Zaanstad Journaal 21 november 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 21 november 2018"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende afvalberg van textiel. Een belangrijke stap hierin werd vrijdag 23 november gezet: het tekenen van een overeenkomst met Wieland Textiles, Brightloops Loop a life en Leger des Heils ReShare. De samenwerking is de start van het Dutch Center for Circulair Textiles (DCCT), dat bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) met elkaar verbindt: van het inzamelen van gebruikt textiel tot en met de productie van nieuw materiaal. Het DCCT komt uiteindelijk in Zaanstad. Van links naar rechts: Damir Dulovic (gemeente Zaanstad), Ellen Mensink (Bright Loops Loop.a Life), Sanna Munnikendam (wethouder Zaanstad), Hans Bon (Wieland Textiles), Els Lenting (gemeente Zaanstad en Simon Smedinga (LdH Reshare). Gezamenlijk gaan zij meer uit oud textiel halen (foto: Pascal Fielmich) Goed voor mens en milieu De ondertekening viel niet toevallig samen met Black Friday, die mensen aanzet om meer te kopen. Het doel van het DCCT is juist om de textielindustrie milieuvriendelijker te maken. Dat kan door oud textiel in tot garens of vilt te verwerken en daarvan nieuwe producten van goede kwaliteit te maken, zoals kleding of meubels. Minder grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Simon Smedinga van ReShare: Wij zamelen textiel in omdat we voor mens en milieu willen zorgen. Iedereen wordt beter van deze samenwerking. Hans Bon van sorteerbedrijf Wieland: Ons streven is dat binnen vijf tot tien jaar ieder kledingstuk minimaal voor een vijfde deel uit hergebruikt textiel bestaat.

2 Wat nog ontbreekt In het eerste kwartaal van 2019 moet bekend zijn wat nog nodig is voor een goed sluitende textielketen. Er zijn namelijk nog gaten op te vullen, zoals machines om herbruikbare vezels te maken van oud textiel, en machines om te breien of te weven. De huidige partners praten daarom met andere bedrijven die die kennis hebben, maar ook met onderwijsinstellingen die mee kunnen helpen aan nieuwe ontwikkelingen. En met bedrijven die de vezels en garens verwerken tot nieuwe kleding, meubels of bouwmaterialen. Zaanstad ondersteunt het project met kennis, mankracht en haar netwerk. Werkgelegenheid Wethouder Duurzaamheid en Circulaire economie Sanna Munnikendam: Dat deze stap juist in de Zaanstreek is gezet is logisch: de ligging van Zaanstad in de MRA zorgt voor een grote stroom van afgedankt textiel. In de regio zijn veel bedrijven in onder meer mode en interieur, die nieuwe grondstoffen kunnen verwerken. Zij kunnen bij het DCCT aanhaken. Als gemeente zien wij de kansen om de economie van de stad klaar te maken voor de toekomst. De overeenkomst die nu getekend is, gaat in ieder geval zorgen voor meer lokale werkgelegenheid. Schrijf mee tegen onrecht! Op 11 december in hal stadhuis Elk jaar rond 10 december, de Dag van de Mensenrechten, schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gediscrimineerd worden, gemarteld zijn of worden bedreigd omdat ze voor hun mening uitkwamen. Amnesty International organiseert in het hele land een schrijfmarathon. Wilt u ook schrijven tegen onrecht? Dat kan ook in Zaanstad, in de publiekshal van het stadhuis op maandag 11 december van tot uur. Ook de burgemeester en de wethouders gaan schrijven. U kunt gewoon aanschuiven op een moment dat u dat wilt. Er zij mensen van Amnesty aanwezig voor uitleg en hulp bij het schrijven.

3 Laag inkomen? Voordelige zorgverzekering! Ontvangt u een bijstandsuitkering van de gemeente Zaanstad of heeft u een laag inkomen? Dan is een collectieve zorgverzekering via de gemeente misschien iets voor u. U kunt kiezen tussen twee zorgverzekeraars: Zilveren Kruis en Univé. U kunt zich voor de collectieve zorgverzekering aanmelden als u een bijstandsuitkering van de gemeente Zaanstad heeft of een ander laag inkomen. Op vindt u de bedragen. U mag geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige zorgverzekeraar. U kunt tot 31 december overstappen. Voordelen Er zijn een aantal voordelen verbonden aan de collectieve verzekering: o Bij de meeste pakketten betaalt u geen eigen risico. o De gemeente betaalt mee aan de premie van de aanvullende verzekering. o In alle pakketten zit een tandartsverzekering. o Bij sommige pakketten krijg u een deel van uw eigen bijdrage Wmo vergoed. Stap op tijd over! Ga voor meer informatie over de pakketten en de voorwaarden naar zoekterm: collectieve verzekering. Let op: de aanvraag gaat via DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag dit dan zo snel mogelijk aan! De verwerking ervan duurt minimaal een week. Wilt u overstappen? Doe dit nog vóór 31 december! Werken aan betere bereikbaarheid Rijk en regio zijn het eens geworden over een breed pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid in de regio Amsterdam Hoorn te verbeteren. Het pakket bestaat uit verbeteringen op het wegennet, fiets- en openbaar vervoer-netwerk. Ook is er rekening gehouden met grote opgaven in de regio voor woningbouw, leefbaarheid, klimaat en duurzaamheid. In het eerste kwartaal van 2019 moet definitief duidelijk zijn of het pakket aan maatregelen uitvoerbaar en te bekostigen is. De maatregelen van Rijk en regio voor een betere bereikbaarheid houden onder andere in: extra rijstroken op de A7 en A8, aanpakken van het knooppunt Zaandam voor een betere doorstroming, een ongelijkvloerse kruising van de weg en het spoor bij de Guisweg (een deel van de kruising komt dan hoger te liggen) en verbetering van de doorstroming van de Thorbeckweg. Meer informatie over alle maatregelen leest u bij de nieuwsberichten op Zaanstad.nl

4 Aanpak spoorwegovergang Guisweg De kruising van de Guisweg met het spoor en de Provincialeweg in Zaandijk is al jaren een knelpunt voor weggebruikers. De spoorovergang is onoverzichtelijk en een struikelblok voor de verbinding van oost en west. De vele treinen op het traject Amsterdam Alkmaar zorgen voor lange wachttijden. Een ongelijkvloerse kruising kan de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid vergroten. De wachttijden zijn soms lang bij spoorovergang Guisweg (foto: Ton Lentz) Verkenning mogelijkheden De omgeving van station Zaandijk Zaanse Schans zal nog verder uitgroeien tot een aantrekkelijk gebied om te wonen, reizen en recreëren. Op dit moment vindt onderzoek naar de mogelijkheden plaats: de kruising met de Guisweg, het ontwikkelen van het gebied rondom het station, de bouw van extra woningen en de verbetering van de aansluiting met de A8. De komende tijd, tot aan het besluit in voorjaar 2019, gaan we in gesprek met belanghebbenden over de huidige situatie bij de Guisweg. In de volgende fase, de planstudie, onderzoeken we wat de beste oplossingen zijn. Dan gaan we ook in gesprek met de omgeving zodat die kan meedenken over alle maatregelen. Uw riool is verstopt, wat nu? De gemeente vindt steeds meer spullen in het riool die daar niet thuishoren. De pompen, die het afvalwater naar de zuivering brengen, lopen hierdoor vast. Dat betekent niet alleen veel extra werk, maar ook extra kosten. Met elkaar kunnen we die problemen voorkomen. In dit artikel vertellen we u wat u kunt doen als u te maken krijgt met een verstopping.

5 We hebben uw hulp nodig door geen dingen door te spoelen die niet in het riool thuishoren. Gebruik het toilet alleen waarvoor het eigenlijk is bedoeld: de 3 P s (eenvoudig gezegd: poep, plas en papier). Controleer het ontstoppingsstuk Veel woningen in Zaanstad hebben een ontstoppingsstuk. Het ontstoppingsstuk zit meestal bij de voorkant van de woning of ligt boven het hoofdriool. Het ontstoppingsstuk is een handig hulpmiddel om na te gaan of de verstopping aan uw kant of aan de kant van de gemeente zit. Controleer of het ontstoppingsstuk droog is of vol staat met water. Gemeente: 24/7 Staat het ontstoppingsstuk vol met water, dan zit het probleem waarschijnlijk in het gemeenteriool. Neem in dat geval contact op met de gemeente. Voor deze klussen is de gemeente zeven dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Zie voor de contactgegevens zoekterm: contact. De gemeente zal u enkele vragen stellen om te zien of er sprake is van een noodgeval. Als dit het geval is, maken we een afspraak met u en komen zo snel mogelijk langs. Ontstoppingsbedrijf Is het ontstoppingsstuk droog? Dan zit de verstopping aan uw kant. Als uw eigen riool verstopt is, moet u het probleem zelf verhelpen. U kunt dan bijvoorbeeld een erkend bedrijf inschakelen. Belt u een ontstoppingsbedrijf, maar blijkt de verstopping toch in het gemeentelijk deel van het riool te zitten? Bel dan de gemeente, dan komen wij alsnog de verstopping verhelpen. Laat u de verstopping in het gemeenteriool oplossen toch door een ontstoppingsbedrijf, dan moet u de kosten hiervoor zelf betalen. Meer weten? Wilt u meer informatie? Kijk dan op of ga naar zoekterm: riool.

6 Hout stoken? Denk aan de buren De winter is nog niet begonnen, maar nu al stoken mensen hun huis wel eens warm met een houtkachel of een open haard. Dit geeft warmte en sfeer in huis maar er zijn ook nadelen, zowel binnen als buiten de woning. Door het stoken binnen én buiten schadelijke stoffen vrij. De rook die vrijkomt van het hout kan zorgen voor overlast voor omwonenden. Vooral mensen die een aandoening hebben aan de luchtwegen of kampen met hart- en vaatziekten hebben daar last van. Maar ook ouderen en kinderen zijn gevoelig voor houtrook. Zij kunnen meer en eerder klachten krijgen, ook al gaat het maar om een beetje rook. Tip: stook zo schoon mogelijk Om overlast te beperken, kunt u zo schoon mogelijk stoken. Denk aan het gebruiken van droog en onbehandeld hout en niet stoken bij mistig of windstil weer. Laat één keer per jaar de schoorsteen vegen door een erkend vakman. Meer handige tips vindt u op de website van de GGD Zaanstreek-Waterland, (zoekterm: houtrook). Ervaart u zelf overlast? Op de website vindt u ook tips voor als u overlast ervaart. Een goed gesprek is vaak voldoende om de overlast te beperken. Werkbezoekdag kan helpen! Vorige week deden wethouders van gemeente Zaanstad mee aan de Nationale Werkbezoekdag. Twee werkzoekenden liepen een paar uur mee met de wethouders Natasja Groothuismink en Songül Mutluer. Wethouder Groothuismink: De werkzoekende die ik mocht ontvangen, wil graag een baan in het sociaal domein. Wat mij trof, is dat zij heel enthousiast is, veel werkervaring heeft en toch moeite heeft om een baan te vinden. Doe mee! Tijdens de Werkbezoekdag konden werkzoekenden kennis maken met organisaties waar ze wel zouden willen werken. Groothuismink: Laat iemand kennismaken met mensen die een rol zouden kunnen spelen om hem of haar aan het werk te helpen. Daarmee alleen al creëer je nieuwe mogelijkheden. Zij roept iedereen op mee te doen aan de Werkbezoekdag: Je weet nooit hoe jouw netwerk iemand kan helpen een passende baan te vinden. Elk contact is er één, dus stel gerust mensen aan elkaar voor. Misschien zorg jij er wel voor dat iemand weer aan de slag kan!

7 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Agavestraat. Iepenweg, Beukenstraat: tot 1 juli 2019 (gedeeltelijk) afgesloten o Weiver: afgesloten tot 20 december 2018 o Krommeniedijk: afgesloten tot 14 december 2018 Wormerveer o Industrie/Handelsweg: afgesloten tot en met 21 december 2018 o Antillenstraat: afgesloten tot 28 december 2018 Zaandam o Westzijde: kijk op (zoekterm: Westzijde) voor de planning o Russische Buurt: Czaar Peterstraat en plantsoen, Krimpenburg, Vorstenburg, Krimp, Lage Horn, C. Calffstraat: hinder door werkzaamheden tot 1 februari 2019 o Houtveldweg: hinder door werkzaamheden tot en met april 2019 o Laan der Vrijheid, D. de Kortestraat, J. Gorisstraat, J.H. op den Veldestraat, W. van Hallstraat: in beide richtingen afgesloten tot juni 2019 o Derde fase werkzaamheden Rosmolenbuurt: tot 21 december 2018 o Govert t Hoenstraat: afgesloten tot 21 december 2018 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

8 Praat met de Raad Donderdag 29 november is er Zaanstad Beraad. Vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt dan als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de Raadsgriffie. Zaanstad Beraad 29 november om uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o 3D Carré: wat is de Wmo, hoe werkt het stelsel? En: presentatie uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek. o Wijziging APV o Verordening bezwaarschriften o Integraal Veiligheidsplan. Zaal 4 o Omgevingscarré: parkeren in relatie tot woningbouwversnelling o Voorbereidende sessie Vervoerregio o Rondvraag SP en GL over aanbesteding wijkteams o Agenda-initiatief PvdA lerarentekort Na afloop van het Zaanstad Beraad is er gelegenheid tot informeel napraten in de foyer. Volgende week Op donderdag 6 december is er een raadsvergadering Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen zijn live online te volgen en op een later tijdstip terug te zien (raadzaal: video, zaal 4: audio). Informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en #raad075 of via de eigen website: gemeenteraad.zaanstad.nl.

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen met het starten van de gebiedsgerichte verkenning Guisweg in Q1 2018 door de Vervoerregio, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Spoorse doorsnijdingen in Zaanstad Al sedert de 80er jaren wordt gezocht naar oplossingen voor

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID GGD IJsselland en GGD Twente Team Milieu en Gezondheid Schadelijke stoffen in de lucht Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Nadeel is dat een houtkachel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2019 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Weener XL voor werk en inkomen

Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente s-hertogenbosch. Wij zijn er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt Onze servicenormen Regelmatig krijgt u te maken met de gemeente; bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een vergunning maar bijvoorbeeld ook om ons te laten weten dat er in uw straat een lantaarnpaal

Nadere informatie

Onze collectieve zorgverzekering

Onze collectieve zorgverzekering Onze collectieve zorgverzekering Uniek aanbod voor KBO-PCOB-leden Goed verzekerd, groot voordeel! De beste zorgverzekering voor senioren Nieuwsgierig? Lees snel verder! KBO-PCOB en Zilveren Kruis zijn

Nadere informatie

Hoge zorgkosten Deze zorgverzekering is speciaal bedoeld voor inwoners met een lager inkomen die zich willen verzekeren voor hoge zorgkosten.

Hoge zorgkosten Deze zorgverzekering is speciaal bedoeld voor inwoners met een lager inkomen die zich willen verzekeren voor hoge zorgkosten. Jaargang 21 no.6 november/december 2017 Deze maand: Start Participatiebedrijf Zorgverzekering: VGZ Zuid-Limburgpakket Bijzondere bijstand Eindejaarsuitkering/13 e maand Voorlopige aanslag heffingskortingen

Nadere informatie

Riool verstopt, wat dan? Inrichting & Beheer Openbare Ruimte, april 2018

Riool verstopt, wat dan? Inrichting & Beheer Openbare Ruimte, april 2018 Riool verstopt, wat dan? Inrichting & Beheer Openbare Ruimte, april 2018 Riool verstopt, wat dan? Het ligt onder de grond en is dag en nacht beschikbaar. Maar als uw riolering niet werkt, heeft u daar

Nadere informatie

Riool verstopt, wat dan? Inrichting & Beheer Openbare Ruimte, maart 2019

Riool verstopt, wat dan? Inrichting & Beheer Openbare Ruimte, maart 2019 Riool verstopt, wat dan? Inrichting & Beheer Openbare Ruimte, maart 2019 Riool verstopt, wat dan? Het ligt onder de grond en is dag en nacht beschikbaar. Maar als uw riolering niet werkt, heeft u daar

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad

Het college van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad Zaanstad, 19 november 2014 Aan Het college van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad Betreft: artikel 51 vragen over 4 e D(oorsnijding) - Guisweg en integraal plan mobiliteit en bereikbaarheid voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen Nieuwsbrief DECEMBER 2016 Alle medewerkers van de IASZ wensen u prettige feestdagen en een goed 2017! Wijzigingen beleid bijzondere bijstand Tevredenheidsonderzoek In dit nummer: Collectieve zorgverzekering

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Aanbod van Paardkrachtig

Aanbod van Paardkrachtig Aanbod van Paardkrachtig Paardkrachtig richt zich op kinderen, jongeren en jong volwassenen tussen de 8 en 25 jaar, die niet lekker in hun vel zitten en bijvoorbeeld last hebben van de volgende klachten:

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden? ii Minimaregelingen Woont u in Nunspeet en hebt u een laag inkomen? Dan is het goed om te weten dat er regelingen zijn om u financieel te ondersteunen. In deze folder staan alle regelingen van de gemeente.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

Wegwijzer in de minimaregelingen

Wegwijzer in de minimaregelingen Wegwijzer in de minimaregelingen Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Uitkeringen levensonderhoud 4 2. Minimaregelingen gemeente 5 2.1. Langdurigheidstoeslag 6 2.2. Regeling Schoolgaande Kinderen (RSK) 6 2.3.

Nadere informatie

Toolkit voor de stoker

Toolkit voor de stoker Toolkit voor de stoker . Helaas kiest of heeft u er voor gekozen om hout te stoken. We vinden het belangrijk u goed te informeren over de wijze waarop u zoveel mogelijk hinder kunt voorkomen bij uw buren

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u niet

Nadere informatie

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Collectieve inkoop; Groen- en terreinonderhoud. Collectieve inkoop; VGZ Collectieve zorgverzekering

Collectieve inkoop; Groen- en terreinonderhoud. Collectieve inkoop; VGZ Collectieve zorgverzekering In deze nieuwsbrief; Collectieve inkoop; - Groen-/terreinonderhoud - VGZ Werkzaamheden aan verkeerslichten Palkerplein. KVO - Veiligheidsbijeenkomst ; preventietips Uitnodiging Winterborrel ; donderdag

Nadere informatie

Parkeer- en bezoekersvergunningen

Parkeer- en bezoekersvergunningen Parkeer- en bezoekersvergunningen Als u een parkeervergunning voor uzelf of uw bezoek wilt aanvragen, dan kan dat via internet, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Hieronder leggen wij stapsgewijs hoe

Nadere informatie

B&W-voorstel en besluitnota

B&W-voorstel en besluitnota 2016/229772 B&W-voorstel en besluitnota Domein Domein Maatschappelijke Ontwikkeling Registratiedatum 12-10-2016 Opsteller A. Meijer van Putten d.d. B&W 25-10-2016 Agendapunt A8 Portefeuille Minimabeleid

Nadere informatie

Ontvang korting via je werk. Je zorgverzekering goed geregeld met de BOVAG Zorgpolis. Logisch dat jij je bij ons verzekert.

Ontvang korting via je werk. Je zorgverzekering goed geregeld met de BOVAG Zorgpolis. Logisch dat jij je bij ons verzekert. Je zorgverzekering goed geregeld met de BOVAG Zorgpolis. Logisch dat jij je bij ons verzekert. Ga voor meer informatie naar bovagzorgpolis.nl Ontvang korting via je werk Ontvang via BOVAG Zorgpolis een

Nadere informatie

Ontvang korting via uw werk. Uw vitaliteit, onze gezonde voordelen. Jij en De Friesland. Samen beter. Ga naar defriesland.nl/collectiefverzekerd

Ontvang korting via uw werk. Uw vitaliteit, onze gezonde voordelen. Jij en De Friesland. Samen beter. Ga naar defriesland.nl/collectiefverzekerd Uw vitaliteit, onze gezonde voordelen. Ontvang korting via uw werk Jij en De Friesland. Samen beter. Ga naar defriesland.nl/collectiefverzekerd Een collectieve zorgverzekering via uw werk biedt veel voordeel

Nadere informatie

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Gemeente Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo Inhoud ALGEMENE VRAGEN... 3 Bij welke zorgverzekeraars kan ik een collectieve verzekering afsluiten?...

Nadere informatie

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 WMO, WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

Zorgbehandelingen in België

Zorgbehandelingen in België Zorgbehandelingen in België Medisch onderzoek, behandeling of nazorg 1 Inhoud Zorg in België Pagina 3 Vergoedingen Pagina 4 Wie betaalt de nota van het ziekenhuis in België? Pagina 5 Voor uw opname Pagina

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Een nieuwe baan. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Een nieuwe baan. Wat betekent dit voor uw pensioen? Een nieuwe baan Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud 1. Een nieuwe baan 3 2. Wat betekent een nieuwe baan voor uw ouderdomspensioen? 3 2.1 U heeft al pensioen opgebouwd bij PFZW 3 2.2 U heeft al pensioen

Nadere informatie

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning 28 november 2017 Het Saenredam College in Rooswijk was een goede keuze voor een inloopbijeenkomst. Er was voldoende ruimte voor de grote opkomst van ongeveer

Nadere informatie

Rapport gemeentelijke ombudsman

Rapport gemeentelijke ombudsman Rapport gemeentelijke ombudsman inzake de klacht van de heer R. over de gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling Dossiernummer: 2014.368 Datum: 1 december 2015 Inleiding Rotterdammers

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Servicegaranties. Disclaimer

Servicegaranties. Disclaimer Servicegaranties Disclaimer Wij stellen alles in het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. En daarbij leggen wij de lat bewust hoog. Maar dat kunnen we alleen met uw medewerking. Daarom

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op: 18 november, 19.00-21.00 uur Helen Parkhurst, Bongerdstraat 1, Almere Stad

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op: 18 november, 19.00-21.00 uur Helen Parkhurst, Bongerdstraat 1, Almere Stad Dit is de presentatie de wordt gehouden tijdens de informatiebijeenkomsten Veranderingen in de zorg in Almere. We hebben de informatie zorgvuldig samengesteld. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016

PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016 PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016 Onderwijs Inkoopgroep heeft na nieuwe onderhandelingen met QBENEFITS BV, Nedasco en Van Kampen Groep het aantal zorgverzekeraars voor 2016 uitgebreid. Er zijn

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

Gehandicaptenparkeervergunning

Gehandicaptenparkeervergunning Gehandicaptenparkeervergunning Als u al in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en u wilt gratis kunnen parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in Zaanstad, dan heeft u ook een digitale

Nadere informatie

Een NIEUWE baan. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Een NIEUWE baan. Wat betekent dit voor uw pensioen? Een NIEUWE baan Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud 1. Een nieuwe baan 3 2. Wat betekent een nieuwe baan voor uw ouderdomspensioen? 3 2.1. U heeft al pensioen opgebouwd bij PFZW 3 2.2. U heeft al

Nadere informatie

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2015 OZF Achmea. Uw zorgverzekeraar. Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons 70455/2015-01 2 Inhoudsopgave Klachtenbehandeling Inleiding 3 Heeft

Nadere informatie

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer Sporthal Wormer Spatterstraat 21 1531 DB Wormer 075-6421892 Route vanuit Amsterdam Route: vanaf Amsterdam de A8 Coentunnel richting Zaanstad/Wormerveer einde T-splitsingrechts, N246 richting Wormerveer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Thema Op het werk. Les 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Les 13. Hoe werkt de machine? www.edusom.nl Thema Op het werk Les 13. Hoe werkt de machine? Kofi is op het werk. Kofi moet aan de machine werken. De chef vertelt Kofi eerst hoe de machine werkt. Dan werkt Kofi met de machine. De machine

Nadere informatie

Samen vooruit. in de circulaire economie. CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis. Re-creating (y)our environment

Samen vooruit. in de circulaire economie. CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis. Re-creating (y)our environment Samen vooruit in de circulaire economie Re-creating (y)our environment CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis Circulaire economie wat moet ik ermee? Circulaire economie: u hoort

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd

Nadere informatie