OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE"

Transcriptie

1 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR

2 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd kant-en-klaar aanbod dat in diverse leslocaties wordt gedoceerd. Maar wellicht is SBM nog beter bekend voor zijn maatoplossingen en in-house trainingen. Tailor made. In nauw overleg met de klant. Uiterst flexibel. En zeer resultaatgericht.

3 3 Inhoud Inhoud VOORWOORD...4 TAALBAD FRANS...5 TESTIMONIAL...6 FRANS...7 Taaltraject... 7 Conversatielessen zakelijk Frans... 7 Functie- en sectorgericht... 8 Klantgericht telefoneren in het frans... 8 Commercieel Frans... 8 Frans voor personeelszaken... 8 Frans voor de bouw- en vastgoedsector... 8 Frans in het transport... 9 ENGELS...10 Taaltraject DUITS...11 Taaltraject...11 Functie- en sectorgericht Duits...11 Commercieel Duits...11 SPAANS...12 Taaltraject NEDERLANDS...12 communiceren en schrijven in het Nederlands voor anderstaligen VREEMDE TALEN...13 Initiatie zakelijk Italiaans Initiatie zakelijk Pools REDACTIE...14 Webcopywriting Succesvolle nieuwsbrieven schrijven Notuleren Commerciële brieven en s schrijven Zakelijke teksten schrijven Verrassende blogs schrijven OPLEIDINGSKALENDER NAJAAR 2015 TAAL EN REDACTIE...16 TAALOPLEIDING OP MAAT...21 OPLEIDINGEN IN DE KIJKER...22 AANBOD ALGEMENE OPLEIDINGEN NAJAAR EN TOCH BEVLOGEN AAN HET WERK! GRATIS OPLEIDINGSTRAJECT!...28 INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN...29 INSCHRIJVING / INFO...31 Tot 50% korting via info en hulp:

4 4 Voorwoord Beste cursist, Talenkennis is en blijft een grote troef! Als je 3 of 4 talen vlot spreekt dan verhoog je sterk je kansen op de arbeidsmarkt. Om die talenkennis te verwerven, te verbeteren of te perfectioneren ben je bij SBM aan het goede adres. We bieden een brede waaier aan taalopleidingen waarin de mondelinge en professionele communicatie steeds centraal staat. De intensiteit van onze taalcursussen beantwoordt precies aan de behoefte van medewerkers uit het bedrijfsleven die in een korte tijd zo veel mogelijk willen bijleren. Voor de meest courante talen als Frans, Engels, Duits en Spaans kan je instappen in de cursus die het best bij jouw niveau (initiatie, basis, intermediair, gevorderd) aansluit. Om te ontdekken welk niveau het best bij je past kan je langskomen op één van onze gratis testavonden op onze verschillende campussen. Naast deze taaltrajecten bieden we bij SBM ook een uitgebreid aanbod functie- en sectorgerichte opleidingen en redactionele opleidingen aan. Wil je één van deze opleidingen voor je medewerkers in je bedrijf organiseren of wens je een doorgedreven individuele taaltraining? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres! Het programma kan steeds aangepast worden volgens jouw specifieke noden en behoeften. Check zeker de getuigenis van Trustteam verderop in deze folder. Welke formule je ook kiest, in elke training staat een professionele en gemotiveerde docent voor je klaar! Kijk snel binnenin om meer info rond onze opleidingen te ontdekken. Ik hoop je alvast binnenkort bij SBM te mogen verwelkomen. Voor meer informatie of specifieke vragen rond onze taal- en redactieopleidingen sta ik uiteraard steeds voor je klaar. Vriendelijke groeten, Effi Jonckheere Opleidingsmanager Taal & Redactie Ivan Vanlerberghe Sectordirecteur P.S. Bespaar tot 50% op uw opleidingskosten met de KMO-portefeuille! INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN Tel. 050/

5 5 TAALBAD Dit taalbad is bedoeld voor wie zijn taalkennis wenst bij te schaven om vlotter te communiceren op het werk, met klanten, met gasten of met vrienden. Zoals voor al onze taalopleidingen ligt de nadruk op het spreken van de taal. Woordenschat en grammatica worden opgefrist, uitgebreid en grondig ingeoefend. Het taalbad omvat 30 lesuren, gespreid over één week. Zes uur per dag wordt u ondergedompeld in het Frans! Met deze opleiding zal u niet alleen uw taalkennis bijschaven maar ook uw zelfvertrouwen vergroten. We werken met kleine groepen zodat iedereen aan bod komt in discussies, debatten en/of rollenspelen. Tijdens de eerste sessie worden onderwerpen van algemene en/of professionele aard door de coach aangeboden. De deelnemers bepalen welke onderwerpen ze wensen te behandelen. Het programma wordt geconcipieerd rond de gekozen onderwerpen. Frans Voor het taalbad Frans is een eenvoudige basiskennis van het Frans aangewezen. Maandag 24 augustus t.e.m. vrijdag 28 augustus 2015 van 9u tot 16u Campus Roeselare - 399,30 (incl. btw, broodjes inbegrepen in de prijs) Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

6 6 Testimonial Stephen Lodewyck Zoals zovelen heb ik wel Frans geleerd in de secundaire school, maar lang niet meer actief gebruikt. Bij contact met Franse partners blokkeerde ik helemaal. Deze lessen hebben mijn basis van het Frans opnieuw geactiveerd en gevoelig verbeterd. De aanpak van de lessen is heel intensief en (inter)actief: je wordt gestimuleerd om actief deel te nemen aan de conversaties. De begeleider Alexander Despierre is heel professioneel en gepassioneerd bezig met zijn lessen en zijn studenten! Hij weet heel snel wat het niveau is en op welke zaken we moeten oefenen. Het is dus een echte opleiding op maat. Een echte aanrader voor wie zijn/haar Frans wil (her)activeren en uitbreiden op een intensieve,maar aangename manier! TAALBAD OP MAAT! Het taalbad kan ook op maat georganiseerd worden. Referenties: Club Brugge, UZ Gent, Trustteam, Contacteer Effi Jonckheere via Tip: surf naar en ontdek onze reportage Taalbad

7 7 FRANS Taaltraject INITIATIE ZAKELIJK FRANS Geen voorkennis van het Frans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET FRANS - BASIS Gevraagde voorkennis: beperkte kennis van het Frans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET FRANS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basisniveau Frans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET FRANS - GEVORDERD Gevraagde voorkennis: intermediair niveau van Frans GRATIS TESTAVONDEN FRANS! U twijfelt welk niveau haalbaar is voor u? Kom dan naar één van de GRATIS testavonden! We organiseren ze op verschillende campussen, telkens tussen 17u30 en 19u: CAMPUS BRUGGE: DONDERDAG 17 SEPTEMBER 2015 CAMPUS KORTRIJK: DINSDAG 22 SEPTEMBER 2015 CAMPUS ROESELARE: MAANDAG 14 SEPTEMBER 2015 Gelieve vooraf in te schrijven via onze website CONVERSATIELESSEN ZAKELIJK FRANS Een taal kan u maar onderhouden door ze veel te spreken. Debatteren in het Frans over actuele onderwerpen is niet alleen nuttig om uw kennis van de taal bij te schaven, u breidt op die manier ook uw algemene cultuur uit. Bovendien is een vlotte kennis van het Frans een belangrijke professionele troef. Tijdens deze intensieve mondelinge communicatietraining, gespreid over 4 zaterdagvoormiddagen, krijgt u de kans om deze taalvaardigheid te verwerven. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

8 8 Functie- en sectorgericht Naast onze algemene opleidingen, bieden we ook tal van taalopleidingen aan die gericht zijn naar een specifieke doelgroep. KLANTGERICHT TELEFONEREN IN HET FRANS Deze cursus richt zich tot onthaalbedienden, secretaresses en commerciële medewerkers die vlotter willen leren communiceren aan de telefoon. Na deze cursus kan u een doelgericht gesprek voeren aan de telefoon en kan u de geijkte telefoonformules gebruiken. Voor deze opleiding is een eenvoudige basiskennis van het Frans aangewezen. COMMERCIEEL FRANS Om uw verkoopsgesprekken met Franstalige prospecten en klanten vlotter te laten verlopen is deze kortlopende taalopleiding de ideale gelegenheid om uw Franse taalkennis te verbeteren. U maakt er kennis met de specifieke commerciële terminologie. In deze taalopleiding leert u de commerciële woordenschat omzetten in praktijksituaties en wordt de algemene kennis van de Franse taal verbeterd. Voor deze opleiding is een goede basis van het gesproken Frans aangeraden. FRANS VOOR PERSONEELSZAKEN Als medewerker van de personeelsdienst of als uitzendconsulent komt u mogelijk vaak met Franstaligen in contact. Het is niet altijd even eenvoudig om de specifieke terminologie rond personeelszaken vlot te gebruiken. In deze opleiding wordt u taalvaardigheid in het Frans en deze specifieke woordenschat ingeoefend. Om succesvol deel te nemen aan de opleiding, is een basiskennis Frans nodig. FRANS VOOR DE BOUW- EN VASTGOEDSECTOR Meer en meer krijgt de vastgoed- en bouwsector te maken met Franstalige klanten en leveranciers. Men moet vaak in het Frans communiceren met werfleiders/werkpartners. Deze training heeft tot doel de nodige woordenschat en het vakjargon aan te brengen om de communicatie in de vastgoed- en bouwsector te optimaliseren. Voor de opleiding is een basiskennis van het Frans aangeraden. Meer informatie en inschrijven:

9 9 FRANS IN HET TRANSPORT Vaak worden communicatieproblemen vastgesteld tussen Nederlandstaligen en Franstaligen in de transportwereld. Een kortlopende taalopleiding, gericht op de specifieke woordenschat, zal de communicatie bevorderen. In deze conversatietraining leert u woordenschat opbouwen en standaardzinnen in het Frans spreken die u zullen helpen bij het uitoefenen van uw professionele activiteiten in een logistieke omgeving. Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

10 10 ENGELS Taaltraject ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET ENGELS - BASIS Gevraagde voorkennis: beperkte kennis van het Engels ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET ENGELS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basisniveau Engels ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET ENGELS - gevorderd Gevraagde voorkennis: intermediair niveau Engels GRATIS TESTAVOND ENGELS! U twijfelt welk niveau haalbaar is voor u? Kom dan naar onze GRATIS testavond, tussen 17u30 en 19u. CAMPUS KORTRIJK: DINSDAG 29 SEPTEMBER 2015 Gelieve vooraf in te schrijven via onze website Meer informatie en inschrijven:

11 11 DUITS Taaltraject ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET DUITS - BASIS Gevraagde voorkennis: geen voorkennis vereist ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET DUITS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basiskennis van het Duits ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET DUITS - GEVORDERD Gevraagde voorkennis: intermediair niveau van Duits GRATIS TESTAVOND DUITS! U twijfelt welk niveau Duits wel haalbaar is voor u? Kom dan naar de gratis testavond, tussen 17u30 en 19u! CAMPUS ROESELARE MAANDAG 28 SEPTEMBER 2015 Gelieve vooraf in te schrijven via onze website Functie- en sectorgericht Duits COMMERCIEEL DUITS Om verkoopsgesprekken met Duitstalige prospecten en klanten vlotter te laten verlopen is deze kortlopende taalopleiding de ideale gelegenheid om uw Duitse taalkennis te verbeteren. U maakt er kennis met de specifieke commerciële terminologie. Voor deze opleiding is een goede basis van het gesproken Duits aangeraden. In deze taalopleiding leert u de commerciële woordenschat omzetten in praktijksituaties en wordt uw algemene kennis van de Duitse taal verbeterd. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

12 12 SPAANS Taaltraject ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET SPAANS - BASIS Gevraagde voorkennis: geen voorkennis vereist ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET SPAANS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basiskennis van het Spaans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET SPAANS - GEVORDERD Gevraagde voorkennis: intermediair niveau van Spaans NEDERLANDS NIEUW: COMMUNICEREN EN SCHRIJVEN IN HET NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN Deze cursus is bestemd voor medewerkers uit bedrijven die geen of een zeer beperkte voorkennis van het Nederlands hebben en dit willen verbeteren om zo de communicatie tussen de collega s en/of met de leidinggevenden te verbeteren. In de opleiding wordt vooral gefocust op mondelinge communicatie. De grammatica is summier en functioneel. Situaties die zich voordoen in het bedrijfsleven wordt ingeoefend aan de hand van rollenspelen. Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Meer informatie en inschrijven:

13 13 VREEMDE TALEN In de huidige economische situatie is het cruciaal dat bedrijven goede contacten leggen met klanten en leveranciers uit andere regio s en landen en deze optimaal onderhouden. De handelspartner kunnen begroeten in zijn moedertaal zal reeds een eerste stap zijn naar een goede onderhandeling als zakenman. Bovendien moet men zich bewust zijn van de culturele verschillen die er bestaan tussen België en het land waarmee men wil handel drijven of waar men naartoe wil. Door deze goed te kennen en hiermee gepast om te gaan, kunnen onnodige problemen en misverstanden vóór, tijdens en na onderhandelingen worden vermeden. Een buitenlander die een woordje kan meepraten, wordt snel door de lokale bevolking aanvaard. INITIATIE ZAKELIJK ITALIAANS INITIATIE ZAKELIJK POOLS U kan uw interesse voor een andere initiatieopleiding eveneens opgeven (we hebben een aanbod van 15 talen). Contacteer Effi Jonckheere via of bel Van zodra 8 kandidaten een initiatieopleiding van een bepaalde taal wensen te volgen, nemen we die in onze planning op. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

14 14 REDACTIE WEBCOPYWRITING Het internet is de laatste jaren het belangrijkste medium van communicatie, entertainment en informatie geworden. Steeds meer mensen leven achter hun computer en worden beïnvloed door wat ze online vinden. Daarbij hoort dat er steeds meer websites zijn en competitie voor de aandacht van websurfers. Hoe kan u daar als webschrijver een relevante en aantrekkelijke bijdrage aan leveren? Hoe kan u tegelijk professioneel en persoonlijk aanspreken zodat uw bedrijf kan groeien? U leert het in deze opleiding. SUCCESVOLLE NIEUWSBRIEVEN SCHRIJVEN is hét communicatiemedium van de laatste decennium. En toch worden nieuwsbrieven nog vaak op de verkeerde manier gebruikt. Wat zijn de gangbare regels van het nieuwsbriefberoep, hoe creëert u succesvolle mailcampagnes en hoe vermijdt u de fouten die uw organisatie een slechte reputatie zouden geven? Deze opleiding is bestemd voor wie vaak nieuwsbrieven moet opstellen en zich daarin wil trainen. NOTULEREN Een helder gestructureerd rapport of een goed leesbaar verslag houdt de aandacht van de lezer vast. In deze opleiding leert u op een praktijkgerichte manier een schrijftaak voorbereiden, hoofd- van bijzaken scheiden en een heldere structuur aanbrengen in een rapport of notulen. Uw schrijfstijl wordt geanalyseerd en u krijgt tips om bondiger en duidelijker te leren schrijven, zodat u lezers uw teksten met aandacht doornemen. Ook de verschillende soorten notulen, verslagen en actielijsten komen aan bod. COMMERCIËLE BRIEVEN EN S SCHRIJVEN Deze opleiding vertrekt van het uitgangspunt dat elke brief of , kortom alle vormen van correspondentie, een commerciële opportuniteit is. Er wordt technieken aangeleerd om een commerciële brief of op te stellen. Maar daarnaast gaan we ook dieper in op het commercieel schrijven in het algemeen, elke brief of is een commerciële opportuniteit, denk bijvoorbeeld maar de behandeling van klachten. NIEUW: ZAKELIJKE TEKSTEN SCHRIJVEN Deze opleiding richt zich naar werknemers die regelmatig te maken krijgen met het opstellen van rapporten, nota s, presentaties, maar geen feeling hebben met het schrijven van een heldere, aantrekkelijke tekst. U communiceert vandaag de dag zonder ophouden, het tempo ligt hoog en uw lezer heeft geen zin eindeloze teksten. Maar hij of zij moet wel weten wat u bedoelt natuurlijk. Daarom oefenen we vooral op een efficiënte en glasheldere communicatie. NIEUW: VERRASSENDE BLOGS SCHRIJVEN Bloggen is dé manier om prospects en klanten een blik achter de bedrijfsmuur te gunnen. Overtuig ze op een persoonlijke manier van uw expertise: beschrijf de hot topics in uw vakgebied vanuit een verrassend standpunt. Laat uw unieke licht schijnen over de onderwerpen die hen intrigeren. Zo loont de investering in uw blog maximaal. Meer informatie en inschrijven:

15 TRAINING COACHING ADVIES TAAL EN REDACTIE NAJAAR

16 16 Opleidingskalender najaar 2015 Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs TAAL EN REDACTIE Frans Testavond Frans 1 av do 17 sep '15 Brugge GRATIS Testavond Frans 1 av di 22 sep '15 Kortrijk GRATIS Testavond Frans 1 av ma 14 sep '15 Roeselare GRATIS Initiatie zakelijk Frans 12 av do 15 okt '15 Kortrijk 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - Basis 12 av di 20 okt '15 Kortrijk 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - Basis 12 av ma 12 okt '15 Roeselare 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - Basis 12 av do 15 okt '15 Brugge 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair 12 av do 08 okt '15 Kortrijk 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair 12 av do 22 okt '15 Roeselare 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair 12 av di 13 okt '15 Brugge 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - gevorderd 12 av ma 19 okt '15 Kortrijk 360,00 Conversatielessen zakelijk Frans 4 vm za 24 okt '15 Kortrijk 160,00 Klantgericht telefoneren in het Frans 5 av di 17 nov '15 Roeselare 200,00 Taalbad zakelijk Frans 10 vm + ma 24 aug '15 Roeselare 330,00 nm Frans voor personeelszaken 12 av wo 07 okt '15 Roeselare 360,00 Frans in het transport 6 av di 10 nov '15 Kortrijk 250,00 Commercieel Frans 6 av do 12 nov '15 Kortrijk 250,00 Frans voor de bouw- en vastgoedsector 8 av wo 14 okt '15 Oostende 300,00 Nederlands Communiceren en Schrijven in het Nederlands 6 av do 12 nov '15 Kortrijk 175,00 voor anderstaligen Engels Testavond Engels 1 av di 29 sep '15 Kortrijk GRATIS Zakelijk communiceren in het Engels - basis 12 av di 27 okt '15 Brugge 360,00 Zakelijk communiceren in het Engels - intermediair 12 av wo 21 okt '15 Kortrijk 360,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen.

17 17 Taal en redactie Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Duits Testavond Duits 1 av ma 28 sep '15 Roeselare GRATIS Zakelijk communiceren in het Duits - intermediair 12 av di 17 nov '15 Roeselare 360,00 Commercieel Duits 6 av do 12 nov '15 Roeselare 250,00 Vreemde talen Initatie zakelijk Italiaans 12 av do 15 okt '15 Kortrijk 360,00 Initiatie zakelijk Pools 12 av ma 16 nov '15 Roeselare 360,00 Redactie Notuleren 2 av wo 09 dec '15 Brugge 165,00 Zakelijk teksten schrijven 2 av Najaar 15 Kortrijk 165,00 Verrassende blogs schrijven 2 av Najaar 15 Roeselare 165,00 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven 2 av di 17 nov '15 Brugge 165,00 Webcopywriting 4 av ma 09 nov '15 Kortrijk 250,00 Commerciële brieven en s schrijven 2 av ma 12 okt '15 Roeselare 165,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. Tot 50% korting via info en hulp:

18 OPLOSSINGEN VOOR UW BEDRIJF U werkt elke dag hard om uw bedrijf verder te laten groeien en uw bedrijfsvoering steeds verder te optimaliseren. Want stilstaan is achteruitgaan, zo oordeelt u terecht. Om uw groeiambities waar te maken kan u vertrouwen op Syntra voor Bedrijf en Medewerkers of kortweg SBM. Wij zijn niet alleen een opleidingsinstituut binnen de groep Syntra West, maar ook een onderlegde opleidings- en bedrijfsadviseur. Wat ook uw uitdaging is, SBM vindt in zijn ruime netwerk van ervaren consulenten beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Om te achterhalen wat SBM voor úw onderneming kan betekenen, contacteer ons vandaag nog. SUBSIDIES KMO-ONDERNEMERSCHAPSPORTEFEUILLE KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel gericht naar zelfstandigen, vrije beroepen en kleine en middelgrote ondernemingen waarmee ondernemerschapsbevorderende diensten kunnen betaald worden, zoals opleidingen en advies. SBM is erkend voor het gebruik van uw KMO-portefeuille. Hierdoor kan u tot 50% op de opleidings- of advieskost besparen. Meer info nodig? Neem contact met ons op! SECTORALE ONDERSTEUNING SBM werkt in een professioneel partnership nauw samen met de meeste sectorfondsen. Deze sectorfondsen ondersteunen graag uw opleidingsinitiatieven. Voor de juiste contactpersoon bij uw sectorfonds, contacteer ons callcenter. KWALITEIT SBM beschikt zowel voor training als voor begeleiding over het Qfor label. Door deze externe kwaliteitsevaluatie en -certificatie bent u als klant zeker van onze professionele aanpak. Algemene voorwaarden SBM raadpleegbaar op volg ons op: SBM Spoorwegstraat Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel Fax SBM Taal en redactie nj 15-A5 m.z. Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge

19 19 in samenwerking met Opleiding sessies Start Tijdstip Locatie Prijs (excl. btw) Nieuwsbrieven 2 do 03 dec 15 Vm + nm Brussel 165,00 Hoe schrijf ik een goed persbericht 2 wo 28 okt 15 Vm + nm Wilrijk 165,00 Een speech schrijven en geven 2 Najaar 15 Vm + nm Gent 165,00 Nederlands voor huishoudhulpen 6 Najaar 15 Vm + nm Kortrijk 280,00 Correct schrijven 2 ma 16 nov 15 Vm + nm Kortrijk 165,00 Frans voor de vakbonden 6 Najaar 15 Vm + nm Brussel 280,00 Basiscursus copywriting 10 do 12 nov 15 Vm + nm Kortrijk 500,00 Basiscursus copywriting: M1: Informatief schrijven Basiscursus copywriting: M2: Commercieel schrijven Basiscursus copywriting: M3: Webschrijven 2 do 12 nov 15 Vm + nm Kortrijk 165,00 4 do 26 nov 15 Vm + nm Kortrijk 210,00 4 do 07 jan 16 Vm + nm Kortrijk 210,00 Frans voor maatschappelijk werkers 5 do 12 nov 15 Vm Gent 250,00 Frans voor de thuiszorgwinkel 5 woe 18 nov 15 Vm Gent 250,00 Zakelijke telefoneren in het Frans voor sociale huisvesting 5 woe 18 nov 15 Nm Gent 250,00 Doelgericht schrijven op 1 A4 2 Najaar 15 Vm + nm Geel 165,00 Meer informatie en inschrijven: Tel Fax

20 20 Langlopende opleidingen COPYWRITER De copywriter verstaat de kunst om de belangrijkste eigenschappen en voordelen van een product of dienst op een heldere en boeiende manier te communiceren naar verschillende doelgroepen. Zich inleven in die doelgroep, concepten en campagnes creëren, radiospots schrijven, headlines bedenken, direct response brieven schrijven, maar ook teksten voor brochures en het web vlekkeloos uit de pen laten vloeien: het zijn allemaal disciplines eigen aan het vak van de copywriter. Opleiding van 2 jaren, start , Brugge JOURNALIST Naast een korte theoretische opleiding i.v.m. deontologie, inzicht in het medialandschap, het omgaan met bronnen en netwerken enz. is het vooral de bedoeling u een grote brok redactionele praktijkoefeningen mee te geven. De opleiding wordt gedoceerd door ervaren journalisten. Opleiding van 2 jaren, start , Brugge Meer informatie en inschrijven: Syntra West vzw is ISO 9001:2008 gecertificeerd

21 21 Grondige talenkennis nog altijd sterke troefkaart Taalopleiding op maat Talen zijn belangrijk. Dat weten ze ook bij Trustteam. Het ICT-bedrijf uit Kortrijk heeft steeds meer klanten in Brussel, Wallonië en zelfs Frankrijk en wil daarop inspelen. Dankzij SBM krijgen de medewerkers een taaltraining Frans, gericht op de specifieke woordenschat van de IT-sector.,,Zo kunnen we onze Franstalige klanten vlotter en klantgerichter te woord staan, zowel telefonisch als face-to-face. Vroeger schakelden we de telefoon vaak door naar iemand die vloeiend Frans sprak. Nu neemt iedereen zelf het initiatief., zegt Stijn Vandeputte, zaakvoerder Trustteam heeft ambities in de consolidatie en uitbouw van haar portefeuille in België en in verdere internationalisering, onder andere richting Frankrijk. Het bedrijf belde hiervoor aan de deur van SBM.,,We hebben vandaag heel wat klanten in Brussel en Wallonië en hebben ook gegronde ambities in Frankrijk. De eerste vraag die onze medewerkers vaak krijgen is of we de klant wel kunnen helpen in het Frans. Daarom hebben we beslist om onze medewerkers een specifieke opleiding Frans aan te bieden, zegt zaakvoerder Stijn Vandeputte. Zowel de helpdeskmedewerkers, de sales en marketing, de Support Engineers als de CEO volgden een taaltraining Frans gericht op de woordenschat van de IT-sector.,,Zo kunnen we onze Franstalige klanten vlotter en klantgerichter te woord staan, zowel telefonisch als face-to-face, vertelt Stijn.,,De meerwaarde voor ons bedrijf is dat we onze klanten in hun taal probleemloos te woord kunnen staan. Onze medewerkers zijn sindsdien zekerder van zichzelf in de ommunicatie. Vroeger schakelden we de telefoon vaak door naar iemand die vloeiend Frans sprak. Nu neemt iedereen zelf het initiatief. De reacties bij de medewerkers zijn enthousiast, en ook de klanten appreciëren de inspanningen. Ervaring en flexibiliteit waren de belangrijkste troeven van SBM waarom Trustteam uiteindelijk beroep deed op het opleidingsinstituut.,,bij de eerste algemene les waren we meteen gecharmeerd door de docent. Zo is de vraag ontstaan om een traject op te starten, specifiek gericht op onze sector, zegt zaakvoerder Stijn Vandeputte.,,De lessen konden bovendien plaatsvinden in ons bedrijf. Dit maakt het aangenamer voor de werknemers. Ze hoeven niet s avonds na de werkuren naar een cursus te gaan, maar volgen de opleiding in hun dagdagelijkse werkomgeving, besluit Stijn Vandeputte. Interesse in een taalopleiding op maat? Lees meer Tot 50% korting via info en hulp:

22 22 Opleidingen in de kijker SEO COPYWRITING EN SCHRIJVEN VOOR HET WEB Door deze training zullen webredacteurs en -masters het perfecte evenwicht kunnen vinden tussen de taal van een zoekmachine en ijzersterke verkoopteksten. Goede content moet aan tal van eisen voldoen om door de bezoeker gelezen te worden. Webcopywriting is dus meer dan noodzakelijk. Bovendien moet je SEO- en SEA-technieken toepassen opdat je site goed zou scoren in de zoekresultaten. Dit wordt praktijkgericht aangeleerd zodat cursisten de meest geschikte informatie leren schrijven in functie van hun doelgroep en gewenste zichtbaarheid op zoekmachines. GOOGLE ANALYTICS Je kunt allerlei statistieken meten van je website, maar hoe gebruik je deze nu optimaal en stem je deze af op je eigen behoeften? Tijdens deze training wordt stap voor stap uitgelegd hoe je Google Analytics succesvol kunt opzetten en inrichten voor je eigen website. Je leert hoe je goede analyses en verschillende rapportages kunt maken. Maar ook hoe je de statistieken moet interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor je website en online internetcampagnes. Deze Google Analytics training geeft antwoord op de meest gestelde vragen. En je gaat hands-on aan de slag met je eigen account. PROFESSIONELE NIEUWSBRIEVEN ONTWERPEN MET MAILCHIMP Verstuur je als bedrijf of organisatie wel eens digitale nieuwsbrieven? Dan wil je ongetwijfeld dat de vormgeving en interactiviteit goed, efficiënt en vooral professioneel is. Leer hoe dat kan met Mailchimp. MailChimp is een handige online service waarmee je snel professionele (eigen ontworpen) nieuwsbrieven kunt versturen. Aan de hand van gebruiksvriendelijke gratis tools van MailChimp en professionele opmaakrichtlijnen kunnen medewerkers van een communicatiedienst met deze kennis aantrekkelijke en creatieve nieuwsbrieven vormgeven op maat van de beoogde doelstelling of doelgroep. ADOBE INCOPY Adobe InCopy is professionele software voor het opstellen en bewerken van teksten. Deze is nauw geïntegreerd met Adobe InDesign om efficiënte workflows in teamverband tussen ontwerpers en redacteurs mogelijk te maken. Binnen uitgeverijen, redacties en grafische bureaus wordt meestal op een bijzondere wijze met tekstverwerking omgegaan. Om in een dergelijk spinnenweb van taken en technieken te passen, gebruikt een schrijver, copywriter of redacteur speciale software zoals Adobe InCopy. Meer informatie en inschrijven:

23 23 Aanbod algemene opleidingen najaar 2015 Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs BEDRIJFSBELEID & LEIDERSCHAP Bedrijfsbeleid Bedrijfskunde voor ingenieurs en technici 18 av do 15 okt '15 Kortrijk 1.770,00 Betaal minder sociale bijdragen als zelfstandige 1 av do 22 okt '15 Kortrijk 82,00 Innovatie in de kmo 7 nm-av do 26 nov '15 Gent GRATIS Innovatieve arbeidsorganisatie NIEUW 14 nm-av Najaar 15 Gent 2.500,00 KMO administratie 11 av ma 16 nov '15 Brugge 577,00 Projectmanagement in kleinere ondernemingen 4 nm-av di 10 nov '15 Gent 100,00 Projectmatig werken 3 av di 24 nov '15 Roeselare 237,00 Sociale inspectie: bereid u voor 2 av di 10 nov '15 Kortrijk 155,00 Werken met personeel in kleine ondernemingen 12 av do 12 nov '15 Gent 100,00 Financial basics voor de niet-financiële manager 6 av do 12 nov '15 Sint-Niklaas 970,00 Balansen lezen en begrijpen 5 av ma 28 sep '15 Oostende 360,00 Balansen lezen en begrijpen 5 av di 20 okt '15 Roeselare 360,00 Basis beurs en beleggen 6 av wo 28 okt '15 Kortrijk 410,00 Hoe vul je een BTW-aangifte in? 1 av wo 21 okt '15 Kortrijk 95,00 Leiderschap Werken aan de juiste attitude bij veranderingen 1 nm diverse K/O GRATIS en het motiveren van (oudere) werknemers (45+) Burn-out (bij oudere werknemers): preventie en 1 nm diverse K/O GRATIS aanpak (45+) Pensioenreglementering in de KMO (45+) 1 nm diverse K/O GRATIS Preventie en reducatie van ziekteverzuim (45+) 1 nm di 08 dec '15 Kortrijk GRATIS Inzicht in leeftijdsbewust personeelsbeleid (45+) 1 nm di 01 dec '15 Kortrijk GRATIS Als leidinggevende coachend omgaan met 5 nm-av do 15 okt '15 Kortrijk 725,00 medewerkers Als leidinggevende een motiverend 2 nm-av ma 16 nov '15 Brugge 319,00 functioneringsgesprek voeren Communiceren en motiveren voor 2 nm-av di 13 okt '15 Brugge 319,00 leidinggevenden De kunst van het delegeren 2 nm-av do 19 nov '15 Gent 360,00 Emotionele intelligentie voor leidinggevenden 2 dag do 03 dec '15 Kortrijk 336,00 3 u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. (ism Cevora) Werknemers onder paritair comité 218 volgen deze opleiding gratis en schrijven in via Cevora.be Tot 50% korting via info en hulp:

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR 2016 www.syntrawest.be Opleiding RPA-bestuurder i.s.m. Opleiding officieel erkend door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. NIEUWE BEROEPSGERICHTE

Nadere informatie

OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT

OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBAD FRANS... 4 TESTIMONIAL...5 Taalbad op maat...5

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBADEN DUITS EN FRANS... 4 TESTIMONIAL...5 Taalbad

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Social media for professionals Beste student,

Nadere informatie

OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP

OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Mig/mag of zig/zag? Beste student, Spreekt het

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Ben jij die veeltalige administratieve duizendpoot?

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Cool Beste student, Spreekt het werken

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet een tandje bij Beste student, De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Commercieel en administratief sterk Beste

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Administrative support in medical world Beste student,

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBADEN ENGELS EN FRANS... 4 TESTIMONIAL...5 Taalbad

Nadere informatie

Basiskennis aluminiumtechnologie

Basiskennis aluminiumtechnologie Basiskennis aluminiumtechnologie De ontwikkelingen op het gebied van aluminiumtechnologie gaan razendsnel. In een hoog tempo ontstaan nieuwe toepassingen van aluminium en komen bewerkingsprocessen en nieuwe

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Sociaal-medisch Beste student, Het beroep van apotheekassistent (farmaceutisch-technisch

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Infobrochure met praktische gegevens najaar 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan,

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Opleidingsaanbod voorjaar 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan, Verreiker, Torenkraan,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Draag zorg voor de kinderen van de

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zin in een commercieel succesverhaal? Beste student, Verkopen is

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2016.

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2016. TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBAD... 4 Frans... 4 ONZE TAALCOACH & KLANT GETUIGEN...5

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet jezelf in de markt Beste student, De dag

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Een opleiding die aan de ribben kleeft Beste student, Spreekt het werken in

Nadere informatie

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016

LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016 TRAINING COACHING ADVIES LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016 TIJDELIJKE VOORDEELTARIEVEN! Zowel de samenleving als de economie veranderen voortdurend. De impact van deze veranderingen

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT TRAINING FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT VOORJAAR 2016 COACHING ADVIES FINANCIEEL BELEID Basistrainingen - Balansen lezen en begrijpen - Basis beurs en beleggen Grondige snelcursussen - Financial

Nadere informatie

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER 2017-2018 HANDBOEKBINDER 2017-2018 Het handboekbinden is een zeer oud ambacht dat al in de vroege Middeleeuwen in kloosters werd beoefend. Het feit dat

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39 06 65 info@sbmopleidingen.be

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015 www.syntrawest.be VOORWOORD Mijn huisstijl Beste student, Klanten stellen hoge eisen aan een zelfstandig

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Let them shop till they drop Beste student, Doe-het-zelf-zaken,

Nadere informatie

Preventieadviseur. Niveau 2 of niveau 3? TRAINING COACHING ADVIES. Infobrochure met praktische gegevens najaar 2015

Preventieadviseur. Niveau 2 of niveau 3? TRAINING COACHING ADVIES. Infobrochure met praktische gegevens najaar 2015 TRAINING COACHING ADVIES Preventieadviseur Niveau 2 of niveau 3? Infobrochure met praktische gegevens najaar 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 INHOUDSTAFEL 1. U wil preventieadviseur

Nadere informatie

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m.

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m. CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT www.syntrawest.be i.s.m. 2 Colofon Cleantech is de technologie die duurzame welvaart mogelijk maakt. Nick Parker, introduceerde het

Nadere informatie

COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR

COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR 2016 www.cvovivo.be wordpress website maken WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) voor websites. Het open-source programma is geliefd om zijn gebruiksgemak

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Zakelijke taalopleidingen voor professionals

Zakelijke taalopleidingen voor professionals 8 STE EDITIE Zakelijke taalopleidingen voor professionals DUITS / ENGELS / FRANS KORTRIJK OF LEUVEN OKTOBER 2010 - FEBRUARI 2011 CONCEPT We hanteren een uniek en innovatief opleidingsconcept gebaseerd

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Word chef Beste student, Proef de meest smaakvolle dagopleiding

Nadere informatie

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen.

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen. MICROSOFT OFFICE EXCEL BASIS Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en mogelijkheden van Excel-rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet alles op een rijtje Beste student, Heel veel

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training Duurzame inzetbaarheid Training Office 365 Training Office 365 gevorderden Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel vervolg Training

Nadere informatie

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven.

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven. AutoCAD is een software fenomeen: het aantal gebruikers vann AutoCAD overtreft ruim de gebruikers vann andere CAD-systemen. Sinds zijn introductie is AutoCAD gegroeid van een simpel programma p tot een

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training Duurzame inzetbaarheid Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel vervolg Training PowerPoint Training Outlook Training Digitale vaardigheden

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training De gezonde bedrijfskantine Training Duurzaam leven & werken Training Duurzame inzetbaarheid Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Een juweel van een opleiding Beste student, Ben je niet meer leerplichtig,

Nadere informatie

Opleidingskalender najaar 2017

Opleidingskalender najaar 2017 Opleidingskalender najaar 2017 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Denk je in beelden? Beste student, Fotografie is hip. Misschien ben jij er ook door

Nadere informatie

Opleidingen voor werknemers 45 +

Opleidingen voor werknemers 45 + Opleidingen voor werknemers 45 + Het aanbod Ergonomie 1 dag U verricht dikwijls zwaar werk. Bij velen is fysieke pijn geen uitzondering. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leert men er zelf iets aan

Nadere informatie

TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN

TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN TRAINING COACHING ADVIES TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN Opleidingsgids: ADR voor chauffeurs Veiligheidsadviseur wegtransport VOORJAAR 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Transport van gevaarlijke goederen

Nadere informatie

PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP

PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP TRAINING COACHING ADVIES PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39

Nadere informatie

restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 H O K E www.ikword.be

restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 H O K E www.ikword.be restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 DEN N A H MST IN O K E O T NEEM JE www.ikword.be Wat is CORES? CORES, het Competentieplatform voor Conservering en Restauratie van Boeken en Archief is

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Bouw aan je toekomst Beste student, Altijd al gebeten geweest door een

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen HOEFSMID DIERENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen HOEFSMID DIERENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen HOEFSMID DIERENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Paardenvoetverzorging Beste student, Een hoefsmid is de persoon die instaat

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW! Beste student, Naast de

Nadere informatie

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS)

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) Opleiding voor arbeiders en meewerkende ploegbazen in de bouw. Er wordt een overzicht gegeven van de voornaamste veiligheidsvoorschriften die gelden op een

Nadere informatie

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! Computer Tablet Frans Engels Duits Spaans Italiaans Nederlands Boekhouden

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN www.educo.be educo@educo.be V.Z.W. COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Koning Albertlaan 27-9000 GENT (vlakbij Sint-Pietersstation) Gaat uw vereniging, organisatie

Nadere informatie

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt!

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! Computer Tablet Frans Engels Duits Spaans Italiaans Nederlands Boekhouden

Nadere informatie

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! Computer Tablet Frans Engels Duits Spaans Italiaans Nederlands Boekhouden

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR CHAUFFEURS MET RIJBEWIJS C / D Kwalitatieve opleidingen, concreet resultaat www.syntra-bedrijfstrainingen.be SBT A4 Nascholing vakbekwaamheid

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Spaans www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

ervaring in computer training bvba open kalender opleidingen 2013 1

ervaring in computer training bvba open kalender opleidingen 2013 1 OPEN KALENDER OPLEIDINGEN 2013 Locatie Berchem MODULES MICROSOFT MS Windows 28 jan 25 17 jun 9 sep 1 240,00 4 nov 30 dec MS Word basis 30 jan & 1 27 & 29 MS Word gevorderd 2 & 4 jan 18 & 19 24 & 26 apr

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Geanimeerd? Beste student, Websites of DVD s met geïntegreerde video en

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Bouw een stevige carrière uit met de ontwikkeling van

Nadere informatie

COMPUTEROPLEIDINGEN VOORJAAR

COMPUTEROPLEIDINGEN VOORJAAR COMPUTEROPLEIDINGEN VOORJAAR 2017 www.cvovivo.be Illustrator workshop De module Illustrator workshop is er voor cursisten die graag hun kennis van het pakket Illustrator verder willen inoefenen en verfijnen

Nadere informatie

Gratis opleidingen voor callcenter operators

Gratis opleidingen voor callcenter operators Gratis opleidingen voor callcenter operators Test jezelf. Volg gratis de opleidingen die bij jou passen. Wat zijn je sterktes en zwaktes? Ben je een ervaren beller? Of nieuw in het vak? Bereik je jouw

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Actief en Passief Beste student, De boekhouder is niet alleen de steun en toeverlaat

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN 1. Klantgericht verkopen in een reisbureau 13 september 2012 Hotel Van der Valk - Brasschaat 9u30-12u30 13 december 2012 Hotel Van der Valk- Oostkamp 9u30-12u30 Niet alleen de wereld verandert, maar ook

Nadere informatie

www.syntrawest.be JURIDISCH ASSISTENT Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016

www.syntrawest.be JURIDISCH ASSISTENT Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016 Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen JURIDISCH ASSISTENT ADMINISTRATIEF BEDIENDE VOOR NOTARIATEN, ADVOCATEN- OF VASTGOEDKANTOREN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Legal, vast

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Spaans voor beginners www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN V.Z.W. www.educo.be educo@educo.be COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Mgr. Broekxplein 6-3500 Hasselt (in De Volksmacht tegenover het station) Gaat uw vereniging,

Nadere informatie

HAAL MEER UIT JE ZAAK!

HAAL MEER UIT JE ZAAK! HAAL MEER UIT JE ZAAK! WORKSHOPS VOOR HANDELAARS EN HUN MEDEWERKERS UIT DE BRUGSE REGIO 2015 (GEORGANISEERD DOOR SBM IN SAMENWERKING MET LOKALE ECONOMIE, STAD BRUGGE) SESSIE 1: HOSPITALITY, GASTVRIJHEID

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je vrijblijvend informeren: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Rok maken een succes! Beste toekomstige

Nadere informatie

Permanente Ontwikkeling. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Ontwikkeling

Permanente Ontwikkeling. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Ontwikkeling Permanente Ontwikkeling Manager ACADEMIE Manager Permanente Ontwikkeling Een leven lang leren Dit pakket bevat alle cursussen van het pakket Permanente Educatie Manager mét daaraan toegevoegd een tiental

Nadere informatie

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016 1 E-mail : secretariaat.senior@gmail.com Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016 Doelgroep esplaats : 50-plussers en senioren : asteel Wissekerke, oningin Astridplein 17, 9150 Bazel INSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie Permanente Educatie Manager ACADEMIE Manager Permanente Educatie Een leven lang leren NIKTA academie onderkent het belang dat medewerkers zichzelf voortdurend ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN CREATIEF BOEKBINDEN

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN CREATIEF BOEKBINDEN AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN CREATIEF BOEKBINDEN 2017-2018 CREATIEF BOEKBINDEN 2017-2018 Je bent professioneel op creatieve wijze bezig met boeken en papier? Er bestaan een aantal eenvoudige bindwijzen

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE BIJLAGE 2 CAO 12.12.2013 BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE zonder akkoord over een bedrijfseigen opleidingsplan INSCHRIJVING OP HET SUPPLETIEF OPLEIDINGSPLAN Registreer vóór 31 december 2014 - online op

Nadere informatie

TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. SALES VERKOOP

TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. SALES VERKOOP TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. COACHING ADVIES SALES VERKOOP Sales en klanten ondergaan een transformatie. Door de digitale realiteit van vandaag

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE

MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE 2017-2018 MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE 2017-2018 Ben jij die meertalige administratieve duizendpoot? Beste student, Als administratief bediende

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen.

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. CURSUSSEN Windows 10 Basis incl. Intern&Email 9 lessen prijs 75 Cursussen najaar gestart. Nieuwe cursussen starten

Nadere informatie

OPEN KALENDER OPLEIDINGEN 2013 Locatie Berchem

OPEN KALENDER OPLEIDINGEN 2013 Locatie Berchem OPEN KALENDER OPLEIDINGEN 2013 Locatie Berchem MODULES MICROSOFT MS Windows MS Word basis MS Word gevorderd MS Word voor professionals MS Excel basis 28 jan 25 mrt 17 jun 9 sep 4 nov 30 dec 30 jan & 1

Nadere informatie

Studiegids Foto, audio en video CVO LBC Sint-Niklaas schooljaar 2015-2016

Studiegids Foto, audio en video CVO LBC Sint-Niklaas schooljaar 2015-2016 Studiegids Foto, audio en video CVO LBC Sint-Niklaas schooljaar 2015-2016 versie juni 2015 leerlijk boeiend creatief Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK Sint-Niklaas Kroonmolenstraat 4-9100 Sint-Niklaas

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KUNSTNAGELSTYLIST PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KUNSTNAGELSTYLIST PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen KUNSTNAGELSTYLIST PERSONENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Mooi en verzorgd Beste student, Hoewel er rond het beroep van kunstnagelstyliste

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

cosmolingua Taaltrainingen Nederlands Individueel Groepen op maat Open trainingen Taalbad

cosmolingua Taaltrainingen Nederlands Individueel Groepen op maat Open trainingen Taalbad cosmolingua Taaltrainingen Nederlands Individueel Groepen op maat Open trainingen Taalbad 2014 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina Inleiding 3 Trainingsaanbod 4 Trainingsmethode... 5 Tarieven en voorwaarden

Nadere informatie

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE - OOSTKAMP

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE - OOSTKAMP VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 - beauty hair visagie gastronomie wijn bier mode informatica fotografie talen decoratie kant huishoudhulp Nieuwstraat 5, 8000 Brugge tel. 050 44 02 44 info@cvosg.be

Nadere informatie

PREVENTIEADVISEUR 2 OF 3

PREVENTIEADVISEUR 2 OF 3 TRAINING COACHING ADVIES PREVENTIEADVISEUR 2 OF 3 Infobrochure met praktische gegevens voorjaar 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Getuigenis Door de grondige dieptekennis van de leerkrachten, elk in hun specifiek

Nadere informatie

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f Basisopleiding Diensten aan particulieren I f 2013 Informatiefolder najaar 2015 Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is het een must om

Nadere informatie

Word LEERMEESTER in de horecasector

Word LEERMEESTER in de horecasector Word LEERMEESTER in de horecasector Word leermeester Wil je iemand met een stage- of opleidingscontract opleiden in je bedrijf? Of misschien heb je hier al ervaring mee maar zoek je een inspirerende manier

Nadere informatie

Slim werken met de ipad

Slim werken met de ipad 7 april, 24 april en 21 mei 2015 - Utrecht Secretaresseworkshop Slim werken met de ipad Papierloos vergaderen, notuleren, presentaties maken en nog veel meer! Ook als incompany-training: info@infotraining.nl

Nadere informatie

www.syntrawest.be HONDENTRIMMER UITBATER HONDEN- & KATTENPENSION Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016 DIERENVERZORGING

www.syntrawest.be HONDENTRIMMER UITBATER HONDEN- & KATTENPENSION Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016 DIERENVERZORGING Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen HONDENTRIMMER UITBATER HONDEN- & KATTENPENSION DIERENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Blaffende honden bijten niet Beste student,

Nadere informatie