Zaanstad Journaal 5 december 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 5 december 2018"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De raad is in de vorm van dit debat graag op een andere manier in gesprek met inwoners. En dan vooral met mensen die ze anders niet zien of horen en die zij nu bij het gesprek kunnen betrekken. Bij elk Lagerhuisdebat staat er naast de stad als geheel een wijk centraal. Dat is dit keer de wijk Rooswijk. Bij de foto: een onderwerp van gesprek is de bereikbaarheid van Rooswijk (Foto: Ton Lentz) Op de website praatmee.zaanstad.nl hebben inwoners onder de thema s Zaanstad Algemeen en Rooswijk de volgende onderwerpen voor het Lagerhuisdebat ingebracht. Zaanstad Algemeen o Hulp komt voor veel mensen te laat. De wijk Rooswijk o Groenvoorziening: vervanging weggehaalde bomen. o Hogere bruggen in het vaarwater in en rond Rooswijk. Om met een boot vanuit bijvoorbeeld de S. Gammerkade naar het Guisveld te varen, kom je eigenlijk drie te lage bruggen tegen o Bouwen van woonhuizen in Zaandijk-Rooswijk. o Plaatsen AED defibrillator. o Parkeeroverlast. Er is in de buurt veel overlast van grote vrachtwagens o Bereikbaarheid Rooswijk verbeteren. o Voetgangersbrug van Guisveld naar plein. o Te weinig parkeerplaatsen.

2 Stellingen De onderwerpen waar het meest op is gestemd, worden besproken in het debat aan de hand van de volgende stellingen: 1. Rooswijk moet meer openbare ruimte benutten voor woningbouw. 2. De gemeenteraad moet de belastingen verhogen om meer geld vrij te maken voor handhaving. 3. Rooswijk moet hogere bruggen krijgen! Wees welkom! Iedereen kan meedoen met het Lagerhuisdebat op vrijdag 12 december, maar gewoon komen luisteren kan ook! We zorgen voor een hapje en een drankje. o Adres: Elvis Presleystraat 1, te Zaandijk. o Inloop: uur, start debat uur. Nog vragen of aanmelden? Stuur een mailtje naar raadsgriffie@zaanstad.nl, onderwerp: Lagerhuisdebat. Hinder door spooroverbouwing De overbouwing over het spoor krijgt al vorm. Deze route voor voetgangers en fietsers verbindt het centrum met de westzijde van de stad. In de stationshal vinden van zaterdag 8 tot maandag 10 december aanpassingen plaats. Komend weekend rijden er minder of geen treinen (kijk voor reisinformatie op Een deel van het betondek aan de achterkant van de stationshal wordt namelijk gesloopt. Voor uw veiligheid zijn het fietspad en de trap aan de Korte Hogendijk van donderdag 6 tot maandag 10 december niet toegankelijk. De omleidingen staan aangegeven met borden. De invalidenparkeerplaatsen aan de zijkant van het stadhuis (Korte Hogendijk) zijn verplaatst naar het busstation. Meer informatie Meer weten? Kom langs tijdens de inloopspreekuren op donderdagen van tot uur in de keet aan de Houtveldweg. Met algemene vragen kunt u terecht bij de gemeente Zaanstad via Met klachten kunt u terecht bij Hegeman Bouw & Infra via (0548)

3 Tony s Chocolonely naar Zaanstad met hoofdkantoor, fabriek en experience Tony s Chocolonely wil zich vestigen in Zaanstad. De chocoladeproducent wil in Pakhuis de Vrede op de Achtersluispolder het hoofdkantoor vestigen en een chocoladefabriek realiseren. Het geheel moet voor publiek toegankelijk worden, zodat bezoekers de hele productieketen van boon tot reep kunnen beleven. Tony s heeft overeenstemming met CTVrede over de aankoop van het Pakhuis. Het container- en silobedrijf verhuist naar bedrijventerrein Hoogtij. In het Pakhuis moet Tony s hoofdkantoor komen. Daarnaast wil Tony s twee productiegebouwen plaatsen. Het geheel moet toegankelijk worden voor publiek. Jaarlijks kunnen er dan tussen de en bezoekers naar de experience komen. Hierdoor kan Tony s zijn missie op interactieve manier overdragen. Vervolgstappen De komende zes maanden wordt duidelijk of de komst van Tony s Chocolonely definitief haalbaar is. Westerwindpad in een nieuw jasje De gemeente Zaanstad gaat in 2019 de zone langs het Westerwindpad herinrichten. Het gebied moet voor recreanten en ecologisch interessanter worden voor een breed publiek. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de bestaande recreatiemogelijkheden en het aangrenzende weidevogelgebied intact blijven. De afgelopen maanden zijn op diverse momenten gesprekken geweest met inwoners om ideeën op te halen en met hen van gedachten te wisselen. Waar mogelijk zijn de plannen hierop aangepast. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een definitief ontwerp. Natuur en sport De werkzaamheden starten in februari De verwachting is dat deze tot eind mei duren. Dan laat de gemeente onder andere de bestaande gazons ophogen en opnieuw inzaaien, komen er enkele nieuwe bankjes en een ecologische oever, en er komt een lint met een bloemen- en kruidenmengsel. Veel sporters maken gebruik van het Westerwindpad. Daarom komen er ook enkele eenvoudige fitnesstoestellen. Bent u benieuwd hoe het definitieve ontwerp van het Westerwindpad is geworden? Kijk dan op zoekterm: Westerwindpad.

4 Wat hebben senioren nodig om langer zelfstandig te wonen? De deur klemt een beetje. Dat gebeurt nou eenmaal met een oud pand, het verzakt een beetje en het weer heeft er ook invloed op, zegt de heer De Jonge. Hij woont met zijn vrouw in een monumentaal pand van vierhonderd jaar oud in het oude deel van Krommenie. Het huis is groot en moet aangepast worden. Verhuizen is ook een mogelijkheid. Maar zoveel mogelijk zelfstandig wonen, eventueel met wat hulp, staat voorop. We wonen hier al tien jaar, het is hier fijn wonen, ik voel me heel veilig hier, zegt mevrouw de Jonge. Het is een groot huis, wat leuk is als de kleinkinderen hier zijn. En er is een mooie tuin waar ik nog graag in werk. We doen het wel allemaal wat rustiger aan, maar we doen alles nog wel zelf. Er is geen huishoudelijke hulp en medische hulp is niet nodig. Mevrouw de Jonge vindt twee dingen belangrijk als je langer thuis wilt blijven wonen. Blijf actief en zorg voor goede brandveiligheid in huis. Vooral bij het gasfornuis wij controleren altijd goed of de knoppen wel op nul staan. Bij de foto: echtpaar De Jonge wil best kleiner en veiliger wonen, maar wel in de vertrouwde omgeving Veel erop uit Beiden rijden nog auto. De heer de Jonge: We gaan er ook nog veel op uit naar concerten, de film, we zijn lid van de seniorenvereniging en ik ben nog actief in de kerk. Ik ga nog regelmatig voor in kerkdiensten in Krommenie, Alkmaar, Den Helder of Haarlem. Zolang iedereen het nog kan waarderen, blijf ik dat doen. En mijn vrouw doet veel vrijwilligerswerk en gaat naar yoga. Opstapjes en losse matjes Meneer de Jonge: Het huis wordt zo langzamerhand wel te groot. Om binnen te komen zijn er overal opstapjes en ook binnen veel trappen en trapjes. Maar zo n oud pand is moeilijk aan te passen. Wij hebben ook zo n huistest laten doen. Daar kwam wel wat uit: losse matjes in de badkamer, antislip in de badkuip, daar hebben we wel wat aan gedaan. Maar het hele bad eruit en een douche erin, dat hebben we niet gedaan. Dat is ook moeilijk vanwege de kwaliteit van de muren.

5 Ander huis? Dan wel in de buurt! Wij wisten tien jaar geleden al wel dat wij hier niet voor altijd konden blijven wonen, vertelt de heer de Jonge verder. Toen waren we nog niet toe aan een seniorenwoning, maar we hebben vooruitgekeken en ons acht jaar geleden ingeschreven voor een seniorenwoning. Laatst hebben we gereageerd op een leuk huis in Wormerveer, want we willen wel een beetje in de buurt blijven. De meeste mensen vinden het prettig om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Daarom heeft de gemeente Zaanstad in samenwerking met vertegenwoordigers van ouderenorganisaties en professionele organisaties de website langerthuiswonen.zaanstad.nl ontwikkeld. Op deze website vindt u informatie over waar u allemaal terechtkunt voor oplossingen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Geld in de knip, warme voeten: inkoopactie isolatie tot 15 december Vloerisolatie levert warme voeten op én een besparing op uw energierekening van een dikke 100 per jaar. Het is een van de mogelijkheden om uw woning te isoleren. Eigen huis in Zaanstad? Dan kunt u nu nog meedoen aan de gezamenlijke inkoop van woningisolatie. Dat scheelt u aanzienlijk in de kosten. Sinds de start van de actie eind oktober hebben al ruim 360 bewoners interesse getoond. Tot 15 december kunt u zich vrijblijvend aanmelden via Winst uit je Woning is een onafhankelijke partij die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Weet u niet welke isolatiemaatregelen het beste passen bij uw woning, vraag Winst uit je Woning dan om een onafhankelijk advies. Met al uw vragen kunt u bellen met de servicedesk, tel. (023) Besparen! Het isoleren van een tussenwoning voor een bedrag tussen 600 en 900 kan al een besparing opleveren van 150 tot 300 per jaar. Ook dakisolatie kan zorgen voor een lagere energierekening. De kosten hangen af van de grootte van het dak en het type isolatiemateriaal. Een schuin dak wordt van binnenuit geïsoleerd. De kosten daarvan bedragen tussen 3.500,- en 6.000,- en u bespaart jaarlijks tussen 350,- en 600,-.

6 Waardering voor vrijwilliger Claudette Hoffs Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, met de Wijkwaardering meerdere keren Zaanse vrijwilligers(organisaties) in het zonnetje gezet. Iedere vrijwilliger(sgroep) kan voor deze waardering in aanmerking komen. Deze waardering is laagdrempelig en kleinschalig en gaat gepaard met een bezoekje, een aardigheidje en publiciteit. Bij de foto: Claudette ontvangt bloemen en een cadeautje van Lucy van Zaankantersvoorelkaar Aanmelding gebeurt door de vrijwilligers zelf, de wijkmanager of Zaankantersvoorelkaar. Claudette Hoffs heeft op 29 november de wijkwaardering ontvangen voor haar jarenlange inzet als vrijwilligerscoördinator bij het Sociaal Wijkteam Zaandam Noord/Kogerveld. Behalve inwoners en het Sociaal Wijkteam zijn ook leden van het Vrijwilligers Coördinatoren Overleg (VCO) blij met Claudette. Dit overleg bestaat al meer dan vijf jaar en Claudette was er vanaf het eerste uur bij. In dit Zaanse overleg delen de coördinatoren van de vrijwilligers (van onder andere buurthuizen, Sociale Wijkteams, de Voedselbank, podium de Flux) ervaringen met elkaar en vindt scholing plaats. Ook is er 1-op-1-begeleiding. Meedoen? Wilt u ook als vrijwilligerscoördinator deelnemen aan dit overleg? Neem dan contact op met Lucy van der Wal van Zaankantersvoorelkaar, via lucy.vanderwal@smdzw.nl, of bel Zaankantersvoorelkaar. Kent u iemand die u wilt voordragen voor een blijk van waardering, bel dan naar Zaankantersvoorelkaar. Het telefoonnummer is (075) Zowel inwoners die in hun eentje vrijwilligerswerk doen als groepen komen in aanmerking.

7 Wilt u een vuurwerkvrije buurt? Dit jaar wordt tijdens de jaarwisseling voor het eerst in Zaanstad geëxperimenteerd met het bewonersinitiatief een vuurwerkvrije buurt. U kunt met uw buren afspraken maken om geen vuurwerk af te steken in uw straat, rondom een pleintje, speeltuin of een gebied aangrenzend aan een park. Wilt u een vuurwerkvrije buurt, dan gelden wel enkele spelregels. Zo moeten alle bewoners in het gebied waarvoor de afspraken gelden, het ermee eens zijn. Ook moet u uw initiatief aanmelden en het gebied waarvoor de afspraken gelden, goed afbakenen. Een overzicht van alle spelregels vindt u op zoekterm: vuurwerkvrije buurten. Gratis borden beschikbaar U krijgt gratis borden om gebieden te markeren, maar gemeente en politie hebbe verder geen ondersteunende of handhavende rol. U moet de borden zelf plaatsen. Interesse? Dien dan voor 17 december uw initiatief in. Mail naar jaarwisseling@zaanstad.nl. Als de gemeente uw verzoek toewijst, dan kunt u de borden van 19 tot en met 30 december ophalen bij het stadhuis, Stadhuisplein 100 in Zaandam.

8 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Agavestraat. Iepenweg, Beukenstraat: tot 1 juli 2019 (gedeeltelijk) afgesloten o Weiver: afgesloten tot 20 december 2018 o Krommeniedijk: afgesloten tot 14 december 2018 Wormerveer o Industrie/Handelsweg: afgesloten tot en met 21 december 2018 o Antillenstraat: afgesloten tot 28 december 2018 Zaandam o Westzijde: kijk op (zoekterm: Westzijde) voor de planning o Russische Buurt: Czaar Peterstraat en plantsoen, Krimpenburg, Vorstenburg, Krimp, Lage Horn, C. Calffstraat: hinder door werkzaamheden tot 1 februari 2019 o Houtveldweg: hinder door werkzaamheden tot en met april 2019 o Laan der Vrijheid, D. de Kortestraat, J. Gorisstraat, J.H. op den Veldestraat, W. van Hallstraat: in beide richtingen afgesloten tot juni 2019 o Derde fase werkzaamheden Rosmolenbuurt: tot 21 december 2018 o Govert t Hoenstraat: afgesloten tot 21 december 2018 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

9 Praat met de Raad Op donderdag 6 december is er een raadsvergadering. Tijdens de raadsvergadering stemmen de raadsleden over onderwerpen die in de afgelopen weken in de Zaanstad Beraden besproken zijn. De vergaderingen zijn principe openbaar, tenzij anders aangegeven. Na afloop is er gelegenheid tot informeel napraten in de foyer. Raadsvergadering 6 december om uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal Stemming zonder debat o Meerjarenperspectief Grondzaken (MPG) 18.2 o Verwerving kavel Sluispolderweg o Deelnemen experiment centrale stemopname o Integraal veiligheidsplan o Besluit tot uittreden Zaanstad uit GR AIJZ o Gemeentelijke regeling Zonder Meer voor samenwerking Jeugd en WMO met regio Zaansteek Waterland o Start procedure afwijken bestemmingsplan voor terras en geluidwerende afscheiding Lageijk 13C in Zaandijk o Wegsleepverordening Zaanstad 2019 Debat en stemming o Vaststellen bestemmingsplan diverse Woonwagenlocaties Zaanstad o Verordening tot wijziging APV Zaanstad 2013 o Verordening bezwaarschriften Zaanstad o Motie vreemd aan de orde Tijdelijke ontsluiting Westerwatering door openstelling busbrug Volgende vergadering Donderdag 13 december is er weer een Zaanstad Beraad. Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen zijn live online te volgen en op een later tijdstip terug te zien (raadzaal: video, zaal 4: audio).

10 Website en social media De gemeenteraad heeft een eigen website waar u meer informatie kunt vinden. Ga hiervoor naar gemeenteraad.zaanstad.nl. U kunt ook de raad volgen op Facebook Raad075 en Informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en #raad075 of via de eigen website: gemeenteraad.zaanstad.nl.

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp Woningruil weken Amsteldorp 9 maart 2017 tot en met 3 mei 2017 Woningruil in uw eigen buurt Blijf langer in uw buurt wonen Vind een woning die beter bij u past Hulp bij het vinden van een woning Persoonlijk

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Te Koop. Woningen in biscuitfabriek Vicomte

Te Koop. Woningen in biscuitfabriek Vicomte Te Koop Woningen in biscuitfabriek Vicomte Overtoom 30C te Westzaan MOOI ZAANS! KOOPSOM 235.000,- V.O.N. Bijzonderheden: Tussenwoning 3e naast de brug Fabriek verbouwd : 2013 Inhoud : Circa 291m³ Woonoppervlakte

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Hoe veilig was Haarlemmermeer in 2014?

Hoe veilig was Haarlemmermeer in 2014? Hoe veilig was Haarlemmermeer in? Haarlemmermeer is in veiliger geworden. Het aantal misdrijven is in vergelijking met 213 met 13 procent gedaald. Toch blijft veiligheid volop aandacht krijgen. Want misdrijven,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning 28 november 2017 Het Saenredam College in Rooswijk was een goede keuze voor een inloopbijeenkomst. Er was voldoende ruimte voor de grote opkomst van ongeveer

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Veeringplein. Nieuwbouw Rosmolenwijk. 23 ruime woningen nabij het stadshart van Zaandam

Veeringplein. Nieuwbouw Rosmolenwijk. 23 ruime woningen nabij het stadshart van Zaandam Veeringplein Nieuwbouw Rosmolenwijk 23 ruime woningen nabij het stadshart van Zaandam De Rosmolenwijk, dichtbij alles De Rosmolenwijk is zeer centraal gelegen en biedt veel voorzieningen in de directe

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook!

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook! Gemeenteraadsverkiezingen Woensdag 19 maart GEMEENTERAADSverkiezingen Stem ook! Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Bepaal mee wie er in de gemeenteraad

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo.

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo. Maak meer mee. Baarlo Activiteiten 1 e kwartaal 2019. www.mfcdeengelbewaarder.nl www.baarlo.dorpsontmoeting.nl 1 Nieuwe naam en logo. Dorpsontmoeting Peel en Maas is de verzamelnaam voor de 10 lokale Dorpsontmoetingen

Nadere informatie

Resultaten enquête over dienstverlening

Resultaten enquête over dienstverlening Resultaten enquête over dienstverlening oktober 2017 Voorwoord Bij Nijestee vinden we de stem van onze huurders belangrijk. Daarom hebben we een Participatieraad, een groep huurders die structureel met

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Maart 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is, zijn

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Eilandstaete.

Eilandstaete. Eilandstaete www.pleyade.nl Welkom op Eilandstaete Comfortabel wonen met goede zorg en alle gemakken van een woonzorgcentrum binnen handbereik. Welkom op Eilandstaete! Modern en comfortabel Eilandstaete

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE MADAMEPERENLAAN 65 3452 ES TE VLEUTEN

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE MADAMEPERENLAAN 65 3452 ES TE VLEUTEN VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE MADAMEPERENLAAN 65 3452 ES TE VLEUTEN Geachte bezoeker van onze website, In reactie op de door u getoonde belangstelling danken wij u hartelijk voor het opvragen van onze

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 2 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Volwassenen Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 10 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

Uitslag van de enquête

Uitslag van de enquête Uitslag van de enquête Persoonlijke informatie Leeftijd : Van 18 jaar tot 30 jaar hebben er 9 mensen meegedaan. Van 30 jaar tot 50 jaar hebben er 11 mensen meegedaan. Van 50 jaar tot 70 jaar hebben er

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende takken

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE U bent 1 van de eerste bewoners van de nieuwe wijk westergouwe. Aan u als pionier daarom een hartelijk welkom! Verschillende partijen werken aan de bouw, onderhoud en beheer

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

Gids Langer Thuis Wonen

Gids Langer Thuis Wonen Gids Langer Thuis Wonen Deze gids geeft u informatie over instanties die u verder kunnen helpen, als u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen. www.langerthuiswonen.zaanstad.nl Gids Langer Thuis Wonen

Nadere informatie

Uitvoering Coolsingel. april 2018 maart 2021

Uitvoering Coolsingel. april 2018 maart 2021 Uitvoering Coolsingel april 2018 maart 2021 De boulevard die Rotterdam verdient. 27-3-2018 Gemeente Rotterdam - Uitvoeringsfasering Coolsingel 2 Maar eerst de uitvoering. Start na de Rotterdam Marathon,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16 65384_.indd 1 13-09-16 10:16 Missie van Haag Wonen Haag Wonen is als puur Haagse woningcorporatie nauw betrokken bij de bewoners van de wijken en de opgaven van de stad. We bieden daarbij passende, goed

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

gevraagd om een bushokje richting Etten-leur voor de nonnen en overige bezoekers en gebruikers richting Ettenleur

gevraagd om een bushokje richting Etten-leur voor de nonnen en overige bezoekers en gebruikers richting Ettenleur Stichting Wijkraad Buitengebied Breda Zuid-West Secretariaat Rithsestraat 187 4838 GA Breda + 31 765200785 www.wijkraadbredazw.nl info@wijkraadbredazw.nl wijkschouw 2007 Liesbos Probleem suggestie Wateroverlast

Nadere informatie

U en uw woonomgeving

U en uw woonomgeving U en uw woonomgeving Samen verantwoordelijk voor de woonomgeving Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het schoon en netjes is. Als huurder kunt u samen met andere bewoners een bijdrage leveren

Nadere informatie

Informatievoorziening aan burgers

Informatievoorziening aan burgers Informatievoorziening aan burgers Resultaten Doe Mee-onderzoek 2017 Mei 2018 1 Inleiding De Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (de NVRR) heeft in samenwerking met de Algemene

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie