EEN GEZONDE ZORG IS OOK ONZE ZORG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN GEZONDE ZORG IS OOK ONZE ZORG"

Transcriptie

1 Zorg in perspectief EEN GEZONDE ZORG IS OOK ONZE ZORG Er wordt heel wat gevraagd van de zorg: de zorg moet doelmatiger, beter en efficiënter. Uiteraard zonder dat de patiëntveiligheid in gevaar komt. Hoogwaardige informatie - voor ziening kan daaraan bijdragen. M&I/Partners weet wat daarvoor nodig is. Door onze betrokkenheid bij een groot aantal projecten kennen we de trends, weten we hoe zorg partijen hierop in kunnen spelen en hoe zij ICT zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Graag willen we een paar aansprekende cases met u delen. ICT in perspectief

2 Praatplaat M&I/Partners VRAAG ONZE PRAATPLAAT AAN Onder invloed van trends als marktwerking, spreiding en concentratie en kwaliteit en veiligheid zoeken partijen in de zorg elkaar steeds meer op. Zowel in de (verticale) keten van eerste, tweede en derde lijn, als horizontaal tussen vergelijkbare partijen. In het geval van horizontale samenwerking tussen ziekenhuizen resulteert deze momenteel op veel plaatsen in een fusie. Wat de aard van de samenwerking ook is, hoever die ook gaat en welk doel ermee wordt nagestreefd: samenwerking kan alleen op een efficiënte, veilige en klantgerichte wijze vormkrijgen als de processen goed worden ondersteund door informatievoorziening. En daar bestaat geen blauwdruk voor: vanuit de betrokkenheid bij een groot aantal samenwerkingsprojecten in de zorg weet M&I/Partners uit ervaring dat er veel wegen zijn die naar Rome leiden. Onze inzichten en ervaringen hebben we compact verwoord in een praatplaat : Samenwerking in de zorg van strategie tot een werkende informatievoorziening. SAMENWERKING IN ZORG: VAN STRATEGIE TOT EEN WERKENDE INFORMATIE- VOORZIENING Deze praatplaat laat zien waarop de samenwerking zich kan richten, welke overwegingen een rol spelen bij de inrichting van de samenwerking, met welke standaarden en voorzieningen u rekening moet houden en welke alternatieven er zijn voor een gezamenlijke informatievoorziening. U kunt de praatplaat downloaden op onze website ( of aanvragen bij M&I/Partners ( of via info@mxi.nl). U krijgt de praatplaat dan op A3-formaat toegestuurd.

3 St. Antonius Ziekenhuis Het St. Antonius Ziekenhuis wil een integraal elektronisch systeem voor het voorschrijven (EVS) en toedienen (TDR) van medicijnen. Naast een EVS/TDR-systeem voor algemene geneesmiddelen is er een apart systeem nodig voor de bereidingen en medicijnen tegen kanker (cytostatica). Voor de pakketselecties en de implementatie schakelde het ziekenhuis M&I/Partners in. De pakketten moeten zich in de praktijk hebben bewezen, webbased zijn en geïntegreerd kunnen worden in het EPD. Na een marktverkenning zijn de juiste oplossingen gecontracteerd. Toegespitst op het EVS/TDR: er was op de markt geen systeem dat aan de technische eisen voldeed. Daarom werd een partnership aangegaan met een aanbieder waarbij de bestaande cliëntbasedoplossing werd omgebouwd naar een webbased-versie. De verwachting is dat naast het St. Antonius Ziekenhuis ook andere ziekenhuizen voor deze oplossing kiezen. OP ZOEK NAAR EEN INTEGRAAL SYSTEEM VOOR MEDICIJNTOEDIENING EN REGISTRATIE M&I/Partners slaagde erin om partijen bij elkaar te brengen en het proces voor alle stakeholders in goede banen te leiden. Na de zomer wordt het systeem gepilot. In het ziekenhuis leefden verschillende denkbeelden over de eisen die aan de oplossingen gesteld moesten worden. M&I/Partners vertaalde alle wensen in één realistisch eisenpakket. Dirk Schraven, lid Raad van Bestuur: M&I/Partners slaagde erin om partijen bij elkaar te brengen en het proces voor alle stakeholders in goede banen te leiden.

4 Elisabeth Ziekenhuis & TweeSteden Ziekenhuis EEN GEZAMENLIJKE STORAGE-OPLOSSING ALS EERSTE STAP OP WEG NAAR ICT-INTEGRATIE Het Elisabeth Ziekenhuis (Tilburg) en het TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk) werken op steeds meer gebieden samen. Zo ook op ICT-vlak. Toen beide organisaties op zoek moesten naar een nieuwe storage oplossing, onderzocht M&I/Partners of een gezamenlijke aanbesteding zinvol zou zijn. Op die vraag kwam een bevestigend antwoord en M&I/Partners kreeg de opdracht deze aanbesteding te begeleiden. Hierbij was sprake van duaal opdrachtgeverschap. Hoewel beide ICT-managers de samenwerking toejuichten, waren de uitgangssituaties verschillend. De aanleiding om te vervangen verschilde per ziekenhuis, net als de eerder gekozen productlijnen en de back-up oplossingen. Bij het formuleren van de wensen en eisen moest dus rekening worden gehouden met zowel de couleur locale als de wens om in een later stadium een volgende stap te zetten in de samenwerking: aanvankelijk behoudt elk ziekenhuis zijn eigen systemen, maar in de toekomst vinden koppeling en integratie plaats. M&I/Partners begeleidde het hele traject, zowel procesmatig als inhoudelijk. M&I/Partners heeft een goede bijdrage geleverd aan het proces om als ziekenhuizen naar elkaar toe te groeien. De integratie van de toekomstige ICT-infrastructuur is hiermee een stap dichterbij gekomen, aldus Eric Polman, opdrachtgever namens het Elisabeth Ziekenhuis, mede namens Daniella van den Corput, opdrachtgever namens het TweeSteden Ziekenhuis. 'De integratie van de toekomstige ICT-infrastructuur is met dit project een stap dichterbij gekomen.

5 Zaans Medisch Centrum Het Zaans Medisch Centrum staat voor verschillende strategische keuzes op ICT-gebied. Zo neemt het Zaans MC in 2016 een nieuw, kleiner ziekenhuis in gebruik; de modernisering van werkprocessen en ICT-ondersteuning ligt voor de hand. En nu het EPD is ingevoerd, lijkt de tijd rijp voor een volgende stap: het ontsluiten van het EPD voor de buiten wereld. Gegeven deze ambities speelt de vraag of het zinvol is de ICT te outsourcen. Om strategische vraagstukken te helpen beantwoorden, vroeg Zaans MC aan M&I/Partners het ICT-management te versterken. Sinds januari 2012 is Mark van der Velden werkzaam als Interim manager ICT. Andere adviseurs van M&I/Partners bieden op consultancy-basis ondersteuning. Van der Velden richtte zich tot nu toe onder meer op de versterking van de governance, het verbeteren van het inzicht in de financiële huishouding van ICT en de modernisering van de ICT-infrastructuur. Nu zet hij zijn tanden in het sourcingsvraagstuk. Maar het belangrijkste resultaat tot nu toe is het feit dat er een ICT-ontwikkellijn is neergezet. Hierdoor worden vraagstukken als e-health en ICT-sourcing in een logisch perspectief gezien en niet als een onontkoombare consequentie van de nieuwbouw. KRACHTIGE VERSTERKING VAN HET ICT-MANAGEMENT Arthur Notermans, lid Raad van Bestuur: We kozen voor M&I/Partners vanwege hun ervaring met sourcing. Door snel en adequaat keuzes te maken, brengen we in hoog tempo de basis op orde en 'geven we vorm en inhoud aan ons lange termijn beleid op ICTgebied. Door snel en adequaat keuzes te maken, brengen we in hoog tempo de basis op orde en geven we vorm en inhoud aan ons lange termijnbeleid op ICT-gebied.

6 Rijnland Zorggroep EEN ELEKTRONISCH CLIËNTENDOSSIER DAT BASIC IS, MAAR OPENSTAAT VOOR DE TOEKOMST Rijnland Zorggroep (Leiderdorp, Alphen aan den Rijn en omgeving) wil een elektronisch cliëntendossier (ECD) invoeren in haar verpleeghuizen en zorgcentrum. M&I/Partners bood ondersteuning bij de pakketselectie. De marktkennis en de no-nonsense benadering die uit het voorstel spraken, speelden bij deze keuze een grote rol. M&I/Partners adviseerde om op basis van de toekomstvisie van Rijnland Zorggroep op het verlenen van zorg in haar verpleeg- en verzorgingshuizen direct een match te maken met de verkrijgbare producten op de markt om zo tot een shortlist te komen. Slechts een beperkt aantal producten blijkt dan geschikt. Tijdens een interactieve workshop werd de visie op zorg en behandeling in relatie tot het ECD uitgewerkt. M&I/Partners hield de verwachtingen steeds realistisch, zodat werd gefocust op oplossingen die basic zijn, maar wel bruikbaar blijven als de organisatie zich verder ontwikkelt. De toekomstvisie is vertaald naar een tiental eisen op hoofdlijnen die voldoende onderscheidend vermogen hadden om tot een shortlist te komen. Met deze leveranciers werd een demonstratiedag georganiseerd met achter-de-knoppensessies voor medewerkers. Daarna volgden twee referentiebezoeken, met name bedoeld om te checken in hoeverre echt sprake is van bewezen oplossingen. Na de zomer neemt de Rijnland Zorggroep de finale beslissing. Marcel Kuin, lid Raad van Bestuur: De combinatie van uitgebreide inhoudelijke kennis en brede ervaring met dit soort processen maakte M&I/Partners in dit project van grote waarde. De combinatie van uitgebreide inhoudelijke kennis en brede ervaring met dit soort processen maakte M&I/Partners in dit project van grote waarde.

7 ATAL Medisch Diagnostisch Centrum Een ICT-review van M&I/Partners wees uit dat veel medewerkers van ATAL Medisch Diagnostisch Centrum (Amsterdam) ontevreden waren over de ICT-dienstverlening. Bovendien was de wijze waarop de organisatie omgaat met vernieuwingsprojecten voor verbetering vatbaar. Een programma van M&I/Partners bracht hierin verandering. Interim manager Antoon van Luxemburg begon met het structureren van de overleggen en het aanbrengen van prioriteiten in de werkzaamheden. Om de medewerkers de gewenste kennis bij te brengen, kwam er een intensief opleidingsprogramma. Ook werd ITIL geïmplementeerd. Om de dienstverlening blijvend te verbeteren was het daarnaast nodig om te investeren in de samenwerking op de ICT-afdeling. Dankzij een reeks teambuildingsessies zijn de communicatie en teamsfeer verbeterd. Het programma werd in een flink tempo doorlopen; op de achtergrond speelde de fusie van de bedrijven ATAL en Medial en de integratie die hieruit voortkwam. MEER PROFESSIONA LITEIT EN SLAGKRACHT VAN DE ICT-AFDELING Jaap Dijkman, voorzitter Raad van Bestuur: M&I/Partners heeft goede stappen gezet op weg naar professionalisering en beter teamwork bij de ATAL ICT-groep. Antoon van Luxemburg heeft een sterk organisatietalent en pakt zaken helder en gestructureerd aan. Daarnaast is hij zeer deskundig op zijn vakgebied en heeft hij een sterke visie waardoor hij natuurlijk gezag geniet. M&I/Partners heeft goede stappen gezet op weg naar professionalisering en beter teamwork bij de ATAL ICT-groep.

8 M&I/Partners en de zorg M&I/Partners verbetert de dienstverlening van zorginstellingen door verbeterde informatievoorziening en ICT. Wij overzien de impact van thema s zoals kostenbeheersing, kwaliteit van zorg, patiëntparticipatie, concentratie en spreiding van zorg en decentralisatie van AWBZ op de werkprocessen bij onze opdrachtgevers. Wij verbinden bestuurlijke vragen van zorginstellingen aan concrete oplossingen voor informatievoorziening en ICT. Denk aan de invoering van EPD-, ECD- en ERP-systemen, keuzes rond sourcing en samenwerking, resultaatgericht sturen van ICT, e-health en informatiebeveiliging. We doen dat in de rol van adviseur, implementatiemanager, projectleider of interim manager. Een gezonde zorg is ook onze zorg. M&I/Partners Sparrenheuvel JE Zeist T (030) info@mxi.nl Uitgave M&I/Partners, september 2013 Tekst Saffraan Communicatie, Beesd Coördinatie Veerle Leenders, communicatiemedewerker Ontwerp Volta_ontwerpers, Utrecht Kijk voor meer informatie op onze website en neem een kijkje op M&I/Partners, september 2013 Overname uit deze publicatie is alleen toegestaan met bronvermelding en na melding aan M&I/Partners. ICT in perspectief

STORAGEVRAAGSTUKKEN IN ZIEKENHUIZEN

STORAGEVRAAGSTUKKEN IN ZIEKENHUIZEN STORAGEVRAAGSTUKKEN IN ZIEKENHUIZEN Lineaire autonome groei, sterke groei door projecten Opslag overwegend in eigen beheer Meer dan 50% opslag voor beeldinformatie Trend naar snellere opslagmedia, uitfasering

Nadere informatie

Een gezonde zorg is ook onze zorg

Een gezonde zorg is ook onze zorg Een gezonde zorg is ook onze zorg De zorg stond in 2012 in het brandpunt van de publieke en politieke belangstelling. Zorg moet betaalbaar zijn, maar ook kwalitatief hoogwaardig. Informatietechnologie

Nadere informatie

Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0

Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0 Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0 MINISYMPOSIA Ter introductie / 2 Op 22 maart 2010 organiseerde M&I/Partners een minisymposium

Nadere informatie

SIS 2010: van inschrijfsysteem naar Onderwijs 2.0 Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen

SIS 2010: van inschrijfsysteem naar Onderwijs 2.0 Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: van inschrijfsysteem naar Onderwijs 2.0 Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen Ter introductie / 3 Minisymposia Op 22 maart 2010 organiseerde M&I/Partners een minisymposium

Nadere informatie

ICT IN HET ZIEKENHUIS 28 AUGUSTUS 2014

ICT IN HET ZIEKENHUIS 28 AUGUSTUS 2014 Rondetafelgesprek ICT IN HET ZIEKENHUIS 28 AUGUSTUS 2014 Wij hebben verstand van zorg. De rest besteden we uit. Wat zijn de voordelen van IT voor ziekenhuizen, en hoe regel je de sturing op de meest efficiënte

Nadere informatie

Onderzoek ICT-sourcing ziekenhuizen ZIEKENHUIZEN OUTSOURCEN STEEDS MEER ICT

Onderzoek ICT-sourcing ziekenhuizen ZIEKENHUIZEN OUTSOURCEN STEEDS MEER ICT Onderzoek ICT-sourcing ziekenhuizen ZIEKENHUIZEN OUTSOURCEN STEEDS MEER ICT Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl Bas aan de Wiel Versie 1.0 / 14 februari 2017 SOURCINGONDERZOEK

Nadere informatie

INNOVEREN MET ICT BLIJFT NOODZAAK

INNOVEREN MET ICT BLIJFT NOODZAAK ICT in de zorg INNOVEREN MET ICT BLIJFT NOODZAAK ICT in perspectief Bij de eerste editie van Innoveren met ICT is noodzaak, verschenen in 2009, noemden we het rapport van de Commissie Scheepbouwer uit

Nadere informatie

EFFECTIEVE ARCHITECTUUR IN EEN ZIEKENHUIS

EFFECTIEVE ARCHITECTUUR IN EEN ZIEKENHUIS Een pragmatische aanpak EFFECTIEVE ARCHITECTUUR IN EEN ZIEKENHUIS 26 juni 2014 Gert Florijn, Henk ten Dolle EVEN VOORSTELLEN Gert Florijn HIO Enschede HIO Enschede SERC Universiteit Utrecht CIBIT, DNV-CIBIT

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

READ: de informatiestrategieaanpak van Steenwinkel Kruithof Associates (SKA)

READ: de informatiestrategieaanpak van Steenwinkel Kruithof Associates (SKA) READ: de informatiestrategieaanpak van (SKA) INLEIDING HET SPANNINGSVELD TUSSEN KORTETERMIJNVERWACHTINGEN EN LANGETERMIJNBEHOEFTEN In veel bedrijven volgen businessgerelateerde veranderingen elkaar snel

Nadere informatie

Integrale gezondheidszorg

Integrale gezondheidszorg Integrale gezondheidszorg Sprekers Discussie Impressie CIO-platformbijeenkomst M&I/Partners Verantwoordelijk zijn over de grenzen heen M&I/Partners organiseerde op woensdag 12 oktober 2016 een CIO-platformbijeenkomst,

Nadere informatie

Op basis van CCPM voor zorginstellingen SUCCESVOL PROJECT- EN PROJECTPORTFOLIO- MANAGEMENT

Op basis van CCPM voor zorginstellingen SUCCESVOL PROJECT- EN PROJECTPORTFOLIO- MANAGEMENT Op basis van CCPM voor zorginstellingen SUCCESVOL PROJECT- EN PROJECTPORTFOLIO- MANAGEMENT INLEIDING Traditioneel kenmerkt de ziekenhuiscultuur zich door een hoge ambachtelijkheid, grote onvoorspelbaarheid

Nadere informatie

DE CIO VAN DE TOEKOMST

DE CIO VAN DE TOEKOMST MIC 2015 DE CIO VAN DE TOEKOMST 30 oktober 2015 Mark van der Velden principal adviseur, interim manager EVEN VOORSTELLEN ONDERWERPEN De complexiteit van ICT in de zorg ICT ontwikkeling in drie stappen

Nadere informatie

EFFECTIEF INSPELEN OP DE OMGEVINGSWET

EFFECTIEF INSPELEN OP DE OMGEVINGSWET Digitale informatievoorziening is de cruciale factor EFFECTIEF INSPELEN OP DE OMGEVINGSWET ICT in perspectief > EFFECTIEF INSPELEN OP DE OMGEVINGSWET Het gaat vandaag niet over de techniek, maar over de

Nadere informatie

Procesmanagement. Organisatieadvies. Opleiding en training. Informatiemanagement. Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde

Procesmanagement. Organisatieadvies. Opleiding en training. Informatiemanagement. Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde Organisatieadvies Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde Procesmanagement Uw bedrijfsprocessen inzichtelijk, efficiënt en onder regie Opleiding en training Praktijkgerichte en actuele

Nadere informatie

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Aanleiding aanbesteding ehrm Contract huidige leverancier loopt af Het willen optimaliseren en verbeteren van de HR processen Het willen digitaliseren van de HR processen

Nadere informatie

Betere ondersteuning en zorg door een goed inkoopbeleid

Betere ondersteuning en zorg door een goed inkoopbeleid Barbara de Groen en Lian Stouthard, Vilans Betere ondersteuning en zorg door een goed inkoopbeleid De geleerde lessen over gemeentelijke inkoop van ondersteuning en zorg Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk

Nadere informatie

VERBETEREN DOOR VERGELIJKEN

VERBETEREN DOOR VERGELIJKEN Inzicht in prestaties door benchmarking Impressie resultaten ICT Benchmark 2012 VERBETEREN DOOR VERGELIJKEN Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 offertebureau@mxi.nl www.mxi.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL MANAGER FINANCE DIAKONESSENHUIS

FUNCTIEPROFIEL MANAGER FINANCE DIAKONESSENHUIS FUNCTIEPROFIEL MANAGER FINANCE DIAKONESSENHUIS Inhoudsopgave 1 Diakonessenhuis 3 De organisatie 3 De structuur 3 Financiën/de Concerndienst 4 Vergroten van de wendbaarheid 4 2 Manager Finance 4 Plaats

Nadere informatie

Vastgoedinformatiesystemen. Thijs van der Spil

Vastgoedinformatiesystemen. Thijs van der Spil Vastgoedinformatiesystemen Thijs van der Spil Wat je wilt voorkomen is een systeem dat niet kan wat je nodig hebt dat veel te duur is in aanschaf of exploitatie dat niet kan meegroeien met je organisatie

Nadere informatie

getronicspinkroccade.nl EPD en BiSL! 13 e EPD-ICT Congres NVMA 12 juni 2008 Thijs de Jong Senior adviseur en trainer

getronicspinkroccade.nl EPD en BiSL! 13 e EPD-ICT Congres NVMA 12 juni 2008 Thijs de Jong Senior adviseur en trainer getronicspinkroccade.nl EPD en BiSL! 13 e EPD-ICT Congres NVMA 12 juni 2008 Thijs de Jong Senior adviseur en trainer Kennismaking 1 Beheer Van project naar beheer Grootschalige Vernieuwing Applicatiebeheer

Nadere informatie

Functiebeschrijving Technische Architect

Functiebeschrijving Technische Architect Functiebeschrijving 1. Algemene Gegevens Organisatie Functienaam Versie Auteur : [naam organisatie] : : 1.0 concept : Ad Paauwe a. Plaats in de organisatie De rapporteert aan de manager van het architectuurteam.

Nadere informatie

Profiel Adviseur Informatiemanagement. Rijnland Zorggroep

Profiel Adviseur Informatiemanagement. Rijnland Zorggroep Profiel Adviseur Informatiemanagement Rijnland Zorggroep Inhoudsopgave Beschrijving organisatie 3 Organogram 4 Plaats in de organisatie 5 Situatieschets 5 Werkzaamheden/Verantwoordelijkheden 6 Functievereisten

Nadere informatie

22 maart Voor de digitale economie

22 maart Voor de digitale economie 22 maart 2018 Voor de digitale economie Op 22 maart 2018 organiseert Nederland ICT voor de Kamer van Koophandel een ICT Markttoets over de vervanging van haar klantrelatiesysteem (CRM). De ICT Markttoets

Nadere informatie

Meer waarde halen uit uw ICT en EPD ICT sturing richten op realiseren van baten

Meer waarde halen uit uw ICT en EPD ICT sturing richten op realiseren van baten Meer waarde halen uit uw ICT en EPD ICT sturing richten op realiseren van baten Eric Polman HIMSS 2010, Atlanta 1 4 maart 2010 Agenda en doelstelling 1. Introductie 2. ICT in de zorg: kenmerken huidige

Nadere informatie

Interim Management in de zorg

Interim Management in de zorg Vreemde ogen helpen Interim Management in de zorg Vreemde ogen helpen! Het gericht inzetten van een interim manager kan helpen uw problemen op te lossen of uw strategie te realiseren. Soms is het noodzakelijk

Nadere informatie

ONLINE REVIEWS OVER DOKTERS

ONLINE REVIEWS OVER DOKTERS Onderzoek onder artsen naar online beoordelignen en bekendheid ONLINE REVIEWS OVER DOKTERS Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl Versie 1.0 / 25 september 2018 Antoon van

Nadere informatie

RESULTAATGERICHT ORGANISEREN

RESULTAATGERICHT ORGANISEREN RESULTAATGERICHT ORGANISEREN Hoe de beste resultaten te halen uit uw organisatie, managers en medewerkers. Wat is resultaatgericht organiseren? Resultaatgericht organiseren heeft als doel om organisaties

Nadere informatie

BEDRIJFSVOERING IN HET SOCIAAL DOMEIN

BEDRIJFSVOERING IN HET SOCIAAL DOMEIN Een ontwikkelbenadering in vijf fases BEDRIJFSVOERING IN HET SOCIAAL DOMEIN Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl De decentralisaties in het sociaal domein zijn vanaf 2015

Nadere informatie

Drie belangrijke ICT thema s in de langdurige zorg

Drie belangrijke ICT thema s in de langdurige zorg Drie belangrijke ICT thema s in de langdurige zorg In de langdurige zorg is van alles aan de hand en staan de ontwikkelingen, met name op het gebied van wetgeving en kostenbeheersing, niet stil. Dit heeft

Nadere informatie

Profiel. Manager ICT. 4 augustus Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht

Profiel. Manager ICT. 4 augustus Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht Profiel Manager ICT 4 augustus 2016 Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 0629004723 Voor sollicitatie

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE VAN INFORMATIESTANDAARDEN IN EEN EPD AMC/VUMC

IMPLEMENTATIE VAN INFORMATIESTANDAARDEN IN EEN EPD AMC/VUMC IMPLEMENTATIE VAN INFORMATIESTANDAARDEN IN EEN EPD AMC/VUMC Reino Petrona Informatiemanager Patiëntenzorg Vumc Lindsay Chang Informatiearchitect Patiëntenzorg AMC INHOUD Achtergrond informatie programma

Nadere informatie

JuMP-scan landelijke resultaten

JuMP-scan landelijke resultaten 23 april 2019 Leiderschap Eén van de belangrijkste lessen is dat de beweging naar juiste zorg op de juiste plek (JZOJP) niet vanzelf op gang komt. Dit vraagt om stevig leiderschap en een zichtbaar leidende

Nadere informatie

Kennisplatform organisatieontwikkeling voor gemeentemanagers

Kennisplatform organisatieontwikkeling voor gemeentemanagers Kennisplatform organisatieontwikkeling voor gemeentemanagers 8 & 9 maart 2018 te gemeente Twenterand WELKOM BIJ HET KENNISPLATFORM VOOR GEMEENTEMANAGERS De lokale overheid beweegt zich in een dynamisch

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

Kennismanagement meer doen met medische informatie

Kennismanagement meer doen met medische informatie Kennismanagement meer doen met medische informatie Bas Peters St Antonius Ziekenhuis Cornelis Smit St Antonius Ziekenhuis Mark Boon Business Unit Manager Erik Duin Product Manager Healthtivity, 25 september

Nadere informatie

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN HET ANTWOORD OP UW VRAGEN Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste

Nadere informatie

Werkatelier Informatiebeleid 2016-2020 Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening

Werkatelier Informatiebeleid 2016-2020 Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening Native Consulting heeft een 4-daagse praktische en interactieve workshop ontwikkeld over ICT-beleid in relatie tot de gemeentelijke strategie. U komt niet alleen om te luisteren naar nieuwe kennis en inzichten,

Nadere informatie

Sourcing. Analyse Sourcing Management

Sourcing. Analyse Sourcing Management Sourcing Analyse Sourcing Management Sourcing Business Driven Sourcing Wij nemen het woord sourcing letterlijk. Welke bronnen zijn nodig om uw organisatie optimaal te laten presteren, nu en in de toekomst?

Nadere informatie

Reiswerk Masterclasses Focus op de Klant, Focus op Verandering (winter 2014)

Reiswerk Masterclasses Focus op de Klant, Focus op Verandering (winter 2014) REISWERK MASTERCLASSES FOCUS OP DE KLANT, FOCUS OP VERANDERING Reiswerk en hebben een serie masterclasses ontwikkeld rondom het thema Focus op de Klant, Focus op Verandering, die de reisprofessioneel op

Nadere informatie

VOORBEREID OP DE TOEKOMST EN DE OMGEVINGWET

VOORBEREID OP DE TOEKOMST EN DE OMGEVINGWET Vier no-regret maatregelen VOORBEREID OP DE TOEKOMST EN DE OMGEVINGWET Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl De Omgevingswet en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)

Nadere informatie

STRATEGIEONTWIKKELING

STRATEGIEONTWIKKELING STRATEGIEONTWIKKELING drs. P.W. Stolze 1 SITUATIE Strategie geeft in het algemeen richting aan een organisatie of organisatie-eenheid in haar omgeving (wat gaan we doen) en vormt een richtsnoer voor de

Nadere informatie

Functiebeschrijving Business Architect

Functiebeschrijving Business Architect Functiebeschrijving 1. Algemene Gegevens Organisatie Functienaam Versie Auteur : [naam organisatie] : : 1.0 concept : Ad Paauwe a. Plaats in de organisatie De rapporteert aan de manager architectuur van

Nadere informatie

Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam

Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam Jaarplan 2016 Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam Actuele Beschrijving Algemeen 2016 zal in het teken staan van de fusie van Streetcornerwork (SCW) en de Stichting Volksbond

Nadere informatie

Onderwerpen. Perspectief van kwaliteit in de zorg. De keuze van het Kwaliteits-management-systeem. Certificering: ISO 9001 voor de Zorg.

Onderwerpen. Perspectief van kwaliteit in de zorg. De keuze van het Kwaliteits-management-systeem. Certificering: ISO 9001 voor de Zorg. ISO 9001 voor de zorg: een bewuste keuze ir.drs. A. van der Star MSHE Normcommissie ISO 9001 Zorg NEN 1 februari 2011 Bijdragen: H. Dekker: Certificatie in de Zorg Onderwerpen Perspectief van kwaliteit

Nadere informatie

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening Native Consulting heeft een 4-daagse praktische en interactieve workshop ontwikkeld over ICT-beleid in relatie tot de gemeentelijke strategie. U komt niet alleen om te luisteren naar nieuwe kennis en inzichten,

Nadere informatie

voor meer resultaat uit uw vastgoedonderneming

voor meer resultaat uit uw vastgoedonderneming Hoe haalt u meer resultaat uit uw vastgoedonderneming? Wie ondernemerschap koppelt aan creativiteit en een effectief bedrijfsproces met transparante besluitvorming, behaalt de beste resultaten. HouVast

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de zorg en consequenties voor ziekenhuizen en medisch specialisten. Pieter Wijnsma Directeur Academie voor Medisch Specialisten

Ontwikkelingen in de zorg en consequenties voor ziekenhuizen en medisch specialisten. Pieter Wijnsma Directeur Academie voor Medisch Specialisten Ontwikkelingen in de zorg en consequenties voor ziekenhuizen en medisch specialisten Pieter Wijnsma Directeur Academie voor Medisch Specialisten Thema s: Ontwikkelingen in de samenleving Ontwikkeling van

Nadere informatie

Is de ontevredenheid van zorginstellingen terecht? Hans ter Brake OIZ, Ede, 9 november 2010

Is de ontevredenheid van zorginstellingen terecht? Hans ter Brake OIZ, Ede, 9 november 2010 Is de ontevredenheid van zorginstellingen terecht? Hans ter Brake OIZ, Ede, 9 november 2010 Agenda zorginstelling, zorgorganisatie, zorgbedrijf... zorgonderneming Terecht? Begrijpen we elkaar? Business

Nadere informatie

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers Zaakgericht samenwerken Visie en Koers 2009032816 We staan voor diverse ambities en knelpunten Burgers 7x24 inzicht in status aanvragen Efficiënter werken Borgen rechtmatigheid Inzicht bij medewerkers

Nadere informatie

Functieprofiel: Projectleider

Functieprofiel: Projectleider BIJLAGE E.1 FUNCTIEPROFIELEN PERCEEL 1 Functieprofiel: Projectleider Werkzaamheden: De opdrachtgever zorgt, eventueel met behulp van een separate opdracht, voor een duidelijke projectopdracht. Hij of zij

Nadere informatie

Profielschets. Procesmanager Bouw & Onderhoud Woonwaard

Profielschets. Procesmanager Bouw & Onderhoud Woonwaard Profielschets Procesmanager Bouw & Onderhoud Woonwaard ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woonwaard Datum: maart 2015 Inleiding Woonwaard is een klantgerichte en vernieuwende woningcorporatie,

Nadere informatie

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van Middelgroot Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van het programma e-dienstverlening Wat is: Het programma e-dienstverlening? In de gemeente Waalwijk wordt gewerkt met een elektronisch

Nadere informatie

Profielschets. Manager Vastgoedbeheer. Woonwaard. ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Woonwaard

Profielschets. Manager Vastgoedbeheer. Woonwaard. ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Woonwaard Profielschets Manager Vastgoedbeheer Woonwaard ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Woonwaard Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Inleiding Woonwaard

Nadere informatie

Hetty Braam. vragen aan:

Hetty Braam. vragen aan: 10 vragen aan: Hetty Braam Manager ICT & Informatiemanagement bij Timing Uitzendbureau over Sigmax als ICT partner en de overstap naar de Sigmax ONE Cloud Facts & Figures Timing Uitzendbureau 51 vestigingen

Nadere informatie

KickerPlaza. Customer case. Alrijne Ziekenhuis

KickerPlaza. Customer case. Alrijne Ziekenhuis KickerPlaza Customer case Alrijne Ziekenhuis KickerPlaza helpt de zorg KickerPlaza geeft zorg een voorsprong. Alrijne Zorggroep heeft de afgelopen jaren een grote verbeterslag doorgevoerd in het realiseren

Nadere informatie

Functiebeschrijving Enterprise Architect

Functiebeschrijving Enterprise Architect Functiebeschrijving 1. Algemene Gegevens Organisatie Functienaam Versie Auteur : [naam organisatie] : : 1.0 concept : Ad Paauwe a. Plaats in de organisatie De rapporteert aan de CIO of aan de manager van

Nadere informatie

#1 ICT IN HET ZIEKENHUIS 17 APRIL 2013

#1 ICT IN HET ZIEKENHUIS 17 APRIL 2013 Rondetafelgesprek #1 ICT IN HET ZIEKENHUIS 17 APRIL 2013 Hoe stel je je op tegenover leveranciers die steeds machtiger worden? Kies je voor best of breed of voor best of suite? Hoe maak je de baten van

Nadere informatie

WHITE PAPER DE 10 PRINCIPES VAN DE SOGETI-ARCHITECT

WHITE PAPER DE 10 PRINCIPES VAN DE SOGETI-ARCHITECT WHITE PAPER DE 10 PRINCIPES VAN DE SOGETI-ARCHITECT MARTIN VAN DEN BERG WHITE PAPER DE 10 PRINCIPES VAN DE SOGETI-ARCHITECTT Martin van den Berg tekeningen: Thomas Schneider Versie: 1.0 februari 2010

Nadere informatie

IATI is de internationale standaard voor het openbaar beschikbaar maken van projectinformatie in de ontwikkelingssector.

IATI is de internationale standaard voor het openbaar beschikbaar maken van projectinformatie in de ontwikkelingssector. IATI PROGRAMMA IATI is de internationale standaard voor het openbaar beschikbaar maken van projectinformatie in de ontwikkelingssector. Het is een internationaal initiatief waarbij donororganisaties, overheden

Nadere informatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward Productive Ward Verbeter de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van uw zorg door reductie van verspilling Brochure Productive Ward CBO 2012 CBO, Postbus 20064, 3502 LB UTRECHT Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Benefits Management. Sturen op realistische organisatievoordelen

Benefits Management. Sturen op realistische organisatievoordelen Benefits Management Sturen op realistische organisatievoordelen Benefits Management Het project is klaar, de finish is gehaald. En nu? Ervaren u en uw belanghebbenden dat de organisatie écht profijt heeft

Nadere informatie

Eerder verschenen cases: Case opvragen? www.kadenza.nl/cases. www.kadenza.nl. Eemnesserweg 55 1251 NB Laren +31 (0)35 539 44 90

Eerder verschenen cases: Case opvragen? www.kadenza.nl/cases. www.kadenza.nl. Eemnesserweg 55 1251 NB Laren +31 (0)35 539 44 90 case closed Eerder verschenen cases: Case opvragen? www.kadenza.nl/cases www.kadenza.nl Eemnesserweg 55 1251 NB Laren +31 (0)35 539 44 90 Athlon Car Lease Nederland is een krachtige en onderscheidende

Nadere informatie

Geen verbouwing zonder PRI

Geen verbouwing zonder PRI Geen verbouwing zonder PRI Symposium Luchtbehandeling Operatiekamer Drs. G. Gerritsen Manager Kwaliteit Rijnstate Arnhem Risicomanagement = Welke risico s heeft het totale ziekenhuis op schade? (= risicoprofiel

Nadere informatie

Business Control binnen de gemeente DATA GOVERNANCE. Gerrit Duits MSc. CPC Alisa Westerhof MSc. 22 maart 2016

Business Control binnen de gemeente DATA GOVERNANCE. Gerrit Duits MSc. CPC Alisa Westerhof MSc. 22 maart 2016 Business Control binnen de gemeente DATA GOVERNANCE Gerrit Duits MSc. CPC Alisa Westerhof MSc. 22 maart 2016 Noodzaak goede data Voorbeeld sociaal domein Inhoud Data is vakwerk Het Data Maturity Model

Nadere informatie

de toegevoegde waarde

de toegevoegde waarde de toegevoegde waarde MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD ONZE ERVARING LEERT DAT... Driehoek Vastgoed biedt u expertise op het gebied van huis vesting en vastgoedbeheer. Voor iedere organisatie is huisvesting

Nadere informatie

Partners in maatschappelijk verantwoord adviseren. position paper

Partners in maatschappelijk verantwoord adviseren. position paper Partners in maatschappelijk verantwoord adviseren position paper Platform voor Indicatie en Advies Sinds juni 2011 bestaat het Platform voor Indicatie en Advies. In het Platform voor Indicatie en Advies

Nadere informatie

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE Operations #VACATURE HEAD OF OPERATIONS Meer transparantie in de zorg. Dat is de missie van ZorgDomein. Ieder jaar vinden er ruim 12 miljoen verwijzingen via het onafhankelijke platform plaats. Door resultaten

Nadere informatie

FACTS & FIGURES DIGITALISERING CORPORATIESECTOR

FACTS & FIGURES DIGITALISERING CORPORATIESECTOR Hoe ver staat de sector met digitalisering? FACTS & FIGURES DIGITALISERING CORPORATIESECTOR November 2015 Sanneke van der Linden & Marnix van Welie KLANTVRAGEN HUURADMINISTRATIE VASTGOED- PROCESSEN KLIK

Nadere informatie

Het BEL-model werkt voor Blaricum, Eemnes en Laren 2011

Het BEL-model werkt voor Blaricum, Eemnes en Laren 2011 Het BEL-model werkt voor Blaricum, Eemnes en Laren 2011 27 juni 2011 De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren zijn een vreemde eend in het huidige krachtenspel van fuserende gemeenten. Tegen de tijdsgeest

Nadere informatie

Keynote Computable Seminar Sourcing doen we al jaren. Bert Snel Manager Informatiemanagement, Automatisering en Medische Instrumentele Dienst

Keynote Computable Seminar Sourcing doen we al jaren. Bert Snel Manager Informatiemanagement, Automatisering en Medische Instrumentele Dienst Keynote Computable Seminar Sourcing doen we al jaren Bert Snel Manager Informatiemanagement, Automatisering en Medische Instrumentele Dienst 29 november 2016 Inhoud keynote 1. Het Oogziekenhuis Rotterdam

Nadere informatie

AZ Alma en H2W Partners:

AZ Alma en H2W Partners: AZ Alma en H2W Partners: een tijdelijk en gelukkig huwelijk In 2006 fuseerden het Belgische Elisabeth Ziekenhuis (Sijsele) en de Heilig Hartkliniek (Eeklo). Het nieuwe fusieziekenhuis ging verder onder

Nadere informatie

Functiebeschrijving Informatie Architect

Functiebeschrijving Informatie Architect Functiebeschrijving 1. Algemene Gegevens Organisatie Functienaam Versie Auteur : [naam organisatie] : : 1.0 concept : Ad Paauwe a. Plaats in de organisatie De rapporteert aan de manager van het architectuurteam.

Nadere informatie

Informatievoorziening 3D Sociaal Domein (1) Van visie naar aanpak

Informatievoorziening 3D Sociaal Domein (1) Van visie naar aanpak Informatievoorziening 3D Sociaal Domein (1) Van visie naar aanpak 1 Als je op dit moment als gemeente nog niet weet hoe jouw dienstverlening er in 2015 concreet uit gaat zien, dan is het een verwijtbare

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Inzicht in prestaties door benchmarking Impressie resultaten ICT Benchmark Ziekenhuizen 2014 VERBETEREN DOOR VERGELIJKEN

Inzicht in prestaties door benchmarking Impressie resultaten ICT Benchmark Ziekenhuizen 2014 VERBETEREN DOOR VERGELIJKEN Inzicht in prestaties door benchmarking Impressie resultaten ICT Benchmark Ziekenhuizen 2014 VERBETEREN DOOR VERGELIJKEN Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl Versie 01

Nadere informatie

Bedrijfsplan mkb. hoe maak je een Verbeterplan..? visie/doelen. analyse. speerpunten. actieplannen

Bedrijfsplan mkb. hoe maak je een Verbeterplan..? visie/doelen. analyse. speerpunten. actieplannen Bedrijfsplan mkb hoe maak je een Verbeterplan..? visie/doelen analyse speerpunten actieplannen inleiding Binnen veel mkb-ondernemingen worden beschikbare middelen lang niet altijd even efficiënt en verstandig

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS 1+1=3 Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste

Nadere informatie

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services van KPN Afdelingen smelten samen, markten verschuiven, klanten willen

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

NHG/LHV-Standpunt. Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter. standpunt

NHG/LHV-Standpunt. Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter. standpunt NHG/LHV-Standpunt Het elektronisch huisartsendossier (H-EPD) Gelukkig staat alles in mijn dossier, dokter standpunt Continuïteit van zorg vergt continuïteit van gegevensbeheer Mevrouw De Waal, 60 jaar,

Nadere informatie

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening Native Consulting heeft een 4-daagse praktische en interactieve workshop ontwikkeld over ICT-beleid in relatie tot de gemeentelijke strategie. U komt niet alleen om te luisteren naar nieuwe kennis en inzichten,

Nadere informatie

Sourcing en de veranderende rol van de projectmanager

Sourcing en de veranderende rol van de projectmanager Sourcing en de veranderende rol van de projectmanager Olaf Agterbosch SYSQA BV PRINCE2 is a Registered Trade Mark of the Office of Government Commerce in the United Kingdom and other countries Even voorstellen

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

Zet de stap naar certificering!

Zet de stap naar certificering! NEN 7510 CERTIFICERING Zet de stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor continue verbetering van uw organisatie en zekerheid en vertrouwen

Nadere informatie

Stichting Elisabeth vertrouwt op realiteit en flexibiliteit van Unica ICT Solutions

Stichting Elisabeth vertrouwt op realiteit en flexibiliteit van Unica ICT Solutions Outsourcing is geen verantwoordelijkheid weggeven, maar echt een samenspel Stichting Elisabeth vertrouwt op realiteit en flexibiliteit van Unica ICT Solutions Stichting Elisabeth is een betrouwbare partner

Nadere informatie

plan van aanpak Regioplan 2018 projectleider: Ronald Hessels datum: 5 juni 2018 versie: 02

plan van aanpak Regioplan 2018 projectleider: Ronald Hessels datum: 5 juni 2018 versie: 02 plan van aanpak Regioplan 2018 projectleider: Ronald Hessels datum: 5 juni 2018 versie: 02 inhoudsopgave 1. inleiding... 3 1.1. achtergrond...3 1.2. projectopdracht...3 1.3. doel plan van aanpak...3 2.

Nadere informatie

Globalisatie, met nieuwe opkomende economieën als China, Brazilië en

Globalisatie, met nieuwe opkomende economieën als China, Brazilië en Globalisatie, met nieuwe opkomende economieën als China, Brazilië en India, heeft de wereld in veel opzichten in hoog tempo veranderd. Voor veel bedrijven betekent dit een strategische herbezinning op

Nadere informatie

Dragon1 EA Tool. Business case webbased EA tool. Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode!

Dragon1 EA Tool. Business case webbased EA tool. Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode! Dragon1 EA Tool Business case webbased EA tool Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode! uw organisatie, datum, versie #.#, documentstatus eigenaar/budgetverantwoordelijke: Kies op deze

Nadere informatie

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing.

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing. Bijlagen 1 en 2: Aanbevelingen en opvolging Gateway Reviews (corsa 2018017934) Bijlage 1: Aanbevelingen en opvolging Gateway Review 2018 Aanbeveling Opvolging Status Opmerking 1. Richt een apart project

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : F.K.L. Spijkervet AB CATEGORIE : B-STUK (Beleidsstuk) VERGADERING D.D. : 26 november 2013 NUMMER : WM/MIW/RGo/7977 OPSTELLER : R. Gort, 0522-276805 FUNCTIE

Nadere informatie

Warehouse Management Systems vandaag en morgen

Warehouse Management Systems vandaag en morgen Warehouse Management Systems vandaag en morgen Ervaringen vanuit het internationale pakketonderzoek IPL / IML Oliver Wolf, René van den Elsen MTL - Team warehouse logistics -http://www.warehouse-logistics.com

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Zorg & ICT Architectuur

Beleidsmedewerker Zorg & ICT Architectuur Profiel Beleidsmedewerker Zorg & ICT Architectuur 5 november 2015 Opdrachtgever Alrijne Zorggroep Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 (06)

Nadere informatie

WESSELMAN ACCOUNTANTS ADVISEURS LAAT ONDERNEMERS EXCELLEREN

WESSELMAN ACCOUNTANTS ADVISEURS LAAT ONDERNEMERS EXCELLEREN WESSELMAN ACCOUNTANTS ADVISEURS LAAT ONDERNEMERS EXCELLEREN OVER WESSELMAN Wesselman is een toonaangevend, fullservice accountants- en advieskantoor waar dagelijks 120 professionals als belangrijkste doel

Nadere informatie

Regie op implementatie

Regie op implementatie Regie op implementatie Wat houdt dat in en hoe zorgen we dat het gebeurt? Registratie aan de bron Waarom regie op implementatie? Concrete implementaties, in de praktijk werkend en gebruikt informatie-uitwisseling

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Stand van zaken invoering Omgevingswet Omgevingsdienst West-Holland

Stand van zaken invoering Omgevingswet Omgevingsdienst West-Holland Stand van zaken invoering Omgevingsdienst West- Telefoon 071-4083100 Correspondentieadres: Bezoekadres: Fax 071-4083101 Postbus 159 Schipholweg 128 www.odwh.nl 2300 AD Leiden 2316 XD Leiden Inleiding Deze

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

Meer waarde halen uit uw ICT en EPD ICT sturing richten op realiseren van baten

Meer waarde halen uit uw ICT en EPD ICT sturing richten op realiseren van baten Meer waarde halen uit uw ICT en EPD ICT sturing richten op realiseren van baten Eric Polman HIMSS 2010, Atlanta 1 4 maart 2010 Agenda en doelstelling 1. Even voorstellen: M&I/Partners 2. ICT in de zorg:

Nadere informatie