UNIVERSITY OF PROFESSIONAL RISK MANAGERS. PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT MASTER RISICOMANAGEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UNIVERSITY OF PROFESSIONAL RISK MANAGERS. PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT MASTER RISICOMANAGEMENT"

Transcriptie

1 UNIVERSITY OF PROFESSIONAL RISK MANAGERS. PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT

2 2 3 VAN INNOVATIE TOT COMMUNICATIE VAN FINANCE TOT ICT Een professionele organisatie steunt vanuit een groot aantal processen op een krachtig, integraal beleid omtrent risicomanagement. Risicomanagement is zeker dankzij bijvoorbeeld digitale en maatschappelijke ontwikkelingen een dynamisch en complex proces. Dit stopt niet bij de deuren van het pand. Sterker nog, regel- en wetgeving, burgers en consumenten zijn een vitaal onderdeel. IF YOU DON T INVEST IN RISK MANAGEMENT, IT DOESN T MATTER WHAT BUSINESS YOU RE IN: IT S A RISKY BUSINESS. Gary Cohn, investment banker Bepaal zelf in welke volgorde u studeert en sluit af met het schrijven van een masterthesis over een zelf gekozen onderzoeks- of ontwerpvraag. U kunt instromen bij de start van elke masterclass. Hoe gaat u hiermee om? Hoe beheerst u risico s in de organisatie, waardoor de organisatie veerkrachtig en toekomstbestendig blijft? De Master Risicomanagement reikt u actuele kennis en vaardigheden aan om hier op professionele wijze op in te spelen. Het is dé postacademische opleiding voor professionals die naast hun werk willen studeren. NADINE VAN HEUSDEN INKOPER BELASTINGDIENST / APELDOORN DE OPLEIDING HEEFT MIJ EEN GOEDE BOOST GEGEVEN MET DE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK, MAAR OOK MET DE HARDE EN ZACHTE KANTEN VAN RISICOMANAGEMENT.

3 4 5 WAAROM DE AAN DE UNIVERSITEIT TWENTE? LEER EN DISCUSSIEER DE BESTAAT UIT 11 ONDERDELEN: STUDEER FLEXIBEL IN UW EIGEN TEMPO UW WERKPRAKTIJK STAAT CENTRAAL: BRENG UW EIGEN CASUÏSTIEK IN STEL ZELF UW MASTERPROGRAMMA SAMEN, GEBASEERD OP UW INDIVIDUELE AMBITIES ONLINE MASTERINTRODUCTIE (2 EC) 3 ZELF GEKOZEN MASTERCLASSES, UIT HET ACTUELE AANBOD: Juridisch Risicomanagement Compliance en Governance (4 EC) Verandermanagement en Leiderschap (4 EC) Risico en Veiligheid in ICT en Cyberspace (4 EC) Operationeel Risicomanagement en Veiligheid (4 EC) Innovatie en Risicomanagement (4 EC) BERNSTEINREFLECTIE & STUDIEREIS (4 EC) 4 VERPLICHTE MASTERCLASSES Risicomanagementcyclus (6 EC) Risicoperceptie en Risicocommunicatie (6 EC) Organiseren van Risicomanagement (6 EC) Financieel Risicomanagement (6 EC) ACADEMISCHE VAARDIGHEDEN & METHODOLOGIE (8 EC) MASTERTHESIS (20 EC) WORD SPECIALIST IN RISICOMANAGEMENT EN VERGROOT UW PROFESSIONELE WAARDE IN DE ORGANISATIE WILT U ÉÉN OF ENKELE MASTERCLASSES VOLGEN? KIJK DAN OP PROFESSIONAL-LEARNING.NL. ONTDEK HOE WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK ONDERSTEUNING BIEDT IN DE PRAKTIJK GROEI DOOR ACTIEVE SAMENWERKING MET MEDESTUDENTEN GA MEE OP EEN INSPIRERENDE STUDIEREIS LEER DOOR ACTUELE WETENSCHAPPELIJKE INZICHTEN EN LITERATUUR OP INNOVATIEVE WIJZE INVULLING TE GEVEN AAN UW WERK HET IS DE COMBINATIE VAN KENNISDELING, INTERACTIE EN PRAKTIJKVOORBEELDEN DIE LEIDT TOT ÉCHT BEGRIJPEN WAAR HET VAK OVER GAAT. UNIVERSITY OF RISK MANAGERS.

4 6 7 MASTERINTRODUCTIE Deze masterintroductie bereidt u voor op het opleidingsprogramma en het centrale thema: risicomanagement. VERDER LEERT U OVER: De digitale leeromgeving van de Universiteit Twente De systematiek en impact van wetenschappelijk onderzoek Hoe u relevante wetenschappelijke literatuur kunt zoeken En u schrijft uw eerste literatuurreview. VIER VERPLICHTE MASTERCLASSES Tijdens de opleiding volgt u vier verplichte masterclasses van drie maanden en drie keuzemasterclasses van twee maanden. Elke masterclass begint met een tweedaagse seminar (inclusief overnachting). De seminars starten op donderdag om 9.30 en eindigen op vrijdag om Het eerste seminar van de masterclass is altijd op de campus van de Universiteit Twente. Daarna volgt u de seminars in Amersfoort. RISICOMANAGEMENTCYCLUS Leer over de zes stappen van de risicomanagementcyclus. Ontdek hoe deze cyclus risico s helpt beheersen en hoe u ze omzet in kansen. Bekijk het vak en de risicomanagementcyclus vanuit diverse perspectieven. En word geïnspireerd door praktijkvoorbeelden. RISICOPERCEPTIE & RISICOCOMMUNICATIE Ontdek verschillende benaderingen rondom perceptie van risico en veiligheid. Leer hier kritisch op te reflecteren. Leer soft skills met betrekking tot risicocommunicatie, crisiscommunicatie en omgaan met conflicten. Het vak legt de relatie met stakeholders als burgers, belangengroepen en klanten. En integreer organisatiepsychologie en leiderschap. ORGANISEREN VAN RISICOMANAGEMENT Ondervind hoe de inrichting en leiding van een organisatie onlosmakelijk verbonden zijn aan risico s. Ontdek bovendien hoe risicomanagement organisatorisch kan worden aangepakt. Mogelijkheden rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen en de plichten ten aanzien van compliance en governance komen aan bod. En leer hoe een wendbare organisatie proactief en vitaal kan reageren op actuele en toekomstige risico s. FINANCIEEL RISICOMANAGEMENT Ontvang alle actuele en fundamentele inzichten rondom financieel risicomanagement als basis voor beslissingen en investeringen van een organisatie. Leer hoe u financiële risico s in het private en publieke domein kunt herkennen, meten en beheersen. Maak grondig kennis met de context van corporate governance en de impact hiervan op de waarde en prestatie van de organisatie. Een aantal van de masterclasses van de Master Risicomanagement leveren na succesvolle afronding PE-punten op in het kader van de verplichte educatie voor corporatiebestuurders. Kijk op Aedes PE-academie voor meer informatie.

5 8 9 VERANDERMANAGEMENT & LEIDERSCHAP Ga dieper in op de ingrijpende veranderingen die nodig zijn om een organisatie te laten groeien en betrouwbaarder te maken. Ontdek de impact van innovaties op de veranderende organisatie. Leer hoe organisatieverandering een regelmatig, soms continu, proces is. Ontdek hoe dit verweven is met inhoud, gedrag en interventie. En ontdek hoe verandering onlosmakelijk verbonden is met vertrouwen, zingeving en ethiek. RISICO EN VEILIGHEID IN ICT EN CYBERSPACE Ontdek welke risico s internet en ICT, vitale processen voor de organisatie, kunnen hebben op het bedrijf en de maatschappij. Leer over Big Data, hoe strategische analyse van deze gegevens van waarde is voor de organisatie en hoe u omgaat met de enorme procescapaciteit die hiervoor nodig is. Leer omgaan met het waarborgen van privacy van burgers en consumenten en de beperking ten aanzien van ICT-toepassingen. DRIE MASTERCLASSES NAAR KEUZE JURIDISCH RISICOMANAGEMENT - COMPLIANCE & GOVERNANCE Leer over juridisch risicomanagement en de kwaliteit van governance. Doe evidence-based onderzoek naar de juridische verplichtingen van uw organisatie op basis van de Managerial Law Assessment methode. Ontdek de normatieve functie van het recht en de betekenis voor de organisatie. En ontdek de governance-functie van het recht voor het besturen en beheren van de organisatie. INNOVATIE & RISICOMANAGEMENT Duik dieper in de behoefte van organisaties om te innoveren en de mogelijke risico s die hieraan verbonden zijn. Ontdek hoe innovaties de concurrentiepositie kunnen versterken en hoe u risico s hieromtrent beheerst. Ontdek het belang van product, proces en diensteninnovatie en de wijze waarop innovatieve prestaties resultaten kunnen worden. Leer welke afwegingen de organisatie moet maken en hoe de economische situatie en structurele trends dit beïnvloeden. OPERATIONEEL RISICOMANAGEMENT & VEILIGHEID Krijg meer zicht op preventie, afwikkeling van incidenten in organisaties, vitale infrastructuur, zorg en openbare orde. Ontdek hoe de verschillen in processen bij diverse branches vragen om een uniforme aanpak van risico s en veiligheid. Leer hoe voorspelbaarheid en de rol van (inter) menselijk gedrag invloed hierop hebben. Maak kennis met technische en logistieke oplossingen. En ontdek hoe een veranderende economische omgeving organisaties continu dwingt tot efficiënte bedrijfsvoering en oog voor dilemma s rondom risicomanagement.

6 10 11 ACADEMISCHE VAARDIGHEDEN EN METHODOLOGIE Hoe voert u correct wetenschappelijk onderzoek uit? Methodologie staat aan de basis hiervan. Leer over de regels van wetenschappelijk onderzoek, waaronder controleerbaarheid, betrouwbaarheid, validiteit en herkenbaarheid. Maak kennis met de empirische en regulatieve onderzoekscyclus. Scherp uw eigen academische vaardigheden aan en leer kritisch te reflecteren. BERNSTEIN REFLECTIE EN STUDIEREIS STUDIEREIS Tijdens de opleiding gaat u mee op een Europese studiereis van drie tot vier dagen. Tijdens deze reis maakt u kennis met een internationale kijk op risicomanagement. BERNSTEIN REFLECTIE De Bernstein reflectie legt de relatie tussen theorie en uw eigen werkpraktijk. Reflecteer op wat u heeft geleerd in de cursussen en de vertaling hiervan in de masterthesis. Volg deze masterclass op 6 vrijdagen in Utrecht van 9.30 tot uur. MASTERTHESIS U rondt de master af met het individueel schrijven van een masterthesis. ALLE KENNIS DIE U TIJDENS DE MASTERCLASSES HEEFT OPGEDAAN, PAST U TOE OP EEN VRAAGSTUK UIT DE PRAKTIJK DAT IN OVERLEG MET UW ORGANISATIE IS BEPAALD, VERKEND EN CONCREET AFGEBAKEND. DOOR MIDDEL VAN EEN WETENSCHAPPELIJKE BENADERING ZOEKT U EEN GEFUNDEERD ANTWOORD OF ONTWERP VOOR HET VRAAGSTUK. JOLANDA SALOMONS RISK OFFICER AEGON NEDERLAND / GRONINGEN IK HEB NIEUWE KENNIS, INZICHTEN EN PRAGMATISCHE HANDVATTEN GEKREGEN TEN AANZIEN VAN RISICOTHEORIE ÉN VAN VERANDERMANAGEMENT.

7 12 13 DIT BELOVEN WE U INSPIRATIE VAN NIVEAU Volg een uitdagende én inspirerende opleiding aan dé bakermat van bedrijfs- en bestuurskunde, waarin theorie, wetenschap en praktijk samenkomen. AANMELDEN? Ga naar utwente.nl/risicomanagement en vul het formulier in. Daarna wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek met de programmamanager. KENNIS DELEN ÉN KENNIS CREËREN Een academisch programma met ruimte voor uw eigen vraagstukken: inhoudelijk, interactief, didactisch divers en op een hoog niveau. KWALITEIT MET EEN GRIFFEL Op kwaliteit doen we geen compromis. Uw diploma heeft daadwerkelijke waarde voor uw toekomst en uw organisatie. De opleiding beschikt over een wetenschappelijke NVAO-accreditatie (MSc.) en is CEDEO erkend. RESERVEER EEN PLEK Als u er zeker van wilt zijn dat u kunt deelnemen aan de master, maar uw definitieve aanmelding later pas kunt bevestigen, kunt u voor een maand een optie nemen op een plek. Per editie is er plek voor minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers. TOELATINGSEISEN HBO of WO-diploma Minimaal 5 jaar werkervaring FISCALE AFTREK Als de kosten voor deze master niet door uw werkgever worden vergoed of als u zelfstandig ondernemer bent, kunt u mogelijk gebruik maken van (persoonsgebonden) aftrek van de studiekosten. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kan het zijn dat de fiscus meebetaalt aan de opleiding. Kijk op belastingdienst.nl voor meer informatie. NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Houd mogelijke wetswijzigingen zelf in de gaten via uw belastingadviseur of de website van de Belastingdienst. INVESTERING De totale investering van de opleiding Master Risicomanagement bestaat uit twee delen: GOED OM TE WETEN Taal: de voertaal is Nederlands (uitzonderingen daargelaten), de literatuur is in hoofdzaak in het Engels. Flipping the classroom: bestudeer eerst zelf de literatuur, ontvang dan verdieping tijdens het college. Bekijk daarnaast ook de informatie over blended learning op onze website. Interactie & co-creatie: met de docent en met deelnemers uit verschillende branches en functieprofielen. We zijn ervan overtuigd dat u zo een interdisciplinair perspectief ontwikkelt. Verankering in praktijk: dankzij de samenwerking met de Raad van Advies die werkzaam is in zowel het private als publieke domein. Kerndocenten én praktijkdocenten: elk van het hoogste niveau en met een eigen specialisme. Een waardevol netwerk: hechte relaties met andere faculteiten maakt diepgaande kennisuitwisseling mogelijk hier profiteert u direct van tijdens de opleiding. Maar daarnaast bouwt u zelf met de deelnemers een waardevol netwerk op, zowel tijdens als na uw studie. Opleidingskosten (lesprogramma, alle studiemateriaal inclusief boeken, toegang tot de digitale leeromgeving en de bibliotheek van de Universiteit Twente) Arrangementskosten (alle verblijfskosten tijdens de opleidingsbijeenkomsten, de studiereis inclusief reiskosten, logies en ontbijt, entreekosten) De betaling geschiedt in twee gelijke termijnen. Wilt u in meerdere termijnen betalen? Dit is in overleg en tegen bijbetaling mogelijk. Bekijk actuele prijzen op utwente.nl/risicomanagement. RONALD DONIA KENNISWERVER BIJ MINISTERIE VAN DEFENSIE / ZWOLLE OVER DE UNIVERSITEIT TWENTE HIGH TECH HUMAN TOUCH Ondernemend, anticiperend, innovatief en toekomstgericht: de Universiteit Twente is een jonge universiteit die een bijzondere rol speelt in technologisch en maatschappelijk onderzoek. In Nederland én over de grens. DE OPLEIDING BIEDT EEN DIVERS, INTERESSANT EN UITDAGEND PROGRAMMA. IK KON GOED MIJN EIGEN ACCENTEN LEGGEN IN DE FOCUS VAN DE OPDRACHTEN.

8 14 15 EXECUTIVE EDUCATION: EEN MULTIDISCIPLINAIRE BENADERING MET FOCUS OP RELEVANTE, MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN ONZE FORMULE VOOR SUCCES: Professionals uit diverse werkgebieden van het bedrijfsleven en de publieke sector inspireren elkaar. Zij worden tijdens de opleiding uitgedaagd om dwarsverbanden te leggen met andere disciplines. Kleine groepen creëren grote betrokkenheid en ruimte voor eigen inbreng en praktijkvraagstukken. Excelleren in wetenschap + actief ondernemen = positieve, maatschappelijke impact Kennisontwikkeling in een internationale context Een uniek regionaal, nationaal en internationaal netwerk WETENSCHAPPERS >9.000 STUDENTEN ONDERZOEK BAANBREKEND BREKEND ONDERZOEK, RELEVANTE INNOVATIE & INSPIREREND ONDERWIJS 100 STUDENTENBEDRIJVEN 800 SUCCESVOLLE SPIN-OFF BEDRIJVEN GESTART DEELNEMERS VANUIT HEEL NEDERLAND 18 CULTURELE VERENIGINGEN 39 SPORTVERENIGINGEN

9 WE GELOVEN STERK IN DE UNIEKE COMBINATIE VAN WETENSCHAPPELIJKE EXCELLENTIE MET ONDERNEMERSCHAP. CAMPUS ADRES University of Twente Drienerlolaan NB Enschede POSTADRES University of Twente Postbus AE Enschede T +31 (0) professional-learning@utwente.nl PLD Universiteit Twente

UNIVERSITY OF PUBLIC MANAGEMENT EXPERTS. PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT MASTER PUBLIC MANAGEMENT

UNIVERSITY OF PUBLIC MANAGEMENT EXPERTS. PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT MASTER PUBLIC MANAGEMENT UNIVERSITY OF PUBLIC MANAGEMENT EXPERTS. PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT MASTER PUBLIC MANAGEMENT 2 MASTER PUBLIC MANAGEMENT 3 MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR IS IN BEWEGING Diverse maatschappelijke,

Nadere informatie

MASTER RISICOMANAGEMENT

MASTER RISICOMANAGEMENT PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTER RISICOMANAGEMENT EEN INTEGRALE BENADERING VAN RISICO, INNOVATIE EN VERANDERMANAGEMENT MASTER RISICOMANAGEMENT VOOR EEN INTEGRALE BENADERING

Nadere informatie

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW De publieke

Nadere informatie

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

Nadere informatie

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR HET BEOORDELEN EN BEHEERSEN VAN PUBLIC SECTOR

Nadere informatie

Professional Learning & Development. Executive Education. Leergang Bedrijf

Professional Learning & Development. Executive Education. Leergang Bedrijf Professional Learning & Development Executive Education Leergang Bedrijf en Bestuur Waterschappen Leergang Bedrijf en Bestuur Waterschappen Waterschappen acteren in een dynamische en veeleisende omgeving,

Nadere informatie

MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES

MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES LOCATIE: UTRECHT MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES VERANDERINGEN ALS NIEUWE CONSTANTE VOOR DE WONINGCORPORATIE VAN MORGEN

Nadere informatie

STURING, REGIE EN TOEZICHT BIJ VERZELFSTANDIGINGEN

STURING, REGIE EN TOEZICHT BIJ VERZELFSTANDIGINGEN Professional Learning & Development MASTERCLASS STURING, REGIE EN TOEZICHT BIJ VERZELFSTANDIGINGEN LOCATIE: UTRECHT MASTERCLASS STURING, REGIE EN TOEZICHT BIJ VERZELFSTANDIGINGEN INSTRUMENTEN VOOR EEN

Nadere informatie

MBA PUBLIC MANAGEMENT

MBA PUBLIC MANAGEMENT Professional Learning & Development MBA PUBLIC MANAGEMENT LOCATIE: UTRECHT EN ENSCHEDE MBA PUBLIC MANAGEMENT GOVERNMENT WORDT GOVERNANCE De sneller veranderende samenleving en overheid stellen steeds hogere

Nadere informatie

MASTERCLASS GOOD GOVERNANCE & INTEGRITEIT IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS GOOD GOVERNANCE & INTEGRITEIT IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS GOOD GOVERNANCE & INTEGRITEIT IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS GOOD GOVERNANCE & INTEGRITEIT IN DE PUBLIEKE SECTOR Van overheidsinstanties

Nadere informatie

WINTERCOURSE PUBLIEK LEIDERSCHAP JANUARI 2014

WINTERCOURSE PUBLIEK LEIDERSCHAP JANUARI 2014 PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION WINTERCOURSE PUBLIEK LEIDERSCHAP 27-31 JANUARI 2014 WINTERCOURSE 27 31 JANUARI 2014 PUBLIEK LEIDERSCHAP EVIDENCE BASED LEADERSHIP WINTERCOURSE PUBLIEK

Nadere informatie

MASTER PUBLIC MANAGEMENT

MASTER PUBLIC MANAGEMENT PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTER PUBLIC MANAGEMENT GOVERNMENT WORDT GOVERNANCE MASTER PUBLIC MANAGEMENT GOVERNMENT WORDT GOVERNANCE De steeds sneller veranderende samenleving

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Master Innovation & Leadership in Education

Master Innovation & Leadership in Education Master Innovation & Leadership in Education Splinternieuwe opleiding voor het bereiken van het hoogste niveau als schoolleider. Daarmee bedoelen we: in staat zijn de ontwikkeling van een school te leiden

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

MASTER OF EDUCATIONAL MANAGEMENT (MEM)

MASTER OF EDUCATIONAL MANAGEMENT (MEM) MASTER OF EDUCATIONAL MANAGEMENT (MEM) VERDIEP JE IN SPECIFIEKE LEIDERSCHAPSTHEMA S De Master of Educational Management is een NVAO-geaccrediteerde masteropleiding voor ervaren schoolleiders (PO, VO, MBO

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

MASTERCLASS TEAMLEIDERSCHAP LEID JOUW TEAM NAAR HET VOLGENDE NIVEAU

MASTERCLASS TEAMLEIDERSCHAP LEID JOUW TEAM NAAR HET VOLGENDE NIVEAU MASTERCLASS TEAMLEIDERSCHAP LEID JOUW TEAM NAAR HET VOLGENDE NIVEAU NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING We kunnen uitdagingen in ons werkveld niet meer alleen oplossen. Om doorbraken te realiseren

Nadere informatie

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT INZICHT, OVERZICHT EN VAARDIGHEDEN VOOR HET LEIDEN VAN VERANDERING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

MASTER LEIDERSCHAP EN INNOVATIE KIND EN EDUCATIE

MASTER LEIDERSCHAP EN INNOVATIE KIND EN EDUCATIE MASTER LEIDERSCHAP EN INNOVATIE KIND EN EDUCATIE MASTER LEIDERSCHAP EN INNOVATIE KIND EN EDUCATIE De master Leiderschap en Innovatie Kind en Educatie (MLIKE) is bedoeld voor professionals die werkzaam

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT INZICHT, OVERZICHT EN VAARDIGHEDEN VOOR HET LEIDEN VAN VERANDERING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 VOORWOORD Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

Leerarrangement directeur kindcentrum. Leid een kindcentrum met impact!

Leerarrangement directeur kindcentrum. Leid een kindcentrum met impact! Leerarrangement directeur kindcentrum Leid een kindcentrum met impact! Leerarrangement directeur kindcentrum Aanpak en didactiek Schoolleiders in onderwijs en managers in de kinderopvang hebben dezelfde

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Product Management De cursus Product Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht.

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

MODULAIR EXECUTIVE MBA

MODULAIR EXECUTIVE MBA MODULAIR EXECUTIVE MBA BUSINESS & IT FOOD & INNOVATION PUBLIC & PRIVATE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE Wil je jezelf blijven ontwikkelen terwijl je ook een druk professioneel en sociaal leven hebt? Zoek je

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

wth gro Executive Master of Finance and Control (EMFC)

wth gro Executive Master of Finance and Control (EMFC) wth gro Executive Master of Finance and Control (EMFC) Zet de volgende stap in uw carrière met de wetenschappelijke beroepsopleiding tot Register Controller (RC). Uw volgende stap Elke organisatie heeft

Nadere informatie

Controller als strategisch business partner

Controller als strategisch business partner In deze brochure vind je alles over de cursus Controller als strategisch business partner Versterk je visie op strategie en bestuur! Cursus Benader organisatievraagstukken vanuit strategisch perspectief

Nadere informatie

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING

Nadere informatie

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD master city developer Ontwikkel een eigen visie Werk je in stedelijke gebiedsontwikkeling of herstructurering dan is de MCD opleiding voor jou een

Nadere informatie

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING Diagnose van organisaties Nieuwe netwerken, sociale media, individualisering, decentralisatie, losse samenwerkingsvormen en informelere omgangsvormen, roep om transparantie:

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Bij ons leer je de wereld kennen Leiden Leadership Programme Voor wie? In het Leiden Leadership Programme ontwikkel je als

Nadere informatie

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Boost uw carrière Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Introductie Update uw kennis De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo. Hoe goed

Nadere informatie

Dynamische besturing in de praktijk

Dynamische besturing in de praktijk In deze brochure vind je alles over de cursus Dynamische besturing in de praktijk Visie, bouwstenen en gereedschap voor het ontwikkelen van een dynamisch besturingssysteem Cursus Combineer Finance & IT

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Executive Academy. Permanente Educatie voor Professionals. Permanente Educatie voor Professionals

Executive Academy. Permanente Educatie voor Professionals. Permanente Educatie voor Professionals Executive Academy Permanente Educatie voor Professionals Permanente Educatie voor Professionals Wat is de Executive Academy? De Executive Academy is een samenwerking tussen de Amsterdam Business School

Nadere informatie

Premaster Managementwetenschappen

Premaster Managementwetenschappen Premaster Managementwetenschappen Studeren om hogerop te komen Zelfstandig naar een masteropleiding toe werken, maar toch ook weer niet alleen. Studeren in modulen, op momenten dat het je zelf uitkomt,

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO IT & Process Management De Post HBO opleiding IT & Process Management duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Startdocument strategie Anticiperen, innoveren & blijven leren Summa, volop in ontwikkeling

Startdocument strategie Anticiperen, innoveren & blijven leren Summa, volop in ontwikkeling Startdocument strategie 2019-2022 Anticiperen, innoveren & blijven leren Summa, volop in ontwikkeling Versie: maart 2019 2 Vraagstuk#1 Hoe zorgen we ervoor dat we de beste mensen aantrekken en behouden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Strategie & Beleid 5. Module Sales & Account Management 6. Rooster 7. Docenten 7. Opleidingskosten 8

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Strategie & Beleid 5. Module Sales & Account Management 6. Rooster 7. Docenten 7. Opleidingskosten 8 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Programma 5 Module Strategie & Beleid 5 Module Sales & Account Management 6 Rooster 7 Docenten 7 Opleidingskosten 8 Netherlands Business Academy Postbus 6546 4802 HM Breda T.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht Vergroten van persoonlijke effectiviteit Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke opdracht

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Executive MBA Tweejarige deeltijdstudie met MSc-graad

Executive MBA Tweejarige deeltijdstudie met MSc-graad Executive MBA Tweejarige deeltijdstudie met MSc-graad Fase 1 Executive MBA 4 Onze Executive MBA 6 Vijf mindsets 12 14 Het programma Enthousiast? Mogelijkheid om eigen tempo aan te houden TSM Business School

Nadere informatie

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon!

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Onderwijsconcept Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Voorwoord Albeda heeft een mooie en grote maatschappelijke opdracht. We willen een TOP-school zijn voor studenten en bedrijven in de stad Rotterdam

Nadere informatie

SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS

SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS ONLINE 2015-16 CURSUS SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS MAAK VAN JE PASSIE VOOR SPORT JE BEROEP HARVEY VAN STEIN Basketbalspeler BC Apollo Alumnus Sport Management Fundamentals Mijn doel is om mijn basketbal

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht High Level Toezicht VERGROTEN VAN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Kenniscentrum Risicomanagement

Kenniscentrum Risicomanagement Deskundigheid op het gebied van veiligheid High Tech Human Touch Samenwerking Het is de ambitie van het om opdrachtgevers, zoals bedrijven, overheden, nationale en internationale organisaties, te ondersteunen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

Later is altijd. Vanaf dag één in je leven ben je er mee bezig, met groei en ontwikkeling, met toekomst. Stap voor stap leer je het leven leven.

Later is altijd. Vanaf dag één in je leven ben je er mee bezig, met groei en ontwikkeling, met toekomst. Stap voor stap leer je het leven leven. Later is altijd Vanaf dag één in je leven ben je er mee bezig, met groei en ontwikkeling, met toekomst. Stap voor stap leer je het leven leven. Wij weten daarbij niet alles. Wel dat je er alles uit kunt

Nadere informatie

Sales en Account Management

Sales en Account Management Talent program Het Instituut voor (ISAM) is gespecialiseerd in academische sales opleidingen, masterclasses en seminars voor de ambitieuze sales professional. Het ISAM is opgericht in 1996 en verbonden

Nadere informatie

Leergang Bedrijfskunde

Leergang Bedrijfskunde introductie TSM Business School Als business school ontstaan vanuit de Universiteit Twente, richten wij ons van nature op de specifieke niche van managers en professionals in technologisch complexe omgevingen.

Nadere informatie

Meesterschap in Projectmanagement

Meesterschap in Projectmanagement pagina 1 Meesterschap in Projectmanagement Kenmerken r Het leertraject Meesterschap in Projectmanagement is een academische opleiding voor ervaren projectmanagers die van projectmanagement hun vak hebben

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Onderwijs en Kennisoverdracht

Onderwijs en Kennisoverdracht Onderwijs en Kennisoverdracht Ontwikkelingen in de duurzame landbouw in Suriname Prof. Tiny van Boekel, Decaan voor Onderwijs/Vice-rector, Wageningen University & Research Centre, NL Inhoud lezing Ontwikkelingen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Development & Innovatie De Post HBO opleiding Development & Innovatie duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

BESTUURSKUNDE BESTUREN VAN MAATSCHAPPELIJKE ORGANSIATIES

BESTUURSKUNDE BESTUREN VAN MAATSCHAPPELIJKE ORGANSIATIES BESTUURSKUNDE BESTUREN VAN MAATSCHAPPELIJKE ORGANSIATIES 2 Faculteit der Sociale Wetenschappen BESTUURSKUNDE: BESTUREN VAN MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES > Combinatie van algemene bestuurskundige kennis

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

PART-TIME MASTER OF SCIENCE IN MANAGEMENT

PART-TIME MASTER OF SCIENCE IN MANAGEMENT PART-TIME MASTER OF SCIENCE IN MANAGEMENT LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE LEADERSHiP Het uitoefenen van constructieve en positieve invloed STEWARDSHIP Zorgen voor

Nadere informatie

MASTERCLASS AUTHENTIEK LEIDERSCHAP ONTWIKKEL UW LEIDERSCHAPSPOTENTIEEL EN CREËER MEER IMPACT

MASTERCLASS AUTHENTIEK LEIDERSCHAP ONTWIKKEL UW LEIDERSCHAPSPOTENTIEEL EN CREËER MEER IMPACT MASTERCLASS AUTHENTIEK LEIDERSCHAP ONTWIKKEL UW LEIDERSCHAPSPOTENTIEEL EN CREËER MEER IMPACT NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INLEIDING De kracht van leiderschapsontwikkeling zit niet altijd in nieuwe inzichten,

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Business Development & Leiderschap De cursus Business Development & Leiderschap duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Het is belangrijk dat studenten ervaren wat informele zorg inhoudt

Het is belangrijk dat studenten ervaren wat informele zorg inhoudt Inspiratie voor hbo zorg en welzijn Informele zorg & Toegepaste Gerontologie aan de hogescholen Windesheim en Fontys Het is belangrijk dat studenten ervaren wat informele zorg inhoudt Het is belangrijk

Nadere informatie

UITNODIGING. november. Innovatie van het mbo- onderwijs door digitaal leiderschap MASTER CLASS. Een masterclass voor bestuurders van mbo-scholen

UITNODIGING. november. Innovatie van het mbo- onderwijs door digitaal leiderschap MASTER CLASS. Een masterclass voor bestuurders van mbo-scholen UITNODIGING Innovatie van het mbo- MASTER CLASS onderwijs door digitaal leiderschap Een masterclass voor bestuurders van mbo-scholen 28 november ACHTERGROND Door de digitale revolutie nemen ontwikkelingen

Nadere informatie

Digitaal leiderschap in een digitaal tijdperk Hoe organiseer ik de gemeentelijke informatievoorziening?

Digitaal leiderschap in een digitaal tijdperk Hoe organiseer ik de gemeentelijke informatievoorziening? Native Consulting heeft een (gratis) 4-daagse masterclass ontwikkeld voor young professionals over digitalisering, informatisering, en automatisering in relatie tot het zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke

Nadere informatie

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS ONLINE 2015-16 CURSUS FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS MAAK VAN JE PASSIE VOOR VOETBAL JE BEROEP De cursus is een goede introductie in het voetbalmanagement, want het helpt je om verschillende situaties

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Master Leiderschap wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Durf uzelf (verder) te ontwikkelen tot de inspirerende leider met

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

MARITIEME TECHNIEK LEADING IN LEARNING. Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE

MARITIEME TECHNIEK LEADING IN LEARNING. Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE MARITIEME TECHNIEK Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE LEADING IN LEARNING MARITIEME TECHNIEK DEELTIJDOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS Nederlandse scheeps-

Nadere informatie

Sociale innovatie. Integraal op weg naar topprestaties in teams en organisaties

Sociale innovatie. Integraal op weg naar topprestaties in teams en organisaties Sociale innovatie Integraal op weg naar topprestaties in teams en organisaties DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1. Wat is sociale

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Time Management De cursus Time Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht. Hierin

Nadere informatie

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS!

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! (0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! Het lijkt alsof iedereen iets van jou nodig heeft. Je opdracht- of werkgever zit je achter de broek over deadlines, je mailbox ontploft

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Postadres: Postbus RA Breda

Postadres: Postbus RA Breda Samenvatting aanvraag macrodoelmatigheid van de masteropleiding Leiderschap in Duurzame Ontwikkeling door Avans Hogeschool Naam instelling(en) Avans Hogeschool Adres Bezoekadres: Professor Cobbenhagenlaan

Nadere informatie

Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding)

Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding) Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding) Waarde leveren voor de klant en de organisatie door de klant centraal te stellen CRM staat voor Customer Relationship Management, kort

Nadere informatie

Associate degree Deeltijd

Associate degree Deeltijd Associate degree Deeltijd 2018-2019 Bloemsierkunst Vakmanschap, effectief communiceren en managen op hbo-niveau in de bloemsierkunst U bent werkzaam in de bloemenbranche, als zelfstandig ondernemer of

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Lean- & Proces Management De cursus Lean & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

mastertrack Governance & Law in Digital Society

mastertrack Governance & Law in Digital Society Bijlage 2 Samenvatting aanvraag nevenvestiging mastertrack Governance & Law in Digital Society Faculteit Rechtsgeleerdheid Campus Fryslân 1 Opmerking vooraf Mocht u de voorkeur geven aan openbaarmaking

Nadere informatie

Programma INFOAVOND DEELTIJD UUR. nhlstenden.com VISIT E PLORE DECIDE

Programma INFOAVOND DEELTIJD UUR. nhlstenden.com VISIT E PLORE DECIDE Programma INFOAVOND DEELTIJD 18.00-21.00 UUR nhlstenden.com VISIT E PLORE DECIDE Welkom op de Infoavond deeltijd Ontdek tijdens de Infoavond jouw studie: bachelors, masters, associate degrees en cursussen.

Nadere informatie

Biomimicry voor Sociale Innovatie. Dompel je onder in de fascinerende wereld van Biomimicry

Biomimicry voor Sociale Innovatie. Dompel je onder in de fascinerende wereld van Biomimicry Biomimicry voor Sociale Innovatie Dompel je onder in de fascinerende wereld van Biomimicry BIOMIMICRY VOOR SOCIALE INNOVATIE Doe mee, en verken deze zomer met biomimicrynl de samensmelting van biomimicry

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

De kracht van sociale media in het onderwijs

De kracht van sociale media in het onderwijs De kracht van sociale media in het onderwijs Maak onderwijs effectiever met sociale media Tweedaagse leergang en eendaagse workshop Uw studenten maken volop gebruik van sociale media. Ze ontmoeten er hun

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP SUCCESVOL TRANSFORMEREN NAAR EEN WENDBARE, TOEKOMSTBESTENDIGE ORGANISATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING ER VERANDERT STEEDS MEER EN STEEDS SNELLER

Nadere informatie

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Profiel Opleidingsmanager HBO-Rechten 10 mei 2017 Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

Schoolleider Voortgezet Onderwijs Basisbekwaam

Schoolleider Voortgezet Onderwijs Basisbekwaam Schoolleider Voortgezet Onderwijs Basisbekwaam Post-HBO opleiding voor het verwerven van een diploma Schoolleider Voortgezet Onderwijs op niveau basisbekwaam, dikwijls ook niveau Leidinggeven I genoemd.

Nadere informatie

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE

MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE NYENRODE TOEZICHT ACADEMIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Het functioneren van toezicht en toezichthouders staat in het middelpunt van de politieke

Nadere informatie

OER Master facultair hoofdstuk 10 Maatschappij & Recht Vastgesteld d.d

OER Master facultair hoofdstuk 10 Maatschappij & Recht Vastgesteld d.d III FACULTEIT Maatschappij & Recht vastgesteld door de faculteitsdirectie op 13-02- 2014 instemming van de facultaire medezeggenschapsraad op 24-04 2014. Deze versie treedt in werking op 1 september 2014

Nadere informatie

Collegereeks DYNAMISCH

Collegereeks DYNAMISCH Professional Learning & Development Executive Education Collegereeks DYNAMISCH EN STRATEGISCH TRANSFORMEREN in het Sociale Domein Locatie: Amersfoort Collegereeks DYNAMISCH EN STRATEGISCH TRANSFORMEREN

Nadere informatie