Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie. Zicht op de toekomst. 22 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie. Zicht op de toekomst. 22 september 2014"

Transcriptie

1 Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie 22 september 2014

2 Inhoud 1. Inleiding en aanleiding 2. Strategische outline 3. De markt en de vereniging 4. Strategische domeinen 5. Beweging

3 1. Inleiding en aanleiding Inleiding Zorg en gezondheid zijn begrippen die constant in beweging zijn. Trends volgen elkaar in snel tempo op. Het veld en de positie van de zorgverlener verandert en vraagt om een juiste kijk op de huidige en toekomstige situatie. Het kiezen van een richting hierin is essentieel, maar zeker niet eenvoudig of voor de hand liggend. Inspelen op behoeften uit de markt, wensen van stakeholders of het voorop lopen in wetenschappelijke ontwikkeling en onderbouwing. De NVMT kiest voor duidelijkheid en een route naar de toekomst. In 2014 heeft de NVMT stappen gezet om deze richting te verkennen en te duiden. In verschillende sessies is er gediscussieerd met het bestuur, de leden en andere betrokkenen. Helder krijgen waar we voor staan en waarheen we willen gaan is hierbij de grootste drijfveer. De NVMT kiest hiermee voor een actieve aanpak waarbij we vooruit willen denken en gaan. Dit om ons geluid sterker te kunnen laten horen naar doelgroepen die er voor ons toe doen. In dit document is de richting verwoord die we als NVMT op willen en waar we ons sterk voor maken. Een strategische uiteenzetting van de onderwerpen die er toe doen en die de NVMT nastreeft en van belang acht. Het document geeft een richting en zeker geen route. Het bepalen van de route geeft invulling aan de richting. Het delen en bespreken van de richting is een eerste stap op te komen tot de meest efficiënte route om doelstellingen te behalen. Met vriendelijke groet, Annelies Pool voorzitter NVMT Aanleiding Het visiedocument is ontwikkeld naar aanleiding van een aantal relevante ontwikkelingen in de markt. Dit betreft: Toenemende invloed zorgverzekeraar op inhoud en prijs manuele therapie Wenselijke herpositionering van de NVMT en het KNGF Verouderde visie op manuele therapie en gemis aan uniform richtinggevend beleid Ambitie om meer pro-actief de richting van de markt en de inhoud te bepalen Met name het laatste onderwerp is voor de vereniging de drijfveer om te komen met een strategische richting.

4 2. Strategische outline In de strategische outline worden de strategische onderdelen van de NVMT toegelicht. Dit betreft de missie van de vereniging, de kernwaarden, de visie op de manuele therapie en de ambitie naar de toekomst. Missie De NVMT versterkt de positie van haar leden door kwaliteit en ontwikkeling van het vakgebied te stimuleren en gebruik te maken van wetenschappelijke ontwikkelingen. De NVMT werkt hiervoor samen met verschillende stakeholders in het gezondheidsveld. Kernwaarden Kwaliteit Ontwikkelen van de best mogelijke kwaliteit van zorgverlening en het wetenschappelijk onderbouwen van deze kwaliteit. Het versterken van de manueel therapeut als professionele zorgverlener in het zorgveld. Trendsetter Continue ontwikkeling en vernieuwing van het vak en de mogelijkheden van de manueel therapeut. Vanuit een zorginhoudelijk perspectief, maar zeer zeker ook vanuit het economisch perspectief. Innovatief Vormgeven aan de advanced skills van de manuele therapie en de inhoudelijke ontwikkeling van het vakgebied. Positie Versterken van de positie en de inhoudelijke belangen van de leden van de NVMT.

5 2. Strategische outline Ambitie Het stimuleren van kwaliteit, kennis en kunde van het vakgebied Het versterken van de onderlinge samenhang van de vereniging Het positioneren en profileren van leden bij relevante stakeholders Het versterken van de positie van de leden Visie De visie van de NVMT is opgesteld in een aantal statements. Hiermee benoemt de vereniging kort en krachtig de belangrijkste onderwerpen. De NVMT ziet de positie van de manueel therapeut als een regisseur in het netwerk van zorgaanbieders actief rondom musculoskeletale aandoeningen. De NVMT streeft naar een inhoudelijke kwaliteit op masterniveau, waarbij wetenschappelijke onderbouwing essentieel is. De NVMT neemt een vooraanstaande positie in, in het kader van behartiging van de belangen van de leden. Deze belangenbehartiging ziet zij zowel op inhoudelijk vlak als in het versterken van de positie van de leden in de (eerstelijns) gezondheidszorg. De NVMT ziet als merk een duidelijke rol voor de profilering en positionering naar diverse stakeholders in de markt.

6 3. De markt en de vereniging In dit onderdeel worden de kansen en bedreigingen toegelicht die de positie van de manueel therapeut en de manuele therapie beïnvloeden. Tevens wordt er inzicht gegeven in de sterke en zwakke punten van de vereniging. Dit om aandachtpunten en krachten van de NVMT te onderkennen en te verbeteren respectievelijk te benutten. Kansen Sterk veranderend zorglandschap Het huidige zorglandschap verandert snel en biedt hierdoor kansen voor partijen en organisaties die snel op deze veranderingen kunnen inspelen. Ruimte voor een sterk merk Het domein van de NVMT (Manuele Therapie) wordt door niemand in de markt geclaimd. Dit biedt ruimte voor een sterk en onderscheidend merk. Kapitaalkrachtige en groeiende doelgroep De doelgroep van de manueel therapeut beslaat voor een aanzienlijk deel een oudere populatie. Deze doelgroep groeit sterk, heeft relatief veel koopkracht en wenst een hoge kwaliteit van leven, behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Tendens naar zorg in de wijk en dichtbij Organisatie van (eerstelijns)zorg en ondersteuning komt meer in de wijk te liggen. Dichtbij de burger en in samenspraak met gemeenten en bedrijfsleven. Partnerships met verschillende zorgverleners Samenwerken biedt kansen naar de toekomst, niet alleen voor betere zorg, maar ook voor het uitbreiden van de scope van de manueel therapeut. Bedreigingen Opkomende concurrentie binnen het domein Verschillende zorgverleners of aanverwante organisatie begeven zich in het domein van musculoskeletale aandoeningen. Oververtegenwoordiging Het aantal manueel therapeuten is aanzienlijk en groeit ook door. Hierbij is angst voor devaluatie van het vak en de zorgverlener. Afhankelijkheid van beleid zorgverzekeraar De positie van de zorgverzekeraar is dominant. De financiële regie wordt gevoerd vanuit de verzekeraar, waarbij de kwaliteit niet altijd de boventoon voert. Snelheid van verandering in de markt De verandering kan worden gezien als een kans. De huidige snelheid van verandering is een bedreiging. Het tempo ligt zo hoog dat fouten eenvoudig zijn en soms onherstelbaar. Bezuinigingen en zorguitval in de eerstelijnszorg Financiële middelen staan erg onder druk. Niet alleen tarieven, maar ook innovatiegelden en investeringen blijven slechts summier beschikbaar.

7 3. De markt en de vereniging Hoogstaande kwaliteit en kennisniveau De manueel therapeut is goed geschoold en heeft een uitgebreide kennis van zijn vakgebied. Een groot deel van de therapeuten is Master. Specialist rondom musculoskeletale aandoeningen Gespecialiseerd in musculoskeletale aandoeningen verregaande kennis op dit vlak. Hij kan hierdoor op niveau meespreken met andere relevante zorgverleners. Centrale positie in het zorgveld De manueel therapeut is direct toegankelijk en acteert in de eerste lijn. Hierdoor kan hij een centrale positie innemen en een spil zijn in de samenwerking tussen verschillende zorgverleners, zowel in de eerste lijn als ook in de tweede lijn. Dichtbij de patiënt en toegankelijk Door zijn positie in de eerstelijnszorg en de directe toegankelijkheid, staat de manueel therapeut dichtbij de patiënt. Sterkten Zwaktes Gebrek aan uniformiteit Binnen de vereniging is een variatie aan inzichten en werkwijzen. Dit versterkt op meerdere vlakken de kwaliteit, maar leidt ook tot een minder sterk geluid. Beperkte wetenschappelijke onderbouwing De zorgverlening vanuit de manueel therapeut is in de wetenschap beperkt onderbouwd. Dit ondermijnt de positie in het zorgveld. Gering onderscheidend vermogen De onderscheidende waarde van de manueel therapeut t.o.v. de reguliere fysiotherapie is voor de patiënt niet altijd vanzelfsprekend. Ondernemerschap niet in de genen Zorgverleners worden de komende jaren meer en meer ondernemers. De markt is vrij en marktwerking is al jaren een feit. Dit zal in het gedrag van de manueel therapeut ook een positie moeten krijgen. Betrouwbaar en cliëntgericht De manueel therapeut werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en kan rekenen op een hoge tevredenheid en vertrouwen van de cliënt.

8 4. Strategische domeinen Met de strategische domeinen geeft de NVMT invulling aan haar belangrijkste thema s. De domeinen geven richting aan de activiteiten die vanuit de NVMT de komende jaren worden opgepakt en uitgewerkt. Dit om de invulling verder te concretiseren en een rode draad te creëren naar de toekomst. De benoemde strategische domeinen zijn: Kwaliteit van de therapeut Kwaliteit van de therapie Kwaliteit en innovatie Belangen en positie Deze onderwerpen zijn in de volgende sheet verder uitgewerkt om de richting van de vereniging vorm te geven.

9 4. Strategische domeinen Kwaliteit van de therapeut Het stimuleren en verbeteren van de kennis en kunde van de therapeut is een belangrijk thema. Voor nu en zeker naar de toekomst zal de manueel therapeut moeten beschikken over de juiste kennis en kunde. Dit om de leden van de NVMT een sterke en onomstreden positie te bieden in een continu veranderd zorgveld. De NVMT draagt hier actief aan bij. Kwaliteit van de therapie Het vakgebied van de manueel therapeut is van toegevoegde waarde binnen het zorgveld en is gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing. De kwaliteit van de zorgverlening wordt hiervoor getoetst en verbeterd aan de hand van de wetenschappelijke ontwikkelingen. De NVMT heeft een leidende positie in deze beweging en geeft hier concreet invulling aan. Trendsetter: Innovatie en vernieuwing Stilstand is achteruitgang, onder dit motto is de NVMT maakt zij zich hard voor innovaties en vernieuwing in en rondom haar vakgebied. De zorg van de toekomst heeft andere eisen en wensen en wordt vormgegeven met andere werkwijzen en middelen. De NVMT is hierin een autoriteit en loopt in deze vernieuwing voorop door trajecten, producten en interventies. Belangen en positie De NVMT staat voor haar leden en maakt zich hard voor de belangen van haar leden. Dit vooral op inhoudelijk vlak, maar zeker ook in een sterkte positie van de manueel therapeut in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Dit domein bevat alle ontwikkelingen die bijdragen aan het bevorderen van de positie van de leden van de vereniging.

10 5. Bewegen Bewegen door zaken te doen en op te pakken dat is het centrale thema. Om invulling te geven aan deze beweging zijn de strategische domeinen inhoudelijk uitgewerkt Kwaliteit van de therapeut Stip op de horizon: De manueel therapeut beschikt over uitmuntende kennis en kunde van het vakgebied en kan dit op de juiste manier inzetten ten behoeve van het herstel van de patiënt. Het ontwikkelen en beschrijven van het BCP Het vaststellen van richtlijnen en gedragscodes Het vormgeven aan domeinbepaling en ethische normen en waarden Het stimuleren van opleiding en training voor de leden Het ontwikkelen van toetsing op inhoudelijk handelen Kwaliteit van de therapie Stip op de horizon: Het ontwikkelen van optimale evidenced based care op het vlak van diagnostiek en interventie. Het verzorgen van de samenwerking met diverse opleidingsinstituten Het ontwikkelen en implementeren van een science-netwerk Het implementeren van wetenschappelijke ontwikkelingen

11 5. Bewegen Trendsetter (Innovatie en vernieuwing) Stip op de horizon: Het ontwikkelen, realiseren en onderbouwen van innovatie trajecten en het positioneren van de manueel therapeut als regisseur in het zorgveld. Het vormgeven aan de advanced skills Het vormgeven aan vernieuwende producten en innovaties Het streven naar optimale valorisatie van nieuwe producten Ontwikkelen van de regisseursrol voor de manuele therapeut Belangen en positie Stip op de horizon: Het realiseren van een optimale positionering van de manueel therapeut in het zorgveld. Het vertegenwoordigen van de NVMT naar relevante stakeholders Het organiseren van de interne communicatie Het ontwikkelen en uitvoeren van de positionering en profilering

12 Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie Samen onderweg naar de toekomst 22 september 2014

Functieprofiel. Voorzitter Bestuur. Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)

Functieprofiel. Voorzitter Bestuur. Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) Functieprofiel Voorzitter Bestuur Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie () 1 Inhoudsopgave 1. Vereniging 2. Profiel Voorzitter Bestuur Taken en verantwoordelijkheden Functie-eisen Kerncompetenties

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

POSITION PAPER. Krachtige partner in de transformatie naar wijk- en populatiegericht werken. Onze route naar 2018 REGIONALE ONDERSTEUNINGS STRUCTUREN

POSITION PAPER. Krachtige partner in de transformatie naar wijk- en populatiegericht werken. Onze route naar 2018 REGIONALE ONDERSTEUNINGS STRUCTUREN POSITION PAPER REGIONALE ONDERSTEUNINGS STRUCTUREN Krachtige partner in de transformatie naar wijk- en populatiegericht werken Onze route naar 2018 Context en ontwikkelingen De gezondheidszorg staat op

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Samengesteld op 30 maart 2016

Samengesteld op 30 maart 2016 Samengesteld op 30 maart 2016 Zorginkoopbeleid 2017 Zorginkoopbeleid Zorg en Zekerheid 2017 In dit stuk vindt u de missie en visie van Zorg en Zekerheid op de inkoop van zorg. Het inkoopbeleid voor de

Nadere informatie

Visiedocument Franciscus Ziekenhuis Boerhaavelaan AE Roosendaal (0165)

Visiedocument Franciscus Ziekenhuis Boerhaavelaan AE Roosendaal (0165) 1968 2003 2010 Visiedocument 2020 Franciscus Ziekenhuis Boerhaavelaan 25 4708 AE Roosendaal (0165) 58 80 00 www.franciscusziekenhuis.nl Inhoudsopgave Voorwoord 3 1 Trends en ontwikkelingen 4 2 Missie Franciscus

Nadere informatie

Informatieblad Ondernemingsplan

Informatieblad Ondernemingsplan Informatieblad Ondernemingsplan 1. Inleiding Verloskundigen met een eigen praktijk zijn ondernemers. Door de toenemende concurrentie wordt er echter een groot beroep gedaan op het ondernemerschap zodat

Nadere informatie

PKS TOEKOMSTVISIE OP PK ZORG

PKS TOEKOMSTVISIE OP PK ZORG PKS TOEKOMSTVISIE OP PK ZORG Prof. dr. Harm Kuipers 1 WAAROM NU? TIJD IS ER RIJP VOOR Zorgveld in beweging; steeds meer nadruk op specialisatie en concentratie Oncologische literatuur: 1) relatie tussen

Nadere informatie

Dienstverlener in diagnostiek. Deskundig doelmatig dichtbij

Dienstverlener in diagnostiek. Deskundig doelmatig dichtbij Dienstverlener in diagnostiek Deskundig doelmatig dichtbij PAGINA 2 PAGINA 3 pro-actief Het zal u niet ontgaan zijn: de zorgmarkt is in ontwikkeling en beweging. Kenners spreken over een emerging market

Nadere informatie

Strategische agenda pag. 3 Onze missie pag. 3 Onze koers pag. 5 Onze speerpunten pag. 6 Onze kerntaken

Strategische agenda pag. 3 Onze missie pag. 3 Onze koers pag. 5 Onze speerpunten pag. 6 Onze kerntaken Strategische agenda 2018-2020 pag. 3 Onze missie pag. 3 Onze koers pag. 5 Onze speerpunten pag. 6 Onze kerntaken Onze missie Wij staan voor goede en betaalbare zorg voor alle inwoners van Nederland. Onze

Nadere informatie

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Inleiding Zorg Groep Beek (ZGB) is al vele jaren een heel goed alternatief voor cliënt gerichte thuiszorg en wijkverpleging in de Westelijke Mijnstreek.

Nadere informatie

Domeinbeschrijving manuele therapie NVMT

Domeinbeschrijving manuele therapie NVMT Domeinbeschrijving manuele therapie NVMT Voor u ligt de domeinbeschrijving manuele therapie. Deze beschrijving vormt de uitkomst van het project domeinbeschrijving manuele therapie dat door het bestuur

Nadere informatie

Meerjarenplan KFTU

Meerjarenplan KFTU Samenvatting Meerjarenplan KFTU 2017-2022 Kinderfysiotherapie Uithoorn GHC Waterlinie Koningin Maximalaan 30 E 1421 LE Uithoorn Inleiding Dit is het Meerjarenplan 2017-2022 van Kinderfysiotherapie Uithoorn.

Nadere informatie

EXPERIMENT UITVOERING UITBOUW/ MONITORING

EXPERIMENT UITVOERING UITBOUW/ MONITORING KWALITEIT VAN ZORG ORGANISATIE PATIENT- EN WERKPROCES BESTUURLIJKE BORGING STUREN OP RESULTATEN KWALITEIT VAN ZORG Zorgstandaarden en protocollen algemeen beeld van verbeter- potentieel opgesteld tbv.

Nadere informatie

De markt in Beeld. Fysiotherapie in beeld

De markt in Beeld. Fysiotherapie in beeld De markt in Beeld Fysiotherapie in beeld 2 Fysiotherapie in beeld Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behan deling van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat

Nadere informatie

De verbinding tussen gezondheidsachterstanden en de 3 D s in het sociaal domein: de rol van het (wijk)team

De verbinding tussen gezondheidsachterstanden en de 3 D s in het sociaal domein: de rol van het (wijk)team De verbinding tussen gezondheidsachterstanden en de 3 D s in het sociaal domein: de rol van het (wijk)team STUDIEOCHTEND GEZOND IN 11 DECEMBER 2014 Opzet Wijkteams in alle soorten en maten Stand van zaken

Nadere informatie

Samen sterk in communicatie. Zomer 2015

Samen sterk in communicatie. Zomer 2015 Samen sterk in communicatie Zomer 2015 Missie Communicatie maakt het leven. Als voor mensen horen of communiceren niet vanzelfsprekend is, maakt Kentalis de beste communicatiemogelijkheden toegankelijk.

Nadere informatie

Introductie Methoden Bevindingen

Introductie Methoden Bevindingen 2 Introductie De introductie van e-health in de gezondheidszorg neemt een vlucht, maar de baten worden onvoldoende benut. In de politieke en maatschappelijke discussie over de houdbaarheid van de gezondheidszorg

Nadere informatie

Ruud Janssen, Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg, Hogeschool Windesheim

Ruud Janssen, Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg, Hogeschool Windesheim Ruud Janssen, Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg, Hogeschool Windesheim Netwerkbijeenkomst decentraliseren = innoveren, georganiseerd door Zorg voor Innoveren, Utrecht, 26 juni 2014 Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with Alphega apotheek Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement In partnership with De kracht van een internationaal netwerk voor vernieuwende zorg Alphega apotheek is het internationale leidende netwerk

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn?

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn? KOERSPLAN 2018-2022 DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN Wat voor organisatie willen we zijn? En welke cultuur past daarbij? De basis hiervoor vormen de kernwaarden en het gedrag dat daarbij hoort. RESULTAAT: We

Nadere informatie

Strategisch document Ambulancezorg Nederland

Strategisch document Ambulancezorg Nederland Strategisch document Ambulancezorg Nederland 1 Inleiding: relevante ontwikkelingen 2 Missie en visie AZN 3 Kernfuncties: profiel en kerntaken AZN 4 Strategische agenda AZN vastgesteld: woensdag 23 mei

Nadere informatie

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE 2019-2022 1 INLEIDING Binnen de jeugdhulpregio Drenthe zijn de gemeenten in 2017 geconfronteerd met een tekort op het jeugdhulpbudget. De verwachting is

Nadere informatie

PKS TOEKOMSTVISIE OP PK ZORG. Kees van den Berg, voorzitter en patiënt

PKS TOEKOMSTVISIE OP PK ZORG. Kees van den Berg, voorzitter en patiënt PKS TOEKOMSTVISIE OP PK ZORG Kees van den Berg, voorzitter en patiënt SYMPOSIUM PKS 12 JUNI J.L. Presentatie van visie PKS op de toekomst van de prostaatkankerzorg in Nederland Stip op de horizon vanuit

Nadere informatie

ontwikkelingen wijkverpleging

ontwikkelingen wijkverpleging De wijkverpleegkundige en haar perspectief 22 september 2017 ontwikkelingen wijkverpleging 1 ontwikkelingen wijkverpleging (vervolg) recente ontwikkelingen erkenning van het belang van de rol van de wijkverpleegkundige

Nadere informatie

Samen voor de beste zorg Zeepkistbijeenkomst 9 december 2015. ActiVite

Samen voor de beste zorg Zeepkistbijeenkomst 9 december 2015. ActiVite Samen voor de beste zorg Zeepkistbijeenkomst 9 december 2015 ActiVite Agenda Welkom Programma: Missie en visie van ActiVite Beleid van overheid zet door Strategische thema s Stand van zaken ActiVite per

Nadere informatie

Strategie SEIN 2013-2016

Strategie SEIN 2013-2016 Strategie SEIN 2013-2016 2016 Vastgesteld 14 mei 2012 Inleiding Gespecialiseerde Epilepsiezorg SEIN biedt gespecialiseerde diagnostiek en behandeling, woonzorg en dagbesteding en onderwijs aan mensen met

Nadere informatie

Meerjarenplan Stichting inzet voor Zorg

Meerjarenplan Stichting inzet voor Zorg Meerjarenplan Stichting inzet voor Zorg 2018-2021 Inleiding Het meerjarenplan 2016-2018 eindigt dit jaar, dat vraagt om een vervolg met inzicht naar een zeer dynamisch zorglandschap in een samenleving

Nadere informatie

Motie de masterverplichting voor herregistratie tot nader order opschorten

Motie de masterverplichting voor herregistratie tot nader order opschorten Motie de masterverplichting voor herregistratie tot nader order opschorten De centrale vraag in deze motie is of de kosten van de opleiding worden terugverdiend in de toekomst en of het volgen van de masteropleiding

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE

STRATEGISCH BELEID EFFICIËNT EN ZICHTBAAR NAAR EEN CENTRUM VOOR REVALIDATIE STRATEGISCH BELEID 2013 2014 NAAR EEN EFFICIËNT EN ZICHTBAAR CENTRUM VOOR REVALIDATIE UMCG Centrum voor Revalidatie Strategisch beleidsplan 2013-2014 Vastgesteld op 1 november 2012 Vooraf Met het strategisch

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2018 Zintuiglijke gehandicaptenzorg Deel I - Algemeen

Inkoopbeleid 2018 Zintuiglijke gehandicaptenzorg Deel I - Algemeen Versie:13 april 2017 Inkoopbeleid 2018 Zintuiglijke gehandicaptenzorg Deel I - Algemeen Beste lezer, Voor u ligt het inkoopbeleid van a.s.r. Ziektekosten voor 2018. Dit is het eerste jaar dat we zelfstandig

Nadere informatie

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid Inleiding Pi-groep is opgericht op 17 maart 2004. De visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Pi-groep is in dit document vastgelegd. Met het vastleggen van de visie, missie en doelstellingen

Nadere informatie

Toezicht op netwerkzorg aan kwetsbare ouderen in de wijk

Toezicht op netwerkzorg aan kwetsbare ouderen in de wijk Toezicht op netwerkzorg aan kwetsbare ouderen in de wijk Het zorglandschap verandert Patiënten met complexe zorgvraag blijven thuis wonen zorg, behandeling en ondersteuning rond de patiënt thuis georganiseerd

Nadere informatie

onze strategische koers

onze strategische koers onze strategische koers o n ze s t ra t e g i s c h e ko e rs Leidraad voor denken en doen Dit is onze strategische koers, ons kompas dat richting geeft aan de keuzes die we maken en de activiteiten die

Nadere informatie

ZEKERHEID EN PERSPECTIEF

ZEKERHEID EN PERSPECTIEF ZEKERHEID EN PERSPECTIEF Toekomstvisie Huisartsenposten 2011-2015 Voor de patiënt die buiten de reguliere praktijktijden acuut zorg nodig heeft is de huisartsenpost bereikbaar en beschikbaar. Daarnaast

Nadere informatie

Samenwerkingsverband van de gezondheidscentra Overbos, Floriande & Drie Meren. Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg

Samenwerkingsverband van de gezondheidscentra Overbos, Floriande & Drie Meren. Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg Samenwerkingsverband van de gezondheidscentra Overbos, Floriande & Drie Meren Beleidsplan 2013-2016 Samen voor aandacht, kennis & zorg 1 Inhoud 5 Inleiding 7 Missie en Visie 9 Waar zijn we goed in? 10

Nadere informatie

Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg

Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg Ter voorbereiding op de transitie maken gemeenten, georganiseerd in zes regio s, en Gedeputeerde Staten van provincie Utrecht,

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Colofon. Almeerse Scholen Groep. Koersplan maart 2015

Wat gaan we doen? Colofon. Almeerse Scholen Groep. Koersplan maart 2015 Colofon De uitgebreide versie van het ASG Koersplan 2015-2018 kunt u vinden op www.almeersescholengroep.nl. Dit is een uitgave van de Almeerse Scholen Groep. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Domeinbeschrijving manuele therapie NVMT

Domeinbeschrijving manuele therapie NVMT Domeinbeschrijving manuele therapie NVMT Voor u ligt de domeinbeschrijving manuele therapie. Deze beschrijving vormt de uitkomst van het project domeinbeschrijving manuele therapie dat door het bestuur

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

Hart voor je patiënt, goed in je vak, trots op je werk

Hart voor je patiënt, goed in je vak, trots op je werk Visie Verpleging & Verzorging VUmc 2015 Preventie Zorg plannen Pro-actief State-of-the-art zorg Samen Zorg uitvoeren Gezamenlijk verant wo or de lijk Screening & diagnostiek Efficiënt Zinvolle ontmoeting

Nadere informatie

Beleidsplan VSV Kracht

Beleidsplan VSV Kracht Aanleiding De afgelopen jaren zijn landelijke en regionale initiatieven ontstaan om de kwaliteit van de geboortezorg te verhogen en de samenwerking te verbeteren. Het Verloskundig Samenwerkings Verband

Nadere informatie

Raadsvoorstel Sportvisie

Raadsvoorstel Sportvisie gemeente Eindhoven 16R7018 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01331 Beslisdatum B&W 18 oktober 2016 Dossiernummer 16.42.751 Raadsvoorstel Sportvisie Inleiding We bieden u bijgaand de nieuwe Sport en Beweegvisie

Nadere informatie

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015 Notitie GGZ Rivierduinen GGZ Rivierduinen Zorgvisie 2015 Blad 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie... 2 3. Visie... 2 3.1. Herstel als leidend principe... 2 3.2. Passende Zorg... 3 3.3 Hoge professionele

Nadere informatie

Strategisch beleid Welschap laat je het beste uit jezelf halen

Strategisch beleid Welschap laat je het beste uit jezelf halen Strategisch beleid 2019 2025 Welschap laat je het beste uit jezelf halen Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Visie, missie, positionering 4 3. Strategische doelen 2019 2025 5 Heemskerk, januari 2019 Welschap

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2018 Eerstelijns verblijf (ELV) Deel I - Algemeen

Inkoopbeleid 2018 Eerstelijns verblijf (ELV) Deel I - Algemeen Versie: 13 april 2017 Inkoopbeleid 2018 Eerstelijns verblijf (ELV) Deel I - Algemeen Beste lezer, Voor u ligt het inkoopbeleid van a.s.r. Ziektekosten voor 2018. Dit is het eerste jaar dat we zelfstandig

Nadere informatie

Regiovisie huisartsenzorg in Nijmegen e.o Van regioplan naar de wijken en de praktijken

Regiovisie huisartsenzorg in Nijmegen e.o Van regioplan naar de wijken en de praktijken Regiovisie huisartsenzorg in Nijmegen e.o. 2011-2015 Van regioplan naar de wijken en de praktijken 1 Regiovisie huisartsenzorg in Nijmegen e.o. 2011-2015 Van regioplan naar de wijken en de praktijken Ten

Nadere informatie

Handleiding Presentatie t.b.v. informeren en samenwerken met verwijzers

Handleiding Presentatie t.b.v. informeren en samenwerken met verwijzers Handleiding Presentatie t.b.v. informeren en samenwerken met verwijzers Wat is ClaudicatioNet en hoe kunt u gebruik maken van dit netwerk? Wat is het doel van deze presentatie? Deze presentatie is een

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2019-2020 ontmoeting.org Inhoud 1 Introductie... 2 2 Strategie 2019-2020... 4 2.1 Proces... 4 2.2 SWOT... 4 2.3 Strategische speerpunten... 5 2.4 Strategische doelen voor primair

Nadere informatie

Strategisch beleid Libra Revalidatie & Audiologie 2013-2015 Als het leven om een nieuwe balans vraagt

Strategisch beleid Libra Revalidatie & Audiologie 2013-2015 Als het leven om een nieuwe balans vraagt Strategisch beleid Libra Revalidatie & Audiologie 2013-2015 Als het leven om een nieuwe balans vraagt We willen een vraaggerichte, ondernemende organisatie zijn, die op basis van een gezonde en duurzame

Nadere informatie

Hoe overleeft de GGZ de transitie? Bezinning op de bezuiniging

Hoe overleeft de GGZ de transitie? Bezinning op de bezuiniging Hoe overleeft de GGZ de transitie? Bezinning op de bezuiniging Transitie in perspectief Jeugd: kortingen van 15% op NZA 2014 tarieven Wmo: kortingen van 30 45 % op NZA 2014 tarieven Van 3 contracten voor

Nadere informatie

Gewoon leven. Samenvatting Contourennotitie Raamwerk

Gewoon leven. Samenvatting Contourennotitie Raamwerk Gewoon leven Samenvatting Contourennotitie Raamwerk 2016-2018 April 2016 lnleiding In 2015 heeft Raamwerk ervaring opgedaan met het nieuwe stelsel voor de langdurige zorg (Wlz) en de Wmo en Jeugdwet. Het

Nadere informatie

Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg

Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg Beleidsplan 2017-2018 Samen voor aandacht, kennis & zorg 1 Inhoud 4 Missie en Visie 6 Waar staan we? 8 Waar willen we naartoe? 2 Inleiding In het voorliggende beleidsplan 2017-2018 schetsen we het voorgenomen

Nadere informatie

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify E-health modules voor de SGGZ Alle cliënten online met Karify Nieuwe eisen aan de zorg De zorg in Nederland verandert in een hoog tempo. Bestuurders, politici en verzekeraars stellen nieuwe eisen op het

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2023 INHOUDS- OPGAVE 1 INLEIDING 3 2 DOEL, MISSIE, VISIE EN AMBITIES 4 3 WAARDEN, THEMA S EN PROGRAMMA S 6 4 STRATEGIE 7 1 INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan 2019-2023 van Stichting

Nadere informatie

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0 Visie op integrale geboortezorg in Almere Aanleiding Met het verschijnen van het Stuurgroep rapport Een goed begin is de organisatie van de verloskundige zorg in Nederland in de aandacht komen te staan.

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

waar de gezondheidszorg op wacht

waar de gezondheidszorg op wacht waar de gezondheidszorg op wacht Inhoudsopgave Aanleidingen en trends Visie op kwaliteit KIGZ Waarom? Inhoudsopgave Aanleidingen en trends Wettelijk historisch perspectief Internationalisering Patiënt

Nadere informatie

Je geld of je leven! Een vitale toekomst. Gezondheidszorg in 2040

Je geld of je leven! Een vitale toekomst. Gezondheidszorg in 2040 Je geld of je leven! Een vitale toekomst. Gezondheidszorg in 2040 Prof.dr. Doeke Post, em. Hoogleraar Sociale Geneeskunde Universiteit Groningen Zwaar weer op komst Kosten te hoog Er wordt teveel gebruik

Nadere informatie

Nieuwsbrief bij moties NVMT ALV 20 november 2012

Nieuwsbrief bij moties NVMT ALV 20 november 2012 Retouradres: Postbus 248-3800 AE Amersfoort Aan NVMT leden Postbus 248 3800 AE Amersfoort Stadsring 159b 3817 BA Amersfoort T 033 467 29 00 F 033 467 29 99 hoofdkantoor@kngf.nl www.kngf.nl www.defysiotherapeut.com

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Handleiding Presentatie t.b.v. informeren en samenwerken met verwijzers

Handleiding Presentatie t.b.v. informeren en samenwerken met verwijzers Handleiding Presentatie t.b.v. informeren en samenwerken met verwijzers Wat is ClaudicatioNet en hoe kunt u gebruik maken van dit netwerk? Wat is het doel van deze presentatie? Deze presentatie is een

Nadere informatie

De toekomst van uw ziekenhuis VISIE

De toekomst van uw ziekenhuis VISIE De toekomst van uw ziekenhuis 2012 VISIE 2016 MISSIE ZGT is hét gastvrije Twentse ziekenhuis waar de patiënt in goede handen is, waar medewerkers met plezier professioneel kunnen en willen werken en waar

Nadere informatie

Deskundig, respectvol & optimistisch ONZE GROEPSVISIE

Deskundig, respectvol & optimistisch ONZE GROEPSVISIE Deskundig, respectvol & optimistisch ONZE GROEPSVISIE Richtlijnen/wenken voor het gebruik van onze groepsvisie: Context Het is van steeds groter belang dat we dezelfde boodschappen vertellen (naar patiënten,

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016

Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016 Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016 Op 14 maart jl. hebben ROB en Utrechtzorg, in het kader van de aftrap van de Week van Zorg en Welzijn, een thema bijeenkomst georganiseerd over

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Stichting. Beleidsvoornemens 2014-2016

Stichting. Beleidsvoornemens 2014-2016 Stichting Beleidsvoornemens 2014-2016 Stichting Door & Voor Beleidsvoornemens 2014-2016 De ontwikkelingen 3 Voor de komende jaren staan enkele thema s centraal: meegaan in ontwikkeling van de Geestelijke

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Fysiotherapeuten Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met het bewegingsapparaat van de mens. De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt

Nadere informatie

Subsidiebesteding wetenschappelijk onderzoek

Subsidiebesteding wetenschappelijk onderzoek Subsidiebesteding wetenschappelijk onderzoek Informatie voor onderzoekers en andere betrokkenen Aids Fonds Keizersgracht 392 1016 GB Amsterdam Contactpersoon Marein de Jong, Irene Keizer Titel Beleidsadvies

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6 Strategisch kader 2013-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Missie en kernwaarden...3 3. Ambitie en speerpunten...5 4. Doorvertaling organisatie...6 1 1. Inleiding Ons vorige ondernemingsplan Wonen

Nadere informatie

VISIE OP DE ORGANISATIE

VISIE OP DE ORGANISATIE VISIE OP DE ORGANISATIE WE ZIJN ER ALS ORGANISATIE VOOR PUBLIEK, ONDERNEMERS, BESTUUR EN COLLEGA S 00 INHOUDSOPGAVE 0. Inhoudsopgave 2 1. Missie visie kernwaarden 3 2. Toelichting 4 3. De kernwaarden 5

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Bestuur NVvO

Jaarplan 2017 Bestuur NVvO Jaarplan 2017 Bestuur NVvO Uitgave Nederlandse Vereniging van Orthoptisten 29 juni 2017 1 Inleiding Meerjarenbeleidsplan 2017-2020 De veranderende zorgvraag, in combinatie met maatschappelijke en technologische

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan

Strategisch beleidsplan Strategisch beleidsplan 2018-2023 Een richtinggevend plan De ouderenzorg is in beweging. Het overheidsbeleid is gericht op het scheiden van de financiering van wonen en zorg. Dit betekent dat mensen zelf

Nadere informatie

Onderwerpen. Perspectief van kwaliteit in de zorg. De keuze van het Kwaliteits-management-systeem. Certificering: ISO 9001 voor de Zorg.

Onderwerpen. Perspectief van kwaliteit in de zorg. De keuze van het Kwaliteits-management-systeem. Certificering: ISO 9001 voor de Zorg. ISO 9001 voor de zorg: een bewuste keuze ir.drs. A. van der Star MSHE Normcommissie ISO 9001 Zorg NEN 1 februari 2011 Bijdragen: H. Dekker: Certificatie in de Zorg Onderwerpen Perspectief van kwaliteit

Nadere informatie

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid:

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: 2 juni 2014 Sociaal Domein Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: Jeugdzorg, AWBZ-begeleiding naar Wmo, Participatiewet. Samenhang met ontwikkelingen Publieke Gezondheidszorg en Passend

Nadere informatie

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op 10-07-2017 Polisvoorwaarden: In de polisvoorwaarden van de AV optimaal van De Friesland

Nadere informatie

WAT NEMEN WE MEE NAAR HUIS

WAT NEMEN WE MEE NAAR HUIS NVMT-Congres 2003 1 WAT NEMEN WE MEE NAAR HUIS PROF.DR. Rob A.B. Oostendorp NVMT-Congres 2003 2 OMVANG van het GEZONDHEIDSPROBLEEM NEKPIJN NVMT-Congres 2003 3 OMVANG van NEKPIJN GUEZ e.a., Acta Orthop

Nadere informatie

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol?

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijnszorg Combinatie generieke eerstelijnszorg en specialistische tweedelijnszorg - Generalistische invalshoek : uitbreiding geïntegreerde eerstelijns

Nadere informatie

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022 Uw gezondheid, Ons specialisme De koers van Amphia van 2017 naar 2022 In Amphia draait het om mensen en hun gezondheid. Iedereen heeft recht op uitstekende zorg én uitstekende service en aandacht: patiënten,

Nadere informatie

Wat voor organisatie willen we zijn?

Wat voor organisatie willen we zijn? Koersplan 2018-2022 De 2 belangrijkste vragen Wat voor organisatie willen we zijn? En welke cultuur past daarbij? De basis hiervoor vormen de kernwaarden Resultaat: We kiezen voor een koers ipv strategisch

Nadere informatie

Organisatievisie Gemeente Wijk bij Duurstede ( ): Sterke samenleving, kleine(re) overheid

Organisatievisie Gemeente Wijk bij Duurstede ( ): Sterke samenleving, kleine(re) overheid Organisatievisie Gemeente Wijk bij Duurstede (2013-2020): Sterke samenleving, kleine(re) overheid versie : 23 juli 2013 wijziging naar aanleiding van : vaststelling in DT (8 juli 2013) bespreking met wethouder

Nadere informatie

Catharina Stichting visie op zelfsturing

Catharina Stichting visie op zelfsturing Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit

Nadere informatie

Waardegerichte inkoop geïntegreerde zorg voor patiënten met artrose. Bert Geertsma, Congres geïntegreerde zorg eerste- en tweedelijn, 15 feb 2018

Waardegerichte inkoop geïntegreerde zorg voor patiënten met artrose. Bert Geertsma, Congres geïntegreerde zorg eerste- en tweedelijn, 15 feb 2018 Waardegerichte inkoop geïntegreerde zorg voor patiënten met artrose Bert Geertsma, Congres geïntegreerde zorg eerste- en tweedelijn, 15 feb 2018 Agenda Menzis waardegericht inkopen Waardegericht inkopen

Nadere informatie

Wat hebben we geleerd? Dutch Coastline Challenge (over)leven in de Delta

Wat hebben we geleerd? Dutch Coastline Challenge (over)leven in de Delta Wat hebben we geleerd? Ambitie DCC We realiseren de opgave kustlijnzorg op een duurzame en efficiënte manier, door te investeren in het verbeteren en vernieuwen van de werkwijzen en daarvoor benodigde

Nadere informatie

Zeven uitgangspunten voor ehealth diensten voor patiënten

Zeven uitgangspunten voor ehealth diensten voor patiënten Zeven uitgangspunten voor ehealth diensten voor patiënten meer informatie: mdejong@nictiz.nl Bekijk de infographic Uitgangspunt 1 ehealth toepassingen zijn primair bedoeld voor patiënten. Zorgverleners

Nadere informatie

VAN EEN VERANDERING NU, NAAR EEN VERBETERING MORGEN

VAN EEN VERANDERING NU, NAAR EEN VERBETERING MORGEN VAN EEN VERANDERING NU, NAAR EEN VERBETERING MORGEN MEERJARENBELEIDSPLAN KERNWAARDEN Eigen regie en eigen activiteit maken gelukkig Samen vinden we een oplossing 09 00 0 0 00 periode jaar (09-0) Wensen

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Dionne Puyman Versie: 1.3 Datum: AMBITIEPLAN REPUTATIE - 3

Dionne Puyman Versie: 1.3 Datum: AMBITIEPLAN REPUTATIE - 3 Dionne Puyman Versie: 1.3 Datum: 01-11-2018 AMBITIEPLAN 2019-2021 REPUTATIE - 3 Ambtieplan 2019-2021 Ambitie 3 - Reputatie 1. Kwalitatieve doorkijk naar 2025 2. Ontwikkelingen en Consequenties 3. Meerjaren

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

Ontwikkelingen en uitdagingen voor GRZ professionals. Thed van Kempen en Marco Wisse Almere 27 januari 2017

Ontwikkelingen en uitdagingen voor GRZ professionals. Thed van Kempen en Marco Wisse Almere 27 januari 2017 Ontwikkelingen en uitdagingen voor GRZ professionals. Welke rol ziet het GRZmanagement voor u weggelegd? Thed van Kempen en Marco Wisse Almere 27 januari 2017 Inhoud 1 Wat is er aan de hand? 2 Hoe gaan

Nadere informatie

Conclusies Orthopedie

Conclusies Orthopedie Conclusies Orthopedie Grote interdokter variatie, bij vrijwel gelijke incidentie GC Marne is bovengemiddeld duur voor Z&Z : 8% duurder Hoge kosten orthopedie wordt veroorzaakt door: 34% meer verwijzingen

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2016

Zorginkoopbeleid 2016 Zorginkoopbeleid 2016 Zorginkoopbeleid 2016 In dit stuk vindt u de missie en visie van Zorg en Zekerheid op de inkoop van zorg. Het inkoopbeleid voor de verschillende verstrekkingen is uitgewerkt in de

Nadere informatie

Strategisch Meerjarig Beleidsplan

Strategisch Meerjarig Beleidsplan 2013-2015 Strategisch Meerjarig Beleidsplan Kindercentra De Roef 2013-2015 Hoofdstuk 1 Inleiding Dit meerjaren strategisch beleidsplan 2012-2015 van de Roef beschrijft de koers die de Roef de komende jaren

Nadere informatie

Met elkaar in gesprek over de toekomst

Met elkaar in gesprek over de toekomst Met elkaar in gesprek over de toekomst Visiedocument Denktank IZO 2019 Denktank 2 Met elkaar in gesprek over de toekomst Visiedocument Denktank IZO 2019 3 Samenvatting Zorginstituut Nederland wil dat alle

Nadere informatie