eenvoudig. Intelligent. JunkersControl CT 100 Eenvoudig. Intelligent. Handset niet inbegrepen. JunkersControl CT 100 De JunkersControl CT100 is de eerste van een nieuwe generatie Junkers-regelingen. De JunkersControl is een slimme,

Nadere informatie

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

Rotekst 1.4. Upgrade RoTekst en RoTekstbeheer. Versie: 1.3.x naar 1.4. Dé specialist in ruimtelijke informatievoorziening

Rotekst 1.4. Upgrade RoTekst en RoTekstbeheer. Versie: 1.3.x naar 1.4. Dé specialist in ruimtelijke informatievoorziening 1.4 Upgrade RoTekst en RoTekstbeheer. Versie: 1.3.x naar 1.4 Crotec bv Parallelweg 21 5223 AL s-hertogenbosch Postbus 2447 5202 CK s-hertogenbosch Rotekst T 073523 3950 F 073523 3998 www.crotec.nl info@crotec.nl

Nadere informatie

Starten met het Vitalink medicatieschema

Starten met het Vitalink medicatieschema Starten met het Vitalink medicatieschema ICT-ondersteuner 14 oktober 2015 - Halle 1 Agenda Kennismaking Wat is Vitalink en hoever staan we? Opzet van dit Vitalink Clusters project (met ondersteuning van

Nadere informatie

OVERZICHT AANBOD EID-KAARTLEZERS

OVERZICHT AANBOD EID-KAARTLEZERS OVERZICHT AANBOD EID-KAARTLEZERS 1 KAARTLEZER ZONDER EXTERN KLAVIER Deze eid-kaartlezers zijn eenvoudige toestellen waarmee u de publieke informatie uit de identiteitskaart kunt ophalen en deze informatie

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1

INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1 INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1 2015 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 20/12/ 13 Doel van de handleiding Via deze handleiding wordt u geholpen om op het Mestbankloket in te loggen en krijgt u tips om eventuele problemen met het inloggen

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Handleiding VZN HUB zorgverlener portaal

Handleiding VZN HUB zorgverlener portaal 1 Handleiding VZN HUB zorgverlener portaal Voorwoord Deze korte handleiding beschijft het inloggen en navigeren in het VZN zorgverlener portaal vanaf een Windows-pc. Het portaal gebruiken vanuit Apple

Nadere informatie

Uw slapende rekeningen niet vergeten?

Uw slapende rekeningen niet vergeten? Uw slapende rekeningen niet vergeten? www.slapenderekeningen.be Deposito- en Consignatiekas Administratie van de Thesaurie.be Moet u wakker liggen van uw slapende rekeningen? Helemaal niet, want wij helpen

Nadere informatie

Installatie SoftN - MyCareNet

Installatie SoftN - MyCareNet Installatie SoftN - MyCareNet Inhoud Voor je start met de installatie... 2 Installatie SoftN - MyCareNet... 2 Configuratie SoftN - MyCareNet... 4 Eerste gebruik... 4 Instellingen scherm... 5 Dataprovider...

Nadere informatie