Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 26 juli 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet. Zij ontvangen de zogeheten wijkwaardering. In het tweede kwartaal hebben weer veel vrijwilligers de wijkwaardering ontvangen, zowel losse personen als organisaties. Het gaat om de vrijwilligers: o Mieke Schoon Evean Nieuw Groenland o Ron van Ruud Patat prikbordbeheerder Buuv o Rianne van den Bosch werkt veel met jongeren bij Youth for Christ o Elly Bakker meer dan 30 jaar lang koffiedame in de Rosariumhorst o Rini Glim veel activiteiten voor met name de Rosmolenbuurt; o Michel Schermer allround vrijwilliger voor Wormerveer o Leon Hamming onder andere Hotspot Wormerveer en Zaanbochtrun o Hanneke Kiburg haken van mantelzorgdekens o Bertha Schaap opruimen van zwerfvuil o Marijke van der Pol verzorgen van interviews in de blad Wessaner o Lya Stilma vrijwilliger bij diverse organisaties en veel burenhulp

2 De gewaardeerde groepen: o Anna s Huis, Centrum voor leven met Kanker o Inloophuis 1=Samen o Begeleidsters handwerkclub Mennistenerf o Trainers G-atleten Lycurgus o De Verhalenhalers van het Zaans Museum o Wereldwinkel Krommenie o Buurthuiskamer Het Vliegwiel o Stichting Animo, stichting voor participatie, welzijn en dialoog o Brandweer Kring 7 staan dag en nacht paraat voor de veiligheid van de burgers Allemaal nogmaals bedankt voor jullie fantastische inzet! Aanmelden voor waardering Iedere vrijwilliger, alleen of met een groep, kan voor deze waardering in aanmerking komen. Die bestaat uit een bezoekje, een aardigheidje en publiciteit. Aanmelding gebeurt door de vrijwilligers zelf, de wijkmanager of Zaankantersvoorelkaar. Kent u ook een vrijwilligers(groep) die wel eens in het zonnetje mag worden gezet? Bel dan naar Zaankantersvoorelkaar: Aan de slag met het Zaans Klimaatakkoord De gemeente gaat samen met ondernemers, inwoners en organisaties een Zaans Klimaatakkoord maken. Verschillende partijen in de stad worden uitgenodigd voor de klimaattafels. Doet u mee aan een verduurzamingsproject of heeft u een idee dat bijdraagt aan een nieuw Zaans klimaat? Meld u aan voor een klimaattafel via nieuwzaansklimaat.zaanstad.nl/klimaattafels. De klimaattafels vinden plaats in vormen zoals bijeenkomsten en één-op-ééngesprekken. Er zijn zes klimaattafels. Over wonen, bedrijven, mobiliteit, industrie, gemeente en maatschappelijke organisaties. Heeft u ideeën over hoe we meer deelauto s kunnen krijgen in Zaanstad? Of bent u winkelier en wilt u meepraten over hoe we afval kunnen verminderen? Dan kunt u zich aanmelden voor de klimaattafel mobiliteit of bedrijven.

3 Zaanstad in 2040 klimaatneutraal Eind 2019 ligt er een eerste versie van het Zaans Klimaatakkoord met daarin de eerste afspraken en concrete initiatieven die er al zijn. Zaanstad streeft ernaar tussen 2030 en 2040 klimaatneutraal te zijn. In dit Klimaatakkoord komt te staan wat er nodig is om daar te komen en wat er nodig is om dit doel te bereiken. Een schone en duurzame stad Wethouder duurzaamheid Sanna Munnikendam: Het is fantastisch om te zien dat er in de stad al grote bedrijvendaken zijn met zonnepanelen, inwoners die hun huis klimaatneutraal hebben gemaakt en verschillende groene plekken die goed zijn voor de biodiversiteit en wateroverlast. Nu is het de kunst om hierop voort te bouwen. Zaanstad krijgt er drie Tiny Forests bij. Idee voor de aanleg? De komende jaren krijgt Zaanstad er drie Tiny Forests bij! Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan, ongeveer 200 vierkante meter. Niet alleen een aantrekkelijke plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor bijvoorbeeld kinderen die hier meer kunnen leren over de natuur. Bovendien heeft het voordelen boven bestrating of gras. Denk aan de afvoer van regenwater en het voorkomen van hittestress. Regiodirecteur van IVN Natuureducatie, Petra Schut en wethouder Openbare Ruimte, Gerard Slegers ondertekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van de drie nieuwe Tiny Forests. Zaanstad heeft er al twee. In het Darwinpark in Zaandam staat het eerste Tiny Forest van Nederland. Later is er nog een op de Kaaikhof in Saendelft bijgekomen.

4 Word initiatiefnemer Het is nog niet bekend waar de drie Tiny Forests in Zaanstad komen. Wilt u een Tiny Forest in uw omgeving, word dan initiatiefnemer. Initiatiefnemers helpen de gemeente Zaanstad en IVN waar nodig. Voordat een Tiny Forest wordt toegewezen, checken gemeente en IVN uw plan aan de hand van een aantal voorwaarden. Zorg voor draagvlak Een van de voorwaarden is, dat meer mensen of organisaties uw plan ondersteunen. Ook moet er een school of buitenschoolse opvang bij betrokken zijn. Er moet plaats zijn voor een Tiny Forest in de buurt daarvan. Aanmelden kan via of via het adres groenadoptie@zaanstad.nl. Afvalcontainer gaat niet open? Meld het bij HVC! In Zaanstad scheiden we steeds meer afval. Zo kunnen we meer recyclen en dat is beter voor het milieu. Soms gebeurt het dat een container al voor het leegmoment vol is. Of zelfs defect. Maak dan een melding bij HVC door te bellen naar Gaat een container niet open? Zet het afval niét naast de container. Dieren kunnen afvalzakken stukbijten en het afval kan in de natuur terechtkomen. Ook kunt u een boete van 182 euro krijgen voor het dumpen van afval. Zonde! Ziet u afval naast de container? Meld dit dan bij de gemeente via zaanstad.nl. U heeft toegang tot meerdere containers in uw buurt Met uw afvalpas heeft u toegang tot meerdere containers in uw buurt. Benieuwd waar deze staan? Op afvalscheiden.zaanstad.nl vindt u onder de kop Planning een kaart. Per wijk en per straat kunt u de locaties van de containers bekijken. Deze staan op plattegronden met cirkels aangegeven. Oude wijken in Zaanstad: slopen of toch renoveren? Zaanstad heeft veel woonwijken uit het begin van de twintigste eeuw. In deze periode van groei kwamen er in de vroegere Zaangemeenten nieuwe woonwijken bij voor arbeiders van plaatselijke fabrieken. De wijken waren voor hun tijd modern en zorgden voor een gezonde en veilige woonomgeving. Die woningen zijn nu vaak in slechte staat. Slopen? Of zijn ze waardevol genoeg voor renovatie?

5 Zijn er plannen voor sloop of voor renovatie, dan kan het zijn dat het gaat om woningen die historisch van belang zijn voor de stad. Daarom wil de gemeente samen met woningeigenaren, zowel woningbouwcorporaties als particulieren, de historische waarde van die panden uit de periode meenemen bij de beoordeling sloop of renovatie. Waardevol Nu is er een openbaar document over het onderzoek naar die wijken. Wethouder Monumenten en erfgoed Natasja Groothuismink: Wijken zoals de Rosmolenwijk in Zaandam en de Zuiderkerkstraat in Koog aan de Zaan zijn kenmerkend voor de Zaanstreek. We hebben er nu een goed beeld van en kunnen met woningeigenaren praten over eventueel behoud van de wijken. Document inzien? Ga naar raadsinformatie.zaanstad.nl en tik in de zoekbalk: woningbouwwijken Klusjesmannen aan de deur? Geef oplichters aan U heeft het misschien ook meegemaakt: klusjesmannen in een busje met een Brits, Iers of Europees kenteken die aan de deur komen. Ze doen u een geweldig aanbod: voor weinig geld maken zij uw gevel schoon, renoveren ze het dak, hogen ze de betrating of de tuin op of lappen ze de ramen. Helaas, veel inwoners kwamen van een koude kermis thuis. Regelmatig komt het voor dat een klusbedrijf eerst een flyer met alleen een mobiel nummer en/of een verzonnen bedrijfsnaam in de bus gooit. Vaak leveren ze slechte kwaliteit en vragen ze veel meer geld dan was afgesproken. Dat kan hoog oplopen. Het komt zelfs voor dat ze inwoners bedreigen als die weigeren de veel te hoge kosten te betalen. Meld het bij de politie! Neem zo snel mogelijk contact op met de politie ( ) als u benaderd bent door zo n klusser of als u slachtoffer bent geworden. Noteer signalementen en/of kentekens of maak foto s. Is er sprake van bedreiging of spoed, bel dan meteen 112. Vertel ook uw buren hierover. Grotere kans dat de politie deze oplichters kan aanpakken.

6 Zaanstad nodigt uit om sámen funderingen aan te pakken in pilot Woningeigenaren die vanwege funderingsproblemen hun huis willen slopen en vervangen voor energiezuinige nieuwbouw, kunnen bij de gemeente terecht voor een pilot. Voorwaarde is dat het gaat om meerdere woningen: ook de buren moeten meedoen. Drie vragen aan wethouder Songül Mutluer hierover. Waarom organiseert de gemeente deze pilot? Voor Zaanstad is de kwaliteit van bestaande woningen een prioriteit. We willen inwoners nóg beter ondersteunen. Funderingsherstel kost veel geld en betaalt zich niet altijd terug, zeker als het huis achterstallig onderhoud heeft. Investeren in sloop en nieuwbouw kan dan beter zijn. Met deze pilot leren we funderingsproblemen met meerdere eigenaren tegelijk op te lossen en zien we energiezuinige huizen terug die toekomstbestendig zijn. Wat biedt de pilot voor rijtjeshuizen? Voor rijtjeshuizen met funderingsproblemen is sloop en nieuwbouw nog uitdagend. Eigenaren zijn dan afhankelijk van meerdere buren. Voor hen is deze pilot. Er is gratis begeleiding van professionals van de gemeente en partners Bouwend Nederland, De Bouwcampus, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Rabobank. Denk aan hulp bij het vinden van financiering, bouwkundig advies en het regelen van vergunningen. Zo leren we samen om inwoners hierin zo goed mogelijk te begeleiden.

7 Wat biedt de gemeente in andere gevallen? Zaanstad heeft een Funderingsloket waar iedereen terecht kan met vragen. We helpen met de nodige stappen voor funderingsherstel, kijken naar financieringsmogelijkheden en denken praktisch mee, bijvoorbeeld over wisselwoningen. In 2017 en 2018 hebben gemiddeld honderd woningen per jaar funderingsherstel gehad. Dit is een mooie ontwikkeling, maar we hebben samen nog een flinke opgave. Gelukkig zien we verbetering, want we zijn pas halverwege het jaar en zitten nu al bijna op honderd woningen. Doe mee! Vragen? Kijk op of stuur een mail naar Bellen kan met Marinka van Dam via Westerwindpad klaar voor gebruik Sporten, recreëren of gewoon genieten van de rust en de ruimte langs het Westerwindpad. De herinrichting daarvan is bijna klaar. De gemeente heeft gazons opgehoogd en opnieuw ingezaaid, een ecologische oever gemaakt en een bloemenlint ingezaaid met een kruidenmengsel. Er staan nu nieuwe bankjes en een paar eenvoudige fitnesstoestellen. De aanpassingen zijn gedaan om de groene zone voor veel mensen interessanter te maken. Belangrijk daarbij is dat het aangrenzende weidevogelgebied intact is gebleven.

8 In gesprek met partijen Van tevoren zijn gesprekken gevoerd met onder andere omwonenden, de Wijkvereniging Westerwatering, Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap om ideeën op te halen en van gedachten te wisselen. Waar mogelijk zijn de plannen hierop aangepast. Dat heeft uiteindelijk geleid tot hoe het pad nu is geworden. Op vrijdag 26 juli was de opening van de groene zone. Bent u benieuwd hoe het is geworden? Ga eens een kijkje nemen. Meer informatie vindt u op zoekterm: Westerwindpad. Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Omleidingen staan aangegeven en hulpdiensten zijn op de hoogte. Krommenie o Zuiderhoofdbuurt: diverse afsluitingen tot en met februari 2020 Westzaan o Middel en Weiver: tot 1 april 2020 Wormerveer o Noorddijk/ Noordeinde/ Vlasblomweg: tot eind 2019 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ- en Zeedijk, Wibautstraat: tot 1 september 2019 o Warmtenettracé: tot 1 april 2020 o Werkzaamheden Beatrixbrug, Peperstraat, Burchtkade: tot 5 augustus 2019 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute geldt.

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten)

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten) Samen Duurzaam DOEN! Leuk dat u samen met uw buren na wilt denken over duurzaamheid. Aan de hand van dit stappenplan helpen wij u graag op weg om het gesprek op gang te brengen. Dit stappenplan is bedoeld

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Algemene Beschouwingen begrotingsraad, 8 november 2018 Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Voorzitter, Voor de eerste keer ooit een algemene beschouwing van

Nadere informatie

Afkoppelen hemelwater. Oude Pastoriebuurt. Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015

Afkoppelen hemelwater. Oude Pastoriebuurt. Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015 Afkoppelen hemelwater Oude Pastoriebuurt Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015 Opening - welkom Ton van den Kerkhof Projectleider Roy Thijssen Adviseur riolering en water Luuk

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 4 maart

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 4 maart OPENBARE DALTONSCHOOL LEEMVOORT STEUTERWEG 2A 7054 CJ WESTENDORP TEL: 0315 298168 LEEMVOORT@PARAATSCHOLEN.NL WWW.FACEBOOK.COM/LEEMVOORT NIEUWSBRIEF Beste ouders/ verzorgers, Het ijs is gesmolten en er

Nadere informatie

Tegels uit de tuin in Amersfoort

Tegels uit de tuin in Amersfoort 42 tekst fokke de jong, coördinator operatie steenbreek, amersfoort Tegels uit de tuin in Amersfoort Het klimaat verandert en dat is ook merkbaar en zichtbaar in Nederland. De hoeveelheid water tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016. Nieuwjaarsvegen. Kerstboom weg doen?

Nieuwsbrief. Januari 2016. Nieuwjaarsvegen. Kerstboom weg doen? Januari 2016 Vele mensen hebben het afgelopen jaar op welke manier dan ook een bijdrage geleverd aan Buurt Bestuurt, dat is geweldig. Doet u dit jaar weer mee? Wij wensen iedereen een gezellige, schone

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Gemeente Elburg Postbus AB ELBURG

Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Gemeente Elburg Postbus AB ELBURG vn Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Gemeente Elburg Postbus 70 8080 AB ELBURG Datum : 31 maart 2016 Kenmerk :1136-16/EMR Onderwerp : Laten we samen Nederland groener maken! Behandeld door : Egbert Roozen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst voor het project Tiny Forest in gemeente De gemeente, bij deze overeenkomst vertegenwoordigd door wethouder, hierna te noemen de gemeente en Stichting IVN, bij deze overeenkomst

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

GEM EENTE LANGEDÍ NR. 7 1 ' ĶV"

GEM EENTE LANGEDÍ NR. 7 1 ' ĶV GEM EENTE LANGEDÍ NR. ; \ 16SC002224* ING. 0 1 APR 2016 hvt 7) i CLnr 7 1 ' ĶV" v h g Aan het College van Burgemeester S Wethouders van de Gemeente Langedijk Postbus 15 1723ZG NOORD-SCHARWOUDE 3* Datum

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Flinke opknapbeurt Meerdervoort

Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht Meerdervoort 2016-2018 www.zwijndrecht.nl

Nadere informatie

Herinrichting Baarskampstraat

Herinrichting Baarskampstraat Herinrichting Baarskampstraat Opening/ mededeling Gemeente Peel en Maas: Jo Claassen projectleider uitvoering Steven Duerink adviseur verkeer en vervoer Wolfgang Holz adviseur wijk, natuur en landschap

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving)

Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving) Herinrichting Zuiderham (Neptunuslaan en omgeving) De gemeente Zaanstad start dit najaar met de werkzaamheden van het resterende deel van Zuiderham in de omgeving van de Neptunuslaan. Het riool en het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017

Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017 Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017 De Schillenboerproef Op woensdagochtend 5 april a,s. start in Staalwijk (begrensd door Herenstraat, Witte Singel en Schelpenkade/Andries Schotkade)

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Tijdens drie bijeenkomsten in november is bij bewoners en belanghebbenden opgehaald wat hun wensen en zorgen zijn over de voorstellen

Nadere informatie

2014, peiling 4b november 2014

2014, peiling 4b november 2014 resultaten 2014, peiling 4b november 2014 Van 4 tot en met 16 februari is de eerste peiling van 2014 onder het HengeloPanel gehouden. Hieraan deden 1.744 panelleden mee (een respons van 65%). Zij hebben

Nadere informatie

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8

Inhoud 1. Milieubeleid Bomenbeleid Snel Herstel Meedoen met Groen Slot... 8 Verslag burgerjury 21 maart 2012 1 Verslag Burgerjury bijeenkomst 21 maart 2012 Op woensdag 21 maart vond de tweede bijeenkomst van de burgerjury plaats in het MFC Fascinatio. Van de honderd burgerjuryleden

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Ondernemers De Houtwegen Heemskerk 19 September 2013 Agenda 16:30 17:00 Ontvangst met koffie 17:00 17:10 Opening 17:10 17:50 Keurmerk Veilig Ondernemen Cees van der Kolk 17:55 18:15

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Woensdag 31 mei 2017 om 19.00 uur in de Stadkamer in Zwolle. Voorzitter Esther Groenenberg heette de aanwezigen op muzikale wijze welkom bij de bijeenkomst Mijn

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Agenda Groen voor de Stad

Agenda Groen voor de Stad Agenda Groen voor de Stad Een nieuw Haags groenbeleid Derde stadsgesprek, 19 april 2016 Programma 1. Opening 2. Presentatie: resultaten gesprek met de stad 3. Deelsessies 4. Vervolg 5. Afronding en borrel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen Kansen voor Zaanstad in Klare Taal Verkiezingsprogramma 2018 D66 Zaanstad Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Voorwoord 3 Inleiding 4 Een goed klimaat 5 Goede scholen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2017

Zaanstad Journaal 27 december 2017 Zaanstad Journaal 27 december 2017 Hoe zit het ook alweer met de regels rond vuurwerk?: Afsteken mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken.

Nadere informatie

SUCCESSEN VAN DE GROENLINKS WETHOUDER HUIZEN

SUCCESSEN VAN DE GROENLINKS WETHOUDER HUIZEN SUCCESSEN 2014-2018 VAN DE GROENLINKS WETHOUDER HUIZEN HOV: GEEN BUSBAAN Geen vrije HOV-busbaan langs Regentesse en Aristoteleslaan, maar meerijden door de Meent. Honderden bomen behouden en vele miljoenen

Nadere informatie

Uitkomsten panel Zuidwest

Uitkomsten panel Zuidwest Uitkomsten panel Zuidwest Een digitaal panel bestaande uit 100 inwoners van Leiden Zuidwest heeft vragen beantwoord over drie onderwerpen: Duurzaamheid Woonomgeving Mobiliteit In deze presentatie worden

Nadere informatie

Herinrichting Heerweg e.o. Echt

Herinrichting Heerweg e.o. Echt Herinrichting Heerweg e.o. Echt Presentatie 1 ste informatieavond Echt, 4 december 2017 Afbeelding wijzigen Agenda Welkomstwoord door wethouder J. Dijcks Aanleiding voor de herinrichting Bepalen kaders

Nadere informatie

Het Pact van Oost: Samen het talent van Oost ontwikkelen

Het Pact van Oost: Samen het talent van Oost ontwikkelen Het Pact van Oost: Samen het talent van Oost ontwikkelen Schiedam-Oost is een wijk vol mogelijkheden, barstensvol talent. Wat moet het maatschappelijk middenveld wel én niet doen opdat de bewoners van

Nadere informatie

Ideeënwedstrijd fietsvriendelijke wijk Voorstel gemeente Zaanstad 28 februari 2010

Ideeënwedstrijd fietsvriendelijke wijk Voorstel gemeente Zaanstad 28 februari 2010 Ideeënwedstrijd fietsvriendelijke wijk Voorstel gemeente Zaanstad 28 februari 2010 Ideeënwedstrijd De gemeente Zaanstad heeft in overleg met de maatschappelijke partners in de wijk een voorstel uitgewerkt

Nadere informatie

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Leeswijzer De tabel hieronder geeft de urgente kwesties weer die de deelnemers hebben opgeschreven

Nadere informatie

STRUCTUURVISIE GROEN

STRUCTUURVISIE GROEN STRUCTUURVISIE GROEN Beleidsregels behoud, aanleg en compensatie van (openbaar) groen Voorwaarden bij planontwikkeling Gouda, april 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding Structuurvisie groen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer meer voo lkaar re De samenleving verandert van een verzorgingsstaat in een samenleving waar mensen meer voor elkaar doen. Steeds meer inwoners van Haarlemmermeer pakken

Nadere informatie

Herinrichting Kleefstraat e.o. Echt

Herinrichting Kleefstraat e.o. Echt Herinrichting Kleefstraat e.o. Echt Presentatie 1 ste informatieavond Echt, 15 januari 2018 Afbeelding wijzigen Agenda Welkomstwoord door wethouder J. Dijcks Aanleiding voor de herinrichting Bepalen kaders

Nadere informatie

Gids Langer Thuis Wonen

Gids Langer Thuis Wonen Gids Langer Thuis Wonen Deze gids geeft u informatie over instanties die u verder kunnen helpen, als u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen. www.langerthuiswonen.zaanstad.nl Gids Langer Thuis Wonen

Nadere informatie

Informatie over bodemgesteldheid

Informatie over bodemgesteldheid gemeente Zaanstad Klantcontact Vergunningen DLA Piper Nederland N.V. T.H.R. Holslag-Broek Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam 1070 AG Amsterdam Telefoon 14 075 antwoord@zaanstad.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Bijeenkomst Omvormingen openbaar groen

Bijeenkomst Omvormingen openbaar groen Bijeenkomst Omvormingen openbaar groen Hogere kwaliteit met minder geld Programma Inleiding Kaders gemeente n.a.v. vaststellen begroting Opdracht en werkwijze Alles over Groenbeheer Vragen / korte pauze

Nadere informatie

Funderingsherstel aan woningen Zeeheldenbuurt noodzakelijk

Funderingsherstel aan woningen Zeeheldenbuurt noodzakelijk Funderingsherstel aan woningen Zeeheldenbuurt noodzakelijk december 2017 Nieuwsbrief voor particuliere eigenaren De funderingsbalken onder uw woning in de Zeeheldenbuurt moeten worden hersteld. Woningcorporatie

Nadere informatie

Duurzaamheid, Energie en Milieu

Duurzaamheid, Energie en Milieu Duurzaamheid, Energie en Milieu In de uitvoeringsagenda duurzaamheid van de gemeente staat: Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van huidige generaties zonder de mogelijkheden

Nadere informatie

VOORBEREIDINGS-INSTRUCTIES BEGELEIDERS OPRUIMEN VAN ZWERFAFVAL LANGS DE MAAS

VOORBEREIDINGS-INSTRUCTIES BEGELEIDERS OPRUIMEN VAN ZWERFAFVAL LANGS DE MAAS VOORBEREIDINGS-INSTRUCTIES BEGELEIDERS OPRUIMEN VAN ZWERFAFVAL LANGS DE MAAS Bedankt! Allereerst hartelijk dank dat je samen met een groep vrijwilligers tijd en energie wilt steken in het opruimen van

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019

De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019 MOTIE: Watertappunt Stadhuisplein De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019 Overwegende dat - er een motie is aangenomen

Nadere informatie

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager J A A R P L A N 2 0 1 3 2 0 1 4 Thema Jongeren Vermindering overlast voetbalveld Frankenskamp Werkgroep Jeugd: Delia Brouwer Verantwoordelijke Vermindering overlast Vervangen van de metalen omheiningen

Nadere informatie

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT Deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk Wetering en Koningin Wilhelminalaan Nassaustraat. Uitnodiging voor de bewonersavond op 27 juni en 5 juli 2016 van 19:00

Nadere informatie

Green Deal: Verduurzaming Schoolgebouwen

Green Deal: Verduurzaming Schoolgebouwen Green Deal: Verduurzaming Schoolgebouwen Frank de Wit, Wethouder Onderwijs, Sport en Duurzaamheid Huib Bulthuis, huisvesting SCO Leiden, schoolbestuur Eveline Botter, Projectmanager Gemeente Leiden 2 Inhoud

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

SCHOON GENOEG van ZWERFAFVAL? Een lespakket voor groep 5 & 6

SCHOON GENOEG van ZWERFAFVAL? Een lespakket voor groep 5 & 6 SCHOON GENOEG van ZWERFAFVAL? Een lespakket voor groep 5 & 6 LES 1 Opdracht 1 - Mindmap (5 minuten) Maak een mindmap over zwerfafval Potlood & papier zwerfafval LES 1 Rommel in Rotjeknor 2 Les 1 Opdracht

Nadere informatie

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE U bent 1 van de eerste bewoners van de nieuwe wijk westergouwe. Aan u als pionier daarom een hartelijk welkom! Verschillende partijen werken aan de bouw, onderhoud en beheer

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Een nieuwe. woning. U gaat een. woning. huren, wat nu?

Een nieuwe. woning. U gaat een. woning. huren, wat nu? Een nieuwe U gaat een huren, wat nu? Een nieuwe Welkom in uw nieuwe. Er komen veel zaken op u af en u moet de komende tijd heel wat regelen. In deze brochure leest u informatie over huren bij De Woonschakel,

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 N Visie op hoofdlijnen op het 1 gebruik van buurthuizen Betere bezetting van accommodaties, meer zelfstandige buurthuizen en minder gesubsidieerde

Nadere informatie

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken!

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken! Haarlemmermeer, 2 april 2013 Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken met een duidelijke visie om de problemen aan te pakken. Ons motto; Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen

Nadere informatie

Ontwerp Gezonde Systemen

Ontwerp Gezonde Systemen Ontwerp Gezonde Systemen Het huidige zonne-inkomen gebruiken De cycli van de natuur worden aangedreven door de energie van de zon. Bomen en planten vervaardigen voedsel op zonlicht. De wind kan worden

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie