SOCIAAL PLAN NIC Groep

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOCIAAL PLAN NIC Groep"

Transcriptie

1 SOCIAAL PLAN NIC Groep looptijd: 1 januari 2014 t/m 31 december 2016 Tussen ondergetekenden NIC Groep (Het NIC B.V. / NIC Bestdeal B.V. / Solid Factors B.V.) elk als partij ter ene zijde, en Abvakabo FNV, gevestigd te Zoetermeer CNV Publieke Zaak, gevestigd te 's-gravenhage Elk als partij ter andere zijde, is het volgende Sociaal Plan aangegaan

2 2 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Werkingssfeer 3 2. Werkingsduur 3 3. Hardheidsclausule 3 4. Definities 4 5. Procedure 6 6. Externe bemiddeling 6 7. Vertrekregelingen 8 8. Algemene voorwaarden bij de financiële voorzieningen Overige financiële voorzieningen Overige bepalingen 12 NB: Waar in dit Sociaal Plan sprake is van hij dient ook zij te worden gelezen (voor mannelijke vervoegingen mogen ook vrouwelijke vervoegingen gelezen worden).

3 3 1. Werkingssfeer Ten einde de belangen van de betrokken werknemers zoveel mogelijk te waarborgen, is de NIC Groep met de vakorganisaties dit Sociaal Plan overeengekomen. Het is bedoeld om de negatieve sociale (en financiële) gevolgen van de reorganisatie voor werknemers te beperken. De in dit Sociaal Plan opgenomen maatregelen zijn erop gericht werknemers zoveel als mogelijk aan een nieuwe arbeidsplaats te helpen. Dit Sociaal Plan is bestemd voor de werknemer van de NIC Groep aan wie door de directie van de NIC Groep bekend is gemaakt dat hij boventallig raakt in het kader van aangekondigde reorganisatie(s). Een werknemer kan boventallig raken doordat: 1. Zijn arbeidsplaats komt te vervallen als gevolg van inkrimping van het aantal fte's in de categorie van uitwisselbare functies waartoe zijn functie behoort, dan wel; 2. Zijn arbeidsplaats komt te vervallen omdat zijn functie komt te vervallen; 3. Er vervolgens, indien 1. of 2. zich voor doet, geen herplaatsingsmogelijkheden zijn voor de werknemer binnen de NIC Groep. en de NIC Groep de werknemer schriftelijk heeft bevestigd dat hij boventallig is. Dit Sociaal Plan is niet van toepassing op: De werknemer met wie om andere reden dan de reorganisatie (bijvoorbeeld: wanprestatie, twee jaar arbeidsongeschiktheid, dringende reden of einde dienstverband voor bepaalde tijd) het dienstverband wordt beëindigd. De werknemer die vrijwillig het dienstverband beëindigt zonder dat zijn arbeidsplaats komt te vervallen, tenzij hij in het kader van de remplacantenregeling vertrekt. 2. Werkingsduur Het Sociaal Plan geldt vanaf de datum dat het ontslag is aangezegd tot 2 jaar na de betreffende aanzeggingdatum. Eventuele tijdens de looptijd van het Sociaal Plan verworven c.q. ontstane aanspraken blijven onverminderd van kracht na het verstrijken van de duur van het Sociaal Plan. 3. Hardheidsclausule De werkgever zal ten gunste van de werknemer van dit Sociaal Plan afwijken, indien onverkorte toepassing van het Sociaal Plan op de werknemer tot een naar redelijkheid en billijkheid voor de werknemer onaanvaardbare situatie leidt, zulks ter beoordeling van de werkgever en vast te stellen hardheidscommissie.

4 4 4. Definities Werkgever : Het NIC B.V., NIC Bestdeal B.V. en Solid Factors B.V. (hierna te noemen Het NIC ). Werknemer : Iedere man of vrouw die arbeid verricht in dienst van Het NIC die valt onder de werkingssfeer van dit Sociaal Plan en wiens arbeidsplaats komt te vervallen (zie specifieke omschrijving bij werkingssfeer). Bruto maandsalaris* : Het voor de werknemer conform de voor hem vigerende CAO geldende maandsalaris conform de definitie daarvan in de CAO zoals dit geldt op de ontslagdatum. Bruto jaarinkomen : 12 maal het overeengekomen bruto maandsalaris vermeerderd met de vakantietoeslag en indien van toepassing de eindejaarsuitkering, zoals deze geldt op de ontslagdatum. Nieuw bruto jaarinkomen : Het bruto jaarinkomen inclusief vakantietoeslag, indien van toepassing de eindejaarsuitkering en eventueel andere vaste loonbestanddelen zoals overeengekomen bij de nieuwe werkgever. Bruto maandinkomen : 1/12 gedeelte van het bruto jaarinkomen. Nieuw bruto maandinkomen : 1/12 gedeelte van het nieuwe bruto jaarinkomen. Aanvulling : De suppletie op het bedrag van de wettelijke uitkering respectievelijk op het nieuwe bruto maandinkomen bij een nieuwe werkgever tot een bepaald percentage van het bruto maandinkomen van de werknemer. Ontslagdatum : De datum waarop het dienstverband van de werknemer op verzoek van de werkgever eindigt als gevolg van de reorganisatie. CAO : Collectieve Arbeidsovereenkomst; waar in dit Sociaal Plan over CAO wordt gesproken, wordt de geldende CAO voor NIC Groep bedoeld.

5 5 UWV Werkbedrijf : Uitvoeringsinstantie Werknemers Verzekeringen. Datum in dienst : Voor het bepalen van de datum in dienst voor de procedure bij het UWV zal de uitzendperiode of voorafgaande militaire diensttijd van een medewerker meegenomen worden. Uitwisselbare functie : Een functie die naar functie-inhoud, vereiste kennis en vaardigheden en vereiste competenties vergelijkbaar en naar niveau en beloning gelijkwaardig is. Boventallig : Boventallig geeft aan dat een werknemer door toepassing van de regels van het UWV Werkbedrijf niet meer in aanmerking komt voor het uitoefenen van zijn eigen functie. Passende functie : Een functie van gelijkwaardig werk en denkniveau, die de medewerker redelijkerwijs in verband met zijn persoonlijkheid, omstandigheden en de voor hem bestaande vooruitzichten kan worden opgedragen. Geschikte functie : Een functie, die niet valt onder het begrip passend, maar die de werknemer redelijkerwijs kan worden opgedragen dan wel die hij bereid is te vervullen. * Bij bruto bedragen worden de (wettelijke) inhoudingen en heffingen zo gunstig mogelijk toegepast.

6 6 5. Procedure Boventalligheid Het NIC zal elke werknemer zo spoedig mogelijk berichten of hij als gevolg van de reorganisatie wel of niet boventallig geraakt. Het NIC zal eveneens aangeven per welke datum de werknemer boventallig geraakt. De werknemer is vanaf de dag waarop hij boventallig is, in beginsel vrijgesteld van zijn werkzaamheden met behoud van zijn bruto maandinkomen tenzij de bedrijfsbelangen van Het NIC zich hiertegen verzetten. Lopen de werkzaamheden van de werknemer door en is het daardoor niet mogelijk om per direct te worden vrijgesteld van werkzaamheden, dan wordt de periode van uitvoering van werkzaamheden opgeteld bovenop de ingangsdatum van boventalligheid. De werknemer blijft beschikbaar voor beantwoording van vragen in het kader van de overdracht van zijn werkzaamheden. 6. Externe bemiddeling A. Uitgangspunt Het NIC zal de werknemer wiens arbeidsplaats komt te vervallen zoveel mogelijk ondersteunen bij het zoeken naar een passende arbeidsplaats buiten de onderneming. Werkgever zal alles doen wat redelijkerwijs van haar kan worden verwacht om de bemiddeling te doen slagen. Van de werknemer wordt de volle medewerking verwacht aan de bemiddelingsactiviteiten. Wanneer is er sprake van een geslaagde externe bemiddeling: Een bemiddeling is geslaagd als de werknemer bij een nieuwe werkgever een functie aanvaardt. Bij het zoeken naar een nieuwe functie zal gekeken worden naar de volgende criteria: a) functieniveau (kennisniveau en ervaring); b) salaris (vergelijking van basisinkomen). B. Coördinatie De afdeling Personeel & Organisatie coördineert de bemiddelingsactiviteiten samen met het externe bemiddelingsbureau. De uitvoering van de bemiddelingsactiviteiten, gebundeld in het zogenaamde mobiliteitscentrum, zal door het externe bemiddelingsbureau worden gedaan. C. Aanvang bemiddeling De bemiddeling start in beginsel zo spoedig mogelijk, waarbij als uitgangspunt geldt dat er op dat moment geen andere passende interne arbeidsplaats voorhanden is. De bemiddeling start daadwerkelijk na schriftelijke aanzegging dat deze aanvangt. D. Kosten

7 7 De kosten van bemiddeling komen ten laste van de werkgever voor zover deze niet door andere instanties kunnen worden gedragen of tenzij anders is vermeld. E. Bemiddelingsduur De bemiddelingsduur bedraagt maximaal 9 maanden. F. Onvoldoende medewerking of niet serieuze inzet van werknemer tijdens externe bemiddeling Uitgangspunt is een maximale inspanning om gedwongen werkloosheid te voorkomen. Hier ligt niet alleen een verantwoordelijkheid voor de werkgever, maar ook voor de werknemer. De werknemer die met ontslag bedreigd wordt, is gehouden actief en aantoonbaar mee te werken aan de maatregelen zoals deze in dit Sociaal Plan zijn opgenomen, waaronder het aanvaarden van een (passende) geschikte functie en inzet bij een nieuwe werkgever. De werkgever zal eventueel in overleg met het mobiliteitscentrum vaststellen of een werknemer actief meewerkt om gedwongen werkloosheid of verwijtbaar ontslag bij een nieuwe werkgever te voorkomen. Werkt de medewerker niet actief en aantoonbaar mee, weigert hij een (passende) geschikte functie of wordt hij verwijtbaar ontslagen bij een nieuwe werkgever, dan kan door deze werknemer niet langer een beroep worden gedaan op dit artikel van het Sociaal Plan. G. Bemiddelingsactiviteiten van het mobiliteitscentrum Nader in te vullen in overleg met het mobiliteitscentrum H. Evaluatie bemiddeling door partijen Gedurende de duur van dit Sociaal Plan zullen de bij dit Sociaal Plan betrokken partijen de bemiddelingsactiviteiten halverwege en aan het einde van het traject (of zoveel vaker als noodzakelijk) evalueren. Het bemiddelingsbureau zal dan o.a. verslag doen over de behaalde resultaten en over de inzet van de werknemers.

8 8 7. Vertrekregelingen A. Beëindigingsvergoeding tijdens bemiddelingsperiode tot einde dienstverband Een werknemer die (1) onder de werkingssfeer valt, (2) zijn dienstverband met de werkgever beëindigt voor de ontslagdatum en, (3) geen aanspraak maakt op de overige regelingen in dit hoofdstuk, krijgt een uitkering ineens gelijk aan het bruto maandinkomen over de periode tussen de datum waarop de werknemer uit dienst treedt en de ontslagdatum met een maximum van twee bruto maandinkomens. De netto tegenwaarde van deze uitkering wordt tezamen met de finale eindafrekening uitbetaald. De werknemer kan een verzoek indienen om niet gehouden te worden aan zijn opzegtermijn. De werkgever zal dat verzoek honoreren tenzij het bedrijfsbelang van de werkgever zich daartegen verzet. B. Aanvulling op het lager nieuw bruto maandinkomen elders De werknemer die voor de ontslagdatum een dienstverband met een andere werkgever aangaat tegen een lager nieuw bruto maandinkomen heeft recht op een aanvulling tot 90% van het bruto maandinkomen bij de werkgever op basis van onderstaande staffel: Leeftijd Maximale duur aanvulling t/m 24 jaar 3 maanden 25 t/m 34 jaar 6 maanden 35 t/m 44 jaar 9 maanden 45 t/m 49 jaar 12 maanden 50 t/m de 1 e van de maand waarin de AOW 15 maanden gerechtigde leeftijd wordt bereikt De hierboven genoemde aanvulling kan per maand niet meer bedragen dan 20 % van het bruto maandinkomen bij Het NIC, zulks berekend op basis van hetzelfde aantal uren. C. Aanvulling op WW-uitkering De werknemer die aansluitend na de ontslagdatum in aanmerking komt voor een uitkering krachtens de WW, heeft gedurende de aanvullingsduur zoals hieronder vermeld, recht op een aanvulling op de WW-uitkering tot onderstaand percentage van zijn bruto maandinkomen op basis van onderstaande staffel.

9 9 Leeftijd Percentage 90% Percentage 80% t/m 24 jaar 3 maanden 3 maanden 25 t/m 34 jaar 4 maanden 2 maanden 35 t/m 44 jaar 6 maanden 3 maanden 45 t/m 49 jaar 12 maanden 12 maanden 50 t/m 1 e van de maand waarin 18 maanden 18 maanden de AOW gerechtigde leeftijd wordt bereikt De aanspraak van de werknemer eindigt te allen tijde op het moment dat zijn WW-uitkering eindigt. D. Switch tussen aanvulling op de WW uitkering en nieuw bruto inkomen De werknemer die gedurende de periode dat hij recht heeft op een aanvulling op een WW-uitkering zoals genoemd in paragraaf 8.C, maar een dienstverband met een andere werkgever aangaat tegen een lager nieuw bruto maandinkomen, heeft recht op een aanvulling zoals genoemd onder de voor hem relevante categorie in paragraaf 8.B (aanvulling op nieuw bruto maandinkomen). De werknemer heeft dit alleen voor zover de voor hem relevante periode genoemd in de staffel in paragraaf 8.B nog niet is verstreken, te berekenen vanaf de ontslagdatum. Dat betekent tevens dat het recht op aanvulling qua duur gemaximeerd is op (het restant) van de in paragraaf 8.B genoemde periode te berekenen vanaf de datum waarop een beroep op de Switch kan worden gemaakt. E. Remplacantenregeling Medewerkers die niet onder de werkingssfeer van dit Sociaal Plan vallen, maar door hun vertrek plaats maken voor een medewerker die wel onder deze werkingssfeer valt, kunnen in individuele gevallen aanspraak maken op bovengenoemde vertrekregelingen. Dit ter strikte beoordeling van de Directie van de NIC Groep. Uitgangspunt is dat de kosten door het aanbieden van deze regeling niet zullen stijgen. Voorwaarde is dat de medewerker in wiens plaats wordt getreden niet wordt ontslagen wegens disfunctioneren of een dringende reden. Tevens dient ten minste sprake te zijn van een goed beoordeling van de medewerker die de vrijgekomen plaats inneemt. Werkgever is bereid de medewerkers wiens standplaats per uiterlijk 1 januari 2015 overgaat, onder de remplacantenregeling te laten vallen.

10 10 8. Algemene voorwaarden bij de financiële voorzieningen A. Overheids- en andere voorzieningen Werkgever zal bij de uitvoering van de in dit Sociaal Plan genoemde regelingen rekening houden met c.q. een beroep doen op de van overheidswege of anderszins gegeven mogelijkheden ter verlichting van de kosten daarvan voor de werkgever (bijvoorbeeld subsidies voor scholing), waarbij de werknemer zich verplicht hieraan zijn medewerking te verlenen. B. Verstrekken van inlichtingen De werknemer die een beroep doet op de financiële voorzieningen in dit Sociaal Plan, verplicht zich aan de werkgever de noodzakelijke inlichtingen en gegevens tijdig en naar waarheid te verstrekken. C. Methode vaststelling (aanvullings)bedragen De bruto bedragen die nodig zijn voor de in dit Sociaal Plan opgenomen voorzieningen worden vastgesteld op basis van de ongekorte wettelijke uitkeringen en inkomensgegevens zoals die gelden op de datum dat ze worden uitgekeerd. Aanvulling op WW- uitkering vindt alleen plaats gedurende de periode waarin de werknemer aanspraak maakt op een ongekorte loongerelateerde WWuitkering. De door de uitvoeringsinstanties eventueel op te leggen kortingen, boetes of andere strafmaatregelen zullen nimmer de aanvullingen en uitkeringen uit hoofde van dit sociaal plan beïnvloeden. D. Maximering van aanvullingsbedragen en uitkeringen Voor de berekening van de aanvulling op de WW-uitkering wordt het bruto maandinkomen van de werknemer gemaximeerd op 4.350,- per maand indien zijn bruto maandinkomen meer bedraagt dan 4.350,- bruto met dien verstande dat voor de werknemer wiens bruto maandinkomen het bedrag ad 4.350,- bruto overschrijdt, het bruto maandinkomen en de aanvulling op WW-uitkering als volgt wordt gemaximeerd: In de eerste twee maanden na de ontslagdatum wordt het verschil tussen het bruto maandinkomen en het bedrag van 4.350,- bruto gedeeld door twee en opgeteld bij het bedrag van 4.350,- bruto; In de tweede twee maanden na de ontslagdatum wordt het verschil tussen het bruto maandinkomen en het bedrag van 4.350,- bruto gedeeld door drie en opgeteld bij het bedrag van 4.350,- bruto; In de derde twee maanden na de ontslagdatum wordt het verschil tussen het bruto maandinkomen en het bedrag van 4.350,- bruto gedeeld door vier en opgeteld bij het bedrag van 4.350,- bruto;

11 11 Na de hierboven genoemde periode van zes maanden na de ontslagdatum wordt tot een bedrag van maximaal 4.350,- bruto de maandelijkse WW-uitkering1 aangevuld. E. Wijziging in wettelijke regelgeving op het gebied van de WW uitkering. Afhankelijk van de definitieve invulling van de aangekondigde veranderingen in de wettelijke regelgeving kan deze regeling met betrekking tot de aanvulling op de WW uitkering genoemd in paragraaf 8.C (aanvulling op WW), herzien worden in overleg tussen partijen. Hierbij gelden te allen tijde als dwingende uitgangspunten dat (1) sprake is van een voor werkgever en werknemer kosten/baten neutrale opzet en (2) dat een en ander is toegestaan onder de alsdan geldende regelgeving. 9. Overige financiële voorzieningen A. Pensioenverzekering De werknemer wordt per de ontslagdatum uit dienst gemeld bij de pensioenverzekeraar van werkgever. B. Niet gevierd dienstjubileum De werknemer die bij voortzetting van het dienstverband binnen 3 maanden na beëindiging van het dienstverband in aanmerking zou zijn gekomen voor een jubileumuitkering, ontvangt deze op de laatste dag van het dienstverband bij de werkgever. Deze jubileumuitkering zal netto worden uitgekeerd. 1 Stel de werknemer is 46 jaar oud en zijn bruto maandinkomen bedraagt 5.000,-. De werknemer maakt na de ontslagdatum aanspraak op een WW-uitkering en komt daarmee in aanmerking voor de regeling van artikel 8 C van het sociaal plan. In beginsel heeft deze werknemer gedurende de eerste 12 maanden na zijn ontslagdatum recht op een aanvulling tot 90 % van 4.350,- bruto en daarna voor een periode van 12 maanden recht op een aanvulling tot 80 % van 4.350,- (uiteraard voor zolang de werknemer aanspraak heeft op een WW-uitkering). Omdat deze werknemer meer verdient dan 4.350,- bruto per maand wordt het bruto maandinkomen gedurende de eerste 2 maanden na de ontslagdatum als volgt gemaximeerd: ( 5.000, ,-) : 2 = 325,- bruto , ,- = 4.675,- bruto. De WW-uitkering van de werknemer wordt in dit geval in de eerste 2 maanden na de ontslagdatum aangevuld tot 90% van 4.675,- bruto i.p.v. van 90% van 4.350,- bruto per maand. In de derde en vierde maand na de ontslagdatum wordt het bruto maandinkomen als volgt gemaximeerd: ( 5.000, ,-) : 3 = 217,- bruto , ,- = 4.567,- bruto. De WW-uitkering van de werknemer wordt in dit geval in de tweede 2 maanden derhalve aangevuld tot 90% van 4.567,- bruto i.p.v. van 90% van 4.350,- bruto. In de vijfde en zesde maand na de ontslagdatum wordt het bruto maandinkomen als volgt gemaximeerd: ( 5.000, ,-) : 4 = 162,50 bruto , ,50 = 4.512,50 bruto. De WW-uitkering van de werknemer wordt in dit geval in de derde 2 maanden derhalve aangevuld tot 90% van 4.512,50 bruto i.p.v. van 90% van 4.350,- bruto. Daarna wordt het bruto maandinkomen van de werknemer weer gemaximeerd op 4.350,- per maand en wordt de WW-uitkering van de werknemer aangevuld tot maximaal 90% respectievelijk 80% van 4.350,- bruto per maand.

12 12 C. Scholingsafspraken Op de werknemers die vallen onder dit Sociaal Plan is de terugbetalingsregeling inzake studiekosten niet van toepassing. Trainingen / cursussen die al aangevangen zijn, mogen worden afgemaakt. D. Concurrentie en/of Relatiebeding Het eventueel overeengekomen concurrentie en/of relatiebeding tussen de werkgever en werknemer komt voor de werknemer tot en met functiegroep 7 van de CAO die onder dit Sociaal Plan valt te vervallen. Voor werknemers die gebruik wensen te maken van de remplacantenregeling geldt, dat het concurrentie en/of relatiebeding tussen de werkgever en werknemer voor de werknemer tot en met functiegroep 7 van de CAO die onder dit Sociaal Plan valt, komt te vervallen. 10. Overige bepalingen A. Vakantiedagen De opbouw van de vakantiedagen, ATV uren en leeftijdsuren, stopt vanaf het moment dat de betreffende werknemer wordt vrijgesteld van werkzaamheden tot einde dienstverband. De werknemer krijgt bij einde dienstverband de dan nog openstaande vakantiedagen, ATV uren en leeftijdsuren, uitgekeerd bij de eindafrekening. B. Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid De gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer zal van het gedeelte van de arbeidsgeschiktheid naar rato in aanmerking komen voor de financiële aanvullingsvoorzieningen in dit Sociaal Plan. C. Fiscale consequenties Alle bedragen/vergoedingen genoemd in dit Sociaal Plan zijn bruto, tenzij anders vermeld. Er zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met eventuele vrijstellingen voor belastingen en/of sociale verzekeringspremies. D. Voorrang bij vacatures De werknemer van wie de arbeidsplaats komt te vervallen, komt (gedurende de periode waarin hij nog een aanvulling op de WW-uitkering van de werkgever ontvangt) als eerste in aanmerking om te solliciteren naar vacatures bij de werkgever. Deze voorkeursbehandeling geldt alleen voor de werkloze ex-werknemer die bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kennen heeft gegeven geïnformeerd te willen blijven over eventuele vacatures.

13 13 E. Geschillen 1. De uitleg van dit Sociaal Plan berust bij partijen. 2. Geschillen omtrent de toepassing en naleving van het Sociaal Plan, kunnen door zowel partijen bij het Sociaal Plan als door ieder werknemer worden voorgelegd aan de hieronder in dit artikel genoemde beroepscommissie. Uitgangspunt is, dat de werknemer recht heeft op een duidelijke motivering van het standpunt van de werkgever. 3. De commissie van beroep bestaat uit een drietal leden: een lid aangewezen door de directie, een lid aangewezen door de vakbond en een derde lid aangewezen door de twee eerstgenoemde leden. Aan de commissie wordt één secretaris (van de afdeling P&O) toegevoegd. Het uiteindelijke advies van de commissie inzake de haar voorgelegde geschillen is bindend. 4. De werknemer kan gebruik maken van het in dit artikel genoemde beroepsrecht na: a. toelichting van de klacht door, respectievelijk bespreking van de klacht met de direct leidinggevende, waarna door de leidinggevende binnen het raam van zijn bevoegdheden en instructies een beslissing wordt genomen; b. bespreking van de klacht met de afdeling P & O, ter verkrijging van toelichting op de toepassing van het betreffende onderdeel van de CAO. Aldus overeengekomen en getekend op, te.

Sociaal Plan 2009 / 2010

Sociaal Plan 2009 / 2010 Sociaal Plan 2009 / 2010 Het NIC B.V. / Solid Factors B.V. Tussen ondergetekenden Het NIC B.V. / Solid Factors B.V. elk als partij ter ene zijde, en Abvakabo FNV, gevestigd te Zoetermeer CNV Publieke Zaak,

Nadere informatie

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Inhoud 1. Werkingssfeer... 3 2. Definities en leeswijzer... 3 3. Werking... 3 4. Procedure... 4 4.1 Boventalligheid... 4 4.2 Passende

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014 SOCIAAL PLAN 24 februari 2014 30 september 2014 Sociaal plan Goes 2014 V 0.4 1 1. Werkingssfeer en doelstelling 4 2. Werkingsduur 5 3. Definities 6 4.1 Hardheidsclausule 7 4.2 Speciale afspraken 7 5. Begeleidingscommissie

Nadere informatie

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud CONCE Sociaal Plan Zwanenberg PT Lichtenvoorde B.V. Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Bruto salaris 4 3. Algemene voorwaarden en uitgangspunten 4 3.1 Overeenkomst 4 3.2 Werkingssfeer

Nadere informatie

1. Algemeen. 1.1 Inleiding. 1.2 Werkingssfeer. 1.3 Werkingsduur. 1.4 Algemene verplichtingen Medewerker

1. Algemeen. 1.1 Inleiding. 1.2 Werkingssfeer. 1.3 Werkingsduur. 1.4 Algemene verplichtingen Medewerker DEFINITIES Boventalligheidsdatum cao Datum aanzegging Jaarinkomen Medewerker Mobiliteitsbureau AnQore B.V. Opzegtermijn Vakorganisaties De datum waarop de arbeidsplaats vervalt en de boventalligheid ingaat

Nadere informatie

H o o f d k a n t o o r

H o o f d k a n t o o r H o o f d k a n t o o r Tweede Akkoord afwijkingen Sociaal Plan Maatvoering voor Maatwerk Partijen: - te Utrecht En - AbvaKabo FNV te Zoetermeer - CNV Publieke Zaak te Den Haag - De Unie te Culemborg -

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam SOCIAAL PLAN Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk 7 Hoofdstuk 8 Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 10 Hoofdstuk 11 Algemeen

Nadere informatie

Sociaal Plan RELX Groep

Sociaal Plan RELX Groep Sociaal Plan RELX Groep Inleiding Als onderdeel van een internationaal opererend, in multimedia gespecialiseerd concern, worden de Nederlandse RELX ondernemingen (verder in deze inleiding afgekort tot

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht:

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische- generatoren/arbeidsovereenkomst-

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen Sociaal Plan Koninklijk Instituut voor de Tropen 0 Inhoud Artikel 1 WERKINGSSFEER EN WERKINGSDUUR... 3 Werkingssfeer... 3 Werkingsduur... 3 Bovenwettelijke uitkeringsregeling bij werkloosheid... 3 Wijziging...

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTABiovalue Nederland BV versie 5 augustus 2010 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het besluit van de directie van DELTA NV, eigenaar

Nadere informatie

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer;

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer; Afvloeiingsregeling Bald BV Partijen: Bald BV, gevestigd te Dongen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair directeur, de heer L.F. Postma, verder te noemen de werkgever; en FNV Bouw,

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N PRINCIPE-AKKOORD S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N Overeengekomen op 15 maart 2017 door: De Persgroep Nederland B.V. NVJ jv/15 maart

Nadere informatie

Sociaal Plan ECN januari 2011

Sociaal Plan ECN januari 2011 Sociaal Plan ECN 2011 13 januari 2011 Preambule... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Werkingssfeer en werkingsduur... 5 a. Werkingssfeer... 5 b. Werkingsduur... 5 c. Wijzigingen... 5 d. Registratie...

Nadere informatie

Abvakabo FNV, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door en. CNV publieke Zaak, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.. en

Abvakabo FNV, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door en. CNV publieke Zaak, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.. en SOCIAAL PLAN WIW De ondergetekenden Stichting Uitzicht en gemeente Nijmegen, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door T. Tankir, wethouder van de gemeente Nijmegen en voorzitter van het bestuur van Stichting

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT RTV Noord- Holland 1 december 2013 tot en met 30 april 2014

SOCIAAL STATUUT RTV Noord- Holland 1 december 2013 tot en met 30 april 2014 SOCIAAL STATUUT RTV Noord- Holland 1 december 2013 tot en met 30 april 2014 INHOUDSOPGAVE: Artikel 1 Definities... 4 a) Werkgever... 4 b) Werknemer... 4 c) CAO... 4 d) Werknemersorganisaties... 4 e) Bruto

Nadere informatie

Sociaal Plan ID Werknemers. In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016.

Sociaal Plan ID Werknemers. In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016. Sociaal Plan ID Werknemers In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016. De Basis Maart 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aanleiding opstellen Sociaal

Nadere informatie

Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd

Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd BIJLAGE 20 Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd De ondergetekenden: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (of een andere rechtsvorm)... gevestigd te..., kantoorhoudende te... aan

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 2011 CapitalP inzake AgentschapNL 15 oktober 2011 tot en met 31 december 2013

SOCIAAL PLAN 2011 CapitalP inzake AgentschapNL 15 oktober 2011 tot en met 31 december 2013 SOCIAAL PLAN 2011 CapitalP inzake AgentschapNL 15 oktober 2011 tot en met 31 december 2013 CapitalP, gevestigd te Almere als partij ter ener zijde en FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht CNV Dienstenbond,

Nadere informatie

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens: Hoofdstuk 14 Activeringsregeling (per 1 juli 2015) en pensioen A Activeringsregeling Artikel 1 Werkingssfeer 1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

Nadere informatie

S O C I A A L P L A N

S O C I A A L P L A N S O C I A A L P L A N 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN 1.1 Siemens Nederland N.V. te Den Haag, verder te noemen werkgever, en de vertegenwoordigers van de Vakverenigingen, hebben overeenstemming

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid

Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel met veranderingen in het arbeidsrecht aangenomen. Aanvankelijk zou een deel van de wijzigingen ingaan op 1 juli 2014,

Nadere informatie

Overeenkomst vrijwillige mobiliteit Postkantoren BV

Overeenkomst vrijwillige mobiliteit Postkantoren BV Overeenkomst vrijwillige mobiliteit Postkantoren BV Auteur: HR / Arbeidszaken Telefoon: (030) 290 45 48 pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Werkingssfeer...4 2 Toepassing...4 3 Uitkering einde arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND

ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND Rabobank Nederland enerzijds, en de vakorganisaties De Unie, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond anderzijds, hebben in het licht

Nadere informatie

Van werk naar werk-aanpak en voorzieningen bij werkloosheid

Van werk naar werk-aanpak en voorzieningen bij werkloosheid Hoofdstuk 10d Van werk naar werk-aanpak en voorzieningen bij werkloosheid Paragraaf 1 Werkingssfeer en begripsbepalingen Artikel 10d:1 Werkingssfeer Dit hoofdstuk is van toepassing op de ambtenaar die

Nadere informatie

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 Magentazorg Addendum Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 versie 12 augustus 2014 Pagina 1 van 8 Verklaring Aldus overeengekomen te Heerhugowaard op 21 augustus 2014 tussen: De werkgever: Stichting

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 28 juni 2010-1 - INHOUDSOPGAVE 1. Begripsbepalingen pagina 3 2. Geldigheidsduur, werkingssfeer, hardheidsclausule pagina 4 3. Uitgangspunten pagina

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Stichting Fokus Exploitatie

SOCIAAL PLAN. Stichting Fokus Exploitatie 1 SOCIAAL PLAN Stichting Fokus Exploitatie 2 Inhoudsopgave 1. Werkingssfeer en doelstelling 4 2. Werkingsduur 4 3. Wijziging 4 4. Definities 4 5. Mogelijkheid tot bezwaar 5 6. Hardheidsclausule 5 7. Begeleidingscommissie

Nadere informatie

Inhoudsopgave 2 Doelstelling en werkingssfeer 3. Voorkomen boventalligheid 6. Boventallig met interne herplaatsing 7

Inhoudsopgave 2 Doelstelling en werkingssfeer 3. Voorkomen boventalligheid 6. Boventallig met interne herplaatsing 7 Maatregelen voor het opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3. Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 7. Hoofdstuk

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO

Onderhandelingsresultaat CAO Onderhandelingsresultaat De onderhandelaars van de SVB enerzijds en van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak anderzijds, partijen bij de cao en het Sociaal Beleidskader (SBK) voor de SVB, zijn voor de nieuwe

Nadere informatie

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer";

Nadere informatie

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren.

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Addendum GGZ WNB Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Werknemersorganisaties: FNV- Zorg & Welzijn, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID

HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 10d 1 Werkingssfeer en begripsbepalingen * Werkingssfeer 10d:1 * Begripsbepalingen

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

1. de sportorganisatie/school/vereniging..., gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door:

1. de sportorganisatie/school/vereniging..., gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door: Arbeidsovereenkomst. De ondergetekenden 1. de sportorganisatie/school/vereniging......, gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door: Naam:...... Functie:... Naam:......

Nadere informatie

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder 3F UITTREKSEL van het Sociaal Plan FNV in Beweging 1 maart 2013 1 oktober 2018 en art. 6 uit het Sociaal Plan tussen FNV Personeel en FNV KIEM van 18 maart 2016 i.v.m. art. 2:334f lid 2 sub g BW Samen

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst Albron CP Nederland B.V.

Collectieve arbeidsovereenkomst Albron CP Nederland B.V. Collectieve Arbeidsovereenkomst 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015 De ondergetekenden: als partij ter ener zijde en FNV Horecabond En CNV Vakmensen Elk als partij ter andere zijde, zijn de navolgende

Nadere informatie

Overgangsprotocol Essent Smits

Overgangsprotocol Essent Smits Overgangsprotocol Essent Smits 25 november 2010 10CPB.0074 1 Algemeen... 3 2 Personele transitie... 3 3 Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2 Salaris en functieniveau... 4 3.3

Nadere informatie

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 - Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 4 (Aard van de arbeidsovereenkomst)

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. SCA Hygiene Products Cuijk BV. Sociaal plan SCA Hygiene Products Cuijk BV

SOCIAAL PLAN. SCA Hygiene Products Cuijk BV. Sociaal plan SCA Hygiene Products Cuijk BV SOCIAAL PLAN SCA Hygiene Products Cuijk BV Sociaal plan SCA Hygiene Products Cuijk BV 2 Partijen bij dit Sociaal Plan zijn: SCA Hygiene Products Cuijk BV te Cuijk en CNV Vakmensen.nl te Utrecht FNV te

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen:

ARBEIDSOVEREENKOMST. Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer"; Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: Artikel

Nadere informatie

6 Bijlage Sociaal Plan

6 Bijlage Sociaal Plan 6 Bijlage Sociaal Plan Dit Sociaal Plan wordt door partijen gezien als een regeling, van toepassing op werknemers die vallen onder de werking van de CAO Sociale Eenheid NS en die werkzaam zijn in een bedrijfsonderdeel

Nadere informatie

# SOCIAAL PLAN. Arjowiggins Security B.V. te Ugchelen

# SOCIAAL PLAN. Arjowiggins Security B.V. te Ugchelen #1581627 SOCIAAL PLAN Arjowiggins Security B.V. te Ugchelen 5 december 2013 tot 1 juli 2014 1 De ondergetekenden, 1. Arjowiggins Security B.V. te Ugchelen, hierna te noemen: AWS en 2. FNV Bondgenoten De

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V.

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. Amsterdam, februari 2015 1 Sociaal Afspraken de Persgroep Nederland --------------------------------------------------------

Nadere informatie

Medewerkers op afdelingen en/of functies waarin wordt verwacht dat (veel) boventalligheid zal ontstaan.

Medewerkers op afdelingen en/of functies waarin wordt verwacht dat (veel) boventalligheid zal ontstaan. Onderhandelingsresultaat Sociaal Plan KAS BANK (16-1-19) Uitgangspunten - Van-werk-naar-werk-begeleiding is essentieel. Handhaven van het vermogen om zelf inkomen te verdienen dient boven vergoedingen

Nadere informatie

(DEELTIJD)ONTSLAG CAO KUNSTEDUCATIE INFORMATIE OVER DE VAN TOEPASSING ZIJNDE REGELINGEN UIT DE CAO KUNSTEDUCATIE

(DEELTIJD)ONTSLAG CAO KUNSTEDUCATIE INFORMATIE OVER DE VAN TOEPASSING ZIJNDE REGELINGEN UIT DE CAO KUNSTEDUCATIE (DEELTIJD)ONTSLAG CAO KUNSTEDUCATIE INFORMATIE OVER DE VAN TOEPASSING ZIJNDE REGELINGEN UIT DE CAO KUNSTEDUCATIE Hierna komen achtereenvolgens aan de orde: Suppletieregeling (van toepassing bij autonome

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 De WVOI namens de onderzoekinstellingen en AC/FBZ, CNV Overheid, FNV Overheid en VAWO/CMHF, namens werknemersorganisaties, hierna te noemen partijen,

Nadere informatie

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Top 10 van wat elke werkgever inmiddels zou moeten weten juni 2017 Inhoudsopgave 1. Proeftijd 2. Concurrentiebeding 3. Ketenregeling 4. Beëindiging arbeidsovereenkomst bepaalde

Nadere informatie

Sociaal Plan A. Jansen B.V. 2011/2012

Sociaal Plan A. Jansen B.V. 2011/2012 Sociaal Plan A. Jansen B.V. 2011/2012 SON, MAART 2011 pagina 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 4 1.1 Toepassing... 4 1.2 Looptijd Sociaal Plan... 4 1.3 Aanmelden als CAO... 4 2. DEFINITIES... 5 2.1 Werkgever...

Nadere informatie

BINDEND ADVIES VASTE COMMISSIE CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL. Inzake: tegen: 1. Taak en samenstelling van de Vaste Comissie

BINDEND ADVIES VASTE COMMISSIE CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL. Inzake: tegen: 1. Taak en samenstelling van de Vaste Comissie BINDEND ADVIES VASTE COMMISSIE CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL Inzake: (WERKNEMER) Verzoeker tegen: (OMROEPWERKGEVER) Verweerster 1. Taak en samenstelling van de Vaste Comissie 1.1. Krachtens artikel 49 lid

Nadere informatie

2. de heer/ mevrouw WERKNEMER, wonende te te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), geboren op x-x-xxxx, hierna te noemen: Werknemer ;

2. de heer/ mevrouw WERKNEMER, wonende te te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), geboren op x-x-xxxx, hierna te noemen: Werknemer ; VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de (rechtsvorm van werkgever) WERKGEVER., gevestigd en kantoorhoudende te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

c. de vergoeding in geld voor wacht- en storingsdienst, gemiddeld per maand over de voorafgaande periode van 12 maanden;

c. de vergoeding in geld voor wacht- en storingsdienst, gemiddeld per maand over de voorafgaande periode van 12 maanden; Hoofdstuk 11 Sociale zekerheid en Pensioen Artikel 11.1 Algemene bepalingen Artikel 11.1.1 Definities In dit hoofdstuk wordt verstaan onder: a. volledig en duurzaam arbeidsongeschikt: is hij/zij die als

Nadere informatie

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB,

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, 1 Principeakkoord Sociaal Plan ANWB 2016-2017 De ondergetekenden: ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, en FNV,

Nadere informatie

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging Bijlage bij B&W-flap d.d. 23 januari 2018, ZD2017-008103 Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) i.v.m. de reparatie-uitkering bij werkloosheid Versie 8 januari 2018 De tekst

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN WERK NAAR WERK

SOCIAAL PLAN WERK NAAR WERK SOCIAAL PLAN WERK NAAR WERK in verband met het afslanken van het personeelsbestand bij TSO Packaging Printers B.V. te Goirle Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Definities... 5 2. Inleiding... 6 2.1 Werkingsfeer...6

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie

SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie pagina 1 van 15 De ondergetekenden, 1. Krafverkehr Nagel GmbH&Co.KG te Versmold (DLD), mede gevestigd in Nederland/Raalte aldaar h.o.d.n. Nagel Nederland. en

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2011 31 DECEMBER 2013 1 De ondergetekenden: Werkgever: Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen als partij ter ene zijde en Werknemerspartijen:

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN VILLEROY & BOCH WELLNESS

SOCIAAL PLAN VILLEROY & BOCH WELLNESS SOCIAAL PLAN VILLEROY & BOCH WELLNESS LOOPTIJD VAN 18 DECEMBER 2014 TOT EN MET 30 JUNI 2015 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Definities 4 Werkingssfeer 4 Werkingsduur 5 Verplichtingen van partijen 5 Hardheidsclausule

Nadere informatie

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008 Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008 Dit reglement is van toepassing op aanmeldingen die op en na 1 januari

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV versie 2 september 2011 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het faillissement van DELTA Biovalue BV en daarmee van DELTA

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 De Heus Cao De Heus 1 januari 2018 Pag. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Definities en algemene afspraken 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao.

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao. Bijlage 6 Zie artikel 3.10 van de cao. Wachtgeldregelingen Voor de leesbaarheid hanteren we in deze bijlage de termen werknemer en werkgever. Met werknemer wordt de persoon bedoeld die op grond van artikel

Nadere informatie

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever',

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever', LET OP: VOOR GEBRUIK IN INDIVIDUELE OF CONCRETE GEVALLEN IS AANPASSING VAN DIT MODEL NODIG. RAADPLEEG SEC ARBEIDSRECHT ADVOCATEN VOOR HET OP MAAT MAKEN VAN HET MODEL VOOR UW BEDRIJF/SPECIFIEKE TOEPASSING

Nadere informatie

Sociaal Plan SCA Hygiene Products Hoogezand BV/Unicharm Mölnlycke BV

Sociaal Plan SCA Hygiene Products Hoogezand BV/Unicharm Mölnlycke BV Sociaal Plan SCA Hygiene Products Hoogezand BV/Unicharm Mölnlycke BV SCA SOCIAAL PLAN 2012-2013 Inleiding De winstgevendheid van SCA Consumer Goods Europe staat sterk onder druk doordat de volumegroei

Nadere informatie

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling 1. Inleiding Met het oog op de forse daling van het leerlingaantal de komende jaren zal ook het personeelsbestand van LVO moeten inkrimpen. Daarnaast is het

Nadere informatie

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje MEDEDELING IN HET KADER VAN DE AANBESTEDING ZWEMBAD t BAAFJE AAN GEINTERESSEERDE PARTIJEN Voorliggend concept sociaal plan kan de goedkeuring van zowel

Nadere informatie

VUT-CAO STICHTING VRIJWILLIG VERVROEGDE UITTREDING VOOR HET BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN.

VUT-CAO STICHTING VRIJWILLIG VERVROEGDE UITTREDING VOOR HET BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN. VUT-CAO STICHTING VRIJWILLIG VERVROEGDE UITTREDING VOOR HET BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG EN DE VERHUUR VAN MOBIELE KRANEN oktober 2005 ARTIKEL 1A Werkingssfeer 1. De bepalingen van deze overeenkomst

Nadere informatie

Vitaliteitsregeling cao Netwerkbedrijven

Vitaliteitsregeling cao Netwerkbedrijven Vitaliteitsregeling cao Netwerkbedrijven De Vitaliteitsregeling beoogt door middel van arbeidsduurverkorting oudere werknemers gezond en met plezier door te laten werken tot aan de AOW-leeftijd. De Vitaliteitsregeling

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: "werknemer";

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: werknemer; ARBEIDSOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [naam] Holding BV, statutair gevestigd te [plaats] en kantoorhoudende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats],

Nadere informatie

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw

Nadere informatie

Maatregelen voor het opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV. Met opmaak: Nederlands (standaard)

Maatregelen voor het opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV. Met opmaak: Nederlands (standaard) Maatregelen voor het opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV Met opmaak: Nederlands (standaard) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Doelstelling en werkingssfeer 3 Looptijd 4 Definities 4 Hardheidsclausule

Nadere informatie

Sociaal Plan Recticel Wijchen

Sociaal Plan Recticel Wijchen Sociaal Plan Recticel Wijchen 22 juli 2014 Sociaal Plan Recticel Wijchen RECTICEL.: D rite / tîjjwtt, frrr crrmfrrrt Inhoudsopgave Preambule... 4 Artikel 1 Definities... 5 a) Werkgever... 5 b) Werknemer...

Nadere informatie

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017 Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017 De ondergetekenden, 1. Solidus Solutions Board B.V., gevestigd te Bad Nieuweschans, Solidus Solutions Oude Pekela B.V., gevestigd te Oude Pekela, Solidus

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. SLUITING DSM Pharma Chemicals Venlo B.V. 2015

SOCIAAL PLAN. SLUITING DSM Pharma Chemicals Venlo B.V. 2015 SOCIAAL PLAN SLUITING DSM Pharma Chemicals Venlo B.V. 2015 0 INHOUDSOPGAVE Pag. DEFINITIES 3 1. ALGEMEEN 5 2. PROCEDURE 7 3. HERPLAATSING 8 4. BEËINDIGING ARBEIDSOVEREENKOMST 9 5. OVERIGE BEPALINGEN 11

Nadere informatie

Sociaal plan 2015-2018. Maatregelen voor het voorkomen en opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV

Sociaal plan 2015-2018. Maatregelen voor het voorkomen en opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV Sociaal plan 2015-2018 Maatregelen voor het voorkomen en opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Doelstelling en werkingssfeer 3 Looptijd 4 Definities 4 Hardheidsclausule

Nadere informatie

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN Artikel 1 - Definities In dit reglement gelden de definities die zijn opgenomen in de statuten. Verder wordt in aanvulling of afwijking daarvan verstaan onder:

Nadere informatie

Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst

Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst Controleer vóórdat u uw handtekening zet of uw beëindigingsovereenkomst voldoet aan de volgende punten: Initiatief werkgever De beëindigingsovereenkomst

Nadere informatie

OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID. Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015.

OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID. Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015. HOOFDSTUK 3 OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015. Met uitzondering van artikel 3.4 en 3.5 treedt dit

Nadere informatie

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Dierhouderij zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 8 cao Colland en geldt uitsluitend voor aanmeldingen

Nadere informatie

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Pre-ambule In de cao provincies 2012-2015 zijn uit oogpunt van goed werkgeverschap afspraken gemaakt over een sectorale regeling Van Werk Naar

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN)

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw.., geboren op 201, wonende aan de. te.., hierna werkgever, Of: De besloten vennootschap

Nadere informatie

De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds;

De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds; Sociaal plan Stichting Banenplan te Amersfoort. De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds; overwegende dat: door de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Partij(en) te ener zijde: Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca);

Partij(en) te ener zijde: Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca); 1 september 2011 Staatscourant 2011, 14368 Contractcateringbranche 2011/2015 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Besluit van de Minister van Sociale

Nadere informatie

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN DE ONDERGETEKENDEN:

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN DE ONDERGETEKENDEN: Voorbeeld vaststellingsovereenkomst Een vaststellingsovereenkomst wordt in principe het beste door een jurist opgesteld. Meer informatie leest u ook op de website: - Ontslag.nl - Arbeidsrechter.nl DE ONDERGETEKENDEN:

Nadere informatie

22 REGELS BIJ REORGANISATIE

22 REGELS BIJ REORGANISATIE 22 REGELS BIJ REORGANISATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== * Begripsomschrijvingen 22:1:1 * Werkingssfeer 22:1:2 * Mogelijke besluiten bij reorganisatie ten aanzien van de ambtenaar 22:1:3

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Metaal en Techniek Goud- en Zilvernijverheid 2006/2007 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Nadere informatie

Addendum Doorlopend Sociaal Plan. Stichting Eleos

Addendum Doorlopend Sociaal Plan. Stichting Eleos Addendum Doorlopend Sociaal Plan Stichting Eleos Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Algemene bepalingen...3 3. Boventalligheid...4 4. Mobiliteit...5 5. Overige bepalingen...7 6. Monitoring en evaluatie...7

Nadere informatie

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 15 april 2014 Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 1.1. Begripsbepalingen 1.2. Werkingssfeer 1.3. Looptijd 1.4. Overleg 2. Procedure 2.1. Vaststelling en mededeling van boventalligheid

Nadere informatie

Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 23 januari 2018 hebben besloten:

Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 23 januari 2018 hebben besloten: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 19571 30 januari 2018 Reparatie-uitkering bij werkloosheid Burgemeester en wethouders van Amsterdam Brengen ter algemene kennis dat zij in hun

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten.

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Inhoud Voor wie geldt het sociaal plan PostNL 2013-2015?... 2 Ik krijg een aanbod voor nachtdiensten. Mag ik dit aanbod weigeren?...

Nadere informatie

/RvB. Sociaal Plan UMCG DE ONDERGETEKENDEN

/RvB. Sociaal Plan UMCG DE ONDERGETEKENDEN 16.319610/RvB Sociaal Plan UMCG 2015-2017 DE ONDERGETEKENDEN Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) te Groningen, in deze vertegenwoordigd door de heer mr. J.F.M. Aartsen, voorzitter van de

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades. VUT Reglement

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades. VUT Reglement Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades VUT Reglement Uitgave februari 2006 REGLEMENT VRIJWILLIG VERVROEGDE UITTREDING DSM GIST SERVICES B.V. Inhoudsopgave blz. Artikel 1 Definities...

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en Uitwerkingsovereenkomst (UWO) b e s l u i t :

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en Uitwerkingsovereenkomst (UWO) b e s l u i t : GEMEENTE HOOGEVEEN Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Het college van de gemeente Hoogeveen, gezien de circulaires van het Landelijk Overleg Gemeentelijke

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN regelende de plaatsing van ambtenaren van gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland bij de Milieudienst IJmond.

SOCIAAL PLAN regelende de plaatsing van ambtenaren van gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland bij de Milieudienst IJmond. C O N C E P T SOCIAAL PLAN regelende de plaatsing van ambtenaren van gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland bij de Milieudienst IJmond. De overgang van provinciale en gemeentelijke milieutaken naar

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN HVC. 1 januari juni 2014

SOCIAAL PLAN HVC. 1 januari juni 2014 Principe Akkoord 18 december 2012 SOCIAAL PLAN HVC 1 januari 2013 30 juni 2014 1 De ondergetekenden, 1. N.V. HVC, Netwerk N.V., Flevo Collect, DRSH N.V. en N.V. ReinUnie, hierna te noemen HVC en 2. Abvakabo

Nadere informatie