Sticky Password is de wachtwoordmanager voor de hele levenscyclus van uw wachtwoorden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sticky Password is de wachtwoordmanager voor de hele levenscyclus van uw wachtwoorden."

Transcriptie

1 Sticky Password Reviewersgids Kernfunctionaliteit Sticky Password is de wachtwoordmanager voor de hele levenscyclus van uw wachtwoorden. Sterke wachtwoorden de ingebouwde wachtwoordgenerator vraagt u om sterke, onvoorspelbare, wachtwoorden te maken, zodra u die nodig hebt voor registratie en andere online formulieren en uw nieuwe login referenties worden opgeslagen terwijl nieuwe accounts worden gemaakt. Automatische login op website en applicaties slechts één klik start automatisch uw favoriete met wachtwoord beschermde websites en logt voor u in. Sticky Password werkt ook met veel applicaties. Import logins en wachtwoorden kunnen gemakkelijk worden geïmporteerd van populaire browsers, evenals vanuit andere wachtwoordmanagers. Nieuwe websites worden herkend terwijl u inlogt op nieuwe web accounts, vraagt Sticky Password u automatisch om sterke wachtwoorden te maken, en slaat daarna uw nieuwe logins en wachtwoorden op. Het is niet nodig met de hand nieuwe records te maken. Beveiliging dashboard zwakke wachtwoorden worden op een plek getoond, zodat u altijd weet welke accounts betere wachtwoorden nodig hebben om uw beveiliging te verbeteren. Sticky Password is de formulier vuller die tijd bespaart door het accuraat en automatisch aanvullen van registratieformulieren en gegevens van online winkelwagens. Automatisch aanmaken van profielen wanneer u een registratieformulier invult met uw naam, adres, betaal- en andere informatie, zal Sticky Password u vragen de gegevens op te slaan als een Identiteit voor toekomstig gebruik. Formulier vullen met één klik iedere keer dat u zich registreert of online winkelt, kan uw opgeslagen Identiteit opnieuw worden gebruikt om het formulier automatisch in te vullen. Natuurlijk kunt u meerdere Identiteiten opslaan voor al uw verschillende rollen in uw leven, bijvoorbeeld in voor privé en een voor zakelijk gebruik. Sticky Password slaat al uw persoonlijke gegevens op. Revision 1.0 November 17, 2014

2 Sticky Password is meer dan een wachtwoordmanager en formulier vuller. Uw ID gegevens, notities en persoonlijke informatie wordt gecodeerd en veilig gesynchroniseerd in Veilige Memo s en beschikbaar op al uw apparaten. Bladwijzers van uw favoriete browsers kunnen ook worden opgeslagen en beheerd op een veilige plaats. Synchroniseer gegevens over al uw apparaten Als u bent zoals de meeste mensen vandaag, hebt u meerdere apparaten waarmee u contact maakt met Internet computers, tablets, en smartphones, en u moet toegang tot uw wachtwoorden hebben op al uw apparaten. Met Sticky Password, is het gemakkelijk om veilig een back-up te maken van uw gegevens of deze te synchroniseren met cloud sync. Als alternatief, als u wars bent van opslag in de cloud, kunt u gebruik maken van synchronisatie via uw Wi-Fi of lokale netwerk. En met Sticky Password anders dan met andere wachtwoord managers al uw gegevens worden altijd lokaal gecodeerd en opgeslagen op uw apparaten. Sticky Password gebruikt AES-256, het leidende encryptie algoritme op de wereld om uw gegevens te coderen. AES-256 is zo veilig dat het wordt gebruikt door de overhead en door het leger. Basisconcepten Sticky Password ondersteunt alle populaire platforms Windows, Mac, Android en ios. Installeren van Sticky Password is eenvoudig en snel. De Eerste Start Wizard zal u leiden door de basis instellingen, inclusief opzetten van uw StickyAccount en het maken van uw Hoofdwachtwoord. In deze gids, belichten we de belangrijkste elementen van Sticky Password zoals u die tegen kunt komen tijdens een typische Windows installatie. De concepten en termen zijn algemeen van toepassing op de platforms van Sticky Password en belangrijke verschillen worden aan het eind van dit document belicht.

3 StickyAccount U maakt uw StickyAccount de eerste keer dat u Sticky Password installeert. Dit is uw persoonlijke administratie account waar u uw Sticky Password licentie en uw instellingen, zoals uw geautoriseerde apparaten, sync opties, etc., kunt beheren. Met andere woorden, u zult slechts één StickyAccount hebben, ongeacht hoeveel apparaten u gebruikt met Sticky Password. StickyID Dit is uw adres dat dient als uw inlognaam en dit zal uw unieke ID zijn voor alles wat u doet met uw StickyAccount. StickyPass Dit is het wachtwoord dat u maakt om toegang tot uw StickyAccount te hebben. (OPMERKING: Dit is niet uw Hoofdwachtwoord waarmee u uw wachtwoord database beveiligd.) Uw StickyAccount authenticatie info (StickyID en StickyPass) wordt automatisch opgeslagen in uw gecodeerde Sticky Password database. (Klik op de My StickyAccount tab in het Instellingen menu om in te loggen op uw StickyAccount.)

4 Synchronisatie u beslist! Als het aankomt op synchronisatie en back-up van uw gegevens, staat Sticky Password u toe te beslissen of u de voordelen van onze veilige cloud voor synchronisatie en back-up van uw gecodeerde database wilt gebruiken of dat u er de voorkeur aan geeft uw gegevens alleen op uw apparaten te houden. U wordt gevraagd om synchronisatie via de cloud in- of uit te schakelen tijdens de installatie. U kunt uw keuze op ieder moment weer wijzigen vanuit de hoofdinterface van Sticky Password (voor meer informatie, zie Synchronisatie opties). Als u er de voorkeur aan geeft dat uw gecodeerde data-base nooit de controle van uw apparaten verlaat, kunt u voor lokale synchronisatie van uw apparaten kiezen via uw lokale Wi-Fi of LAN.

5 Hoofdwachtwoord Uw Hoofdwachtwoord is de sleutel tot uw gecodeerde database. Alleen u kent uw Hoofdwachtwoord. We slaan het nooit op onze servers op, of versturen het over het Internet. Als u het Hoofdwachtwoord vergeet of verliest, kan het niet naar u worden gestuurd. Zorg ervoor dat u een sterk Hoofdwachtwoord kiest dat u kunt onthouden. Algemeen gezegd, hoe langer uw Hoofdwachtwoord, hoe beter. We raden u aan dat uw Hoofdwachtwoord minimaal 8 tekens bevat, en bestaat uit een mix van hoofd- en kleine letters, cijfers en speciale leestekens.

6 Browserintegratie importeren van wachtwoorden Tijdens de installatie wordt u gevraagd, uit de op uw computer geïdentificeerde browsers te kiezen, met welke u Sticky Password mee wilt laten integreren. Tijdens deze stap worden de juiste plug-ins geïnstalleerd en eventuele wachtwoorden en logins van de door u geselecteerde browsers worden in de database geïmporteerd. Als u beslist deze stap over te slaan tijdens de installatie, kan Sticky Password niet werken met uw browsers totdat u de benodigde plug-ins hebt geïnstalleerd vanuit het menu Instellingen..

7 Gebruik van Sticky Password Ontgrendelen Om de veiligheid van u wachtwoorden te verzekeren, zal Sticky Password u er aan herinneren uw database te vergrendelen als u weggaat van uw computer. Een pop-up dialoog zal u vragen uw Hoofdwachtwoord in te voeren om de gecodeerde database weer te ontgrendelen. U kunt Sticky Password vergrendelen met de Vergrendel of Afsluiten opties in de diverse menu s. Sticky Password zal ook automatisch vergrendelen als de Autolock inactiviteit timer afloopt. Gebruikers kunnen de tijdsduur van de timer instellen bij de Autolock instelling in de Beveiligingssectie van het Menu Instellingen. Zodra u terug komt bij uw computer, voert u eenvoudig uw Hoofdwachtwoord in op Sticky Password en u gaat verder met waar u mee bezig was. Tutorial Na het installeren van Sticky Password, zal een korte Handleiding verschijnen om u te laten zien hoe u optimaal uw nieuwe wachtwoordmanager kunt gebruiken. U kunt op elk ogenblik teruggaan naar deze Handleiding via de Help functie in het Sticky Password menu (rechts-klik het Sticky Password icoon in het systeem vak), dan Help en Handleiding te kiezen

8 Systeemvak- en Caption Knop Sticky Password rommelt niet in uw browser door een extra toolbar te installeren. In plaats daarvan hebt u altijd handig toegang tot Sticky Password in het systeemvak van uw Bureaublad, evenals in de titelbalk in de rechter bovenhoek van uw browser of applicatie. Systeemvak De Sticky Password Caption Knop U weet dat Sticky Password ontgrendeld is, als het icoon in het systeemvak of de titelbalk in kleur zichtbaar is. Sticky Password is vergrendeld als het icoon grijs is, in welk geval het enige wat u hoeft te doen om te ontgrendelen is: het Hoofdwachtwoord invoeren. Ter beveiliging kunt u Sticky Password instellen om automatisch te vergrendelen na een ingestelde periode van inactiviteit op uw computer. Om Sticky Password weer te ontgrendelen voert u dan weer uw Hoofdwachtwoord in.

9 De Hoofd Gebruiker Interface Al uw accounts en gegevens opgeslagen in de gecodeerde database, kunnen worden beheerd vanuit de hoofd gebruiker interface. Sticky Password integreert zo goed in uw dagelijkse werk en voert zo veel taken automatisch voor u uit, dat u hier niet vaak in bezig zult zijn. Synchronisatie Opties Tijdens de installatie kon u kiezen tussen in- of uitschakelen van synchronisatie en back-up d.m.v. de veilige cloud oplossing. U kunt uw keuze op elk moment aanpassen bij de Synchronisatie Keuze linksonder in de Hoofd Gebruiker Interface. Klik eenvoudigweg op de pijl naast het Groene Sync Icoon om het Keuzemenu te tonen.

10 De keuze Sync-cloud maakt het u mogelijk het volledig voordeel van back-up van de gecodeerde database naar de cloud, evenals synchronisatie van wachtwoorden en gegevens met al uw apparaten. Synchronisatie via de cloud is de handigste manier om uw wachtwoorden up-to-date te houden op al uw apparaten. Zoals de naam al aangeeft, Uitschakelen sync, schakelt synchronisatie met de cloud uit. Er vindt geen synchronisatie plaats en uw gecodeerde database wordt alleen op uw lokale apparaat opgeslagen. Sync-lokaal is een unieke nieuwe functie in Sticky Password. Keuze van deze optie zorgt voor synchronisatie via Wi-Fi of LAN: uw gecodeerde database verlaat nooit uw apparaten. Welke synchronisatieoptie u ook kiest, al uw gegevens zijn altijd AES-256 gecodeerd, ongeacht of ze in de cloud of lokaal zijn opgeslagen. Opslag en back-end systemen gebruiken Amazon Web Services. Ontdek meer over de Sticky Password cloud beveiliging in onze Technische Documentatie. Als u kiest voor de Lokale Sync optie om wachtwoorden te synchroniseren via uw LAN, moeten alle apparaten die u wilt synchroniseren verbonden zijn met Wi-Fi of LAN. Begin met het selecteren van Lokale Sync op alle apparaten die u wilt synchroniseren. Als u dit doet op extra apparaten, ziet u de apparaten die beschikbaar zijn voor synchronisatie een pop-up venster met alle beschikbare apparaten verschijnt. Selecteer het doelapparaat waarmee u wilt koppelen om gegevens te synchroniseren en klik op Sync. Sticky Password zal een Synchronisatie PIN tonen die u in het doelapparaat moet invoeren.

11 Invoeren van deze PIN wanneer daar om gevraagd wordt in het doelapparaat, zal synchronisatie via Wi-Fi of uw LAN mogelijk maken.

12 Uw Accounts Nieuwe Web Accounts en Automatische Login Toevoegen van nieuwe Web Accounts is eenvoudig. Log gewoon in bij de website zoals u normaal zou doen, door invoeren van uw gebruikersnaam (login) en wachtwoord (Sticky Password zal aanbieden een sterk wachtwoord te maken via de wachtwoord generator) en ga verder met inloggen. Als de website waar u op inlogt niet al in de database staat, zal Sticky Password u vragen of u de zojuist ingevoerde inloggegevens wilt opslaan. Bij volgende bezoeken aan de website zal Sticky Password uw naam en wachtwoord invullen, en u automatisch inloggen. Als er meerdere logins zijn opgeslagen voor de betreffende website, kunt u er een als automatische login kiezen, of u kunt Sticky Password u iedere keer laten vragen welke login u voor dat bezoek wilt laten gebruiken.

13 App Accounts Sticky Password werkt ook met bekende applicaties. Start de app die u wilt opslaan in Sticky Password en klik op de Sticky Password knop in titelbalk van de app en kies Voeg Account toe. Voer uw login en wachtwoord in de Sticky Password dialoog in. Kijk de informatie na en klik op Voeg nieuw Account toe. De volgende keer dat u de app start, logt Sticky Password u automatisch in. Wachtwoord Generator Wanneer u een nieuw wachtwoord maakt of een bestaand wijzigt, zal de wachtwoord generator een sterk, moeilijk te raden wachtwoord genereren lang en complex, met een combinatie van letters, cijfers, leestekens en meer dat kan worden opgeslagen in het account binnen Sticky Password.

14 Formulier-vullen m.b.v. Identiteiten Toevoegen van Identiteiten helpt u bij het automatisch invullen van lange online formulieren. De volgende keer dat u online formulieren invult met uw naam, adres, creditcard en andere persoonlijke informatie, zal Sticky Password u vragen de gegevens als een Identiteit op te slaan. Daarna zal deze informatie door Sticky Password worden gebruikt om online formulieren voor u in te vullen. Sticky Password staat u ook toe meerdere form-filling Identiteiten op te slaan, dus u kunt er een hebben met uw thuisadres en een andere met die van uw werk, enzovoort. Als u dat wilt, kunt u uw persoonlijke gegevens direct in Sticky Password invoeren klik gewoon op de tab Identiteiten in de Hoofd Gebruikers Interface en dan op Voeg Identiteit toe om te beginnen. U kunt de gewenste Identiteit kiezen de volgende keer dat u online boodschappen doet of als u een online formulier moet invullen.

15 Veilige Memo s Als u bent zoals de meeste mensen, hebt u naast logins en wachtwoorden, Identiteitsgegevens voor online invullen van formulieren, ook andere gegevens waarmee u voordelen hebt ze veilig op te slaan op uw apparaten. Voorbeelden zijn verzekeringspolisnummers en details, paspoortnummers, en andere ID en officiële documentgegevens die u graag veilig opgeborgen op uw apparaten hebt maar direct beschikbaar als ze nodig zijn. Sticky Password heeft een speciale sectie, genaamd Veilige Memo s, waar u een brede verscheidenheid aan gevoelige gegevens, eenvoudig bereikbaar, veilig op uw apparaten kunt opslaan. Om meer te ontdekken over de functies van Sticky Password en hoe ze kunnen helpen veiliger online te zijn, kijkt u bij onze video uitleg op: Apple Mac Als reactie op veel verzoeken van klanten, hebben we ondersteuning toegevoegd van Mac OS X op Sticky Password. Veel klanten hebben hun noodzaak aangegeven tot synchronisatie van wachtwoorden en gegevens via gemengde Windows en Apple omgevingen (om niet te spreken van ios en Android welke al ondersteund worden). De belangrijkste graphical user interface (GUI) van Sticky Password voor Mac lijkt sterk op de Windows GUI. Sticky Password voor Mac staat u toe uw wachtwoordgegevens te synchroniseren met Apple s icloud Keychain wachtwoord beheersysteem door het importeren van wachtwoorden opgeslagen in de Keychain en deze gegevens veilig op te slaan in de gecodeerde Sticky Password database. U kunt Sticky Password gebruiken om uw Keychain wachtwoorden te synchroniseren met uw andere apparaten (ios, Windows of Android). Synchronisatie tussen uw verschillende apparaten gebeurt of via de veilige Sticky Password cloud of via uw lokale Wi-Fi. (OPMERKING: Lokale sync op de Mac zal beschikbaar zijn rond de public release.)

16 De initiële versie van Sticky Password voor Mac ondersteunt de standaard autofill mogelijkheid van de Safari browser die is geïntegreerd in de icloud Keychain (andere browsers zullen mogelijk ook in de toekomst ondersteuning bieden voor de icloud Keychain). Standaard autofill ondersteuning (met gebruik van extensies ) voor extra browsers wordt toegevoegd in toekomstige versies van Sticky Password. Installatie op de Mac is vergelijkbaar met de installatie van Sticky Password op uw Windows computer. U wordt gevraagd zich aan te melden bij een bestaande StickyAccount, of om een nieuwe te maken. Zoals eerder aangegeven, is uw StickyAccount de online administratieve account die het mogelijk maakt uw apparaten, die geautoriseerd zijn uw gecodeerde database te benaderen, te beheren. Na de keuze van uw voorkeur synchronisatiemethode (Cloud sync ingeschakeld of Cloud sync uitgeschakeld), en aanmaken van uw Hoofdwachtwoord, wordt u gevraagd of Sticky Password uw gegevens mag synchroniseren met uw Keychain. De gegevens van uw Mac worden toegevoegd aan de Sticky Password database. Na synchronisatie met de gecodeerde database in de cloud, zullen eventuele daar opgeslagen wachtwoorden worden geïmporteerd in de Keychain. Op deze manier zal uw database altijd alles omvattend zijn op al uw apparaten. Tijdens het surfen op internet, zal Safari automatisch uw logins en wachtwoorden invullen via uw Keychain.

17 Mobiele apparaten Sticky Password voor mobiele apparaten brengt de ervaring van wachtwoord beheer op de Android en ios mobiele operating systems. Sticky Password kan worden gebruikt als een standalone wachtwoord beheerapplicatie op uw mobiele telefoon of tablet, of als een complementair hulp-programma op al uw apparaten, u de mogelijkheid biedend om gevoelige gegevens te beheren en te benaderen, wanneer en waar u ze ook nodig hebt. We streven er naar om de gebruikservaring zo gelijk mogelijk te houden op alle ondersteunde platforms. Toch zijn er enkele verschillen als gevolg van het specifieke van de omgeving van mobiele apparaten en er aan verbonden beperkingen in vergelijk met desktop computers. Hierna de belangrijkste functionele verschillen, gekoppeld aan mobiele apparaten: Sticky Password voor mobiel bevat een ingebouwde Sticky Password browser voor auto-fill van logins en wachtwoorden. Browser integratie is nog geen standaard policy van mobiele operating systems. De ondersteuning voor individuele browsers wordt toegevoegd zodra policies wijzigen. Alleen op Android het Sticky Password zwevende venster staat u toe eenvoudig uw logins en wachtwoorden in te vullen in third-party browsers en applicaties. Als aanvulling op de standaard synchronisatie opties als eerder beschreven, heeft Sticky Password voor mobiele apparaten extra instellingen voor synchronisatie, zoals alleen synchroniseren als er een Wi-Fi netwerk beschikbaar is. U kunt ook kiezen iedere keer dat u Sticky Password start te synchroniseren, of te kiezen voor handmatige synchronisatie. Op mobiele apparaten, hebben een PIN code optie toegevoegd, evenals biometrische opties voor nog handiger toegang bij het afwisselen tussen Sticky Password en andere apps.

18 Biometrische Authenticatie Scannen van Vingerafdruk Sticky Password ondersteunt nu biometrische authenticatie op mobiele apparaten uitgerust met vingerafdruk scan mogelijkheid. De Samsung S5 en de iphone 5s, en hogere versies van Android en ios telefoons en tablets ondersteunen het scannen van vingerafdrukken. (Controleer goed met de fabrikant van uw mobiel of tablet of uw mobile het scannen van vingerafdrukken ondersteunt.) Om de vingerafdruk scanfunctie te gebruiken, ontgrendelt u Sticky Password met uw Hoofd-wachtwoord, gaat naar Instellingen, kies de App beveiligingsinstellingen en schakel Beveiliging met Vingerafdruk in. U kunt nu de tijd instellen van de alternatieve app bescherming. Gedurende de ingestelde tijd, kunt u Sticky Password eenvoudig ontgrendelen met een veeg van uw vinger. Het is snel, eenvoudig en veilig.

19 Over Sticky Password Sticky Password, gesticht in 2001, is een software hulpprogramma dat wachtwoorden creëert en organiseert, om het online leven van gebruikers te vereenvoudigen zonder compromissen aan veiligheid. Sticky Password levert automatische login, een-klik invullen van formulieren, opslag voor persoonlijke gegevens, en basis functionaliteit voor samenwerking voor kleine groepen. Het brengt richt in en vergeet wachtwoord beheertechnologie aan de wereld. Leidende beveiligers zoals onder andere Kaspersky Lab, hebben Sticky Password geselecteerd om elementen van hun eigen productoplossingen te versterken. Sticky Password is beschikbaar op stickypassword.com en bij grote US retailers inclusief Office Depot, Office Max, Sam s Club, Fry s, MicroCenter en Amazon.

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken MC Slotervaart Handleiding Thuiswerken Via het internet kunt u verbinding maken met het MC Slotervaart netwerk. Afhankelijk van de aan u toegekende rechten kunt u toegang krijgen tot uw e-mail, bestanden,

Nadere informatie

Okta Installatie handleiding

Okta Installatie handleiding Okta Installatie handleiding Gebruikers installatie handleiding 2017 05 03 Page 1 / 9 Okta Installatie handleiding Version no. 1.0 Inhoud Hoofdstuk 1 Okta Installatie handleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Onze netwerk camera, DVR, NVR serie product en mobiele telefoon app ondersteunt P2P functie.

Onze netwerk camera, DVR, NVR serie product en mobiele telefoon app ondersteunt P2P functie. Welkom Bedankt voor het gebruik van onze P2P functie! Deze handleiding is ontworpen om u te helpen met de verbinding via P2P Lees alstublieft de volgende aanwijzingen voorzichtig door. * Voor de werking,

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

T-MOBILE CLOUD Android Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd.

T-MOBILE CLOUD Android Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd. T-MOBILE CLOUD Android Installatiehandleiding Private Planet, Ltd. Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert.

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Mijn Bedrijf Online 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Aanpassen van Outlook op uw computer 4 2.1.1 E-mailbox

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry Central Station Handleiding Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station BlackBerry Versie: september 2011 Inhoudsopgave 1 Central Station agenda synchronisatie... 3 1.1 Benodigdheden...

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan je gratis gebruik kunt maken als je Intramed

Nadere informatie

Saxion Research Cloud Drive (SRCD)

Saxion Research Cloud Drive (SRCD) 1 Saxion Research Cloud Drive (SRCD) Handleiding Saxion Research Cloud Drive (SRCD) Welke (groepen) gebruikers kun jij rechten geven? Hoe meld je je aan bij SURFconext? Een mappenstructuur maken in SRCD

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks?

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Handleiding van Auteur: Jan Stedehouder Februari 2012 Hoeveel favorieten heb je in de webbrowser opgeslagen? En wachtwoorden?

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1...1 1.1 Instellingen...1 1.2 Intramed mobiel gebruiken...6 III Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Zmodo Zsight ios handleiding

Zmodo Zsight ios handleiding Zmodo Zsight ios handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1 Product

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

ZuluDesk & Apple School Manager

ZuluDesk & Apple School Manager ZuluDesk & Apple School Manager Gebruikers, groepen en beheerde Apple ID s Handleiding voor het importeren en synchroniseren van gebruikers, groepen en beheerde Apple ID s in ZuluDesk en Apple School Manager

Nadere informatie

Handleiding . Versie 1.1 december 2017

Handleiding  . Versie 1.1 december 2017 Handleiding e-mail Versie 1.1 december 2017 Versie 1.1. januari 2019 In deze handleiding alles over het instellen van jouw email bij ZazouTotaal In deze handleiding alles over het instellen van jouw email

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Handleiding ipad Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Inleiding Een ipad is geen computer, maar een tablet. Dit betekent dat de gebruikersvriendelijkheid voorop staat, maar

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Remote werken 365-connect

Remote werken 365-connect Remote werken 365-connect Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit document mag worden

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App Internet Video Deurbel SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App In deze handleiding worden alle functies uitgelegd om u wegwijs te maken van ons product. Door middel van foto s proberen we alles

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding Stap 1 : In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van android, maar is tevens toe te passen voor Apple ios apparaten. Open de App store. (Voor android apparaten

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

AUTOMATISERING. Act! WerkbonApp. De koppeling tussen het CRM systeem Act! en de Werkbon applicatie WerkbonApp.

AUTOMATISERING. Act! WerkbonApp. De koppeling tussen het CRM systeem Act! en de Werkbon applicatie WerkbonApp. Act! WerkbonApp De koppeling tussen het CRM systeem Act! en de Werkbon applicatie WerkbonApp. Act! Act! is een CRM softwarepakket waarmee u uw klanten en contacten kunt beheren. Het bevat alle functionaliteiten

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. T-Mobile UC-One Communicator Quick Start

GEBRUIKERSHANDLEIDING. T-Mobile UC-One Communicator Quick Start GEBRUIKERSHANDLEIDING T-Mobile UC-One Communicator Quick Start Inhoud Inhoud 2 1 Inleiding 3 2 Systeemeisen 3 3 Verwijderen oude Assistant Enterprise software 3 4 Downloaden en installeren 3 5 Eerste keer

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College Handleiding Wi-Fi Nordwin College Onderwerp : Wi-Fi Datum : Februari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Niets

Nadere informatie

Handleiding Installatie Mobiele Token

Handleiding Installatie Mobiele Token Handleiding Installatie Mobiele Token Versie: 1.1 Datum: 31-12-2014 Inhoud Uitleg... 3 Installatie Digipass for Mobile ES App... 4 Installatie op een Apple apparaat... 4 Installatie op een Android apparaat...

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID.

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Handleiding Registratieportal Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Gebruikers kunnen een authenticatie token kiezen via een Registratieportal. De

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

1Password: Meer dan alleen een wachtwoordmanager

1Password: Meer dan alleen een wachtwoordmanager 1Password: Meer dan alleen een wachtwoordmanager ZOALS HET MOET 1Password is beschikbaar voor Mac, ios, Windows, en Android. Het is onmisbaar voor desktop- en mobiele gebruikers die zowel online beveiliging

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver.

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Deze handleiding beschrijft het inloggen in I-Muis voor Apple gebruikers. Belangrijk is dat u uw contract van First-line bij u heeft. Hierop staan de

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 5 INSTELLEN WINDOWS MOBILE 5 EN 6 TOESTELLEN... 7 6 AANVULLENDE GEGEVENS:...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen CONCEPT* Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen Inhoudsopgave 1. Wat is SSRPM... 3 2. Aanmelden op computer/laptop of Citrix... 4 3. Aanmelden via de website... 9 4. Wachtwoord

Nadere informatie

Wachtwoord UvAnetID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows

Wachtwoord UvAnetID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows Wachtwoord UvAnetID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows Kies een rustig moment uit en lees de instructies goed door. Het is belangrijk dat u de juiste stappen doorloopt om uw wachtwoord met

Nadere informatie

WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! PRESENTATIE WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT!

WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! PRESENTATIE WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! WACHTWOORD MAKEN & ONTHOUDEN? ZO DOE JE DAT! Sterke wachtwoorden zijn vooral lange wachtwoorden. Te lang om te raden of te kraken door mensen en computers.

Nadere informatie

Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8

Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8 Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8 Deze handleiding beschrijft op gebruikersniveau de basisfuncties van de portal. Version: x.x MOBIDM Gebruikershandleiding Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden

Nadere informatie

Net2 Anywhere - Installatie

Net2 Anywhere - Installatie Anywhere - Installatie Wat is Anywhere? Anywhere is een reeks van applicaties die gebruik maken van het internet om extra functies toe te voegen aan uw toegangscontrolesysteem. De beveiligde webserver

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

HANDLEIDING FRS MOBIEL

HANDLEIDING FRS MOBIEL HANDLEIDING FRS MOBIEL mobiel.faunaregistratie.nl Inhoudsopgave Inloggen 2 Melden maatregelen 5 Afleveren wild 9 1 Gebruik de browser op uw smart Phone om naar mobiel.faunaregistratie.nl te gaan LET OP:

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport 1. Inleiding In deze handleiding staat beschreven hoe u kunt inloggen op de GTS webapplicatie Gasport via Multi-Factor Authentication (MFA). Voordat u kunt

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Korte handleiding AccountView Mobile Scanner

Korte handleiding AccountView Mobile Scanner Korte handleiding AccountView Mobile Scanner Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV.

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Saxion Research Cloud Drive (SRCD)

Saxion Research Cloud Drive (SRCD) 1 Saxion Research Cloud Drive (SRCD) Handleiding Saxion Research Cloud Drive (SRCD) Welke (groepen) gebruikers kun jij rechten geven? Hoe meld je je aan bij SURFconext? Een mappenstructuur maken in SRCD

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding VOOR INTRAMED MOBIEL versie 4 Inhoudsopgave (Untitled) Hoofdstuk 1... 1 1.1 Instellingen... 1 1.2 Intramed mobiel gebruiken... 7 III Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een web applicatie.

Nadere informatie

Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding

Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding Hoe installeren op tablet? (makelaar) Installatie handleiding Inhoudsopgave 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 TABLET... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE...

Nadere informatie

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 EENVOUDIG OVERSTAPPEN

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 EENVOUDIG OVERSTAPPEN PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 EENVOUDIG OVERSTAPPEN Inhoud Inhoud 1 PTV Map&Guide internet V2 Wat is er nieuw?... 3 1.1 Wijziging van het licentiemodel... 3 1.1.1 Bestaande klanten 3 1.1.2 Nieuwe klanten 3

Nadere informatie