Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?"

Transcriptie

1 Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen? A. De verschillende stappen die je moet doorlopen B. Met e-id C. Met paswoord (mandaat) D. Tekenen met smartphone en tablet 4. Veelgestelde vragen 1. Vooraf In januari 2016 schakelen we over naar een nieuw systeem van elektronisch tekenen dat ontwikkeld werd door Federgon ( voor meerdere uitzendbureaus. Om alles vlot te laten verlopen, moet je eenmaal een Admin-box-account aanmaken. Je krijgt hiervoor een als je eerste contract klaarstaat. 2. Wat heb je nodig? Besturingssoftware: Windows Linux Apple OS Browser (zorg voor een recente versie): Internet Explorer Firefox Chrome Google Safari Edge

2 Werkt en ondersteunt alle functionaliteiten van onze site en het ondertekenen van documenten Werkt maar ondersteunt niet alle functionaliteiten van onze site en het ondertekenen van documenten Windows 10? Gebruik dan NIET de standaarbrowser Edge Windows 10 gebruikt Edge als browser, maar die werkt voorlopig niet voor het ondertekenen van overeenkomsten. Gelukkig kun je binnen Windows 10 ook met Internet Explorer werken.

3 Kaartlezer Om je documenten elektronisch te tekenen, heb je een kaartlezer nodig. - Ingebouwde kaartlezer Er zijn laptops en pc s met ingebouwde e-id kaartlezer. Kijk na of je beschikt over de meest recente en correcte stuurprogramma s voor je kaartlezer. Je kan op het internet vinden welke stuurprogramma s (drivers) voor jouw lezer de meest recente zijn. Stop de kaart correct in de kaartlezer - Externe kaartlezer Als je een externe kaartlezer gebruikt, zorg er dan voor dat je de kaartlezer correct aansluit

4 de kaart correct in de kaartlezer steekt beschikt over de correcte en recentste stuurprogramma s (drivers) voor je kaartlezer Je kan op het internet vinden welke stuurprogramma s (drivers) voor jouw lezer de meest recente zijn. Java (applet/plug-in) De Java-applet moet op je pc geïnstalleerd zijn om overeenkomsten te kunnen tekenen. Bij de meeste computers is die standaard geïnstalleerd en hoef je niets te doen. Is je computer wat ouder, heb je hem al even niet gebruikt of installeer je niet automatisch updates, dan beschik je mogelijk niet over de recentste Java-versie. Je kunt die dan alsnog gemakkelijk downloaden: NL- Ondertekenen lukt niet in Chrome? Probeer Internet Explorer! De werking van Java met plug-ins kan problemen geven in Chrome, zodat het ondertekenen niet lukt. Gebruik in dat geval Internet Explorer. Wat kan er fout lopen? e-id - kaart (en certificaten) - geldigheid Elke e-id kaart heeft een einddatum, na deze datum is de kaart vervallen en niet meer geldig. Het is dan niet meer mogelijk om documenten te ondertekenen. Op de kaart staan bovendien 2 certificaten die ook een geldigheidsdatum hebben. Beide certificaten moeten nog geldig zijn om te kunnen tekenen. Hoe de vervaldata verifiëren? - Van de kaart: de vervaldatum kun je aflezen op de kaart - Van de certificaten: via een e-viewer op je pc

5 Nog geen viewer geïnstalleerd? Via deze link kun je er één downloaden: NL - FR Authentication 2 Signature Opgelet! Je kunt niet tekenen met een kaart die je hebt aangegeven als gestolen of verloren. e-id-kaart tekenen of niet Nationaliteit Je kunt een arbeidsovereenkomst tekenen indien je beschikt over een eid met een geldig handtekeningcertificaat. In de praktijk betekent dit dat je zowel met een Belgische eid als met de elektronische vreemdelingenkaart (E H) kunt tekenen. Meer info? Leeftijd: - Ben je jonger dan 18, dan kun je niet elektronisch tekenen. Je Signature certificaat is nog niet geldig of actief. - Ben je wel al 18, dan kun je elektronisch tekenen.

6 Opgelet Ontving je je e-id-kaart voor je 18de verjaardag, dan is je Signature certificaat nog niet actief. Je kunt hiervoor terecht op je gemeentehuis. e-id chip Op de e-id-kaart zit een chip. Bij sommige reeksen van kaarten werkt deze chip niet optimaal. Het gebeurt ook dat de chip beschadigd raakt of niet helemaal correct opgeladen is. Voor al deze gevallen kun je terecht bij je gemeentehuis. meer info? Signature certificate en 18 jaar NL : FR : FAQ NL FR mybelgium.be NL - FR-

7 3. Arbeidsovereenkomsten ondertekenen: de nieuwe werkwijze Hieronder zie je in een oogopslag de verschillende stappen om een overeenkomst te ondertekenen. 1. Meld je aan bij my Randstad 2. Ga naar het tabblad mijn documenten 3. Ga naar de te tekenen 4. Kies een overeenkomst om te ondertekenen 5. Lees de overeenkomst (scroll tot helemaal onderaan!) 6. Kies een methode om te tekenen Ondertekenen met eid Ondertekenen met paswoord 7a. Klik op de knop Onderteken met eid 8a. Stop de eid-kaart in de lezer & bevestig 9a. Geef de PIN-code v.d. identiteitskaart in 10a. Bevestiging 7b. Klik op knop Onderteken met paswoord enkel eerste keer: 8b. Maak een mandaat en paswoord aan 9b. Onderteken het mandaat 10b. Bevestiging volgende keren : 7b > 10b (als je je paswoord al hebt) 11b. Geef het mandaat-paswoord in om te tekenen 12b. Bevestiging Overeenkomsten tekenen met eid en een mandaat aanmaken voor een paswoord (LTP) moet je op een pc doen. Je moet namelijk een e-id-lezer kunnen aansluiten. Als je eenmaal een mandaat-paswoord hebt aangemaakt, kun je hiermee overeenkomsten tekenen op een tablet of smartphone.

8 1. Meld je aan bij my Randstad Meld je aan bij my Randstad. 2. Ga naar het tabblad documenten Ga via het menu naar het tabblad mijn documenten. Hier krijg je een overzicht van je overeenkomsten te zien, maar je kunt ze van hieruit alleen raadplegen, niet ondertekenen. 3. Ga naar de te tekenen overeenkomsten Klik in het menu links op Te tekenen. Zo kom je in het scherm van waaruit je je overeenkomsten kunt tekenen.

9 4. Kies een overeenkomst om te ondertekenen Om een overeenkomst te ondertekenen, klik je op het potloodje naast de overeenkomst. Je kunt hier filteren op datum. Standaard zullen de oudste overeenkomsten bovenaan de lijst staan. 5. Lees de overeenkomst (scroll tot helemaal onderaan!) In het volgende scherm zie je de instructies om het contract te tekenen; daaronder 2 knoppen, die nog niet actief zijn; daaronder je overeenkomst. Je moet eerst de overeenkomst helemaal lezen voor je deze kunt tekenen. Pas als je tot helemaal onderaan gescrolld bent, worden de knoppen om te tekenen actief. Let op: er zijn 2 scrollbalken: één voor het venster van my Randstad één voor de overeenkomst. Deze scrollbar moet je helemaal beneden zetten.

10 Scrollbar van het my Randstad -scherm. Scroll naar beneden om de overeenkomst te zien. Knoppen (nog niet actief) Scrollbar van de overeenkomst. Deze moet helemaal onderaan staan om de onderteken-knoppen te activeren.

11 Knoppen actief De knoppen zijn nu actief. 6. Kies een methode om te tekenen Je kunt kiezen uit twee ondertekenmethodes: 1. Ondertekenen met eid 2. Ondertekenen met paswoord We illustreren eerst METHODE 1 (ondertekenen met eid) Voor de uitleg over METHODE 2 (ondertekenen met paswoord)

12 Ondertekenen met eid 7a. Klik op de knop Onderteken met eid Klik op de knop 8a. Stop je identiteitskaart in de lezer en bevestig Het volgende scherm vraagt je om je identiteitskaart in de lezer te stoppen. Doe dit en klik vervolgens op de knop OK ik ben klaar. Mogelijk verschijnen er enkele popup-meldingen zoals hier beschreven staat. Klik dan op run en ga verder.

13 9a. Geef de PIN-code van de identiteitskaart in Als de lezer je kaart correct kan lezen, verschijnt het schermpje dat je hieronder ziet. Geef nu de PIN-code van je identiteitskaart in (= de code die je hebt ontvangen van de gemeente, en die je mogelijk zelf aangepast hebt) en klik op OK (knop wordt actief als je de PIN invult). 10a. Bevestiging Er verschijnt een bevestiging dat de overeenkomst correct ondertekend werd.

14 Ondertekenen met paswoord In plaats van elke keer de procedure met je eid te doorlopen, kun je ook een mandaat aanmaken voor een LTP (Long Time Password). Je creëert dan zelf een paswoord waarmee je nadien overeenkomsten kunt tekenen zonder dat je je identiteitskaart nog nodig hebt. Om het mandaat aan te maken heb je wel nog je eid-kaart en kaartlezer nodig, dit moet dus op een pc gebeuren! Hieronder volgt de procedure voor als je de eerste keer met een paswoord wil tekenen, en omvat dus ook het aanmaken van het mandaat/paswoord (stappen 8b - 10b). Eens je je paswoord hebt, kun je de volgende keren meteen van stap 7b naar stap 11b gaan. (Stap 1 tot 6 zijn hetzelfde als bij het tekenen met eid). 7b. Klik op de knop Onderteken met paswoord Klik op de de knop De eerste keer dat je kiest voor ondertekenen met paswoord, moet je de mandate wizard opstarten (je moet namelijk je mandaat en paswoord nog aanmaken). 8b. Maak een mandaat (en paswoord) aan Het eerste scherm legt uit wat een mandaat is. Klik op next (of volgende).

15 Vul in het volgende scherm de gevraagde gegevens in Kies een paswoord dat je ook gemakkelijk op een gsm kunt ingeven en onthoud het goed of bewaar het veilig. Dit is namelijk het paswoord waarmee je later je overeenkomsten zal ondertekenen. Klik op Next. Je komt dan in een scherm Sign your mandate (onderteken mandaat) terecht. 9b. Onderteken het mandaat (met eid) Onderaan in het scherm Sign mandate zie je het document van je mandaat: Klik op Sign om je mandaat te ondertekenen met je eid. Het volgende scherm vraagt je om je identiteitskaart in de lezer te stoppen. Doe dit en klik dan op de knop OK ik ben klaar.

16 Mogelijk verschijnen er enkele popup-meldingen zoals beschreven staat in het scherm. Klik dan op run en ga verder Als de lezer je kaart correct kan lezen, verschijnt het schermpje dat je hieronder ziet. Geef nu de PIN-code van je identiteitskaart in (dat is een code die je hebt ontvangen van de gemeente, en die je mogelijk zelf nadien aangepast hebt) en klik op OK (de knop OK wordt actief als je een PIN invult). 10b. Bevestiging Vervolgens krijg je een bevestiging te zien dat het mandaat ondertekend werd.

17 Met deze knop kun je terug naar je overeenkomst gaan om deze te ondertekenen Vanaf nu kun je met je zelfgekozen paswoord overeenkomsten ondertekenen! 11b. Geef het mandaat-paswoord in om te ondertekenen Als je nu de knop Onderteken met paswoord gebruikt, verschijnt een schermpje waarin je je paswoord moet ingeven (= het paswoord dat je gekozen hebt toen je je mandaat aanmaakte). Tik je paswoord in en klik vervolgens op de knop Teken met eigen paswoord.

18 12b. Bevestiging Het volgende scherm bevestigt dat je de overeenkomst hebt ondertekend: Nog wat info over het mandaat en het Long Time Password (LTP) Mandaat-paswoord vergeten? Als je het paswoord dat bij je mandaat hoort vergeten bent, kun je dit niet met een paswoord vergeten -knop weer opvragen. Je moet dan een nieuw mandaat aanmaken, waarbij je een nieuw paswoord kiest. Een jaar geldig Een mandaat-paswoord is een jaar geldig. Is de vervaldatum verstreken, dan moet je een nieuw mandaat aanmaken en een nieuw paswoord kiezen. Hoe een nieuw mandaat aanmaken? Een nieuw mandaat aanmaken kun je met de link Hernieuw mandaat in het scherm waar je anders met je mandaat-paswoord tekent.

19 Arbeidsovereenkomsten ondertekenen op een tablet of smartphone Dankzij het mandaat voor een LTP (Long Time Password) kun je nu ook op een tablet of smartphone gemakkelijk arbeidsovereenkomsten ondertekenen. Het mandaat (en paswoord) aanmaken moet je wel op een pc doen. Hiervoor heb je namelijk je eid nodig. Zodra je mandaat aangemaakt is - en je dus een mandaat-paswoord hebt - kun je op je tablet/smartphone overeenkomsten tekenen. Dit gebeurt niet met een app maar op de mobiele website (m.randstad.be). Werkwijze: 1. Meld je aan op my Randstad 2. Ga naar de te tekenen arbeidsovereenkomsten 3. Tik op de knop Tekenen bij de gewenste overeenkomst 4. Scroll door de overeenkomst (tot helemaal onderaan!) 5. Tik op de knop Onderteken met paswoord 6. Vul je mandaat-paswoord in 7. Bevestiging 1. Meld je aan op my Randstad Meld je aan zoals gebruikelijk. 2. Ga naar de te tekenen overeenkomsten 3. Tik op de knop Tekenen bij de gewenste overeenkomst Tik de knop Tekenen aan om naar de lijst met overeenkomsten te gaan. Je kunt hier overeenkomsten filteren op datum of status. De oudste overeenkomsten staan standaard bovenaan. Tik de knop Tekenen aan bij de overeenkomst die je wenst te tekenen.

20 4. Scroll door de overeenkomst 5. Tik op de knop Onderteken met paswoord Knoppen wel actief Knoppen nog niet actief Scroll tot helemaal onderaan de overeenkomst om de knoppen voor het ondertekenen actief te maken. Let op: er zijn verschillende scrollbalken, zowel horizontaal als verticaal. Je moet tot helemaal op het einde van je document scrollen om de knoppen actief te maken. Tik op de knop Onderteken met paswoord. 6. Vul je mandaat-paswoord in 7. Bevestiging Vul je mandaat-paswoord in en tik op Je krijgt een bevestiging te zien

21 de knop Teken met eigen paswoord. dat het contract getekend is. 4. Veelgestelde vragen Het lukt niet om een dringende overeenkomst elektronisch getekend te krijgen. Als het niet lukt om documenten elektronisch te tekenen, kun je de contracten zelf thuis afdrukken en ondertekenen. Ik krijg een foutmelding dat een overeenkomst niet kan worden ondertekend. De volgende foutmelding verschijnt: De overeenkomst is al ondertekend, werd geannuleerd of is niet meer geldig. De volgende foutmelding verschijnt bij het inlezen van de eid-kaart in de lezer (stap 8a in de handleiding). Als je deze melding ziet, mag je op run klikken en verder gaan. Mogelijk krijg je meerdere keren een dergelijke melding. Moet ik elke keer dezelfde methode gebruiken om mijn overeenkomsten te ondertekenen? Nee, je kunt per overeenkomst kiezen welke methode je wilt gebruiken. Ik slaag er niet in om een mandaat aan te maken op mijn Mac. Op een Mac werkt dit niet goed. Een mandaat aanmaken hoef je gelukkig slechts eenmaal te doen. Maak het mandaat aan op een pc van een huisgenoot, vriend, en je kunt nadien met je paswoord werken. Ik krijg op mijn smartphone een foutmelding dat de toepassing niet werkt.

22 Op smartphones kan de volgende foutmelding verschijnen. Gebruik een andere browser.

makkelijk, snel en veilig je arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen handleiding

makkelijk, snel en veilig je arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen handleiding makkelijk, snel en veilig je arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen handleiding 1 Inhoudstafel 1. waarover gaat het?... 3 2. de procedure in een notendop... 3 3. ondertekenen zonder eid... 3 Wat

Nadere informatie

makkelijk, veilig en snel je arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen

makkelijk, veilig en snel je arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen makkelijk, veilig en snel je arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen snelgids eenvoudige procedure zonder eid in een paar tellen geregeld met enkel je smartphone Tempo-Team maakt je de administratieve

Nadere informatie

Is het je eerste elektronische contract, klik dan op Activeer Adminbox. Heb je reeds een account, klik dan op Log Aan en ga verder vanaf stap 3.

Is het je eerste elektronische contract, klik dan op Activeer Adminbox. Heb je reeds een account, klik dan op Log Aan en ga verder vanaf stap 3. Je contract elektronisch ondertekenen met InterimSign Vanaf 1 oktober 2016 is het elektronisch handtekenen van een uitzendcontract tot leven geroepen. Hierbij kan je zowel met een eid of een zelfgekozen

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

VANAF 1/10/2016: Onderteken al jouw uitzendcontracten ONLINE

VANAF 1/10/2016: Onderteken al jouw uitzendcontracten ONLINE VANAF 1/10/2016: Onderteken al jouw uitzendcontracten ONLINE Wat? Vanaf 01/10/2016 kan je al jouw uitzendcontracten online ondertekenen. Vanaf dan zal je dus een mailtje of smsje ontvangen met het bericht

Nadere informatie

Handleiding voor het digitaal tekenen van huurcontracten bij UGent

Handleiding voor het digitaal tekenen van huurcontracten bij UGent Handleiding voor het digitaal tekenen van huurcontracten bij UGent Inleiding Ondersteunde systemen Stap 1: noodzakelijke software installeren Stuurprogramma installeren van je eid reader Stap 2: Testen

Nadere informatie

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Wat is het? itsme is een app die toelaat om op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen. Overal

Nadere informatie

JE CONTRACT ELEKTRONISCH ONDERTEKENEN MET INTERIMSIGN

JE CONTRACT ELEKTRONISCH ONDERTEKENEN MET INTERIMSIGN JE CONTRACT ELEKTRONISCH ONDERTEKENEN MET INTERIMSIGN STAP 1: ACTIVATIEMAIL Vanaf 1 oktober 2016 ontvang je een e-mail met het bericht dat er een contract klaarstaat ter ondertekening. Is het je eerste

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 20/12/ 13 Doel van de handleiding Via deze handleiding wordt u geholpen om op het Mestbankloket in te loggen en krijgt u tips om eventuele problemen met het inloggen

Nadere informatie

Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox

Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox De ebox is een beveiligde elektronische brievenbus. Alleen jij kan erin kijken.

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 11/09/2015 Doel van de handleiding Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie juni 2014.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 16/06//2014 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) ACROBAT PROFESSIONAL (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge eventuele

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen Inhoud 1. INSTALLATIE... 3 Welke software heeft u nodig?... 4 Uw installatie testen... 4 2. VRAGEN EN PROBLEMEN... 5 Federaal burgertoken... 6 Nieuwe

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE 2007 (WINDOWS - WORD EN EXCEL) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

1. Mijn Ell@-toestel werkt niet

1. Mijn Ell@-toestel werkt niet Ell@: Veelgestelde vragen en antwoorden v3.0 Inhoudstafel 1. Mijn Ell@-toestel werkt niet... 2 1.1. Aan/uit-toets werkt niet... 2 1.2. E-id-kaart verzorgende wordt ingestoken, maar je toestel geeft aan

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

FAQ overschakeling naar TCP/IP

FAQ overschakeling naar TCP/IP Handleiding FAQ overschakeling naar TCP/IP Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

elektronische handtekening veelgestelde vragen

elektronische handtekening veelgestelde vragen Inhoudstafel 1. Algemene principes... 2 1.1. Wat heb ik nodig om elektronisch te kunnen ondertekenen?... 2 1.2. Welke software heb ik nodig om elektronisch te kunnen ondertekenen?... 2 1.3. Hoe kan ik

Nadere informatie

ELEKTRONISCHE VERKIEZINGEN

ELEKTRONISCHE VERKIEZINGEN ELEKTRONISCHE VERKIEZINGEN Handleiding Artsen Koninklijk besluit van 28 december 1972 tot vaststelling van de regelen betreffende de verkiezing van de leden van de provinciale raden, de raden van beroep

Nadere informatie

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET www.vlm.be INHOUD Handleiding aanmelden op het Mestbankloket... 3 1 Hoe vindt u het Mestbankloket?... 3 2 Verschillende manieren om u aan te melden... 4 2.1 U

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET

HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET DOEL VAN DE HANDLEIDING Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij het aanmelden,

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN FIREFOX

DE IDENTITEITSKAART EN FIREFOX DE IDENTITEITSKAART EN FIREFOX Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die met een elektronische identiteitskaart toegang willen verkrijgen tot beveiligde web sites. In deze handleiding leggen we je

Nadere informatie

Citrix Gebruikersgids

Citrix Gebruikersgids PROCEDURE Versie: 2.0 Versiedatum: 28/07/2015 Laatste revisiedatum: 28/07/2015 Volgende revisiedatum: 28/04/2018 Vervaldatum: 28/07/2018 Titel: Citrix Gebruikersgids Toepassingsgebied: [Toepassingsgebied]

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Het aangifteformulier van de Provinciebelasting op Bedrijven moet digitaal ondertekend worden. U kan hiervoor

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Mocht u niet zeker zijn of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen of u ondervindt

Nadere informatie

Ell@: Veelgestelde vragen en antwoorden v6.0

Ell@: Veelgestelde vragen en antwoorden v6.0 Ell@: Veelgestelde vragen en antwoorden v6.0 Inhoudstafel 1. Mijn Ell@-toestel werkt niet... 3 1.1. Aan/uit-toets werkt niet/ het scherm blijft leeg... 3 1.2. E-id-kaart verzorgende wordt ingestoken, maar

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen INLEIDING Dit document bevat een overzicht van de meest voorkomende problemen tijdens het aanmelden bij Mijn HVW-dossier. Staat uw probleem of vraag

Nadere informatie

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in AdmInbox Installatie Scan Plug-in Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

CoZo handleiding. voor de mobiele arts

CoZo handleiding. voor de mobiele arts CoZo handleiding voor de mobiele arts Inhoud Vooraleer je de CoZo app kan gebruiken... 3 Je bent als arts geregistreerd op CoZo.... 3 Je leest expliciet je e-id in ná succesvol aanloggen op het beveiligd

Nadere informatie

RIZIV INAMI. eid Gebruikersgids voor PC

RIZIV INAMI. eid Gebruikersgids voor PC RIZIV INAMI eid Gebruikersgids voor PC 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie van de eid Middleware... 3 2.1 Stap 1... 3 2.2 Stap 2... 4 2.3 Stap 3... 4 3. Configuratie van uw browser... 4 3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Juni 2015 Te doorlopen stappen Inloggen Starten in BIZTAX Aangiften zoeken en openen Een nieuwe aangifte beginnen Een aangifte invullen Een

Nadere informatie

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Uniek verslag Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Version 1 1 Inhoudstafel Inhoudstafel...2 Inleiding...3 Webbrowsers...4 Verbinding maken met de toepassing...5 Formulier overeenkomst...12

Nadere informatie

E-Signing Starten met Adminbox

E-Signing Starten met Adminbox E-Signing Starten met Adminbox 1. Adminbox... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1.1. Algemeen... 3 2. Adminbox activeren via mail... 4 3. Adminbox activeren via SMS... 5 4. Wegwijs met Adminbox... 6

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE OUTLOOK 2007 (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN INTERNET EXPLORER

DE IDENTITEITSKAART EN INTERNET EXPLORER DE IDENTITEITSKAART EN INTERNET EXPLORER Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die met een elektronische identiteitskaart toegang willen verkrijgen tot beveiligde web sites. In deze handleiding leggen

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie december 2015.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 17/12//2015 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Handleiding Leveranciersportaal

Handleiding Leveranciersportaal ArcelorMittal Belgium Handleiding Leveranciersportaal 1. INHOUDSTAFEL 1. Inhoudstafel... 1 2. Benodigde instellingen voor gebruik portaal... 1 2.1. JavaScript... 1 2.2. Silverlight... 2 2.3. Browser...

Nadere informatie

Starten met Adminbox 1

Starten met Adminbox 1 Starten met Adminbox 1 1. Adminbox... 3 1.1. Algemeen... 3 2. Adminbox activeren via mail... 4 3. Adminbox activeren via sms... 5 4. Wegwijs met Adminbox... 6 4.1. Documenten... 6 4.2. Gegevens aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

INTERIMSIGN EEN VRAAG? EEN PROBLEEM?

INTERIMSIGN EEN VRAAG? EEN PROBLEEM? WAAROM? DAAROM! EENVOUD De voorgestelde ondertekenoplossing is eenvoudig te gebruiken. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u uw handtekening plaatsen door middel van uw elektronische identiteitskaart of een

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven MyCareNet in Pharmawin 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven Handleiding : Nr revisie handleiding: 3 Datum: 2 May 2013 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon, fax en e-mail:

Nadere informatie

CoZo handleiding. voor de huisarts

CoZo handleiding. voor de huisarts CoZo handleiding voor de huisarts Inhoud 3 2 Start!... Hoe kan ik (i.v.m. patiënten) Een overzicht van mijn patiënten zien.... 3 Een nieuwe patiënt registreren.... 4 Een therapeutische relatie delen met

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding Oudermodule i-school

Handleiding Oudermodule i-school Handleiding Oudermodule i-school 1. Hoe log ik in? Open internet vanuit je internetbrowser (internet explorer, google chrome, safari, firefox, opera, ) Typ in de adresbalk: www.i-school.be/login Je krijgt

Nadere informatie

EASY BANKING BUSINESS. De bank voor een wereld in verandering

EASY BANKING BUSINESS. De bank voor een wereld in verandering EASY BANKING BUSINESSINSTALLATIE OP WINDOWS EASY BANKING BUSINESS De bank voor een wereld in verandering 5 STAPPENPLAN 6 STAP 1: KIJK UW SYSTEEMVEREISTEN NA 9 STAP 2: INSTALLEER DE KAARTLEZER 10 STAP 3:

Nadere informatie

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Inleiding... 3 2 Webcam en microfoon gebruiken... 3 3 Uitnodiging per e-mail... 5 4 Installatie Skype

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte indienen ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT

Stapsgewijs een aangifte indienen ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT Stapsgewijs een aangifte indienen 2016 Te doorlopen stappen A. Toegang tot Biztax B. Inloggen C. Starten in BIZTAX D. Aangiften zoeken en openen E. Een nieuwe aangifte beginnen F. Een aangifte indienen

Nadere informatie

STAPSGEWIJS EEN AANGIFTE INDIENEN (RPB, VENB EN BNI/VEN) 2018

STAPSGEWIJS EEN AANGIFTE INDIENEN (RPB, VENB EN BNI/VEN) 2018 STAPSGEWIJS EEN AANGIFTE INDIENEN (RPB, VENB EN BNI/VEN) 2018 TE DOORLOPEN STAPPEN A. Toegang tot Biztax B. Inloggen C. Starten in BIZTAX D. Aangiften zoeken en openen E. Een nieuwe aangifte beginnen F.

Nadere informatie

Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding

Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding Inhoudsopgave 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 TABLET... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE...

Nadere informatie

De elektronische identiteitskaart (eid): installatiehandleiding voor Windows

De elektronische identiteitskaart (eid): installatiehandleiding voor Windows De elektronische identiteitskaart (eid): installatiehandleiding voor Windows versie 2.0 NL Disclaimer De Nationale Bank van België is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Handleiding. Aan de slag met open courses

Handleiding. Aan de slag met open courses Handleiding Aan de slag met open courses 1 1. Toegang tot een open course regelen Alle open courses staan in N@Tschool!, de elektronische leeromgeving (ELO) van Windesheim. Om toegang te krijgen tot een

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE RECORD BANK RECORD BANK MOBILE 1 1. INLEIDING Hebt u een iphone of ipad, een Android smartphone of tablet? Dan bankiert u waar u maar wilt, met de Record Bank Mobile app. Superhandig en volledig gratis!

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow

Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Support... 3 3. Tablet... 4 4. Inloggen... 5 4.1. Inloggen voor beroeps... 5 4.2. Inloggen voor vrijwilligers... 6 5. Wespenmeldingen-app...

Nadere informatie

Postkantoor in outlook!

Postkantoor in outlook! Postkantoor in outlook! Koppel het postkantoor in outlook en hoef niet telkens in te loggen om briefjes te bekijken. Wanneer je Microsoft Outlook op je pc hebt (vanaf versie 2013 kan dit), kan je ons postkantoor

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte indienen (RPB, VenB en BNI/Ven) ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT

Stapsgewijs een aangifte indienen (RPB, VenB en BNI/Ven) ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT Stapsgewijs een aangifte indienen (RPB, VenB en BNI/Ven) 2017 Te doorlopen stappen A. Toegang tot Biztax B. Inloggen C. Starten in BIZTAX D. Aangiften zoeken en openen E. Een nieuwe aangifte beginnen F.

Nadere informatie

Handleiding Account aanmaken en koppelen aan lidnummer Basketbal Vlaanderen

Handleiding Account aanmaken en koppelen aan lidnummer Basketbal Vlaanderen Handleiding Account aanmaken en koppelen aan lidnummer Basketbal Vlaanderen Inleiding: Je moet een account aanmaken en die koppelen aan je lidnummer. Dat laatste zal je moeten inbrengen bij het maken van

Nadere informatie

Online overstappen van Isabel Business Suite 5.0 naar Isabel 6. Versie 2.2

Online overstappen van Isabel Business Suite 5.0 naar Isabel 6. Versie 2.2 Online overstappen van Isabel Business Suite 5.0 naar Isabel 6 Versie 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Isabel 6 bestellen... 3 2.1 Wat hebt u nodig?... 3 2.2 Bestellen... 4 3 Isabel 6 Secure Signing

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Handleiding. Bestellen lesmodule met een vouchercode

Handleiding. Bestellen lesmodule met een vouchercode Handleiding Bestellen lesmodule met een vouchercode 1 1. Ga naar de webshop van Windesheim Ga naar: http://opencourses.windesheim.nl 2. Inlogaccount aanmaken 1. Klik op de link Inloggen en daarna op de

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP

TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP Wie wil aanmelden met een eenmalige beveiligingscode via mobiele app moet volgende stappen doorlopen: 1) Activeer in

Nadere informatie

BelfiusWeb. Elektronisch bankieren en gegevens uitwisselen in een handomdraai

BelfiusWeb. Elektronisch bankieren en gegevens uitwisselen in een handomdraai BelfiusWeb Elektronisch bankieren en gegevens uitwisselen in een handomdraai Verantwoordelijke uitgever: Dirk Smet, Belfius Bank NV, Pachecolaan 44, 1000 Brussel IBAN BE23 0529 0064 6991 BIC GKCCBEBB RPR

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Computer instellen voor de e-services

Computer instellen voor de e-services Computer instellen voor de e-services Inhoud 1. eid software installeren... 2 2. Java installeren... 4 3. Toelichting Internet Explorer / Mozilla Firefox... 5 4. Internet Explorer instellen... 6 a. Vertrouwde

Nadere informatie

Subsidiewebsite. 1. Toegang tot de subsidiewebsite

Subsidiewebsite. 1. Toegang tot de subsidiewebsite Subsidiewebsite 1. Toegang tot de subsidiewebsite Om toegang tot de subsidiewebsite te krijgen, zijn er drie beveiligde manieren: via de elektronische identiteitskaart, via een burgertoken of via de app

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 08-06-2015 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Installatie View Client... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 6 Verbinden met de werkplek... 8 Fouten

Nadere informatie

eid middleware v2.6 voor Mac OS X

eid middleware v2.6 voor Mac OS X Gebruikshandleiding eid middleware v2.6 voor Mac OS X pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inleiding...3 Installatie...4 De onderdelen van de eid software...5 De PKCS#11 module...6 Toepassing om de kaart te lezen

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2.

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2. Instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten In de meeste gebouwen van het Drenthe college zijn twee draadloze netwerken beschikbaar. Een netwerk voor de studenten en een netwerk voor

Nadere informatie

Magister Handleiding Ouders

Magister Handleiding Ouders Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid 2.4 Administratie 2.5 Mijn Instellingen

Nadere informatie

1. VOORALEER JE BEGINT

1. VOORALEER JE BEGINT INHOUDSOPGAVE 1. Vooraleer je begint... 2 1.1. Pop-up blokkers instellen... 2 1.1.1. Mozilla Firefox... 2 1.1.2. Google Chrome... 3 1.1.3. Internet Explorer... 4 1.2. Browser Plugin instaleren... 5 1.2.1.

Nadere informatie

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER Handleiding Virtru Wat is Virtru? Virtru is een gratis plug-in voor het beveiligd versturen van e-mails. Het e-mailbericht en zijn bijlagen worden op die manier versleuteld verstuurd, de inhoud hiervan

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden v2.0

Veelgestelde vragen en antwoorden v2.0 Ell@: Veelgestelde vragen en antwoorden v2.0 Inhoudstafel 1. Mijn Ell@-toestel werkt niet... 2 1.1. Aan/uit-toets werkt niet... 2 1.2. E-id-kaart wordt ingestoken, maar het toestel geeft aan geen e-id

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

RIZIV INAMI. eid Gebruikersgids voor Mac

RIZIV INAMI. eid Gebruikersgids voor Mac RIZIV INAMI eid Gebruikersgids voor Mac 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie van de eid Middleware... 3 2.1 Stap 1... 4 2.2 Stap 2... 5 2.3 Stap 3... 5 3. Configuratie van uw browser... 5 3.1 Safari...

Nadere informatie

MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token

MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token Document versie: 2.1 Uitgavedatum: september 2014 Inhoud Over Soft Token authenticatie... 3 Aanmelden op MCBDirect Corporate online bankieren... 4 Soft

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens dagverzorgingscentra

Nadere informatie