Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 12 juli 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun slag te slaan. Ga zorgeloos op vakantie, geef inbrekers geen kans! U kunt veel zelf doen om uw woning beter te beveiligen en de kans op een inbraak te verkleinen. En vertel vooral niet via social media dat u heerlijk op vakantie gaat of bent. Geef vertrouwde buren uw vakantieplannen door. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen. Laat geen sleutels aan de binnenkant van deuren en ramen zitten en berg ze goed op. Haal kostbare spullen uit het zicht. Foto: Shutterstock Dagje weg? Deur op slot! Ramen en deuren staan zomers vaak open. Een insluiper kan dan eenvoudig uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten er met uw spullen vandoor gaan. Doe altijd uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even bij de buren langs, boodschappen doen of boven de was op hangen. Een ervaren inbreker ziet in een oogopslag of hij moeiteloos uw woning kan binnenkomen of dat het hem te veel tijd zal kosten. Maak het hem lastig! Zorg ook voor goedgekeurd hang- en sluitwerk. Win hierover advies in bij een erkend PKVW-bedrijf. Deze vindt u op

2 Bel 112 bij verdachte situaties Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning als u niet thuis bent) direct 112 moeten bellen. Water, stroom en gas Nog een paar veiligheidstips voor als u op vakantie gaat: o Trek stekkers uit het stopcontact en schakel apparatuur uit. o Trek de stekker van uw boiler eruit, laat deze leeglopen vul hem met koud water. Zo voorkomt u legionella. o Zet mechanische ventilatie in de laagste stand en zet de roosters open. o Draai de hoofdkraan van de watertoevoer dicht en sluit de gaskraan af. o Zet uw vaatwasser en wasmachine op een kiertje. Zo voorkomt u schimmel. Meer informatie Meer weten? Kijk dan op zoekterm: inbraak. Meer tips voor veilig wonen vindt u op thema Woninginbraak. Asfalt in Zaanstad krijgt verjongingskuur In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 juli is op een aantal wegen in Zaanstad gestart met het aanbrengen van een coating bitumen emulsie. Deze dunne laag zorg ervoor dat het asfalt langer meegaat. Maar dat is niet het enige voordeel. De onderhoudskosten gaan omlaag, er is minder hinder voor weggebruikers en de coating is milieuvriendelijk. Wethouder Mobiliteit en Openbare Ruimte, Gerard Slegers: 'Het is belangrijk dat we steeds blijven kijken naar duurzamere en betere oplossingen. Asfaltverjonging is een goed voorbeeld. Er is minder asfalt nodig en het zorgt ook voor een besparing, want we hoeven het bestaande asfalt minder snel te vervangen.' Asfaltverjonging is nieuw binnen Zaanstad. Andere provincies en gemeenten hebben er goede ervaringen mee. De verwachting is dat de coating ook goed kan werken op het Zaanse steenmastiekasfalt (SMA) en op deklagen die minder geluid veroorzaken. Verjonging De gemeente brengt een hele dunne laag aan op het asfalt die onder meer het rafelen van het asfalt tegengaat. Door de verjongingskuur wordt dit proces vertraagd, waardoor vervanging van het wegdek tot wel vijf jaar kan worden uitgesteld.

3 Waar? De coating is aangebracht op vier proefstraten in Zaanstad: Nauernaseweg/Westzanerweg, Rosariumlaan, Dr. H.G. Scholtenstraat en Provincialeweg (het stuk tussen de spoorlijn en de Verzetstraat). Vooraf zijn daar metingen gedaan naar het rafelen van het asfalt. In de komende periode gaat Zaanstad kijken hoe de asfaltverjonging vast onderdeel kan worden in de planning voor de komende jaren. Weer aan de slag dankzij Werk of Meedoen; Erik vertelt Erik was meer dan 15 jaar zelfstandig ondernemer tot hij door omstandigheden moest stoppen. Ongeveer drie jaar geleden raakte hij werkloos. Door de aanpak Werk of Meedoen van de gemeente, de trainingen van Werkom en een ervaringsplek via Flextensie leerde hij veel over zichzelf, wat hij wil bereiken en hoe solliciteren werkt. Sinds maart is hij weer aan de slag bij ABN Amro. Ik was gewend alles zelf te regelen en omdat ik als ondernemer nooit hoefde te solliciteren, wist ik ook totaal niet hoe ik mezelf moest presenteren op de arbeidsmarkt en waar ik op zou moeten solliciteren. Mijn tips: denk van tevoren goed na over hoe je je wilt positioneren. En probeer niet alleen maar te denken aan wat voor werk je vroeger deed. Daarbuiten zijn ook veel leuke dingen, vertelt Erik. Actief blijven Tijdens zijn werkloosheid deed Erik vrijwilligerswerk en sinds oktober 2018 zit hij in de bewonersraad. Het was fijn om in een soort werkritme te blijven, in een team te werken. Ik leerde ook veel mensen in mijn directe omgeving kennen. En ik heb veel gehad aan de sollicitatietraining bij Werkom. Ik kreeg er een soort clubgevoel, omdat je met anderen in een zelfde soort situatie zit. Minder Zaankanters met bijstand De afgelopen jaren is de gemeente op een andere manier uitkeringsgerechtigden gaan begeleiden. Cijfers laten zien dat steeds minder Zaankanters afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Sinds een jaar komen inwoners met een bijstandsuitkering op gesprek over begeleiding naar werk of andere mogelijkheden, zoals een training via Werkom of inzet via het Sociale Wijkteam en vrijwilligerswerk.

4 Zaans Stadsblad in zomervakantie op vrijdag In verband met de zomervakantie is besloten dat het Zaans Stadsblad met ingang van volgende week op vrijdag wordt bezorgd. Dat geldt voor een periode van zes weken, van vrijdag 12 juli tot en met vrijdag 16 augustus. In die weken zijn het Zaans Stadsblad en de Zondagkrant gecombineerd in één uitgave. Daarna komt het Zaans Stadsblad weer op woensdag. Aanpak Thorbeckeweg: reageren kan nog tot 19 juli Wat vindt u van de voorgestelde maatregelen voor de verkeersdruk in Zaandam Zuid? U kunt nog een week reageren, tot en met vrijdag 19 juli Alle reacties zijn waardevol en nemen we, maar mogelijk, mee. De planstudie, waarin de oplossingen beschreven staan, vindt u op thorbeckeweg.zaanstad.nl. Reageren? Dat kan via het formulier op de website, of per naar thorbeckeweg@vervoerregio.nl. Per brief reageren Schriftelijk kan ook. Stuur uw brief naar de Vervoerregio Amsterdam, ter attentie van Jasper Hink, onder vermelding van reactie voorlopig ontwerp/planstudie Thorbeckeweg, Postbus 626, 1000 AP Amsterdam. Vakantietijd: caravan voor de deur, mag dat? Gaat u op vakantie met caravan, camper of vouwwagen of bent u juist weer terug? Om in- en uit te pakken mag u de aanhanger vlak bij uw huis op de openbare weg laten staan. Dat mag maximaal drie dagen! Er zijn een paar spelregels voor het parkeren van uw caravan of camper. Uw caravan of vouwwagen mag maximaal drie dagen op de openbare weg staan. Er is in veel buurten namelijk een tekort aan parkeerruimte. Bovendien kunnen andere bewoners geparkeerde caravans als hinderlijk ervaren, bijvoorbeeld vanwege de verkeersveiligheid. De driedagenregel geldt voor de hele gemeente. Als u uw caravan of vouwwagen binnen Zaanstad verplaatst, valt dat nog binnen dezelfde periode van drie dagen. De (buitengewoon)opsporingsambtenaren (BOA s) van de gemeente kunnen handhavend optreden en de aanhanger laten wegslepen. Veel liever laten we u van een zorgeloze vakantie genieten. Meer informatie over de regels vindt u op zoekterm: caravan.

5 Paspoort of ID aanvragen? De vakantie staat voor de deur en u merkt tot uw schrik dat u uw paspoort nog moet verlengen. U vraagt uw paspoort of identiteitskaart persoonlijk aan in de gemeente waarin u staat ingeschreven. Ook het afhalen moet persoonlijk gebeuren. Is het document voor uw kind? Dan moet uw zoon of dochter bij de aanvraag (én het ophalen) aanwezig zijn. Op vindt u onder paspoort alle informatie, ook wat u voor een aanvraag moet meenemen. Foto: Bart Homburg Voorkom lang wachten Maak voor het aanvragen en het ophalen van een paspoort of ID online een afspraak. U hoeft dan niet te wachten. Op de website van de gemeente vindt u alle openingstijden (zoekterm openingstijden). Op dinsdag- en donderdagavond kunt u alleen op afspraak terecht. Ga naar zoekterm: afspraak maken. Thuis laten bezorgen? Voor ongeveer 15 kunt u uw reisdocument(en) laten bezorgen. Kwijt? Spoedgeval? Als u uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart kwijt bent, hoeft u geen aangifte bij de politie te doen. U dient de vermissing wel zo snel mogelijk online door te geven. Op staat ook wat u kunt doen in geval van spoed.

6 Vijf buurtcampings dit weekend in Zaanstad: genieten in park om de hoek Dit weekend, van 12 tot 14 juli, veranderen het Agathepark, het In t Veldpark en het veld naast de Kogerveldschool in de Kogerveldwijk tot echte kampeerterreinen. Ook in Assendelft en in Wormerveer strijkt de Buurtcamping neer. Inwoners van Zaanstad kunnen dan een weekend lang kamperen in het park bij hen in de buurt. Gezellig en dichtbij, en betaalbaar dankzij de bijdragen van een aantal organisaties en lokale ondernemers. De Buurtcampings in Zaanstad zijn: o Krommenie/Agathepark o Assendelft/park Saendelft Oost o Zaandam/Burg. In t Veldpark o Zaandam/Kogerveldwijk o Wormerveer/Noordsterpark Hebt u een idee voor een Buurtcamping voor volgend jaar? Kijk dan eens op Foto: website Buurtcampings Vrijwilligers Evenementen zoals de Buurtcamping draaien niet zonder vrijwilligers. Wilt u helpen met de organisatie? Kijk dan op de website van Buurtcampings op de pagina s van de verschillende campings voor meer informatie of om contact op te nemen. Volg De Buurtcamping in Zaanstad via Facebook.

7 Nieuwe editie gids Langer Thuis Wonen is uit Wonen is meer dan in een huis leven. Wonen gaat ook om activiteiten ondernemen, sport in de buurt, vervoer en dat soort dingen, vertelt Nora Swagerman van het Burgerplatform. Namens het Burgerplatform heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de nieuwe gids Langer Thuis Wonen. Na de succesvolle gids uit 2018, is nu een tweede uitgekomen met veel aanvullingen. De gids is een telefoongids die u de weg wijst naar instanties die u helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hij bevat zes thema s: verhuizen of huis aanpassen, veiligheid, actief blijven, vervoer, financiën en hulp en zorg aan huis. Onder elk thema staat wat u zelf kunt doen en waar u terecht kunt voor informatie. In het belang van inwoners Het Burgerplatform is gevraagd mee te denken en werken aan de gids, omdat het platform opkomt voor de belangen van inwoners. We zagen dingen die anders of juist erin moesten. Vrijwillige Ouderenadviseurs zijn (VOA s) zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor onafhankelijke steun aan inwoners met een zorgvraag, die moeten ook echt goed te vinden zijn. Ouderenverenigingen weten welke activiteiten mensen kunnen doen, dus die staan nu ook beter in deze tweede uitgave, legt Nora Swagerman uit. Burgerplatform Het Burgerplatform bestaat uit Zaanse vrijwilligersorganisaties en stichtingen. De rol van het platform naar de gemeente toe is zowel adviserend als signalerend. Voor beleidsstukken vraagt de gemeente vaak mee te lezen en advies te geven. Nora: Ook spreken we vanuit onze ervaring vaak met elkaar over beleid van de gemeente en waar we tegenaan lopen in de praktijk. We ondernemen dan actie om daar aandacht voor te vragen.

8 Vervolg Burgerplatform We zien en voelen dat de gemeente Zaanstad deze vorm van participatie serieus neemt, want het gebeurt soms zelfs dat een wethouder bij ons langskomt om beleid toe te lichten of vragen te beantwoorden. Het platform heeft een aantal werkgroepen, onder andere op het gebied van Wmo, openbaar vervoer, mantelzorg en toegankelijkheid. Op dit moment staan, naast deze onderwerpen, ook inkomen en jongeren op de agenda. Waar verkrijgbaar? De nieuwe gids Langer Thuis Wonen vindt u in openbare gebouwen, bij AH, bij gezondheidscentra en bij de Sociale Wijkteams. Ook kunt u de PDF-versie downloaden en alle informatie terugvinden via Meepraten over knelpunt Guisweg? Word lid van de focusgroep! Tijdens de planstudie Guisweg kijken we naar mogelijke oplossingen voor het knelpunt Guisweg spoor - Provincialeweg. De oplossing moet zo goed mogelijk passen binnen de omgeving. Woont u in de directe omgeving en wilt u meedenken? Misschien is de focusgroep dan iets voor u! De focusgroep denkt mee over het ontwerp, maar ook over risico s en effecten. Goede begeleiding zorgt ervoor dat u voldoende kennis krijgt om mee te denken. Een onafhankelijk bureau stelt de focusgroep uiteindelijk samen en houdt daarbij rekening met de samenstelling van de buurt. Hoe vaak en wanneer de focusgroep bij elkaar komt, is nog niet bekend. De definitieve focusgroep is in september bekend. Wie kan zich aanmelden? Als u de komende twee jaar in Rooswijk, Rooswijk-Noord, Oud-Koog, Oud-Zaandijk of Westerkoog woont, kunt u zich aanmelden. Ook als u wilt meepraten namens een sportvereniging, bedrijf, belangenvereniging of natuurorganisatie; u hoeft dan niet per se woonachtig te zijn in de genoemde wijken. Aanmelden kan tot en met 31 juli per bij guisweg@vervoerregio.nl, onder vermelding van aanmelden focusgroep. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer.

9 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Omleidingen staan aangegeven en hulpdiensten zijn op de hoogte. Koog aan de Zaan o Breedweer: afsluiting tot 21 juli 2019 Krommenie o Zuiderhoofdbuurt: tot en met februari 2020 Westzaan o Middel en Weiver: tot 1 april 2020 Wormerveer o Noorddijk/ Noordeinde/ Vlasblomweg: tot eind 2019 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ- en Zeedijk, Wibautstraat: tot 1 september 2019 o Warmtenettracé: tot 1 april 2020 o Werkzaamheden Beatrixbrug, Peperstraat, Burchtkade: tot 5 augustus 2019 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute geldt.

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad pakt regie op woningmarkt Zaanstad is in trek en de woningnood is hoog. De jonge generatie maakt weinig kans op een woning en de oude generatie bewoont een huis

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 augustus 2019

Zaanstad Journaal 21 augustus 2019 Zaanstad Journaal 21 augustus 2019 Agema over Zaandam Centrum Oost: Meer dan genoeg mogelijkheden voor Zuiddijk Martijn Agema en zijn vrouw Nathalie zijn eigenaar van de IJsboetiek op de Zuiddijk. Daarnaast

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

De Buurtcamping komt zomer 2018 naar Zaanstad! Informatie voor camping beheerders. Agathepark - Burgemeester in t Veldpark - Kogerveld

De Buurtcamping komt zomer 2018 naar Zaanstad! Informatie voor camping beheerders. Agathepark - Burgemeester in t Veldpark - Kogerveld Informatie voor camping beheerders Fotografie Tom Baas De Buurtcamping komt zomer 2018 naar Zaanstad! Agathepark - Burgemeester in t Veldpark - Kogerveld debuurtcamping.nl/stad/zaanstad Fotografie Tom

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Als u een bijstandsuitkering ontvangt, kan u een bepaalde periode met behoud van uitkering in het buitenland verblijven. Aan deze periode is door de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR VAKANTIESPECIAL Ontspannen genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van de vakantie... Thuiskomen na een dag werken of een welverdiende vakantie en merken dat er in uw huis is ingebroken.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Gids Langer Thuis Wonen

Gids Langer Thuis Wonen Gids Langer Thuis Wonen Deze gids geeft u informatie over instanties die u verder kunnen helpen, als u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen. www.langerthuiswonen.zaanstad.nl Gids Langer Thuis Wonen

Nadere informatie

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR BEVEILIGINGS GROEP VOORJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak?

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak? Inbraak Politie en justitie zijn onlangs een campagne gestart om woninginbraken te voorkomen. Via de campagne Maak het ze niet te makkelijk, worden bewoners erop gewezen de ramen te sluiten, een lichtje

Nadere informatie

Waarom wordt flat 11 opgeknapt?

Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom renovatie/groot onderhoud van flat 11? Flat 11 - Prinses Margrietlaan te Kerkebosch Zeist De flat is uit de jaren 60 en heeft een opknapbeurt nodig. Om een gevarieerd

Nadere informatie

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Spoorse doorsnijdingen in Zaanstad Al sedert de 80er jaren wordt gezocht naar oplossingen voor

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw VEILIG WONEN, PRETTIG WONEN U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen uw woning, maar uw hele buurt is gebouwd op een zo groot mogelijke

Nadere informatie

Inbraakpreventie 28 november 2013

Inbraakpreventie 28 november 2013 Inbraakpreventie 28 november 2013 Politie Leiden e.o. POLITIE DEN HAAG Team LEIDEN-NOORD Teamgebied de gemeenten; Oegstgeest Leiden Noord Leiderdorp Wijkagenten van Leiderdorp Joop van de Pol Mart Roest

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg Wijkvergadering 8 oktober 2015 Wijkvergadering 8 oktober 2015 Agenda * Bij Ons Niet Stelen (BONS) * Pauze * Mooi Poelenburg BONS Bij Ons Niet Stelen! Waar gaat dit over? 1. Wat is BONS? 2. Wat wil BONS?

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2018

Overgewichtcijfers 2018 Overgewichtcijfers 2018 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2018 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning sopgave 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 5 De gemeente... 5 Het Wmo loket... 5 Het gesprek... 6 2. Het gesprek voorbereiden... 7 Woonsituatie...

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere. Goed voor elkaar

Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere. Goed voor elkaar Zorg en ondersteuning in de gemeente Veere Voorwoord In deze folder vindt u een overzicht van de belangrijkste Veerse professionele -en vrijwilligersorganisaties op het gebied van welzijn, zorg en ondersteuning.

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Totaal aantal woninginbraken

Totaal aantal woninginbraken Veiligheid in Uden, hoe is het gesteld met de inbraakpreventie van onze gemeente? De angst voor een woninginbraak is groot, maar liefst 1 op de 10 acht mensen een inbraak bij hem of haar thuis zeer waarschijnlijk.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

Regiobijeenkomsten ter voorbereiding op transities sociaal domein. Workshop 3D in cijfers

Regiobijeenkomsten ter voorbereiding op transities sociaal domein. Workshop 3D in cijfers Regiobijeenkomsten ter voorbereiding op transities sociaal domein Workshop 3D in cijfers Workshop 2 3D in cijfers Kaders (10 minuten) Praktijkvoorbeeld (15 minuten) Discussie (25 minuten) Afronding (10

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt Onze servicenormen Regelmatig krijgt u te maken met de gemeente; bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een vergunning maar bijvoorbeeld ook om ons te laten weten dat er in uw straat een lantaarnpaal

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Sint Pancras. Thema: Piraten! Herfstvakantie!! Maandag 21 t/m donderdag 24 oktober 2019

Sint Pancras. Thema: Piraten! Herfstvakantie!! Maandag 21 t/m donderdag 24 oktober 2019 Bouwdorp Sint Pancras Thema: Piraten! Herfstvakantie!! Maandag 21 t/m donderdag 24 oktober 2019 Bouwdorp Sint Pancras 2019 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning 28 november 2017 Het Saenredam College in Rooswijk was een goede keuze voor een inloopbijeenkomst. Er was voldoende ruimte voor de grote opkomst van ongeveer

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

SALDERESKRANT. Beste mede-buurtbewoners;

SALDERESKRANT. Beste mede-buurtbewoners; SALDERESKRANT De Saldereskrant is een uitgave van Stichting Bewonersoverleg Salderes Juni 2016 oplage: 1000 stuks K.v.K. 56650345 Postadres: Wilg 2 5682 HA Best Kopij voor de Saldereskrant: Salderes 144,

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2016

Overgewichtcijfers 2016 Overgewichtcijfers 2016 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2016 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Almelo, juli 2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 In 2006 is Scoop gestart met het bezoeken van 75-plussers in de gemeente

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter...

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter... BEVEILIGINGS GROEP WINTER PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van de winter... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Welkom Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Waarom zijn wij hier vanavond? Aanleiding: Inbraken in de buurt in het eerste kwartaal van 2017, met als gevolg onrust en

Nadere informatie

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR NAJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van het najaar... Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen.

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2017

Overgewichtcijfers 2017 Overgewichtcijfers 2017 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2017 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Brand is te voorkomen. Gelukkig maar.

Brand is te voorkomen. Gelukkig maar. Risico s by Hiscox Brand is te voorkomen. Gelukkig maar. Zo voorkomt u erger Wat als het dan toch gebeurt? Controleer uw elektrische installatie en elektronische apparatuur. Laat bijvoorbeeld om de vijf

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Onderhoud & reparaties

Onderhoud & reparaties Onderhoud & reparaties Samen verantwoordelijk voor prettig wonen Leystromen vindt het belangrijk dat u prettig woont. Dat betekent dat wij uw woning goed onderhouden. Zaken die kapot gaan, repareren wij

Nadere informatie

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Het doel van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

To do. 1 tot 2 maanden van tevoren: 2 weken tot een dag van tevoren: Op je laatste werkdag(en):

To do. 1 tot 2 maanden van tevoren: 2 weken tot een dag van tevoren: Op je laatste werkdag(en): Vakantie checklist Je wilt met een goed gevoel op vakantie gaan, met het idee dat je alles goed geregeld hebt. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke maatregelen kan je het beste wanneer treffen?

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017

Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017 Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) hulp en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Mensen die gebruik

Nadere informatie

KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN?

KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN? KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN? Het Rijk heeft een aantal belangrijke (zorg)taken overgedragen aan de gemeenten. Zo is de gemeente sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de nieuwe Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2017

Zaanstad Journaal 27 december 2017 Zaanstad Journaal 27 december 2017 Hoe zit het ook alweer met de regels rond vuurwerk?: Afsteken mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken.

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Word partner en laat heel Nederland elkaar ontmoeten op De Buurtcamping!

Word partner en laat heel Nederland elkaar ontmoeten op De Buurtcamping! Word partner en laat heel Nederland elkaar ontmoeten op De Buurtcamping! HEEL NEDERLAND ONTMOET ELKAAR OP DE BUURTCAMPING Het eerste weekend van de zomervakantie leer je je buren kennen tijdens een ontspannen

Nadere informatie

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' %

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' % inn IUI IO IH I Aan alle inwoners van de gemeente Beek ^l^-j» Jl^V" JQk Ons kenmerk: 12uit00729 Uw kenmerk: Uw brief d.d.: Bijlage(n): 1 Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier '

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat.

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. Overlast Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. De tv staat te hard, de vuilniszakken blijven te lang liggen, de takken in de tuin hangen over Toch is er een groot verschil tussen ergens last

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

Evaluatie preventieadviezen

Evaluatie preventieadviezen Evaluatie preventieadviezen Gemeente s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek November 2017 Samenvatting In de eerste zes maanden van 2017 zijn er door de politie 234 (pogingen tot) woninginbraak

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

Welzijnsbezoek. Voorbeelden van aanpassingen aan het huis die nodig zijn:

Welzijnsbezoek. Voorbeelden van aanpassingen aan het huis die nodig zijn: Welzijnsbezoek 2014 Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen MEE Drechtsteden voerde in 2014 welzijnsbezoeken uit onder ouderen van 75, 80 en. Aan de hand van een vragenlijst komen zes onderwerpen aan

Nadere informatie

De ondersteuning voor elkaar

De ondersteuning voor elkaar Themanummer De ondersteuning voor elkaar Zwolle Aan ondersteuning doet iedereen mee augustus 2014 Iedereen doet mee Een groot deel van onze tijd brengen we thuis in het gezin door. Dichtbij huis gaan we

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie