Ac es HaBoBIB, ook jouw bib? HaBoBIB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ac es HaBoBIB, ook jouw bib? HaBoBIB"

Transcriptie

1 Ac es 2019 HaBoBIB Missie Omdat de wereld in de bib begint: HaBoBIB als fysieke en online gateway voor het ontdekken, levenslang leren, ontspannen en ontmoeten. Pijlers van het beleidsplan : HaBoBIB draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en het bevorderen van de sociale cohesie. Ze wil: lees, kijk en luisterplezier versterken en leescompeten e verhogen; mediawijsheid, kennis delen en levenslang leren bevorderen en de digitale kloof dichten; een zichtbare, toegankelijke en bruisende ontmoe ngsplek creëren waar we mensen en organisa es samenbrengen; duurzaam en efficiënt samenwerken met zo veel mogelijk lokale en bovenlokale actoren; inze en op een professionele organisa e met deskundige medewerkers. HaBoBIB, ook jouw bib?

2 Accenten in 2019 Naast de ac es die tot de basisdienstverlening behoren, besteden we in 2019 bijzondere aandacht aan volgende (bijkomende) ac es: Zichtbaarheid van aanbod Afstemming op behoe en en interesses Gericht communiceren Heroriënteren func e van OLCcafé, i.s.m. CBE en CVO Inspelen op gangbare nieuwe media Specifiek aanbod voor scholen en lokale partners Structureel samenwerken met lokale actoren Bovenlokaal en transversaal samenwerken HaBoBIB draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en het bevorderen van de sociale cohesie. Ontmoe ngsplek en studieruimte samen op één plek Marke ngstrategie implementeren op de werking van HaBoBIB Vormen van personeel tot media en sociaalvaardige specialisten Gemeenschapswerkers en infospecialisten

3 HaBoBIB versterkt het lees, kijk en luisterplezier en verhoogt de leescompeten e HaBoBIB s muleert, ondersteunt en faciliteert kennis en informa- e en draagt zo bij aan de kennissamenleving. Omdat het bevorderen van gele erdheid hier onlosmakelijk deel van uitmaakt, is en blij het inze en op leesbevordering en promo e van de lees en literaire cultuur de kerntaak van onze bib. Zichtbaarheid van aanbod Afstemming op behoe en en interesses Gericht communiceren Om meer bibliotheekbezoekers aan te trekken en te blijven uitdagen en prikkelen, moeten we onze ruime en actuele fysieke en digitale collec e beter promoten. In 2018 werd (met wisselend succes) geëxperimenteerd met het gericht aanspreken van doelgroepen. Omdat de nodige bovenlokale ondersteuning uitbleef en omwille van onvoorziene langdurige afwezigheden van medewerkers, bleef het noodgedwongen bij een aanzet. In 2019 willen we onze (poten ële) klanten systema sch in kaart brengen. We definiëren klantprofielen op basis van gemeenschappelijke demografische kenmerken, behoe en en interesses en werken een marke ngstrategie uit die ons in staat moet stellen om doel(groep)- gerichte ac es te ondernemen: verhogen van de zichtbaarheid van ons aanbod, zowel in de bibliotheek (door thematafels en via onze website en sociale media) als bij onze lokale en educa eve partners; waar mogelijk afstemmen van diverse (digitale) ac viteiten op behoe en en interesses van verschillende doelgroepen; sterk inze en op digitale communica e met o.a. gerichte mailings rond ac viteiten en nieuwigheden, de uitbouw van onze website met interessante informa e voor verschillende doelgroepen, lees ps van onze medewerkers enz. en promoten van de a enderingsdienst (SDI) waarmee leners de mogelijkheid hebben om per mail aanbevelingen uit onze collec e te ontvangen.

4 HaBoBIB bevordert mediawijsheid, kennis delen en levenslang leren en dicht de digitale kloof. Het toenemend belang van de kennismaatschappij stelt steeds hogere eisen aan kennis- en informa evaardigheden. Het is dan ook van belang om niet enkel technisch ervaren te zijn, maar ook te beschikken over vaardigheden om relevante en correcte informa e te kunnen zoeken en vinden. De digitale kloof situeert zich meer en meer tussen hoger en lager opgeleiden en het al dan niet kunnen beschikken over strategische en inhoudelijke vaardigheden. Ook bij ouderen, kinderen en jongeren wijst onderzoek uit dat deze groepen niet al jd over de nodige bekwaamheid beschikken. Terwijl ouderen eer- Heroriënteren func e van OLC café, i.s.m. CBE en CVO Inspelen op gangbare nieuwe media der medium gebonden ervaring missen, ontbreekt het bij kinderen en jongeren aan vaardigheden voor het zoeken en vinden van relevante en correcte informa e. Ook mensen met een beperking en laaggele erden moeten ondersteuning krijgen wanneer zij moeite hebben met het gebruik van digitale dienstverlening. HaBoBIB zet daarom samen met CBE en CVO in op het adviseren en bieden van ondersteuning bij het zoeken naar betrouwbare informa e voor al deze doelgroepen. Omdat het levenslang leren niet ophoudt na een formele opleiding, biedt het OLC en het bibliotheekpersoneel ook ondersteuning bij de voortdurende persoonlijke ontwikkeling van al haar inwoners. Permanente focus op het verwerven van nieuwe vaardigheden en speciale aandacht voor digitale competen es zijn voor het bibliotheekpersoneel dan ook essen eel Analyse van de haalbaarheid en mogelijke andere aanpak voor het OLC-café (imago versterken, ruimer publiek recruteren): implementa e in schooljaar , zie ook communica eplan. Samenwerking met CBE / CVO evalueren en waar nodig bijsturen: plan van aanpak opstellen en uitvoeren. Inspelen op gangbare nieuwe media: specifieke vorming voor alle baliemedewerkers. Streaming van lezingen: haalbaarheid onderzoeken. Documenten printen van op de smartphone: haalbaarheid onderzoeken.

5 HaBoBIB bouwt haar ves gingen verder uit als laagdrempelige nietcommerciële sociaal culturele ontmoe ngsplaatsen. HaBoBIB zet verder in op het samenbrengen van de digitale en fysieke bibliotheek voor het verzamelen, ontsluiten, delen en doorgeven van kennis en informa e, maar wil haar ves gingen ook verder uitbouwen als laagdrempelige nietcommerciële sociaal-culturele ontmoe ngsplaatsen. HaBoBIB versterkt zelfraadzaamheid en sociale cohesie door dé plek in de gemeenten te zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en levenslang kunnen lezen en leren. Ontmoe ngsplek en studieruimte samen op één plek In een steeds meer digitaal georiënteerde kennismaatschappij is het belangrijk dat HaBoBIB haar rol als niet-commerciële switch (als netwerk/informa ebrug) verder uitbouwt, maar evenzo wil ze haar rol als community-center verder opnemen en een belevenisplek zijn waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontsnappen aan de voortdurende druk van digitale media om steeds beschikbaar te zijn. HaBoBIB biedt naast s lle ruimten voor studie ook sfeervolle fysieke en dynamische plekken waar informa e wordt samengebracht en uitgewisseld en persoonlijke ontwikkeling wordt ges muleerd. S lle ruimtes creëren (samen studeren en samen werken, infrastructuur aanpassen waar nodig en promoten). Garanderen van gastvrij onthaal in gezellige ruimten (aandachtspunt voor personeel). Interac e tussen mensen bevorderen (vb. bib & babbel, koffiebar, enz.).

6 HaBoBIB werkt duurzaam en efficiënt samen met zo veel mogelijk lokale en bovenlokale actoren. Aanbod voor scholen HaBoBIB bouwt verder aan een uitgebreide scholenwerking en focust hierbij op leesbevordering en digitale vaardigheden. De bibliotheek gee toegang tot een ruim gamma leesmateriaal, afgestemd op iedere lee ijd en wil alle kansen geven opdat jongeren met al hun noden hun weg kunnen vinden in studie, leven en werk. Specifiek aanbod voor scholen en lokale partners Structureel samenwerken met lokale actoren Bovenlokaal en transversaal samenwerken Een efficiënte afstemming met de gemeentelijke diensten i.v.m. het busvervoer voor scholen naar de bibliotheek is een noodzakelijke voorwaarde. Naar analogie van voorgaande jaren ze en we in op het ondersteunen bij en sensibiliseren van leerkrachten over hun cruciale rol bij het s muleren van kinderen en hun ouders om (voor) te lezen. Direc es scholen sensibiliseren om de link naar de website en catalogus van HaBoBIB beter bereikbaar te maken voor hun leerlingen. Divers aanbod, afgestemd met lokale partners Samenwerking en complementariteit met gemeentelijke partners en lokale verenigingen is essen eel voor de bovenlokale, maar vooral lokale werking van HaBoBIB. Samen met lokale partners willen we met onze ac viteiten en dienstverlening het culturele leven helpen versterken en onze plaats als volwaardige partner op vlak van cultuur opeisen binnen de gemeente. We werken daarvoor een aanbod uit voor diverse doelgroepen en zorgen ervoor dat de verspreiding van kennis, informa e en cultuur op een interac eve manier gebeurt (educa e, ontmoe ng, debat). Nieuwe doelgroepen vinden hun weg naar de bib door deel te nemen aan een breed aanbod aan ac viteiten, gaande van lezingen tot laagdrempelige vormingen die focussen op het verhogen van digitale vaardigheden van de deelnemers.

7 HaBoBIB werkt duurzaam en efficiënt samen met zo veel mogelijk lokale en bovenlokale actoren. Samenwerken met en doorverwijzen naar (boven)lokale actoren Om bezoekers op een professionele manier te kunnen helpen bij het oplossen van hun zoekvragen, is een goed uitgebouwde wisselwerking met lokale actoren en partners noodzakelijk. Enkel wanneer we elkaars dienstverlening en werking kennen, kunnen we gericht doorverwijzen. Specifiek aanbod voor scholen en lokale partners Structureel samenwerken met lokale actoren Bovenlokaal en transversaal samenwerken In 2019 gaan we in overleg met lokale actoren om na te gaan hoe we elkaars werking kunnen versterken en waar mogelijk concrete ac es uit te werken. Bijzondere aandacht gaat naar het toeleiden van doelgroepen naar het OLC-café (zie ook hoger). Op maat van doelgroepen Onze boekendienst aan huis is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om zelfstandig de bib te bezoeken (door ouderdom, een handicap of langdurige ziekte) en die geen beroep kunnen doen op derden. Deze dienstverlening kan betekenisvol zijn voor mensen: niet allen omwille van het leesplezier dat we verschaffen met de boekenpakke en, maar ook door het sociale contact en het praatje met onze vrijwilliger. In 2019 bouwen we met het zorgcentrum De Dijlevallei in Boortmeerbeek een boekendienst aan huis uit op maat van de bezoekers en bewoners. We promoten de boekendienst aan huis via de diverse informa ekanalen en door verspreiding van flyers bij lokale partners zoals het OCMW, medische instan es, apotheken, verenigingen voor senioren, enz. Bovenlokaal en transversaal samenwerken Waar mogelijk en opportuun werken we bovenlokaal en/of intergemeentelijk samen. Schaalvergro ng en het samenbrengen van middelen helpt om een professionelere dienstverlening te realiseren.

8 HaBoBIB is een professionele organisa e met deskundige medewerkers. Marke ngstrategie Om zo veel mogelijk mensen te bereiken en gebruik te laten maken van HaBoBIB in al haar face en maken we in 2019 werk van een marke ngstrategie. Op basis van demografische gegevens over de inwoners van ons werkgebied en sta s sche gegevens over het bezoek- en leengedrag van bibliotheekbezoekers segmenteren we diverse doelgroepen en proberen we te achterhalen wat de noden, behoe en en interesses van (poten ële) klanten en lokale stakeholders zijn. Het definiëren van klantprofielen en uitwerken van een communica e- plan stelt ons in staat om verscheidene doelgroepen op een persoonlijke, aantrekkelijke en planma ge manier aan te spreken. We voorzien volgende ac es in 2019: Marke ngstrategie implementeren op de werking van HaBoBIB Vormen van personeel tot media en sociaalvaardige specialisten Gemeenschapswerkers en infospecialisten inze en op branding : HaBoBIB als merk en synoniem voor een ondernemende bibliotheek waar het aangenaam vertoeven is en waar bezoekers worden geholpen door klantvriendelijke en professionele medewerkers met kennis van zaken; opstellen en implementeren van een communica eplan op basis van uitgewerkte klantenprofielen en met aandacht voor alle stakeholders en lokale partners.

9 HaBoBIB is een professionele organisa e met deskundige medewerkers. Personeelsbeleid/beheer (HRM) HaBoBIB wil een kwaliteitsvolle dienstverlening blijven garanderen met focus op persoonlijke begeleiding bij het zoeken en vinden van correcte en relevante informa e. Permanente vorming moet de bibliotheekmedewerkers klaarstomen tot media- en sociaalvaardige gemeenschapswerkers en informa especialisten die op een dynamische en klantvriendelijke manier mensen ondersteunen bij hun zoekvragen. Marke ngstrategie implementeren op de werking van HaBoBIB Vormen van personeel tot media en sociaalvaardige specialisten Gemeenschapswerkers in infospecialisten Als HaBoBIB voor alle inwoners van Haacht en Boortmeerbeek dé toegangs- poort tot de fysieke en digitale wereld wil vormen, dan moeten we als bibliotheekmedewerkers kunnen inspelen op voortdurende veranderingen. Een systema sche focus op het verwerven van nieuwe competen es (zoals een brede algemene kennis, vaardigheid om communica e te kunnen aanpassen i.f.v. de verschillende klantprofielen, digitale vaardigheden, voortdurend bijwerken van IT-vaardigheden, basiskennis van marke ngprincipes) en het delen van kennis zijn essen eel. We ze en in 2019 dan ook in op de verdere uitbouw van HRM bij HaBoBIB en voorzien volgende ac es: definiëren van de kenmerken en competen es die een baliemedewerker nodig hee (kwaliteitsnorm) om bibliotheekbezoekers op een klantvriendelijke, professionele manier en met kennis van zaken m.b.t. ons eigen aanbod en de diensten en ac viteiten van (boven)lokale partners te ondersteunen in hun zoekvragen; updaten van func eprofielen en waar nodig aanpassen aan technologische vereisten en maatschappelijke tendensen; uitwerken van een vormingstraject, met aandacht voor zowel collec eve vormingen als een individueel vormingsplan voor elke medewerker; organiseren van vormingsmomenten rond technologische evolu es en digitale gele erdheid, literatuurbronnen en zoekstrategieën (minstens 2x per jaar voor alle baliemedewerkers; s muleren van kennis delen tussen medewerkers a.d.h.v. een maandelijks cultuuruurtje ; permanente feedback realiseert de organisa edoelstellingen efficiënter en op maliseert ook het persoonlijk func oneren en open communica e.

10

11

12 Tot snel in HaBoBIB! HaBoBIB, bibliotheek van Haacht & Boortmeerbeek Facebook HaBoBIB HaBoBIB

Ac es Algemeen. Pijlers van het beleidsplan : Onze bib, ook jouw bib?

Ac es Algemeen. Pijlers van het beleidsplan : Onze bib, ook jouw bib? Ac es 2018 Algemeen Pijlers van het beleidsplan 2014 2019: Meer lezers, leners en bezoekers; Niet alleen meer ook beter! Bib als digi leerplek: mediawijs maken, kennis delen, levenslang laten leren, digitale

Nadere informatie

Functiekaart. De bibliotheek werkt steeds in een geest van objectiviteit en vrij van levensbeschouwelijke, politieke en commerciële invloeden.

Functiekaart. De bibliotheek werkt steeds in een geest van objectiviteit en vrij van levensbeschouwelijke, politieke en commerciële invloeden. Functie Graadnaam: Bibliotheekassistent Functienaam: Bibliotheekassistent Functionele loopbaan: C1-C3 Code: Afdeling: Vrije tijd Dienst: Bibliotheek FB-08-08 Doel van de entiteit De missie van de bib is

Nadere informatie

Project Wegwijzer: planning 22 december 2017

Project Wegwijzer: planning 22 december 2017 Wegwijzer: Algemeen overzicht WEGWIJZER - Strategische doelstelling 1: Professionaliseren en uitdragen van het project Wegwijzer naar de burgers en naar het beleid Operationele doelstelling 1.1 Professionaliseren

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Schooljaar 2018 2019 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2018 2019

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR AFSTUDEERSTAGE (WIE DOET WAT? WELKE INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT:

Nadere informatie

OPVOEDINGSONDERSTEUNING BIJ

OPVOEDINGSONDERSTEUNING BIJ OMGEVINGSANALYSE EN LITERATUURSTUDIE AANBOD OPVOEDINGSONDERSTEUNING BIJ 10- TOT 17-JARIGEN ANTWERPEN PRESENTATIE 27 OKTOBER 2015 1 SITUERING VAN HET ONDERZOEK 4 grote onderdelen: literatuurstudie focusgroep

Nadere informatie

office & IT solutions IT Services Uitgebreide IT diensten voor kleine en middelgrote onderdnemingen. msupport

office & IT solutions IT Services Uitgebreide IT diensten voor kleine en middelgrote onderdnemingen. msupport office & IT solutions IT Services Uitgebreide IT diensten voor kleine en middelgrote onderdnemingen. msupport mpower mcloud Uw IT-infrastructuur con nu onder controle De efficiën e van uw bedrijf berust

Nadere informatie

Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers. Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren

Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers. Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren Inzichten werksessies rollen medewerkers en vrijwilligers Onderdeel van toolkit Nieuw Participeren Doel van de sessies Door middel van een groepsgesprek gezamenlijk creëren van inzicht in ieders rol, bijdrage

Nadere informatie

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen Vers Bloed diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum A-ha Mee-maken en Samen Rechterboezem - bewaren Archief Musea Gemeente Bibliotheek Gemeenschappelijk

Nadere informatie

LANG ZULLEN WE LEZEN!

LANG ZULLEN WE LEZEN! LANG ZULLEN WE LEZEN! Onze missie We prikkelen mensen om zich te ontplooien. We bieden iedereen de gelegenheid om kennis op te doen, te delen, anderen te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Zo leveren

Nadere informatie

LANG ZULLEN WE LEZEN!

LANG ZULLEN WE LEZEN! LANG ZULLEN WE LEZEN! Onze missie We prikkelen mensen om zich te ontplooien. We bieden iedereen de gelegenheid om kennis op te doen, te delen, anderen te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Zo leveren

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK: EEN DERDE PLEK ALS TWEEDE THUIS

DE BIBLIOTHEEK: EEN DERDE PLEK ALS TWEEDE THUIS verslag DE BIBLIOTHEEK: EEN DERDE PLEK ALS TWEEDE THUIS Inspiratiedag Brussel: 18 februari 2019/ 15.03.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 context...fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 betekenisvol verbinden...

Nadere informatie

Meerjarenplan Cultuur Oostende

Meerjarenplan Cultuur Oostende Meerjarenplan 2014 2019 Cultuur Oostende Organisatiedoelen stad Oostende 1. Oostende is een aantrekkelijke en nette stad waar mensen trots op zijn en zich veilig voelen. 2. Oostende is een levendige stad

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN

ONDERNEMINGSPLAN ONDERNEMINGSPLAN 2019-2024 HABOBIB Voorwoord Intergemeentelijk samenwerken werkt: een professionele dienstverlening kunnen blijven garanderen in een snel veranderende informatie- en ictgerichte samenleving

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie) Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief medewerkers Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: ondersteuning Dienst: communicatie Subdienst:

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG 2018 HABOBIB

WERKINGSVERSLAG 2018 HABOBIB WERKINGSVERSLAG 2018 HABOBIB Historiek - Becommentarieerd en goedgekeurd door de adviescommissie van HaBoBIB op 2 mei 2019. - Goedgekeurd door de Raad van Bestuur, met inachtneming van de opmerkingen van

Nadere informatie

Geïntegreerd ONderwijs (GON) is een samenwerkingsverband tussen gewoon en buitengewoon onderwijs.

Geïntegreerd ONderwijs (GON) is een samenwerkingsverband tussen gewoon en buitengewoon onderwijs. GON Wat is GON? Geïntegreerd ONderwijs (GON) is een samenwerkingsverband tussen gewoon en buitengewoon onderwijs. GON is bedoeld om kinderen en jongeren met een beperking lessen en ac viteiten te laten

Nadere informatie

16.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 "De grote x aanbod aan activiteiten wordt

16.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 De grote x aanbod aan activiteiten wordt .01 Het bestaand gemeentelijk cultureel.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 "De grote aanbod aan activiteiten wordt revoluties" op 05/01; 12/01 en 19/01 geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd of vernieuws.01.02

Nadere informatie

Commissie Samenleving Harderwijk 12 mei 2016

Commissie Samenleving Harderwijk 12 mei 2016 Commissie Samenleving Harderwijk 12 mei 2016 Agenda 1. Welkom 2. Ontwikkelingen 3. Strategienota 4. Digitale vaardigheden 5. Taalvaardigheden (inleiding door Chérif Ait Abderrahman (Stichting Lezen en

Nadere informatie

Functiebeschrijving bibliothecaris nr 520/01

Functiebeschrijving bibliothecaris nr 520/01 1/5 Functiebeschrijving bibliothecaris nr 520/01 Technische Fiche Via aanwerving: contractueel Tijdsregime: voltijds Weddeschaal: A1a-A2a-A3a Afdeling: Vrije Tijd Dienst: Bibliotheek Functietitel: bibliothecaris

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 1 1. Cultuurparticipatie 1.1. De bibliotheek moet de culturele participatie van de inwoners verhogen: - Leesclub : praktische organisatie Minimaal 6 leden,

Nadere informatie

Teamverantwoordelijke De Passant

Teamverantwoordelijke De Passant Functie- en competentieprofiel Teamverantwoordelijke De Passant Datum Organisatie CAW Antwerpen Medewerker Deelwerking De Passant Plaats in de organisatie Teamverantwoordelijke Situering van de dienst

Nadere informatie

Najaar Vormingsaanbod voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisa es in Brussel.

Najaar Vormingsaanbod voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisa es in Brussel. Najaar 2014 Vormingsaanbod voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisa es in Brussel www.hetpuntbrussel.be Het Punt vzw is jouw steunpunt voor vrijwilligerswerk in Brussel. Via het aanbieden van een vacaturebank,

Nadere informatie

DIVERSITEIT IN de gemeente

DIVERSITEIT IN de gemeente DIVERSITEIT IN de gemeente Ondersteuning op maat van lokale besturen Diversiteit in Vlaanderen Een diversiteitsvriendelijk Vlaanderen Vlaanderen is divers, ook etnisch-cultureel. De aanwezigheid van mensen

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten)

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten) Doel van de functiefamilie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven aan externe klanten deze klanten oplossingen aan te reiken of maximaal te ondersteunen in het vinden van een

Nadere informatie

Terugkoppeling van de workshops. Chris De Nijs (VRT)

Terugkoppeling van de workshops. Chris De Nijs (VRT) Terugkoppeling van de workshops Chris De Nijs (VRT) Vaardig genoeg voor de 21 ste eeuw? Samen aan de slag met de Vlaamse PIAAC resultaten Brussel - 20 maart 2014 Workshop 1: Basisvaardigheden voor de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Afdeling: Vrije tijd. Dienst: Bibliotheek. Subdienst: Code:

Functiebeschrijving. Afdeling: Vrije tijd. Dienst: Bibliotheek. Subdienst: Code: Functie Graadnaam: diensthoofd Afdeling: Vrije tijd Functienaam: Zakelijk leider bibliotheek en productontwikkelaar vrije tijd Functiefamilie: Coördinerend leidinggevenden Functionele loopbaan: B1-B3 Dienst:

Nadere informatie

ZORGNETWERKEN & PROACTIEF HANDELEN

ZORGNETWERKEN & PROACTIEF HANDELEN 1 ZORGNETWERKEN & PROACTIEF HANDELEN PROACTIEF HANDELEN In strikte zin Financiële onderbescherming (4,2%) In ruimere zin Onderbenutting recht op sociale hulpen dienstverlening van het OCMW In maximale

Nadere informatie

Evaluatierapport HaBoBIB

Evaluatierapport HaBoBIB Evaluatierapport HaBoBIB 2013-2018 1. Reflectie werking HaBoBIB Vanaf 2016 moesten de bibliotheken het zonder decreet stellen, werden subsidies niet meer geoormerkt en geïndexeerd en rechtstreeks in het

Nadere informatie

Welkomstwoord door Guido Vrolix, directeur Welzijnsregio Noord- Limburg

Welkomstwoord door Guido Vrolix, directeur Welzijnsregio Noord- Limburg Welkomstwoord door Guido Vrolix, directeur Welzijnsregio Noord- Limburg Participatie en sociale activering, iedere zijn/haar kans, Mevrouw Zuhal Demir, Staatssecretaris Gelijke Kansen en Personen met een

Nadere informatie

Strategie Deuren open voor een rijker leven

Strategie Deuren open voor een rijker leven Strategie 2013 2016 Deuren open voor een rijker leven 9 september 2013 2 Inhoudsopgave Inhoud 3 1 Missie, Visie en Strategie 4 2 Ontwikkeling tot een fysiek en digitaal informatieknooppunt 12 3 De bibliotheek

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige PR en Communicatie (B1-B3)

Functiebeschrijving Deskundige PR en Communicatie (B1-B3) Functiebeschrijving Deskundige PR en Communicatie (B1-B3) Doel Beschrijving Coördineren en beheren van het communicatieproces vanuit de organisatie in overleg met de verschillende afdelingen en zo de interne

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

Rol: clustermanager Inwoners

Rol: clustermanager Inwoners Datum opmaak: 2017-08-24 Goedgekeurd door secretaris op: Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Definiëren van de missie, visie en strategie van de cluster inwoners en plannen, organiseren,

Nadere informatie

Beleidsplan AUHL

Beleidsplan AUHL Beleidsplan AUHL 2019-2024 S I T U E R I N G Associatie Universiteit Hogescholen Limburg (AUHL) is één van de 5 Vlaamse associaties en heeft als partnerinstellingen: Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt,

Nadere informatie

Bibliotheekassistent (halftijds, contractueel)

Bibliotheekassistent (halftijds, contractueel) Vacatures Bibliotheekassistent (halftijds, contractueel) Type: Aantal beschikbaar: Omschrijving Contractueel 1 Vacature: Bibliotheekassistent Halftijds, vervangingscontract Na onze grote verhuizing van

Nadere informatie

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen Hoogeveen Lenen wordt jaarverslag 2016 delen Lenen wordt delen De bibliotheek is de plek voor cultuur, kennis en inspiratie, waar je talenten ontwikkelt en waar we belangeloos verbinding maken met elkaar

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE BEROEPSATTITUDES EN DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR STAGE 1 (WIE DOET WAT? WELKE BEROEPSATTITUDES EN INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL

Nadere informatie

ZORGBEDRIJF ANTWERPEN

ZORGBEDRIJF ANTWERPEN 1 ZORGBEDRIJF ANTWERPEN Hoe inpikken op een snel veranderende samenleving? Visie,strategie,organisatie en mensen tony jossa 25.03.2010 WAAROM Toenemende vergrijzing en verwitting Veranderende behoeften,

Nadere informatie

Onthaalvorming: missie en strategie

Onthaalvorming: missie en strategie Onthaalvorming: missie en strategie 1 Gent in 2020? Welke stad is Gent in 2020? Wat vind jij belangrijk voor deze stad? Wat moet er zeker blijven? En wat wil je absoluut veranderd zien? Wat moeten we doen

Nadere informatie

Rol: Maatschappelijk assistent

Rol: Maatschappelijk assistent Datum opmaak: 2019-02-01 Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie De maatschappelijk assistent staat op een proactieve wijze in voor de maatschappelijke dienstverlening aan hulpvragers

Nadere informatie

Functieomschrijving: Jeugddienst: consulent. Functieomschrijving: consulent

Functieomschrijving: Jeugddienst: consulent. Functieomschrijving: consulent Functieomschrijving: consulent 1. Graad/ Functietitel Consulent 2. Doel van de functie Dienstverlening en ondersteuningsmaatregelen uitwerken en verbeteren ten gunste van een divers en toegankelijk, plaatselijk

Nadere informatie

PROJECTLEIDER EN CONSULENT MARKETING (schaal 8) voor bepaalde tijd van een jaar

PROJECTLEIDER EN CONSULENT MARKETING (schaal 8) voor bepaalde tijd van een jaar De Bibliotheek Raalte ondersteunt burgers bij het leren en kunnen participeren in de samenleving. Zij doet dit door toegang te bieden tot informatieve en culturele bronnen, door mensen te helpen vaardigheden

Nadere informatie

De participatiebibliotheek

De participatiebibliotheek Voor meer informatie: Marjolein Bakker adviseur Communicatie marjolein.bakker@bibliotheek-zoetermeer.nl Hoofdbibliotheek Stadhuisplein 2 2711 EC Zoetermeer T 079-34 38 200 www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan de bibliothecaris (Vrije tijd - Bibliotheek).

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan de bibliothecaris (Vrije tijd - Bibliotheek). Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief uitvoerend Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: Vrije tijd Dienst: Bibliotheek Subdienst:

Nadere informatie

Zomer Er op uit in de gemeente Barneveld

Zomer Er op uit in de gemeente Barneveld Zomer 2019 Er op uit in de gemeente Barneveld Welkom De zomer is dé jd in het jaar om er op uit te trekken, maar soms zijn alle mensen om ons heen er al op uit. Ze zijn op vakan e of een dagje weg. Dan

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Communicatieverantwoordelijke

Functiebeschrijving: Communicatieverantwoordelijke Functiebeschrijving: Communicatieverantwoordelijke Functiefamilie organisatie ondersteunende functies Voor akkoord Naam leidinggevende Datum + handtekening Naam functiehouder Datum + Handtekening 1. Context

Nadere informatie

Competentiegerichte functiebeschrijving Administratief medewerk(st)er Onthaal. Administratief medewerk(st)er onthaal Burger- en welzijnszaken/onthaal

Competentiegerichte functiebeschrijving Administratief medewerk(st)er Onthaal. Administratief medewerk(st)er onthaal Burger- en welzijnszaken/onthaal Competentiegerichte functiebeschrijving Administratief medewerk(st)er Onthaal 1. Identificatiegegevens: Functiebenaming: Sector/Dienst: Niveau/weddeschaal: Categorie (duid aan) Administratief medewerk(st)er

Nadere informatie

V R A G E N K A A R T THEMA: CULTUUR, SPORT, JEUGD

V R A G E N K A A R T THEMA: CULTUUR, SPORT, JEUGD V R A G E N K A A R T? THEMA: CULTUUR, SPORT, JEUGD THEMA: CULTUUR, SPORT, JEUGD? Vragenkaart: waar staan we nu? Bepaal een score tussen 1 en 9, waarbij 1 staat voor we hebben nauwelijks samenwerking rond

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel NIS-code : 13037 DOELSTELLINGENNOTA 2014

Gemeente Rijkevorsel Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel NIS-code : 13037 DOELSTELLINGENNOTA 2014 Gemeente Rijkevorsel Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel NIS-code : 13037 DOELSTELLINGENNOTA 2014 Secretaris Adams Bart Financieel beheerder Janssens Manu Interne organisatie en burgerzaken Rijkevorsel wil

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

Doelstellingen Casa Rosa 2015

Doelstellingen Casa Rosa 2015 Doelstellingen Casa Rosa 2015 SD 1. Casa Rosa is een open en laagdrempelig huis voor holebi s, transgenders, en hun omgeving. Casa Rosa zorgt voor degelijke, gezellige, en open infrastructuur: 1.1.1. Casa

Nadere informatie

Veiligheidszorg religieus erfgoed. ADVIESFORUM Dinsdag 22 september 2015

Veiligheidszorg religieus erfgoed. ADVIESFORUM Dinsdag 22 september 2015 Veiligheidszorg religieus erfgoed ADVIESFORUM Dinsdag 22 september 2015 Waarom veiligheidszorg? Veilig stellen van religieus erfgoed Gebouwen: beschermd of niet beschermd. Focus in eerste instantie op

Nadere informatie

Tot snel! Beatrijs Oosterhof

Tot snel! Beatrijs Oosterhof Pijler 1 Positiviteit Toen ik star e met Eyes for Details had ik drie belangrijke punten voor ogen: posi viteit, beleving en verkoop. Drie punten die belangrijk zijn voor iedereen die werkt in de belevingswereld.

Nadere informatie

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016

WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties. Kortrijk, 17 maart 2016 WORKSHOP Sociale media voor zorg- en welzijnsorganisaties Kortrijk, 17 maart 2016 Zorgcommunicatie.be Deelnemers Programma Ochtendsessie Sociale media zijn niet meer weg te denken en gelukkig maar Wat,

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING REFERENTIEPERSOON DEMENTIE FUNCTIE

FUNCTIEBESCHRIJVING REFERENTIEPERSOON DEMENTIE FUNCTIE FUNCTIEBESCHRIJVING REFERENTIEPERSOON DEMENTIE FUNCTIE Graadnaam referentiepersoon dementie Afdeling residentiële ouderenvoorziening Functionele loopbaan B1 B3 Dienst verpleging / verzorging Generieke

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie 2.0 2019 Functiebeschrijving Cluster Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe leidinggevende

Nadere informatie

WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST

WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST Gilles heeft autisme. Kevin De Smedt 17-10-2017 Inhoudstafel 01 02 03 04 05 G-sport Vlaanderen Supporters voor G-sporters Actieterreinen

Nadere informatie

Deel 2: Uitwerking vijf resultaatgebieden in concrete resultaten

Deel 2: Uitwerking vijf resultaatgebieden in concrete resultaten Prestatiesubsidieovereenkomst bibliotheekwerk 2019 Deel 2: Uitwerking vijf resultaatgebieden in concrete resultaten Om onderscheid te maken tussen die activiteiten waarvoor de bibliotheek structureel of

Nadere informatie

Waardenkader voor het lokaal bestuur Kontich

Waardenkader voor het lokaal bestuur Kontich Waardenkader voor het lokaal bestuur Kontich Dit waardenkader is het resultaat van workshops met de leidinggevenden op 7 en 13 september 2016, en werd verder uitgewerkt door het gemeenschappelijk MATT

Nadere informatie

Functies van de bibliotheek in Oosterheide en Dommelbergen per 1 januari 2016.

Functies van de bibliotheek in Oosterheide en Dommelbergen per 1 januari 2016. Functies van de bibliotheek in Oosterheide en Dommelbergen per 1 januari 2016. Plaats van verbinding De bibliotheek is een knooppunt van allerlei vormen van kennis en informatie die op uiteenlopende manieren

Nadere informatie

SWOT ANALYSE BREDE SCHOOL SPW

SWOT ANALYSE BREDE SCHOOL SPW SWOT ANALYSE BREDE SCHOOL SPW 2014-2015 Netwerk: Sterktes Zwaktes Activiteiten en projecten en participatie: Het wij-gevoel onder de partners Positieve en spontane samenwerkingen die voortvloeien uit het

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

ZORGNETWERKEN. Minder mazen en meer net

ZORGNETWERKEN. Minder mazen en meer net ZORGNETWERKEN Minder mazen en meer net Samenlevingsopbouw Ondersteunt en versterkt mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie Werkt samen met hen aan directe oplossingen en structurele beleidsveranderingen

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: diensthoofd Extramurale dienst

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: diensthoofd Extramurale dienst Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker dienst ouderen en thuiszorg Functiegroep: administratief medewerker publieksgericht Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling:

Nadere informatie

Rapportage: Plan MPT

Rapportage: Plan MPT MPT Rapportage: Plan MPT Datum: 16-09-2011 Inhoudsopgave Doel Mee ngpoint Twente 3 Ontstaan Mee ngpoint Twente 3 Deelnemende par jen 4 Netwerk Organisa es 4 Onderwijsinstellingen 4 Student Organisa es

Nadere informatie

Cultuureducatie in Dendermonde

Cultuureducatie in Dendermonde Cultuureducatie in Dendermonde 2014-2020 Workshop Peter Rogiers 2012 - CC Belgica Mensen zullen maar deelnemen aan culturele activiteiten als ze interesse hebben en de bagage om ervan te genieten. Als

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Vlabus vzw Zuiderlaan 13, 9000 Gent 09 243 12 70 info@vlabus.be www.vlabus.be Beleidsplan 2014-2018 maakt werk van sport! 1 MISSIE Vlabus wil de professionele tewerkstelling van de sportsector in Vlaanderen

Nadere informatie

DEPARTEMENT VRIJE TIJD

DEPARTEMENT VRIJE TIJD DEPARTEMENT VRIJE TIJD Vrije tijd betrekt mensen bij het sociale leven, het versterkt de sociale cohesie. De vrijetijdsdiensten van de stad Harelbeke staan voor een ruim, kwalitatief en divers aanbod aan

Nadere informatie

Basisschakelmethodiek, een opstap in de armoedebestrijding

Basisschakelmethodiek, een opstap in de armoedebestrijding 1 Basisschakelmethodiek, een opstap in de armoedebestrijding Herman Baert Annelies Droogmans Lieve Polfliet 2 Bij het geheel of gedeeltelijk gebruik van deze power point, dienen de auteursrechten op de

Nadere informatie

Functiebeschrijving PARAMEDICUS WOON EN LEEF BEGELEIDING BV1 BV3

Functiebeschrijving PARAMEDICUS WOON EN LEEF BEGELEIDING BV1 BV3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK GEWOON VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DUALE TRAJECTEN 1. Toelichting bij de ontwikkelingsschalen De onderwijsinspectie situeert de kwaliteit binnen ontwikkelingsschalen,

Nadere informatie

Audiovisuele Mediacademie

Audiovisuele Mediacademie Audiovisuele Mediacademie mediarte.be, als spil voor talentmanagement in de audiovisuele sector mediacademie.be, als regisseur, moderator, facilitator en monitor voor talentmanagement in de audiovisuele

Nadere informatie

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur FUNCTIE/ORGAAN: Directeur Functiedoel: - De directeur is de eindverantwoordelijke van het PVT De Landhuizen en is verantwoordelijk voor de realisatie van de missie, de visie en het beleid binnen de doelstellingen

Nadere informatie

: Beleidsplan Bibliotheek De Kempen

: Beleidsplan Bibliotheek De Kempen Inleiding De bibliotheek verandert in hoog tempo. Dat heeft allerlei oorzaken. Als belangrijkste noemen we hier: de verdergaande digitalisering, de terugtrekkende overheid, de veranderende informatieconsumptie,

Nadere informatie

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Zelfsturing Zelfsturing - Onderbouw O: Ik begin uit mezelf met mijn werk en houd mijn aandacht erbij -19-0 O: Ik vraag op tijd hulp als ik ergens zelf niet uit kom

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Deskundige in animatie en activatie

Deskundige in animatie en activatie O.C.M.W.- LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING AFDELING: DIENST: FUNCTIEBENAMING: WOONZORGCENTRUM ANIMATIE Deskundige in animatie en activatie 1. Plaats in de organisatie De deskundige in animatie en activatie

Nadere informatie

BELEIDSVISIE BIBLIOTHEEK 2020

BELEIDSVISIE BIBLIOTHEEK 2020 BELEIDSVISIE BIBLIOTHEEK 2020 1. Visie De bibliotheek is een daadkrachtige instelling die zich inzet om alle informatie die de inwoners nodig hebben om goed te kunnen functioneren, op een passende en aansprekende

Nadere informatie

} Welzijnsschakel Puurs (De Schakel) } Vzw. } Vrijwilligers (mensen mét en zonder armoede-ervaring) } Tegen armoede en sociale uitsluiting

} Welzijnsschakel Puurs (De Schakel) } Vzw. } Vrijwilligers (mensen mét en zonder armoede-ervaring) } Tegen armoede en sociale uitsluiting 1 } Welzijnsschakel Puurs (De Schakel) } Vzw } Vrijwilligers (mensen mét en zonder armoede-ervaring) } Tegen armoede en sociale uitsluiting 2 } Locatie: Stationsstraat 1 te Puurs } Regio Klein-Brabant

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

KOERS VAN CODA

KOERS VAN CODA KOERS VAN CODA 2017-2020 CODA ontvangt per maand 60.000 bezoekers:maatschappelijk ondernemer van formaat CODA Cultuurhuis van Apeldoorn Centrale toegang voor de (culturele) ontwikkeling van alle inwoners

Nadere informatie

Mediawijsheid in de Bibliotheek op school vo verkenning

Mediawijsheid in de Bibliotheek op school vo verkenning Mediawijsheid in de Bibliotheek op school vo verkenning Achtergrond In de huidige informatiesamenleving groeien jongeren op met media. Om te werken en te leren in de (digitale) wereld moeten jongeren leren

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functiehouder. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie OCMW SCHOTEN

Functiebeschrijving. Functiehouder. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie OCMW SCHOTEN Functiehouder Personeelsnummer: Functiegegevens Functie: BELEIDSMEDEWERKER ZORG EN WELZIJN Graad: B4-B5 Bevorderingsgraad niveau B Niveau: B Niveau B Dienst: ZORG EN WELZIJN Departement: SAMENLEVEN Hoofddepartement:

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Subsector:

Functiebeschrijving. Subsector: Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige Functiefamilie: deskundig-expert Functionele loopbaan: B1-B3 Cluster: ondersteuning & burger Sector: communicatie & ICT Subsector: Code: Doel van de

Nadere informatie

DOELSTELLINGENNOTA 2014

DOELSTELLINGENNOTA 2014 AG Infrastructuur Maaseik Markt 1 3680 Maaseik NIS-code : null DOELSTELLINGENNOTA 2014 Secretaris Peter Graux Financieel beheerder Voorzitter: Dirk Verlaak Maaseik Maaseik wil een optimale, klantvriendelijke

Nadere informatie

Doen in 2019 en Actuele en correcte registratie van vrijwilligers (jaarlijkse controle).

Doen in 2019 en Actuele en correcte registratie van vrijwilligers (jaarlijkse controle). VERZAMELDOCUMENT SUBSIDIEVOORWAARDEN INFORMELE ZORG 2019 en Opleidingsaanbod. I Algemeen (voor alle organisaties) Opmerking: Als onderlegger hebben we het document waarop de discussie over de voorgestelde

Nadere informatie

RESULTAATSGERICHTE FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE

RESULTAATSGERICHTE FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE RESULTAATSGERICHTE FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE 1. NAAM VAN DE FUNCTIE ADMINISTRATIEVE MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE 2. FUNCTIE-OMGEVING Afdeling: Personeel

Nadere informatie

Functiebeschrijving directeur basisonderwijs

Functiebeschrijving directeur basisonderwijs Functiebeschrijving directeur basisonderwijs Doel van de functie (Mee) Ontwikkelen, vertalen en bijsturen van een overkoepelend beleid en strategie voor basisonderwijs Bepalen en bewaken van de krijtlijnen

Nadere informatie

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1]

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Ten gevolge van de goedkeuring van de bisconceptnota betreffende de organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen,

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 2.3 Organisatie-ondersteunend

FUNCTIEFAMILIE 2.3 Organisatie-ondersteunend Doel van de functiefamilie Interne klanten bijstaan via ontwikkeling en uitbouwen van specifieke dienstverlening die verband houdt met één of meer functionele domeinen ertoe bij te dragen dat de organisatie

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK GEWOON BASIS SISONDERWIJS ONDERWIJS: LAGER ONDERWIJS 1.1 U1. Afstemming van het aanbod op het gevalideerd doelenkader 1.1.1 Ontwikkelingsschaal U1 Het aanbod

Nadere informatie

De bibliotheek werkt. voor werkzoekenden én voor u!

De bibliotheek werkt. voor werkzoekenden én voor u! De bibliotheek werkt voor werkzoekenden én voor u! Levendig solliciteren: Wat is de inhoud van de concepten Walk&Talk en Videotraining Jouw voorsprong op de rest? Welke ervaring heeft Albert Kivits, directeur

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS: DOORLICHTINGSEENHEDEN DIE BESTAAN UIT EEN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS M.U.V. DE DUALE TRAJECTEN Deze bundel is van

Nadere informatie

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken 2015-2016

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken 2015-2016 Een gelukkig leven Mensen en digitaal werken 2015-2016 Een gelukkig leven Mensen en digitaal werken 2015-2016 Betrouwbare informatie is een van de pijlers van een gelukkig leven. (Theo Kars) 82 De belofte

Nadere informatie

over het Besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet algemeen welzijnswerk

over het Besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet algemeen welzijnswerk Advies over het Besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet algemeen welzijnswerk Brussel, 25 april 2013 SARWGG_ADV_20130425_BVR_AWW Strategische Adviesraad Welzijn Gezondheid Gezin

Nadere informatie

1. PUBLIEKE RUIMTE EN GEBOUWEN

1. PUBLIEKE RUIMTE EN GEBOUWEN CHECKLIST LEEFTIJDSVRIENDELIJKE GEMEENTE Items Het is belangrijk om je score telkens te beargumenteren met concrete voorbeelden die je gezien hebt. Die kunnen dan ook aangegrepen worden om aan de situatie

Nadere informatie