Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 6 maart 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft geplant. Veel van deze bollen zijn al uitgekomen, maar dat zullen er de komende weken nog veel meer worden. In de verschillende bermen in Zaanstad zijn het afgelopen najaar bollen geplant en is een bloemenmengsel ingezaaid. De verwachting is dat deze de komende weken gaan uitkomen en samen een mooi lang bollenlint gaan vormen. Bollenroute Het bollenlint loopt via de Poelenburcht in Zaandam langs de Twiskeweg, De Weer, de Vermiljoenweg, de Heijermansstraat, de Prins Bernhardrotonde, de Vincent van Goghweg, de Rosariumlaan en eindigt in het Agathepark in Krommenie. Ook in de verschillende parken in Zaanstad, waaronder het Volkspark, het Kogerpark en het Agathepark, vindt u de komende weken weer een hoop verschillende bollen die vol in bloei staan.

2 Verschillende bollen Jeroen de Groot van de afdeling Wijkbeheer en Onderhoud van de gemeente: We hebben verschillende soorten planten en bloemen uitgekozen. We hebben onder andere narcissen, krokussen, sieruien en carmassia geplant. De keuze voor verschillende soorten was bewust, omdat ze op verschillende momenten in het jaar zullen opkomen. Zo hopen we er tot half juni plezier van hebben. Uiteraard houden we de groei goed in de gaten, want er mogen geen gevaarlijke situaties voor weggebruikers ontstaan. Vergroot onze biodiversiteit Het planten van de honderden bollen heeft nog een ander belangrijk doel, behalve dat de bloemenpracht een vrolijke aanblik geeft: de aanwezigheid van veel verschillend bloemen draagt ook bij aan de vergroting van de biodiversiteit. Een grote verscheidenheid aan bloemen en planten is bijvoorbeeld heel belangrijk voor bijen. Bijen spelen een belangrijke rol in onze voedselvoorziening. Wist u bijvoorbeeld dat tachtig procent van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten zoals de wilde bij? Zaanstad werd in september door de landelijke organisatie Nederland Zoemt erkend als bijvriendelijke gemeente. Wilt u meer hierover weten? Ga dan naar voor meer informatie. Burgerzaken donderdag 21 maart dicht Op woensdag 20 maart vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden daarom is op donderdag 21 maart de afdeling Burgerzaken van het stadhuis in Zaandam gesloten. Alleen voor inwoners die die dag een afspraak hebben tussen en uur zijn de balies open. Hannie Schaft en Februaristaking: herdenkingen in Zaanstad Op de internationale Vrouwendag, vrijdag 8 maart, wordt Hannie Schaft geëerd als symbool van het vrouwenverzet en als strijdster tegen racisme, fascisme en discriminatie. U bent die dag om uur meer dan welkom om de herdenking bij te wonen bij het monument bij Westzijde 39 in Zaandam. Na afloop is er een nazit met koffie in de Doopsgezinde Vermaning.

3 Greet Plekker verzorgt het welkomstwoord en Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei spreekt. De bovenbouw van de Hannie Schaftschool levert ook een bijdrage. Locoburgemeester Sanna Munnikendam legt bloemen namens het college. Ook verzets- en vrouwenorganisaties, Amnesty International, politieke partijen en andere aanwezigen leggen bloemen bij het monument. Het meisje met het rode haar Op 21 juni 1944 pleegden Hannie Schaft en Jan Bonekamp in de Westzijde in Zaandam een aanslag op politiecommissaris Ragut van de Duitse Sicherheitsdienst. Bonekamp viel, zwaargewond, in handen van de politie en overlijdt s avonds. Hannie Schaft ontsnapt en duikt onder. In 1944 en begin 1945 is ze opnieuw actief. Op 21 maart 1945 wordt ze aangehouden en op 17 april wordt ze, 25 jaar oud, in de duinen bij Overveen gefusilleerd. Bij de foto: Basisschoolleerlingen leggen bloemen bij het monument van de Februaristaking op de Wilhelminabrug (foto: Karin Timmerman) Februaristaking 1941 Op 26 februari herdachten we traditiegetrouw de Februaristaking 1941 met een passend programma in en om het Zaantheater. Met bloemleggingen bij het monument op de Wilhelminabrug, toespraken en muziek. Oud-verzetshelden hadden voor het eerst dit jaar op deze dag hun bijeenkomst in het Zaantheater.

4 Verkiezingen Provinciale Staten: utbreiding Schiphol? Zonnepanelen in de polder? Zes van de tien Noord-Hollanders zeggen op 20 maart 2019 te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Stemt u ook? Vindt u bijvoorbeeld dat weilanden gebruikt mogen worden voor zonnepanelen en woningen? Moet de provincie zich wel of niet verzetten tegen de groei van Schiphol? Hoe staat u tegenover gratis vervoer voor ouderen op kosten van de provincie? En wat vindt u van strengere normen voor de luchtkwaliteit in de buurt van grote industriële bedrijven? Door te stemmen oefent u invloed uit op de wijze waarop de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. En dat heeft ook impact op onze gemeente. Stemwijzer Weet u nog niet wat u gaat stemmen? Op staat de provinciale stemwijzer. Hier kunt u uw standpunten vergelijken met die van de provinciale politieke partijen. Ook staat daar informatie over de politieke partijen, de kandidatenlijsten enzovoorts. Verkiezingen 2019 De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op woensdag 20 maart Alle Noord-Hollanders met de Nederlandse nationaliteit, van 18 jaar en ouder, mogen dan naar de stembus. Zij stemmen daarmee ook indirect voor de Eerste Kamer, want de Statenleden kiezen op maandag 27 mei 2019 de nieuwe leden van de Eerste Kamer. Dag van de Binnenvaart op 16 maart 2018 Rondom de Wilhelminasluis, op het Havenkantoor en aan de Prins Hendrikkade in Zaandam is op zaterdag 16 maart tussen en uur van alles te beleven. Dan vindt namelijk voor de eerste keer de Dag van de Binnenvaart plaats. Deze dag geeft u een kijkje in de keuken. Wat komt er allemaal kijken bij het werk van een binnenvaartschipper, wat maken ze mee op en rondom het water? Ook de afdeling Havens en Vaarwegen van de gemeente Zaanstad doet mee aan deze landelijke georganiseerde dag.

5 Wat is er allemaal te doen? Albin Glaser, havenmeester van de gemeente Zaanstad: Wij hebben een aantal binnenvaartschippers bereid gevonden om mee te werken aan deze dag. Bezoekers kunnen een kijkje nemen aan boord (ook in de machinekamers en stuurhut!) van onder andere een binnenvaartschip, een sleper, een stoomboot, een opleidingsschip van de Wilde Vaart en een brandblusboot. Daar vertellen schippers het een en ander over hun werkzaamheden. Hun boten vindt u langs de Prins Hendrikkade. Meevaren op de Zaanstad II? Glaser: Ook kan men aan boord stappen van het patrouillevaartuig Zaanstad II en een stukje meevaren Met dit schip houden de havenbeambten toezicht op de schepen en hebben zij de bevoegdheid om schippers op hun vaargedrag aan te spreken en eventueel te bekeuren. Op het Havenkantoor op de Westkade 2 in Zaandam geven wij een presentatie over onze werkzaamheden. Zo vertellen we onder andere meer over het bedienen van bruggen. Maar ook wat er op nautisch gebied allemaal kwam kijken bij de intocht van Sinterklaas van afgelopen november. Uitleg over Wilhelminasluis De Provincie Noord-Holland is ook aanwezig tijdens de open dag. Zij vertellen u graag meer over de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. De koffie staat voor u klaar!

6 Busvervoer: wat vindt u van tijden en routes? Hoe vaak moeten de bussen in Zaanstad in de toekomst gaan rijden? Moeten het elektrische bussen worden of is diesel oké? Meer bussen in de spits of juist meer s avonds en in het weekend? De gemeente Zaanstad heeft daarvoor een vragenlijst gemaakt. Wat wie kunnen beter over OV meepraten dan de gebruikers? De Vervoerregio Amsterdam organiseert het openbaar busvervoer in de Zaanstreek. Elke tien jaar krijgen vervoerbedrijven de kans om mee te dingen naar een contract. De voorbereiding voor het nieuwe contract is begonnen en we denken nu na over de eisen. Over busroutes, over hoe vaak de bussen rijden en wat voor bussen het moeten zijn. Geef uw mening over het busvervoer De gemeente heeft naast de vragenlijst op de website ook een papieren vragenlijst gemaakt, omdat het belangrijk is dat u als inwoner kunt meepraten. Ga naar zoekterm vragenlijst bus of haal de papieren lijst op in het stadhuis. Invullen kost niet veel tijd en we horen graag uw mening. Meedoen aan de enquête kan tot en met 11 maart. Nog asbest op uw dak? Asbestdakenzijn na 31 december 2024 verboden. Bent u eigenaar van een pand met een dakbedekking die asbest bevat, da moet u die laten asbest verwijderen. Uit onderzoek is gebleken dat er in Zaanstad ongeveer daken zijn waarin mogelijk asbesthoudende materiaal zit. De eigenaren hebben in de zomer van 2018 hierover een brief ontvangen, met het verzoek om deze te verwijderen. Twijfelt u of uw tot deze groep behoorde, stuur dan een mail naar asbestdaken@zaanstad.nl dan kijken we dat voor u na. Asbest verwijderen Voor het verwijderen van asbest moet u een melding doen/vergunning aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op zoekterm: asbest. De gemeente wil het aanbieden van asbesthoudend verpakkingsmateriaal makkelijker maken. Daarom is voor particulieren gratis verpakkingsmateriaal beschikbaar. Dit is te krijgen bij de milieustraten (Symon Spiersweg 7 in Zaandam en aan de Westknollendam 121A in Westknollendam.).

7 Geen subsidie meer mogelijk Het is overigens niet meer mogelijk om gebruik te maken van de Landelijke Subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met gemeente via tel of mail naar asbestdaken@zaanstad.nl. Zwerfvuilestafette in Zaandam: samen opruimen en lunchen Zaanstad wil graag zwerfafvalvrij zijn. De gemeente kent veel actieve en betrokken inwoners waar het gaat om het opruimen van zwerfafval. Vrijwel dagelijks zijn zij aan de slag om de stad een stukje schoner te maken. Fijn voor milieu, mens en dier. Op zaterdag 16 maart is de derde opruimactie van De start is om uur (inloop om 9.45 uur) bij Het Blauwe Pandje, Aris van Broekweg 2, Zaandam (hoek Houtveldweg). Om uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch. We maken deze keer schoon in de aanloop naar de Landelijke Opschoondag van zaterdag 23 maart en hopen dan ook op een mooie opkomst! Meer informatie over de Landelijke Opschoondag vindt u op De eerstvolgende zwerfvuilestafette hierna is op zaterdag 13 april en start bij BAAZ, Parkrijklaan 121 E, Assendelft (Saendelft). Foto: Ton Lentz

8 Zelf opruimen? Draag een hesje! De gemeente en uw medebewoners stellen het opruimen zeer op prijs. Maar we vragen graag uw aandacht voor uw eigen veiligheid. Om ongelukken te voorkomen raden we u aan om hesjes te dragen en een halve meter afstand te houden tot de rijbaan. Het is belangrijk dat u goed gezien wordt! Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Agavestraat, Popelstraat, Beukerstraat, Provincialeweg en Iepenstraat tot 1 juli 2019 afgesloten in beide richtingen Westknollendam o Bakkersstraat tot 1 maart 2019 afgesloten in beide richtingen Westzaan o J.J. Allanstraat/ Zuideinde afsluiting in beide richtingen tot 29 maart 2019 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ- en Zeedijk, Wibautstraat in beide richtingen afsluitingen tot 1 september 2019 o Twiskeweg afgesloten in beide richtingen tot 1 april 2019 o Cypressenhout soms enige verkeershinder door werkzaamheden tot eind maart 2019 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

9 Praat met de raad Donderdag 7 maart is er een Zaanstad Beraad. Vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt dan als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Ook na afloop van het Zaanstad Beraad is er gelegenheid tot informeel napraten in de Foyer. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de Raadsgriffie. Zaanstad Beraad 7 maart 19:00 uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o Praat met de raad: u kunt inspreken op geagendeerde onderwerpen o Wijziging Regionale Havenverordening Noordzeekanaalgebied (NZKG) en Havenreglement NZKG betreffende overslag LNG voor scheepvaart. LNG is een afkorting voor Liquefied Natural Gas. In het Nederlands: vloeibaar (gemaakt) aardgas. o Agendainitatief Droogte o Technische presentatie Casus Saendelft en de wijze van afvalinzameling/grondstoffenplan o Vervolgbespreking start procedure afwijken van het bestemmingsplan Celebesstraat/Zuideinde Wormerveer Zaal 4 o Rondvraag POV over P&C-cyclus o Agendainitiatief seksuele straatintimidatie o Proces vertegenwoordiging regioraad o Verordening leerlingenvervoer Volgende week Op donderdag 14 maart is er eveneens een Zaanstad Beraad Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen kun u live online volgen of op een later tijdstip terugzien. Website, social media, informatie De raad heeft een eigen website voor mee informatie: gemeenteraad.zaanstad.nl. U kunt ook de raad volgen op Facebook Raad075 en

10 Vervolge website, social media, informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de Raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE NOORD-HOLLAND FLEVOLAND OVERIJSSEL ZUID-HOLLAND UTRECHT GELDERLAND NOORD-BRABANT ZEELAND LIMBURG PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook!

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook! Gemeenteraadsverkiezingen Woensdag 19 maart GEMEENTERAADSverkiezingen Stem ook! Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Bepaal mee wie er in de gemeenteraad

Nadere informatie

Stem ook! Woensdag 18 maart kiezen we twee keer

Stem ook! Woensdag 18 maart kiezen we twee keer Provinciale Statenverkiezingen Woensdag 18 maart kiezen we twee keer Stem ook! Op woensdag 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Spoorse doorsnijdingen in Zaanstad Al sedert de 80er jaren wordt gezocht naar oplossingen voor

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag WAT DOET DE EUROPESE UNIE? Nederland is lid van de Europese Unie (EU). In de EU

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

SAIL 2015 Zaandam-Amsterdam

SAIL 2015 Zaandam-Amsterdam SAIL 2015 Zaandam-Amsterdam Eens in de vijf jaar is het tijd voor Sail Amsterdam. Tientallen tallships en honderden andere zeilschepen zijn dan in Amsterdam te gast voor een van de grootste nautische zeilspektakels.

Nadere informatie

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen Kansen voor Zaanstad in Klare Taal Verkiezingsprogramma 2018 D66 Zaanstad Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Voorwoord 3 Inleiding 4 Een goed klimaat 5 Goede scholen

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Subject: PVGE afd.awv nieuwsflits! #04 (19 februari 2018) From: Secretariaat PVGE afd.awv awv.nl> Date: :50 To:

Subject: PVGE afd.awv nieuwsflits! #04 (19 februari 2018) From: Secretariaat PVGE afd.awv awv.nl> Date: :50 To: Subject: From: Secretariaat PVGE afd.awv Date: 20 2 2018 00:50 To: bekijk deze e-mail in uw browser #04 19 februari 2018 In deze NieuwsFLITS!: Voorlichting openbaar vervoer in

Nadere informatie

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK CONCEPT concessie ZAANSTREEK Ingaande: 15 december 2013 CONCESSIE ZAANSTREEK Vervoerplan 2014 Auteur: R.Appel Datum: 14-05-2013 Versie: 1.0 Pagina 2 van 13 Inhoudsopgave H.1 INLEIDING.4 H.2 VOORGESTELDE

Nadere informatie

Vlaginstructie van de gemeente Zaanstad

Vlaginstructie van de gemeente Zaanstad Vlaginstructie van de gemeente Zaanstad (Besluit burgemeester en wethouders d.d 29 augustus 1978, gewijzigd d.d. 20 augustus 1981, 19 juli 1988, 2 maart 1999, 21 mei 1999, 26 juli 2006, 13 september 2011,28

Nadere informatie

Zit de stemming er al in? - communicatieplan voor de gemeenteraadsverkiezing 2010

Zit de stemming er al in? - communicatieplan voor de gemeenteraadsverkiezing 2010 Zit de stemming er al in? - communicatieplan voor de gemeenteraadsverkiezing 2010 Aanleiding Op 3 maart 2010 worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Voor de lokale democratie is het belangrijk dat zoveel

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Agenda van de Zaal 4 van 17 maart 2016

Agenda van de Zaal 4 van 17 maart 2016 Agenda van de Zaal 4 van 17 maart 2016 Agenda voor de bijeenkomst in de Zaal 4 Datum: donderdag 17 maart 2016 Aanvang: 19:00 uur Fysiek Carré Agenda 1 Actualiteitsvragen (zie bijlage) 2 Stand van zaken

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE NOORD-HOLLAND FLEVOLAND OVERIJSSEL ZUID-HOLLAND UTRECHT GELDERLAND NOORD-BRABANT ZEELAND LIMBURG PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Samen naar een Pest Veilige School! Daltonschool de Bongerd Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In 2014 gaan we van start met de M5-pestaanpak, op weg naar een Pest Veilige School. Graag willen we u daarvan

Nadere informatie

Verslag Informatiebijeenkomst Wilhelminasluis 14-4-2011

Verslag Informatiebijeenkomst Wilhelminasluis 14-4-2011 Verslag Informatiebijeenkomst Wilhelminasluis 14-4-2011 Dit is een verslag van de informatiebijeenkomst Wilhelminasluis van 14 april 2011. De bijeenkomst had als doel het bespreken van de plannen voor

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018 3e klankbordgroep AVANT Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg 27 november 2018 Agenda Kennismaking 19.00 19.10u Korte samenvatting van het project AVANT 19.10 19.20u Stand van zaken project AVANT

Nadere informatie

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 mbo entree / mbo niveau 2 Met (kandidaat-)statenlid INHOUD TOOLBOX In deze Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 vindt u verschillende werkvormen

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

draadswijzer week 01 Zwolle

draadswijzer week 01 Zwolle draadswijzer week 01 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Nota van Uitgangspunten MPV 2016*

Nadere informatie

Vrije inloop 8 augustus

Vrije inloop 8 augustus Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 9 september 2018 Vrije inloop 8 augustus Tijdens de vrije inloop die dag heeft Het Trefpunt in samenwerking met You Can Be een mindfulness workshop georganiseerd.

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 april 2019

Nieuwsbrief 5 april 2019 Nieuwsbrief 5 april 2019 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u weer veel informatie over de activiteiten voor de komende periode: thema 8 en vragenlijsten van KiVa, Koningsspelen, Pasen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober 38 e jaargang nr.07 ALGEMEEN NIEUWS: Afsluiting project Kinderboekenweek: De afsluiting van ons project Kinderboekenweek is op vrijdag 13 oktober. Alle

Nadere informatie

Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2019

Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2019 Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2019 2 Voorwoord In dit boek staat informatie over de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen. Die zijn op 20 maart 2019. Het boek gaat over

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

WIE BESLIST WAT? DE WERKVORM IN HET KORT WAT HEB JE NODIG? LEERDOEL HOE LANG DUURT HET? MAART 2015 AAN DE SLAG MET #2

WIE BESLIST WAT? DE WERKVORM IN HET KORT WAT HEB JE NODIG? LEERDOEL HOE LANG DUURT HET? MAART 2015 AAN DE SLAG MET #2 WIE BESLIST WAT? MAART 2015 AAN DE SLAG MET #2 WAT HEB JE NODIG? De powerpoint met de onderwerpen en bestuurslagen: http://www.prodemos.nl/co ntent/download/18824/942 58/file/Aandeslagmet_hoelo ssenweditop.ppsx

Nadere informatie

Zevensterstraat GN Enschede nr 28 Nieuwsbrief 12 april 2019

Zevensterstraat GN Enschede nr 28 Nieuwsbrief 12 april 2019 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 g.pereboom@vco-oostnederland www.zevenstervco.nl nr 28 Nieuwsbrief 12 april 2019 PBS/Dalton Deze week staat respect centraal. Heb respect voor elkaars spullen

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019 INFOBULLETIN mei 2019 Groot onderhoud LARSERWEG Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus 2019 In juli en augustus werkt Provincie Flevoland aan de bij Lelystad. De werkzaamheden zijn opgeknipt in meerdere

Nadere informatie

De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april Inmiddels zijn er

De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april Inmiddels zijn er NIEUWSBRIEF Editie 4 oktober 2015 BESTE WIJKBEWONERS, De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april 2015. Inmiddels zijn er nieuwe zaken waarover we u willen informeren. Maar eerst nog een korte terugblik.

Nadere informatie

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website: (binnenkort op het web)

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website:  (binnenkort op het web) Jaarplan 2016. Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: info@wijkplatformstadsdennen.nl Website: www.wijkplatformstadsdennen.nl (binnenkort op het web) Theoretische budget wijk Stadsdennen: Peildatum is 15

Nadere informatie

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over :

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : Editie 7 april 2016 Beste buurtbewoners, Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : 1. Samen een insectenhotel maken op 23 april 2. Buurtpreventie app in gebruik 3. Algemene Ledenvergadering op 9 mei 4.

Nadere informatie

Hallo (Nummer 10, 16-11-2014)

Hallo (Nummer 10, 16-11-2014) Hallo (Nummer 10, 16-11-2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Nieuwe verzamelplek Vette BSO Excursies en vervoer Honden op het schoolplein Terugblik Sint Maarten Planten

Nadere informatie

STEM JIJ OOK? VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER WAAROM IS STEMMEN BELANGRIJK? OP WIE KAN IK STEMMEN? WAAROVER BESLIST DE TWEEDE KAMER? HOE MOET IK STEMMEN?

STEM JIJ OOK? VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER WAAROM IS STEMMEN BELANGRIJK? OP WIE KAN IK STEMMEN? WAAROVER BESLIST DE TWEEDE KAMER? HOE MOET IK STEMMEN? STEM JIJ OOK? Kijk voor meer informatie op: www.stemjijook.nu WAAROM IS STEMMEN BELANGRIJK? OP WIE KAN IK STEMMEN? WAAROVER BESLIST DE TWEEDE KAMER? HOE MOET IK STEMMEN? VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER WOENSDAG

Nadere informatie

DATUM 01 februari 2016 5 (inclusief bijlagen) Evaluatie Fysiek Carré

DATUM 01 februari 2016 5 (inclusief bijlagen) Evaluatie Fysiek Carré Notitie gemeente Zaanstad Raadsgriffie AAN Presidium KOPIE AAN VAN Raadsgriffie DOORKIESNUMMER 075-655 2184 DATUM 01 februari 2016 5 (inclusief bijlagen) AANTAL PAGINA S ONDERWERP Evaluatie Fysiek Carré

Nadere informatie

Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2015

Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2015 Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2015 2 Voorwoord In dit boek staat informatie over de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen. Die zijn op 18 maart 2015. Het boek gaat over

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Nieuws Kindcentrum Wytgaard

Nieuws Kindcentrum Wytgaard Wytgaard, 15 december 2016 Nieuws Kindcentrum Wytgaard Koffieochtenden Wytgaard Na het succes van de koffieochtenden die we vorig jaar gehouden hebben, hebben we samen met de GGD Fryslan, het dorpenteam

Nadere informatie

Wie bestuurt het land?

Wie bestuurt het land? Wie bestuurt het land? 2 Nederland is een democratie. Een belangrijk kenmerk van een democratie is een parlement. In zo n parlement zitten mensen die door de bevolking zijn gekozen. Zij zitten namens een

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. afdeling Noord-Oost Twente VERKIEZINGSKRANT. 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten & waterschap

NIEUWSBRIEF. afdeling Noord-Oost Twente VERKIEZINGSKRANT. 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten & waterschap NIEUWSBRIEF afdeling Noord-Oost Twente 2019 februari Deze afdeling is ontstaan uit een fusie in 2017 van de afdelingen Oldenzaal/Dinkelland, Losser en Tubbergen 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept Een nieuw schooljaar. Artikelen in deze nieuwsbrief. Informatieavond.

Nieuwsbrief. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept Een nieuw schooljaar. Artikelen in deze nieuwsbrief. Informatieavond. Jaargang 21 nummer 01 Vrijdag 08 sept. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuw schooljaar Informatieavond Parkeren Agenda Gymnastiek Schoolreisgeld Foto s Activiteiten ladder Noordenveld Schoolreis

Nadere informatie

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie.

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie. Subsidieregeling buurthuizen Zaanstad Vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen of bevoegdheden waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel 147 Gemeentewet; 2. Algemene

Nadere informatie

Wie bestuurt het land?

Wie bestuurt het land? Wie bestuurt het land? Nederland is een democratie. Een belangrijk kenmerk van een democratie is een parlement. In zo n parlement zitten mensen die door de bevolking zijn gekozen. Zij zitten namens een

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Samenwerking PvdA Gewest Noord- Holland en PvdA Amsterdam Voorbereiding Politieke Ledenraad Presentatie heidag Verenigingsraad 8 juli 2016

Samenwerking PvdA Gewest Noord- Holland en PvdA Amsterdam Voorbereiding Politieke Ledenraad Presentatie heidag Verenigingsraad 8 juli 2016 Samenwerking PvdA Gewest Noord- Holland en PvdA Amsterdam Voorbereiding Politieke Ledenraad 24-09-16 Presentatie heidag Verenigingsraad 8 juli 2016 Inleiding Samenwerking Pilot Doel Planning Onderdelen

Nadere informatie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Door: Simone van den Hurk en David Kok Uit het onderzoek hoe gemeenten sociale media gebruiken, blijkt dat raadsleden veel gebruik maken van sociale media. De vraag

Nadere informatie

DAAR MOET JE VANAF. utrecht.nl/asbestdak. GEU 1654 Astbestdak Handout A5_V7.indd :19

DAAR MOET JE VANAF. utrecht.nl/asbestdak. GEU 1654 Astbestdak Handout A5_V7.indd :19 DAAR MOET JE VANAF utrecht.nl/asbestdak GEU 1654 Astbestdak Handout A5_V7.indd 4 04-12-17 16:19 Asbest op je dak? Ben jij als huiseigenaar al door de gemeente op de hoogte gebracht van een vermoedelijk

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

PRIKBORDje. Jaargang

PRIKBORDje. Jaargang Onderwerpen Agenda Ouder(-kind-)gesprekken Zoen en Zoefzone 11 december Wereldlichtjesdag Voorleeswedstrijd unit 3 Gastlessen korfbal Sinterklaas Kerstviering Onderzoek doen in unit 2 Herfstwandeling Verjaardagen

Nadere informatie