Catharina Stichting visie op zelfsturing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Catharina Stichting visie op zelfsturing"

Transcriptie

1 Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit vertrouwen, verbinding en vakmanschap en dat teams meer verantwoordelijkheden krijgen: alles wat ze zelf kunnen, doen ze zelf. Wat houdt dat precies in? Wat verandert er bijvoorbeeld voor de zorg die we bieden, voor jou als medewerker en voor de manier waarop Catharina Stichting dit ondersteunt. In dit overzicht lees je hoe zelfsturing binnen Catharina Stichting de komende jaren vorm krijgt. Per onderwerp hebben we onszelf een doel gesteld dat we in een aantal stappen willen bereiken. Vaak gaat het hierbij om een geleidelijk proces. Elk jaar evalueren we onze doelen en stellen we deze waar nodig bij. Zelfsturing hoort bij Rijnlands werken Catharina Stichting kiest voor Rijnlands organiseren. Daarmee willen we dat de cliënt centraal staat in ons handelen. Door Rijnlands te werken brengen we de zorg voor onze cliënten op een hoger peil. En verhogen we het plezier dat we in ons werk hebben doordat vakmanschap wordt erkend. Rijnlands betekent dat teams zoveel mogelijk eigen regie hebben waardoor we flexibeler kunnen inspelen op vragen en mogelijkheden voor de cliënt en zijn omgeving. Daarvoor is vertrouwen en verbinding noodzakelijk. Die basis zorgt voor de juiste menselijke verhoudingen en maakt ons werk echt waardevol. Daar draagt iedereen aan bij: collega s binnen teams, de teams onderling, Catharina Stichting als geheel. Allemaal in relatie tot de cliënt en zijn omgeving. En daarom is zelfsturing voor ons zo belangrijk. Cliënt en sociaal netwerk Cliënten hebben zoveel als mogelijk zelf de regie over hun zorg en ondersteuning. Daarom bepalen medewerkers altijd samen met cliënten (of, bij mensen met dementie, met de familie) hoe het team invulling geeft aan hun wensen en behoeften. De cliënt heeft volledige inzage in het eigen zorg- en ondersteuningsplan en dossier. Samen met het netwerk van de cliënt, onder wie mantelzorgers en vrijwilligers, bieden wij maatwerk. Wat de cliënt wil, bepaalt dus onze koers. Kwaliteit van leven en zorg We werken in kleine teams en dragen samen zorg voor een beperkte groep cliënten. Hierdoor kennen we onze cliënten en kennen de cliënten ons. Als medewerker van een klein team kun je ook meer aandacht besteden aan (behoeften van) je cliënten. Teams maken afspraken met cliënten/familie over hun wensen en verwachtingen en bespreken regelmatig met cliënten/familie of zij tevreden zijn. Daarbij denken ze ook na over mogelijke verbeteringen. Medewerkers leggen afspraken zo concreet mogelijk vast in het zorgleefplan.

2 Medewerker Het team heeft de regie over de uitvoering van het zorg- en ondersteuningsplan, uiteraard binnen de kaders van Catharina Stichting. Als medewerker heb je de kennis en vaardigheden om die rol goed te kunnen vervullen. Je sluit optimaal aan bij de zorgvragen van je cliënten. Ook ben je in staat om samen met je collega s je team te sturen. Je bent ondernemend, proactief, hebt een grote drive om je cliënten op maat te ondersteunen, bent generalist, werkt samen en zoekt creatieve oplossingen. Daarbij krijg je het vertrouwen om zelf invulling te geven aan je rol; alleen op het resultaat wordt gestuurd. Alle medewerkers begrijpen en realiseren de kernwaarden van Catharina Stichting: verbinding, vertrouwen en vakmanschap. Bedrijfsvoering Teams zijn zo zelfsturend mogelijk. Daarvoor beschikken zij over die informatie waarop ze kunnen sturen. Dit zijn gegevens die duidelijk maken of het team op koers ligt. Leiderschap en bestuur Catharina Stichting heeft een heldere visie die haar betekenis voor cliënt en medewerker beschrijft. Maatschappelijke betrokkenheid is een van de ijkpunten van die visie. Als medewerker krijg je ruimte om je functie op eigen initiatief in te vullen, binnen de bestaande kaders en bedrijfsvoering. Binnen het eigen team werk je vooral samen op eigen initiatief. Catharina Stichting is slim en slank ingericht en we verantwoorden onszelf op een doeltreffende manier zonder onnodige regels. Schematische versie Cliënt en sociaal netwerk Cliënten hebben zelf de regie over hun zorg en ondersteuning. Daarom bepalen medewerkers altijd samen met cliënten (of, bij mensen met dementie, met de familie) hoe het team invulling geeft aan hun wensen en behoeften* De cliënt heeft volledige inzage in het eigen zorg- en ondersteuningsplan en dossier. Samen met het netwerk van de cliënt, onder wie mantelzorgers en vrijwilligers, bieden wij maatwerk. Wat de cliënt wil, bepaalt dus onze koers. *mits er geen morele of ethische bezwaren zijn. Mantelzorgers zijn actief betrokken bij onze ondersteuning en denken mee over de invulling daarvan. Professionele zorg en mantelzorg lopen op een natuurlijke manier in elkaar over.

3 maart Kwaliteit van leven en zorg We werken in kleine teams en wij zorgen met elkaar voor een beperkte groep cliënten. Hierdoor kennen we onze cliënten en kennen de cliënten ons. Als medewerker in een klein team kun je meer aandacht besteden aan (behoeften van) je cliënten. Teams maken afspraken met cliënten/familie over hun wensen en verwachtingen en bespreken regelmatig met cliënten/familie of zij tevreden zijn. Daarbij denken ze ook na over mogelijke verbeteringen. Medewerkers leggen afspraken zo concreet mogelijk vast in het zorgleefplan. We voeren regelmatig cliënttevredenheidsmetingen uit. Op basis daarvan stellen teams verbeterplannen op. Deze plannen leggen ze voor aan de manager. Elk team bepaalt zelf hoe het de zorgkwaliteit evalueert en waar nodig verbetert. Dat kan ook in samenwerking met een ander team. Teams ontwikkelen waar nodig formats om aan cliënten/familie te vragen hoe zij de kwaliteit van de zorg ervaren. De basiskwaliteit van de zorg wordt getoetst door overheid, zorgverzekeraars en de inspectie. Om inzicht te bieden in de kwaliteit moeten teams aan diverse verplichtingen voldoen. De ondersteunende dienst helpt hen daar zo veel mogelijk bij Medio Medewerker Het team heeft in overleg met de cliënt de regie over de uitvoering van het zorg- en ondersteuningsplan, uiteraard binnen de kaders van Catharina Stichting. Als medewerker heb je de kennis en vaardigheden om die rol goed te kunnen vervullen. Je sluit optimaal aan bij de zorgvragen van je cliënten. Ook ben je in staat om samen met je collega s je team te sturen. Je bent ondernemend, proactief, hebt een grote drive om je cliënten op maat te ondersteunen, bent generalist, werkt samen en zoekt creatieve oplossingen. Daarbij krijg je het vertrouwen om zelf invulling te geven aan je rol; alleen op het resultaat wordt gestuurd. Alle medewerkers begrijpen en realiseren de kernwaarden van Catharina Stichting: verbinding, vertrouwen en vakmanschap. De manager voert functioneringsgesprekken met individuele medewerkers. Uit deze gesprekken kunnen coaching vragen komen die leiden tot een (individueel) coaching traject. Teams en medewerkers laten zo veel mogelijk zelf weten aan welke scholing ze behoefte hebben. Een deel van de scholing blijft verplicht. De coach helpt de teams om hun ontwikkelings- of scholingsvraag per aandachtsgebied duidelijker te krijgen. De opleidingscoördinator is verantwoordelijk voor het contact met de opleidingsinstituten.

4 Het team is volledig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van medewerkers en van het team als geheel. Medewerkers geven elkaar feedback en bepalen zelf hoe ze invulling geven aan leren en ontwikkelen. Ze stemmen de aanpak op dit gebied af met de manager zorg en welzijn. De managers zorg en welzijn zijn in samenspraak met het team verantwoordelijk voor aanname en ontslag Bedrijfsvoering Teams zijn zo zelfsturend mogelijk. Daarvoor beschikken zij over die informatie waarop ze kunnen sturen (kritische prestatieindicatoren, KPI s). Dit zijn gegevens die duidelijk maken of het team op koers ligt. Teams ontwikkelen de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te sturen op productie. Teams zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen budget. Voor teamoverstijgende uitgaven vragen zij toestemming aan de manager. De manager ontvangt uitgebreidere stuurinformatie. We werken nog steeds met beperkte managementrapportages. Bij administratieve processen onderzoeken we of medewerkers op de werkvloer er iets aan hebben. Alle administratieve processen staan in dienst van de zorg, sturing op resultaat of verantwoording aan de buitenwereld. Administratieve processen die daar niet aan bijdragen bouwen we af. Alle teams kunnen inzien hoeveel cliënten ze ondersteunen, hoeveel inkomsten ze daarmee realiseren hoe groot hun uitgaven zijn. De ondersteunende dienst werkt volledig vraaggericht in dienst van de teams. Ze stelt haar expertise en actuele kennis beschikbaar voor de teams. Teams weten bij wie ze voor welke diensten terechtkunnen. Teams en de ondersteunende dienst hebben duidelijke afspraken gemaakt over de kwaliteit van de diensten en over hun onderlinge communicatie (bijvoorbeeld over contactpersonen en antwoordtermijnen). De teams werken met een eenvoudig en gebruiksvriendelijk ICT-systeem voor communicatie, registratie en inzage in prestaties. Alle bestaande organisatieprocessen worden afgebouwd. Catharina Stichting is volledig ingericht vanuit de dienstverlening die wij bieden. Leiderschap en bestuur Catharina Stichting heeft een heldere visie die haar betekenis voor cliënt en medewerker beschrijft. Maatschappelijke betrokkenheid is een van de ijkpunten van die visie. Medewerkers krijgen ruimte om hun functie op eigen initiatief in te vullen,

5 binnen de bestaande kaders en bedrijfsvoering. Ze werken binnen het team vooral samen op eigen initiatief. Catharina Stichting is slim en slank ingericht en we verantwoorden onszelf op een doeltreffende manier zonder onnodige regels De visie is opgesteld. Catharina Stichting heeft een managementlaag minder. De teams organiseren het werk zelfstandig, waarbij de medewerkers de taken onderling verdelen. Ze kunnen eventueel een coach vragen om hen hierbij te ondersteunen. Medewerkers hebben het gevoel dat er naar ze geluisterd wordt. Ze voelen zich betrokken bij de koers van Catharina Stichting en er is ruimte om fouten te maken. Creativiteit en eigen initiatief worden gewaardeerd. Samenwerking met collega s en met externe partijen komt vooral tot stand door eigen initiatieven van medewerkers. Teams kennen de visie en organiseren hun werk op basis daarvan. Het management overlegt over alle aspecten van de koers met de teams, zodat de koers vanuit de teams invulling krijgt. De koers wordt stap voor stap ingevoerd. Managers sturen de teams op resultaten wat / doelen en niet op hoe ze die resultaten bereiken. Daarbij sturen ze specifiek op: productieresultaten; inhoudelijke resultaten die van waarde zijn voor de cliënt; resultaten van teamontwikkeling. Managers ontvangen (beperkt) rapportages en controleren regelmatig de prestatieafspraken en de voortgang. Als de prestaties achterblijven, wordt de coach ingeschakeld om het team te ondersteunen. Medewerkers krijgen de ruimte om te leren en te experimenteren en zich de nieuwe aanpak eigen te maken. Niet alles hoeft meteen goed te gaan. Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor productieresultaten en andere teamresultaten. Managers en team stemmen nog maar één keer per jaar prestatieafspraken met elkaar af. Tijdens dat overleg geeft de manager het advies om waar nodig de coach in te schakelen. Medewerkers krijgen het vertrouwen om hun eigen werk te organiseren. Teams kunnen hun eigen aanpak kiezen en hun cliënten zo maatwerk bieden. Dat betekent dat de teams van elkaar kunnen verschillen (couleur locale). Er is ruimte voor extern ondernemerschap: medewerkers zien kansen in de markt en profileren zich naar buiten toe. Dat doen ze in afstemming met hun manager en binnen de kaders van Catharina Stichting. De bestuurder is een hitteschild richting inspectie en financiers.

Matrix voor 3 modellen van zelfsturing

Matrix voor 3 modellen van zelfsturing Matrix voor 3 modellen van zelfsturing De term zelfsturing wordt verschillend uitgelegd en invulling gegeven. In een verandertraject naar meer eigen verantwoordelijkheid en regelruimte voor medewerkers

Nadere informatie

Teamkompas voor Zelfsturing

Teamkompas voor Zelfsturing Teamkompas voor Zelfsturing Wat is het teamkompas: Met dit instrument kun je inzicht krijgen in de ontwikkeling van je team als het gaat om effectief samenwerken: Waar staan wij als team? Hoe werken wij

Nadere informatie

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Inleiding Zorg Groep Beek (ZGB) is al vele jaren een heel goed alternatief voor cliënt gerichte thuiszorg en wijkverpleging in de Westelijke Mijnstreek.

Nadere informatie

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Verantwoordelijk Als zelfsturend team ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg en de organisatie daarvan. In de meeste organisaties krijgen

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Drs. Eveline Castelijns MBA 12 april 2016 Inhoudsopgave 1 2 3 Zelforganisatie in de zorg Werkende principes Vragen 1 Zelforganiseren in de

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur)

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) De gemeente Deurne zoekt een: De afdeling Ruimte en Samenleving heeft een vacature: Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) Deurne is een centrumgemeente in de Peel, gelegen in de provincie Noord-Brabant.

Nadere informatie

Hoe zelfsturing in de Zorg écht gaat werken!

Hoe zelfsturing in de Zorg écht gaat werken! Hoe zelfsturing in de Zorg écht gaat werken! Lees in 2 minuten hoe zelfsturing het werken in teams en ondersteunende diensten verandert, hoe leiderschap vernieuwt, wat het uw klant oplevert en hoe het

Nadere informatie

Geen kant-en-klare oplossingen

Geen kant-en-klare oplossingen Onze gedragscode Op welke manier oefenen we ons beroep uit? Hoe dient onze houding te zijn ten opzichte van - interne en externe - cliënten? Hoe gedragen we ons ten opzichte van collega s en anderen die

Nadere informatie

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG KWALITEITS- BELEID LAVERHOF SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG HET VERHAAL VAN LAVERHOF Het verhaal van Laverhof begint bij onze wortels. Dat zijn de missie, visie en kernwaarden. Zij vertellen wie wij zijn, waar

Nadere informatie

Leiderschapsrollen Uitgelicht

Leiderschapsrollen Uitgelicht Leiderschapsrollen Uitgelicht Waarom wil je als organisatie een verandering van onderop laten ontstaan De huidige organisatievorm - doorgaans hiërarchisch - voldoet niet meer Om gebruik te maken van de

Nadere informatie

Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg

Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Twee

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Thema 1 CLIËNT CENTRAAL De ondersteuning komt in samenspraak met de cliënt tot stand

Thema 1 CLIËNT CENTRAAL De ondersteuning komt in samenspraak met de cliënt tot stand Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid Toetsingskader Wmo-toezicht Thema 1 CLIËNT CENTRAAL De ondersteuning komt in samenspraak met de cliënt tot stand 1.1 De cliënt krijgt ondersteuning die onvoldoende

Nadere informatie

Gewoon doen! Ook in 2018! Jaarplan 2018 SVRZ t Gasthuis

Gewoon doen! Ook in 2018! Jaarplan 2018 SVRZ t Gasthuis Gewoon doen! Ook in 2018! Jaarplan 2018 SVRZ t Gasthuis Voorwoord Net als in 2017 is de titel van het jaarplan voor SVRZ t Gasthuis in 2018 gewoon doen. De ingeslagen weg van 2017 wordt vervolgd. Gewoon

Nadere informatie

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017

Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017 Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017 Wat gaat goed bij Reinaerde? Wat kan beter? Hoe zorgen we ervoor dat het beter gaat? De antwoorden op die vragen lees je in het Kwaliteitsrapport 2017. Het Kwaliteitsrapport

Nadere informatie

Functiebeschrijving begeleider A

Functiebeschrijving begeleider A Functiebeschrijving begeleider A 1. Doel van de functie De begeleider A regisseert en coördineert de zorg en begeleiding van de toegewezen cliënten en biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan

Nadere informatie

Wat hebben we nodig, interne processen >> Waar staan we voor>>

Wat hebben we nodig, interne processen >> Waar staan we voor>> >>, interne processen >> ondersteunt er om ons >> Gemotiveerde, creatieve organisatie die nog flexibeler moet worden om mee te kunnen met veranderingen in de markt, zoals prijsdruk, toenemende afhankelijkheid

Nadere informatie

Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk

Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Twee

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Wijziging bekostigingssystematiek ambulante jeugdhulp individueel per 1-1-2018 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang

Nadere informatie

één werkbedrijf voor het Rijk van Nijmegen

één werkbedrijf voor het Rijk van Nijmegen deze brochure is een verkorte versie van het Werkboek Sterke werkwoorden november 2013 één werkbedrijf voor het Rijk van Nijmegen De ambities voor regionale samenwerking op het domein Werk tussen de gemeenten

Nadere informatie

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care Betere zorg door betere informatie Quality In Care Inhoud 03 05 13 15 19 23 25 27 29 30 Samen met u Het Elektronisch Cliëntendossier: QIC QIC App inclusief Omaha classificatiesysteem QIC Mobile inclusief

Nadere informatie

Nieuwe teams met nieuwe taken. Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman

Nieuwe teams met nieuwe taken. Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman t Nieuwe teams met nieuwe taken Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman i t Teams Zelfsturende teams Zelforganiserende teams Resultaatverantwoordelijke teams Autonome teams Zelf doen teams Bij

Nadere informatie

Belevingsgerichte zorg. Belevingsgerichte zorg & kernkwaliteiten

Belevingsgerichte zorg. Belevingsgerichte zorg & kernkwaliteiten Belevingsgerichte zorg Binnen Liemerije staat kwaliteit van zorg gelijk aan kwaliteit van leven van de cliënt. Vanaf 2005 hebben medewerkers van Liemerije de visie van belevingsgerichte zorg omarmd. In

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Goed samenspel met mantelzorgers

Goed samenspel met mantelzorgers Goed samenspel met mantelzorgers Criteria voor een mantelzorgvriendelijke organisatie Inleiding Wanneer iemand te maken krijgt met de professionele zorg/behandeling of begeleiding, brengt hij/zij een heel

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS De ondersteuner passend onderwijs is werkzaam in een team van professionals dat wordt aangestuurd door een ondersteuningsmanager. De ondersteuner passend

Nadere informatie

Functiebeschrijving participatiecoach B

Functiebeschrijving participatiecoach B Functiebeschrijving participatiecoach B 1. Doel van de functie De participatiecoach B begeleidt, stimuleert en ondersteunt cliënten en/of vrijwilligers tijdens in-, door- en uitstroom bij een volwaardige

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

De cliënt en leefomgeving: Zorg Thuis. Leereenheid 1.4. Maatschappelijke Zorg

De cliënt en leefomgeving: Zorg Thuis. Leereenheid 1.4. Maatschappelijke Zorg De cliënt en leefomgeving: Zorg Thuis Leereenheid 1.4 Maatschappelijke Zorg 1 Inhoud Inhoud... 2 Pitch... 4 Praktijkopdracht... 4 Resultaat: wat heb ik na afloop van deze leereenheid bereikt?... 4 Bewijs:

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Wine te Meerman. Omgaan met schaarste. April 2012. Praktische oplossingen voor inzet en werving van personeel

Wine te Meerman. Omgaan met schaarste. April 2012. Praktische oplossingen voor inzet en werving van personeel Omgaan met schaarste Praktische oplossingen voor inzet en werving van personeel Wine te Meerman April 2012 Inhoud 1. Aanleiding: schaarse middelen 2. Slimme werving a. Interne werving personeel en vrijwilligers

Nadere informatie

Ondernemingsplan Opella

Ondernemingsplan Opella Ondernemingsplan Opella 02 08 Op weg naar 2020 Bijzonder en gewoon Zorgdienstverlener Opella ondersteunt mensen op allerlei manieren, waarbij het zo zelfstandig mogelijk leven en wonen voorop staat. Ondanks

Nadere informatie

Terugblik 2017 Raad van Bestuur. deel je leven

Terugblik 2017 Raad van Bestuur. deel je leven Terugblik 2017 Raad van Bestuur 1 deel je leven Visie Deel je leven Het jaar 2017 heeft voor Zorggroep Sint Maarten in het teken gestaan van grote veranderingen. Veranderingen die nodig zijn om onze visie

Nadere informatie

Profiel. Teamleider Zorg en Wonen. 23 april 2015. Opdrachtgever InteraktContour

Profiel. Teamleider Zorg en Wonen. 23 april 2015. Opdrachtgever InteraktContour Profiel Teamleider Zorg en Wonen 23 april 2015 Opdrachtgever InteraktContour Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 06-2900 47 45 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Rapport Management i360. Test Kandidaat

Rapport Management i360. Test Kandidaat Rapport Management i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs Teamontwikkeling Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams zorgadviseurs Visie op teamontwikkeling Een$effectief$team$maakt$de$client$$ tevredener,$de$zorg$beter$en$het$werk$leuker

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

Cultuurproef. Krijg inzicht in de cultuur van uw organisatie

Cultuurproef. Krijg inzicht in de cultuur van uw organisatie Cultuurproef Krijg inzicht in de cultuur van uw organisatie De cultuurproef Met de Cultuurproef kunt u de cultuur van uw organisatie in kaart brengen. Via een vragenlijst en een cultuurmodel onderzoekt

Nadere informatie

FUNCTIEDOCUMENT. Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1

FUNCTIEDOCUMENT. Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1 FUNCTIEDOCUMENT RWS Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1 CONTEXT RWS heeft vier afdelingen (Strategie & Beleid, Klant, Vastgoed en Bedrijfsvoering). Deze afdelingen

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de 3 grote locaties (Lauwershof, Oudtburgh en Zuyder Waert) in de implementatie van de strategie

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma Personeel Talma Urk Waar wij voor staan Ondersteuning van de cliënt in het voortzetten van het leven zoals hij gewend was. Wij bieden op Urk kwalitatief goede zorg. Wij leveren een totaalpakket uitgaande

Nadere informatie

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN)

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN) BUDGETPLAN WMO Voor u ligt het budgetplan nieuwe Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt coördineren met een persoonsgebonden budget (pgb). In het budgetplan beschrijft u, samen

Nadere informatie

De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit

De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit Reader ten behoeve van bestuurstafels Kwaliteitsnetwerk mbo op 15 en 16 maart 2017 Uitnodigingstekst

Nadere informatie

Zorgroute voor alle kinderen Juni 2017

Zorgroute voor alle kinderen Juni 2017 Zorgroute voor alle kinderen Juni 2017 Leerkrachten en school (Inter)actie naar ouders Stap 1 Leerkracht observeert, signaleert, toetst en werkt handelingsgericht. Dit betekent o.a. dat wij werken met

Nadere informatie

Waardenboekje Koersen doe je samen

Waardenboekje Koersen doe je samen Waardenboekje Koersen doe je samen Visie, missie & kernwaarden Veerhoeklaan 7 4501 AE Oostburg Maart 2013 Waardenboekje Koersen doe je samen visie, missie & kernwaarden In dit waardenboekje lees je welke

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker A

Functiebeschrijving administratief medewerker A Functiebeschrijving administratief medewerker A 1. Doel van de functie De administratief medewerker A werkt vanuit een specifiek vakspecialisme of op basis van senioriteit en is verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling:

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Regisseur van wijkzorg Verstand van Zorg Omslag nodig in denken én doen Regisseur van wijkzorg Wat kunt u nog zelf? Dát bepaalt de benodigde zorg in onze nieuwe

Nadere informatie

Jaarplan 2018 SVRZ Ter Schorre, centrum voor Zorg & Revalidatie. Samen verder BS B

Jaarplan 2018 SVRZ Ter Schorre, centrum voor Zorg & Revalidatie. Samen verder BS B Jaarplan SVRZ Ter Schorre, centrum voor Zorg & Revalidatie Samen verder BS.17.715 B Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 Onze basis... 4 Hoofdstuk 3 De leidraad... 5 Cliënt... 5 Medewerker...

Nadere informatie

Wat willen we in Pegode VZW bereiken?

Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Niel, 15 november 2012 Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Doelstelling Pegode VZW zoals vermeld in de statuten: De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de maatschappelijke

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Waarom levert Lyvore een bijdrage aan Waardevol ouder worden?

Waarom levert Lyvore een bijdrage aan Waardevol ouder worden? Waarom levert Lyvore een bijdrage aan Waardevol ouder worden? Wat doen we? Visie: Waardevol ouder worden Mensen maken samen met degenen die hen na staan keuzes voor een waardevolle invulling van hun leven,

Nadere informatie

Met deze aanbieders wordt in dialoog bekeken of en op welke wijze de uitkomsten van de proeftuin meegewogen kan worden. 1

Met deze aanbieders wordt in dialoog bekeken of en op welke wijze de uitkomsten van de proeftuin meegewogen kan worden. 1 TOELICHTING MONITOR 2017 Onderdeel Kwaliteit Thema/onderdeel 1. Basis versterken Toelichting a. Het resultaat van het meest recente IGZonderzoek is voldoende Als voldoende wordt beschouwd dat de zorgaanbieder

Nadere informatie

Ambulante woonbegeleiding

Ambulante woonbegeleiding Ambulante woonbegeleiding Eleos in het kort Eleos is een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Zij biedt behandeling en begeleiding aan mensen met ernstig psychosociale

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM is een all round adviesbureau. Onze dienstverlening richt zich op het bereiken van maatschappelijke doelen. Wij zijn actief in het verbeteren van de zorg en

Nadere informatie

software voor samenwerken en verbinden

software voor samenwerken en verbinden software voor samenwerken en verbinden gemaakt door het team van Nedap. Onze missie is om mooie tools te maken die het belangrijkste beroep in Nederland helpt en ondersteunt in het werk. Een beroep waar

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Bedrijfsvoering, waartoe behoren datakwaliteit, informatisering en analyse, registratie en boekhouding, compliance

Nadere informatie

Persoonsgerichte zorg Radicaal anders voor iedereen!?

Persoonsgerichte zorg Radicaal anders voor iedereen!? Amsterdam, 6 februari 2018 Persoonsgerichte zorg Radicaal anders voor iedereen!? Ellen Leers Studiedag Kwaliteit van de Langdurige Zorg Cicero Zorggroep 9 zorgcentra en een aantal kleinschalige initiatieven

Nadere informatie

Alles voor dementie Zorg in elke fase

Alles voor dementie Zorg in elke fase Alles voor dementie Zorg in elke fase Als vergeten gewoon wordt Dementie is, voor alle betrokkenen en in alle fasen, een ingrijpende ziekte. Na de diagnose is er schrik en verwarring. U zult veel vragen

Nadere informatie

l Uw mening telt! Inspraak & zeggenschap

l Uw mening telt! Inspraak & zeggenschap l Uw mening telt! Inspraak & zeggenschap Inspraak & zeggenschap l Bij de Stichting Anton Constandse heeft iedereen het recht op inspraak en zeggenschap. U als cliënt beslist mee over de ondersteuning en

Nadere informatie

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

Thuiszorg die bij ú past

Thuiszorg die bij ú past Thuiszorg die bij ú past www.evitazorg.nl Evita, thuiszorg die bij ú past Evita Zorg is een organisatie die professionele zorg en ondersteuning aan huis biedt. Volgens onze visie vraagt thuiszorg altijd

Nadere informatie

Dia 1. Dia 2. Dia 3 WORKSHOP PRESTATIEGERICHT STUREN. Aanleidingen voor KPI s KPI. Beleid. Proces KPI KPI. Risico. Beleid en indicatoren

Dia 1. Dia 2. Dia 3 WORKSHOP PRESTATIEGERICHT STUREN. Aanleidingen voor KPI s KPI. Beleid. Proces KPI KPI. Risico. Beleid en indicatoren Dia 1 WORKSHOP PRESTATIEGERICHT STUREN Verbeteren door prestaties Dia 2 Aanleidingen voor KPI s Beleid Proces KPI KPI Risico KPI Dia 3 Beleid en indicatoren Dia 4 Beleid en indicatoren Definities Kritische

Nadere informatie

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv&

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv& Leren voor later van selfie naar samen Koersplan SGRv& 2018-2022 De kracht van co-creatie voorwoord Medio 2016 heeft een groep docenten van onze scholen zich gebogen over de midterm review voor koersplan

Nadere informatie

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK Opzet De normen zijn afgeleid van de vastgestelde Kwaliteitswaarden van de branche Sociaal Werk. Ze zijn ingedeeld in drie hoofdgroepen, die de opzet van deze Branchecode

Nadere informatie

Overeenkomst WMO dienstverlening. Dagbesteding

Overeenkomst WMO dienstverlening. Dagbesteding Overeenkomst WMO dienstverlening Dagbesteding Module 1: Ondersteuningsplan Na het aangaan van deze overeenkomst ter ondersteuning, stellen we aan de hand van uw wensen een ondersteuningsplan op. U kunt

Nadere informatie

De werknemerscoöperatie voor thuiszorg. Joke van der Schoor 11 juli 2016

De werknemerscoöperatie voor thuiszorg. Joke van der Schoor 11 juli 2016 De werknemerscoöperatie voor thuiszorg Joke van der Schoor 11 juli 2016 Ontstaan werknemerscoöperaties Opgericht door Remmelt Schuuring in 2012 binnen schoonmaakmarkt Tegenlicht uitzending Nederland Kantelt

Nadere informatie

Doe mee & maak elkaar sterk!

Doe mee & maak elkaar sterk! Doe mee & maak elkaar sterk! De uitgangspunten Voor alle maatschappelijke partners en professionals in Noordoostpolder Ondersteuning Krachtig Noordoostpolder Wmo Werk In Noordoostpolder kan iedereen meedoen.

Nadere informatie

Visiedocument V&VN Stomaverpleegkundigen

Visiedocument V&VN Stomaverpleegkundigen Visiedocument V&VN Stomaverpleegkundigen Samen maken we het verschil voor de mens achter de stomadrager 1. Onze missie De missie van V&VN Stomaverpleegkundigen is om op basis van expertise, professionaliteit

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Woonzorgcentrum Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Uniek zijn en uniek blijven Vanaf de oprichting van Stichting Sint Anna in 1976 door de Zusters van Julie Postel, is het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Vaste Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Vaste Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20018 2500 EA Den Haag Vaste Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20018 2500 EA Den Haag Utrecht, 14 november 2015 Betreft: AO Kwaliteit verpleeghuiszorg 18 november 2015 Geachte leden, Volgende week voert u een

Nadere informatie

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder organisatieontwikkeling Colofon Dit is een uitgave van Postbus 9000 7390 HA Voorst www.voorst.nl 2017 en verder Oktober 2016 Beeldmateriaal Infographics: De Betekenaar Stills: Het Programmahuis Ontwerp:

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei Mantelzorgbeleid Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei 2016-1 Inleiding De Gouden Leeuw Groep hecht veel waarde aan een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en de medewerker(s) van De

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

HR Performance Management

HR Performance Management HR Performance Management Door: Bernadette van de Laak Inleiding Bij Performance Management (PM) gaat het erom dat menselijk kapitaal binnen een organisatie dusdanig wordt georganiseerd, dat stijging van

Nadere informatie

Rijnlands organiseren in de zorg

Rijnlands organiseren in de zorg Rijnlands organiseren in de zorg 16 januari 2014 Zitten we midden in een transitie? Of transformatie? Of paradigmaverschuiving? Jan Rotmans, professor transitiekunde en progressor Of zal het zo n vaart

Nadere informatie

Voorstellen. Don van Sambeek, voorzitter Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst

Voorstellen. Don van Sambeek, voorzitter Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst Welkom Voorstellen Don van Sambeek, voorzitter Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst Coöperatieve Vereniging Tot uw Dienst Ontstaan 2 november 2005 Doel Stimuleren van kleinschalig (zorg)ondernemerschap

Nadere informatie

PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2016 GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2016 GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2016 GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG JULI 2015 0 TOELICHTING Zorgkantoren willen cliënt- en familievertegenwoordiging informeren over het zorginkoopbeleid voor de Wet langdurige

Nadere informatie

Van mens tot mens. met hart én hoofd

Van mens tot mens. met hart én hoofd Van mens tot mens met hart én hoofd DEEL 1 WAT WIJ WILLEN BEREIKEN Voorwoord van Jody De afgelopen jaren zijn wij druk bezig geweest om zaken op orde te krijgen binnen SWZ. Dat is ons gelukt en daar zijn

Nadere informatie

Vastgesteld november 2013. Visie op Leren

Vastgesteld november 2013. Visie op Leren Vastgesteld november 2013. Visie op Leren Inhoudsopgave SAMENVATTING... 3 1. INLEIDING... 4 1.1 Aanleiding... 4 1.2 Doel... 4 2. VISIE OP LEREN EN ONTWIKKELEN... 6 2.1 De relatie tussen leeractiviteiten

Nadere informatie

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma voor interne coaches Yvette Paludanus en Alyanna Bijlsma December 2014 1 Inleiding De zorg is in transitie. Er is een wens en noodzaak om de cliënt en

Nadere informatie

Ondersteuningsteam Bestwijzer

Ondersteuningsteam Bestwijzer Ondersteuningsteam Bestwijzer 1 Als er meer nodig is Wat is het Ondersteuningsteam? Iedereen heeft wel eens een vraag of hulp nodig. Meestal kunt u met uw vraag terecht bij mensen die u al kent. Zoals

Nadere informatie

Jaarplan 2013. 1, Jaarplan 2013/ vastgesteld RvB 18.12.12

Jaarplan 2013. 1, Jaarplan 2013/ vastgesteld RvB 18.12.12 Jaarplan 2013 Het jaarplan is een verdieping van de in de jaarplanbrief door de Raad van Bestuur aangegeven ontwikkelingen en analyses. Met ingang van het beleidsjaar 2012 vindt de uitwerking plaats volgens

Nadere informatie

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2018 Locatie: het Anker, het Vooronder, de Roef Datum: augustus 2018 Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het ( concept) kwaliteitsjaarplan van Woonzorg centrum het

Nadere informatie

Verkorte versie fusiedocument

Verkorte versie fusiedocument Verkorte versie fusiedocument Gelopen proces fase 1 o Reden fusie is steeds leidend geweest, is bekend o Diverse gremia mee laten denken in voorbereiding o Uitwerking in 4 werkgroepen (en werkgroep communicatie)

Nadere informatie

LEIDERSCHAP EN DUURZAME INZETBAARHEID. Tinka van Vuuren NEVI 4 februari 2016

LEIDERSCHAP EN DUURZAME INZETBAARHEID. Tinka van Vuuren NEVI 4 februari 2016 LEIDERSCHAP EN DUURZAME INZETBAARHEID Tinka van Vuuren NEVI 4 februari 2016 EVEN VOORSTELLEN Loyalis in de zorg: een deskundige partner voor werkgevers; Ontstaan uit de wereld van pensioen en sociale zekerheid;

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

Coloriet. Samen Kleur geven aan Waardevol leven. Plan van aanpak: door co-creatie duurzame liefdevolle zorg met de mensen en middelen die er zijn

Coloriet. Samen Kleur geven aan Waardevol leven. Plan van aanpak: door co-creatie duurzame liefdevolle zorg met de mensen en middelen die er zijn Coloriet Samen Kleur geven aan Waardevol leven Plan van aanpak: door co-creatie duurzame liefdevolle zorg met de mensen en middelen die er zijn Coloriet juni 2015 Plan van aanpak: Samen Kleur geven aan

Nadere informatie