Zaanstad Journaal 10 april 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 10 april 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week een gratis zakje met een mengsel van bloemzaden klaar. U kunt een zakje ophalen bij de gemeentewerf in Zaandam (Slachthuisstraat) of in Krommenie (Serooskerkestraat). Deze zaadjes kunt u zelf op een stukje grond van ongeveer vier vierkante meter ergens in de stad in de openbare ruimte uitstrooien. Meer bloemen betekent meer vlinders en bijen in de stad. Helpt u mee? Net als vorig jaar biedt de gemeente inwoners een gratis zakje bloemenmengsel aan. Ook kinderen vinden het leuk om hun bloemen later in het seizoen terug te zien. Nut en noodzaak Een grote afwisseling aan bloemen en planten is heel belangrijk voor bijen, vlinders en andere insecten. Insecten spelen een belangrijke rol in onze voedselvoorziening. Wist u bijvoorbeeld dat tachtig procent van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten zoals de wilde bij? Steeds meer bloemen en planten We willen steeds meer bloemen en nieuwe plantensoorten gebruiken in de stad. De gemeente heeft de laatste jaren ook meer bloemrijke bermen en plantvakken aangelegd. Plekken waar insecten goed kunnen leven. Ook u kunt een handje helpen om meer bijen en vlinders in onze stad te krijgen.

2 Bermen Waar dat mogelijk is, past de gemeente ecologisch bermbeheer toe. We laten op sommige plekken het gemaaide gras een aantal dagen liggen, waardoor zaden zich goed kunnen verspreiden. En we laten grasbermen ook meer verruigen. Deze acties zorgen voor meer bloemen en nieuwe plantensoorten en dus voor voedsel voor insecten. Wil u een zakje? Wilt u meedoen? Per inwoner is één zakje met bloemenmengsel af te halen op woensdag 17 april tussen en uur op de Gemeentewerf Zuid, Slachthuisstraat 63 in Zaandam of op donderdag 18 april tussen en uur op Gemeentewerf Noord, Serooskerkestraat 76 in Krommenie. Wees er snel bij, we hebben vijfhonderd zakjes beschikbaar en op is op! Gezocht: grote Zaanse daken en Zaanse investeerders Helpt u mee meer duurzame energie in de Zaanstreek op te wekken? Kent u iemand met een groot sterk dak op zijn pand, of heeft u dat zelf? De Zaanse Energie Koöperatie is op zoek naar grote daken en investeerders om zonnedaken te maken. De ZEK is een door vrijwilligers gedreven coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk. De leden van de ZEK betalen de zonnepanelen op de daken. Ook mee-investeren? Word dan lid van de ZEK. Als lid betaalt u eenmalig 50 euro inschrijfgeld en u kunt uw inleg verhogen. Tijdens de jaarlijkse vergadering wordt uw rente bepaald en na afloop van de investeringstermijn krijgt u uw geld weer terug. Contact Doet u mee? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een naar contact@zaanseenergie-kooperatie.nl Zwerfvuilestafette in Saendelft Zaanstad wil graag zwerfafvalvrij zijn. De gemeente kent veel actieve en betrokken inwoners waar het gaat om het opruimen van zwerfafval. Vrijwel dagelijks zijn zij bezig om de stad een stukje schoner te maken. Fijn voor milieu, mens en dier.

3 Komende zaterdag, 13 april, houden we de vierde opruimactie van dit jaar. De start is om uur (inloop om 9.45 uur) bij BAAZ, Parkrijklaan 121 E in Assendelft (Saendelft). Om uur sluiten we gezellig af met een lunch. De eerstvolgende zwerfvuilestafette hierna is op zaterdag 18 mei en start bij De Lobelia, Lobeliusstraat 16, Zaandam (Poelenburg). Zelf opruimen? Draag een hesje! De gemeente en uw medebewoners stellen het opruimen zeer op prijs. Maar we vragen graag uw aandacht voor uw eigen veiligheid. Om ongelukken te voorkomen raden we u aan om een hesje te dragen en een halve meter afstand te houden tot de rijbaan. Het is belangrijk dat u goed gezien wordt! Westerwatering Noord aan de beurt voor nieuwe manier afval inzamelen Ook de bewoners van Westerwatering Noord gaan de komende weken over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Vrijdag 12 april start het eerste deel van de wijk. Op maandag 29 april start het zuidelijke deel. Bewoners krijgen een week van te voren een brief met uitleg en de afvalpas. De bestaande grijze afvalbak is voortaan bedoeld voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Op de sticker die op deze bak komt, en in de folder die u in de bus vindt, staat welke producten hier onder vallen. Door plastic afval goed te scheiden en in te zamelen, kan hiervan meer worden hergebruikt. In de folder staat duidelijk uitgelegd welke soorten plastic niet in container voor plastic thuishoren. Is niet alles duidelijk, dan leest u hieronder hoe u een voorlichter kunt uitnodigen voor een gesprekje bij u thuis. Beter voor milieu én portemonnee In de nieuwe manier brengen bewoners het restafval naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Met het HVC-pasje opent u de container. Hoe minder restafval verbrand hoeft te worden, hoe lager de uitstoot van broeikasgassen. En de afvalstoffenheffing stijgt minder hard. Bij goed scheiden van glas, papier, en plastic komt er steeds minder restafval.

4 Bewonersvoorlichters in de wijk en thuis Heeft u nog vragen? Kom dan naar een inloopspreekuur op donderdag 11 april van tot uur of donderdag 25 april in Evean Verzorgingstehuis (Elsbroekplantsoen 1) in Zaandam. Afspraak maken met een bewonersvoorlichter bij u thuis kan ook! Stuur dan een naar afvalscheiden@zaanstad.nl. Afval-lab in Westerkoog: wat kunnen we doen met al dat plastic? Ook in Westerkoog is de invoering van de nieuwe manier van afval inzamelen in volle gang. Benieuwd wat we kunnen doen met plastic afval? Kom naar het Afval-lab op woensdag 17 april van tot uur of zaterdag 4 mei van tot uur bij het winkelcentrum in Westerkoog. En ontdek hoe van plastic afval nieuwe dingen worden gemaakt! Meteen ook een leerzaam uurtje voor kinderen. Geen telefoon in het verkeer: rij MONO, fiets MONO Fiets mono en hou je aandacht op de weg. Dat is de insteek van de MONOcampagne. MONO betekent één of alleen, doe één ding tegelijk. Fietsen en tegelijkertijd bellen of appen kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Uit onderzoek van de Vervoerregio Amsterdam blijkt dat 6 procent van de fietsers in de regio Amsterdam, waaronder Zaanstad, een mobiele telefoon gebruikt in het verkeer. Met de landelijke MONO-campagne wil de Rijksoverheid hier verandering in brengen.

5 gevaarlijke momenten De Vervoerregio Amsterdam hield een onderzoek in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer. Zij telden op straat voorbijkomende fietsers en hoeveel van hen er met een mobiele telefoon bezig waren. De onderzoekers stellen dat het, tijdens drukke momenten, gaat om ongeveer momenten waarop fietsers zijn afgeleid in het verkeer. De MONO-campagne moet deze gevaarlijke momenten helpen terug te brengen. Jongeren bewust maken De campagne wil jongeren bewust maken van de risico s van het gebruik van een mobiel en social media in het verkeer. Scholieren op het Regio College en Pascal Zuid in Zaandam krijgen in april voorlichting en worden uitgedaagd om een deal met zichzelf aan te gaan, minimaal zeven dagen geen mobiel in het verkeer. Verdeling sociale huur: wat vindt u? Wie moet voorrang krijgen op een woning en waarom? Gescheiden mensen met kinderen? Of jongeren? En wat voor woning mag dat zijn? U kunt daarover uw mening geven. De gemiddelde inschrijfduur van een starter voor een sociale huurwoning is nu elf jaar. Wat zijn uw ideeën voor de verdeling van sociale huurwoningen in Zaanstad? Praat mee op woensdag 17 april van tot uur in het hoofdkantoor van Parteon, Dick Laanplein 1 in Wormerveer. Inloop vanaf uur. Na een inleiding van de wethouder gaat u in groepjes in gesprek. De resultaten komen samen in de grote groep. Meld u aan per via woonruimteverdeling@zaanstad.nl. Er is plek voor zestig deelnemers. Ellis blijft stadsdichter Voor 2019 en 2020 is Ellis van Atten voor een tweede periode benoemd tot stadsdichter. Zij brengt poëzie dichter bij de mensen door gedichten over Zaanse gebeurtenissen te maken en diverse poëzie-evenementen en dichtwedstrijden te organiseren. Nieuwsgierig? Kijk op ellisvanatten.nl/stadsdichter-zaanstad/

6 Vakantietijd: caravan voor de deur, mag dat? Gaat u op vakantie met caravan, camper of vouwwagen of bent u juist weer terug? Om in en uit te pakken mag u de aanhanger vlak bij uw huis op de openbare weg laten staan. Dat mag maximaal drie dagen! Er zijn een paar spelregels voor het parkeren van uw caravan of camper. Uw caravan of vouwwagen mag maximaal drie dagen op de openbare weg staan. Er is in veel buurten namelijk een tekort aan parkeerruimte. Bovendien kunnen andere bewoners geparkeerde caravans als hinderlijk ervaren, bijvoorbeeld vanwege de verkeersveiligheid. De driedagenregel geldt voor de hele gemeente. Als u uw caravan of vouwwagen binnen Zaanstad verplaatst, valt dat nog binnen dezelfde periode van drie dagen. De (buitengewoon)opsporingsambtenaren (BOA s) van de gemeente kunnen handhavend optreden en de aanhanger laten wegslepen. Veel liever laten we u van een zorgeloze vakantie genieten. Meer informatie over de regels vindt u op zoekterm: caravan. Geld voor twintig nieuwe leraren Foto: Kinderen moeten het onderwijs krijgen dat ze verdienen Het Rijk heeft een subsidie van euro toegekend voor de opleiding van extra leraren voor Zaanse kinderen. Agora, Zaan Primair en de gemeente kunnen ermee aan de slag.

7 Het geld wordt gebruikt voor de opleiding van zij-instromers. Dat betekent extra leraren voor Zaanse basisscholen. Ongeveer honderd mensen willen de opleiding volgen. Agora en Zaan Primair zijn nu de beste twintig aan het selecteren. In 2020 moet de eerste zij-instromer zelfstandig voor de klas staan. Landelijk probleem Het tekort aan leraren is dan nog niet opgelost. Het blijft een landelijk probleem. Deze subsidie is een duwtje in de rug, zegt wethouder onderwijs Gerard Ram. Maar we zijn we er nog lang niet. De komende jaren moeten we aandacht blijven houden hiervoor. Alles om ervoor te zorgen dat alle Zaanse kinderen het onderwijs krijgen dat ze verdienen. Weer een mooie stap in het bestrijden van het lerarentekort in Zaanstad, aldus Ellen Voskuilen van Zaan Primair en Rien Spies van Agora. Maar we zijn er nog niet! Ondersteuning De schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor het onderwijs en hun personeel. De gemeente wil wel een bijdrage leveren, naast de landelijke subsidie die aangevraagd is. Daarmee kunnen schoolbesturen meer investeren in zij-instromers. Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Zuiderhoofdbuurt, tot en met februari 2020 o Diverse straten waaronder Agavestraat, Popelstraat, Beukenstraat en Iepenstraat tot 1 juli 2019 Westzaan o J.J. Allanstraat tot 26 april 2019 o Middel en Weiver tot 1 april 2020

8 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ en Zeedijk en de Wibautstraat tot 1 september 2019 o Clusiusstraat afgesloten tot 12 april 2019 o Warmtenettracé tot 1 april 2020 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd. Praat met de raad Om uur staat morgenavond, 11 april, in het stadhuis de koffie klaar voor inwoners die het Zaanstad Beraad willen bijwonen. U bent van harte welkom! U kunt dan als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Na afloop is er gelegenheid tot informeel napraten in de espressobar op de tweede etage. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden via raadsgriffie@zaanstad.nl Zaanstad Beraad 11 april vanaf uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o Terugkoppeling opbrengst 150 dagen gesprek door College van B&W aan de stad en raad o Praat met de Raad: u kunt inspreken op geagendeerde onderwerpen o Bespreking conceptbrief programma van eisen concessie Zaanstad Waterland; Bijdrage van inwoners van Zaanstad aan het Programma van Eisen voor de aanbesteding door de Vervoerregio Amsterdam van de concessie Zaanstreek-Waterland per 12 december 2021.

9 Zaal 4 o Bespreking Zienswijze verantwoording 2018, overschot 2018 en globale begroting 2020 MRA (Metropoolregio Amsterdam) o Rondvraag PvdA Toeristenbelasting Airbnb's o Technische presentatie transformatiefonds door rekenkamer en ambtelijke organisatie Volgende week Op donderdag 18 april is er een raadsvergadering. Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen kun u live online volgen of op een later tijdstip terugzien. Website, social media, informatie De raad heeft een eigen website voor mee informatie: gemeenteraad.zaanstad.nl. U kunt ook de raad volgen op Facebook Raad075 en Met al uw vragen kunt u terecht bij de Raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Broekpolder versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Pagina

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Afvalbeleid Gemeente Papendrecht Omgekeerd Inzamelen

Afvalbeleid Gemeente Papendrecht Omgekeerd Inzamelen Afvalbeleid Gemeente Papendrecht Omgekeerd Inzamelen Pagina 1 van 5 Afvalbeleid gemeente Papendrecht concept, 24 november 2017 Besluit Papendrecht past het afvalinzamelmodel aan en gaat in 2018 over op

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? In uw gemeente haalt Avri het huishoudelijk afval op. Liever noemen wij uw afval grondstof, omdat er nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Tenminste, als u

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal Digipanel + Facebookadvertentie: 2.479 respondenten Dataverzameling: via Digipanel (1.484 respondenten) en facebook (1.286 respondenten. Bereik op Facebook:

Nadere informatie

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud 1. Anders betalen voor restafval... 2 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor mijn restafval?... 2 Voor wie verandert

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart!

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart! Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Een folder om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij je zelf! Per 1 januari 2016 zal de afvalinzameling in Veenendaal

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud Anders aanbieden en betalen voor uw restafval... 1 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor het aanbieden van restafval?..

Nadere informatie

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8 Verslag burgerjury 21 maart 2012 1 Verslag Burgerjury bijeenkomst 21 maart 2012 Op woensdag 21 maart vond de tweede bijeenkomst van de burgerjury plaats in het MFC Fascinatio. Van de honderd burgerjuryleden

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Beuningen voor omgekeerd inzamelen?... 2

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Doe-opdrachten Aan de slag met afval. Groep 1-2-3

Doe-opdrachten Aan de slag met afval. Groep 1-2-3 Doe-opdrachten Aan de slag met afval Groep 1-2-3 > Inleiding Onderdeel van de lesmodule Aan de slag met afval zijn drie doe-opdrachten die erop zijn gericht om de thema s zwerfafval en afval scheiden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Inhoud Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Berg en Dal voor anders afval inzamelen?...

Nadere informatie

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt.

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Verhuisfolder Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Afval is grondstof! In de gemeente Veenendaal vinden we afval scheiden heel

Nadere informatie

Uw afval verdient beter OPINIE INWONERS PAPENDRECHT OVER VERANDERING IN AFVALINZAMELING

Uw afval verdient beter OPINIE INWONERS PAPENDRECHT OVER VERANDERING IN AFVALINZAMELING Uw afval verdient beter OPINIE INWONERS PAPENDRECHT OVER VERANDERING IN AFVALINZAMELING Inhoud 1. Conclusies 2. Opinie over afvalscheiding 3. Voorkeur bewoners laagbouw 4. Voorkeur bewoners hoogbouw 5.

Nadere informatie

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart!

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart! Weet wat je weggooit Er zit meer in dan je denkt Ontdek de waarde van afval Een folder om te bewaren. Hou m apart! In deze folder ontdekt u de waarde van afval. Er zit namelijk meer in dan u denkt. Waardevolle

Nadere informatie

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Team Onderzoek & Statistiek Maart 2015 1 Inleiding Zaanstad wil in de komende jaren nog meer en op een betere manier afval gescheiden inzamelen. Gemiddeld mag elke

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

2015-153. BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein

2015-153. BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein Behorend bij raadsinformatieavond 8 januari 2015 Toelichting op de gebruikte termen vindt u aan het einde van dit document 2015-153 Scenario 1: Geen nieuwe

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart!

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Dit ziet er prima uit! goed bezig! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij jezelf! Het gaat bijna beginnen;

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3 AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3 INLEIDING Onderdeel van de lesmodule Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval in de klas extra tot

Nadere informatie

Afvalscheiding in Sliedrecht

Afvalscheiding in Sliedrecht Afvalscheiding in Sliedrecht Bewonerspanel Sliedrecht Inhoud: 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente Sliedrecht is bezig met het opstellen van een afvalbeleidsplan. Een belangrijk aspect daarbij

Nadere informatie

Van afval naar grondstof. Informatie en tips over GFT scheiden

Van afval naar grondstof. Informatie en tips over GFT scheiden Van afval naar grondstof Informatie en tips over GFT scheiden Korte berichten Circulaire economie: Van Afval Naar Grondstof De Rijksoverheid heeft met de gemeente in Nederland afgesproken dat in 2020 maximaal

Nadere informatie

Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt

Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt De brief die wij onlangs stuurden over het nieuwe afval scheiden heeft veel vragen opgeroepen bij bewoners. Met dit overzicht geven

Nadere informatie

Enquête Afvalsortering

Enquête Afvalsortering Enquête Afvalsortering De gemeente doet op het moment onderzoek naar het sorteren van afval in Tilburg. Als gemeente doen we het al goed op het gebied van het sorteren van afval, maar het kan nog beter.

Nadere informatie

Evaluatie proef brengvoorziening voor plastic verpakkingsafval Hertogenwijk te Tiel

Evaluatie proef brengvoorziening voor plastic verpakkingsafval Hertogenwijk te Tiel Van Avri, Nol Macleane Aan Gemeente Tiel, Henk Bergsma Datum 13 juli 2015 Betreft Evaluatie proef brengvoorziening voor plastic verpakkingsafval Hertogenwijk te Tiel EVALUATIE Probleem: Bijplaatsingen

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER HET AFVALBRENGSTATION

BURGERPANEL CAPELLE OVER HET AFVALBRENGSTATION BURGERPANEL CAPELLE OVER HET AFVALBRENGSTATION December 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 12e peiling met het burgerpanel van Gemeente Capelle aan den IJssel. Deze peiling

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Inhoud 1. Wat gaat er veranderen?... 2 2. Wanneer wordt mijn container gebracht?... 2 3. Kan ik later nog van maat wisselen?... 2 4. Waarom krijgen

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan

Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan Grondstoffencongres 28 maart 2019 Ine Wilms Afvalservice Kengetallen 184.177 inwoners 88.160 huishoudens 37% flats

Nadere informatie

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Beste bewoner(s) van de Werven, Elk huishouden, groot of klein, produceert afval. Wij gooien allemaal etensresten, oud papier, lege flessen en nog veel meer weg.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 4-6 jaar

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 4-6 jaar AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN INLEIDING Onderdeel van de website Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval extra tot leven te brengen. Alle

Nadere informatie

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Wat houdt de nieuwe manier van afvalstoffenheffing in? In de kern komt het er op neer dat ieder huishouden betaalt voor de hoeveelheid restafval die het aanbiedt.

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik.

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Gemeente Bunnik Verantwoording In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Deze heeft plaatsgevonden van 30 maart t/m

Nadere informatie

Naam en telefoon Portefeuillehouder

Naam en telefoon Portefeuillehouder Onderwerp Evaluatie proef afvalinzameling en pilots Datum Afdeling 6 december 2016 SLWE Naam en telefoon Portefeuillehouder A. de Smit, 9287 J. van der Schoot Waarover wil ik u informeren? Op 1 januari

Nadere informatie

Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze

Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze Per 1 januari 2017 wijzigt de afvalinzameling in onze gemeente. U heeft straks zelf invloed op hoeveel afvalstoffenheffing u betaalt. Elk huishouden betaalt

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Ombouw containers Vragen en antwoorden 1. Wat is omgekeerd inzamelen? Bij omgekeerd inzamelen wordt de nadruk gelegd op het inzamelen van grondstoffen (zoals gft en etensresten, papier, plastic, blik en

Nadere informatie

NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 2015. Figuur 1: Aandeel afval dat nu apart wordt gehouden van het restafval (Nmax=709)

NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 2015. Figuur 1: Aandeel afval dat nu apart wordt gehouden van het restafval (Nmax=709) NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 201 Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over grondstoffenbeleid. Uit de resultaten komt naar voren dat driekwart van

Nadere informatie

GROEP 7 EN 8 AFVALSCHEIDEN!

GROEP 7 EN 8 AFVALSCHEIDEN! GROEP 7 EN 8 AFVALSCHEIDEN! Hoe en waarom? DIA 1 Doelen van deze les: Je leert welke soorten afval er zijn en waar je deze moet weggooien. Je leert waarom afvalscheiding belangrijk is. Je leert wat grondstoffen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over :

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : Editie 7 april 2016 Beste buurtbewoners, Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : 1. Samen een insectenhotel maken op 23 april 2. Buurtpreventie app in gebruik 3. Algemene Ledenvergadering op 9 mei 4.

Nadere informatie

SCHOON GENOEG van ZWERFAFVAL? Een lespakket voor groep 5 & 6

SCHOON GENOEG van ZWERFAFVAL? Een lespakket voor groep 5 & 6 SCHOON GENOEG van ZWERFAFVAL? Een lespakket voor groep 5 & 6 LES 1 Opdracht 1 - Mindmap (5 minuten) Maak een mindmap over zwerfafval Potlood & papier zwerfafval LES 1 Rommel in Rotjeknor 2 Les 1 Opdracht

Nadere informatie

Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018

Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018 Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018 Opening Wethouder Peter Verschuren Wij hebben een taak die eruit bestaat dat we van alle drie verschillende manieren van afvalinzameling in deze gemeente

Nadere informatie

Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein Gemeente IJsselstein Verantwoording In het kader van het nieuwe regionale afvalbeleidsplan 2014-2018 is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente IJsselstein. Deze heeft plaatsgevonden van woensdag

Nadere informatie

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN 1. Ben ik verplicht om afval te scheiden? Het is aan u of u uw afval wilt scheiden of niet. Wij stimuleren het als gemeente uiteraard wel,

Nadere informatie

Komst container aan huis voor plastic, pak en blik

Komst container aan huis voor plastic, pak en blik FAQ CAW-gemeenten Komst container aan huis voor plastic verpakkingen, lege pakken van sap, saus en zuivel en blik in de CAW-gemeenten Definitieve versie (4 februari 2016) -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 1: juli 2012

Nieuwsbrief nr 1: juli 2012 Beste zwerfafvalcollega s, Met deze nieuwsbrief informeer ik u over de actualiteiten en de activiteiten die in het kader van de regionale samenwerking van belang kunnen zijn. Wilt u meer informatie of

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie