Zaanstad Journaal 3 april 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 3 april 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa 600 woningen) ondertekend. Binnenkort volgen nog twee overeenkomsten, voor de projecten De Tijdgeest (306 woningen) en Houthavenkade (ongeveer 700 woningen). Wat deze projecten laten zien is dat we nu echt op stoom komen met de woningbouwopgave, zegt wethouder Hans Krieger (Ruimtelijke Ontwikkeling). Bouwen kost tijd. Tussen het eerste idee en de oplevering zit vaak jaren. Door als college een Top 16 vast te stellen en die projecten extra gemeentelijke begeleiding te geven zie je dat we in een versnelling komen. Dat is nodig, want de vraag naar woningen is nog steeds groot. De Zaanse Helden De eerste handtekeningen werden donderdag gezet voor het project De Zaanse Helden. Namens de gemeente ondertekenden de wethouders Krieger en Mutluer de anterieure overeenkomst voor de bouw van dit project aan het Mahoniehout op de Vrodest-locatie. De Zaanse Helden omvat circa 600 koop- en huurwoningen vlakbij het stadscentrum, waarvan 161 sociale huurwoningen. De appartementen variëren van circa 45 tot 115 vierkante meter. Naar verwachting kan de bouw in 2020 beginnen.

2 Houtzaagmolen de Held Jozua De naam De Zaanse Helden - in de stad, in het groen - verwijst naar de rijke geschiedenis van Zaandam met de vele verschillende molens. Elke woontoren krijgt de naam van een molen uit het gebied. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, is inmiddels aangekocht door de ontwikkelcombinatie en wordt door een brugverbinding over de Houtveldweg bij het plan betrokken. Drie projecten voor 1600 woningen Het project De Zaanse Helden draagt met 600 woningen bij aan de bouw van de 1600 nieuwe woningen. In april volgt een overeenkomst voor het project De Tijdgeest aan het Ebbehout. Op de plek van het voormalige kantoor van Achmea komen zo n 306 vrijesectorhuurwoningen, waarvan driekwart in het middel dure segment, met huurprijzen tussen 720 en 971 euro per maand. Een ander groot project is de ontwikkeling van de Houthavenkade. Hier komt in de komende jaren een nieuwe woonwijk met ongeveer 700 woningen. Ook een kleine jachthaven in combinatie met horeca krijgt een plek. Abdel, Marit en Tim vrolijken bouwhekken Oostzijderpark op Abdel (9), Marit (6) en Tim (4) zijn de trotse winnaars van de tekenwedstrijd Kleur de buurt. Hun kunstwerken hangen vanaf nu meer dan levensgroot aan de bouwhekken op ontwikkellocatie Oostzijderpark in Zaandam. Wethouder Songül Mutluer maakte vrijdagmiddag de winnaars bekend.

3 Na de prijsuitreiking gingen de winnaars natuurlijk even samen met de wethouder op de foto bij de bouwhekken. De tekeningen van de prijswinnaars zijn apart op een bouwhekbanner gedrukt. Alle andere tekeningen komen ook op een bouwhekbanner, maar dan met meerdere tekeningen bij elkaar. Op deze manier geeft OZP kleur aan de wijk en wordt de omheining van het bouwterrein op een bijzondere wijze verfraaid. Kinderen tekenen de toekomst De drie kinderen krijgen een bedrag dat ze mogen besteden aan een goed initiatief in de buurt. Met de tekenwedstrijd, een initiatief van ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur BV), wordt aandacht gevraagd voor de mening van jongere generaties over de veranderingen in de Kogerveldwijk die de komende jaren gaan plaatsvinden. Kinderen konden tekenen hoe zij de toekomst van hun wijk zien. In totaal deden zo n veertig kinderen mee aan de wedstrijd. Geldprijs Een vakjury, bestaand uit Laurens de Coninck (OZP), Jethro van Veen (OZP), Hans Verbeek (illustrator) en wethouder Natasja Groothuismink, heeft de winnende tekeningen geselecteerd. Abdel (9 jaar) van de Kogerveldschool is de grote winnaar van de kleurwedstrijd. Met de geldprijs van 1500 euro mag hij een goed initiatief uit de buurt steunen. De tweede plek is voor Marit (6 jaar) uit Koog aan de Zaan, zij ontving 750 euro. De derde plek ging naar Tim (4 jaar) uit het Kalf en hij kreeg 375 euro voor de buurt. Het startschot voor de tekenwedstrijd werd gegeven op 15 februari. Timpaan en Ontwikkeladviseur, die samen Oostzijderpark BV vormen, en de gemeente Zaanstad ondertekenden toen de koopovereenkomst voor 380 woningen op deze locatie. Bloemen voor Zaanse vrijwilligers Het hele jaar door worden in Zaanstad met de wijkwaardering Zaanse vrijwilligers in het zonnetje gezet. In het eerste kwartaal van dit jaar kregen weer flink wat vrijwilligers een bezoekje met een aardigheidje en publiciteit. De groepen die bezoek kregen waren de bewonerscommissie van De Meerpaal, het redactieteam van dorpskrant De Westknollendammer, buurtgroep Zocalo die voor een schonere en nettere omgeving zorgt, vrijwilligers die bij de Brijderstichting werken in weggeefwinkel Nix, Judith Abcouwer en lesgevers van zwemvereniging de Zaan.

4 Behalve voor Thera Sap waren er verder bloemen voor Govert Reijling, actief bij molen het Jonge Schaap, de vrijwilligers van het ZMC, de Zaandijker Sluis en Vrijwilligersvervoer, Mari-José Mooij en Ina de Jong voor hun werk op zorgboerderij White Ranch, Dick Zwart van de Historische Vereniging Wormerveer, Bregje van Koeveringe en Rob van de Berg die fietsles geven in Poelenburg en Rosmolenwijk, Leo Reitsma die via Burenhulp mensen helpt. Op de foto Thera Sap die anderstaligen wegwijs maakt in het onze taal en cultuur. Kent u ook een vrijwilliger(sgroep) die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Bel dan naar Zaankantersvoorelkaar via het telefoonnummer (075) Aanleg rotondes rondom busbrug de Binding Vorig jaar werd bekend dat gemeente Zaanstad de verkeersveiligheid rondom busbrug De Binding wil verbeteren door aan beide kanten van De Binding (Houtveldweg en Glazenmaker) een rotonde aan te leggen en de fietspaden te asfalteren. Binnenkort starten deze werkzaamheden en de verwachting is dat ze duren tot en met begin juli Tijdens de werkzaamheden blijft de busbrug zo veel als mogelijk open voor het verkeer. Het spitsverbod voor doorgaand verkeer blijft gelden. Wel is de doorgang naar de busbrug op een aantal momenten tijdelijk niet of beperkt mogelijk. Dit is op: o Woensdag 29 mei en maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni van 7.00 tot uur. Hulpdiensten, lijnbussen en ontheffingshouders kunnen nog wel over de busbrug rijden. o Zaterdag 8 juni, zaterdag 22 juni en zaterdag 29 juni van 7.00 tot uur. Lijnbussen en ontheffingshouders kunnen dan ook niet over de busbrug rijden. Alleen de hulpdiensten kunnen gebruikmaken van de busbrug.

5 Het aanleggen van de rotondes staat los van een eventuele 24-uurs openstelling van de busbrug. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de werkzaamheden? U vindt alle informatie over het project op buitengewoon.zaanstad.nl bij het onderdeel Projecten. Daarnaast staan uiteraard borden met informatie langs de weg. Ook kunt u het project volgen via Instagram door te zoeken op buitengewoondebinding en op Facebook door te zoeken op Buitengewoon De Binding. Deze facebookpagina is speciaal aangemaakt om snel wijzigingen te kunnen communiceren. Ecologische oever Westerwindpad De gemeente wil de zone langs het Westerwindpad recreatief, landschappelijk en ecologisch interessanter en aantrekkelijker maken, in evenwicht met het weidevogelgebied. Deze week is gestart met de werkzaamheden, waaronder de aanleg van een ecologische (natuurlijk ingerichte) oever. Op 31 oktober was er een bewonersavond, waar we geïnteresseerden en omwonenden informeerden over de definitieve inrichting. De aannemer begint in het zuidelijk deel, bij de Cantate in Zaandam. Vanuit daar werkt hij naar het noorden toe, om te eindigen bij de P. Boorsmastraat. Het werk vindt in fases plaats. Hond aan de lijn Voor de veiligheid leiden we tijdens de werkzaamheden fietsers en voetgangers om. De aannemer verzorgt per fase passende omleidingen, die vooral tijdens werktijden gelden. Wij willen u vragen om, nadat de stroken zijn ingezaaid, alleen de verharde paden te gebruiken en uw hond aangelijnd te houden. Dan kan het zaad goed ontkiemen en kunnen de groenstroken optimaal groeien. Meer weten? Meer informatie over project en ontwerp vindt u op zoekterm: Westerwindpad.

6 Westerkoog aan de beurt voor nieuwe manier afval inzamelen Ook Westerkoog gaat de komende weken stapsgewijs over op de nieuwe manier van afval inzamelen. Maandag 1 april startte het eerste deel, rond de Wildeman. Op maandag 15 april start het tweede deel, rond De Glazenmaker. Bewoners krijgen een week van te voren een brief met uitleg en de afvalpas. De bestaande grijze afvalbak is voortaan bedoeld voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Veel herbruikbaar plastic is de basis voor nieuwe producten. Beter voor milieu én portemonnee Het restafval brengen bewoners naar ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijk. Hoe minder te verbranden restafval, hoe lager de uitstoot van broeikasgassen. En de afvalstoffenheffing stijgt minder hard. Bewonersvoorlichters in uw wijk Heeft u nog vragen? Kom dan naar een inloopbijeenkomst op de woensdagen 3 en 17 april in buurtcentrum De Vuister (Molenwerf 44) van tot uur. Afspraak maken met een bewonersvoorlichter bij u thuis kan ook! Stuur dan een naar afvalscheiden@zaanstad.nl. Maaiseizoen begonnen: bootje weghalen voorkomt hoge kosten De gemeente is weer begonnen om de komende maanden de plantsoenen, gazons en oevers netjes te houden. Dat is een stevige klus, want de gemeente beheert ruim 350 hectare gras. De gemeente maait het gras op de ene plek een keer, en ergens anders soms wel 26 keer per jaar. Hoe vaak dat gebeurt hangt af van het soort gras, hoe snel het groeit en hoe ver het gras mag doorgroeien. Het gras in bermen wordt een of twee keer per jaar bijgehouden en grasvelden in woonwijken 26 keer per jaar. Bootjes in het water Alle bootjes moeten ieder jaar vanaf 1 april in het water liggen. Dat maakt het maaien van oevers door de gemeente veel eenvoudiger. Een bootje dat na 1 april nog op de oever ligt, krijgt een sticker en de gemeente maakt er een foto van. De eigenaar heeft dan nog drie dagen de tijd om het bootje weg te halen. Daarna doet de gemeente dat. Daar hangt dan wel een prijskaartje aan: de kosten voor verwijdering, opslag en administratie bedragen 250 euro nog zonder de stallingskosten van 11,50 euro per dag. Voorkom deze tegenslag en laat uw bootje bijtijds te water!

7 Rekening houden met planten en dieren In de Flora- en Faunawet staat dat je pas aan de gang mag, als zeker is dat daar geen beschermde planten of vogels te vinden zijn. In gebieden waar beschermde planten- en diersoorten leven, maakt de gemeente een maaischema op maat. Meer informatie Meer weten over maaien? Ga dan naar zoekterm: maaien of bootjes. Snorfietsers in Amsterdam naar de rijbaan Vanaf 8 april 2019 rijden snorfietsers in Amsterdam binnen de ring A10 niet meer op het fietspad. Snorfietsers moeten dan op de rijbaan rijden. En een helm dragen is verplicht, net als voor bromfietsers. Alle informatie over deze maatregel is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam: Het wordt steeds drukker op veel Amsterdamse fietspaden. Dat levert gevaarlijke situaties op, voor fietsers en snorfietsers. Om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de stad te vergroten, moeten snorfietsers nu met helm op naar de rijbaan. Houd hier dus rekening mee als u op de snorfiets vanuit Zaanstad naar Amsterdam reist. Wennen aan nieuwe verkeerssituatie De nieuwe verkeerssituatie zal even wennen zijn voor alle weggebruikers. Er komen duidelijke verkeersborden en tijdelijke wegmarkeringen. Zo weten snorfietsers precies waar ze de rijbaan op moeten. De eerste twee maanden na invoering zet de gemeente ook verkeersregelaars in om snorfietsers op weg te helpen. En zal zij andere weggebruikers erop attenderen dat ze rekening moeten houden met snorfietsers op de rijbaan.

8 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Zuiderhoofdbuurt, tot en met februari 2020 o Diverse straten waaronder Agavestraat, Popelstraat, Beukenstraat en Iepenstraat tot 1 juli 2019 Westzaan o J.J. Allanstraat tot 26 april 2019 o Middel en Weiver tot 1 april 2020 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ en Zeedijk en de Wibautstraat tot 1 september 2019 o Clusiusstraat afgesloten tot 12 april 2019 o Warmtenettracé tot 1 april 2020 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd. Praat met de raad Donderdag 4 april is er een Zaanstad Beraad. Vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt dan met raadsleden en ambtenaren praten. Inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad? Meldt u zich dan aan via raadsgriffie@zaanstad.nl. Na afloop is er gelegenheid om nog even tot informeel na te praten in de espressobar. Zaanstad Beraad 4 april vanaf uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen)

9 Raadzaal o Praat met de raad, inspraak voor inwoners o Agenda initiatief Buiten Re-integratiecentrum gedetineerden o Agenda initiatief overzicht aangenomen moties o Agenda initiatief veiligheid Zaanse bruggen Zaal 4 o Omgevingscarré: Hembrugterrein o Ontwikkelstrategie Zaanse Schans o Regiocarré o MAAK perspectief Centrum-Oost (Zaandam-Zuid Volgende week Op donderdag 11 april is er een Zaanstad Beraad met onder andere terugkoppeling over de eerste 150 dagen van het college van B&W. Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen kun u live online volgen of op een later tijdstip terugzien. Website, social media, informatie De raad heeft een eigen website voor mee informatie: gemeenteraad.zaanstad.nl. U kunt ook de raad volgen op Facebook Raad075 en Met al uw vragen kunt u terecht bij de Raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad pakt regie op woningmarkt Zaanstad is in trek en de woningnood is hoog. De jonge generatie maakt weinig kans op een woning en de oude generatie bewoont een huis

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 augustus 2019

Zaanstad Journaal 21 augustus 2019 Zaanstad Journaal 21 augustus 2019 Agema over Zaandam Centrum Oost: Meer dan genoeg mogelijkheden voor Zuiddijk Martijn Agema en zijn vrouw Nathalie zijn eigenaar van de IJsboetiek op de Zuiddijk. Daarnaast

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Kentekenonderzoek Westerkoog Busbrug - Westerwatering 2011

Kentekenonderzoek Westerkoog Busbrug - Westerwatering 2011 Kentekenonderzoek Westerkoog Busbrug - Westerwatering 20 Kordontellingen ontsluitingswegen woonwijk Westerkoog en Westerwatering in gemeente Zaanstad. In 20 heeft Stichting Rondom de Binding met een groep

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Herinrichting rondweg Westerkoog. Avond 1 27 september

Herinrichting rondweg Westerkoog. Avond 1 27 september Herinrichting rondweg Westerkoog Avond 1 27 september AGENDA VOOR DE AVOND Gezamenlijke start 19:00 19:30 Inloop 19:30 19:50 Opening 19:50 20:00 Toelichting Goudappel Coffeng Aan tafel Gezamenlijke afsluiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 1 oktober 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Uitwerking reactiesformulieren inloop fietspaden en kruisingen bij busbrug De Binding 15 januari 2018

Uitwerking reactiesformulieren inloop fietspaden en kruisingen bij busbrug De Binding 15 januari 2018 Uitwerking reactiesformulieren inloop fietspaden en kruisingen bij busbrug De Binding 15 januari 2018 Verkeersmaatregelen zoals verkeersborden staan niet op de tekening. Algemeen Om een ontwerp of presentatietekening

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Informatie over definitief ontwerp Schoener 17 en 26 t/m 36 Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Schoener 17 en 26 t/m 36.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Aan de bewoners/bedrijven/scholen van de wijk Westerkoog te Koog aan de Zaan Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam

Aan de bewoners/bedrijven/scholen van de wijk Westerkoog te Koog aan de Zaan Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam 1 11 1 11 2017/2606 II II ZNSTD gemeente Zaanstad Ingenieursbureau C Aan de bewoners/bedrijven/scholen van de wijk Westerkoog te Koog aan de Zaan Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Bestek Bewegwijzeringplan. Opbouw presentatie. Achtergrond. Presentatie voor de Raad 2 februari Achtergrond. Waarom een bewegwijzeringsplan?

Bestek Bewegwijzeringplan. Opbouw presentatie. Achtergrond. Presentatie voor de Raad 2 februari Achtergrond. Waarom een bewegwijzeringsplan? Bestek Bewegwijzeringplan Presentatie voor de Raad 2 februari 2012 Eric de Niet Beleidsontwikkeling Joost Schiereck Realisatie & Beheer Opbouw presentatie Achtergrond Waarom een bewegwijzeringsplan? Wet

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Nieuws uit B&W. Wel is dus al duidelijk welke nieuwe wijk de commissie adviseert hiervoor aan te wijzen.

Nieuws uit B&W. Wel is dus al duidelijk welke nieuwe wijk de commissie adviseert hiervoor aan te wijzen. Nieuws uit B&W Datum: 12 maart 2019 Inhoud: Nieuws uit B&W bevat een selectie van de collegebesluiten die gevolgen hebben voor inwoners en/of ondernemers van Zaanstad, of een verandering van beleid met

Nadere informatie

Herinrichting Rondweg Westerkoog

Herinrichting Rondweg Westerkoog Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Factsheet N231 Groot onderhoud en Biobased proeftuin

Factsheet N231 Groot onderhoud en Biobased proeftuin Factsheet Groot onderhoud en Biobased proeftuin De provincie Noord-Holland gaat de verkeersveiligheid en doorstroming van de verbeteren. Dit betekent dat op een aantal plekken onderhoudswerkzaamheden worden

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud Anders aanbieden en betalen voor uw restafval... 1 Waarom betaalt u vanaf 1 maart op een andere manier voor het aanbieden van restafval?...

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Gemeente Amersfoort Marlies Visser 2 juni 2015 De meeste panelleden zijn positief over het burgerinitiatief tot het opstellen van een Groenvisie. Men vindt over

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud Anders aanbieden en betalen voor uw restafval... 1 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor het aanbieden van restafval?..

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart Nummer 7

Nieuwsbrief maart Nummer 7 Nieuwsbrief maart Nummer 7 NIEUWSBRIEF Beste ouders / verzorgers, Gezonde school Wij zijn op Dynamica XL bezig met het verwerven en behouden van de certificaten Voeding en Bewegen en Sport. Tevens heeft

Nadere informatie

2014-123741. Art. 51 vragen over de groenstructuurvisie van t Kalf. Inleiding

2014-123741. Art. 51 vragen over de groenstructuurvisie van t Kalf. Inleiding 2014-123741 Art. 51 vragen over de groenstructuurvisie van t Kalf Inleiding Onlangs verscheen in het Raadsinformatiesysteem (RIS) de Besluitenlijst B&W van 15 april 2014, waarin staat te lezen dat er een

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1286-RBO

Nadere informatie

Maatschappelijk Raadsakkoord Ermelo

Maatschappelijk Raadsakkoord Ermelo Maatschappelijk Raadsakkoord Ermelo Opening Terugkoppeling uitkomsten Eerste reacties Pauze met reacties Richtingaanwijzers Einde Twee keer gesprek op straat Online chatsessie E-Mail Facebook, Twitter

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan

Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan Grondstoffencongres 28 maart 2019 Ine Wilms Afvalservice Kengetallen 184.177 inwoners 88.160 huishoudens 37% flats

Nadere informatie

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud 1. Anders betalen voor restafval... 2 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor mijn restafval?... 2 Voor wie verandert

Nadere informatie

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK CONCEPT concessie ZAANSTREEK Ingaande: 15 december 2013 CONCESSIE ZAANSTREEK Vervoerplan 2014 Auteur: R.Appel Datum: 14-05-2013 Versie: 1.0 Pagina 2 van 13 Inhoudsopgave H.1 INLEIDING.4 H.2 VOORGESTELDE

Nadere informatie

De visie voor de Zandweg

De visie voor de Zandweg Zandweg 2.0 Agenda Aftrap door de wethouder. Presentatie van de visie, uitgangspunten en algemene maatregelen. Uitleg van het shared space concept. Het groenplan. Een animatie van de nieuwe inrichting.

Nadere informatie

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat PROGRAMMA - Welkom - Voorstellen medewerkers - Presentatie groot onderhoud door Gemeente - Presentatie speeltoestellen - Gelegenheid voor algemene vragen na de presentatie aan de tafels - Inzien bestekstekeningen

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Knooppunt bijna open. Infoblad Sloeweg II

Knooppunt bijna open. Infoblad Sloeweg II Zo rijdt u straks over het knooppunt p 4-5 Infoblad Sloeweg II Knooppunt bijna open Het knooppunt Drie Klauwen met drie viaducten bij Nieuwdorp is bijna gereed. Maandag 30 september 2019 is het knooppunt

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat Een bereikbare gemeente. Nieuwsbrief 7 d.d. 20 september 2018 Projecten Berg aan de Maas - Urmond Beste inwoner, Nieuwsbrief In deze zevende editie van de samengevoegde nieuwsbrief informeren wij, de projectteams,

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager J A A R P L A N 2 0 1 3 2 0 1 4 Thema Jongeren Vermindering overlast voetbalveld Frankenskamp Werkgroep Jeugd: Delia Brouwer Verantwoordelijke Vermindering overlast Vervangen van de metalen omheiningen

Nadere informatie

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond de toekomstvisie Westerkoog? In de digitale nieuwsbrief leest u meer over het proces. December 2008 Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Het

Nadere informatie

Wijkvereniging Westeinde

Wijkvereniging Westeinde 2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan Wijkvereniging Westeinde 23-3-2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan 2014/2015-2 - INHOUD Inhoud... - 2 - Bestuursorganisatie & vergaderingen... - 3 - Algemeen

Nadere informatie

Locatie: Prinsenstichting Westerkoogweg 62, Koog aan de Zaan Tijd: Inloop vanaf 19u00, bijeenkomst van 19u30 tot 21u30

Locatie: Prinsenstichting Westerkoogweg 62, Koog aan de Zaan Tijd: Inloop vanaf 19u00, bijeenkomst van 19u30 tot 21u30 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie