DATAMANAGEMENT. Succesvol uw koers bepalen met inzicht in uw data BETROUWBARE INFORMATIE IS STEEDS BELANGRIJKER SHL-GROEP DATAMANAGEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DATAMANAGEMENT. Succesvol uw koers bepalen met inzicht in uw data BETROUWBARE INFORMATIE IS STEEDS BELANGRIJKER SHL-GROEP DATAMANAGEMENT"

Transcriptie

1 Succesvol uw koers bepalen met inzicht in uw data U herkent het wellicht Zorgverzekeraars stellen uitgebreide voorwaarden aan de rapportages die u dient te leveren. Kostenbewust zorg verlenen is een must. Hoe krijgt u inzicht in de kosten en opbrengsten? U heeft behoefte aan nauwkeurige informatie over de inhoud van de geleverde zorg en de bedrijfsmatige processen. Het geschikt maken van uw data voor analyse is een omslachtig en tijdrovend proces. BETROUWBARE INFORMATIE IS STEEDS BELANGRIJKER Zorggroepen hebben zich ontwikkeld tot professionele organisaties in de eerste lijn. Ze werken met uiteenlopende partners samen om kwalitatieve en efficiënte ketenzorg te leveren aan mensen met chronische aandoeningen. Overheid en zorgverzekeraars stellen voorwaarden aan leveranciers van ketenzorg. Kostenbewust opereren met oog voor kwaliteit wordt steeds belangrijker. De aandacht vanuit de overheid voor kostenreductie in de eerste lijn, substitutie vanuit de tweede lijn en verregaande samenwerking vraagt om een slimme inzet van de beperkt beschikbare middelen. Om verantwoorde keuzes te kunnen maken neemt de behoefte aan betrouwbare stuurinformatie toe. Niet alleen data over de inhoud van de zorg, maar ook algemene bedrijfsmatige informatie. Het verzamelen, bewerken en beschikbaar maken van deze informatie is een specialisme op zich. SHL- Groep Datamanagement heeft hiervoor diverse direct bruikbare producten en diensten ontwikkeld. SHL-GROEP DATAMANAGEMENT SHL-Groep staat ruim 25 jaar midden in de eerstelijn en begrijpt als geen ander wat er binnen een praktijk of zorggroep speelt. Sinds de start van ketenfinanciering verzorgt SHL-Groep Datamanagement rapportages, benchmarkinformatie en maatwerkverzoeken voor huisartsen en zorggroepen. SHL-Groep Datamanagement is een door InEen erkend Regionaal Data Centrum (RDC). Als RDC verzorgen wij de Landelijke Benchmark rapportages om te komen tot donkerblauwe rapportages. Vanuit haar kennis en ervaring is SHL-Groep Datamanagement gevraagd het Toetsinstrument van InEen en Zorgverzekeraars Nederland mede vorm te geven. Ook leveren we al jaren input bij het samenstellen van de Landelijke Benchmark van InEen. SHL-Groep werkt samen met betrouwbare en innovatieve partners uit de eerste- en tweedelijn om producten en diensten te leveren en te ontwikkelen die naadloos aansluiten bij uw bedrijfsvoering. Om u een indruk te geven: eind 2014 werden data bewerkt van 13 zorggroepen, patiënten.

2 HOE ONDERSTEUNT SHL-GROEP DATAMANAGEMENT U? Betrouwbare zorginhoudelijke en bedrijfsmatige data en rapportages gebaseerd op landelijke richtlijnen en standaarden op basis van de aangeleverde gegevens op het moment dat u ze nodig heeft; Administratieve processen en cruciale data digitaal: minder papieren rompslomp en handmatige controles, meer tijd over en minder kans op fouten; Ondersteuning bij het gehele proces van registratie tot het opleveren van rapportages. SHL-Groep verzorgt implementatie, trainingen, advies en heeft een deskundige helpdesk; Mogelijkheid de dienstverlening te combineren met aanvullende diensten zoals facturatie, debiteurenbeheer en betaling van ketenpartners, zowel op basis van het HIS als het KIS; Een aantrekkelijke kostprijs dankzij het non-profit oogmerk van SHL-Groep, onze schaalgrootte en professionele samenwerkingsverbanden; WELKE DIENSTEN BIEDEN WIJ? Als afdeling bieden we diensten en producten die de data die u (ADEPD) registreert, omzetten in informatie waar u verder mee kunt. ZIP Een gebruiksvriendelijk web-based portaal waar zorggroepen, hun leden en ketenpartners DBC gegevens aanleveren en raadplegen. Alle gegevens overzichtelijk geordend per zorgprogramma, inclusief financiële inzage. KIS Een multidisciplinair informatiesysteem dat de behandeling ondersteunt van patiënten met onder andere DM II, COPD, Astma, CVRM, Ouderenzorg en GGZ. Alle zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling hebben toegang tot relevante behandelinformatie. Indicatoren Betrouwbare rapportages op zorggroep- en praktijkniveau, gebaseerd op landelijke standaarden en richtlijnen aangevuld met indicatoren die extra informatie geven. Inzicht in de geleverde zorg. Voor praktijken is het lastig om extra werkzaamheden bovenop hun dagelijkse werk uit te voeren. We spreken dagelijks huisartsen en praktijkondersteuners die blij zijn dat wij de expertise en ervaring hebben om een gedeelte van het werk uit handen te nemen. - Coördinator Datamanagement Patiëntscorelijsten Overzichten met informatie op patiëntniveau waarmee praktijken die onderdelen van zorg kunnen identificeren waar ruimte is voor verbetering. Landelijke Benchmark Als RDC nemen we alle werkzaamheden rond verzamelen en aanleveren van data voor de Landelijk Benchmark van InEen uit handen. We zorgen dat de benodigde informatie op tijd en conform de voorwaarden aangeleverd wordt. Landelijke Benchmark rapport Naast het aanleveren van data voor de Landelijke Benchmark kunnen we uiteraard ook één of meerdere keren per jaar een rapport opleveren conform de criteria van InEen, op zowel zorggroep- als praktijkniveau.

3 HIS-KIS verschillen Om diverse redenen kan de in het KIS opgenomen populatie verschillen van de geregistreerde populatie in het HIS. Dit leidt tot ongewenste afwijkingen in rapportages en facturatie. Voor de financiële- en kwaliteitsprocessen binnen de zorggroep en praktijk is het noodzakelijk dat de populaties zo veel mogelijk overeenkomen. Een rapport met HIS-KIS verschillen geeft de praktijk inzicht in de verschillen tussen de populaties. NPA rapporten Het opleveren van indicatoren met betrekking tot zorgprogramma s (DM, COPD, CVRM) vormt, naast diverse organisatorische indicatoren en kenmerken, onderdeel van NHG praktijkaccreditatie voor huisartsen. We leveren een ingevuld format aan op basis van dezelfde data die aangeleverd wordt in het kader van de extractie voor de ketenzorg. Procesondersteuning De meerwaarde van Datamanagement ten opzichte van andere aanbieders is onze inhoudelijke kennis van de sector en de diverse systemen die zorgverleners gebruiken. Datamanagement voorziet klanten (zorggroepen en zorgverleners) van uitleg zodat hun registratie een getrouwe weergave is van de zorg die zij verlenen. Verdiepingsrapportage In overleg met de zorggroep kan, naast de vaste rapportages, informatie geleverd worden specifiek toegesneden op een bepaald onderdeel van de zorg of deel van de populatie. Er kan veel meer met de data die we namens u bewerken. Inkaarten Bij de start van een nieuw zorgprogramma begeleiden we praktijken bij de identificatie en registratie van patiënten die voldoen aan de inclusiecriteria die de zorggroep en zorgverzekeraar overeen zijn gekomen. Registratiescan De scan is een middel om vast te stellen hoe patiënten met een bepaalde aandoening geregistreerd zijn in het HIS. De praktijk ontvangt een overzicht van de verbeterpunten voor de registratie van de patiëntenpopulatie die in aanmerking kan komen voor programmatische zorg. Implementatie ZIP en KIS De medewerkers van de afdeling Datamanagement zetten hun kennis en ervaring in om de implementatie van ZIP en KIS op zorggroep- en praktijkniveau goed te laten verlopen. De implementatie wordt in overleg met de klant beschreven in een overzichtelijk projectplan en voorzien van een realistisch tijdspad. Voor de gebruikers worden scholingen georganiseerd en is instructie beschikbaar, zowel mondeling als schriftelijk. Indicatoren op maat Veel zorggroepen organiseren tevens programmatische zorg voor andere doelgroepen dan mensen met DM, COPD en CVRM. Voor deze zorgprogramma s zijn (nog) geen landelijke indicatoren beschikbaar. Vaak worden voor deze programma s kwaliteitsindicatoren vastgesteld in samenspraak met de zorgverzekeraar of een andere financier. Op basis van onze expertise gaan we na hoe we de zorggroep bij deze informatievraag kunnen ondersteunen.

4 WIE ZIJN WIJ? SHL-Groep Datamanagement is een multidisciplinair samengesteld team. Onze diversiteit aan specialisten maakt dat ons team makkelijk kan schakelen op zowel eenvoudige als complexe vraagstukken. De afdeling heeft zicht op en kennis van de actuele ontwikkelingen op het gebied van Datamanagement in het bijzonder en de eerstelijn in het algemeen. Onze kracht ligt in de kennis van diverse huisarts- en keteninformatiesystemen, de up-to-date inhoudelijke kennis van de eerstelijn en onze service- en klantgerichte instelling. We normaliseren, analyseren en koppelen meerdere bronbestanden (bijvoorbeeld KIS en HIS) om tot complete beantwoording van klantvragen te komen. We voeren bewerkingen uit op zorggroep-, praktijk- en patiëntniveau, conform landelijke standaarden en richtlijnen. Onze ervaring en ons netwerk stellen ons in staat ontwikkelingen in de markt te vertalen naar diensten waar zorggroepen behoefte aan hebben. We doen dit in samenspraak met onze klanten om zo onze producten en diensten uit te breiden, te verbeteren en door te ontwikkelen. De grootste beweegreden om voor SHL-Groep te kiezen, ligt in de eerstelijns ondersteuning. SHL- Groep is er voor en door huisartsen, waardoor ik het gevoel heb dat ik de regie houd. - Huisarts uit Roosendaal PRIVACY We zijn ons er van bewust dat we met gevoelige informatie werken. Tijdens de processen van dataverzameling, -bewerking en opslag is privacy- en informatiebeveiliging een belangrijk voorwaarde. Wij werken daarom altijd conform geldende wet- en regelgeving (voor een uitgebreide beschrijving zie bijlage 1).

5 WAAR ZIJN WE MEE BEZIG IN 2015? Andere extractiemethoden We zijn ons ervan bewust dat het uitvoeren van extracties tijdrovend kan zijn voor een praktijk. Mede in verband met het toenemend aantal zorgprogramma s dat aangeboden wordt, zoeken we naar mogelijkheden hoe we een groot deel van deze werkzaamheden uit handen kunnen nemen. Deze automatische extractie bieden we uiteraard tegen een zo scherp mogelijke prijs. Flexibele dienstverlening Een dergelijke nieuwe werkwijze maakt het mogelijk een ruimere set gegevens op te vragen en andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld ouderenzorg en populatievraagstukken op te pakken, ook bij HIS en met een beperking ten aanzien van de informatie die geëxtraheerd kan worden. Dat betekent dat we onze dienstverlening flexibeler kunnen aanbieden en ook andersoortige vragen kunnen beantwoorden. Infrastructuur We investeren in onze infrastructuur zodat we nieuwe werkwijzen kunnen uitrollen en in staat blijven onze diensten volledig en tijdig te leveren. Toetsingsinstrument InEen Vanuit onze ervaring als Regionaal Data Centrum (RDC) zijn we intensief betrokken bij de ontwikkeling van het Toetsinstrument van InEen. Het Toetsinstrument vergroot de onderlinge vergelijkbaarheid van de resultaten van zorggroepen en daarmee de transparantie. De samenwerking betekent dat we blijven voldoen aan de eisen om de donkerblauwe rapportages voor de benchmark te leveren. Bent u geïnteresseerd in onze producten, diensten en (nieuwe) mogelijkheden? Neem contact met ons op. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om te kijken hoe het team van Datamanagement u kan ondersteunen. SHL-Groep Relatiemanagement (076) of relatiemanagement@shl-groep.nl Bredaseweg 165, 4872 LA l Postbus 228, 4870 AE Etten-Leur T (076) l E info@shl-groep.nl l KvK l

6 PRIVACY WAT GEBEURT ER MET DE DATA, HOE EN WAAR WORDEN ZE OPGESLAGEN? Het uploaden van data naar SHL-Groep verloopt via een cryptografisch beveiligde verbinding. De data wordt door SHL-Groep, per zorgprogramma, verwerkt en opgeslagen op een beveiligde databaseserver. Deze server bevindt zich in een beveiligde en geconditioneerde serverruimte. WIE HEBBEN ER TOEGANG TOT WAT? Oneigenlijke toegang tot en/of gebruik van gegevens door medewerkers van SHL-Groep (intern en extern) wordt geborgd door: Een toegangs-, autorisatie- en authenticatiebeleid; dit betekent dat specifiek bepaald wordt welke medewerkers vanuit hun rol/functie toegang hebben tot bepaalde informatie, in relatie tot de opdracht. Geheimhoudingsplicht: SHL-Groep heeft hiertoe specifieke paragrafen opgenomen in de contracten van interne en externe medewerkers. De geheimhoudingsplicht blijft ook van toepassing bij uitdiensttreding. Aanvullend wordt bij uitdiensttreding de uitdiensttredingsprocedure uitgevoerd. Deze procedure voorziet er onder andere in dat medewerkers geen toegang meer hebben tot de applicaties en gebouwen van SHL-Groep nadat ze uit dienst zijn getreden. Concreet hebben de volgende medewerkers van SHL-Groep toegang tot data. Die medewerkers van Datamanagement die, in opdracht van de zorggroep, de facturatiebestanden, rapportages en patiëntscorelijsten genereren. Om deze rapporten te kunnen genereren en opleveren, dienen zij tot op patiëntniveau toegang tot de gegevens te hebben. Deze mogelijkheid voor toegang is vastgelegd in Artikel 16 Vrijstellingsbesluit WBP. De afdeling Datamanagement fungeert in de rol van Bewerker in opdracht van de zorggroep. De betrokken ontwikkelaars van afdeling ICT: vanuit hun Administrator -rol. Zij zorgen voor configuratie, onderhoud en ontwikkeling van de database-infrastructuur. De ICT ontwikkelaars voeren uitsluitend werkzaamheden uit aan de database-infrastructuur, in opdracht van SHL-Groep Datamanagement. VAN WIE ZIJN DE DATA? De zorggroep is eigenaar van de data. Dit is vastgelegd in het contract, afgesloten tussen de zorggroep en SHL-Groep. SHL-Groep mag deze gegevens op geen enkele andere wijze toepassen of gebruiken dan binnen de opdracht van de zorggroep. Bij een eventuele beëindiging van dienstverlening worden de betreffende data overgedragen aan zorggroep.

Afspraken ketenzorgindicatoren in S3

Afspraken ketenzorgindicatoren in S3 Afspraken ketenzorgindicatoren in S3 De nieuwe bekostiging voor huisartsen- en multidisciplinaire zorg voorziet in honorering via drie segmenten (S1, S2 en S3). Segment 3 biedt de mogelijkheid voor het

Nadere informatie

'De functie van gegevensmakelaar in relatie tot het Kwaliteitsinstituut. Bijeenkomst Gegevensmakelaars en KI 27 maart 2014

'De functie van gegevensmakelaar in relatie tot het Kwaliteitsinstituut. Bijeenkomst Gegevensmakelaars en KI 27 maart 2014 'De functie van gegevensmakelaar in relatie tot het Kwaliteitsinstituut Bijeenkomst Gegevensmakelaars en KI 27 maart 2014 Agenda Over Qualizorg Sectoren en opdrachtgevers Procesomschrijving Wat gaat goed

Nadere informatie

LEDENBIJEENKOMST TOETSINGSINSTRUMENT ANTWOORD OP UW VRAGEN REACTIE OP UW KANTTEKENINGEN

LEDENBIJEENKOMST TOETSINGSINSTRUMENT ANTWOORD OP UW VRAGEN REACTIE OP UW KANTTEKENINGEN LEDENBIJEENKOMST TOETSINGSINSTRUMENT ANTWOORD OP UW VRAGEN REACTIE OP UW KANTTEKENINGEN 24 april 2015 AGENDA 1. Welkom en opening 2. Inleiding Maarten Klomp 3. Inleiding van Erik van Es 4. Uw vragen en

Nadere informatie

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT).

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). Welkom bij ACT II Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). ACT liep van 2010-2012 en heeft een groot deel van de Amsterdamse huisartsen gestimuleerd

Nadere informatie

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Wat is OZIS en hoe werkt het?... 3 1.1 Hoe werkt het bevragen van KIS naar HIS nu precies?... 3 1.2 Wat kan er

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Auteur: SHL-Groep Datamanagement Versie Datum Wijziging Pg nr 8 Juni 2014 Declaratieoverzicht: de omschrijving van de diverse getallen en bedragen

Nadere informatie

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Versie 6: juni 2013 Auteur: SHL-Groep Datamanagement 1 1. Inleiding...2 2. Inloggen in ZIP...3 3. Hoofdscherm ZIP...3 4. Extracties uploaden...4

Nadere informatie

Grip op uw geldstromen. door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen

Grip op uw geldstromen. door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen Grip op uw geldstromen door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen Wat doet CashCure? CashCure helpt jouw zorginstelling om grip op geldstromen te krijgen. Dit doen wij door

Nadere informatie

Welke items spelen een rol

Welke items spelen een rol COPD Ketenzorg Wat is ketenzorg? ketenzorg zorg waarin de verschillende schakels van zorgverlening op elkaar zijn afgestemd, zodat een samenhangend aanbod ontstaat, gericht op de behoeften van de patiënt

Nadere informatie

Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg

Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg HIS-KIS communicatie Datum: 25 februari 2014 Versie: 4.2 Referentie: Ontwerp Ketenzorg HIS-KIS Nictiz is het landelijke expertisecentrum dat ontwikkeling van ICT in de

Nadere informatie

Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken

Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken Kaderartsen en praktijkbezoekers hebben alle vragen, wensen en opmerkingen tijdens de praktijkbezoeken gebundeld tot een geheel. Individuele

Nadere informatie

1. Inleiding. Aanleiding

1. Inleiding. Aanleiding ASTMA EN COPD ZORG 1. Inleiding Stichting Huisartsenlaboratorium Friesland (HAL) ondersteunt huisartsenpraktijken bij opsporing, diagnostiek en controle van Astma en COPD patiënten. In samenwerking met

Nadere informatie

Regionaal Health Management Platform

Regionaal Health Management Platform Regionaal Health Management Platform Aloys Langemeyer en Edo Westerhuis 16 mei 2019 Den Haag - 1 - Portavita Nederland Sinds 2002 bieden wij een platform voor regionale samenwerking met zorgprogramma s,

Nadere informatie

De ICT-Ladder. De treden

De ICT-Ladder. De treden De ICT-Ladder De ICT-ladder is een zogenaamd volwassenheidsmodel, die de aanwezigheid en het gebruik van ICT-hulpmiddelen in de huisartsenpraktijk meet. Op het hoogste niveau is niet alleen het patiëntendossier

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos Ketenzorg inleiding Ph.E. de Roos Waarom ketenzorg Vormen van financiering KOP tarief, hoe en wat Aanpak ketenzorg CVRM en HF Spelers in CVRM en HF keten Workshop VRM en HF Discussie en vragen Agenda Waarom

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

Geachte huisarts/ praktijkhouder,

Geachte huisarts/ praktijkhouder, Geachte huisarts/ praktijkhouder, U staat op het punt gebruik te gaan maken van de diensten van Calculus voor wat betreft het genereren van een AIOS volgsysteem waarmee u inzicht krijgt in de zorg die

Nadere informatie

R E L E A S E N O T E S

R E L E A S E N O T E S R E L E A S E N O T E S VitalHealth KIS versie 1.4.2 Software for personalized health management Eigenaar document Gijsbert Roordink Datum 10-04-2014 Versie document 1.1 Versies KIS modules Diabetes 3.6.4.2,

Nadere informatie

Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers

Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers Bijlage 1 bij de Bewerkersovereenkomst Noordhoff Uitgevers Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers Noordhoff Uitgevers is een educatieve uitgeverij die verschillende

Nadere informatie

CEL 2010 0049. Indicatorenset DM

CEL 2010 0049. Indicatorenset DM CEL 2010 0049 Indicatorenset DM Deze indicatorenset Diabetes Melitus is vervaardigd in opdracht van ZN en wordt ingebracht bij Zichtbare Zorg als de door zorgverzekeraars gewenste indicatorenset. Zorgverzekeraars

Nadere informatie

Inkoopdocument 2016 Multidisciplinaire zorg

Inkoopdocument 2016 Multidisciplinaire zorg < Inkoopdocument 2016 Multidisciplinaire zorg Sector Huisartsenzorg, Versterking eerste lijn en Ketenzorg - 1 juli 2015 Inleiding & inhoud In het Inkoopbeleid 2016 Multidisciplinaire zorg hebben wij u

Nadere informatie

FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE

FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE Versie2.0 april 2018 1. Inleiding Stichting Huisartsenlaboratorium Friesland (HAL) ondersteunt huisartsenpraktijken bij de controle van Astma en COPD patiënten onder andere

Nadere informatie

Actuele informatie. bij Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk

Actuele informatie. bij Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk Actuele informatie bij Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk Geldig vanaf 1 november 2017; vervangt de versies van 1 januari 2016 en 1 juni 2017. 1 Vertrouwen in zorg 2 Normen van toepassing voor

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma astma en COPD

Werken met het ketenprogramma astma en COPD Werken met het ketenprogramma astma en COPD Praktijkinformatie voor huisartsen en praktijkondersteuners www.onzehuisartsen.nl 1 Inhoud 1. Aan de slag met COPD en/of astma! 2 2. Ketenpartners 2 3. Wat doet

Nadere informatie

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT De energiemarkt in Nederland is continu in beweging. Nieuwe toetreders veroveren marktaandeel en slimme meters, sectorwijzigingen en splitsing zorgen voor veranderingen. Energiebedrijven

Nadere informatie

De rol van de praktijkondersteuner in de Ketenzorg

De rol van de praktijkondersteuner in de Ketenzorg De rol van de praktijkondersteuner in de Ketenzorg Wie van jullie is er onderdeel van een zorggroep? Archiatros Begrippen Effect op de POH Tips voor de POH Archiatros Facilitaire dienstverlener met name

Nadere informatie

Bedrijfsplan 2012 Zorggroep West-Brabant COPD

Bedrijfsplan 2012 Zorggroep West-Brabant COPD Bedrijfsplan 2012 Zorggroep West-Brabant COPD Definitief September 2011 120405_Bedrijfsplan 2012_ZG West-Brabant COPD_websitev1.2 def CZ1.0 Pagina 1 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 2 Doelstelling...3

Nadere informatie

Ketenzorg en integrale bekostiging: waar gaan we naar toe? Integrale bekostiging Een zorg minder of meer?

Ketenzorg en integrale bekostiging: waar gaan we naar toe? Integrale bekostiging Een zorg minder of meer? Ketenzorg en integrale bekostiging: waar gaan we naar toe? Integrale bekostiging Een zorg minder of meer? Geert Groenenboom, senior manager zorginkoop eerste lijn Achmea Divisie Zorg & Gezondheid 14 juni

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.2 1 maart 2017 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het NHG

Nadere informatie

Ketenpartners: Vanaf het tweede kwartaal van 2017 kunnen huisartsen en POH's verwijzen naar ketenpartners via VIP Live.

Ketenpartners: Vanaf het tweede kwartaal van 2017 kunnen huisartsen en POH's verwijzen naar ketenpartners via VIP Live. 4. Calculus VIP Live Vanaf januari 2017 wordt gewerkt met Calculus VIP Live. Vip Live is de opvolger van Topicus KIS. Met VIP Live worden de werkprocessen vereenvoudigd. Voor huisartsen en POH's betekent

Nadere informatie

De ICT-Ladder. Een bruikbaar model voor de nederlandse huisarts

De ICT-Ladder. Een bruikbaar model voor de nederlandse huisarts De ICT-Ladder Een bruikbaar model voor de nederlandse huisarts Processen Organisatie Administratie Zorg Koppelingen Declaratie Management In een huisartsenpraktijk zijn meerdere processen te onderscheiden

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.1 3 oktober 2016 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het NHG

Nadere informatie

Manager Bedrijfsvoering Zorggroep West Brabant

Manager Bedrijfsvoering Zorggroep West Brabant Profiel Manager Bedrijfsvoering Zorggroep West Brabant 24 juli 2015 Opdrachtgever Zorggroep West Brabant Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27

Nadere informatie

Grip op uw geldstromen. door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen

Grip op uw geldstromen. door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen Grip op uw geldstromen door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen 2 Wat doet CashCure? CashCure helpt jouw zorginstelling om grip op geldstromen te krijgen. Dit doen wij door

Nadere informatie

E-HRM voor administratiekantoren

E-HRM voor administratiekantoren E-HRM voor administratiekantoren Uitbreiding van uw dienstenportfolio 2 Voorwoord In november 2010 heeft Raet onder directies van accountancy- en administratiekantoren een online onderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

Kwaliteitsbeleid GHC 2017

Kwaliteitsbeleid GHC 2017 Kwaliteitsbeleid GHC 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Kwaliteit van registratie... 4 2.1 Kwaliteit van registratie versus kwaliteit van zorg... 4 2.2 Methodiek benchmark en indeling in categorieën...

Nadere informatie

Systeem, sociale en technische innovatie in de regio Eindhoven. Jan Erik de Wildt Directeur bedrijfsvoering De Ondernemende Huisarts

Systeem, sociale en technische innovatie in de regio Eindhoven. Jan Erik de Wildt Directeur bedrijfsvoering De Ondernemende Huisarts Systeem, sociale en technische innovatie in de regio Eindhoven Jan Erik de Wildt Directeur bedrijfsvoering De Ondernemende Huisarts Presentatie De Ondernemende Huisarts Brainport Slimmer Leven 2020 Slimmer

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.2 1 maart 2017 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Regionale Ketenzorgbijeenkomst

Regionale Ketenzorgbijeenkomst Regionale Ketenzorgbijeenkomst Programma - 17.00 ontvangst - 17.30 inleiding met prestatie-indicatoren - 18.15-plm 22 uur: cursus (20 uur: koffiepauze!) Inleiding - Ketenzorg Friesland 2015 - Rapportage

Nadere informatie

Grip op zorgdeclaraties. Structurele verbetering van zorgregistratie door slimme ICT en financiële expertise

Grip op zorgdeclaraties. Structurele verbetering van zorgregistratie door slimme ICT en financiële expertise Grip op zorgdeclaraties Structurele verbetering van zorgregistratie door slimme ICT en financiële expertise 2 Jouw uitdagingen Het belang van foutloze registratie blijft onverminderd groot voor ziekenhuizen.

Nadere informatie

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 Specificatie registratietoets landelijke benchmark 2014 - versie 1.1 definitief 1/7 COLOFON Titel Specificatie registratietoets landelijke benchmark

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.1 3 oktober 2016 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Proces en toelichting

Proces en toelichting Substitutie Zorgvernieuwing Proces en toelichting 1 Substitutie Samenwerkingsverbanden kunnen met Achmea onderhandelen over: Astma/COPD op basis s van substitutie substtute (komt dan in plaats van bestaand

Nadere informatie

Visie op de rol van de zorggroep

Visie op de rol van de zorggroep Beleid Integrale Zorg 2014 e.v. Zorggroep RCH 09 september 2013

Nadere informatie

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Algemeen Voor 2018 en 2019 continueert Zorg en Zekerheid de afspraken in segment 3 voor de huisartsenzorg zonder grote wijzigingen. Wanneer er gedurende de

Nadere informatie

Wel de lusten, niet de lasten

Wel de lusten, niet de lasten Wel de lusten, niet de lasten Wie is Infomedics Helpt zorgverleners en zorginstellingen met het zo efficiënt mogelijk incasseren van hun omzet verzekerde en niet verzekerde zorg. Opgericht in 2001, gevestigd

Nadere informatie

Overzicht Financiering eerste lijn

Overzicht Financiering eerste lijn Overzicht Financiering eerste lijn Wat gaan we doen? Terugblik inventarisatie ZonMw onder 22 praktijkprojecten Overzicht financieringsbronnen Goed voorbeeld In dialoog met Waarom deze workshop? Quickscan

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.2 1 maart 2017 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum juni 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 25 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 Overige

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.2 1 maart 2017 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 Specificatie registratietoets landelijke benchmark 2014 - versie 1.3 definitief 1/7 COLOFON Titel Specificatie registratietoets landelijke benchmark

Nadere informatie

Project meekijk consult oogheelkunde

Project meekijk consult oogheelkunde Project meekijk consult oogheelkunde Naam: Stefanie Mouwen Versie: definitief Datum: Januari 2017 1 Oogzorg Inleiding Huisartsen zien het aantal patiënten met oogaandoeningen al jaren fors stijgen. Parallel

Nadere informatie

Onderwerp Hoofdthema is vaak op te splitsen in diverse onderwerpen. Resultaat Beschrijf het eindresultaat zodat je zicht hebt op wat je gaat doen

Onderwerp Hoofdthema is vaak op te splitsen in diverse onderwerpen. Resultaat Beschrijf het eindresultaat zodat je zicht hebt op wat je gaat doen Werkplan ehealth/ict Onderwerp Hoofdthema is vaak op te splitsen in diverse onderwerpen Kennisuitwisseling: Goede programma s en ideeën overnemen ICT werkgroep Korte beschrijving activiteiten Wat ga je

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma CVRM

Werken met het ketenprogramma CVRM Werken met het ketenprogramma CVRM Praktijkinformatie Zorgprogramma CVRM voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET CVRM!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET

Nadere informatie

Kenmerk : SB-DB/LK/13.070 Betreft : Informatiebrief wijziging patiënten die geïncludeerd worden in Care2U binnen het Zorgprogramma CVRM Bijlagen : 2

Kenmerk : SB-DB/LK/13.070 Betreft : Informatiebrief wijziging patiënten die geïncludeerd worden in Care2U binnen het Zorgprogramma CVRM Bijlagen : 2 Tilburg, 11 december 2013 Kenmerk : SB-DB/LK/13.070 Betreft : Informatiebrief wijziging patiënten die geïncludeerd worden in binnen het Zorgprogramma CVRM Bijlagen : 2 Beste huisarts en praktijkondersteuner,

Nadere informatie

Medische Zorggroep Zuid-Oost. Kwaliteitsjaarverslag MedZZo

Medische Zorggroep Zuid-Oost. Kwaliteitsjaarverslag MedZZo Medische Zorggroep Zuid-Oost Kwaliteitsjaarverslag MedZZo 2012/2013 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Huidige status MedZZo... 2 Deelnemende huisartsen:... 2 Kwaliteitsbeleid... 4 Aan de slag met kwaliteitsbeleid...

Nadere informatie

Ouderenzorg... in een nieuw jasje

Ouderenzorg... in een nieuw jasje Ouderenzorg... in een nieuw jasje Waarom ouderenzorg? De komende jaren zal het aantal ouderen sterk toenemen. De kwetsbare ouderen, vaak met complexe zorgvragen, zullen door maatschappelijke ontwikkelingen

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Sjablonen Websupport Registratie Data Verslaglegging Websites Inrichtingen Video solutions Rapportages Consultancy Imports Helpdesk Exports Full Service Dashboards Registratie Koppelen en controleren De

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

21 juni 2016 Manon Kuilboer. Triple Aim & Infrastructuur

21 juni 2016 Manon Kuilboer. Triple Aim & Infrastructuur 21 juni 2016 Manon Kuilboer Triple Aim & Infrastructuur Ontwikkelen triple aim Triple aim Ervaren kwaliteit Verbetering gezondheid populatie Verlagen kosten pp Delen en verbinden van kennis rond preventie,

Nadere informatie

Context Informatiestandaarden

Context Informatiestandaarden Context Informatiestandaarden Inleiding Om zorgverleners in staat te stellen om volgens een kwaliteitsstandaard te werken moeten proces, organisatie en ondersteunende middelen daarop aansluiten. Voor ICT-systemen

Nadere informatie

Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie.

Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie. Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie. As-Built Documentatie digitaal op orde Als uw bedrijf actief is in de Marine, Off-Shore, energie of chemische industrie, dan heeft u voor

Nadere informatie

JAARPLAN Strategie. Persoonsgericht & Praktijkgericht

JAARPLAN Strategie. Persoonsgericht & Praktijkgericht JAARPLAN 2019 Visie > wij staan voor: 24/7 kwalitatief goede huisartsenzorg dichtbij huis in samenwerking met (keten)partners. Missie > wij gaan voor: huisartsenpraktijken ontzorgen en versterken met optimale

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ketenzorg Friesland BV januari 2016

Nieuwsbrief Ketenzorg Friesland BV januari 2016 Nieuwsbrief Ketenzorg Friesland BV januari 2016 In deze nieuwsbrief: 1. Toelichting Speerpunten 2016 2. Samenstelling team en management 3. Oproep belangstellenden kwaliteitsteam 4. Wijzigingen prestatiefinanciering

Nadere informatie

Professionele opvolging met debiteurenmanagement van Vesting Finance

Professionele opvolging met debiteurenmanagement van Vesting Finance Professionele opvolging met debiteurenmanagement van Vesting Finance Voor het voortbestaan en de groei van uw organisatie is het noodzakelijk dat uw debiteurenbeheer professioneel en efficiënt is ingericht.

Nadere informatie

Disclosure belangen deze spreker

Disclosure belangen deze spreker Disclosure belangen deze spreker (potentiële) Belangenverstrengeling geen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven n.v.t. The state of the art: Cardiovasculair risicomanagement van 2009

Nadere informatie

SPECIFICATIE AAN TE LEVEREN VARIABELEN

SPECIFICATIE AAN TE LEVEREN VARIABELEN SPECIFICATIE AAN TE LEVEREN VARIABELEN T.B.V. VALIDATIE MODULE 2.1 CHS Solutions for Control Information B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden gekopieerd, vermenigvuldigd, opgeslagen

Nadere informatie

Technische beschrijving pseudonimisatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn

Technische beschrijving pseudonimisatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn Bijlage 2 bij Privacyreglement NIVEL Zorgregistraties eerste lijn Technische beschrijving pseudonimisatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn Pseudonimisatie Onder 'pseudonimisatie'

Nadere informatie

gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma s Ketenzorg over 2018 Geachte heer/mevrouw,

gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma s Ketenzorg over 2018 Geachte heer/mevrouw, datum 27 november 2018 Contactpersonen van de zorggroepen en referentie 00242 gezondheidscentra met een contract voor uw kenmerk betreft Indicatoren Transparante Ketenzorg over 2018 ketenzorgprogramma

Nadere informatie

Bijeenkomst Zorggroepen Inkoopkader Lucie Martijn & Bart Verhulst 8 juni 2015

Bijeenkomst Zorggroepen Inkoopkader Lucie Martijn & Bart Verhulst 8 juni 2015 Bijeenkomst Zorggroepen Inkoopkader 2016 Lucie Martijn & Bart Verhulst 8 juni 2015 Agenda 1. Visie, Ontwikkelingen & Actualiteit 2. Denktank & Klankbord 3. Kerntaken & Brede rol 4. Inkoop Ketenzorg 2016

Nadere informatie

Controle- en onderzoeksprotocol Ketenzorg CZ 2013

Controle- en onderzoeksprotocol Ketenzorg CZ 2013 Controle- en onderzoeksprotocol Ketenzorg CZ 2013 1 Doelstelling In het kader van de NZA beleidsregel BR/CU-7074 Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type

Nadere informatie

Contactpersonen van de zorggroepen en gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma's. Ketenzorg over Geachte heer/mevrouw,

Contactpersonen van de zorggroepen en gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma's. Ketenzorg over Geachte heer/mevrouw, ORGANISEERT DE EERSTE LIJN Mercatorlaan 1200 / 3528 BL Utrecht 030 282 3788 Postbus 2672 / 3500 GR Utrecht ineen.n1/ info@ineen.nt datum 27 november 201 referentie 00242 uw kenmerk betreft Indicatoren

Nadere informatie

Houtens KIS. Margreet van Beek, huisarts, bestuurslid Stichting Houtense Huisartsen Marco Santing, senior project manager Protopics

Houtens KIS. Margreet van Beek, huisarts, bestuurslid Stichting Houtense Huisartsen Marco Santing, senior project manager Protopics Houtens KIS Margreet van Beek, huisarts, bestuurslid Stichting Houtense Huisartsen Marco Santing, senior project manager Protopics Zorgprogramma s Vijf eerstelijns medische centra Zes kerndisciplines:

Nadere informatie

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

FTO Oldenzaal

FTO Oldenzaal FTO Oldenzaal 11-06-2015 Inhoud Inleiding Ontwikkeling zorgbekostiging Speerpunten marktpartijen MFB Medisch Farmaceutische Beslisregels Kwaliteitsindicatoren Transparantie / meetbare zorg Gevolgen voor

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma COPD

Werken met het ketenprogramma COPD Werken met het ketenprogramma COPD Praktijkinformatie voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET COPD!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET DE ROHA?... 3 4.

Nadere informatie

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg Aanvulling op inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg De afgelopen jaren is de zorgvraag in Nederland

Nadere informatie

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten Versie 1.9 1 maart 2017 Vervallen: advies stoppen met roken, bewegingsadvies en voedingsadvies, RR > 140 en niet behandeld

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.3 16 februari 2018 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.4 augustus 2019

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.4 augustus 2019 Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.4 augustus 2019 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het NHG

Nadere informatie

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with Alphega apotheek Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement In partnership with De kracht van een internationaal netwerk voor vernieuwende zorg Alphega apotheek is het internationale leidende netwerk

Nadere informatie

Formulier zorgaanbodplan

Formulier zorgaanbodplan Formulier zorgaanbodplan 1 Algemene gegevens 1 Algemeen 1.1 Naam 1.2 Adres- en contactgegevens Adres Postcode Plaats Telefoon E-mailadres 1.3 Contactpersoon Naam Functie Adres Postcode Telefoon E-mailadres

Nadere informatie

Nieuwe functies opgeleverd februari t/m juni 2016

Nieuwe functies opgeleverd februari t/m juni 2016 Portavita KIS nieuws 30 juni 2016 Amsterdam Nieuwe functies opgeleverd februari t/m juni 2016-1 - Doelstelling De opleverdocumenten van Portavita worden door veel huisartsen en andere incidentele gebruikers

Nadere informatie

BESLISBOOM VERWERKERSOVEREENKOMST

BESLISBOOM VERWERKERSOVEREENKOMST BESLISBOOM VERWERKERSOVEREENKOMST Vooraf: Uit de beslisboom blijkt wanr wel en wanr geen verwerkersovereenkomst nodig is. Wanr geen verwerkersovereenkomst nodig is maar wel persoonsgegevens worden verwerkt,

Nadere informatie

Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg):

Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg): Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg): Indien patiënt in het KIS wordt geïncludeerd hoeft hoofdbehandelaar niet vastgelegd te worden. Deze gaat

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016 Privacyreglement Bij Psy-zo! stellen wij hoge eisen aan de mate van privacy van onze cliënten. Voor elke behandeling

Nadere informatie

INTEGRAAL TOETSINSTRUMENT DATABEWERKING KETENZORG

INTEGRAAL TOETSINSTRUMENT DATABEWERKING KETENZORG INTEGRAAL TOETSINSTRUMENT DATABEWERKING KETENZORG 1/33 COLOFON Titel Integraal toetsinstrument databewerking ketenzorg Datum 15 oktober 2015 Versie 1.4 Status Opdrachtgevers Uitvoering Definitief InEen

Nadere informatie

Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 29689 Herziening Zorgstelsel 25424 Geestelijke gezondheidszorg Nr. 599 Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg

Beleidsplan Samen voor aandacht, kennis & zorg Beleidsplan 2017-2018 Samen voor aandacht, kennis & zorg 1 Inhoud 4 Missie en Visie 6 Waar staan we? 8 Waar willen we naartoe? 2 Inleiding In het voorliggende beleidsplan 2017-2018 schetsen we het voorgenomen

Nadere informatie

RICHTLIJN ZORGPORTAAL VOOR ZORGVERLENERS

RICHTLIJN ZORGPORTAAL VOOR ZORGVERLENERS RICHTLIJN ZORGPORTAAL VOOR ZORGVERLENERS Inleiding Het Sint Franciscus Gasthuis wil een toonaangevend ziekenhuis zijn op het gebied van zorg waarbinnen kwaliteit van de zorg hoog in het vaandel staat.

Nadere informatie

Visie op (HA)zorg. Samenhang in Diversiteit! Yvonne van Kemenade. Deelmarkten curatieve zorg 2005/6. Zorgvrager

Visie op (HA)zorg. Samenhang in Diversiteit! Yvonne van Kemenade. Deelmarkten curatieve zorg 2005/6. Zorgvrager Visie op (HA)zorg Samenhang in Diversiteit! Deelmarkten curatieve zorg 2005/6 Zorgvrager (ZVW)-1 (Wet Zorgtoeslag) zorgverleningsmarkt zorgverzekeringsmarkt Zorgaanbieder (WTZi)- 4 (WTG Expres)-3 (HOZ)

Nadere informatie

Uw HIS-gegevens verbeteren de zorg

Uw HIS-gegevens verbeteren de zorg Uw HIS-gegevens verbeteren de zorg Extramuraal Leids Academisch Netwerk (ELAN) informatie voor huisartsen www.lumc.nl Uw HIS-gegevens verbeteren de zorg Onderzoeksnetwerk ELAN-Research (Extramuraal Leids

Nadere informatie

datum 16 maart 2016 onderwerp benchmark ketenzorg bijlage

datum 16 maart 2016 onderwerp benchmark ketenzorg bijlage aan cc van aangesloten ketenzorgorganisaties bestuur Anoeska Mosterdijk datum 16 maart 2016 onderwerp benchmark ketenzorg bijlage Beste leden, De landelijke benchmark Transparante ketenzorg beleeft dit

Nadere informatie

uw medische gegevens elektronisch delen?

uw medische gegevens elektronisch delen? patiënteninformatie uw medische gegevens elektronisch delen? Dat kan via het LSP Ziekte, blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een (onbekende) arts, een andere

Nadere informatie

De innovatie ZWIP. Zorg & welzijn informatie portaal voor kwetsbare burgers

De innovatie ZWIP. Zorg & welzijn informatie portaal voor kwetsbare burgers De innovatie ZWIP Zorg & welzijn informatie portaal voor kwetsbare burgers Kees Vermaat, projectleider kwetsbare ouderen Nijmegen Zelfstandig adviseur, Vermaat Advies www.zowelnn.nl of www.zwip.nl Agenda

Nadere informatie