Zaanstad Journaal 20 september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 20 september 2017"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over bijvoorbeeld werken, wonen, zorg en veiligheid in Zaanstad? Met de Zaanpeiling hoopt de gemeente antwoord te krijgen op deze vragen. Volgende week valt de envelop met de Zaanpeiling bij inwoners van Zaanstad op de mat. Het gemeentebestuur wil met dit onderzoek ophalen hoe het volgens bewoners gaat in Zaanstad en in de eigen buurt. De Zaanpeiling is het grootste jaarlijkse bewonersonderzoek in Zaanstad onder een willekeurige steekproef van inwoners van 18 jaar en ouder. De uitkomsten worden in een rapportage verwerkt, tabellen komen op de website ( Deelnemers aan het onderzoek maken kans op een VVV-bon van 25 euro. Ontwikkelingen volgen De vragen in de Zaanpeiling gaan over wonen en leven in Zaanstad, over actief burgerschap (vrijwilligerswerk en mantelzorg), openbare ruimte en milieu, leefbaarheid en veiligheid, wonen, energiebesparing, gezondheid, sport en cultuur. Ook wil de gemeente graag weten hoe u denkt over de gemeentelijke dienstverlening, organisatie en communicatie. Veel onderwerpen komen elk jaar in de enquête terug om zo ontwikkelingen goed in beeld te kunnen brengen. Schriftelijk of via internet in te vullen De vragenlijst kunt u schriftelijk of via internet invullen. Meedoen is niet verplicht als u een uitnodiging ontvangt, maar u helpt de gemeente er wel enorm mee! Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. De bewoners die in de steekproef vallen, zijn willekeurig getrokken uit het bevolkingsregister. Zaanstad in cijfers Een extern bureau, I&O Research, voert de Zaanpeiling uit in opdracht van het Team Onderzoek en Statistiek Zaanstad. De uitkomsten kunt u later terugzien op de website Zaanstad-in-Cijfers (zaanstad.incijfers.nl/). Ook komt daar de rapportage te staan. U vindt daar ook eerdere rapportages.

2 Inloopbijeenkomst A8-A9 op 21 september In juli gaven Gedeputeerde Staten (GS) de onderzoeksresultaten van de planstudie Verbinding A8-A9 vrij voor inspraak, maar is nog geen voorkeur voor een van de plannen. Wel werd aangekondigd dat in september inloopbijeenkomsten zouden worden georganiseerd. Morgen, donderdag 21 september is er een bijeenkomst in Assendelft. Bewoners zijn van harte welkom om vragen stellen over de aanloop naar een definitief voorkeursalternatief. Maandag 18 september kon dat in Heemskerk, morgen kunt u terecht in Partycentrum De Admiraal, Dorpsstraat 1056 in Assendelft. Vragen staat vrij Bij de inloopavond zijn bestuurders en projectteamleden van de Verbinding A8-A9 van uur tot uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Er wordt geen nieuwe informatie gepresenteerd. Opruimestafette zaterdag bij Ahold met lunch Stoort u zich ook zo aan zwerfafval? Eens per maand trekken actieve buurtbewoners er ergens in Zaanstad op uit om zwerfafval op te ruimen onder de noemer Opruimestafette. De eerstvolgende is komende zaterdag, 23 september. Nog geen plannen voor die dag? Zaterdag 23 september strijkt de estafette neer in Zaandam. Wilt u meedoen, dan bent u vanaf uur van harte welkom. Voor materiaal wordt gezorgd. Het vertrekpunt is bij de ingang van het kantoor van Ahold, Provincialeweg 11 in Zaandam. Om uur sluiten we af met een lunch in het kantoor, aangeboden door Ahold. Bewonersinitiatief De afbreektijd van afval is sterk afhankelijk van het materiaal, de omgeving en de weersomstandigheden. Biologisch afbreekbaar afval verdwijnt het snelst, maar zelfs in dat geval spreken we nog over maanden tot jaren. De Zaanse Opruimestafette is een bewonersinitiatief: een idee van bewoners om hun buurt of stad vooruit te helpen, waarbij ze zelf zorgen voor de uitvoering. De gemeente ondersteunt deze initiatieven.

3 Geen energierekening meer? Steek uw licht op bij energiecafé Geen gas-, geen energierekening? Het kan echt! Door als huiseigenaar energie op eigen dak op te wekken. Dat is duurzaam en levert altijd geld op. Het gebruik van gas en de uitstoot van CO2 zijn dan voltooid verleden tijd. Op donderdagavond 28 september is er een energiecafé over dit onderwerp. Heeft u een koophuis met een eigen dak en bent u benieuwd hoe u uw huis energieneutraal kunt maken? Kom dan naar het energiecafé Energieneutrale Huizen. We leggen uit hoe het werkt en wat het kost, en informeren u over de financieringsmogelijkheden. De gemeente Zaanstad biedt een subsidie en lening Nul op de meter aan. Ook vertellen huiseigenaren over hun ervaringen en zijn de stichting Urgenda en het Duurzaam Bouwloket aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Waar en wanneer? Kom op woensdag 28 september 2017 naar het Energiecafé in Buurthuis De Zeskanter, Nieuwendamstraat 2C in Zaandam. Inloop vanaf uur. De avond is van tot uur. Dit Energiecafé wordt georganiseerd door de gemeente Zaanstad in samenwerking met Thuis Baas, een initiatief van stichting Urgenda ( Meer weten? Kijk dan op zoekterm: energieneutraal. Op voeten en fietsen naar school Kinderen beter wegwijs in het verkeer De Lindenboomschool in Koog aan de Zaan is maandag 18 september de week begonnen met de actie Op voeten en fietsen naar school. De school stimuleert ouders en kinderen om een week lang lopend of fietsend naar school te komen. Wethouder Verschuren liep maandag een eindje met twee leerlingen mee. Stickers als beloning Elke dag dat de kinderen dat deze week doen, verdienen ze een sticker. De bedoeling is dat de kinderen ook na deze actieweek lopend of fietsend naar school toe komen. De actie is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland.

4 Vervolg Op voeten en fietsen naar school Schoolomgeving veiliger Als kinderen lopend of (achter)op de fiets naar school komen, leren ze meteen waar het gevaarlijk kan zijn, waar je op moeten letten, hoe goed je moet rekeninghouden met andere weggebruikers. Bijkomend voordeel is dat het bij scholen veel veiliger wordt als het aantal auto s afneemt. Wethouder in gesprek met leerlingen Wethouder Verkeer, Addy Verschuren, liep iets na achten met leerlingen Martijn en Ilana naar school. Daar bezocht hij samen met directeur Joyce Oomen een aantal klassen. Verschuren: Juist door op jonge leeftijd op de fiets of lopend naar school te gaan, leren kinderen geleidelijk aan zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. En soms is op de fiets of lopend naar school sneller dan met de auto. De Sluis 2.0 open voor inburgering en integratie Op een toepasselijke plek in Zaanstad, namelijk naast Vluchtelingen Werk Nederland aan de Jufferstraat in Zaandam, is vorige week De Sluis 2.0 van start gegaan. Vrijwilligers verzorgen er workshops en leuke activiteiten voor nieuwkomers, maar bovenal helpen zij hen met het snel onder de knie krijgen van de Nederlandse taal. Want: hoe taalvaardiger de nieuwkomer, hoe sneller hij of zij ingeburgerd is. Vrijdag 15 september openden wethouder Rita Visscher en Marleen van Dam (regiomanager Vluchtelingenwerk) samen de nieuwe locatie officieel. Wethouder Visscher: Er wordt al twee jaar veel flexibiliteit van de vrijwilligers gevraagd. Qua beschikbaarheid maar ook qua niveau en behoeften van hun leerlingen. We waarderen hun positieve houding enorm en ook de goede sfeer waar iedereen aan bijdraagt. Groot netwerk De vrijwilligers delen ook hun persoonlijke ervaringen over het leven in Zaanstad en zijn ervaringsdeskundigen over hoe het werkt in onze maatschappij. Het gezamenlijke netwerk van de vrijwilligers is enorm en daar kunnen nieuwkomers hun voordeel mee doen tijdens de inburgering.

5 Expositie Willem van Leyden in stadhuis Hoe zagen Wormerveer en Wormer er 100 jaar geleden uit? De Historische Vereniging Wormerveer (HVW) heeft in samenwerking met het Gemeentearchief Zaanstad een expositie samengesteld van aquarellen van Willem van Leyden. Wilt u de expositie bekijken? Dat kan tot 27 oktober tijdens de openingstijden van het stadhuis in de publiekshal. De toegang is gratis. De tentoonstelling werd op vrijdag 15 september tijdens een besloten receptie geopend door wethouder Rita Visscher-Noordzij. De openingstijden van het stadhuis staan op zoekterm: openingstijden. Zaanoevers De Historische Vereniging Wormerveer (HVW) kreeg in 2015 een schenking van een aantal tekeningen en aquarellen van Willem van Leyden uit de periode , waarvan dertien van de Zaanoevers van Wormerveer en Wormer. Over het leven van Van Leyden is niet veel bekend. Hij werd geboren in 1855 en overleed in Hij was handelsreiziger, woonachtig in Wormerveer en schilderen was zijn hobby. Met foto s van nu De staat van de werken was niet al te best; dankzij een subsidie van het Gerrit Blaauwfonds kon de HVW de restauratie bekostigen. De werken kunnen nu in hun oorspronkelijke kleuren worden getoond. Ze geven een prachtig beeld van het Wormerveer van honderd jaar geleden. Naast ieder aquarel staat een foto van de huidige plek, zodat u kunt zien welke details onveranderd zijn. Na Willem komt Freek Na deze expositie wordt een tentoonstelling ingericht met Freek de Jonge als gastconservator van het Gemeentearchief. Deze expositie behandelt dezelfde Zaanse thema s als zijn voorstelling Zaans Veem, die op dinsdag 21 november in het Zaantheater in première gaat.

6 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u niet alleen welke werkzaamheden plaatsvinden, maar ook wat op de planning staat. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje op de exacte locatie aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd. Koog aan de Zaan o Boschjesstraat: tot eind 2017 algehele afsluitingen in beide richtingen. Krommenie o Omgeving Ruimtevaartlaan: de komende maanden zijn verschillende straten in beide richtingen afgesloten. Meer info vindt u op zoekterm: werk aan de weg (tik daar Ruimtevaartlaan Krommenie in de zoekbalk). o Eikenlaan: werkzaamheden (gestart maart 2017) gaan door tot eind maart o Blok en omgeving: diverse afsluitingen tot 22 december Wormerveer o Lindenlaan/Westerstraat: tot eind januari afsluiting in beide richtingen. o Zaanstroom: afgesloten wegens werkzaamheden tot begin januari Zaandam o Westzijde: opknapbeurt en onderhoudswerkzaamheden in fasen. Kijk op zoekwoord: westzijde voor meer info en omleidingen (ook die van de bussen). o Blaasbalgstraat: afsluiting i.v.m. werkzaamheden (t.h.v. nrs ) tot half december. Provincialeweg N246 De in deze periode geplande werkzaamheden aan de N246 zijn uitgesteld vanwege de slechte weersvoorspellingen. Onder meer op de website van de Provincie Noord-Holland kunt u onder Verkeer & Vervoer zien waar en wanneer werkzaamheden in de regio worden uitgevoerd.

7 Praat met de raad Op donderdag 21 september staan een raadsvergadering en een extra Zaanstad Beraad op het programma. Vanaf uur staat in het stadhuis de koffie klaar. U kunt als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Na afloop kunt u nog even napraten. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp voor het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de griffie. Nieuwe burgemeester Op donderdag 27 september wordt burgemeester Jan Hamming geïnstalleerd. Programma 21 september 2017 (onder voorbehoud van wijzigingen) Zaanstad Beraad; raadzaal Voorbereiding sessie Vervoerregio Raadsvergadering; raadzaal Opening en mededelingen van de voorzitter Vaststelling van de agenda Beëdiging raadslid D66 Bekrachtiging geheimhouding Debatagenda Raadsvoorstel met zienswijze A8/A9 Stemmingen zonder debat Zienswijze tweede gewijzigde begroting 2017 BaanStede Treffen van een gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Zaanstad en Purmerend voor de oprichting van één bedrijfsvoeringsorganisatie Halfjaarlijkse rapportage stand van zaken geheimhouding, augustus 2017 Ontheffing woonplaatsvereiste burgemeester Jan Hamming Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen zijn live online te volgen en op later tijdstip terug te zien (raadzaal: video, zaal 4: audio).

8 Vervolg Praat met de raad Uw mening De raadsleden willen graag weten hoe u denkt over onderwerpen waarover zij moeten stemmen. U kunt tijdens een Zaanstad Beraad op geagendeerde onderwerpen inspreken. Meldt u zich dan van te voren aan. Uw naam en onderwerp komen op het raadsinformatiesysteem (RIS). Graag ontvangen we uw tekst om te publiceren bij dat agendapunt. Spreektijd is maximaal vijf minuten (ongeveer een A4 aan tekst). Daarna kunnen raadsleden u vragen stellen. Aan tafel of op zeepkist Wilt u met de raad een onderwerp bespreken dat niet op de agenda staat, dan kunt u zich drie dagen vóór een Zaanstad Beraad aanmelden voor een rondetafelgesprek, een informatietafel of presentatie of een één-minuut op de zeepkist. Informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart Nummer 7

Nieuwsbrief maart Nummer 7 Nieuwsbrief maart Nummer 7 NIEUWSBRIEF Beste ouders / verzorgers, Gezonde school Wij zijn op Dynamica XL bezig met het verwerven en behouden van de certificaten Voeding en Bewegen en Sport. Tevens heeft

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

BALIES OP 4 OKTOBER OPEN VAN 8.00 TOT UUR. (PUBLICATIES gemeente Haaren week september 2017) [REDACTIONELE PUBLICATIES]

BALIES OP 4 OKTOBER OPEN VAN 8.00 TOT UUR. (PUBLICATIES gemeente Haaren week september 2017) [REDACTIONELE PUBLICATIES] (PUBLICATIES gemeente Haaren week 39 27 september 2017) [REDACTIONELE PUBLICATIES] GEMEENTEHUIS HAAREN: OOK TIJDENS DE BURGERPEILING ONTMOETINGSPLEK! BALIES OP 4 OKTOBER OPEN VAN 8.00 TOT 17.00 UUR Stemmen

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief Looiershof 3 november 2017 Voortgang Project Looiershof

Nieuwsbrief Looiershof 3 november 2017 Voortgang Project Looiershof Nieuwsbrief Looiershof 3 november 2017 Voortgang Project Looiershof Beste mensen, De werkzaamheden van de parkeerkelder Looiershof vorderen gestaag en volgens planning. Begin volgende week wordt de laatste

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 14 en 17 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 14 en 17 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Gemeenteraad Oegstgeest 18-12-2014 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:00-21:50 Voorzitter: dhr. drs. J.B. Waaijer Raadsgriffier: dhr. drs. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Communicatieplan Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Auteur: Marcel Tinnemans Datum: 23 februari 2017 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Kader communicatieplan...

Nadere informatie

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein.

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein. Stadspark Een stadspanelonderzoek Marjolein Kolstein November 2018 www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding van het onderzoek 4 1.2 Doel van het onderzoek 4 1.3 Opzet van

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND (PUBLICATIES dorp Haaren week 44 1 november 2017) MANTELZORGDAG 10 NOVEMBER 2017 Op 10 november 2017 organiseert ContourdeTwern samen met de gemeente Haaren de mantelzorgdag. We vinden de tomeloze inzet

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP Bulk, Petra PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners 1 Waarom veranderen? We willen dualer debatteren We willen korter/ efficiënter vergaderen We willen meer

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 03. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 03. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 03 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 25-9-2017 Kinderen vrij: Studiedag 27-9-2017 Beste ouders/verzorgers, In deze info: Startgesprekken

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

3 Afscheid van de heer R. Crouwers als lid van de raad van de gemeente Cuijk. 4 Voorstel inzake toelating en beëdiging van raadslid Müskens

3 Afscheid van de heer R. Crouwers als lid van de raad van de gemeente Cuijk. 4 Voorstel inzake toelating en beëdiging van raadslid Müskens Agenda Gemeenteraad Deze vergadering wordt live uitgezonden via internet. Ga voor deze of andere uitzendingen naar onze streamingsite. De meeste voorstellen zijn aan de orde geweest in een van de commissies.

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016)

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016) Stappenplan Doel Rol betrokken Communicatie activiteiten Tijdschema 1 Proces, Afspraken over heldere College: Stelt Opstellen persbericht en persmoment beleggen Rond 11 mei randvoorwaard randvoorwaarden

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

METROPODIREGIO AMSTERDAM

METROPODIREGIO AMSTERDAM METROPODIREGIO AMSTERDAM Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14020 Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Colleges van B&W en GS van de samenwerkende gemeenten, provincies en de Vervoerregio i.o.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Vanuit het team

In deze nieuwsbrief. Vanuit het team Jaargang 14 / nr 0 1 september 2017 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 9 september 2017. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 7 september 2017 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag.

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag. NIEUWSBRIEF Vrijdag 24 februari 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Alaaf De carnavalsvakantie staat voor de deur. Vrijdag gaan we feestelijk de vakantie in met een geweldig carnavalsfeest. We wensen iedereen

Nadere informatie

Verslag bewonersenquête Burgemeestersprofiel

Verslag bewonersenquête Burgemeestersprofiel Verslag bewonersenquête Burgemeestersprofiel Team Onderzoek & Statistiek April 2016 1 Inleiding Burgemeester van Zaanstad, Geke Faber, heeft aangegeven per 1 oktober haar functie neer te leggen. Gemeente

Nadere informatie

Welkom bij de gemeenteraad

Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad De gemeenteraad is het hoogste orgaan van onze gemeente. De raad vertegenwoordigt u, als inwoner van de gemeente Raalte en neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Kinderfeestje? Jarigen September. Info 1: 31 Augustus 2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Kinderfeestje? Jarigen September. Info 1: 31 Augustus 2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl Info 1: 31 Augustus 2017 Agenda SEPTEMBER 11 t/m 22 Op voeten en Fietsen 11 Infoavond Gr 1 t/m 8 15 Groep 2 VRIJ 19

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: gemeente Tiel ontvangen op: 05-06-2018 **ID18.04370 ID18.04370 Van: Ans Borninkhof [mailto:burgerschapsvormingadvies@gmail.com] Verzonden: dinsdag 5 juni 2018 20:36 Aan: Smb TL Gemeente

Nadere informatie

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Doe en denk mee tijdens de week van het wonen Kunt u uw woning comfortabeler en veiliger maken? Hoe kunt u uw woning verdzamen? Is wonen zonder aardgas al

Nadere informatie

Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Leefbaarheidsalliantie Gelderland Griffie Beuningen Onderwerp: Bijlagen: FW: Informatie over Leefbaarheidsalliantie Gelderland Web Factsheet Samenwerken aan leefbaarheid april 2018pdf Leefbaarheidsalliantie Gelderland Hierbij informatie

Nadere informatie

NIEUWS. Nieuwsbrief februari 2018 afdeling Midden-Groningen. Met het laatste nieuws over de opening van ons nieuwe kantoor en de open dagen!!

NIEUWS. Nieuwsbrief februari 2018 afdeling Midden-Groningen. Met het laatste nieuws over de opening van ons nieuwe kantoor en de open dagen!! NIEUWS Midden-Groningen Troelstralaan 7 9602 XA Hoogezand www.humanitas.nl/afdeling/midden-groningen/ Nieuwsbrief februari 2018 afdeling Midden-Groningen Met het laatste nieuws over de opening van ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 11 maart 2014 Groepen

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 11 maart 2014 Groepen Belangrijke data: Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 11 maart 2014 Groepen Donderdag 13 maart van 15.30 uur tot 17.00 uur: Inloopspreekuur. U kunt bij de leerkracht(en) van uw kind(eren) terecht met vragen

Nadere informatie

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website: (binnenkort op het web)

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website:  (binnenkort op het web) Jaarplan 2016. Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: info@wijkplatformstadsdennen.nl Website: www.wijkplatformstadsdennen.nl (binnenkort op het web) Theoretische budget wijk Stadsdennen: Peildatum is 15

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

ONDERWERP : Stand van zaken website derde en vierde kwartaal 2016

ONDERWERP : Stand van zaken website derde en vierde kwartaal 2016 MEMO ZAAKNUMMER : 2017004511 AAN : Commissie Algemene Zaken en Control VAN : Burgemeester H.G. Vos, NAMENS DEZE : I.M.C.M. (Isabelle) Ruyters, web coördinatie DATUM : 10 februari 2017 ONDERWERP : Stand

Nadere informatie

LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD GAAN SAMEN!

LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD GAAN SAMEN! LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD GAAN SAMEN! Hogere kwaliteit dienstverlening Uitbreiding van voorzieningen Dorpen en kernen blijven bestaan Samenwerking in de regio Praat mee over uw nieuwe gemeente! Wat betekent

Nadere informatie

KBS Laurentius Nieuws

KBS Laurentius Nieuws AGENDA Vrijdag 14 juni Sportdag gr. 5 t/m 8 Dinsdag 18 juni Schoolreis gr. 6 Donderdag 27 juni Informatieavond gr. 3 Vrijdag 28 juni Doorschuiven gr. 2 t/m 7 Maandag 1 juli Dinsdag 2 juli Musical gr. 8,

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ De Vreedzame school Blok 4: We hebben hart voor elkaar Leestip van meester Berrie Op school beginnen we de dag altijd met een kwartier lezen. Als

Nadere informatie

Inhoud. / / / raadsledenbijeenkomsten 2013/2014

Inhoud.  /  /  / raadsledenbijeenkomsten 2013/2014 Inhoud 15 november 2013 Startpagina voor (nieuwe) raadsleden Raad op Zaterdag in teken decentralisaties Decentralisatie AWBZ/Wmo: hoe verder? College op Vrijdag Inspiratiefestival maatschappelijke initiatieven

Nadere informatie

Mierlo, Renate van. VNG namens VNG Verzonden: vrijdag 15 november :45 Aan: Van:

Mierlo, Renate van. VNG namens VNG Verzonden: vrijdag 15 november :45 Aan: Van: Klik hier met de rechtermuisk nop afbeeldingen wilt downloaden. Ter bescherming van uw privacy is deze afbeelding Mierlo, Renate van Van: VNG namens VNG

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2017

Zaanstad Journaal 27 december 2017 Zaanstad Journaal 27 december 2017 Hoe zit het ook alweer met de regels rond vuurwerk?: Afsteken mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken.

Nadere informatie

Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. 1.4 Doel(en) Utrecht, 17 februari 2010

Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. 1.4 Doel(en) Utrecht, 17 februari 2010 Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning Utrecht, 17 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Actieweek fietsbeloning Zaanstad / Amsterdam-Noord. Aan

Nadere informatie

draadswijzer week 01 Zwolle

draadswijzer week 01 Zwolle draadswijzer week 01 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Nota van Uitgangspunten MPV 2016*

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Schoolnieuws schooljaar Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond. Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij

Schoolnieuws schooljaar Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond. Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Nationale Rekendag

Nadere informatie

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Meldt u zich aan voor de eerste initiatievenmarkt in Kaag en Braassem? Heeft u een idee of een plan om Kaag en Braassem mooier, groener, socialer

Nadere informatie

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 *ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.13-25984/DV.14-417, afdeling Ruimte. Sellingen, 15 januari 2015 Onderwerp: Herinrichting schoolomgeving OBS De Plaggenborg

Nadere informatie

Wijkhuis Bij Pino opent officieel zijn deuren

Wijkhuis Bij Pino opent officieel zijn deuren Wijkhuis Bij Pino opent officieel zijn deuren In Nieuw Gent opende op woensdag 22 februari het wijkhuis Bij Pino. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Rerum Novarumplein met daarin een koffiebar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenenstelling van de raad/verkiezingen b. Wat kan zoal op de agenda

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie