OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING"

Transcriptie

1 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING NAJAAR

2 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd kant-en-klaar aanbod dat in diverse leslocaties wordt gedoceerd. Maar wellicht is SBM nog beter bekend voor zijn maatoplossingen en in-house trainingen. Tailor made. In nauw overleg met de klant. Uiterst flexibel. En zeer resultaatgericht.

3 3 Inhoud KORTLOPENDE OPLEIDINGEN...4 Accountmanagement...4 Autoverkoper...4 Basis verkooptraining...5 Commercieel Duits...5 Commercieel Frans...5 Commerciële brieven en s schrijven...6 Commerciële vaardigheden voor de binnendienst...6 E-commerce...7 Efficiënter prospecteren...7 Hoe uw organisatie in 2 minuten voorstellen - Elevator pitch...8 Hospitality...8 Je stand op een vakbeurs...8 Klantgericht onthaal aan balie of telefoon...9 Klantgerichtheid...9 Marketingtraject...10 Marketingcommunicatie: opstellen van een marketingplan...10 Marketingcommunicatie: Facebook...11 Marketingcommunicatie: LinkedIn...11 Marketingcommunicatie: Google Adwords...12 Marketingcommunicatie: Bloggen...12 Meer verkopen dankzij NLP...13 Sales management...13 Social selling...14 Sociale media in de kleinhandel...14 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven...15 Verkoopstraining in de kleinhandel...15 Verkoop jezelf...16 Visual retailing...16 Webcopywriting...21 Website optimaliseren door sociale media...21 Zakelijk teksten schrijven...22 Zakelijke etiquette...22 EVENTS...23 SaleSmart...23 Medewerkers maken de winst EN BEVLOGEN AAN HET WERK!...26 AANBOD ALGEMENE OPLEIDINGEN...28 INSCHRIJVING / INFO...35 INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN Tel. 050/ UITNEEMBARE OPLEIDINGSKALENDER De praktische gegevens van de opleidingen kan u terugvinden in de handig uitneembare opleidingskalender die zich in het midden van deze brochure bevindt. Tot 50% korting via info en hulp:

4 4 Kortlopende opleidingen Accountmanagement De eerste doelstelling van een accountmanager is de winst verhogen bij grote en strategische klanten. Om dat te bereiken streeft de accountmanager naar een langdurige relatie met de bedrijven. Accountmanagers streven naar een win-winsituatie en naar winstgevende langetermijnrelaties met hun klanten. Eén van hun grote sterktes is dat zij in staat zijn om de winstgevende verkoop niet uit het oog te verliezen, maar tegelijk ook de langetermijnrelatie veilig te stellen met de klant. Het zijn goede onderhandelaars, maar ook goede analisten en business strategen die creatief omgaan met de verwachtingen van de klant. Op deze wijze graven ze zich voor langere tijd in bij de klant als preferred of zelfs als sole supplier.. Autoverkoper Spreekt een functie als autoverkoper u wel aan, maar mist u de nodige autotechnische kennis? Of net omgekeerd, hebt u reeds voldoende technische bagage, maar ontbreekt de nodige commerciële ervaring? Dan is deze modulaire opleiding iets voor u! De opleiding bestaat uit 2 modules. Een eerste module rond commerciële vaardigheden aangevuld met een basis autofinanciering en verzekering, leasing en onderhoudsformules, moderne toebehoren en fiscale aspecten. Een tweede module biedt een basispakket autotechniek aan. U kan het volledige traject volgen of er slechts aanvullend een module uitpikken. PROGRAMMA Module 1: Commerciële module Commerciële vaardigheden: telefoneren, prospecteren, showroomverkoop, onderhandelen, afsluittechnieken, offertes en schriftelijke communicatie en klachtenbehandeling Basis marketing (meedenken publiciteit, promotie,...) Autofinanciering, verzekering, leasing en onderhoudsformules Moderne toebehoren (navigatiesystemen, multimedia, bluetooth, ) Fiscale aspecten (CO 2 -reglementering, inschrijvingstaks, btw, taxatie) Module 2: Technische module Algemene inleiding in de autotechniek Diesel, benzine, LPG en hybride motoren Drukvulling, motorvermogen en koppel Overbrenging, smering en koeling Uitlaatsystemen en gassen Wielophanging, stuurinrichting en bandenkeuze Elektriciteit, elektronica en veiligheidssystemen Diagnose en onderhoudsbeurten: soorten en frequentie

5 5 Basis verkooptraining Om te werken in een commerciële functie zijn de commerciële en communicatieve vaardigheden van groot belang. U moet in staat zijn om effectief contact te leggen, informatie in te winnen en uiteindelijk een gesprek met een goed resultaat af te sluiten. Daar is training voor nodig. Ervaren verkooptrainers leren u op een praktische manier de kneepjes van het vak aan. Zowel het aspect prospectie, het eigenlijke face-to-face verkoopgesprek, alsook het efficiënt communiceren komen aan bod. U krijgt inzicht in de verschillende fasen van het verkoopgesprek en zal in staat zijn om producten efficiënt te presenteren en demonstreren. Deze opleiding richt zich tot diegenen die hun eerste stappen zetten in de verkoop of maximum 1 jaar ervaring hebben. PROGRAMMA Prospectie (3 sessies) Efficiënt communiceren: verbale en non-verbale communicatie (2 sessies) Het face-to-face verkoopgesprek (5 sessies) Commercieel Duits U hebt al een goede basis van het Duits maar mist nog wat commerciële woordenschat om uw verkoopgesprekken vlotter te laten verlopen? Dan is deze korte training de ideale gelegenheid om uw kennis van het Duits up te graden! Deze opleiding is bestemd voor zaakvoerders of medewerkers die vaak verkoopsgesprekken in het Duits moeten voeren en hun taalkennis wensen te verbeteren. Commercieel Frans Om verkoopsgesprekken met Franstalige prospecten en klanten vlotter te laten verlopen is deze kortlopende taalopleiding de ideale gelegenheid om uw Franse taalkennis te verbeteren. U maakt er kennis met de specifieke commerciële terminologie. Voor deze opleiding is een goede basis van het gesproken Frans aangeraden. Tot 50% korting via info en hulp:

6 6 Commerciële brieven en s schrijven Deze opleiding vertrekt van het uitgangspunt dat elke brief of , kortom elke vorm van correspondentie, een commerciële opportuniteit is. Er worden technieken aangeleerd om een commerciële brief of op te stellen. Maar daarnaast gaan we ook dieper in op het commercieel schrijven in het algemeen, elke brief of is een commerciële opportuniteit, denk bijvoorbeeld maar de behandeling van klachten. Na deze opleiding kunt u aantrekkelijke commerciële brieven opstellen en bent u alert voor elke opportuniteit die schriftelijke correspondentie met zich meebrengt. Commerciële vaardigheden voor de binnendienst De commerciële binnendienstmedewerkers spelen in veel bedrijven een belangrijke rol, zo niet dé sleutelrol. Zij bieden ondersteuning aan de commerciële buitendienst, zorgen voor de opmaak, verwerking en opvolging van de offertes en leiden de binnenkomende orders in goede banen. Dikwijls zijn ze voor de klant het eerste aanspreekpunt in het bedrijf. Ze vormen een belangrijke schakel tussen de verkopers on-the-field en de (potentiële) klant. Een gezonde dosis mensenkennis en goede communicatieve, commerciële en administratieve vaardigheden zijn absolute vereisten in deze veelzijdige job. Deze opleiding toont het belang aan van de commerciële binnendienst voor een bedrijf en leert de cursisten die vaardigheden die ze nodig hebben om hun job met succes uit te voeren.

7 7 E-commerce Vraag zelfstandige winkeliers of ze eraan denken om te starten met een eigen webshop en ze hebben talloze argumenten om het niet te doen. Nochtans gaan klanten steeds meer online kopen. Als detailhandelaar kunt u uw bestaande verkoopregio en klantenportefeuille uitbreiden dankzij een webshop. De stap om een online winkel op te starten is beperkt: wat u offline in uw echte winkel al doet, dient u enkel te vertalen naar een online winkel. U kan het volledige traject volgen of er slechts aanvullend een module uitpikken. PROGRAMMA Module 1: opstarten van een webshop Waarom stel ik een webshop op? Hoe stel ik het best mijn webshop op? Met welke aspecten moet ik rekening houden? Module 2: online marketing Hoe kan ik online gevonden worden? Google analytics Hoe kan ik de sociale media inzetten? Efficiënter prospecteren Prospectie van potentiële klanten is, in de huidige economische context, een absolute noodzaak om de continuïteit en de groei van een onderneming te verzekeren. Wie uitsluitend op zijn bestaande klanten rekent, krijgt op lange termijn te maken met een dalend klantenbestand. Vaak prospecteren verkopers er maar op los zonder juiste voorbereiding. Voorbereiding kost tijd, maar zorgt er wel voor dat u het succes van uw prospectie verdubbelt. Tijdens deze opleiding, leert de docent u welke informatie u nodig hebt om de juiste analyse van uw prospect te maken en hoe u deze informatie bekomt. PROGRAMMA Prospectie: wat, hoe, waarom en wanneer? Allerhande belangrijke informatie verzamelen betreffende uw potentiële klant, uw specifieke markt, netwerken, Hoe omgaan met de bekomen informatie? Verander- en communicatietechnieken Basis verbale- en non-verbale communicatietechnieken Doelen en prioriteiten stellen m.b.t. prospecteren Diverse manieren om efficiënter te prospecteren Tot 50% korting via info en hulp:

8 8 Hoe uw organisatie in 2 minuten voorstellen - Elevator pitch Je hebt nauwelijks enkele seconden om de aandacht te trekken, enkele seconden om interesse te wekken, en nog s enkele seconden om je doel te bereiken. Je kan dus maar beter zorgen voor een boeiende en korte opener, interessant voor de gesprekspartner. Na deze workshop beheers je de systematiek achter het concept Elevator pitch. Hierdoor ben je zelfstandig in staat om eigen specifieke Elevator pitches te ontwikkelen en te gebruiken. Hospitality Klanten kopen in 2015 niet enkel producten of diensten. Ze kopen net zo goed ervaring, een resultaat van hun hoogst persoonlijke indruk dat ze bij u in goede handen zijn. Persoonlijke ervaring, van zichzelf of van vrienden, maakt vaak het enige verschil om te kiezen tussen twee leveranciers of winkelpunten. Onbewust en bewust oordelen klanten over het gevoel bij en de waarde van elk, zelfs kortstondig, moment van contact. Wat zijn dan die momenten van waarheid? Wanneer is de klant er het gevoeligst voor? En hoe kunt u met soms kleine ingrepen het verschil maken? Hoe past u de inzichten van hospitality of gastvrijheid toe in uw dagelijkse omgang met uw klanten? Daar gaan we in deze workshop samen naar op zoek. Je stand op een vakbeurs Voor veel organisaties is het van groot belang om op beurzen aanwezig te zijn, zichtbaarheid te creëren, top of mind te blijven, nieuwe contacten te leggen, enz. Redenen genoeg om heel goed na te denken of, en zo ja, hoe aan een beurs deel te nemen. Het succes staat of valt grotendeels met de voorbereiding, en tot deze voorbereiding behoort de briefing en training van het standpersoneel. In dit programma hebben we aandacht voor beide: we doorlopen samen een draaiboek van succesfactoren en toetsen dit af aan uw specifieke behoeften. Geen stand zonder mensen: we analyseren de do s en dont s en vooral: we gaan er praktisch mee aan de slag.

9 9 Klantgericht onthaal aan balie of telefoon Titel rechts Bij het onthaal wordt een eerste indruk gevormd en deze kan cruciaal zijn voor het imago van uw bedrijf en eventuele samenwerkingen. Toch denkt men nog vaak dat commercieel succes enkel een zaak van de verkopers is. Deze opleiding wil wijzen op het belang van een professionele ontvangst en de nodige technieken meegeven om deze te optimaliseren. De opleiding richt zich tot medewerkers van een organisatie die meer aandacht willen besteden aan een klantvriendelijke communicatie. PROGRAMMA Wat wil de klant van vandaag? Marktsituatie van vandaag De impact van de eerste indruk Het verschil tussen Klantvriendelijkheid en Klantgerichtheid Klantgerichte communicatie Het herkennen en wegwerken van obstakels Telefonische communicatie Omgaan met moeilijke mensen Face-to-face aan de balie Aan de telefoon Klantgerichtheid Als binnendienstmedewerker, technicus, vakexpert of helpdeskmedewerker komt u vaak in contact met klanten. U bent een cruciale schakel in het proces om een optimale service aan klanten te bieden. Een klantgerichte communicatie vormt het belangrijkste aspect in hoe de klant de service ervaart en is dus bepalend voor de klanttevredenheid. Bovendien wordt u aangesproken voor inlichtingen, informatie of klachten. Hierdoor kan u commerciële opportuniteiten ontdekken of mistevredenheid capteren. In deze praktische training ligt de focus op hoe u voor uw klanten toegevoegde waarde kunt creëren. Op een interactieve manier krijgt u de skills onder de knie om bij uw klanten een wezenlijk verschil te maken. PROGRAMMA Klantgericht omgaan met klanten Verwachtingen van klanten overtreffen Wat als het dan toch fout gaat? Klantgerichte klachtenbehandeling ABC-typologieën en passende reactiemechanismen Tot 50% korting via info en hulp:

10 10 Marketingtraject Goede marketingcommunicatie start met een goed marketingplan. Weten welke communicatie je naar welke doelgroep met welk budget uitstuurt is een onontbeerlijke eerste stap op weg naar een efficiënt en gemotiveerd marketingcommunicatiebeleid. Tijdens het marketingplan is het natuurlijk van belang om de juiste kanalen te kiezen voor je communicatie en die keuze is niet altijd gemakkelijk: het marketingarsenaal kent vele wapens. En de ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. In dit traject ligt, na het opstellen van een marketingplan in de eerste module, de focus op 4 kanalen die de laatste jaren heel sterk aan belang hebben gewonnen: Facebook Linkedin Google Adwords Bloggen Marketingcommunicatie: opstellen van een marketingplan PROGRAMMA Welke informatie verwerk je in een marketingplan: Doelgroepen Kanalen Budget Tools Concurrenten Events Beurzen Het communicatieplan: keuze van de acties, keuze van timing en vastleggen van budget ROI op mijn campagnes: de analyse van de resultaten

11 11 Marketingcommunicatie: Facebook Titel rechts PROGRAMMA Een succesvolle bedrijfspagina aanmaken met correcte settings & sterke lay-out Profielen, groepen, fanpagina s: wat gebruik je wanneer? Duplicate pagina s opeisen of verwijderen Gericht werken met foto & video albums Organisch bereik vs. betalend bereik Hoe werkt het algoritme dat het bereik van je Facebook posts zal bepalen? Goede content schrijven volgens je social media plan Gericht adverteren via social ads = Een Facebook-advertentie maken = Met je Facebook-advertentie de juiste doelgroep bereiken Hoe maak je een groep aan en draag je bij tot moderatie, post? Hoe haal je meer ROI uit Facebook: leads, klanten Extra applicaties toevoegen aan je Facebook pagina Tips voor professioneel Facebook gebruik vanop je mobiel toestel Marketingcommunicatie: LinkedIn PROGRAMMA Eerst een goed netwerkprofiel, dan een company page Sterke content: posts plaatsen of publishen? LinkedIn is veel meer dan een HR tool: hoe kan je marketing doen met LinkedIn? Hoe zet je een professionele bedrijfspagina op? Je netwerken onderhouden: top of mind worden & blijven De 1e indruk bepaalt alles: hoe verander je de volgorde van de onderdelen? Nieuwe contacten: hoe gebruik je de advanced search? Met wie wel of niet connecteren? + gebruik van tags & notes Je producten, diensten, je bedrijf promoten door middel van relevante content Gericht adverteren via LinkedIn: hoeveel kost het? Hoe doe je het? Welke respons mag je verwachten? Hoe maak je een groep aan, en draag je bij tot het beheer en post? Tot 50% korting via info en hulp:

12 12 Titel Marketingcommunicatie: links Google Adwords PROGRAMMA SEO: zoekmachine optimalisatie Je website optimaliseren om te scoren in Google De juiste zoekwoorden Hoe Google te vriend houden door je website te updaten Het belang van links naar je website Je eigen score in Google te weten komt: de Google Pagerank Google Adwords Opzetten van Google Adwordscampagnes (instellingen, zoekwoorden, uitsluitingwoorden, ) Bijhorende tekstadvertenties die werken Het nut en de rol van landingspagina s Welk budget en welke CPC (Cost Per Click) Campagnes beoordelen en bijsturen Welk CTR (Click-Through Rate of doorklik ratio) goed is Marketingcommunicatie: Bloggen PROGRAMMA Bloggen is werken aan een langetermijnrelatie Laat zien wie je echt bent: een blog doet wonderen voor je likeability Bloggen is bouwen aan een vertrouwensband: de klant leer jou en waarvoor je staat kennen Bezin voor je begint: de noodzaak om een regelmatige blogfrequentie aan te houden Schrijf over wat je lezer bezighoudt Treed in dialoog op je blog: interactie is cruciaal!

13 13 Meer verkopen dankzij NLP Titel rechts Welke salesprofessional droomt er niet van? Kunnen kijken in het hoofd van je klant om zo het verkoopgesprek beter te kunnen sturen. NLP (Neuro-Linguistic Programming) kan kort en krachtig omschreven worden als een efficiënte en doelgerichte communicatietoolbox die door duizenden professionals toegepast wordt in communicatie, coaching, training, onderhandelingen en verkoop. NLP onderzoekt de manier waarop mensen succesvol worden en modelleert succesvolle patronen om ze overdraagbaar te maken. Sales management Als sales manager wordt er veel van u verwacht. Het salesteam is een belangrijke speler in een bedrijf, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de inkomsten. Het is dus van groot belang dat uw team mee is in het verhaal van de strategie van uw bedrijf. U kan 1 of meerdere modules volgen naargelang uw voorkennis of het accent dat u zelf wenst te leggen. PROGRAMMA Module 1: Van visie naar missie tot strategie Belang van een duidelijke missie, visie en strategie Trial and error? SWOT in de praktijk Hoe definieer ik slimme doelstellingen? Wat heb ik nodig om mijn doelstellingen te realiseren? Weten is goed, maar weet iedereen wat er gevraagd wordt? De rol van communicatie Meten is weten Na de theorie: de cases en het plan Module 2: Salesprocessen Naar een salesplan Organiseren van de verkoopomgeving De rol en het gebruik van informatietechnologie Het salesproces Module 3: Leiding geven aan een verkoopteam Inleiding: profiel van de salesmanager Team opbouw Leidinggeven en coachen Evalueren en motiveren van het salesteam Samenwerken zonder misverstanden Tot 50% korting via info en hulp:

14 14 Titel Social links selling Het gebruik van sociale media door sales teams om te luisteren wat er bij de klanten speelt, ze te benaderen en ze op een continue maar persoonlijke manier te bewerken, wordt vandaag een prioriteit. Aankopers, beïnvloeders en beslissingsnemers zitten vandaag op sociale media en maken er meer en meer gebruik van in hun aankoopproces. Zorg dat u niet in de kou blijft staan en wordt vandaag een Social Seller! Deze stap per stap opleiding zal u alle knepen van het vak leren om een Social Seller te worden. Door de inzet van de juiste tools met de juiste technieken zal er u niets meer ontgaan, zult u snel een waardevol netwerk opzetten en een toegevoegde waarde hebben voor de klanten. Het resultaat: Leads en Deals! PROGRAMMA Het inzetten van sociale media in het sales traject. Waar passen LinkedIn, Twitter, Facebook, Blogs, Slideshare, YouTube, e.a. in Social Selling? Uw klanten vinden op sociale media Hoe zelf professioneel aanwezig zijn op sociale media (LinkedIn, Twitter, Facebook, Blogs, etc.) Luisteren naar klanten en prospecten Van lead naar Deal! Lees wat uw klanten lezen en praat mee Waar content vinden die een meerwaarde is voor uw klanten/prospecten Delen is het nieuwe verkopen Handige lead generatie tools die u veel tijd kunnen besparen Meten is weten! Welke resultaten behaal jij met social selling? Sociale media in de kleinhandel Sociale netwerken winnen aan populariteit. Het is waarschijnlijk dat uw doelgroep, klanten, leveranciers en werknemers er actief aan participeren. Welke sociale platformen bestaan er en waarom zou u ze gebruiken? Op welke netwerken moet u, naast Facebook en Twitter, als handelaar aanwezig zijn? Een groot deel van de retailers laat de mogelijkheden van nieuwe media onbenut, ondanks hun waarde om met klanten in contact te komen. Sociale media en netwerk is een waar kluwen van applicaties. Steeds weer vragen mensen, vooral bedrijfsleiders en handelaars, ons: wie en wat zijn die sociale media en hoe kunnen wij hierop inzetten? In deze opleiding beantwoorden we jullie vragen en zetten we jullie onderweg om efficiënt klanten naar uw zaak te brengen.

15 15 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven Titel rechts is hét communicatiemedium van de laatste decennium. En toch worden nieuwsbrieven nog vaak op de verkeerde manier gebruikt. Wat zijn de gangbare regels van het nieuwsbriefberoep, hoe creëert u succesvolle mailcampagnes en hoe vermijdt u de fouten die uw organisatie een slechte reputatie zouden geven? Ontdek het volledig programma op ww.sbmopleidingen.be. Verkoopstraining in de kleinhandel Een verkoopgesprek in een business-to-consumer omgeving verloopt op een andere manier dan wanneer de verkoper in contact komt met professionele klanten. In de B2C wereld komen particulieren over de vloer die andere koopmotieven hebben dan bedrijven. Ze moeten op een andere manier benaderd worden en mogen het gesprek niet als geforceerd of dwingend aanzien. Hierbij speelt de eerste indruk een grote rol. Ook de rest van het verkoopgesprek dient logisch opgebouwd te worden waarbij de verkoper de klant op korte tijd kan overtuigen. PROGRAMMA Wat wil de klant van vandaag? De kracht van de eerste indruk Het verkoopgesprek Voorbereiding Introductie Behoefteanalyse Argumentatie Afsluiten Opvolgen De 10 grootste verkoopfouten Tips voor professionele verkopers Tot 50% korting via info en hulp:

16 16 Titel Verkoop linksjezelf Lukt het u niet om die belangrijke deal binnen te halen? Net naast een belangrijke opdracht gegrepen? Misschien kunt u iets veranderen aan uw persoonlijke stijl en uw overtuigingskracht. Veel hangt namelijk af van hoe u overkomt bij de klant. De manier waarop u uzelf en uw product presenteert, is vaak doorslaggevend! In deze opleiding leert u opdrachten veroveren door een perfect commercieel gesprek. U leert hoe u kan scoren bij de klant en hoe u uzelf en uw product op een perfecte manier kunt verkopen. Dit alles met één doel: een succesvolle deal sluiten! PROGRAMMA Verkoop eerst uzelf Presentatie- en argumentatiemethoden Een verkoopgesprek praktisch doorlopen Toemaatjes in de verkoop Visual retailing Visual retailing, de stille verkoper, is de motor van uw omzet! Een aantrekkelijke presentatie of optimale winkelinrichting vergroot nu eenmaal gevoelig de kans dat de consument het product ook daadwerkelijk koopt. Het is dus van groot belang uw winkelinrichting zo verleidelijk en efficiënt mogelijk te organiseren. Deze theoretische opleiding bekijkt alle aspecten van visuele retailing. Na deze opleiding zult u begrijpen hoe een winkelconcept moet worden opgebouwd. Het is dan ook niet zo maar het etaleren of positioneren van uw producten, het is een samengaan van verschillende punten van de visual retailing. PROGRAMMA Geschiedenis van Visual merchandising Van run-winkel naar een fun-winkel Het belang van het bespelen van zintuigen De winkelbeleving

17 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING VOORJAAR

18 18 OPLEIDINGSKALENDER Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Accountmanagement 4 av do 26 nov '15 Kortrijk 746,00 Autoverkoper: totaalopleiding 15 av di 06 okt '15 Kortrijk 683,00 Autoverkoper Module Commerciële vaardigheden Autoverkoper Module: Technische vaardigheden 10 av di 06 okt '15 Kortrijk 572,00 5 av di 05 jan '16 Kortrijk 284,00 Basis verkooptraining 10 dag vr 06 nov '15 Brugge 604,00 Basis verkooptraining 10 av do 08 okt '15 Kortrijk 604,00 Commercieel Duits 6 av do 12 nov 15 Roeselare 250,00 Commercieel Frans 6 av do 12 nov 15 Kortrijk 250,00 Commerciële brieven en s schrijven 2 av ma 12 okt '15 Roeselare 165,00 Commerciële vaardigheden voor de binnendienst 5 av wo 18 nov '15 Brugge 383,00 E-commerce: totaaltraject 6 av di 19 nov '15 Gent 422,00 E-commerce: Opstarten van een webshop 3 av di 19 nov '15 Gent 237,00 E-commerce: Online marketing 3 av di 19 jan '16 Gent 237,00 Efficiënter prospecteren 3 av ma 09 nov '15 Brugge 242,00 Hoe uw organissatie in 2 minuten voorstellen - elvator pitch 2 dag ma 28 sep 15 Brussel 158,00 Hospitality 2 av di 27 okt '15 Gent 155,00 Je stand op een vakbeurs 2 dag di 06 okt 15 Brugge 158,00 Klantgericht onthaal aan balie of telefoon 3 av ma 05 okt '15 Gent 242,00 Klantgerichtheid 3 av ma 30 nov '15 Roeselare 242,00 Marketing: traject 7 av wo 07 okt 15 Kortrijk 473,00 Marketing: opstellen van een marketingplan 2 av wo 07 okt 15 Kortrijk 158,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief of vrij van BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen.

19 19 VERKOOP EN MARKETING Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Marketingcommunicatie: Facebook 2 av wo 21 okt 15 Kortrijk 158,00 Marketingcommunicatie: Linkedin 1 av wo 18 nov 15 Kortrijk 84,00 Marketingcommunicatie: Google adwords 1 av wo 25 nov 15 Kortrijk 84,00 Marketingcommunicatie: bloggen 1 av wo 2 dec 15 Kortrijk 84,00 Meer verkopen dankzij NLP 2 av wo 9 dec 15 Kortrijk 436,00 Sales management - totaalopleiding 8 dag ma 23 nov '15 Kortrijk Sales management - Module 1: Strategie 2 dag ma 23 nov '15 Kortrijk 436,00 Sales management - Module 2: Salesplan en verkoopsorganisatie Sales management - Module 3: Een verkoopsteam leiden 3 dag ma 30 nov '15 Kortrijk 578,00 3 dag ma 07 dec '15 Kortrijk 578,00 Social selling 1 av ma 26 okt '15 Gent 84,00 Sociale media in de kleinhandel 1 av do 26 nov '15 Roeselare 82,00 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven 2 av di 17 nov '15 Brugge 165,00 Verkoop jezelf 3 av wo 18 nov '15 Gent 242,00 Verkoopstraining in de kleinhandel 2 av di 20 okt '15 Kortrijk 155,00 Visual retailing 1 av ma 07 dec '15 Oostende 82,00 Webcopywriting 4 av ma 09 nov '15 Kortrijk 165,00 Websites optimaliseren door sociale media 2 dag di 08 dec '15 Kortrijk 195,00 Zakelijk teksten schrijven 2 av do 26 nov 15 Kortrijk 165,00 Zakelijke etiquette 2 av di 08 dec 15 Brugge 155,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief of vrij van BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. Tot 50% korting via info en hulp:

20 Langlopende opleidingen AVONDOPLEIDINGEN VERKOPER / VERKOOPSTER Opleiding van 1 jaar Start 17 september 2015, Roeselare VOLTIJDSE DAGOPLEIDINGEN COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE Start 14 september 2015, Brugge ACCOUNT MANAGER Opleiding van 1 jaar Start 23 september 2015, Roeselare WINKELMANAGER Opleiding van 1 jaar Start 7 september, Brugge MARKETING- EN SALES ASSISTENT Opleiding van 2 jaren Start 28 september 2015, Kortrijk Start 28 september 2015, Roeselare EVENTMANAGER Opleiding van 1 jaar Start 16 september 2015, Kortrijk Start 21 september 2015, Oostende SOCIAL MEDIA CONSULTANT Opleiding van 1 jaar Start 8 oktober 2015, Brugge ACCOUNTMANAGER Opleiding van 1 jaar Start 14 september 2015, Kortrijk Start 16 september 2015, Brugge MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT Opleiding van 1 jaar Start 21 september 2015, Brugge WINKELVERANTWOORDELIJKE Opleiding van 1 jaar Start 22 september 2015; Brugge MARKETINGASSISTENT EN EVENTMANAGER Opleiding van 1 jaar Start 17 september 2015, Kortrijk COPYWRITER Opleiding van 2 jaren Start 1 oktober 2015, Brugge ETALEUR - SFEERDECORATEUR Opleiding van 2 jaren Start 21 september 2015, Brugge 20 Syntra West vzw is ISO 9001:2008 gecertificeerd

21 21 Webcopywriting Titel rechts Het internet is de laatste jaren het belangrijkste medium van communicatie, entertainment en informatie geworden. Steeds meer mensen leven achter hun computer en worden beïnvloed door wat ze online vinden. Daarbij hoort dat er steeds meer websites zijn en competitie voor de aandacht van websurfers. Hoe kan je daar als webschrijver een relevante en aantrekkelijke bijdrage aan leveren? Hoe kan je tegelijk professioneel en persoonlijk aanspreken? Je leert het in deze opleiding. Ontdek het volledig programma op ww.sbmopleidingen.be. Website optimaliseren door sociale media Is zoekmachines bespelen de enige manier om een website goed te laten presteren? Het antwoord is natuurlijk nee. Op de weg naar (website)succes liggen de nieuwe mogelijkheden voor het oprapen. Voorbij de grenzen van Google, Yahoo! en MSN liggen de social media. U hoeft zich niet te beperken tot een advertentiecampagne of een rits websiteaanpassingen. Geef de online community een duwtje in de juiste richting en zij legt the extra mile voor u af. Social media optimalisatie of SMO is een nieuwe, aanvullende vorm van website optimalisatie. Social media optimalisatie zorgt voor het verhogen van de linkbaarheid van websites in sociale media zoals blogs, podcasts en vlogs (video weblogs). Zoekmachines hebben nu trouwens ook social signals geïmplementeerd om zo de zoekresultaten te ordenen. Hoe groter dus het engagement van uw online community, hoe meer visibiliteit van uw website en dus een hogere score op zoekmachines. PROGRAMMA Social media slim en succesvol inzetten voor zakelijk gebruik Do s en don ts van social media Hoe u kunt bijhouden wat er over uw organisatie wordt gezegd op internet? Welke social media passen bij uw doelen en welke niet? Hoe een social media stappenplan opzetten Hoe de resultaten van jouw social media acties meten? Tot 50% korting via info en hulp:

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zin in een commercieel succesverhaal? Beste student, Verkopen is

Nadere informatie

AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Avondopleidingen AANBOD NAJAAR 2015 www.syntrawest.be INHOUDSTAFEL AVONDOPLEIDINGEN - AANBOD NAJAAR 2014 2 Ondernemerschap & bedrijfsbeheer...4 Media & ICT...8 Techniek...26 Automotive & mobiliteit...26

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

el Basiskennis Financieel ma arktgericht Communicere iddle management Notuleen Onderhandel eelsmanagement Presenteren

el Basiskennis Financieel ma arktgericht Communicere iddle management Notuleen Onderhandel eelsmanagement Presenteren lgemeen management Arbeid echt Arbeidsvoorwaard oachend leidinggeven Debiteuenbeheer Cursussen en Doorgroeien na e start trainingen voor ArbeidsrechtFinan el Basiskennis Financieel ma ondernemende agement

Nadere informatie

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk In gesprek met Olivier van Arkel, sales directeur Sharewire Jasper Klootwijk, commercieel directeur SNT Harald de Jongh, verkoopdirecteur Zakelijke Markt PostNL Michael van den Brink, sales director KPN

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Social Media voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Inbound. Samen. Ontdek de mogelijkheden van de Social Media.

Inkijkexemplaar. Social Media voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Inbound. Samen. Ontdek de mogelijkheden van de Social Media. EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van de Social Media. Social Media voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Inbound MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe Social

Nadere informatie

Dynamo Project opleidingen Infofiches najaar 2015

Dynamo Project opleidingen Infofiches najaar 2015 Dynamo Project opleidingen Infofiches najaar 2015 Alle sportdiensten en sportfederaties kunnen een beroep doen op het Dynamo Project om bijscholingen voor hun sportclubs te organiseren. Sportfederaties

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

OPLEIDINGS KRANT. Karine Plas. Leerlocaties. Werken en leren zoveel mogelijk laten samenvloeien. Op zoek naar een locatie voor uw training?

OPLEIDINGS KRANT. Karine Plas. Leerlocaties. Werken en leren zoveel mogelijk laten samenvloeien. Op zoek naar een locatie voor uw training? OPLEIDINGS KRANT JAARGANG 7 Editie 21 Deze gratis opleidingskrant verschijnt 4 maal per jaar Afzender / VU: Bedrijfsopleidingen.be bvba Adres: Zandstraat 539 B-8200 Brugge Nederlandstalig Uitgave: juni

Nadere informatie

DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING. LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES

DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING. LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES 2015 / 2016 Merken moeten een plek veroveren in het netwerk en de conversaties van hun publiek. GOT CONTENT?

Nadere informatie

Het gebruik van sociale media in de toeristische sector

Het gebruik van sociale media in de toeristische sector HOWEST Renaat de Rudderlaan Opleiding Communicatiemanagement Public Relations Events - semester 6 Bachelorproef voorgelegd voor het behalen van het diploma van professionele Bachelor in het Communicatiemanagement.

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media goodswave 2 Strategie 1 Blue ocean 5 SEA 3 sites 4 SEO 6 New media 1 Blue ocean Wat is Red Ocean Marketing dan? Je neemt de differentiator van uw directe competitor over en je speelt met uw eigen mogelijkheden

Nadere informatie

OPLEIDINGS KRANT KATRIEN VAN DOOREN L&D TALKS MAAK KENNIS MET ONZE 3 KEYNOTES DE PASSIE VAN ADECCO: MENSEN SAMENBRENGEN JAARGANG 8 EDITIE 26

OPLEIDINGS KRANT KATRIEN VAN DOOREN L&D TALKS MAAK KENNIS MET ONZE 3 KEYNOTES DE PASSIE VAN ADECCO: MENSEN SAMENBRENGEN JAARGANG 8 EDITIE 26 OPLEIDINGS KRANT JAARGANG 8 EDITIE 26 DEZE GRATIS OPLEIDINGSKRANT VERSCHIJNT 4 MAAL PER JAAR AFZENDER / VU: BEDRIJFSOPLEIDINGEN.BE BVBA ADRES: ZANDSTRAAT 539 B-8200 BRUGGE NEDERLANDSTALIG UITGAVE: SEPTEMBER

Nadere informatie

BSAE-dossier: Interne communicatie binnen ledenorganisaties

BSAE-dossier: Interne communicatie binnen ledenorganisaties BSAE-dossier: Interne communicatie binnen ledenorganisaties Towards Professional Recognition Dossiers BSAE Essentials: hét vademecum voor de verenigingsmanager met essentiële informatie en bronnen. BSAE

Nadere informatie

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch 14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch De basisopleiding start dit najaar op 1 oktober 2011, en in het voorjaar op 3 maart 2012. Gedoceerd in 7 maal 2 dagen

Nadere informatie

KORTE OplEidingEn. Begin eraan! NAjAAr 2012. Jouw verborgen talenten wekken? Tijd voor een persoonlijke upgrade? Zelfstandige in spe?

KORTE OplEidingEn. Begin eraan! NAjAAr 2012. Jouw verborgen talenten wekken? Tijd voor een persoonlijke upgrade? Zelfstandige in spe? KORTE OplEidingEn NAjAAr 0 Jouw verborgen talenten wekken? Tijd voor een persoonlijke upgrade? Zelfstandige in spe? Jouw organisatie upgraden met nieuwe competenties? Begin eraan! Professioneel. Praktijkgericht.

Nadere informatie

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken Internet Marketing Word online marktleider in uw branche Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet Marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail Marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

Personal Branding. Ontwikkel uw online persoonlijkheid. Alex van Ginneken

Personal Branding. Ontwikkel uw online persoonlijkheid. Alex van Ginneken Personal Branding Ontwikkel uw online persoonlijkheid Alex van Ginneken Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten van succesvolle e-mail

Nadere informatie

Whitepaper. Social Media Strategie in 12 stappen. facebook.com/marketingmonday. Door Richard van Hooijdonk

Whitepaper. Social Media Strategie in 12 stappen. facebook.com/marketingmonday. Door Richard van Hooijdonk Whitepaper Social Media Strategie in 12 stappen Door Richard van Hooijdonk facebook.com/marketingmonday 2 Stappenplan Inhoud Management Samenvatting 4 Social Media Cycle: in 12 stappen naar een strategie

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

THE RULES OF ENGAGEMENT

THE RULES OF ENGAGEMENT Exact Online THE RULES OF ENGAGEMENT Een introductie in de wereld van Engagement marketing www.exactonline.nl 02 THE RULES OF ENGAGEMENT WELKOM IN EEN NIEUW MARKETING TIJDPERK De opkomst van internet heeft

Nadere informatie

OPLEIDINGS KRANT. Pascale Bauwens. Drie mensen met een visie op leren. Zoom op roem. Sterk leiderschap

OPLEIDINGS KRANT. Pascale Bauwens. Drie mensen met een visie op leren. Zoom op roem. Sterk leiderschap OPLEIDINGS KRANT JAARGANG 7 Editie 23 Deze gratis opleidingskrant verschijnt 4 maal per jaar Afzender / VU: Bedrijfsopleidingen.be bvba Adres: Zandstraat 539 B-8200 Brugge Nederlandstalig Uitgave: december

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Begin eraan! Jouw verborgen talenten wekken? Tijd voor een persoonlijke upgrade? Zelfstandige in spe?

Begin eraan! Jouw verborgen talenten wekken? Tijd voor een persoonlijke upgrade? Zelfstandige in spe? KORTE opleidingen NAjaar 2011 Jouw verborgen talenten wekken? Tijd voor een persoonlijke upgrade? Zelfstandige in spe? Jouw organisatie upgraden met nieuwe competenties? Begin eraan! Professioneel. Praktijkgericht.

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie