a.v. spiridon A.V. Spiridon, Gilze-Rijen opgericht 27 februari 1989

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "a.v. spiridon A.V. Spiridon, Gilze-Rijen opgericht 27 februari 1989"

Transcriptie

1 Verslag van de algemene ledenvergadering 2008 Vergaderdatum : 07 maart 2008 Aanwezig : Afwezig : 1. Opening De voorzitter heet iedereen van harte welkom. Begin dit jaar was een hectische tijd door het NK Cross. Tijdens dit NK is Annie van Hoek de enige van onze club die een medaille heeft behaald. Van harte gefeliciteerd. De agenda wordt vastgesteld. 2. Vaststellen notulen Van de algemene ledenvergadering d.d. 2 maart 2007 (zie clubblad, nr 1 van april 2007) De notulen worden vastgesteld. Bericht van verhindering: 3. Mededelingen en ingekomen stukken Zoals in het weekblad heeft gestaan krijgen we samen met De Leemput een AED apparaat. Een stuk van dit apparaat is gesponsord door de Rabobank. De gemeente wil hoogstwaarschijnlijk ook een AED schenken. Als iemand de cursus hiervoor wil volgen, dan kan hij/zij zich bij Renate Phaff aanmelden. Je moet wel in het bezit zijn van een reanimatiediploma. Renate wil eerst weten hoeveel mensen we op cursus kunnen laten gaan. Clubkleding: In de kantine hangen voorbeelden van het materiaal en soorten shirtjes. Voorgesteld wordt om het logo groter op het shirt te zetten, zodat het beter herkenbaar is. De pasmodellen hangen er zaterdag ook nog. Dan is iedereen in de gelegenheid om te passen en op de bestellijst aan te geven wat ze willen hebben. Harrie stelt voor om de naam van de vereniging zowel op de voor- als achterkant te zetten. Dit is beter zichtbaar en herkenbaar. Wordt in overweging meegenomen. 4. Verslag secretaris en penningmeester Het verslag is opgesteld door Dinie Voesenek en wordt voorgelezen door Lilian Beverwijk. Het verslag wordt vastgesteld. De voorzitter dankt Dinie voor het verslag van het afgelopen jaar. Penningmeester: Iedereen heeft een overzicht gekregen. Waar min staat is goed en waar + staat is slecht. Resultaat 2007 is een negatief resultaat van 8.000,--. Dit is niet zo goed als de jaren ervoor. Eigen vermogen is ,--. We hebben ,-- aan liquide middelen waarvan ,- voor NK Cross = ,-- op de bank staan. Hoe tot stand gekomen: - Indoor cycling iets minder. Komen positief uit. - Nordic Walking draait goed; stuk minder positief dan begroot. Dit komt omdat er aanzienlijk minder cursussen gegeven zijn.

2 - Wedstrijden op toegelegd - De buitenlampen zijn na 1½ jaar kapot gegaan. Deze moesten vervangen worden kosten: 2.000,-- - Afschrijving baan en buitenterrein 6.000,--. Contributie is daar niet voldoende voor. Als je dat wegdenkt dan is de contributie voldoende voor trainers etc. - Activiteitencommissie heeft heel weinig geld gebruikt. - Wedstrijden: dit jaar geen Sylvesterloop georganiseerd. Deze brengt altijd veel op. - Bij overigen heeft Cees correcties moeten doen voor ,-- eenmalig en 4.000,-- structureel. - Dakramen op zolder via de afschrijving aan de spinning. We willen sponsoring doen voor de baan, indoorcycling uitkomen op nul. Nordic Walking rond de nul uit laten komen. Is heel actief, hebben veel getraind, veel gidsen actief. Het is belangrijk om nw aan te sluiten bij de bond. Bij de wedstrijden willen we op nul uitkomen. Vraag: Waarom geen winst op wedstrijden? Voor de leden; uitstraling, laten zien dat we er zijn: Moeilijk om winst te maken; Inschrijfgelden voor Spiridon zijn laag; We willen een grote deelname en daar geen winst uit halen maar naamsbekendheid. We begroten voor 2008 een verlies. Onze financiële positie geeft nog geen aanleiding om drastische maatregelen te treffen. We proberen om het verlies in 2 jaar terug te dringen. Begroting 2007: 2 grote oorzaaken> Veel minder opbrengsten bij de cursus nw Een paar maal eenmalige kosten gehad (totaal 9.000,-) Minder spinners Ledenaantal iets teruggelopen. Nog geen reden voor zorgen. Eenmalig extra uitgave aan de lampen Afschrijving baan loopt door: kunt zeggen stop ermee, maar geeft de intentie om in de toekomst de baan te kunnen vernieuwen. Atletiek kost nu meer dan het opbrengt. Vraag: Wat schrijven we af? We schrijven meer af dan de werkelijke kosten die we toen gemaakt hebben. We hebben gekeken naar wat de baan gekost heeft zonder de sponsors. Afschrijving is over 15 jaar. Contributie Voorstel is een geringe verhoging. Atletiek met 5,- dit jaar en volgend jaar Zomerindoorcycling met 2,50 NW met 10,- bestaande uit 5,- kosten nw en 5,- aansluiten bij de bond. aantal leden is op dit moment heel stabiel. NW is een enorme hupe geweest. Instructeurs groeien als paddestoelen. Qua zij-instromers trekt het weer aan. Aanbod trainingen is hoog en ook veel trainingen met een zeer goede kwaliteit. Voormalige wandelleden die nw gaan doen. Voorzie wel dat het af zal kalven. Jeugdleden Betalen nog steeds geen basiscontributie. Wedstrijdlicentie wordt tot nu toe door de club betaald. Aan de hand van de wedstrijden gaan we dit jaar kijken of we dat blijven doen.

3 Vragen: Zomerindoorcycling is maar een les of 6. Dan is 40,- wel erg hoog. Basisdeel als lid wordt 22,50. Licenties: Is het mogelijk om geleidelijk af te bouwen en dat de ouders de licentie dan straks zelf betalen. Goed voorstel. Inschrijfgeld: Waarom betaald alleen de atletiek dat en de rest niet? Atletiek vraag inschrijfgeld daarom Wij berekenen dat door aan de atletiekleden. Investeringen 2008: Spinners: dit jaar iets minder vervangen Kleine materialen (speren, discussen etc) Kopieerapparaat. Was aan vervanging toe. Inmiddels gebeurd. Aanpassen buitenterrein. Dranghekken 20 stuks (WOC). Clubkleding op voorraad leggen. Krediet van ,- NK Cross. Is niet bedoeld om aan te wenden. Bij WOC wensen stond ook het aanschaffen van een eigen geluidsinstallatie. We moeten wel de garantie hebben dat het altijd werkt. Dit in overweging genomen, besloten om deze niet zelf aan te schaffen. 5. Verslag kascontrolecommissie (Ron van Bedaf, Ben Robbers, Jacques Hameleers, res. Tom van Boxtel) De heren zijn goed ontvangen. Op 29 februari zijn ze geweest. Willen Kees bedanken voor zijn grote inzet het afgelopen jaar. Er is bijzondere aandacht besteed aan de opbrengsten van de vereniging, met name verantwoording opbrengsten nordic walking, spinning, bar, contributies. Het onderscheidt in functies wordt goed toegepast. Er is een andere beheerder van de kas. (Faktuur komt binnen -> gaat naar een ander voor akkoord). Er is gekeken naar het ledenbestand, restituties op contributie. Zich erover verbaast hoeveel werk dit is. Complimenten aan Nettie voor het bijhouden. Spaarrekening heel veel geld en mutaties. Is er van geleend, is men er af gebleven. Er is zeer professioneel gewerkt, alle vragen werden volledig en duidelijk beantwoord. Voorstel is om de penningmeester te detacheren van zijn functie over Karin geeft aan dat ze eerst antwoord op haar vraag wil hebben. Voorgesteld wordt een kleine pauze in te lassen. In die tussentijd kan Kees het antwoord geven op de vraag van Karin. Nadat de pauze is geweest en de vraag van Karin is beantwoord, gaat iedereen akkoord met het detacheren van de penningmeester. 6. Vaststellen jaarrekening 2007 De jaarrekening wordt vastgesteld. Het bestuur wordt gedetacheerd over Vaststellen begroting contributies 2008 (atletiek, spinning, nordic walking) Vraag is waarom nordic walking meer contributie moeten gaan betalen. Wat is de meerwaarde om je aan te sluiten bij de bond. Om een deel van de kosten voor de trainingen te drukken. Spiridon is volgens de statuten verplicht om leden aan te sluiten bij een bond. Op dit moment zijn we in overleg met de Atletiekunie om te kijken of we nodic walking en wandelen bij hun aan t sluiten. Aanstaande dinsdag vindt met de Atletiekunie een gesprek plaats. Voordeel is dat je dan verzekerd bent tijdens wedstrijden. Leden stemmen in met de begroting.

4 8. Verkiezing kascontrolecommissie 2008 Ben Robbes en Tom van Boxtel. Jack Hameleers reserve (zit veel in buitenland). Robert Jong is reserve voor Verkiezing leden van het bestuur Dinie Voesenek treedt af als secretaris. Voorstel is om Reiny Demmink te benoemen als secretaris. Reiny is nordic walking lid en vervult op dit moment op voortreffelijke wijze het secretariaat voor het NK Cross Er zijn geen tegenkandidaten. Iedereen is akkoord. Het bestuur stelt voor om het aantal leden uit te breiden van 8 naar 9 leden. We hebben de afgelopen jaren gezien dat er steeds meer behoefte is aan vertegenwoordiging van de diverse onderdelen. Afgelopen jaar heeft Renate het nordic walking als interim goed vertegenwoordigd in het bestuur. Voorstel is om haar toe te voegen. Dan is alles goed vertegenwoordigd. Lilian vanuit de jeugd, Wim vanuit de spinning, Mark en Iwan vanuit het lopen en Henny en Renate vanuit het nordic walking. Er zijn geen tegenkandidaten. Iedereen is akkoord. Aftredend zijn: Kees Schulten, penningmeester en de leden Lilian Beverwijk en Henny Zwanen. Zij stellen zich herkiesbaar. Er zijn geen tegenkandidaten. Iedereen is akkoord. 10. Verenigingszaken NK Cross Het was een heel mooi evenement. Afgelopen woensdag is de evaluatie geweest tussen Dagelijks Bestuur en de Coördinatoren van de subcommissies. Iedereen was zeer positief. We hebben met zijn allen een hele mooie prestatie geleverd. Alles is goed verlopen. Zaterdagochtend veel werk gehad, om na de storm als weer goed te krijgen. Iwan wil iedereen daarom enorm bedanken. Heel veel reacties op de site gekregen oa van Greg van Hest.D cameraman van de NOS bedankte voor de voortreffelijke manier waarop ze begeleid zijn met name door Kees van Opstal. Peter wil namens het bestuur iedereen bedanken voor hun enorme inzet. In de persoon van Iwan iedereen bedanken voor de enorme hoeveelheid tijd die jullie er in gestoken hebben en met heel veel drive. Peter overhandigt Iwan een bloemetje. NK Cross Het officiële besluit is nog niet genomen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren: - medewerking Staatsbosbeheer - medewerking MOB-terrein - voldoende coördinatoren - de financiële afhandeling. Volgt vanuit de Atletiekunie voldoende ondersteuning/financiële ondersteuning. Volgend jaar is Audax geen hoofdsponsor meer. De leden wordt gevraagd om het bestuur het mandaat te geven om de beslissing te nemen of we het NK in 2009 ook gaan organiseren en dat zij het NK bestuur benoemt. Lilian schat in dat ze begin april meer duidelijkheid heeft op de financiën van Wanneer moeten we definitief besloten hebben. Vorig jaar was dat in augustus. Een van de leden stelt voor om als er weer een ledenvergadering is voor het vaststellen van de staturen, dan ook de beslissing voor het Nk mee te nemen. Er zijn namelijk niet alleen positieve dingen uit het afgelopen NK gekomen maar ook negatieve. Het vergt een enorme belasting op de leden. Afspraken die gemaakt waren met het DB werden niet nagekomen. Een van de leden stelt dat hij en velen met hem met enorm veel plezier en drive hebben meegewerkt aan de organisatie van het NK Cross. Dit vraagt veel lef en ondernemerszin om de vereniging en de gemeente Gilze Rijen op de kaart te zetten. Tijdens de evaluatie van afgelopen woensdag kwam naar voren dat de meeste coördinatoren en de medewerkers van de Atletiekunie

5 volgend jaar weer mee willen doen. Het mandaat wordt aan het bestuur verleend. Verbouwing kantine Voorstel is om even pas op de plaats te doen en alleen de keuken uit te breiden en 2 tuindeuren naar buiten te realiseren. Het is dan ook makkelijker om een tent er bij te zetten om de kantine groter te maken. De deur naar het materialenhok komt er ook. Iedereen gaat akkoord. De CV wordt binnenkort door de gemeente vervangen. Ontwikkeling nordic walking. Druk doende voor de aansluiting bij een landelijke bond. Statuten en huishoudelijk reglement. De huidige statuten dateren uit We gaan daar dit jaar naar kijken. Afgelopen jaar is Lilian al bezig geweest met het herschrijven van de huidige. Ze wil op een aantal artikelen afwijken van de Atletiekunie. Zodra we weten bij welke bond de nordic walking zich aansluit, moet er een jurist naar kijken, dan naar het bestuur en dan moet het vastgesteld worden door de leden. We weten dat Kees van Loon niet graag in het zonnetje gezet wil worden. Maar hij heeft een enorme inzet gepleegd voor de vereniging. Hoe lang hij al actief is binnen de club weten we niet. Vanaf 1994 zitten we in deze accommodatie. Deze wordt wekelijks zeer goed onderhouden onder leiding van Kees. De vereniging heeft gemeend dit te honoreren door Kees te benoemen tot erelid van de vereniging. 11. Rondvraag Karin Ledenadministratie. Ouders vragen wanneer zij een rekening krijgen. Iwan meldt dat 1x per kwartaal er facturen worden opgemaakt. Ron Uit de statuten blijkt dat we zijn opgericht in Dat betekent dat we volgend jaar 20 jaar bestaan. Gaan we daar iets aan doen? Hoogstwaarschijnlijk dan het NK Cross Peter vraagt of er mensen zijn die daar over mee willen denken. De activiteitencommissie, Mariëlle en Karin vanuit de jeugdcommissie. 12. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur.

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting FILMPJE! Filmpje WFLWR! AGENDA-1 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen ALV 25 november 2015 4. Acties en toezeggingen uit ALV 5. Financieel verslag over 2015 6. Vaststelling beleidsplan

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2017

NIEUWSBRIEF oktober 2017 NIEUWSBRIEF oktober 2017 In deze nieuwsbrief lees je alles over de Spiridon activiteiten die de komende weken op het programma staan. Daarnaast praten we je bij over de laatste ontwikkelingen binnen de

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort.

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort. Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart 2016 19.30 uur in de Polderpoort. 1. Welkom. De voorzitter heet iedereen welkom. Er zijn 34 leden aanwezig 2. Mededelingen en ingekomen stuk(ken).

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering,VAV. 19 mei 2010

Notulen Algemene Ledenvergadering,VAV. 19 mei 2010 Notulen Algemene Ledenvergadering,VAV. 19 mei 2010 Op woensdag 19 mei 2010 heeft de Algemene Ledenvergadering VAV over het verenigingsjaar 2009 plaatsgevonden in het clubgebouw VAV. 1. Opening en mededelingen:

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening baten 8. Exploitatierekening lasten 9. Begroting

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2016 Aanwezig: 30 leden (inclusief bestuursleden) Voorzitter: Wil Koot Secretaris: Vacant Penningmeester: André Kramer Algemeen bestuurslid: Robert-Jan Post

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014

ALV AGV S.H.E.L.L GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 ALV AGV S.H.E.L.L. 2014 GOLFBAAN WATERLAND AMSTERDAM AGV S.H.E.L.L. 2014 1 AGENDA 20 MAART 2014 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 21 maart 2013 4. Verslag van de kascommissie 5. Resultaat 2013

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Inhoud -Formele aspecten / wettelijk kader -Taken penningmeester en doel -Financiële administratie -Inrichting -Inkomsten en uitgaven -De begroting -Overige

Nadere informatie

A.V. Spiridon Nieuwsbrief

A.V. Spiridon Nieuwsbrief A.V. Spiridon Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 3, maart 2008 NK Cross 2008 Algemeen Atletiek Nordic Walking Audax NK Cross 2008 Nederlands Kampioenschap Cross op 1 en 2 maart 2008 Wie vertelt ons alles over

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet.

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet. Ontwerp-huishoudelijk reglement van de Jawa/Cz Club Nederland Op grond van artikel 20 van de statuten. Toelichting: Alhoewel een huishoudelijk reglement niet lijkt te passen bij een vereniging die als

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010.

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Secretariaat District Kennemerland J. Vermeerstraat 40 2102 BW Heemstede Tel: 023-5286656 E-Mail: helenedeklerk@hotmail.com Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Aanwezig: Ron Jedema

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Organogram Een organogram geeft op een schematische wijze de structuur van de vereniging weer. Een goed, duidelijk en overzichtelijk organogram geeft de verschillende functies, commissies en dergelijke

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN

Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN Aanvang : 20.30 uur Plaats : kantine AAV 36 Aanwezig: 29 leden inclusief het gehele bestuur. Afwezig met kennisgeving: Cees Justus Vogel, Gerard

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF November 2017

NIEUWSBRIEF November 2017 NIEUWSBRIEF November 2017 In deze nieuwsbrief lees je alles over de Spiridon activiteiten die de komende weken op het programma staan. Daarnaast praten we je bij over de laatste ontwikkelingen binnen de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Leeuwarden, 4 april 2017, Aan de leden van wijkvereniging De Schaduw. Betreft: ALV Beste wijkgenoten,

Leeuwarden, 4 april 2017, Aan de leden van wijkvereniging De Schaduw. Betreft: ALV Beste wijkgenoten, Leeuwarden, 4 april 2017, Aan de leden van wijkvereniging De Schaduw Betreft: ALV 2017 Beste wijkgenoten, Graag nodigen we jullie uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Die houden we op dinsdag

Nadere informatie

Agenda (19.00 uur) Algemene Ledenvergadering Atletiek Maastricht. 1. Opening / vaststellen agenda. 2. Mededelingen / ingekomen stukken

Agenda (19.00 uur) Algemene Ledenvergadering Atletiek Maastricht. 1. Opening / vaststellen agenda. 2. Mededelingen / ingekomen stukken Agenda (19.00 uur) Algemene Ledenvergadering Atletiek Maastricht 19 november 2009 1. Opening / vaststellen agenda 2. Mededelingen / ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV d.d. 14 mei 2009 4. Wijziging

Nadere informatie

Trias Shorttrack Leeuwarden

Trias Shorttrack Leeuwarden HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trias Shorttrack Leeuwarden Art. 1 Definities Vereniging - Vereniging Trias Shorttrack Leeuwarden, opgericht d.d. 20 december 1996 (voorheen Stichting Verenigde Leeuwarder IJsclubs

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHAATS- EN SKEELERVERENIGING OUDEWATER (SVO)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHAATS- EN SKEELERVERENIGING OUDEWATER (SVO) Huishoudelijk Reglement SVO Definitief ALV 20090917 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHAATS- EN SKEELERVERENIGING OUDEWATER (SVO) Artikel 1. Algemene bepalingen Het huishoudelijk reglement is van toepassing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Inhoud. Inleiding 2. I. Nadere uitwerking van de Statuten 3. Lidmaatschap 3. Financiën 4. Bestuur 5.

Huishoudelijk Reglement. Inhoud. Inleiding 2. I. Nadere uitwerking van de Statuten 3. Lidmaatschap 3. Financiën 4. Bestuur 5. Inhoud Inleiding 2 I. Nadere uitwerking van de Statuten 3 Lidmaatschap 3 Financiën 4 Bestuur 5 Commissies 6 II. Niet-statutaire bepalingen 7 Communicatie 7 III. Overige onderwerpen 8 Regels betreffende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement F.C.C. de IJSSELCROSSERS te Doetinchem,statutair gevestigd te Doesburg.

Huishoudelijk reglement F.C.C. de IJSSELCROSSERS te Doetinchem,statutair gevestigd te Doesburg. Huishoudelijk reglement F.C.C. de IJSSELCROSSERS te Doetinchem,statutair gevestigd te Doesburg. Artikel 1. Leden. De vereniging kent: 1.Aktieve leden/trainingsleden 2.Stemrechtleden. 3.Donateurs. Donateurs

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

Verslag ALV 11 april 2011

Verslag ALV 11 april 2011 Verslag ALV 11 april 2011 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Het benodigde quorum is aanwezig. De vergaderpunten worden aan de hand van slides toegelicht. 2. Vaststelling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION Artikel 1 De volleybalvereniging heet ORION. Artikel 2 Lidmaatschap De vereniging kent de volgende leden: 2a. Spelende leden: Senioren Recreanten

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Aanwezig: Locatie: Jan van Gerven Bea Liebregts Henny van Beers Rob van Overbeek Cees Stofmeel van de Sandestraat 1, Oost-, West- en Middelbeers

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de RKSV Graaf Willem II VAC, gehouden op donderdag 21 mei 2015 in het clubgebouw op de Roggewoning

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de RKSV Graaf Willem II VAC, gehouden op donderdag 21 mei 2015 in het clubgebouw op de Roggewoning Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de RKSV Graaf Willem II VAC, gehouden op donderdag 21 mei 2015 in het clubgebouw op de Roggewoning De agenda voor de algemene ledenvergadering luidt: 1. Opening

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Inhoud 1 INLEIDING... 2 1.1 GOEDKEURING... 2 1.2 WIJZIGING / AANVULLING... 2 1.3 GOEDKEURINGS- / WIJZIGINGSDATA... 2 2 ORGANISATIE... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 3 BESTUUR... 2 3.1 WERKWIJZE BESTUUR...

Nadere informatie

3. LIDMAATSCHAP ETT 3.1. De ETT kent Leden, Ere-leden, Leden van Verdienste en Niet-fietsende leden.

3. LIDMAATSCHAP ETT 3.1. De ETT kent Leden, Ere-leden, Leden van Verdienste en Niet-fietsende leden. EERSTE TWELLOSE TOERCLUB HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: vastgesteld in de Jaarvergadering op 5 maart 2013. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) geldt als aanvulling op de statuten

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 13 september 2011 Relevante financiële detail gegevens zijn bewust uit deze publieke presentatie weggelaten 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Balans per 31 december 2015. 13 a Reservering Lichtmast. Voorzieningen. 18 Materiaalfonds/Baan

Jaarrekening 2015. Balans per 31 december 2015. 13 a Reservering Lichtmast. Voorzieningen. 18 Materiaalfonds/Baan 5-5-206 Jaarrekening Balans per 3 december Activa 204 Passiva 204 Vaste activa Eigen Vermogen Clubgebouw 0 Reserve Algemeen 25.458 2.943 Reservering Festiviteiten 3.000 2. 2 Materiaal.463 0 2 Reservering

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Wijziging reglement Artikel 1 Wijzigingen in dit reglement treden in werking op de dag, nadat de ledenvergadering daartoe heeft besloten, tenzij

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering. Hondensportvereniging Dronten e.o. 27 mei 2013. Kantine Hondensportvereniging Dronten e.o. Aanvang: 20:00 uur

Notulen Algemene Ledenvergadering. Hondensportvereniging Dronten e.o. 27 mei 2013. Kantine Hondensportvereniging Dronten e.o. Aanvang: 20:00 uur Postadres: Postbus 264, 8250 AG Dronten Locatie: Het Kamp te Dronten Telefoon (0321) 38 07 22 Internet: www.hsvdronten.nl E-mail: secretariaat@hsvdronten.nl Inschr. KvK Lelystad 40656537 Notulen Algemene

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening 2017 vs exploitatierekening 2016 8. Exploitatierekening

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Woensdag 19 november 2014 19:30 uur Locatie: PWA Sporthal in het sportcafé Speciale Ledenvergadring BC Epe Pagina 1 Uitnodiging belangrijke speciale ledenvergadering

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie