Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 17 oktober 2018"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten lieten inwoners en ondernemers zich informeren over allerlei maatregelen die zij zelf kunnen nemen. Dat leverde onder andere een aantal handige en slimme tips & tricks op. De landelijke Week van de Veiligheid is onderdeel van de Europese maand van de cyberveiligheid. Cybercrime (criminaliteit op het internet) stond ook op de Zaanse agenda. Belangrijke tips die cybercrime helpen te voorkomen: zorg dat u uw systemen en apps altijd update, gebruik voor élke online dienst een ander wachtwoord en verander wachtwoorden regelmatig. Geef niet zomaar persoonsgegevens Ook met persoonsgegevens moet u oppassen. Geef bijvoorbeeld nooit uw inlog- of pincode af en klik niet te snel op aanbiedingen en betalingen. Een beveiligde webpagina begint altijd met https, waarbij de 's' staat voor secure. En door op het hangslotjesicoon te klikken, kunt u de details van de website controleren.

2 Niet thuis? Doe het licht aan Tijdens een bewonersbijeenkomst van Zaandam-Zuid werd gesproken over inbraakpreventie. Een ex-inbreker liet foto s zien van inbraakgevoelige situaties in de wijk. Zijn belangrijkste tips: Doe de deur op slot, zet ladders vast of in de schuur, houd ramen dicht en doe (of laat) het licht aan als u niet thuis bent. Veiligheid maak je samen Op de Veiligheidsmarkt in Wormerveer waren veel veiligheidspartners aanwezig. Zij informeerden bezoekers over allerlei veiligheidsaspecten. Onder andere over babbeltrucs aan de deur, wat je moet doen bij een reanimatie en wat een bij woningbrand. Waar moet je op letten en wat kun je zelf doen? Handhaving Wat houdt het werk van de Zaanse handhavers in? Op donderdag 11 oktober konden bewoners meelopen met de Boa s en zien waar zij op letten. Heeft u deze kans gemist? SBS6 zendt het programma De Handhavers uit. Ook in Zaanstad is veel gefilmd. Meld u aan Wilt u ook bijdragen aan een veiligere wijk in Zaanstad? Meld u dan aan voor een Buurtappgroep of een buurtpreventieteam van het Ogen & Oren project. Meer informatie op buitengewoon.zaanstad.nl of op zoekterm Buurtappgroep), en Varen op de Zaan tijdens intocht Op zaterdag 17 november komt Pakjesboot 12 aan in Zaanstad voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Het decor van dit feest is de Achterzaan ter hoogte van Zaandijk en de Zaanse Schans, tussen de Zaanbrug en de Julianabrug. Tijdens dit evenement is dit stuk van de Zaan afgesloten voor alle vaartuigen die niet bij de intocht horen. De afsluiting geldt op vrijdag 16 november tussen en uur en op zaterdag 17 november tussen en uur. De Julianabrug (kmr 6.79) en de Zaanbrug (kmr. 9.71) worden dan niet bediend. Op vrijdag tussen tot uur en op zaterdag van tot 8.00 uur kunt u de brug op verzoek laten bedienen. Neem hiervoor contact op met de havendienst via telefoonnummer

3 Waarom is de Zaan afgesloten? De NTR zendt de intocht live op televisie uit, aan de hand van een script. Alle boten die met de intocht meevaren hebben een rol. Om dit goed te laten verlopen kunnen particuliere booteigenaren dus niet met de intocht meevaren. Wel kunnen eigenaren van schepen die normaal al in dit gebied liggen, op particulier terrein, vanaf hun eigen boot de intocht bekijken. Deze boten mogen tijdens het evenement op hun plek blijven liggen. Feestje voor vrijwilligers! Zet u zich vrijwillig in voor iets of iemand? Zaanse vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de stad en verdienen waardering voor wat ze doen. Daarom organiseren Zaankantersvoorelkaar en de gemeente Zaanstad elk jaar een feest voor vrijwilligers. Dus ook voor u! Dit jaar is het feest op vrijdagavond 7 december, in de Koekfabriek in Zaandam. Tijdens het feest worden tien prijzen van 500,- verloot onder de aanwezige vrijwilligers. Daarmee kan de winnaar weer een extra bijdrage doen aan het vrijwilligerswerk. Wilt u graag aanwezig zijn? Meldt u zich dan snel aan via Dat kan tot uiterlijk 19 november, maar let op: er is een maximum aantal plekken. Het hele jaar door Het is belangrijk dat vrijwilligers ook op andere momenten voelen hoe gewaardeerd ze zijn. Wijkmanagers en Zaankantersvoorelkaar zetten regelmatig vrijwilligers in het zonnetje. Kent u een vrijwilliger of organisatie die het verdient om eens in de spotlights te staan? Meld ze dan aan voor een wijkwaardering! Kijk voor meer info op de website (pagina vrijwilligerswaardering/wijkwaardering).

4 Wat betekent Sinterklaas voor u? Burgemeester : Praat mee tijdens Zaanse Dialoogavonden Zaanstad staat aan de vooravond van een bijzonder evenement: de landelijke intocht van Sinterklaas op 17 november. Daar kunnen we trots zijn, zegt burgemeester Hamming. Tegelijkertijd weten we dat dit nationale evenement verschillende gevoelens oproept. Ik nodig de inwoners van Zaanstad daarom van harte uit om met elkaar het gesprek aangaan over wat dit feest voor ons betekent. De intocht van Sinterklaas, en met name het uiterlijk van de Pieten, is al een aantal jaren onderwerp van een nationale discussie. Dat gesprek mag en moet gevoerd worden, ook hier in Zaanstad, aldus burgemeester Hamming. Met de gemeenteraad is afgesproken dat de gemeente hierin het voortouw neemt. Dat heeft geleid tot de organisatie van drie dialoogavonden en slotdebat. Wat de burgemeester betreft worden het open gesprekken, gericht op wederzijds begrip. Dialoogavonden Centraal staat de vraag: wat betekent het Sinterklaasfeest voor u? Tijdens de Zaanse dialoogavonden en het slotdebat willen we hierover het gesprek met elkaar aangaan. Alle aspecten kunnen de revue passeren en er is ruimte voor ieders mening. Wilt u meepraten over wat de intocht van Sinterklaas in Zaanstad voor u betekent? Wilt u meer te weten komen over de verschillende argumenten en de verhalen erachter? Dan nodigen we u graag uit voor de Zaanse Dialoogavonden, die in de vorm van rondetafelgesprekken plaatsvinden. Burgemeester Hamming: We verheugen ons op bijzondere ontmoetingen. En op veel mooie gesprekken die ons dichter bij elkaar brengen.

5 Goed om te weten Deze uitnodiging is alleen bedoeld voor onze inwoners en/of vertegenwoordigers van Zaanse instanties. Het gaat nadrukkelijk om ónze Zaanse inzichten. Aanmelden Meedoen aan een dialoogavond? U bent van harte welkom! o Op dinsdag 30 oktober vanaf uur in buurtcentrum de Lorzie, Marktplein 3, Wormerveer. o Op woensdag 31 oktober vanaf uur in buurtcentrum A3, Dorpsstraat 386, Assendelft. o Op dinsdag 6 november vanaf uur in Proeverij De Koekfabriek, Westzijde 188, Zaandam o Op 7 november is er een slotdebat in het gebouw van Taets, Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam. Dan komen alle inzichten bij elkaar en delen we de resultaten van alle bijeenkomsten. Stuur een naar uitnodigingen@zaanstad.nl. Na aanmelding ontvangt u een e- mail met de bevestiging die u digitaal of uitgeprint moet meenemen naar de desbetreffende avond. Opruimestafette bij ZMC Stoort u zich ook aan zwerfafval? Eens per maand trekt een groepje actieve Zaankanters er twee uurtjes op uit om ergens in de stad zwerfafval op te ruimen: de Opruimestafette. Zo ook komende zaterdag. Op 20 oktober verzamelen we bij Albert Heijn XL aan het Koningin Julianaplein (ingang Zorgboulevard) in Zaandam. We sluiten de opruimactie af met een broodje. Zaanstad wil graag zwerfafvalvrij zijn. We pakken dat samen met bewoners op. Komt u ook zaterdag, voor deze Opruimestafette? We starten om uur (inloop om 9.45 uur). Van daaruit ruimen we op in de directe omgeving. Om uur sluiten we af met een lunch bij AH XL. U bent van harte welkom bij deze nuttige én gezellige activiteit. Bewonersinitiatief De Opruimestafette is een bewonersinitiatief: een idee van bewoners om hun buurt of stad vooruit te helpen, waarbij ze zelf zorgen voor de uitvoering. De gemeente waardeert en ondersteunt de Opruimestafette. Zij zorgt ook voor de benodigde materialen zoals prikstokken en zakken.

6 Vrijwilligers gezocht voor intocht Sint: help je mee aan een mooi feest? Nog even en het is zover: de intocht van Sinterklaas! Dit jaar legt Pakjesboot 12 op 17 november aan in Zaandijk. Daarna gaat Sint samen met zijn pieten te voet verder naar de Zaanse Schans. Een unieke gebeurtenis, waar jij bij kunt zijn! Wil je een steentje bijdragen op de dag van de intocht of in de voorbereidingen? Op de website sintstad.zaanstad.nl vind je alles wat je moet weten: hoe je er komt, waar je Sint het beste kunt zien, wat je mee moet nemen (en wat niet!) en nog veel meer En er staat hoe je je kunt aanmelden als vrijwilliger. Vrijwilliger? Meld je aan! Bij de intocht aanwezig zijn is op zich al leuk. Maar misschien vind je het nóg leuker als je achteraf kunt vertellen dat je hebt meegewerkt aan een prachtige feestdag. Wat kan ik dan doen? We zijn op zoek naar vrijwilligers die op 17 november deel willen uitmaken van de leukste Sinterklaasintocht van Nederland. Het gaat dan om allerlei klussen en acties waarbij je niet altijd direct aan de route staat, maar wel meewerkt aan een fantastisch evenement. Ben je goed in inpakken, opruimen, schminken, aankleden, mensen ontvangen of flyers uitdelen? Laat het aan ons weten door op sintstad.zaanstad.nl het formuliertje in te vullen. Wilt u ook een lagere energierekening? Het klimaat verandert. Ook in de Zaanstreek is dit letterlijk voelbaar. Als we bewuster met ons energiegebruik omgaan, is dit beter voor het klimaat en onze portemonnee! Een warmtescan helpt u een stukje op weg naar het isoleren van uw woning. Meld u aan voor een warmtescan van de Zaanse energiekooperatie (ZEK). De ZEK komt graag bij u langs om van uw woning opnames te maken met een infraroodcamera. Hierop is te zien waar warmte van uw woning van binnen naar buiten stroomt en waar kou de woning binnenkomt. Met dit inzicht kun u effectief isolatiemaatregelen treffen. Ook krijgt u tips voor bewust energiegebruik en een lagere energierekening. De kosten bedragen 50,- Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden? Mail dan naar warmtescan@zaanse-energie-kooperatie.nl

7 Campagne fietsverlichting Ik val op, u ook? In oktober komt u overal in onze regio de fietsverlichtingscampagne Ik val op tegen. Online of op straat: u kunt er niet omheen! Op zaterdag 27 oktober, de Dag van de Fietsverlichting, vinden allerlei acties plaats om het gebruik van goede fietsverlichting te stimuleren. Zo is er op die dag de actie Show Yourself. Met dit project zien jongeren door middel van een VR-experience (ervaring in een nagebootste situatie) hoe kwetsbaar fietsers zijn, zeker in het donker met niet goed werkende fietsverlichting. In de campagne werken de Vervoerregio Amsterdam en haar vijftien gemeenten waaronder Zaanstad, de Politie, Veilig Verkeer Nederland en Team Alert samen. Winactie Iedereen kan een foto delen waarop te zien is hoe goed zijn of haar fiets verlicht is en daarmee kans maken op een toepasselijke prijs. Tag de Vervoerregio op Facebook, Twitter of Instagram en gebruik #ikvalop. Een jury kiest de leukste twee inzendingen. Wie valt op en wint? Gids Langer Thuis Wonen is uit! De gids Langer Thuis Wonen is een telefoongids die u de weg wijst naar instanties die u helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Er was al een website maar er zijn nog veel oudere mensen die geen gebruik maken van internet. Daarom hebben we ook deze papieren gids gemaakt. We kregen signalen dat informatie over dit onderwerp zo versnipperd is. Met vertegenwoordigers van ouderenorganisaties en professionals bekeken we hoe we al die informatie het beste konden bundelen. De website en de gids zijn het resultaat. De gids ligt vanaf half oktober in openbare gebouwen, bij gezondheidscentra en bij het Sociaal Wijkteam. Of mail naar het adres langerthuiswonen@zaanstad.nl, of bel Zes thema s Gids en website zijn opgesteld aan de hand van zes thema s die alle te maken hebben met langer thuis wonen. Verhuizen of huis aanpassen, veiligheid, actief blijven, vervoer, financiën en hulp en zorg aan huis. Onder elk thema staat wat u zelf kunt doen en waar u terecht kunt voor informatie.

8 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Koog aan de Zaan o Verzetstraat: afgesloten tot en met 31 oktober Westzaan o W. Jansenstraat, Jaap de Boerstraat, deel Zuideinde: afgesloten tot 2 november Wormerveer o Industrie/Handelsweg: afgesloten tot en met 21 december Zaandam o Grootscheepmakersstraat en Klampersstraat: tot en met 26 oktober afgesloten voor verkeer o Westzijde: kijk op (zoekterm: Westzijde) voor de planning o Russische Buurt: Czaar Peterstraat en plantsoen, Krimpenburg, Vorstenburg, Krimp, Lage Horn, C. Calffstraat: hinder door werkzaamheden tot 1 februari 2019 o Houtveldweg: hinder door werkzaamheden tot en met april 2019 o Laan der Vrijheid, D. de Kortestraat, J. Gorisstraat, J.H. op den Veldestraat, W. van Hallstraat: in beide richtingen afgesloten tot juni 2019 o Derde fase werkzaamheden Rosmolenbuurt: tot 21 december o Zwanebloemkade en Goeman Borgesiusstraat: tot en met 24 oktober afgesloten voor verkeer Zaandijk o Parkstraat, Tuinstraat, G. Borgesiusstraat: tot 26 oktober in beide richtingen afgesloten Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

9 Praat met de raad Op donderdag 18 oktober is er een Zaanstad Beraad. Vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt dan als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de Raadsgriffie. Zaanstad Beraad 18 oktober om uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o Praat met de raad: inspraak op geagendeerde onderwerpen o Nieuwe visie cultuur o Aanvullende exploitatiesubsidie Fluxus meerkosten herhuisvesting met ingang van 2030 o Agenda-initiatief Groen Links en VVD - vuurwerk Zaal 4 o Integraal Huisvestingsplan 18.2 o Delegatiebesluit o Bespreking dilemma s woonruimteverdeling Raadkamer o Praat met de Raad: rondetafelgesprek op de portefeuille Bereikbaarheid en mobiliteit Besloten zaal Om uur is er een geheime mededeling op de portefeuille Bereikbaarheid en mobiliteit. Na afloop is er gelegenheid tot informeel napraten in de foyer. Volgende week Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 26 oktober is het herfstreces van de raad. Er zijn dan geen raadsvergaderingen. Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen zijn live online te volgen en op een later tijdstip terug te zien (raadzaal: video, zaal 4: audio).

10 Informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Incl. aanbod ondersteuning door Gemeente Inleiding: Van projectplannen naar uitvoering Tijdens de werksessie (12 november 2015) hebben de wijkplatformleden hun

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Communicatieplan Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Auteur: Marcel Tinnemans Datum: 23 februari 2017 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Kader communicatieplan...

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Bewonersbrief voorbereidingen Sinterklaas intocht en afzettingen per straat

Bewonersbrief voorbereidingen Sinterklaas intocht en afzettingen per straat Bewonersbrief voorbereidingen Sinterklaas intocht en afzettingen per straat Datum bewonersbrief: 4 oktober 2018 E-mailadres: sinterklaas@zaanstad.nl Inhoud bewonersbrief: De voorbereidingen voor de Landelijke

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over :

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : Editie 7 april 2016 Beste buurtbewoners, Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : 1. Samen een insectenhotel maken op 23 april 2. Buurtpreventie app in gebruik 3. Algemene Ledenvergadering op 9 mei 4.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad

dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad Lang zult u wonen-markt in Zwolle Vraagt u zich ook wel eens af hoe u comfortabel en veilig kunt wonen? En hoe u dat ook op hogere leeftijd kunt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Gemert, 10 oktober 2015 Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie de tweede Schendelsinfo van 2015. In deze versie staan leuke foto s en verslagen van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2017

Nieuwsbrief. Augustus 2017 Laatste corsonieuws vanuit Stichting Bloemencorso Zundert aan alle vrijwilligers van het corso. corsozundert.nl info@corsozundert.nl Nieuwsbrief Augustus 2017 Tijd voor een update vanuit de stichting,

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

December Bloemschikken op maandag 19 december Bloemschikken

December Bloemschikken op maandag 19 december Bloemschikken December 2016 Bloemschikken Bloemschikken op maandag 19 december 2016 Op maandag 19 december 2016 gaan wij om 19.00 uur in buurthuis VanOns een kerststukje maken. U kunt bij dit kerststuk zelf kiezen in

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!!

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!! Algemeen Beste ouders, Gedurende het hele jaar worden op school diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. De organisatie en coördinatie liggen in eerste instantie bij het team van leerkrachten

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 23 november 2018 Jaargang 18 Nummer 6 BASISSCHOOL Willibrord.

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 23 november 2018 Jaargang 18 Nummer 6 BASISSCHOOL Willibrord. - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 23 november 2018 Jaargang 18 Nummer 6 BASISSCHOOL Willibrord Mededelingen ** Sinterklaas bezoekt onze school ***Inhoud:*** ** Instructie

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

Donderdag 19 november is ivm een studiedag van de leerkrachten, de school de hele dag gesloten. De kinderen zijn deze dag vrij!

Donderdag 19 november is ivm een studiedag van de leerkrachten, de school de hele dag gesloten. De kinderen zijn deze dag vrij! - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 13 november Jaargang 15 Nummer 6 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** TSO ** Evenementencommissie Tijdens schooltijd

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 47-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze weken wordt in alle klassen aandacht besteed aan het thema Sinterklaas. Een enthousiaste groep ouders heeft gezorgd voor een gezellige aankleding

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)...

NIEUWSFLITS. Vrijwilligerscentrale Alblasserdam. voorjaar 2019 DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... voorjaar 2019 NIEUWSFLITS Vrijwilligerscentrale Alblasserdam DAG VRIJWILLIGERS(ORGANISATIE)... Aanbeland in het tweede kwartaal van 2019 is het hoog tijd voor de eerste nieuwsbrief van dit jaar. Allereerst

Nadere informatie

Waarderen en Belonen van vrijwilligers

Waarderen en Belonen van vrijwilligers Waarderen en Belonen van vrijwilligers Sandy dos Reis en Jeanette Buitelaar Versie: December 2014 PAGINA 2/5 Vrijwilligerswerk Rotterdam is dé centrale ingang voor al het vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Zoals u weet is Joke Pennings, directeur van PCBO de Regenboog ziek. PCBO heeft mij gevraagd om tijdelijk een aantal directietaken op de Regenboog op me te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart. Uitgeest <-> Rotterdam Centraal SPR4000

SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart. Uitgeest <-> Rotterdam Centraal SPR4000 SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart SPRINTER Uitgeest Rotterdam Centraal SPR4000 Bekijken In Websitemodus De SPRINTER treinlijn (Uitgeest Rotterdam Centraal SPR4000) heeft 12 routes. Op werkdagen

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 \ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamers van de wijksteunpunten kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Welkom bij de Bascule

Welkom bij de Bascule Welkom bij de Bascule Samenwerken aan de behandeling van uw kind Welkom bij de Bascule U bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij de Bascule. Om u voor te bereiden, geven we u in deze folder

Nadere informatie

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden: WIJ Korrewegwijk Wat staat er op de agenda bij WIJ Ouder en Kind? De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

Nadere informatie

Marketing Zaanstreek 2016. donderdag 16 juni

Marketing Zaanstreek 2016. donderdag 16 juni Marketing Zaanstreek 2016 donderdag 16 juni Marketing Zaanstreek Activiteitenprogramma 2016 Januari t/m maart: Marketingstrategie + Activiteitenprogramma April t/m december: Uitvoering activiteitenprogramma

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26

Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26 Nieuwsbrief 20 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 Nr. 26 PASEN Donderdag 2 april vieren we het paasfeest op school. We beginnen de dag met een paasviering in de Vlinderkas. Alle kinderen blijven deze dag

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP INHOUD 1. Registreren voor Veiligebuurt 2. Nieuwe deelnemers toevoegen aan jouw groep (promotie o.a. binnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening

onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening Patrimonium Barendrecht, juni 2017 Inleiding Begin dit jaar hebben we de Bewonersadviesgroep gevraagd naar hun ervaring en mening over de dienstverlening van

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie