Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 3 oktober 2018"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze week worden in Zaanstad diverse activiteiten voor inwoners en ondernemers georganiseerd om hen te informeren over de preventieve maatregelen die zij kunnen nemen voor en tijdens de donkere dagen. Hieronder leest u kort over een aantal activiteiten. Het complete programma vindt u op zoekterm: Week van de Veiligheid. De Week van de Veiligheid wordt geopend op maandag 8 oktober om 9.45 uur in het winkelgebied van Krommenie, waar burgemeester Hamming de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in ontvangst neemt. Gemeente, politie, brandweer en ondernemers werken met elkaar samen om de veiligheid in het winkelgebied te vergroten. Voorlichting over cybercrime door ethisch hacker Op maandag 8 oktober is vanaf uur in de raadzaal van het stadhuis een bijeenkomst voor ondernemers over cybercrime. Vanaf staat een broodje klaar. Security specialist en ethisch hacker Laurens Baardman legt uit wat de online gevaren zijn en wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van digitale criminaliteit. Aanmelden kan via m.tiemessen@zaanstad.nl. Voorlichting over inbraakpreventie door ex-inbreker Op dinsdag 9 oktober is er voor bewoners van de wijk Zaandam-Zuid een bijeenkomst over inbraakpreventie. Tijdens deze avond is een ex-inbreker aanwezig. Hij maakt voorafgaand aan de bijeenkomst foto s van inbraakgevoelige situaties in de wijk. In zijn presentatie laat hij aan de hand van deze foto s zien hoe makkelijk het inbrekers soms wordt gemaakt. Veiligheidsmarkt Op woensdag 10 oktober is van 9.00 tot uur een Veiligheidsmarkt op het Marktplein in Wormerveer. Hier is van alles te beleven. U kunt al uw vragen stellen aan de BOA s van Straattoezicht, politie, brandweer, Burgernet, en adviseurs van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Daarnaast kunt u in de Virtual Reality Container van de brandweer verschillende scenario s, zoals een woningbrand en vlam in de pan ervaren. Ook kunt u Harm Alarm op de markt tegenkomen en met hem op de foto. Fietscoördinatoren van Straattoezicht geven van 8.00 tot uur bij station Wormerveer tips over het voorkomen van fietsendiefstal.

2 BUUV samen met Zaankanters voor Elkaar: bent u al overgestapt? Vanaf 4 oktober wordt BUUV onderdeel van Zaankanters voor Elkaar (ZVE). ZVE bemiddelt dan niet alleen tussen organisaties, en vrijwilligers, maar ook tussen inwoners. Bent u nu aangesloten bij BUUV en wilt u gebruik blijven maken van deze mogelijkheden? Mail dan uw gegevens naar info@zaankantersvoorelkaar.nl of bel naar (075) Inwoners helpen elkaar Wilt u met iemand anders iets ondernemen, wandelen, koken, of gewoon een praatje maken bij de koffie? Heeft u een lift nodig naar het ziekenhuis? Of wilt u juist een klusje voor een ander doen. Zoals de bewoner die jarenlang in de computerbranche heeft gewerkt en nu graag anderen helpt met het aansluiten en instellen van nieuwe apparaten. Of de gepensioneerde timmerman die voor het repareren van de keukendeur zijn hand niet omdraait. Het gaat dus om klusjes waarvoor je af en toe iemand nodig hebt of iets voor een ander kunt doen. Met gesloten portemonnee. Informatie Meer weten over de mogelijkheden, kijk op de website zaankantersvoorelkaar.nl of bel met (075) Begroting : Werken aan het Zaanstad van morgen Donderdag 27 september presenteerde wethouder Financiën Hans Krieger de begroting , Werken aan het Zaanstad van morgen, aan de gemeenteraad. De komende weken spreken de raad en het college hierover verder. Speerpunten zijn onder meer het terugdringen van armoede, een stevigere aanpak van ondermijning en extra geld voor het betaalbaar houden van zorg. Ook staan investeringen in duurzaamheid, toerisme en cultuur hoog op de agenda. Krieger: Na de presentatie van het coalitieakkoord hebben wij veel opgehaald uit gesprekken met de raad en de eerste 150-dagen-gesprekken in de stad. De eerste resultaten nemen wij mee bij de uitvoering van onze wensen. Denk aan ideeën voor de woonvisie, ondernemersinitiatieven die in versnelling komen en de bereidheid tot samenwerking van cultuurinstellingen. Deze gesprekken zijn nooit klaar! Wij blijven in onze hele bestuursperiode 365 dagen per jaar in gesprek met de samenleving op vele verschillende manieren. Vaststelling op 13 november De vaststelling van de begroting vindt plaats tijdens de raadsvergadering op 13 november. Op financiën.zaanstad.nl vindt u de link naar de begroting: Werken aan het Zaanstad van morgen.

3 Vrijwilligers in het zonnetje Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, met de wijkwaardering een aantal Zaanse vrijwilligers(organisaties) in het zonnetje gezet. Zo ook in het afgelopen kwartaal. Kent u een vrijwilliger(sgroep) die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Bel dan naar Zaankanters voor Elkaar: (075) De volgende groepen werden blij verrast: buurtcampings Koogerveld, Agathepark en In t Veldpark, Stichting Voetveer (Veerpontje Zaanse Schans), Stichting Present, De Zuidkanter (digitale krant voor Zaandam Zuid), organisatoren van Kunst in t Kalf, het Zonnehuis, De Groene Koets, kinderboerderij t Weidje, Stichting Ondersteuning Zaanstreek/Waterland), receptionisten va de burenhulpdienst van Zaankantersvoorelkaar, Vluchtelingenwerk en Vocal Saensation. Individueel Individuele vrijwilligers die de wijkwaardering in ontvangst mochten nemen, waren: Fortunado Bardini ( Koken met mannen, Koog aan de Zaan), Debby van Empel (werkzaamheden SWT Koog/Zaandijk), Emmy Kempers (Papiermolen SWT Zaandam Zuid), Willy Breed (eetcafé De Palmboom) en Francien Binsbergen (Rosariumhorst). Inloopavond over ouder worden: dinsdag 16 oktober tussen 17 en 19 uur Wat betekent het voor u om ouder te worden en hoe kunt u zich hierop voorbereiden? Bezoek verschillende informatiestands en ga in gesprek met medewerkers van het Sociaal Wijkteam en gemeente Zaanstad tijdens de inloopbijeenkomst over ouder worden. Met wethouders in gesprek Ook zijn er gesprekken met wethouders Natasja Groothuismink, Songul Mutluer en Rita Noordzij over ouder worden in Zaanstad. U kunt hier uw ervaringen vertellen en ideeën met elkaar delen. De wethouders, sociale wijkteams en medewerkers van de gemeente zijn benieuwd naar uw ideeën over deze vier thema s die met ouder worden in Zaanstad te maken hebben: wonen en woonvormen, leefplezier en vitale netwerken, veilig, mobiel en levendig én zorg en diensten.

4 U kunt ook per mail reageren De open inloop is op dinsdag 16 oktober tussen en uur bij het Saenredam College aan de Elvis Presleystraat 1 in Zaandijk. De eerste gesprekken met wethouders zijn van tot uur en de volgende ronde van tot uur. Aanmelden is niet nodig. Koffie, thee en broodjes worden verzorgd. Kunt u niet komen, maar wilt u wel ideeën delen? Dan kunt u altijd mailen naar wijkanalyses@zaanstad.nl Loop mee met onze Boa s of word zelf boa! Altijd al benieuwd geweest wat onze Boa s (Boa s zijn buitengewoon opsporingsambtenaren) doen? Op donderdag 11 oktober kunt u een paar uurtjes met ze meelopen door Zaandam. Meld u nu aan! Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Veiligheid. Door mee te lopen met de Boa s krijgt u een kijkje in de keuken over wat zij tegenkomen in hun werk Het meelopen kan op verschillende tijdstippen: o s morgens van 8.00 tot 9.30 uur en van tot uur; o s middags van tot uur en van tot uur; o s avonds van tot uur. Interesse? Stuur dan een mail naar Boadag@zaanstad.nl en geef daarin ook het tijdstip van uw voorkeur aan. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Op 11 oktober staat Straattoezicht ook de markt op de Rozengracht in Zaandam. Als u in de buurt bent en vragen heeft, loop gerust even bij ze langs. Vacatures De gemeente is dit moment ook nog op zoek naar nieuwe Boa s. Heeft u interesse in deze uitdagende baan? Kijk dan op werkenbij.zaanstad.nl.

5 Opstand bij het Gemeentearchief! Activiteiten in Maand van de Geschiedenis Oktober is landelijke Maand van de Geschiedenis en dit jaar is het thema Opstand. Ook het Gemeentearchief van Zaanstad heeft verschillende (gratis) activiteiten in petto voor publiek. Zo is er een Archiefqueeste, waarin een groepje van vijf personen een zoektocht onderneemt naar een verloren document, en zijn er lezingen en rondleidingen. U kunt ruimtes van het archief bezoeken die gewoonlijk verboden terrein zijn. Een mix van escaperoom, puzzeltocht en schatzoeken U gaat in een kleine groep van maximaal vijf personen op zoek naar een verloren document; de queeste leidt u door ruimtes van het archief die normaal gesproken verboden terrein zijn voor bezoekers. Aan de Archiefqueeste kunt u meedoen op 8, 19, 25 en 31 oktober om 10.00, of uur. Lezing en rondleiding: Zaanse patriotten Frank Tjeertes vertelt over de patriotten en de deelname van de Zaankanters aan de strijd tegen Stadhouder Willem V in het militair kordon en het Vliegend Leger. Na de lezing volgt een rondleiding door het depot van het Gemeentearchief Zaanstad. Datum: vrijdag 19 oktober. Inloop uur, start lezing uur. Lezing en rondleiding duren beide ongeveer 45 minuten. Lezing: Helden sterven jong Wilt u meer weten over hoe het verzet ontstond tijdens de donkere dagen van de jaren '40-'45 in Zaandam en bent u benieuwd naar het familieverhaal van broer Geert en zijn zus Corrie Schoonman? We nemen u mee terug in de tijd met fotomateriaal en vertellen u alles over de Hembuurt, de Havenstraat, de Artillerie Inrichting en het stilzwijgende verzet van familie Schoonman. Datum: dinsdag 23 oktober. Inloop uur, start lezing uur. Lezing en rondleiding: Arbeidersbeweging Humoristische en ernstige, cynische en hoopvolle teksten uit de hoogtijdagen van de arbeidersbeweging. Een opstandige tijd, en niet voor niets. De arbeiders maakten zware, lange dagen tegen een slecht loon. Die strijd is zwart-op-wit terug te vinden in manifesten en pamfletten én in literaire werken. Na de lezing volgt een rondleiding door het depot van het Gemeentearchief Zaanstad. Datum: vrijdag 26 oktober. Inloop uur, start lezing uur. Lezing en rondleiding duren beide ongeveer 45 minuten. Meer informatie en aanmelden op archief.zaanstad.nl.

6 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Koog aan de Zaan o Verzetstraat: afgesloten tot en met 31 oktober Westzaan o W. Jansenstraat, Jaap de Boerstraat, deel Zuideinde: afgesloten tot 2 november Wormerveer o Industrie/Handelsweg: afgesloten tot en met 21 december Zaandam o Westzijde: kijk op (zoekterm: Westzijde) voor de planning o Russische Buurt: Czaar Peterstraat en plantsoen, Krimpenburg, Vorstenburg, Krimp, Lage Horn, C. Calffstraat: hinder door werkzaamheden tot 1 februari 2019 o Houtveldweg: hinder door werkzaamheden tot en met april 2019 o Laan der Vrijheid, D. de Kortestraat, J. Gorisstraat, J.H. op den Veldestraat, W. van Hallstraat: in beide richtingen afgesloten tot juni 2019 o Derde fase werkzaamheden Rosmolenbuurt: tot 21 december o Willem Kruyshaarstraat: afsluiting in beide richtingen tot en met 10 oktober Zaandijk o Parkstraat, Tuinstraat, G. Borgesiusstraat: tot 26 oktober in beide richtingen afgesloten Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

7 Praat met de raad Op donderdag 4 oktober is er een Zaanstad beraad. Vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de Raadsgriffie. Zaanstad Beraad 4 oktober om uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o Praat met de raad: inspraak op geagendeerde onderwerpen o Subsidieregeling Peuteropvang en voorschoolse educatie o Algemene subsidieverordening o Evaluatie referendum in de foyer Zaal 4 o Grondexploitatie 18.2 gebiedsontwikkeling Inverdan o Nieuwe Cultuurvisie o Verkenningsrapportage Avant Raadkamer o Praat met de Raad: Zaanse Schans Na afloop is er gelegenheid tot informeel napraten in de foyer. Volgende week Op donderdag 11 oktober is er een raadsvergadering en een Zaanstad Beraad. Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen zijn live online te volgen en op een later tijdstip terug te zien (raadzaal: video, zaal 4: audio). Informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen september 2018

\ De Burgerij Klimmen september 2018 \ De Burgerij Klimmen september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen juni 2018

\ De Burgerij Klimmen juni 2018 \ De Burgerij Klimmen juni 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 \ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamers van de wijksteunpunten kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de

Nadere informatie

7 speerpunten voor aanpak van winkelcriminaliteit

7 speerpunten voor aanpak van winkelcriminaliteit 7 speerpunten voor aanpak van winkelcriminaliteit ChristenUnie [NAAM GEMEENTE] Ruimte voor eigen tekst Foto Lijsttrekker Contactgegevens fractie Website datum Veilig Winkels 7 speerpunten voor aanpak van

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Juni 2018 Waarderingsmenu 2018 Voor de inschrijving voor het Waarderingsmenu 2018 wordt nog hard gewerkt. De rede hiervan is dat we dit jaar een digitaal formulier willen. Dit geeft

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal juni 2018

\ De Burgerij Ransdaal juni 2018 \ De Burgerij Ransdaal juni 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Ransdaal Maart 2018

\ Wijksteunpunt Ransdaal Maart 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen Maart 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen Maart 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018 Bepaal de doelgroep. Bij wie wil je vaktherapie onder de aandacht brengen? Maak het onderwerp specifiek en durf te kiezen. Mensen voelen zich eerder aangesproken door een informatieavond over depressie,

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart Nummer 7

Nieuwsbrief maart Nummer 7 Nieuwsbrief maart Nummer 7 NIEUWSBRIEF Beste ouders / verzorgers, Gezonde school Wij zijn op Dynamica XL bezig met het verwerven en behouden van de certificaten Voeding en Bewegen en Sport. Tevens heeft

Nadere informatie

Wonen, werken, meedoen

Wonen, werken, meedoen Wonen, werken, meedoen zoals jíj dat wilt Bij Prezzent is er van alles te doen Wij zíjn er voor jou Bij Prezzent kun je wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt. Wij hebben woonlocaties met zelfstandige

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

Gastheer of -vrouw...

Gastheer of -vrouw... Gastheer of -vrouw...... voor de museum balie en museumwinkel Dit biedt : Als vrijwilliger van werkt u in Als gastheer of vrouw ontvangt u de bezoekers in de museumwinkel en geeft hun informatie over het

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

Samen zijn we Vlissingen

Samen zijn we Vlissingen Samen zijn we Vlissingen Akkoord op hoofdlijnen. In vier jaar uitwerken. Wat we belangrijk vinden is communicatie, inspraak, samen, integrale aanpak. Interbestuurlijk programma Samen aan de slag voor het

Nadere informatie

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD)

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Formulier: Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Ingevuld: 11-05-2016 15:21 Page 1/6 Zijn er tijdens het evenement maximaal 100 personen tegelijk aanwezig? Het tijdstip waarop een

Nadere informatie

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni Theatrale wandeling Leiderdorp en Leiden zijn een wandelroute rijker en die wordt op 27 juni feestelijk geopend als onderdeel van het Van Rijn festival. Een mooie aanleiding vond de Leiderdorpse theatermaker

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Informatie bijeenkomsten Wonen met Gemak in Hoge Vucht en Doornbos-Linie

Informatie bijeenkomsten Wonen met Gemak in Hoge Vucht en Doornbos-Linie Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatie bijeenkomsten Wonen met Gemak in Hoge Vucht en Doornbos-Linie De gemeente wil zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Daarom willen wij met

Nadere informatie

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik WIJKPROGRAMMA Stevenshof MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik Wat is er in deze periode in de wijk te doen? Je vindt hier een selectie van activiteiten. Organisaties die in een volgend wijkprogramma ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Januari 2016 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Wil je weten wat er allemaal

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Ouderkamer leren lezen door meester Ron > Kinderboekenmarkt > Ouderkamer bezoek burgemeester en

Nadere informatie

Doe mee aan de jubilieum editie van de Klimaatverbond Energy Battle!

Doe mee aan de jubilieum editie van de Klimaatverbond Energy Battle! Doe mee aan de jubilieum editie van de Klimaatverbond Energy Battle! Dit najaar start de 5 de editie van de Klimaatverbond Energy Battle. Nederlandse gemeenten gaan de uitdaging aan om met drie teams van

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Maart 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Maart 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 Nieuwsbrief dinsdag 16 februari 2016 Beste lezer, Hierbij onze agenda voor de aankomende maanden. partneravond Op 9 maart (bij te weinig aanmeldingen 23 maart) en 1 juni

Nadere informatie

Gids Langer Thuis Wonen

Gids Langer Thuis Wonen Gids Langer Thuis Wonen Deze gids geeft u informatie over instanties die u verder kunnen helpen, als u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen. www.langerthuiswonen.zaanstad.nl Gids Langer Thuis Wonen

Nadere informatie

Met onder andere: Dolf Jansen De Democratiefabriek Politiek bingo Ambtsketting maken Met de burgemeester op de foto Open dag Fort de Bilt Gamestorm

Met onder andere: Dolf Jansen De Democratiefabriek Politiek bingo Ambtsketting maken Met de burgemeester op de foto Open dag Fort de Bilt Gamestorm Met onder andere: De Democratiefabriek Politiek bingo Ambtsketting maken Met de burgemeester op de foto Open dag Fort de Bilt Gamestorm DemoCreatie Colofon De gemeente Utrecht heeft de Dag van de Democratie

Nadere informatie

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Palenstein komt buiten!

Palenstein komt buiten! Denk mee! Praat mee! Kijk mee! De ontwerpers van de gemeente Zoetermeer staan op het punt te beslissen over de openbare ruimte rond de nieuwe Brede School in. U weet het beste hoe je die ruimte kunt gebruiken

Nadere informatie