Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen."

Transcriptie

1 Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november :28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Waar komen ze (oorspronkelijk) vandaan? We weten niet precies uit welke landen de vluchtelingen afkomstig zijn. De meeste vluchtelingen in Nederland komen uit Syrië en Eritrea. Waar komen de vluchtelingen nu vandaan? De groep vluchtelingen die wij ontvangen in Gemert-Bakel, komt uit de gemeente Dalfsen. Hier verblijven zij in een sporthal waarin ook een kinderdagverblijf gehuisvest is. Een school ligt in de directe omgeving. Hoe lang blijven de vluchtelingen in sporthal Molenbroek? De crisisnoodopvang is voor een periode van 5 nachten. Kan het COA nog eens zo n verzoek om crisisnoodopvang doen? Ja, dat kan. De gemeente moet zo n verzoek dan opnieuw bekijken. Is de gemeente verplicht om deze opvang aan te bieden? Nee, de gemeente is niet verplicht deze opvang aan te bieden. Het college heeft echter maakt daarom crisisnoodopvang beschikbaar. De voorzitters van de fracties in de gemeenteraad onderschrijven het besluit van het college. Waarom kiest de gemeente voor crisisnoodopvang van vluchtelingen? De Rijksoverheid heeft alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende noodopvang aan vluchtelingen te bieden. Het gemeentebestuur neemt zijn verantwoordelijkheid door sporthal Molenbroek beschikbaar te stellen en deze mensen in nood te helpen. Vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt, moet deze opvang snel worden gerealiseerd. Heeft de gemeente nog iets te zeggen over wie er komt? Nee, we hebben geen invloed op wie er komt. Wat is de samenstelling van de vluchtelingen die komen (mannen, vrouwen, gezinnen)? De groep bestaat uit gezinnen met kinderen en alleenreizende mannen. De verdeling is ongeveer gelijk. De gemeente Dalfsen, waar de groep nu verblijft, geeft aan dat het gaat om hele vriendelijke mensen die, ondanks hun situatie, positief gestemd zijn. Wat is het verschil tussen vluchtelingen en statushouders? Een statushouder mag in Nederland blijven. Een vluchteling heeft geen verblijfsvergunning (kan wel een vergunning aanvragen).

2 Waarom is sporthal Molenbroek beschikbaar gesteld als opvanglocatie? Er zijn meerdere opties bekeken. De keuze is op sporthal Molenbroek gevallen, omdat we hier alle faciliteiten hebben om een grote groep mensen zo snel en zo goed mogelijk op te vangen. De sporthal is goed bereikbaar en heeft al geschikte (sanitaire) voorzieningen. Er kunnen in de sporthal voldoende bedden staan en de vluchtelingen kunnen worden voorzien van eten en drinken. Mogen de vluchtelingen gaan en staan waar ze willen in de wijk? Of blijven ze de hele tijd in de sporthal? De mensen mogen de locatie verlaten. Wel krijgen ze het verzoek om in de buurt van de sporthal te blijven. Sporthal Wat gebeurt er met de gebruikers van de sporthal? Vanwege het inrichten van de locatie voor crisisnoodopvang is sporthal Molenbroek helaas niet beschikbaar voor andere activiteiten vanaf woensdag 18 november uur tot en met vrijdag 27 november uur. Er kan dus niet gesport worden. We begrijpen dat dit ongemak veroorzaakt voor de gebruikers, en hopen hiervoor op ieders begrip. Uiteraard informeren we de betrokken verenigingen. Mijn kind sport in de sporthal. Kan mijn kind daar gewoon gaan sporten? Nee. In de periode vanaf woensdag 18 november uur tot en met vrijdag 27 november uur kan er helaas niet gesport worden in sporthal Molenbroek. De sporthalbeheerder gaat in overleg met de gebruikers bekijken of sporten op een andere locatie mogelijk is. Mijn kind sport op de velden rondom de sporthal. Kan mijn kind gewoon gaan sporten? Ja, uw kind kan gewoon gaan sporten. Wat doen jullie aan schoonmaak? Tijdens het verblijf van de vluchtelingen wordt er regelmatig schoongemaakt. Als ze weg zijn volgt een grote eindschoonmaak. Ontvangen gebruikers (sportverenigingen) van de sporthal een vergoeding omdat zij de zaal nu niet kunnen gebruiken terwijl zij wel huur betalen? Clubs die geen gebruik kunnen maken van hun sporturen in sporthal Molenbroek hoeven hiervoor vanzelfsprekend ook geen huur te betalen. Veiligheid Zijn de vluchtelingen gecontroleerd de veiligheid en gezondheid? Ja. De vluchtelingen zijn gescreend bij het aanmeldcentrum. Bij aankomst in Gemert-Bakel worden de vluchtelingen nog eens gescreend op gezondheid. Hoe garanderen de gemeente en het COA de leefbaarheid en veiligheid op en rond de sporthal? Veiligheid is de zorg van gemeente en politie. De vluchtelingen moeten zich houden aan de regels die gelden voor iedereen die in Nederland verblijft. Er is permanent toezicht en beveiliging aanwezig op de locatie. In Dalfsen, waar de vluchtelingen nu verblijven, zijn geen meldingen van overlast voor omwonenden geweest.

3 Kan ik mijn kinderen buiten laten spelen? Of 's avonds mijn hond uitlaten? Ja. Als u zich zorgen maakt om veiligheid: er is permanent toezicht en beveiliging op en rond de opvanglocatie aanwezig. De ervaring vanuit regiogemeenten, waar de opvanglocatie ook in nabijheid van een school was, leert dat er geen overlast was voor de omgeving. Welke vorm van toezicht is er gedurende de periode van 5 nachten? Er is permanent toezicht en beveiliging in de opvanglocatie aanwezig. Gemeente en het Rode Kruis zorgen voor toezicht. Een beveiligingsbedrijf, dat eerder ook betrokken is geweest bij crisisnoodopvang in de regio, zorgt voor de beveiliging. Verder is de politie bereikbaar zoals gebruikelijk: voor spoedzaken belt u 112 en voor andere vragen kunt u terecht op Is er tijdens de opvang begeleiding aanwezig? Er zijn 24 uur per dag medewerkers van de gemeente en van het Rode Kruis aanwezig. Is er extra politie-inzet om problemen te voorkomen? Nee, er is wel permanent toezicht en beveiliging aanwezig in en rond de sporthal. De politie is zoals gebruikelijk bereikbaar als dat nodig is. De opstapplaats voor leerlingenvervoer is in de buurt van de opvanglocatie. Gaat dit gewoon door? Ja, het leerlingenvervoer gaat in de periode van de crisisnoodopvang gewoon door, op de gebruikelijke locatie. Tijdens de opstap-uren van het leerlingenvervoer is er iemand van de gemeente ter plekke aanwezig. Communicatie Waarom zijn inwoners niet betrokken? Zoals de term crisisnoodopvang al aangeeft, is deze nodig op korte termijn. Het college heeft maakt daarom crisisnoodopvang beschikbaar. Daarom is er geen mogelijkheid tot inspraak. Uiteraard is er voor inwoners wel ruimte om hun zorgen te uiten, om vragen te stellen of om te bekijken welke hulp er nodig is. Hoe informeren jullie de inwoners, zoals omwonenden? Omwonenden (uitgangspunt van straal 350 meter en er is rekening gehouden met natuurlijke begrenzing) in de directe omgeving van sporthal Molenbroek ontvangen een brief. Ditzelfde geldt voor de gebruikers van de sporthal en velden daaromheen. De gemeente organiseert een besloten bijeenkomst voor omwonenden, besturen van verenigingen van Sporthal Molenbroek en verenigingen die in de nabijheid liggen van de sporthal. Alleen genodigden zijn welkom op vertoon van de uitnodiging. Voor alle inwoners is er woensdag 18 november een speciaal infopunt ingericht in het gemeentehuis. U bent van harte welkom s middags van uur tot uur en s avonds van uur tot uur. Op onze website houden we een liveblog bij. Updates geven we aan via onze Facebookpagina (/gemeentegemertbakel) en Twitteraccount (@gemgemertbakel). Door ons te volgen, ontvangt u deze updates automatisch. Hulp aanbieden Met wie kan ik contact opnemen als ik wil helpen?

4 Als er vrijwilligers nodig zijn, laten we dat via onze website, Twitter of Facebook weten. Dan geven we ook aan hoe u zich kunt aanmelden. Waar kan ik spullen brengen? Op donderdag 19 november kunt u tussen uur en uur goederen afgeven bij D n Dorpel aan de Vondellaan in Gemert. Daar zijn vrijwilligers van Vluchtelingenwerk aanwezig om de spullen in ontvangst te nemen. Ik wil graag huisvesting aanbieden voor asielzoekers. Wat moet ik doen? U kunt hierover contact opnemen met het COA, het Centraal orgaan asielzoekers. De afdeling publieksvoorlichting van het COA is op maandag, dinsdag en donderdag van tot uur te bereiken via het algemene telefoonnummer Algemene informatie vindt u op Veel gestelde vragen en antwoorden zijn te vinden op de website van COA. Overig Zijn er voor de gemeente kosten aan verbonden? De gemeente ontvangt van het COA een vergoeding voor de crisisnoodopvang. Vindt er een evaluatie plaats? Ja, er volgt een evaluatie. Blijven deze mensen daarna in de gemeente wonen? Nee, ze gaan naar een meer permanente (nood)opvanglocatie buiten de gemeente Gemert- Bakel. Het COA regelt dit. Komt er na de eerste groep vluchtelingen weer een volgende groep? Op dit moment gaat het om de opvang van 200 personen vanaf 20 november. Komt er een asielzoekerscentrum in Gemert-Bakel? Dit verzoek gaat puur om crisisnoodopvang. Is de gemeente verplicht om deze opvang aan te bieden? Nee, de gemeente is niet verplicht deze opvang aan te bieden. Het college heeft echter maakt daarom crisisnoodopvang beschikbaar. Wie betaalt deze opvang? Het COA geeft een vergoeding voor de opvang van de mensen. Kan ik geld doneren? Kijk hiervoor op de website van COA. Zitten er ook kinderen in de opvanglocatie? Ja. Als deze locatie tijdelijk is, waar worden de vluchtelingen hierna dan gehuisvest? Het COA bepaalt waar deze mensen voor een langere periode worden opgevangen

5 Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag via het contactformulier op de website of bel (0492) tijdens de openingstijden. Waar kan ik terecht voor meer informatie? Voor vragen en opmerkingen over de crisisopvang in Gemert kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis contact met ons opnemen, (0492) Houd voor updates ook onze website, Facebookpagina en Twitteraccount in de gaten. Algemene informatie vindt u op De afdeling publieksvoorlichting van het COA is op maandag, dinsdag en donderdag van tot uur te bereiken via het algemene telefoonnummer Veel gestelde vragen en antwoorden zijn te vinden op:

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd?

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen.

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen. Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisopvang Versie 20 oktober 2015, 10.30 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Veiligheidsregio

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur

Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de

Nadere informatie

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs.

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs. Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder?

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder? Veelgestelde vragen vluchtelingenopvang en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vraag en antwoordlijst over de vluchtelingenopvang en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Er komt tijdelijk een asielzoekerscentrum (azc) aan de Edo Bergsmaweg in IJsselmonde/Beverwaard. In het asielzoekerscentrum komen maximaal 600 mensen wonen voor

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden Waarom komen er vluchtelingen in het WTC Expo? 2 Wat is een noodopvang? 2 Wat voor een soorten opvang zijn er? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar het

Nadere informatie

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015.

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015. Verslag informatiebijeenkomst 6 oktober 2015 voor omwonenden i.v.m. tijdelijke noodopvang asielzoekers in het Willem Blaeu College te Alkmaar. Sprekers namens de gemeente: namens het Centraal Orgaan opvang

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Juni 2016 ALGEMEEN Wat is het verschil tussen vluchtelingen en vergunninghouders? - Vluchtelingen zijn sinds kort in Nederland en weten niet of

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) 17 maart 2016 Wonen Er zijn momenteel

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle COA 2 Waarom komen er vluchtelingen in de IJsselhallen? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar de IJsselhallen? 2 Wie worden in de IJsselhallen ondergebracht.

Nadere informatie

Wat doet het Rode Kruis

Wat doet het Rode Kruis 1 Wat doet het Rode Kruis 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land. Deze vluchtelingen hebben huis en haard verlaten en zijn op zoek naar veiligheid voor zichzelf

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt u het verslag van de informatiedag, zaterdag 12 maart 2016 in het Rat Verlegh Stadion, over de verhuizing van azc De Boschpoort naar het belastingkantoor aan de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Wat is een statushouder? Een statushouder heeft de hele asielprocedure doorlopen en is erkend vluchteling. Vervolgens heeft de statushouder

Nadere informatie

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers.

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers. Vragen en antwoorden over de nieuwe opvanglocatie in Velp Waarom komt er nog een opvanglocatie? De gemeente wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de vluchtelingenproblematiek

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) Wonen Er zijn momenteel veel landen

Nadere informatie

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 In dit document vindt u veel gestelde vragen (Questions) en antwoorden (Answers) in verband met de komende noodopvanglocatie voor vluchtelingen in Amstelveen.

Nadere informatie

Formulier kennismakingsgesprek vraagouder / gastouder

Formulier kennismakingsgesprek vraagouder / gastouder Algemene gegevens Naam ouder(s) Adres Postcode Telefoonnummer Emailadres Huisnummer Woonplaats Mobiele nummer Samenstelling opvang Kind 1 Kind 2 Kind 3 Kind 4 Kind 5 Opvang Volledige naam Geboortedatum

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO)

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) 18 november 2015 Inleiding Op 18 november 2015 konden inwoners van de gemeente Wierden hun mening geven

Nadere informatie

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 1. Inleiding In de regio Kennemerland (inclusief de gemeente Haarlemmermeer) hebben de gemeentelijke bestuurders een

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1.0 Besluiten... 3 1.1 Wie is initiatiefnemer voor de komst van een azc?... 3 1.2 Waarom besluit het College en niet de gemeenteraad?... 3 2.0 Azc - Gemeente Harlingen...

Nadere informatie

Minderjarige vreemdelingen

Minderjarige vreemdelingen Aanvraagformulier Rvb Minderjarige vreemdelingen In te vullen door het COA Versie 4.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde categorieën

Nadere informatie

Slachtoffers van eergerelateerd geweld

Slachtoffers van eergerelateerd geweld Aanvraagformulier Rvb Slachtoffers van eergerelateerd geweld In te vullen door het COA Versie 4.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen en antwoorden Veel gestelde vragen en antwoorden Waarom wil het COA het voormalige asielzoekerscentrum s- Gravendeel heropenen? Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal

Nadere informatie

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135 Graag informeren wij u over de start van de saneringswerkzaamheden bij de dakrand van uw flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135. Medewerkers van Mitros hebben u begin deze week gebeld om u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Koppelingswet; vreemdelingen en de controle op het verblijfsrecht bij voorzieningen

Koppelingswet; vreemdelingen en de controle op het verblijfsrecht bij voorzieningen Koppelingswet; vreemdelingen en de controle op het verblijfsrecht bij voorzieningen Inhoud Inleiding 3 Rechtmatig verblijf 4 Hoe werkt de Koppelingswet? 4 Om welke voorzieningen gaat het? 5 Zijn er ook

Nadere informatie

Gegevens gastouder: Geboortedatum 10-06-1995. Adres. Postcode en woonplaats. Telefoon 06 31 28 29 82. NAW-gegevens kind: Achternaam.

Gegevens gastouder: Geboortedatum 10-06-1995. Adres. Postcode en woonplaats. Telefoon 06 31 28 29 82. NAW-gegevens kind: Achternaam. Gastouder Lisanne Intakeformulier Gegevens gastouder: Achternaam Voornaam Boerakker Lisanne Geboortedatum 10-06-1995 Adres Postcode en woonplaats Telefoon 06 31 28 29 82 E-mail adres Burgerlijke staat

Nadere informatie

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen.

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen. Openbaar Onderwerp Budgetsubsidie Vluchtelingenwerk Oost Nederland 2014 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 0. Samenvatting. 1. Aanleiding

Raadsvoorstel. 0. Samenvatting. 1. Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 7 oktober 2015 Agendanummer : 04 Datum collegebesluit : 6 oktober 2015 Onderwerp : Bijdrage gemeente Geertruidenberg aan landelijk vraagstuk

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen

Nota van B&W. onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen Portefeuillehouder dr. Tom Horn, drs. Theo Weterings, drs. Ap Reinders Collegevergadering 13 Oktober 2015

Nadere informatie

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016 Registratiekenmerk: 791098 Vergadering: Gemeenteraad Datum vergadering: 4 februari 2016 Onderwerp: Portefeuillehouder: Vestiging asielzoekerscentrum aan de Ruitersweg-West te Heesch mevrouw M.A.H. Moorman

Nadere informatie

Gezinsherenigers/gezinsvormers

Gezinsherenigers/gezinsvormers Aanvraagformulier Rvb Gezinsherenigers/gezinsvormers In te vullen door het COA Versie 3.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde categorieën

Nadere informatie

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders?

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders? Ouderbijdrage en TSO / VEEL GESTELDE VRAGEN Wat is de ouderbijdrage? Wat zijn de voordelen van het continurooster? Wie vangt mijn kind op tussen de middag? Bij wie kan ik terecht met vragen? Hoeveel moet

Nadere informatie

Factsheet Noodopvanglocaties

Factsheet Noodopvanglocaties Factsheet Noodopvanglocaties Deze informatie is bestemd voor de veiligheidsregio s en voor gemeenten. Inleiding Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is in Nederland verantwoordelijk voor de opvang

Nadere informatie

Kennismaking. Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel. Syrische vluchteling. Den Haag. Verblijft op dit moment in de noodopvang

Kennismaking. Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel. Syrische vluchteling. Den Haag. Verblijft op dit moment in de noodopvang Kennismaking Elise Schutte Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel Den Haag Samaan Samaan Syrische vluchteling Verblijft op dit moment in de noodopvang Wat zouden jullie graag willen

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016 eente Overbetuwe O INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 16inf00018 Datum advies: 10 februari 2016 Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting statushouders Kennis nemen van: Voortgangsnotitie

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2012-2013

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2012-2013 Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2012-2013 Een niet getekend, onvolledig of onjuist ingevuld formulier kan niet in behandeling worden genomen en wordt ter verbetering teruggezonden. Dit geldt eveneens

Nadere informatie

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen *Z00953BB850* Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen 1. Inleiding In de media hebben staatssecretaris Dijkhoff en bestuursvoorzitter Bakker van het COA gemeenten opgeroepen om op korte

Nadere informatie

Formulier evenementenvergunning

Formulier evenementenvergunning Bestuursondersteuning Formulier evenementenvergunning 1. Organisator / contactpersoon Voorletters en achternaam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer privé Telefoonnummer werk Contactpersoon Telefoonnummer

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Toestemming aan COA om de Stuw tot AVO te maken. Te besluiten om

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Toestemming aan COA om de Stuw tot AVO te maken. Te besluiten om COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Toestemming aan COA om de Stuw tot AVO te maken Te besluiten om 1. Het COA toestemming te geven voor de vestiging van een AVO voor de periode van twee jaar. 2. Met het COA hierover

Nadere informatie

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013 Voorwoord van de Clustermanager Het schooljaar is al weer in volle gang en de eerste vakantie staat al weer voor de deur. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat de planning en het thema van deze vakantie

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Nummer : R2015.151 Onderwerp : Huisvesten vluchtelingen Aan de raad Samenvatting In reactie op uw motie van 5 november 2015 stellen wij

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Collegevoorstel Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Portefeuille: Programma: Jeugd, Zorg en Welzijn RVT: Projectbureau Datum vergadering Naam opsteller: Lex Kamphues

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 187/2015 Datum : 4 december 2015 B&W datum : 4 december 2015 Beh. ambtenaar : A. Twigt Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : heropening AZC Aanleiding Op verzoek

Nadere informatie

Gemeenteraad Gooise Meren Informatieve vragen van feitelijke/technische aard

Gemeenteraad Gooise Meren Informatieve vragen van feitelijke/technische aard Gemeenteraad Gooise Meren Informatieve vragen van feitelijke/technische aard Van : Eijpe / CDA Datum indiening : 21-02-2016 Betreft : GRIP 4 Vraag en beantwoording is openbaar : (hier aangeven als u dit

Nadere informatie

Algemeen COA en gemeente Zeewolde

Algemeen COA en gemeente Zeewolde Algemeen COA en gemeente Zeewolde Wat is het COA? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers tijdens de hele asielprocedure. Dit houdt in dat het COA zorgt voor

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Hervestiging van vluchtelingen in Nederland

Hervestiging van vluchtelingen in Nederland Hervestiging van vluchtelingen in Nederland Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht voor geweld en vervolging. Zo n 30 miljoen mensen verblijven daardoor in vluchtelingenkampen van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Welkom! infoavond Zedelgem

Welkom! infoavond Zedelgem Welkom! Tijdelijk noodopvangcentrum voor asielzoekers te Loppem Mensen op de vlucht: een beeld Opvang asielzoekers door Rode Kruis Vlaanderen Tijdelijk Noodopvangcentrum te Loppem Vragenronde Mensen op

Nadere informatie

Q and A's bij de bekendmaking van de locatie huisvesting statushouders Stadhoudersstraat / van Nassaustraat te Blerick

Q and A's bij de bekendmaking van de locatie huisvesting statushouders Stadhoudersstraat / van Nassaustraat te Blerick Q and A's bij de bekendmaking van de locatie huisvesting statushouders Stadhoudersstraat / van Nassaustraat te Blerick 1) Waarom deze locatie? Dankzij de inzet van deze leegstaande huisvesting is er voor

Nadere informatie

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen /;:ente./ ~enhelder ~ Raadsinformatiebrief Nr. Rl17.0061 (2017) Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen Aan de leden van de Gemeenteraad Inleiding Het COA vangt alleenstaande

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement uitgave juli 2015 Onderhoud, reparaties en serviceabonnement Wat moet ik zelf doen? En wat regelt De Zes Kernen? In een veilig en betrouwbaar huis kunt u prettig wonen. De Zes Kernen vindt het daarom belangrijk

Nadere informatie

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ NEPAL KATHMANDU VALLEI Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ Children of the Universe Nepal Doel van het project In de heuvels rondom Kathmandu staat een weeshuis. In dit weeshuis wonen op dit moment 20

Nadere informatie

Intakeformulier BSO datum:

Intakeformulier BSO datum: Intakeformulier BSO datum: Gegevens BSO: Naam BSO Locatiemanager Groepsnaam Pedagogisch medewerk(st)ers De Schatkist Suzan van Dorst BSO de Schatkist Pascalle en Laureen NAW-gegevens kind: Achternaam Voornamen

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de openbare basisscholen; De Moespot Tiel De Regenboog Tiel De Waaijer Wadenoyen.

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de openbare basisscholen; De Moespot Tiel De Regenboog Tiel De Waaijer Wadenoyen. Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de openbare basisscholen; De Moespot Tiel De Regenboog Tiel De Waaijer Wadenoyen. Indien u gebruik wilt maken van de TSO op

Nadere informatie

Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november

Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november Woensdag 25 november vond bij het ROC van Twente een besloten informatiebijeenkomst plaats over mogelijke komst

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de basisschool; De Koningin Beatrix in Buren De Daverhof in Kerk Avezaath Indien u gebruik wilt maken van de TSO op contractbasis

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Aanwezig Omwonenden AZC. Namens COA Robin van der Horst, locatiemanager AZC Weert (externe zaken); Miriam Goudberg, locatiemanager

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard Q&A Algemeen: Het COA is op zoek naar extra opvanglocaties. Dit kunnen verschillende locaties zijn, bijvoorbeeld eerder gesloten opvanglocaties, leegstaande verzorgingshuizen, instellingsgebouwen, kazernes

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden Aan de leden van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen behandeld door: J.F.J. Knol t: 0181-471117 e: j.knol@brielle.nl bijlage(n): 1 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015

Nadere informatie

Praktische informatie over de VNG Vrijwilligersverzekering.

Praktische informatie over de VNG Vrijwilligersverzekering. ? Praktische informatie over de VNG. vrijwilligers Vrijwilligers doen belangrijk werk voor onze samenleving. Het belang van vrijwilligerswerk zal de komende jaren verder toenemen. Waar gewerkt wordt, kan

Nadere informatie

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag:

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag: Vragen en antwoorden van de 10 meest verwachte vragen over de Regeling eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk. 1.Vraag:Ik heb geen brief gehad van

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Niet vallend onder de veel gestelde vragen

Vragen en antwoorden. Niet vallend onder de veel gestelde vragen en antwoorden Niet vallend onder de veel gestelde vragen In de beantwoording van de vragen die zijn gesteld tijdens de informatiebijeenkomsten is onderscheid gemaakt tussen enkele vragen en veel gestelde

Nadere informatie

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Algemeen Vragen over de locatie Vragen over Opvang Vluchtelingen (voorwaarden & inrichting) Vragen over hulp aan en

Nadere informatie

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP Vanaf 2015 krijgt de gemeente er zorgtaken bij. Een deel van de zorg die nu via het zorgkantoor vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) loopt, gaat

Nadere informatie

Maandagmorgen 18 augustus a.s. om 9.00 uur in het gemeenschapshuis. De kinderen kunnen vanaf 8.50 uur de zaal in.

Maandagmorgen 18 augustus a.s. om 9.00 uur in het gemeenschapshuis. De kinderen kunnen vanaf 8.50 uur de zaal in. Beste kinderen en ouders/verzorgers, Hier volgt de laatste informatie over de 37 e jaargang van Kindervakantiewerk Neerbeek Durp Thema: Deze week is het thema: Circus. Het zou leuk zijn als de kinderen

Nadere informatie

Activiteitenladder sport

Activiteitenladder sport Emmerhout Voorjaar 2016 Activiteitenladder sport Emmerhout Activiteitenladder sport voorjaar 2016 Hallo allemaal! Voor jullie ligt de nieuwe sport activiteitenladder voorjaar 2016. In deze activiteitenladder

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Inschrijfformulier gastouder

Inschrijfformulier gastouder Inschrijfformulier gastouder Met dit formulier kunt u zich aanmelden als gastouder bij de Kinderkoepel. Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor intern gebruik bij de Kinderkoepel. De hierin verstrekte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Wat als u ondersteuning nodig heeft? Het lukt thuis niet meer zonder ondersteuning en ik kom bijna

Nadere informatie

Maatschappelijke oriëntatie

Maatschappelijke oriëntatie Maatschappelijke oriëntatie De maatschappelijke oriëntatie is er om je een beeld te geven wat er allemaal in de maatschappij is. Om erachter te komen waarom er bepaalde winkels, diensten of zorg zijn.

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE Datum: 3 december 2015 Plaats: Zaal Backbone Tijd: 20.00-21.45 uur Aanwezig vanuit het college: burgemeester dhr. P. den

Nadere informatie

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015 Cursussen voor mensen Suc6 Cursusboek 2014/2015 Inleiding Leren is leuk. Als je iets leert, weet je meer of kun je meer! In dit boekje staan alle cursussen die je bij Suc6 kunt leren. Je kunt samen met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Verhuizing De Burght Oostburg - Breskens. Nr. 2 26 april 2007. Geachte lezer,

Nieuwsbrief Verhuizing De Burght Oostburg - Breskens. Nr. 2 26 april 2007. Geachte lezer, Nieuwsbrief Verhuizing De Burght Oostburg - Breskens Nr. 2 26 april 2007 Geachte lezer, Hierbij treft u de 2 e Nieuwsbrief aan i.v.m. de tijdelijke verhuizing van De Burght naar Breskens. De Nieuwsbrief

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

Aanvraagformulier LEERLINGENVERVOER

Aanvraagformulier LEERLINGENVERVOER Aanvraagformulier LEERLINGENVERVOER Met dit formulier kunt u leerlingenvervoer aanvragen. Vul het formulier volledig in en vergeet niet uw handtekening te plaatsen. Op www.tilburg.nl vindt u meer informatie

Nadere informatie

Behoefteonderzoek opvang kinderen basisschoolleeftijd

Behoefteonderzoek opvang kinderen basisschoolleeftijd Behoefteonderzoek opvang kinderen basisschoolleeftijd Totaal alle deelnemers Project: Dagarrangementen en Combinatiefuncties In opdracht van: DMO Weesperstraat 79 Postbus 658 1018 VN Amsterdam 1000 AR

Nadere informatie

Draaiboek. Tijdelijke huisvesting. Basisschool Leuken 2015-2016

Draaiboek. Tijdelijke huisvesting. Basisschool Leuken 2015-2016 Draaiboek Tijdelijke huisvesting Basisschool Leuken 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding.... 4 2. Aantallen groepen.... 4 3. Plattegronden van de locatie Middelstestraat 79 en de locatie Martinusschool in Weert....

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Paulus

Stichting Vrienden van Paulus Verslag rondetafelgesprek mogelijke opvang vluchtelingen 23 februari 2016 23 februari 2016 kwamen in de avond verschillende individuele insprekers, belangenvertegenwoordigers en professionals van onder

Nadere informatie

formulier evenenementenvergunning

formulier evenenementenvergunning Bestuursondersteuning Formulier evenementenvergunning 1. Organisator / contactpersoon Voorletters en achternaam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer privé Telefoonnummer werk Contactpersoon Telefoonnummer

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Vragenformulier datum:

Vragenformulier datum: Vragenformulier datum: 25-08-2018 Vragensteller Everdien Berendsen/Chris Jansen Fractie CDA Raadsvoorstelnr Onderwerp Statushouders Beantwoording aan: Vragensteller Inleiding: in de gemeente Bronckhorst

Nadere informatie

Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert

Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert Geachte heer/mevrouw, Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert Indien u gebruik wilt maken van de TSO op

Nadere informatie

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016 NissewaardPanel overopvang vluchtelingen, NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over de opvang van vluchtelingen in Nissewaard.

Nadere informatie

Sirnpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: CNO - kredietvotering. gemeente. Datum advies: 23 november 2015

Sirnpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: CNO - kredietvotering. gemeente. Datum advies: 23 november 2015 Advies aan burgemeester en wethouders gemeente Sirnpelveld Datum advies: 23 november 2015 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 56693 Openbare besluitenlijst: ja Behandelend

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Datum : donderdag 7 april 2016 Plaats : Het Anker, Geert Waldastraat 2 in Zuidhorn Tijd : 21.00 22.15 uur Aanwezig:

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden voor volwassenen

Het Persoonsgebonden voor volwassenen Het Persoonsgebonden budget voor volwassenen Lwdvoorelkaar over werk, jeugd en zorg in de gemeente Leeuwarden inhoud Het Persoonsgebonden budget Het Persoonsgebonden budget Over het Pgb Een Pgb aanvragen

Nadere informatie

Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen

Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen Interview met Rian Hulscher, coördinator Asiel Het is rustig op het terrein van de Autotron. Het is dan ook een bewolkte, koude dag met veel wind. Enkele mannen

Nadere informatie