Implementatie van WeHelpen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Implementatie van WeHelpen"

Transcriptie

1 Implementatie van WeHelpen en/of andere digitale ondersteuningsmogelijkheden voor informele zorg.

2 Bureauvijftig en VitaValley hebben vanaf 2008 ervaring opgedaan met het ontwikkelen, implementeren en communiceren van digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van de informele sector. Gezamenlijk hebben zij (met partners als Mezzo, NPCF en NPV) Helpjemee.nl ontwikkeld, dat in een fusie met Caire.nu is ondergebracht in WeHelpen. WeHelpen is een coöperatie opgericht door Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. De ervaring die Bureauvijftig en Helpjemee hiermee hebben opgedaan, zetten zij in om de implementatie en verdere verspreiding van WeHelpen te ondersteunen. Implementatie is maatwerk, maar de aanpak kan wel gestructureerd worden aangeboden. Afhankelijk van de behoefte, middelen, eigen inzet en betrokken partners worden de implementatiemogelijkheden op de volgende bladzijden verder uitgewerkt.

3 Het belang van goede implementatie Uit ervaring weten we dat het succes van digitale mogelijkheden wordt bepaald door een goede implementatie. En bovendien dat implementatie niet kan zonder partners daarbij te gebruiken. Partners op lokaal niveau of met een eigen specialisme. Techniek is een noodzakelijke voorwaarde, maar het moet ook aansluiten op bestaande werkprocessen of sociale structuur. Een apart aandachtspunt hierin is het bereiken van de gebruiker en hem te verleiden tot daadwerkelijk gebruik. Al onze implementatietrajecten zijn dan ook gericht op het bewerkstelligen van samenwerking en aandacht schenken aan alle relevante succesfactoren.

4 1. Kennis sessies Wanneer u lid wordt van de coöperatie WeHelpen, geeft zij u al kennis over de software en verschillende diensten in de vorm van gesprekken en een toolkit. Tegelijkertijd zien we in de praktijk dat leden behoefte hebben aan verdergaande kennis over (werking van) de functionaliteiten en mogelijkheden voor implementatie. Door middel van extra kennis sessies, interne workshops of kick off meetings brengen we opgedane kennis uit vorige pilots over (op een bredere groep mensen). De volgende onderwerpen kunnen worden besproken: - De coöperatie en haar doelstellingen (presentatie, 1 uur) - Functionele uitleg van de software (presentatie, 2 uur) - Uitleg creditsysteem (presentatie, 1 uur) - Succes- en faalfactoren voor implementatie (presentatie, 2 uur) - Aansluiten op lokale structuren (discussie, 2 uur) - Veiligheid en borging (presentatie, 2 uur) Wij bevelen aan om zoveel mogelijk partijen, diensten en mensen hierin te laten participeren. Het wordt dermate goed uitgelegd, dat zij ook in staat zijn om de kennis over te dragen op anderen. Hiervoor worden ook ondersteuningsmiddelen voor aangeboden in de vorm van flyers, instructies, etc. Uiteraard kan het programma, afhankelijk van lokale situatie, op maat worden aangeboden. 2. Ontwikkeling Sommige leden van de coöperatie hebben specifieke wensen ten aanzien van de software of de functionaliteiten. Bijvoorbeeld een whitelabel omgeving waarin zij de functionaliteiten aanbieden onder eigen naam en met eigen logo en vormgeving. Of een eigen pagina met specifieke informatie voor hun achterban. Wij hebben ervaring met customizen van omgevingen en personaliseren van pagina s. Hierbij is het van belang dat gedacht wordt vanuit de gebruiker, en de software tegelijkertijd zoveel mogelijk aansluit op functionaliteiten, werkprocessen of belangen van de partner. Graag verkennen wij samen met u de mogelijkheden op basis van uw specifieke wensen.

5 3. Samenwerking WeHelpen beoogt bruggen te slaan tussen informele en formele zorg, tussen zorg en welzijn of lokale instanties en overheid. Bij de implementatie ervan worden dan ook altijd partners betrokken. Dit biedt direct vele voordelen: - Gezamenlijk beter de gebruiker kunnen helpen - Bevorderen samenwerking (en benutten synergie) - Vergroten communicatie kracht - Aansluiting zoeken op lokale initiatieven - Verkrijgen van draagvlak - Integreren met andere ondersteuningsmogelijkheden Om samenwerking tot stand te brengen wordt een programma gevolgd: - Inventarisatie stakeholders - Informatiebijeenkomsten (wekken interesse) - Rondetafel gesprekken (bespreken mogelijkheden) - Opstellen plan van aanpak - Focusgroepen (met potentiële gebruikers) - Werkgroepen - Evaluatie Het programma is gericht op het betrekken en activeren van lokale partijen om gezamenlijk de implementatie een succes te maken en te borgen voor de toekomst. Samenwerking kan intern (verschillende afdelingen van bijvoorbeeld een ziekenhuis) of extern (verschillende sectoren op lokaal niveau) zijn. Vaak is het probleem dat de instanties mantelzorgers en vrijwilligers niet weten te bereiken. Dit komt onder andere doordat zij zich niet als zodanig herkennen, onbekendheid of door vraagverlegenheid. Daarnaast is er een afstand tussen de digitale mogelijkheden voor informatie, contact en ondersteuning en de lokale mogelijkheden. Dit spanningsveld wordt weergegeven in het figuur op de volgende pagina.

6 digitaal ondersteuning internet informatie gebruikers hulpinstanties lotgenotencontact samenwerking lokaal WeHelpen slaat een brug tussen enerzijds gebruikers en hulporganisaties en anderzijds de digitale en lokale, vaak intensieve ondersteuningsmogelijkheden. Door middel van vier bouwstenen wordt de cirkel rond gemaakt en een community gebouwd. Op alle vier terreinen draait het om de vraag: Hoe kunnen we de mantelzorger bereiken? Hoe kunnen organisaties de doelgroep bereiken, de doelgroep de organisaties, of hoe bereiken ze elkaar? Uit eerdere pilots is veel ervaring opgedaan met wat de juiste benadering is om de doelgroep te bereiken, via internet of in het dagelijks leven.

7 4. Communicatie / marketing Voor daadwerkelijk gebruik dient de doelgroep op de hoogte te zijn van het bestaan en de mogelijkheden van WeHelpen en overtuigd te zijn van het nut ervan. Iedere subdoelgroep heeft specifieke wensen en ideeën en vergt een eigen manier van benaderen. Daarom wordt vaak met personas gewerkt: archetypen met specfieke kenmerken/eisen. Met de samenwerkingspartners wordt gekeken welke communicatiekanalen bestaan en hoe deze optimaal en op het juist moment ingezet kunnen worden. Hiervoor wordt een communicatieplan ontwikkeld. Het communicatieplan bevat grofweg de volgende onderdelen: - Communicatiestrategie - Doelgroepen - Boodschap - Middelen - Planning - Organisatie - Kosten - Evaluatie Bij de uitvoering ervan worden de communicatiemiddelen van de partners ingezet en die kunnen bestaan uit: - Folders, posters en flyers - nieuwsberichten op websites - Lokale en social media - informatie aan patiënten via zorgverleners - informatiebijeenkomsten - etc. De partijen worden hierin ondersteund met de opgedane kennis over de doelgroep en ervaring met het inzetten van de verschillende middelen. De ondersteuning is afhankelijk van de aanwezigheid en kennis van lokale communicatieafdelingen en/of personen.

8 5. Evaluatie en onderzoek Vanuit de coöperatie worden gegevens verstrekt over gebruik van de website, aantal bezoekers, agenda s of gemaakte matches tussen vraag- en aanbod. Sommige leden verlangen echter een uitgebreidere evaluatie of onderzoek naar de effecten. Bij evaluatie gaat het bijvoorbeeld om de geleerde lessen van de implementatie of gebruikservaringen. Bij onderzoek kan het gaan om effectmetingen, bijvoorbeeld wat de impact van de software is op een gebruiker(sgroep) of het effect op de zorgbehoefte in een populatie. Een aparte module wordt aangeboden om vooraf de maatschappelijke effecten van de interventie in kaart te brengen, zodat gedurende de implementatie daarop gestuurd kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de SROI-methode (social return on investment) via Social EvaluatorTM. Hierin wordt de verwachte SROI bepaald door de inzet of investering te relateren aan de uitkomsten bij de verschillende stakeholders (gebruikers, gemeenten, samenleving, etc.). 6. Projectmanagement Wanneer sprake is van meerdere locaties of instellingen, of voor afstemming tussen meerdere van bovenstaande programma s kan ook ondersteuning worden geboden voor algeheel projectmanagement. Zowel projectleiding als de ondersteuning hiervan, maar ook meer uitvoerende taken worden aangenomen. Hiervoor worden ervaren adviseurs ingezet die een heldere projectstructuur neerzetten, een beleidsplan ontwikkelen en een planning en begroting opstellen. Vervolgens wordt de voortgang bewaakt en eventueel kennis en taken overgedragen na afloop van de projectperiode.

9 Vital Innovators Vital Innovators is een sociale onderneming gericht op het verbeteren en vernieuwen van de gezondheidszorg. Samen met zorgorganisaties en andere partners werkt zij aan innovaties die kunnen bijdragen aan de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en de kwaliteit van leven. Vital Innovators is gelieerd aan VitaValley (een innovatienetwerk in de zorg) en hebben de laatste jaren veel ervaring opgedaan met de ontwikkeling en begeleiding van (digitale) initiatieven op het gebied van zorg- en welzijn. Onder andere initiatiefnemer/oprichter van Pazio (gezondheidsportaal), Mantelzorgplaats / Helpjemee (daarmee founder van de WeHelpen coöperatie), MentalShare (GGZ-eHealth), Abakus (fysiotherapie) en Dieetinzicht. Tevens participerend in lokale projecten als Twentse Aanpak Verzorgd Wonen (TPLZ) en AnderZ in Zorg en landelijk in Zorgportaal Dementie in het kader van Deltaplan Dementie. Vital Innovators is expert partner van Social Evaluator. Deze ervaring willen zij inzetten om gemeenten te ondersteunen in hun aanpak voor het inzetten van digitale hulpmiddelen ter versterking van het beleid op het gebied van zorg en welzijn.

10 Bureauvijftig Bureauvijftig is een adviesbureau voor 50+ marketing en communicatie, gevestigd in Utrecht. Bureauvijftig vertaalt inzichten in de 50+ doelgroep(en) naar proposities, concepten en campagnes. Van de reisbranche tot automotive, van ouderenorganisaties tot de zorg. Zij hanteert daarbij haar eigen herkennen, verbeelden en bereiken -model en heeft een eigen 50+ consumenten panel ter beschikking waarin voortdurend onderzoek wordt gedaan. Klanten zij o.a. Auping, Viva! Zorggroep, het Noors Verkeersbureau en Kuoni travel. Bureauvijftig is één van de founders van de coöperatie. In 2009 werd een eerste versie van Helpjemee.nl ontwikkeld. Gezien de grote rol die zorg speelt in de leefwereld van 50-plussers en de persoonlijke ervaringen van de directeur van Bureauvijftig met mantelzorg (moeder met MS) sloot Helpjemee.nl als maatschappelijk project prima aan bij de werkzaamheden van Bureauvijftig. Het project werd tot medio 2012 samen met Mezzo en VitaValley verder ontwikkeld en vervolgens aan de coöperatie toevertrouwd. De opgedane kennis in de marketing van mantelzorg en informele zorgdiensten en tools zet Bureauvijftig nu graag in om lokaal te implementeren.

11 Relatie tot WeHelpen Wehelpen is ontstaan na een fusie tussen Caire.nu en Helpjemee.nl. Helpjemee.nl was een initiatief van Bureauvijftig en VitaValley, samen met Mezzo, Nederlandse Patiënten Vereniging, Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie en het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken. VitaValley en Bureauvijftig zijn beiden founder van de nieuwe coöperatie Wehelpen. Gezamenlijk hebben zij een drietal grote pilots uitgevoerd, waaronder in Rotterdam (met Lelie zorggroep en Stichting IJsselwijs), Amsterdam (Cliëntenbelang Amsterdam, Gemeente Amsterdam en Agis) en Utrecht (Gemeente Utrecht en UMC Utrecht). Daarnaast zijn veel aanpalende activiteiten bij zorginstellingen, zorgverzekeraars en gemeenten uitgevoerd. Na de inbreng van Helpjemee in de Coöperatie WeHelpen zijn de partijen naast bestuurlijk betrokken, vooral geëngageerd zetten zij de opgedane kennis in voor verdere implementaties.

Verkenning Vitalisering Mantelzorger/werknemer

Verkenning Vitalisering Mantelzorger/werknemer Verkenning Vitalisering Mantelzorger/werknemer 25 JUNI 2017 Een project van Uitgevoerd door de regionale projectdeelnemers In partnership met TAAL LEVEN: TALE WERKNEMER 1 1 INTRODUCTIE OP DE INTERORGANISATIONELE

Nadere informatie

PAZIO BUSINESS CASE EERSTELIJNS GEZONDHEIDSCENTRUM. HIMMS 2012 Las Vegas. Persoonlijke uitnodiging voor workshop Dinsdag 21 februari 10.45 12.

PAZIO BUSINESS CASE EERSTELIJNS GEZONDHEIDSCENTRUM. HIMMS 2012 Las Vegas. Persoonlijke uitnodiging voor workshop Dinsdag 21 februari 10.45 12. PAZIO BUSINESS CASE EERSTELIJNS GEZONDHEIDSCENTRUM HIMMS 2012 Las Vegas Persoonlijke uitnodiging voor workshop Dinsdag 21 februari 10.45 12.00 uur Gezondheidscentrum Middenland Het Gezondheidscentrum Middenland

Nadere informatie

Privacy Pictogrammen Marcello Aspria Samantha Adams Anne Marie Weggelaar Pietie Westerneng

Privacy Pictogrammen Marcello Aspria Samantha Adams Anne Marie Weggelaar Pietie Westerneng Privacy Pictogrammen Marcello Aspria Samantha Adams Anne Marie Weggelaar Pietie Westerneng Categorie Ideeprijs Samenvatting Het projectidee is om een set van pictogrammen te ontwikkelen voor alle zorg-

Nadere informatie

SROI Quick Scan als basis voor contractinnovatie

SROI Quick Scan als basis voor contractinnovatie SROI Quick Scan als basis voor contractinnovatie Het contracteren van de juiste zorg op de juiste plek Vitaal Thuis is een veldcoalitie: van en voor veldpartijen. Samen zetten we met de Werkgroep Structurele

Nadere informatie

Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht

Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht 13.30 - Opening danielle@digitalestedenagenda.nl h.haveman@enschede.nl www.twitter.com/dezorgendestad 1 Digitale

Nadere informatie

Laten zien wat werkt. Evaluatie van Kom Verder trajecten. Versie 1 (oktober 2017)

Laten zien wat werkt. Evaluatie van Kom Verder trajecten. Versie 1 (oktober 2017) Laten zien wat werkt Evaluatie van Kom Verder trajecten Versie 1 (oktober 2017) Doel van het evaluatieproces Het evaluatieproces is gericht op het aantonen van het maatschappelijk nut van ondersteunde

Nadere informatie

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen:

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen: 59 9 COMMUNICATIEPLAN Op het moment dat een afdeling de beoordeling zwak of zeer zwak krijgt, komt er meteen veel op de schoolleiding af. Een zeer zwakke school heeft zes weken de tijd om een verbeterplan

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving Wedstrijdreglement Connected Health Challenge Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving 16 juli 2014 Wedstrijdreglement Dit reglement is van toepassing op de Connected

Nadere informatie

Factsheet Preventie. Trekker: gemeente Den Haag

Factsheet Preventie. Trekker: gemeente Den Haag Factsheet Preventie Trekker: gemeente Den Haag Menzis en gemeenten werken samen aan het voorkomen van uitval van de mantelzorger Wie? Zorgverzekeraar Menzis, de gemeente Den Haag, de (regio)gemeenten Arnhem,

Nadere informatie

11-11-2013. Contactdag 2013. The world s libraries. Connected. Welkom! The world s libraries. Connected.

11-11-2013. Contactdag 2013. The world s libraries. Connected. Welkom! The world s libraries. Connected. Contactdag 2013 The world s libraries. Connected. Welkom! The world s libraries. Connected. 1 Geek OCLC Klantendag 31 oktober 2013 Ellen van Geene Ton van Vlimmeren de Bibliotheek Utrecht Aanleiding in

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Plan van aanpak Implementatie van wehelpen.nl in. (naam gemeente/(zorg)instelling) te. (plaats)

Plan van aanpak Implementatie van wehelpen.nl in. (naam gemeente/(zorg)instelling) te. (plaats) Plan van aanpak Implementatie van wehelpen.nl in. (naam gemeente/(zorg)instelling) te. (plaats) Opgesteld door: Datum: Versie: Inhoudsopgave 1 Projectinhoud... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Doelstelling...

Nadere informatie

Dementie Coöperatie Oisterwijk. Presentatie Rabobank Hart van Brabant Themagroep zorg en ouderen 24 juni 2015

Dementie Coöperatie Oisterwijk. Presentatie Rabobank Hart van Brabant Themagroep zorg en ouderen 24 juni 2015 Dementie Coöperatie Oisterwijk Presentatie Rabobank Hart van Brabant Themagroep zorg en ouderen 24 juni 2015 dementie: Brabantse feiten Verhouding aantal mensen met dementie in de Brabantse bevolking 2012

Nadere informatie

Centrum voor Jeugd en Gezin. Bouwstenen voor de groei

Centrum voor Jeugd en Gezin. Bouwstenen voor de groei Centrum voor Jeugd en Gezin Bouwstenen voor de groei Moduleaanbod Stade Advies Centrum voor Jeugd en Gezin; Bouwstenen voor de groei Hoe organiseert u het CJG? Plan en Ontwikkelmodulen: Module Verkenning

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN EEN GOEDE COMMUNICATIE BIJ EEN IMPLEMENTATIE OF OPTIMALISATIE IS ESSENTIEEL

COMMUNICATIEPLAN EEN GOEDE COMMUNICATIE BIJ EEN IMPLEMENTATIE OF OPTIMALISATIE IS ESSENTIEEL COMMUNICATIEPLAN EEN GOEDE COMMUNICATIE BIJ EEN IMPLEMENTATIE OF OPTIMALISATIE IS ESSENTIEEL INLEIDING De implementatie of optimalisatie van een softwareapplicatie zoals AFAS Profit kan een behoorlijke

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Scholder an Scholder 2.0 - Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Opdracht Bestuurlijk Overleg Sport; 7 december 2016 Evaluatie van scholder an scholder (1.0) leert

Nadere informatie

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Aanleiding De pilot Zorgpact is een samenwerking tussen welzijn, zorgorganisaties, woningcorporaties, huisartsen en de gemeente. Binnen dit

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie Communicatieplan 2016-2019 CO 2 -prestatie Van Rosmalen B.V. Weidestraat 7-B 5241 CA ROSMALEN tel. 073 523 26 32 M. info@vanrosmalenbv.nl www.vanrosmalenbv.nl Opgesteld d.d.: Maart 2018 Revisie: 002 Opgesteld

Nadere informatie

Propositie City/Regio MAEXchange

Propositie City/Regio MAEXchange Maakt de waarde van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk en bevordert investeren en participeren daarin Propositie City/Regio MAEXchange Achtergrond City/Regio MAEXchange De MAEXchange is een landelijk

Nadere informatie

Toelichting Kom Verder aanvraag Voor implementatie van ondersteunde zelfzorg

Toelichting Kom Verder aanvraag Voor implementatie van ondersteunde zelfzorg Toelichting Kom Verder aanvraag Voor implementatie van ondersteunde zelfzorg Sinds 2016 kunnen eerstelijns samenwerkingsverbanden via een Scan & Plan traject een aanpak ontwikkelen om hun volgende stap

Nadere informatie

Organisatie Verbeter Cyclus

Organisatie Verbeter Cyclus Organisatie Verbeter Cyclus Creëer uw eigen verbetercultuur Creëer uw eigen verbetercultuur Succesvolle organisaties creëren een positieve verbetercultuur! Zij luisteren goed naar de cliënten en hun netwerk

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep Infra & milieu Beton & Industrie bouw Infra Beheer Transport Kraanverhuur 1. Inleiding Dit communicatieplan is opgesteld in het kader van de CO₂ prestatieladder

Nadere informatie

Samenwerken aan een gezond, groen en economisch vitaal werk- en leefklimaat in het Groene Hart

Samenwerken aan een gezond, groen en economisch vitaal werk- en leefklimaat in het Groene Hart GREEN BUSINESS CLUB GROENE Sponsorpropositie HART u Samenwerken aan een gezond, groen en economisch vitaal werk- en leefklimaat in het Groene Hart GREEN BUSINESS CLUB u Green Business Club Groene Hart

Nadere informatie

Communicatieplan

Communicatieplan Communicatieplan 2017-2020 Timmer Grond- Weg- en Waterbouw B.V. Barneveldseweg 105 3826 PB Nijkerk Periode van uitvoering: Mei 2018 Rapportrevisie: 1 Datum: 28 mei 2018 Status: Definitief INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Communicatiebeleidsplan

Communicatiebeleidsplan Communicatiebeleidsplan Highlights De stad Miletus was de bakermat van onze huidige wetenschappelijke denkwijze en de eerste stad waar het volk werd gehoord. Miletus staat daarom symbool voor het belang

Nadere informatie

Ondersteuning huisartsen bij opzet/implementatie Zorgvernieuwingsproject PROCESBESCHRIJVING

Ondersteuning huisartsen bij opzet/implementatie Zorgvernieuwingsproject PROCESBESCHRIJVING Ondersteuning huisartsen bij opzet/implementatie Zorgvernieuwingsproject PROCESBESCHRIJVING Auteurs: M. Troost A. van Kempen december 2017, THOON Uitgegeven in eigen beheer Sabina Klinkhamerweg 21 7555

Nadere informatie

Stimulering gezondheid achterstandsgroepen door persoonlijke preventie via e-health

Stimulering gezondheid achterstandsgroepen door persoonlijke preventie via e-health Stimulering gezondheid achterstandsgroepen door persoonlijke preventie via e-health 2017-2020 Projectvoorstel ONDERDEEL VAN HET VITAVALLEY PROGRAMMA VITAAL LEVEN 2017-2020 DEELPROJECT 3 HEALTH DEAL Projectpartner

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP 1. INLEIDING Dit communicatieplan is opgesteld in het kader van de CO₂ prestatieladder en het bewustwordingsproces van de CO₂ uitstoot van de Timmerhuis Groep.

Nadere informatie

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente

Nadere informatie

Regionale Samenwerking in de Zorg Van idee tot innovatie

Regionale Samenwerking in de Zorg Van idee tot innovatie Regionale Samenwerking in de Zorg Van idee tot innovatie Voorwoord Meer dan tien jaar geleden is in Nederland de discussie over het opzetten van een landelijk elektronisch patiëntdossier gestart. Sindsdien

Nadere informatie

Informare. voor introductie van de Informare in het Netwerk Palliatieve Zorg. Handleiding

Informare. voor introductie van de Informare in het Netwerk Palliatieve Zorg. Handleiding Informare Handleiding voor introductie van de Informare in het Netwerk Palliatieve Zorg Prof. Dr. G.A. Lindeboom Instituut Centrum voor medische ethiek Utrechtse weg 1a, 3811 NA Amersfoort (033) 4647779

Nadere informatie

Asbestdakensanering De Vallei

Asbestdakensanering De Vallei Asbestdakensanering De Vallei Samenwerkende partijen Partners en opdrachtgevers Projectleiding via Asbestdakenteam De Vallei Doelgroepen Deelproject met Dakeigenaren in grote kernen en steden, vooral particulieren

Nadere informatie

Workshop Digitale communicatie als éxtra hulpmiddel

Workshop Digitale communicatie als éxtra hulpmiddel Workshop Digitale communicatie als éxtra hulpmiddel Rian Verbakel, Cello; Maaike Dautzenberg, Vrije Universiteit Amsterdam/ Dautzenberg Research & Advice; Yvonne de Jong, senior adviseur Vilans In voor

Nadere informatie

Roermond, stad voor iedereen. Plan van aanpak

Roermond, stad voor iedereen. Plan van aanpak Roermond, stad voor iedereen Plan van aanpak 2018-2019 Alzheimer Centrum Limburg Alzheimer Midden Limburg Hulp bij Dementie Gemeente Roermond www.dementievriendelijkroermond.nl December 2017 I. Inleiding

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE DOUWE HOEKSTRA TRANSPORT & KRAANVERHUUR B.V. Datum: 7 november 2013 Bedrijf: Contactpersoon: Ondersteuning door: Contactpersoon: Douwe Hoekstra Transport & Kraanverhuur B.V.

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN SOCIAAL (WIJK)TEAM

COMMUNICATIEPLAN SOCIAAL (WIJK)TEAM COMMUNICATIEPLAN SOCIAAL (WIJK)TEAM 1. Inleiding In dit PR en communicatieplan is te lezen op welke wijze invulling gegeven wordt aan de PR en communicatie voor de invoering van Sociaal (wijk) Teams in

Nadere informatie

Zorg goed voor elkaar Communicatieplan 3 decentralisaties

Zorg goed voor elkaar Communicatieplan 3 decentralisaties Zorg goed voor elkaar Communicatieplan 3 decentralisaties November 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Nieuwe taken gemeente...3 1.2 Doelstellingen...3 1.3 Projectdoelstellingen...3 2. Doelgroepen...4

Nadere informatie

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Alkmaar laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Alkmaar.

Nadere informatie

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Groningen laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Groningen.

Nadere informatie

Samen de toekomst in

Samen de toekomst in Samen de toekomst in Koers houden De hervormingen in de zorg roepen op tot actie. Er wordt veel gevraagd van zorgorganisaties en daarbij kun je al snel het doel uit het oog te verliezen. Lelie zorggroep

Nadere informatie

3 november 2015. Inge Cantatore

3 november 2015. Inge Cantatore 3 november 2015 Inge Cantatore ! APP opgericht in november 2014! verenigt de beroepsgroepen diëtetiek, ergotherapie, fysiotherapie, mensendieck, oefentherapie en logopedie in Amsterdam.! APP is voor deze

Nadere informatie

Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls

Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls Achtergrond Volwaardig Leven Op 1 oktober 2018 is het programma Volwaardig Leven gelanceerd. Met dit programma willen we een extra stap zetten richting meer passende

Nadere informatie

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark juli 2013 Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Afgelopen maanden hebben de Stichting Theeschenkerij, Bewonersorganisatie Blijdorp en Vitibuck Architects een

Nadere informatie

Start van Best Dementie Vriendelijk 2012

Start van Best Dementie Vriendelijk 2012 Start van Best Dementie Vriendelijk 2012 bespreking in de seniorenraad Best en de werkgroep zorg. in de regio Son en Breugel, Oirschot en Best is duidelijk behoefte aan begeleiding en informatievoorziening

Nadere informatie

Communicatie bij implementatie

Communicatie bij implementatie Communicatie bij implementatie Hoe je met een duidelijk communicatieplan software-implementaties positief beïnvloedt Een software systeem implementeren heeft, naast de nodige technische uitdagingen, ook

Nadere informatie

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 ANTWOORDINDICATIES EN CORRECTORENINSTRUCTIE 24 JANUARI 2017 1 Vragen bij de case Einde van het klassieke warenhuis (totaal 90 punten) Vraag 7 (20 punten)

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Rotterdam laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

VOORBEELD COMMUNICATIEPLAN

VOORBEELD COMMUNICATIEPLAN VOORBEELD COMMUNICATIEPLAN DE KRACHT VAN EEN GOEDE COMMUNICATIECAMPAGNE Tell me and I ll forget Show me and I might remember Involve me and I will understand. ~ Benjamin Franklin ADAPTICS HEALTH & PERFORMANCE

Nadere informatie

Godebaldkwartier DT Utrecht E I Communicatieplan.

Godebaldkwartier DT Utrecht E I Communicatieplan. Godebaldkwartier 914 3511 DT Utrecht E info@stichtingfibula.nl I www.stichtingfibula.nl @StichtingFibula Communicatieplan Adviesdocument 1. Inleiding Communicatieplan Het document communicatieplan is één

Nadere informatie

Godebaldkwartier 419 8e etage 3511 DT Utrecht E I Communicatieplan.

Godebaldkwartier 419 8e etage 3511 DT Utrecht E I Communicatieplan. Godebaldkwartier 419 8e etage 3511 DT Utrecht E info@stichtingfibula.nl I www.stichtingfibula.nl @StichtingFibula Communicatieplan Adviesdocument 1. Inleiding Communicatieplan Het document communicatieplan

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VAN ZELFZORG PROF. DR. MAARTEN J. VERKERK

DE BUSINESS CASE VAN ZELFZORG PROF. DR. MAARTEN J. VERKERK DE BUSINESS CASE VAN ZELFZORG PROF. DR. MAARTEN J. VERKERK NL/OTH/0018/15c maart 2016 WOORD VOORAF Workshop gesponsord door GSK, georganiseerd door VitalHealth Software en uitgevoerd door VitaValley VitaValley

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant 1 Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan de volgende activiteiten

Nadere informatie

Link4All Vermenigvuldig door Delen

Link4All Vermenigvuldig door Delen Link4All Vermenigvuldig door Delen Beleidsplan (definitief) Jaap Verbeek 7 juni 2012 Doelstelling van Link4All Het lenigen van noden van mensen met een (verstandelijke) beperking die (willen) deelnemen

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie Communicatieplan 2015-2016 CO 2 -prestatie Cable Partners B.V. Venneveld 34 4705 RR ROOSENDAAL tel. 0031 165 523 000 fax 0031 165 520 033 www.cablepartners.nl Opgesteld d.d.: September 2016 Revisie: 004

Nadere informatie

Gemeente Almere laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Almere laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Almere laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Almere.

Nadere informatie

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten Samen werken aan betere zorg van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Participatie van cliënten... 4 De rol van de cliëntenraad in verbetertrajecten... 6 Het stappenplan:

Nadere informatie

Brede Welzijnsinstelling. Stand van zaken ten behoeve van De raadscommissie Samenleving

Brede Welzijnsinstelling. Stand van zaken ten behoeve van De raadscommissie Samenleving Stand van zaken ten behoeve van De raadscommissie Samenleving Aanleiding Bij brief van 9 juli 2012 bent u geïnformeerd over het door de SWOP geschreven plan van aanpak om zich te verbreden tot een Brede

Nadere informatie

Three Ships Learning Solutions

Three Ships Learning Solutions Three Ships Learning Solutions Wiel van de Berg Algemeen Directeur Jos Herkelman Teamleider trainer/consultants Agenda Kennismaken Samen aan jezelf werken Praktisch aan de gang in PO en VO/(M)BO Kaders

Nadere informatie

Het proces naar meer verantwoordelijkheid en bewoners initiatieven. De zorg in onze buurten 1

Het proces naar meer verantwoordelijkheid en bewoners initiatieven. De zorg in onze buurten 1 De zorg in onze buurten. Het proces naar meer verantwoordelijkheid en bewoners initiatieven De zorg in onze buurten 1 Verantwoordelijkheid nemen..?? Wie van u heeft reeds een aandeel geleverd in de wijze

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving CEL Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving FACTSHEET CEL VERSIE 1.0 DECEMBER 2001 CEL - Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Wat is CEL? 1 Uitgangspunten 1 De eindgebruiker

Nadere informatie

Gemeente Maastricht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Maastricht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Maastricht laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Maastricht.

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Wendy Hermans Monique Speelman Karin Stevens Inhoudsopgave 1 Meedoen in Alblasserdam... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Ontwikkelingen... 3 1.3

Nadere informatie

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Emmen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Emmen. Sinds

Nadere informatie

PROJECTPLAN MONDZORG IS HOOFDZAAK dd 30 maart 2011

PROJECTPLAN MONDZORG IS HOOFDZAAK dd 30 maart 2011 PROJECTPLAN MONDZORG IS HOOFDZAAK dd 30 maart 2011 A. Inleiding en deelnemende locaties en/of afdelingen Inleiding Aanleiding project Uit onderzoek in 2002 is gebleken dat de mondhygiënische zorg van verpleeghuisbewoners

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

Regionale ketenaanpak Voorkom vallen. Beweeg! Marjolein Kuijt

Regionale ketenaanpak Voorkom vallen. Beweeg! Marjolein Kuijt Regionale ketenaanpak Voorkom vallen. Beweeg! Marjolein Kuijt Startbijeenkomst expertmeeting doel en deelnemers Zorgprofessionals eerste lijn Gooi en Vechtstreek Doel: - thema bespreken vanuit verschillende

Nadere informatie

Communicatie plan. CO₂ prestaties

Communicatie plan. CO₂ prestaties Communicatie plan CO₂ prestaties Rijssen, juni 2016 Auteur: L.J. Hoff Geaccodeerd door: M. Nijkamp Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 3 2. Wijze van communicatie Pagina 4 2.1 Doel Pagina 4 2.2

Nadere informatie

Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland. Drs Freek.L.A. Korver MBA

Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland. Drs Freek.L.A. Korver MBA Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland Drs Freek.L.A. Korver MBA In Friesland wordt gewerkt aan een duurzaam zorglandschap Friesland Voorop is een samenwerking tussen alle Friese zorgaanbieders, de Friesland

Nadere informatie

Casemanagement bij dementie. Folder over casemanagement bij dementie in Twentse gemeenten

Casemanagement bij dementie. Folder over casemanagement bij dementie in Twentse gemeenten Casemanagement bij dementie Folder over casemanagement bij dementie in Twentse gemeenten Vóór en na de diagnose dementie zijn er vaak veel vragen en is er veel onzekerheid over de toekomst. Kunt u nog

Nadere informatie

VitaValley. Jaarverslag 2010

VitaValley. Jaarverslag 2010 VitaValley Jaarverslag 2010 VitaValley Jaarverslag 2010 Inhoud Voorwoord Raad van Bestuur Voorwoord Raad van Bestuur 3 Over VitaValley 5 Onze projecten 6 Ons nieuws 14 Onze communicatie 18 Onze mensen

Nadere informatie

Online oplossingen voor meer zelfredzaamheid en burgerparticipatie

Online oplossingen voor meer zelfredzaamheid en burgerparticipatie Online oplossingen voor meer zelfredzaamheid en burgerparticipatie Achtergrond Zorgvoorelkaar Ontstaan vanuit Stichting I-nspire Breng mensen dichter bij elkaar: vraag en aanbod van zorg en welzijn transparant

Nadere informatie

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Utrecht laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Ede laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Ede. Sinds

Nadere informatie

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Zorg & Welzijn. Werkplan 2010

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Zorg & Welzijn. Werkplan 2010 Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Zorg & Welzijn Werkplan 2010 Vrijwilligers zijn onbetaalbaar Maar goed dan dat je ze ook niet hoeft te betalen Loesje Haarlem, 14 juli 2009

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

Management summary - Flitspeiling: Week van passend onderwijs

Management summary - Flitspeiling: Week van passend onderwijs Management summary - Flitspeiling: Week van passend onderwijs Van 24 t/m 28 maart vond de Week van Passend Onderwijs plaats. De Week is een initiatief van het ministerie van OCW en 22 onderwijsorganisaties,

Nadere informatie

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk met lokale en regionale cliëntenraden, patiëntenverenigingen en belangengroepen De burger als adviseur van gemeenten 7 oktober 2015 Den Haag

Nadere informatie

De noodzaak van een geïntegreerd ECD

De noodzaak van een geïntegreerd ECD De noodzaak van een geïntegreerd ECD Whitepaper 2 UNIT4 De noodzaak van een geïntegreerd ECD De noodzaak van een geïntegreerd ECD Papieren dossier maakt plaats voor geïntegreerd ECD dat multidisciplinair

Nadere informatie

Plan van aanpak communicatie over EVC binnen de politie

Plan van aanpak communicatie over EVC binnen de politie Plan van aanpak communicatie over EVC binnen de politie 1. Aanleiding project EVC als HR-instrument In 2008 heeft de Politie Limburg-Noord een eerste verkenning gedaan naar de effecten van de toepassing

Nadere informatie

Handleiding Toolkit MijnOverheid. Communiceren over digitale post en MijnOverheid

Handleiding Toolkit MijnOverheid. Communiceren over digitale post en MijnOverheid Handleiding Toolkit MijnOverheid Communiceren over digitale post en MijnOverheid Toolkit MijnOverheid www.toolkitmijnoverheid.nl Het is belangrijk dat u uw klanten tijdig informeert dat ze post van uw

Nadere informatie

De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits

De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits SOCIAL IMPACT CONSULTING De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits INFORMATIEBROCHURE 2017-2018 WORD STUDENTCONSULTANT BIJ SOLVE UTRECHT! WAT IS SOLVE? Stichting SOLVE

Nadere informatie

Liesbeth Honig, adviseur en expert medezeggenschap LOC en Thom van Woerkom, belangenbehartiger LOC

Liesbeth Honig, adviseur en expert medezeggenschap LOC en Thom van Woerkom, belangenbehartiger LOC Workshop ronde 11.30-12.45 uur 1. LOC - Cliëntenraad en kwaliteitskader Het is belangrijk dat bewoners van verpleeghuizen goede zorg ontvangen. In het nieuwe kwaliteitskader verpleeghuiszorg staat wat

Nadere informatie

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Zwolle laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Zwolle.

Nadere informatie

Informatie Internet Effect Plan

Informatie Internet Effect Plan Informatie Internet Effect Plan Internet Effect Plan In de praktijk denken opdrachtgevers te weinig na over de doelstelling van de website of de behoeften van de internetgebruiker. Opdrachtgevers willen

Nadere informatie

NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug

NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug Dit beleid is in eerste instantie opgesteld voor intramurale cliënten van ISZ De Brug. De vertaalslag naar extramurale cliënten moet nog worden gemaakt. Inleiding

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Vandaag is: Donderdag 24 december 2015 Medicijnen 2 x paracetamol met een slokje water en vermelden in de app u- Pedicure Ik moet

Nadere informatie

Onderzoeksopzet Vrijwilligers in de Wmo Wmo-werkplaats Noord Jolanda Kroes Hanzehogeschool Groningen

Onderzoeksopzet Vrijwilligers in de Wmo Wmo-werkplaats Noord Jolanda Kroes Hanzehogeschool Groningen Onderzoeksopzet Vrijwilligers in de Wmo Wmo-werkplaats Noord Jolanda Kroes Hanzehogeschool Groningen Inhoud 1. Inleiding 2 De Wmo-werkplaats 2 Schets van de context 2 Ontwikkelde producten 3 2. Doel onderzoek

Nadere informatie

Proeftuin Ketenaanpak overgewicht bij kinderen. Marian Sijben, projectmanager proeftuin

Proeftuin Ketenaanpak overgewicht bij kinderen. Marian Sijben, projectmanager proeftuin Proeftuin Ketenaanpak overgewicht bij kinderen Marian Sijben, projectmanager proeftuin 1 De voorbereiding bij Rob en Mariëlle 13 april: Presentatie in het huisartsenoverleg (HAGRO) 14 april: Beschikbaar

Nadere informatie

Ondersteuning Programma Betere Zorg. Met behulp van de Qsuite

Ondersteuning Programma Betere Zorg. Met behulp van de Qsuite Ondersteuning Programma Betere Zorg Met behulp van de Qsuite Koers houden De hervormingen in de zorg vragen om stevig leiderschap en aanpakken. Er wordt veel gevraagd van zorgorganisaties en daarbij kunnen

Nadere informatie

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Tilburg laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Tilburg.

Nadere informatie

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN 6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN INLEIDING Het Nieuwe Werken is in de afgelopen jaren op vele plekken geïntroduceerd om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen binnen organisaties

Nadere informatie

Kennisplatform Mantelzorg West Friesland. Samen vernieuwen in de Wmo, 15 juni 2015

Kennisplatform Mantelzorg West Friesland. Samen vernieuwen in de Wmo, 15 juni 2015 Kennisplatform Mantelzorg West Friesland Een netwerkorganisatie van gemeenten, zorgaanbieders, hulverlenende instellingen en belangenbehartigers van mantelzorgers Samen vernieuwen in de Wmo, 15 juni 2015

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Nijmegen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Nijmegen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Nijmegen.

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie Communicatieplan 2013-2014 CO 2 -prestatie Mouwrik Waardenburg b.v. Steenweg 63 4181 AK WAARDENBURG tel. 0031 418 654 620 fax 0031 418 654 629 www.mouwrik.nl Opgesteld d.d.: Februari 2014 Revisie: 001

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN Onderwerp : Uitvoeringsprogramma Marketingstrategie Rotte Kenmerk : RM 17-4745 Bijlagen : 2 Besluitdatum : 27 november 2017 Voorbereid door : M. Schipper

Nadere informatie