Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service. Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service. Inleiding"

Transcriptie

1 Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service Inleiding Gastheerschap is het verzorgen van de klant en hem of haar oprechte aandacht bieden, met als doel de klant zich zo welkom mogelijk te laten voelen. Woorden die nauw verwant zijn aan gastheerschap zijn gastgerichtheid en klantvriendelijkheid. Gastheerschap vind je ook terug in de manier waarop Verkopen en service vorm krijgt. Bijvoorbeeld in een supermarkt kan je producten proeven of eten. In de kledingwinkel word je door een vriendelijke verkoper geholpen en kan een broek op maat worden gemaakt. Denk ook eens aan passende muziek in de winkel. Klantgericht handelen en een goede winkelbeleving bieden aan de klant betekent dan ook dat je de klanten als een perfecte gastheer/vrouw ontvangt; je bent gastvrij naar je klanten en zorgt dat ze zich welkom voelen en prettig voelen jouw winkel. Dit noemen wij gastvrijheid. Slaag jij hier als team van verkopers goed in dan komen de klanten weer terug.

2 Week 1 Opdracht 1 Ter introductie op het onderwerp gastheerschap komt de eigenaar van De Heeren van Rinsma in de klas. Hij gaat jullie iets vertellen over hoe zijn personeel de klanten in de winkel ontvangt en benadert; daarnaast vinden zij nog een heel aantal andere zaken belangrijk. Als voorbereiding op deze presentatie ga je op site van de Heeren van Rinsma bekijken welke onderdelen zij in het kader van gastheerschap belangrijk vinden. 1a. In 2-tallen zoek je op welke onderdelen De Heeren van Rinsma belangrijk vinden en schrijf ze op 1b. Bedenk minimaal 6 vragen die je aan de heer Rinsma wilt stellen; schrijf ze op het formulier. 1c. Na de presentatie kun je minimaal 7 punten benoemen over gastheerschap, die de ondernemer heeft aangegeven tijdens zijn presentatie. Beschrijf de punten op het bijbehorende formulier. Maak een verslag van het verhaal van de heer Rinsma van tenminste een half A-4tje.

3 Vragenformulier gastspreker Opdracht 1 1 Antwoord Datum: Paraaf docent:

4 Opdracht 2 Je houdt een interview over gastheerschap bij je eigen stagebedrijf. Gebruik hiervoor onderstaande vragen. Zet je antwoorden in het formulier dat je kunt downloaden. De antwoorden moeten uitgewerkt worden in volledige zinnen. Het interview moet klaar zijn voor 7 maart Ook ga je tijdens je stage 5 foto s maken, die laten zien wat gastheerschap bij jouw BPV bedrijf is. Interview 1.Hoe ontvangt jouw bedrijf de klant? 2.Is er in jouw winkel een koffiehoek aanwezig, waar de klanten een kopje koffie kunnen drinken? Zo ja, waarom doet jouw stagebedrijf dit? Zo nee, waarom niet? 3.Als een klant een vraag heeft, hoe wordt hij of zij dan geholpen? 4. Wat voor service biedt jouw bedrijf aan de klant? ( voor, tijdens en na de verkoop) 5. Elke winkel heeft te maken met klachten. Hoe worden klachten afgehandeld? Stel een klacht is niet terecht. Hoe wordt deze dan afgehandeld? 6. Welke competenties moeten medewerkers bezitten in jouw stagebedrijf als je denkt aan gastvrijheid?

5 Vragenformulier Opdracht 2 1.Hoe ontvangt jouw bedrijf de klant? 2.Is er in jouw winkel een koffiehoek aanwezig, waar de klanten een kopje koffie kunnen drinken? Zo ja, waarom doet jouw stagebedrijf dit? Zo nee, waarom niet? 3.Als een klant een vraag heeft, hoe wordt hij of zij dan geholpen? 4. Wat voor service biedt jouw bedrijf aan de klant? ( voor, tijdens en na de verkoop) 5. Elke winkel heeft te maken met klachten. Hoe worden klachten afgehandeld? Stel een klacht is niet terecht. Hoe wordt deze dan afgehandeld? 6.Welke competenties moeten medewerkers bezitten in jouw stagebedrijf als je denkt aan gastvrijheid?

6 Verkoper Week 2 Excursie naar De Heeren van Rinsma Tijdens de excursie ben jij gast in het bedrijf De Heeren van Rinsma. Gastheerschap vinden ze heel belangrijk bij dit bedrijf. Jij gaat, door onderstaande vragen te beantwoorden, bekijken of dit werkelijkheid is. Maak aantekeningen, zodat je een duidelijk verslag (opdracht 4) kunt maken. Opdracht 3 1. Heb jij als gast bij Rinsma een warm welkom ervaren? Beschrijf dit. 2. De Heeren van Rinsma hanteert het TAT-principe (toetreden, aftreden, toetreden) Na ontvangst is er gelegenheid om terug te treden en de gast vrij te laten ( niet uit het oog verliezen). Na verloop van tijd is er tijd om weer toe te treden. Heb je dit principe ook in de praktijk gezien? Geef voorbeelden. 3. Welke competenties zie je bij de medewerkers van Rinsma? 4. Rinsma vindt een prikkelende presentatie belangrijk. Waar zie je dat aan? Denk aan de uitstraling van de winkel ( interieur, exterieur decoraties, muziek) 5. Rinsma houdt van een georganiseerde, nette werkomgeving. Is dit zo en waar zie je dit aan? Geef 2 voorbeelden. 6. Heeft Rinsma kleding in zijn collectie, die jij zou willen en kunnen kopen? 7. Ontbreekt er bepaalde kleding in de collectie, waar jij belangstelling voor zou hebben en zou willen kopen? Geef een gemotiveerd antwoord. 8. Wat is je het meest opgevallen en vond je bijzonder goed; geef hiervoor een top.

7 Week 3 en week 4 Opdracht 4 Na de excursie aan De Heeren van Rinsma in Gorredijk maak je een verslag over het bezoek en verwerk je daarin de 8 vragen van opdracht 3. Werk de antwoorden zo uitgebreid mogelijk uit met een duidelijke motivering. Benoem ook de competenties, die je nodig hebt als verkoper bij de Heeren van Rinsma. Opdracht 5 Hoe wordt gastheerschap aangetoond bij jouw stagebedrijf? Het interview dat je hebt gemaakt bij opdracht 2 gebruik je voor deze opdracht. Voor deze opdracht maak je in tweetallen een Power Point (PP) Deze PP moet voldoen aan onderstaande criteria: a. je laat de verschillen in gastheerschap van je BPV bedrijven zien b. gebruik hiervoor ook je foto s c. maak een vergelijking van het gastheerschap van je BPV bedrijf en de Heeren van Rinsma d. je verwerkt ook welke competenties bij gastheerschap horen. Deze PP presenteer je als eindopdracht in week 5. De presentatie mag maximaal 10 minuten duren.

8 Opdracht 6 Zodra een klant binnen is en door een verkoper is ontvangen, kan een verkoopgesprek starten. Je schrijft een verkoopgesprek uit, dat je voert in je BPV winkel met een klant. In het verkoopgesprek probeer je onderstaande punten te verwerken: a) Begroeten b) Aanspreken c) Koopwensonderzoek d) Tonen en demonstreren e) Het aandragen van verkoopargumenten f) Het wegnemen van koopweerstanden g) Bijverkoop h) Het afsluiten van de koop i) Afscheid nemen! Laat tijdens het verkoopgesprek zien, dat jij gastheerschap belangrijk vindt. Het verslag van dit gesprek laat je aftekenen door je stagebegeleider en lever je op school in bij je begeleidende docent retail practice op 21 maart Loop je stage in de supermarkt, dan werk je samen met een medestudent een verkoopgesprek uit op school; dit gesprek voer je onder toezicht van je docent retail practice, die ook je bewijs ondertekent.

9 Beoordeling Verkoopgesprek Datum: Naam student: Naam BPV bedrijf: Naam praktijkbegeleider: Verschillende fases verkoopgesprek V/O Feedback Begroeten Aanspreken Koopwensonderzoek stelt minimaal 4 vragen Tonen en demonstreren Het aandragen van verkoopargumenten minimaal 2 argumenten Het wegnemen van koopweerstanden minimaal 2 Bijverkoop Het afsluiten van de koop/ duidelijke koopbeslissing Afscheid nemen Houding t.o.v. de klant Oogcontact Luistert naar de klant/ gaat in op de antwoorden van de klant Behandelt de artikelen met zorg Blijft vriendelijk en beleefd Handtekening praktijkbegeleider:

10 Week 5 Eindopdracht 7 Je presenteert in tweetallen de PP die je bij opdracht 5 hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je alle twee voldoende aan het woord komt en kunt vertellen. In de presentatie heb je onderstaande punten verwerkt (opdr. 5); benoem deze punten ook tijdens de presentatie. Hieronder staan de punten nogmaals genoemd. a. je laat de verschillen in gastheerschap van je BPV bedrijven zien b. gebruik hiervoor ook je foto s c. maak een vergelijking van het gastheerschap van je BPV bedrijf en de Heeren van Rinsma d. je verwerkt ook welke competenties bij gastheerschap horen. De presentatie mag maximaal 10 minuten duren. Voor deze presentatie moet met een voldoende worden gehaald.

11 Naam student: Klas: Datum: Beoordeling Presentatie V/O Inhoud presentatie Correcte uitvoering van de opdracht - Verschil gastheerschap BPV bedrijven - Verschil gastheerschap BPV bedrijven en De Heeren van Rinsma - Competenties zijn genoemd Uitvoering presentatie Variatie in woordgebruik Spreekt vloeiend en is goed verstaanbaar Correcte lichaamshouding Contact met het publiek Gemaakte powerpoint Lay out Foto s Handtekening docent:

Retail-Skills. The Battle 2018

Retail-Skills. The Battle 2018 Retail-Skills The Battle 2018 Plan van aanpak Retail-Skills Battle Dinsdag 24 april 2018 Naam leerling: Klas: Docent: Inleverdatum: Voor je ligt het plan van aanpak voor de Retail-Skills Battle. De Retail-Skills

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Voeren van verkoopgesprekken en klachtenafhandeling in de groene retail

Voeren van verkoopgesprekken en klachtenafhandeling in de groene retail Voeren van verkoopgesprekken en klachtenafhandeling in de groene retail 3 Voeren van een telefonisch verkoopgesprek 63 Afhandelen van klachten in de groene retail 95 Inhoudsopgave 4inhoudsopgave A B C

Nadere informatie

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te Rondleiding collega Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te verzorgen aan een collega van het stagebedrijf. Jouw stagebegeleider en/of docent

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

Week 1 twee weken voorafgaand aan het Voorleesontbijt. Bijeenkomst 1. Materiaal

Week 1 twee weken voorafgaand aan het Voorleesontbijt. Bijeenkomst 1. Materiaal Introductie Deze lesmodule is geschreven voor een project van 5 bijeenkomsten van elk 60 minuten, waarvan de laatste bijeenkomst het werkelijke Voorleesontbijt is. Het aantal, de duur en inhoud van de

Nadere informatie

Nulmeting en voortgangsmeting. Filiaalmanager. Kerntaak 3

Nulmeting en voortgangsmeting. Filiaalmanager. Kerntaak 3 en voortgangsmeting Filiaalmanager Kerntaak 3 Coördineert verkoopactiviteiten en voert deze uit naam deelnemer bpv-bedrijf praktijkopleider onderwijsinstelling praktijkbegeleider crebocode 93492 cohort

Nadere informatie

MKE B22 Schooljaar

MKE B22 Schooljaar MKE B22 Schooljaar 2016 2017 B2.2 Planning Materiaalkennis (MKE) Leerjaar 2016-2017 Docent Week Materiaalkennis (Ondergronden) 35 INTRODUCTIE 36 Ondergronden manden 37 Ondergronden manden 38 Muurkrant

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE PRESENTATIE BEROEPENSTAGE Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint duurt

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Lesbrief: Motivatieplan Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk

Lesbrief: Motivatieplan Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Lesbrief: Motivatieplan Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Dienstverlenen is niet zomaar helpen, je hebt een doel.

Nadere informatie

STAGE OPDRACHT KLAS 3

STAGE OPDRACHT KLAS 3 STAGE OPDRACHT KLAS 3 AFDELING ZORG & WELZIJN Juni 2018 NAAM: KLAS: 1 Vooraf Van 11 juni tot en met 27 juni 2018 loop je stage in klas 3, in de door jou gekozen leerroute. Deze stage duurt 13 schooldagen.

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 Beste student, De afgelopen periode ben je bezig geweest met het ontwikkelen

Nadere informatie

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Docenthandleiding. Inleiding opdracht 1: schrijven van een casus. Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Voor de leerlingen is

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

Praktijkopdrachten GOE 1 Serveren van after dinner koffie en afrekenen

Praktijkopdrachten GOE 1 Serveren van after dinner koffie en afrekenen Praktijkopdrachten module Afscheid Inhoud Praktijkopdrachten GOE 1 Serveren van after dinner koffie en afrekenen Praktijkopdrachten GOE 2 Meten van de gasttevredenheid en afrondende werkzaamheden Praktijkopdrachten

Nadere informatie

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Dat mensen gebruik maken van media is niet nieuw. Er zijn

Nadere informatie

Deelnemers welkom heten Stel medewerkers op hun gemak, maak contact.

Deelnemers welkom heten Stel medewerkers op hun gemak, maak contact. Deelnemers welkom heten Dag 1: Deelnemers welkom heten Introductie trainers Energizer: De deelnemers lopen kriskras door de ruimte. Zij geven elkaar een krachtige hand en zeggen hoe zij heten in verstaanbaar

Nadere informatie

BPV Styling Design 1e jaars 2009 2010

BPV Styling Design 1e jaars 2009 2010 BPV Styling Design 1 e jaars 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 2009-2010 Voor je ligt het werkboek voor de eerste BPV-periode van het eerste jaar. De volgende afspraken gelden voor deze stage: Per week loop

Nadere informatie

Branchetoetsdocument: Commerciële vaardigheden 1

Branchetoetsdocument: Commerciële vaardigheden 1 pagina 1 van 6 Branchetoetsdocument: Commerciële vaardigheden 1 Versie 4.3, per 1-09-2009 vervangen door Commerciële Basiskennis, per 1-01-2011 vervallen Deelbranche(s) Personenauto Algemene beschrijving

Nadere informatie

Naam: Stageplek: Klas:

Naam: Stageplek: Klas: Naam: Stageplek: Klas: Inhoudsopgave Naam stagebegeleider Telefoonnummer stagebegeleider Mailadres stagebegeleider Adres stage bedrijf Naam stagebegeleider (als er 2 zijn) Telefoonnummer stagebegeleider

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE INLEIDING Tijdens deze leereenheid ga je je verdiepen in de presentatie en promotie van met name jouw stagebedrijf. Met presentatie bedoelen we de manier waarop een bedrijf zich presenteert aan de klant

Nadere informatie

Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er?

Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er? Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wanneer jij iets wilt verkopen, moet je altijd rekening houden met je

Nadere informatie

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je?

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je? Stagedossier Leerjaar 2 Verpleegkunde Naam: Klas: Leerjaar: PS-nummer: SLB er BPV-docent: Stage organisatie: evt. afdeling: Stage adres: Stageperiode: Naam werkbegeleider: Functie werkbegeleider: Van..

Nadere informatie

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College STAGEBOEK Naam : Van der Meij College Adres : Gravin Jacobastraat 1 1823 DS ALKMAAR 072-5675570 info@vandermeijcollege.nl CONTACTPERSONEN SCHOOL Stage coördinator Docent Techniek Breed BWI Docent Techniek

Nadere informatie

Wat goed dat je geïnteresseerd bent in de stage '' Leer ze 'n Lesje "voor jouw MaS bij Amnesty International!

Wat goed dat je geïnteresseerd bent in de stage '' Leer ze 'n Lesje voor jouw MaS bij Amnesty International! DRAAIBOEK LEER ZE N LESJE Wat goed dat je geïnteresseerd bent in de stage '' Leer ze 'n Lesje "voor jouw MaS bij Amnesty International! 1. Je kunt beginnen met het doen van de e-learning op de Amnesty

Nadere informatie

Een handleiding voor je verkoopgesprek

Een handleiding voor je verkoopgesprek Hoe verloopt het ideale verkoopgesprek nu precies? Dat lees je in deze download. Om precies te zijn doorloop je samen met je klant zes stappen tijdens je gesprek. Je vindt de zes stappen onderstaand op

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT INTRODUCTIE AQUA & LEISURE 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad,

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 8 11 OKTOBER 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 8 tot en met 11 oktober 2018 ga jij 5 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Onderzoek in de BPV. Interview

Onderzoek in de BPV. Interview Onderzoek in de BPV Interview Interview schema Soorten interview Het gestandaardiseerde interview Het half-gestandaardiseerde interview (Deze doen jullie) Het open interview Het gestandaardiseerde interview

Nadere informatie

LOB excursie opdracht

LOB excursie opdracht LOB excursie opdracht VMBO Groen Kesteren Naam: Klas: Opdracht excursie Inleiding In het LOB-programma gaat het er vooral om een beeld te geven van de mogelijkheden voor het vervolg van je studie na VMBO

Nadere informatie

CBL STAGEWERKBOEK Eerste verkoper handleiding

CBL STAGEWERKBOEK Eerste verkoper handleiding CBL STAGEWERKBOEK Eerste verkoper handleiding centraal bureau levensmiddelenhandel 1 stagewerkboek handleiding voor de praktijkopleider (Eerste verkoper) 1 Copyright 2012 OVD Educatieve Uitgeverij bv Alle

Nadere informatie

Jezelf voorstellen en een gesprek beginnen

Jezelf voorstellen en een gesprek beginnen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Opdrachtformulier Jezelf voorstellen

Nadere informatie

Wat weet je al? Je gaat bekijken wat je al over de overheid weet.

Wat weet je al? Je gaat bekijken wat je al over de overheid weet. TAAK Wat heb je aan de overheid? In de taak van hoofdstuk 12 ga je ontdekken wat je aan de overheid hebt. Dat doe je in vier deeltaken: 1 Mijn sofi-nummer is 2 Moet de overheid voor werk zorgen? 3 Geen

Nadere informatie

Handleiding examinering student eind stage

Handleiding examinering student eind stage Handleiding examinering student eind stage Handleiding voor het uitvoeren van examinering in de beroepspraktijk. Medewerker Beheer ICT P2-K1: Ondersteunen van gebruikers P2-K1-W1: Opstellen van instructies

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Gerrit van der Veen College Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht

Nadere informatie

NEDERLANDS Spreken en gesprekken voor 1F Deel 4 van 5

NEDERLANDS Spreken en gesprekken voor 1F Deel 4 van 5 NEDERLANDS Spreken en gesprekken voor 1F Deel 4 van 5 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur(s): Hanneke Molenaar Inhoudelijke redactie: Ina Berlet

Nadere informatie

HAVO 4 presenteren + debat + betoog periode

HAVO 4 presenteren + debat + betoog periode HAVO 4 presenteren + debat + betoog periode 3 2018-2019 In deze periode kies je in groepjes een onderwerp, houd je een presentatie, debatteer je tegen andere groepen en schrijf je een betoog over je eigen

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Usability Engineering en User Experience 2012/2013

Usability Engineering en User Experience 2012/2013 Usability Engineering en User Experience 2012/2013 Opdracht 3 Persona s Uitleg en begeleiding Deze opdracht gaat over usability testing met behulp van persona s. De persona s ontwerp je zelf en gebruik

Nadere informatie

Assistent verkoop en retail

Assistent verkoop en retail ECONOMIE EN HANDEL Assistent verkoop en retail Deel 4 van 4 Ontvangt de klant en assisteert verkopende collega s Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur:

Nadere informatie

Communiceren met een zorgvrager met afasie

Communiceren met een zorgvrager met afasie OPDRACHTFORMULIER Communiceren met een zorgvrager met afasie Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of

Nadere informatie

BEROEPSHOUDING (blok 1 t/m4)

BEROEPSHOUDING (blok 1 t/m4) Eindbeoordeling beroepshouding + stageverslag Opleiding Deelnemer Klas BPV- periode Bedrijf Praktijkopleider/coach Praktijkbegeleider BEROEPSHOUDING (blok 1 t/m4) Blok 1 Representatie 5 6 7 8 9 ziet er

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht en de presentatiemiddag

Nadere informatie

1 Kenmerken van een gesprek Gesprek en voorbereiding Luisteren en spreken Vragen stellen Samenvatting 15 1.

1 Kenmerken van een gesprek Gesprek en voorbereiding Luisteren en spreken Vragen stellen Samenvatting 15 1. Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Kenmerken van een gesprek 9 1.1 Gesprek en voorbereiding 9 1.2 Luisteren en spreken 11 1.3 Vragen stellen 13 1.4 Samenvatting 15 1.5 Afsluiting 16 2 Verkopen in de winkel

Nadere informatie

Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling

Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Wellness in de salon Introductie Een klant die binnenkomt in de salon wordt ontvangen. Je geeft de klant het gevoel welkom te zijn in je salon. Voordat

Nadere informatie

Reisbureau de Meent. Werkboekje van:. Landenproject groep 8, maart Plak hier je eigen vakantiefoto

Reisbureau de Meent. Werkboekje van:. Landenproject groep 8, maart Plak hier je eigen vakantiefoto Reisbureau de Meent Landenproject groep 8, maart 2015 Plak hier je eigen vakantiefoto Werkboekje van:. 1. Introductie De tijd van het plannen maken voor de zomervakantie is weer aangebroken. Waar gaan

Nadere informatie

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3.

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3. Projectbundel 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31 oriëntatiefase beroepsfase afstudeerfase Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3 auteur: Marij Verheugen eindredactie: versie:

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

Stagedagboek NAAM: BEDRIJF: PERIODE: TRAJECT:

Stagedagboek NAAM: BEDRIJF: PERIODE: TRAJECT: Stagedagboek NAAM: BEDRIJF: PERIODE: TRAJECT: The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of

Nadere informatie

Handleiding sectorwerkstuk

Handleiding sectorwerkstuk . Handleiding sectorwerkstuk Vmbot-4 2016 2017 DA'S MIJN SCHOOL... Inleiding: Je gaat dit jaar een sectorwerkstuk maken. In deze handleiding lees je waaraan een sectorwerkstuk moet voldoen en hoe je begeleid

Nadere informatie

(Leerlingen van het Nassaucollege, het Van Gogh en aanmelders voor volgend jaar en hun klasgenoten zijn ook uitgenodigd op deze plaza)

(Leerlingen van het Nassaucollege, het Van Gogh en aanmelders voor volgend jaar en hun klasgenoten zijn ook uitgenodigd op deze plaza) 1 Hallo ICT-er. 26 april wordt er een fantastisch en leerzaam ICT plaza georganiseerd in onze school. Speciaal voor jou is er een programma, waarvan je veel kunt opsteken. Deelname eraan is dan ook verplicht.

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk

Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In de lesbrieven van het thema Aan het werk hebben jullie

Nadere informatie

Nederlands in Uitvoering

Nederlands in Uitvoering Nederlands in Uitvoering Een excursie organiseren Een zakelijk telefoongesprek voeren Er-op-uit! In deze module ga je een excursie organiseren. Je bedenkt een uitstapje dat leuk en leerzaam is. Wat zou

Nadere informatie

Chique woorden Weet jij wat deze woorden betekenen? Vraag om de beurt de betekenis van een chique woord aan elkaar.

Chique woorden Weet jij wat deze woorden betekenen? Vraag om de beurt de betekenis van een chique woord aan elkaar. LES 8: Spijsvertering (2) Chique woorden Weet jij wat deze woorden betekenen? Vraag om de beurt de betekenis van een chique woord aan elkaar. Defecatie - Poepen Borborygmus - Knorrende maag Monosodiumglutamaat

Nadere informatie

1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent.

1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent. OPDRACHTFORMULIER Gesprekken voeren 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent. 2 Kijk in de bronnen welke informatie

Nadere informatie

Jamie s job. Vakbekwaam medewerker bloembinden. Wat ga ik doen? Wat verwacht het bedrijf van mij? Verkoopgesprek

Jamie s job. Vakbekwaam medewerker bloembinden. Wat ga ik doen? Wat verwacht het bedrijf van mij? Verkoopgesprek Ervaringsopdracht Vakbekwaam medewerker bloembinden Kerntaak 3 Verkoopt en verleent service PvB Werkprocessen: 3.2 voert verkoopgesprek Jamie s job Wat ga ik doen? Klanten helpen een uitdaging om juist

Nadere informatie

Retail-Skills, the Battle 2019

Retail-Skills, the Battle 2019 Retail-Skills, the Battle 2019 Retail-Skills Verkopen is een vak! Een goede verkoper beheerst verschillende vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen werken in de handel. Retail-Skills noemen we deze

Nadere informatie

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Location: Date: Time: Ik ben gezien en voel me welkom 1. Opgemerkt en gezien worden 2. Hoe word je bij ontmoeting in de winkel door een medewerk(st)er

Nadere informatie

A person who never made a mistake never tried anything new.

A person who never made a mistake never tried anything new. Beroepenproject klas 3 droomberoep A person who never made a mistake never tried anything new. Albert Einstein Naam:.. Klas:. Mentor:.. Schooljaar: 2016-2017 1 Als je droomt, is alles mogelijk. Een droomberoep

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

Utrecht, 27 juni Caleidoscoop 2. Gerard Sleijpen Department of Mathematics. sleij101/

Utrecht, 27 juni Caleidoscoop 2. Gerard Sleijpen Department of Mathematics.   sleij101/ Utrecht, 27 juni 2013 Caleidoscoop 2 Gerard Sleijpen Department of Mathematics http://www.staff.science.uu.nl/ sleij101/ Gerard Sleijpen Room 504, Freudenthal Gebouw (Wiskunde Gebouw) Tel: 030-2531732

Nadere informatie

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties Reader TOP-dagen 2014-2015 In het onderwijs is het steeds vanzelfsprekender dat je ieder jaar meer kunt en weet. Je bent druk bezig met het leren van de vakken. Maar je ontwikkelt ook competenties. In

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Inleiding Tijdspad TechSkills Monitor Voorbereiding Doelstelling Activiteiten Resultaat... 5

Inleiding Tijdspad TechSkills Monitor Voorbereiding Doelstelling Activiteiten Resultaat... 5 Studenthandleiding Contents Inleiding... 3 Tijdspad TechSkills Monitor... 4 Voorbereiding... 5 Doelstelling... 5 Activiteiten... 5 Resultaat... 5 Verkenning bedrijf en verkenning functies... 6 Doelstelling...

Nadere informatie

GROTE PRAKTISCHE OPDRACHT

GROTE PRAKTISCHE OPDRACHT GROTE PRAKTISCHE OPDRACHT HANDEL & ADMINISTRATIE en TRACK KLAS 4 SCHOOLJAAR 2011/2012 POWERPOINT WORDPRESS FOLDER INLEIDING Ook dit schooljaar moet je weer een Grote Praktische Opdracht oftewel GPO maken.

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN WAAROM DIT BOEKJE? 1. Denk jij, na het lezen van deze bladzijde dat dit boekje nuttig voor jou kan zijn? a. Ja,.. b. Nee, want c. Dat weet ik nog niet, omdat 2. Wat hoop jij na

Nadere informatie

BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4. Verkoopt producten en diensten en koopt ze in. Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus

BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4. Verkoopt producten en diensten en koopt ze in. Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4 Verkoopt producten en diensten en koopt ze in Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus Crebocode 95442, dossier 2013-2014 ROC: Bedrijf: Naam Deelnemer: Inleiding Bij dit

Nadere informatie

Criteria. De beroepencarrousel

Criteria. De beroepencarrousel Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode:

Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: INHOUD INHOUD... 1 RICHTLIJNEN... 2 BEOORDELING... 2 VOORWOORD... 3 Vertel wie je bent, welke opleiding je volgt en op welke school je zit.... 3 Waarom heb je dit bedrijf

Nadere informatie

project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn

project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn. > Cas us Vmbo Morgenland heeft een afdeling Zorg & Welzijn. De school merkt dat de leerlingen van deze afdeling graag wat meer willen weten over het beroep

Nadere informatie

13 Nulmeting kerntaak B1-K5

13 Nulmeting kerntaak B1-K5 WW 13 Nulmeting kerntaak B1-K5 Voordat je begint met de praktijkopdrachten vraag je aan je praktijkopleider of hij deze nulmeting wil invullen. Het kan namelijk zijn dat je al ervaring hebt met bepaalde

Nadere informatie

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 11 21 april 2016 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 11 tot en met 21 april 2016 ga jij 9 dagen stage lopen.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van:

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 14 24 april 2014 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 Inleiding Van 14 tot en met 24 april 2014 ga jij 7 dagen stage lopen.

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint

Nadere informatie

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College 1 STAGEBOEK Naam : Van der Meij College Adres : Gravin Jacobastraat 1 1823 DS ALKMAAR telefoon 072-5675570 fax 072-5675571 CONTACTPERSONEN SCHOOL Stage coördinator Docent Techniek Breed BWI Docent Techniek

Nadere informatie

Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 5 oefenopdracht B

Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 5 oefenopdracht B VZ-B-K1-W5-B Voert verpleegtechnische handelingen uit Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 5 oefenopdracht B Een verzorgende is opgeleid is in het uitvoeren van verpleegtechnisch handelen. Natuurlijk

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 2

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 2 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT TOEZICHTHOUDER 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad, een

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

Introduceren thema 80 jarige oorlog. Thema: 80 jarige oorlog. centraal: 2. Maak een nieuw eigentijds volkslied.

Introduceren thema 80 jarige oorlog. Thema: 80 jarige oorlog. centraal: 2. Maak een nieuw eigentijds volkslied. Geschiedenis 80 jarige oorlog Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: 80 jarige oorlog In dit thema staan de volgende hogere orde denkvragen centraal: 1. Hoe zou Nederland eruit zien als Nederland

Nadere informatie

Bezoek een bedrijf. Wat kun je en wat weet je na deze lesbrief?

Bezoek een bedrijf. Wat kun je en wat weet je na deze lesbrief? Bezoek een bedrijf! Bezoek een bedrijf Je gaat op bezoek bij een bedrijf dat je zelf mag uitzoeken. Het is de bedoeling dat je bij het bedrijf gaat kijken, vragen stellen en goed oplet wat ze er allemaal

Nadere informatie

Werkboek Buitenschoolsleren Het Woonzorgcentrum. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4

Werkboek Buitenschoolsleren Het Woonzorgcentrum. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Werkboek Buitenschoolsleren Het Woonzorgcentrum Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Inhoudsopgave Op stage gaan, hoe doe je dat?... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding buitenschoolsleren... 4 Over

Nadere informatie

Handleiding sectorwerkstuk

Handleiding sectorwerkstuk Handleiding sectorwerkstuk Vmbot-4 2016 2017 DA'S MIJN SCHOOL... Inleiding: Je gaat dit jaar een sectorwerkstuk maken. In deze handleiding lees je waaraan een sectorwerkstuk moet voldoen en hoe je begeleid

Nadere informatie

Schrijf een foldertekst

Schrijf een foldertekst CASE: Koffie goed! Jij bent eigenaar van Van Elfteren koffieautomaten BV. Het segment waarbinnen je opereert wordt beheerst door Douwe Egberts, maar je merkt dat middelgrote en kleine bedrijven steeds

Nadere informatie

Werkboek Buitenschoolsleren Het Buurthuis. Wat ga ik doen?

Werkboek Buitenschoolsleren Het Buurthuis. Wat ga ik doen? Werkboek Buitenschoolsleren Het Buurthuis Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Inhoudsopgave Op stage gaan, hoe doe je dat?... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding buitenschoolsleren... 4 Over welke

Nadere informatie

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College

STAGEBOEK CONTACTPERSONEN SCHOOL GEGEVENS LEERLING. Van der Meij College STAGEBOEK Naam : Van der Meij College Adres : Gravin Jacobastraat 1 1823 DS ALKMAAR telefoon 072-5675570 fax 072-5675571 CONTACTPERSONEN SCHOOL Stage coördinator Docent Techniek Breed BWI Docent Techniek

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 16 19 april 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 16 tot en met 19 april 2018 ga jij 4 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Werkboek Buitenschoolsleren De Voedingsdienst. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn

Werkboek Buitenschoolsleren De Voedingsdienst. Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Werkboek Buitenschoolsleren De Voedingsdienst Wat ga ik doen? Zorg en Welzijn Leerjaar 3 en 4 Inhoudsopgave Op stage gaan, hoe doe je dat?... 2 Inleiding... 3 Voorbereiding buitenschoolsleren... 4 Over

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 MAVO

Beroepenwerkstuk 3 MAVO Beroepenwerkstuk 3 MAVO 2015 2016 1 INLEIDING Het beroepenwerkstuk: Een van de onderdelen van het programma beroepenoriëntatie in 3 mavo is het maken van een beroepenwerkstuk en het presenteren hiervan

Nadere informatie

Logboek Mijn profielwerkstuk

Logboek Mijn profielwerkstuk Logboek Mijn profielwerkstuk naam: profiel: O Techniek O Zorg & welzijn O Economie O Landbouw Begeleider(s): belangrijke dag - Waar/uur Woensdag 12 december 2018 Presentatieavond 4T Albert Verweylaan 19.00-21.00

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Basisdeel - Kerntaak 3 student studentnummer bedrijf praktijkopleider school

Nadere informatie

Nulmeting kerntaak B1-K2

Nulmeting kerntaak B1-K2 WW 4 Nulmeting kerntaak B1-K2 Voordat je begint met de praktijkopdrachten vraag je aan je praktijkopleider of hij deze nulmeting wil invullen. Het kan namelijk zijn dat je al ervaring hebt met bepaalde

Nadere informatie

Spreken en gesprekken voor 1F

Spreken en gesprekken voor 1F NEDERLANDS Spreken en gesprekken voor 1F Deel 2 van 5 Colofon Auteur: Hanneke Molenaar Inhoudelijke redactie: Ina Berlet Redactie: Edu Actief b.v. Vormgeving: Crius Group Illustraties: Edu Actief b.v.

Nadere informatie

Introduceren thema Op vakantie in Europa. centraal rondom vakantie in Europa: Thema: Op vakantie in Europa

Introduceren thema Op vakantie in Europa. centraal rondom vakantie in Europa: Thema: Op vakantie in Europa Aardrijkskunde Op vakantie in europa Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Op vakantie in Europa Introduceren thema Op vakantie in Europa In dit thema staan de volgende

Nadere informatie