OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE"

Transcriptie

1 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR

2 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd kant-en-klaar aanbod dat in diverse leslocaties wordt gedoceerd. Maar wellicht is SBM nog beter bekend voor zijn maatoplossingen en in-house trainingen. Tailor made. In nauw overleg met de klant. Uiterst flexibel. En zeer resultaatgericht.

3 3 Inhoud Inhoud VOORWOORD...4 TAALBAD FRANS...5 TESTIMONIAL...6 FRANS...7 Taaltraject... 7 Conversatielessen zakelijk Frans... 7 Functie- en sectorgericht... 8 Klantgericht telefoneren in het frans... 8 Commercieel Frans... 8 Frans voor personeelszaken... 8 Frans voor de bouw- en vastgoedsector... 8 Frans in het transport... 9 ENGELS...10 Taaltraject DUITS...11 Taaltraject...11 Functie- en sectorgericht Duits...11 Commercieel Duits...11 SPAANS...12 Taaltraject NEDERLANDS...12 communiceren en schrijven in het Nederlands voor anderstaligen VREEMDE TALEN...13 Initiatie zakelijk Italiaans Initiatie zakelijk Pools REDACTIE...14 Webcopywriting Succesvolle nieuwsbrieven schrijven Notuleren Commerciële brieven en s schrijven Zakelijke teksten schrijven Verrassende blogs schrijven OPLEIDINGSKALENDER NAJAAR 2015 TAAL EN REDACTIE...16 TAALOPLEIDING OP MAAT...21 OPLEIDINGEN IN DE KIJKER...22 AANBOD ALGEMENE OPLEIDINGEN NAJAAR EN TOCH BEVLOGEN AAN HET WERK! GRATIS OPLEIDINGSTRAJECT!...28 INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN...29 INSCHRIJVING / INFO...31 Tot 50% korting via info en hulp:

4 4 Voorwoord Beste cursist, Talenkennis is en blijft een grote troef! Als je 3 of 4 talen vlot spreekt dan verhoog je sterk je kansen op de arbeidsmarkt. Om die talenkennis te verwerven, te verbeteren of te perfectioneren ben je bij SBM aan het goede adres. We bieden een brede waaier aan taalopleidingen waarin de mondelinge en professionele communicatie steeds centraal staat. De intensiteit van onze taalcursussen beantwoordt precies aan de behoefte van medewerkers uit het bedrijfsleven die in een korte tijd zo veel mogelijk willen bijleren. Voor de meest courante talen als Frans, Engels, Duits en Spaans kan je instappen in de cursus die het best bij jouw niveau (initiatie, basis, intermediair, gevorderd) aansluit. Om te ontdekken welk niveau het best bij je past kan je langskomen op één van onze gratis testavonden op onze verschillende campussen. Naast deze taaltrajecten bieden we bij SBM ook een uitgebreid aanbod functie- en sectorgerichte opleidingen en redactionele opleidingen aan. Wil je één van deze opleidingen voor je medewerkers in je bedrijf organiseren of wens je een doorgedreven individuele taaltraining? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres! Het programma kan steeds aangepast worden volgens jouw specifieke noden en behoeften. Check zeker de getuigenis van Trustteam verderop in deze folder. Welke formule je ook kiest, in elke training staat een professionele en gemotiveerde docent voor je klaar! Kijk snel binnenin om meer info rond onze opleidingen te ontdekken. Ik hoop je alvast binnenkort bij SBM te mogen verwelkomen. Voor meer informatie of specifieke vragen rond onze taal- en redactieopleidingen sta ik uiteraard steeds voor je klaar. Vriendelijke groeten, Effi Jonckheere Opleidingsmanager Taal & Redactie Ivan Vanlerberghe Sectordirecteur P.S. Bespaar tot 50% op uw opleidingskosten met de KMO-portefeuille! INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN Tel. 050/

5 5 TAALBAD Dit taalbad is bedoeld voor wie zijn taalkennis wenst bij te schaven om vlotter te communiceren op het werk, met klanten, met gasten of met vrienden. Zoals voor al onze taalopleidingen ligt de nadruk op het spreken van de taal. Woordenschat en grammatica worden opgefrist, uitgebreid en grondig ingeoefend. Het taalbad omvat 30 lesuren, gespreid over één week. Zes uur per dag wordt u ondergedompeld in het Frans! Met deze opleiding zal u niet alleen uw taalkennis bijschaven maar ook uw zelfvertrouwen vergroten. We werken met kleine groepen zodat iedereen aan bod komt in discussies, debatten en/of rollenspelen. Tijdens de eerste sessie worden onderwerpen van algemene en/of professionele aard door de coach aangeboden. De deelnemers bepalen welke onderwerpen ze wensen te behandelen. Het programma wordt geconcipieerd rond de gekozen onderwerpen. Frans Voor het taalbad Frans is een eenvoudige basiskennis van het Frans aangewezen. Maandag 24 augustus t.e.m. vrijdag 28 augustus 2015 van 9u tot 16u Campus Roeselare - 399,30 (incl. btw, broodjes inbegrepen in de prijs) Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

6 6 Testimonial Stephen Lodewyck Zoals zovelen heb ik wel Frans geleerd in de secundaire school, maar lang niet meer actief gebruikt. Bij contact met Franse partners blokkeerde ik helemaal. Deze lessen hebben mijn basis van het Frans opnieuw geactiveerd en gevoelig verbeterd. De aanpak van de lessen is heel intensief en (inter)actief: je wordt gestimuleerd om actief deel te nemen aan de conversaties. De begeleider Alexander Despierre is heel professioneel en gepassioneerd bezig met zijn lessen en zijn studenten! Hij weet heel snel wat het niveau is en op welke zaken we moeten oefenen. Het is dus een echte opleiding op maat. Een echte aanrader voor wie zijn/haar Frans wil (her)activeren en uitbreiden op een intensieve,maar aangename manier! TAALBAD OP MAAT! Het taalbad kan ook op maat georganiseerd worden. Referenties: Club Brugge, UZ Gent, Trustteam, Contacteer Effi Jonckheere via Tip: surf naar en ontdek onze reportage Taalbad

7 7 FRANS Taaltraject INITIATIE ZAKELIJK FRANS Geen voorkennis van het Frans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET FRANS - BASIS Gevraagde voorkennis: beperkte kennis van het Frans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET FRANS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basisniveau Frans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET FRANS - GEVORDERD Gevraagde voorkennis: intermediair niveau van Frans GRATIS TESTAVONDEN FRANS! U twijfelt welk niveau haalbaar is voor u? Kom dan naar één van de GRATIS testavonden! We organiseren ze op verschillende campussen, telkens tussen 17u30 en 19u: CAMPUS BRUGGE: DONDERDAG 17 SEPTEMBER 2015 CAMPUS KORTRIJK: DINSDAG 22 SEPTEMBER 2015 CAMPUS ROESELARE: MAANDAG 14 SEPTEMBER 2015 Gelieve vooraf in te schrijven via onze website CONVERSATIELESSEN ZAKELIJK FRANS Een taal kan u maar onderhouden door ze veel te spreken. Debatteren in het Frans over actuele onderwerpen is niet alleen nuttig om uw kennis van de taal bij te schaven, u breidt op die manier ook uw algemene cultuur uit. Bovendien is een vlotte kennis van het Frans een belangrijke professionele troef. Tijdens deze intensieve mondelinge communicatietraining, gespreid over 4 zaterdagvoormiddagen, krijgt u de kans om deze taalvaardigheid te verwerven. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

8 8 Functie- en sectorgericht Naast onze algemene opleidingen, bieden we ook tal van taalopleidingen aan die gericht zijn naar een specifieke doelgroep. KLANTGERICHT TELEFONEREN IN HET FRANS Deze cursus richt zich tot onthaalbedienden, secretaresses en commerciële medewerkers die vlotter willen leren communiceren aan de telefoon. Na deze cursus kan u een doelgericht gesprek voeren aan de telefoon en kan u de geijkte telefoonformules gebruiken. Voor deze opleiding is een eenvoudige basiskennis van het Frans aangewezen. COMMERCIEEL FRANS Om uw verkoopsgesprekken met Franstalige prospecten en klanten vlotter te laten verlopen is deze kortlopende taalopleiding de ideale gelegenheid om uw Franse taalkennis te verbeteren. U maakt er kennis met de specifieke commerciële terminologie. In deze taalopleiding leert u de commerciële woordenschat omzetten in praktijksituaties en wordt de algemene kennis van de Franse taal verbeterd. Voor deze opleiding is een goede basis van het gesproken Frans aangeraden. FRANS VOOR PERSONEELSZAKEN Als medewerker van de personeelsdienst of als uitzendconsulent komt u mogelijk vaak met Franstaligen in contact. Het is niet altijd even eenvoudig om de specifieke terminologie rond personeelszaken vlot te gebruiken. In deze opleiding wordt u taalvaardigheid in het Frans en deze specifieke woordenschat ingeoefend. Om succesvol deel te nemen aan de opleiding, is een basiskennis Frans nodig. FRANS VOOR DE BOUW- EN VASTGOEDSECTOR Meer en meer krijgt de vastgoed- en bouwsector te maken met Franstalige klanten en leveranciers. Men moet vaak in het Frans communiceren met werfleiders/werkpartners. Deze training heeft tot doel de nodige woordenschat en het vakjargon aan te brengen om de communicatie in de vastgoed- en bouwsector te optimaliseren. Voor de opleiding is een basiskennis van het Frans aangeraden. Meer informatie en inschrijven:

9 9 FRANS IN HET TRANSPORT Vaak worden communicatieproblemen vastgesteld tussen Nederlandstaligen en Franstaligen in de transportwereld. Een kortlopende taalopleiding, gericht op de specifieke woordenschat, zal de communicatie bevorderen. In deze conversatietraining leert u woordenschat opbouwen en standaardzinnen in het Frans spreken die u zullen helpen bij het uitoefenen van uw professionele activiteiten in een logistieke omgeving. Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

10 10 ENGELS Taaltraject ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET ENGELS - BASIS Gevraagde voorkennis: beperkte kennis van het Engels ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET ENGELS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basisniveau Engels ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET ENGELS - gevorderd Gevraagde voorkennis: intermediair niveau Engels GRATIS TESTAVOND ENGELS! U twijfelt welk niveau haalbaar is voor u? Kom dan naar onze GRATIS testavond, tussen 17u30 en 19u. CAMPUS KORTRIJK: DINSDAG 29 SEPTEMBER 2015 Gelieve vooraf in te schrijven via onze website Meer informatie en inschrijven:

11 11 DUITS Taaltraject ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET DUITS - BASIS Gevraagde voorkennis: geen voorkennis vereist ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET DUITS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basiskennis van het Duits ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET DUITS - GEVORDERD Gevraagde voorkennis: intermediair niveau van Duits GRATIS TESTAVOND DUITS! U twijfelt welk niveau Duits wel haalbaar is voor u? Kom dan naar de gratis testavond, tussen 17u30 en 19u! CAMPUS ROESELARE MAANDAG 28 SEPTEMBER 2015 Gelieve vooraf in te schrijven via onze website Functie- en sectorgericht Duits COMMERCIEEL DUITS Om verkoopsgesprekken met Duitstalige prospecten en klanten vlotter te laten verlopen is deze kortlopende taalopleiding de ideale gelegenheid om uw Duitse taalkennis te verbeteren. U maakt er kennis met de specifieke commerciële terminologie. Voor deze opleiding is een goede basis van het gesproken Duits aangeraden. In deze taalopleiding leert u de commerciële woordenschat omzetten in praktijksituaties en wordt uw algemene kennis van de Duitse taal verbeterd. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

12 12 SPAANS Taaltraject ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET SPAANS - BASIS Gevraagde voorkennis: geen voorkennis vereist ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET SPAANS - INTERMEDIAIR Gevraagde voorkennis: basiskennis van het Spaans ZAKELIJK COMMUNICEREN IN HET SPAANS - GEVORDERD Gevraagde voorkennis: intermediair niveau van Spaans NEDERLANDS NIEUW: COMMUNICEREN EN SCHRIJVEN IN HET NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN Deze cursus is bestemd voor medewerkers uit bedrijven die geen of een zeer beperkte voorkennis van het Nederlands hebben en dit willen verbeteren om zo de communicatie tussen de collega s en/of met de leidinggevenden te verbeteren. In de opleiding wordt vooral gefocust op mondelinge communicatie. De grammatica is summier en functioneel. Situaties die zich voordoen in het bedrijfsleven wordt ingeoefend aan de hand van rollenspelen. Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Meer informatie en inschrijven:

13 13 VREEMDE TALEN In de huidige economische situatie is het cruciaal dat bedrijven goede contacten leggen met klanten en leveranciers uit andere regio s en landen en deze optimaal onderhouden. De handelspartner kunnen begroeten in zijn moedertaal zal reeds een eerste stap zijn naar een goede onderhandeling als zakenman. Bovendien moet men zich bewust zijn van de culturele verschillen die er bestaan tussen België en het land waarmee men wil handel drijven of waar men naartoe wil. Door deze goed te kennen en hiermee gepast om te gaan, kunnen onnodige problemen en misverstanden vóór, tijdens en na onderhandelingen worden vermeden. Een buitenlander die een woordje kan meepraten, wordt snel door de lokale bevolking aanvaard. INITIATIE ZAKELIJK ITALIAANS INITIATIE ZAKELIJK POOLS U kan uw interesse voor een andere initiatieopleiding eveneens opgeven (we hebben een aanbod van 15 talen). Contacteer Effi Jonckheere via of bel Van zodra 8 kandidaten een initiatieopleiding van een bepaalde taal wensen te volgen, nemen we die in onze planning op. Meer informatie en inschrijven: Tot 50% korting via info en hulp:

14 14 REDACTIE WEBCOPYWRITING Het internet is de laatste jaren het belangrijkste medium van communicatie, entertainment en informatie geworden. Steeds meer mensen leven achter hun computer en worden beïnvloed door wat ze online vinden. Daarbij hoort dat er steeds meer websites zijn en competitie voor de aandacht van websurfers. Hoe kan u daar als webschrijver een relevante en aantrekkelijke bijdrage aan leveren? Hoe kan u tegelijk professioneel en persoonlijk aanspreken zodat uw bedrijf kan groeien? U leert het in deze opleiding. SUCCESVOLLE NIEUWSBRIEVEN SCHRIJVEN is hét communicatiemedium van de laatste decennium. En toch worden nieuwsbrieven nog vaak op de verkeerde manier gebruikt. Wat zijn de gangbare regels van het nieuwsbriefberoep, hoe creëert u succesvolle mailcampagnes en hoe vermijdt u de fouten die uw organisatie een slechte reputatie zouden geven? Deze opleiding is bestemd voor wie vaak nieuwsbrieven moet opstellen en zich daarin wil trainen. NOTULEREN Een helder gestructureerd rapport of een goed leesbaar verslag houdt de aandacht van de lezer vast. In deze opleiding leert u op een praktijkgerichte manier een schrijftaak voorbereiden, hoofd- van bijzaken scheiden en een heldere structuur aanbrengen in een rapport of notulen. Uw schrijfstijl wordt geanalyseerd en u krijgt tips om bondiger en duidelijker te leren schrijven, zodat u lezers uw teksten met aandacht doornemen. Ook de verschillende soorten notulen, verslagen en actielijsten komen aan bod. COMMERCIËLE BRIEVEN EN S SCHRIJVEN Deze opleiding vertrekt van het uitgangspunt dat elke brief of , kortom alle vormen van correspondentie, een commerciële opportuniteit is. Er wordt technieken aangeleerd om een commerciële brief of op te stellen. Maar daarnaast gaan we ook dieper in op het commercieel schrijven in het algemeen, elke brief of is een commerciële opportuniteit, denk bijvoorbeeld maar de behandeling van klachten. NIEUW: ZAKELIJKE TEKSTEN SCHRIJVEN Deze opleiding richt zich naar werknemers die regelmatig te maken krijgen met het opstellen van rapporten, nota s, presentaties, maar geen feeling hebben met het schrijven van een heldere, aantrekkelijke tekst. U communiceert vandaag de dag zonder ophouden, het tempo ligt hoog en uw lezer heeft geen zin eindeloze teksten. Maar hij of zij moet wel weten wat u bedoelt natuurlijk. Daarom oefenen we vooral op een efficiënte en glasheldere communicatie. NIEUW: VERRASSENDE BLOGS SCHRIJVEN Bloggen is dé manier om prospects en klanten een blik achter de bedrijfsmuur te gunnen. Overtuig ze op een persoonlijke manier van uw expertise: beschrijf de hot topics in uw vakgebied vanuit een verrassend standpunt. Laat uw unieke licht schijnen over de onderwerpen die hen intrigeren. Zo loont de investering in uw blog maximaal. Meer informatie en inschrijven:

15 TRAINING COACHING ADVIES TAAL EN REDACTIE NAJAAR

16 16 Opleidingskalender najaar 2015 Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs TAAL EN REDACTIE Frans Testavond Frans 1 av do 17 sep '15 Brugge GRATIS Testavond Frans 1 av di 22 sep '15 Kortrijk GRATIS Testavond Frans 1 av ma 14 sep '15 Roeselare GRATIS Initiatie zakelijk Frans 12 av do 15 okt '15 Kortrijk 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - Basis 12 av di 20 okt '15 Kortrijk 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - Basis 12 av ma 12 okt '15 Roeselare 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - Basis 12 av do 15 okt '15 Brugge 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair 12 av do 08 okt '15 Kortrijk 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair 12 av do 22 okt '15 Roeselare 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair 12 av di 13 okt '15 Brugge 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - gevorderd 12 av ma 19 okt '15 Kortrijk 360,00 Conversatielessen zakelijk Frans 4 vm za 24 okt '15 Kortrijk 160,00 Klantgericht telefoneren in het Frans 5 av di 17 nov '15 Roeselare 200,00 Taalbad zakelijk Frans 10 vm + ma 24 aug '15 Roeselare 330,00 nm Frans voor personeelszaken 12 av wo 07 okt '15 Roeselare 360,00 Frans in het transport 6 av di 10 nov '15 Kortrijk 250,00 Commercieel Frans 6 av do 12 nov '15 Kortrijk 250,00 Frans voor de bouw- en vastgoedsector 8 av wo 14 okt '15 Oostende 300,00 Nederlands Communiceren en Schrijven in het Nederlands 6 av do 12 nov '15 Kortrijk 175,00 voor anderstaligen Engels Testavond Engels 1 av di 29 sep '15 Kortrijk GRATIS Zakelijk communiceren in het Engels - basis 12 av di 27 okt '15 Brugge 360,00 Zakelijk communiceren in het Engels - intermediair 12 av wo 21 okt '15 Kortrijk 360,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen.

17 17 Taal en redactie Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Duits Testavond Duits 1 av ma 28 sep '15 Roeselare GRATIS Zakelijk communiceren in het Duits - intermediair 12 av di 17 nov '15 Roeselare 360,00 Commercieel Duits 6 av do 12 nov '15 Roeselare 250,00 Vreemde talen Initatie zakelijk Italiaans 12 av do 15 okt '15 Kortrijk 360,00 Initiatie zakelijk Pools 12 av ma 16 nov '15 Roeselare 360,00 Redactie Notuleren 2 av wo 09 dec '15 Brugge 165,00 Zakelijk teksten schrijven 2 av Najaar 15 Kortrijk 165,00 Verrassende blogs schrijven 2 av Najaar 15 Roeselare 165,00 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven 2 av di 17 nov '15 Brugge 165,00 Webcopywriting 4 av ma 09 nov '15 Kortrijk 250,00 Commerciële brieven en s schrijven 2 av ma 12 okt '15 Roeselare 165,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. Tot 50% korting via info en hulp:

18 OPLOSSINGEN VOOR UW BEDRIJF U werkt elke dag hard om uw bedrijf verder te laten groeien en uw bedrijfsvoering steeds verder te optimaliseren. Want stilstaan is achteruitgaan, zo oordeelt u terecht. Om uw groeiambities waar te maken kan u vertrouwen op Syntra voor Bedrijf en Medewerkers of kortweg SBM. Wij zijn niet alleen een opleidingsinstituut binnen de groep Syntra West, maar ook een onderlegde opleidings- en bedrijfsadviseur. Wat ook uw uitdaging is, SBM vindt in zijn ruime netwerk van ervaren consulenten beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Om te achterhalen wat SBM voor úw onderneming kan betekenen, contacteer ons vandaag nog. SUBSIDIES KMO-ONDERNEMERSCHAPSPORTEFEUILLE KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel gericht naar zelfstandigen, vrije beroepen en kleine en middelgrote ondernemingen waarmee ondernemerschapsbevorderende diensten kunnen betaald worden, zoals opleidingen en advies. SBM is erkend voor het gebruik van uw KMO-portefeuille. Hierdoor kan u tot 50% op de opleidings- of advieskost besparen. Meer info nodig? Neem contact met ons op! SECTORALE ONDERSTEUNING SBM werkt in een professioneel partnership nauw samen met de meeste sectorfondsen. Deze sectorfondsen ondersteunen graag uw opleidingsinitiatieven. Voor de juiste contactpersoon bij uw sectorfonds, contacteer ons callcenter. KWALITEIT SBM beschikt zowel voor training als voor begeleiding over het Qfor label. Door deze externe kwaliteitsevaluatie en -certificatie bent u als klant zeker van onze professionele aanpak. Algemene voorwaarden SBM raadpleegbaar op volg ons op: SBM Spoorwegstraat Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel Fax SBM Taal en redactie nj 15-A5 m.z. Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge

19 19 in samenwerking met Opleiding sessies Start Tijdstip Locatie Prijs (excl. btw) Nieuwsbrieven 2 do 03 dec 15 Vm + nm Brussel 165,00 Hoe schrijf ik een goed persbericht 2 wo 28 okt 15 Vm + nm Wilrijk 165,00 Een speech schrijven en geven 2 Najaar 15 Vm + nm Gent 165,00 Nederlands voor huishoudhulpen 6 Najaar 15 Vm + nm Kortrijk 280,00 Correct schrijven 2 ma 16 nov 15 Vm + nm Kortrijk 165,00 Frans voor de vakbonden 6 Najaar 15 Vm + nm Brussel 280,00 Basiscursus copywriting 10 do 12 nov 15 Vm + nm Kortrijk 500,00 Basiscursus copywriting: M1: Informatief schrijven Basiscursus copywriting: M2: Commercieel schrijven Basiscursus copywriting: M3: Webschrijven 2 do 12 nov 15 Vm + nm Kortrijk 165,00 4 do 26 nov 15 Vm + nm Kortrijk 210,00 4 do 07 jan 16 Vm + nm Kortrijk 210,00 Frans voor maatschappelijk werkers 5 do 12 nov 15 Vm Gent 250,00 Frans voor de thuiszorgwinkel 5 woe 18 nov 15 Vm Gent 250,00 Zakelijke telefoneren in het Frans voor sociale huisvesting 5 woe 18 nov 15 Nm Gent 250,00 Doelgericht schrijven op 1 A4 2 Najaar 15 Vm + nm Geel 165,00 Meer informatie en inschrijven: Tel Fax

20 20 Langlopende opleidingen COPYWRITER De copywriter verstaat de kunst om de belangrijkste eigenschappen en voordelen van een product of dienst op een heldere en boeiende manier te communiceren naar verschillende doelgroepen. Zich inleven in die doelgroep, concepten en campagnes creëren, radiospots schrijven, headlines bedenken, direct response brieven schrijven, maar ook teksten voor brochures en het web vlekkeloos uit de pen laten vloeien: het zijn allemaal disciplines eigen aan het vak van de copywriter. Opleiding van 2 jaren, start , Brugge JOURNALIST Naast een korte theoretische opleiding i.v.m. deontologie, inzicht in het medialandschap, het omgaan met bronnen en netwerken enz. is het vooral de bedoeling u een grote brok redactionele praktijkoefeningen mee te geven. De opleiding wordt gedoceerd door ervaren journalisten. Opleiding van 2 jaren, start , Brugge Meer informatie en inschrijven: Syntra West vzw is ISO 9001:2008 gecertificeerd

21 21 Grondige talenkennis nog altijd sterke troefkaart Taalopleiding op maat Talen zijn belangrijk. Dat weten ze ook bij Trustteam. Het ICT-bedrijf uit Kortrijk heeft steeds meer klanten in Brussel, Wallonië en zelfs Frankrijk en wil daarop inspelen. Dankzij SBM krijgen de medewerkers een taaltraining Frans, gericht op de specifieke woordenschat van de IT-sector.,,Zo kunnen we onze Franstalige klanten vlotter en klantgerichter te woord staan, zowel telefonisch als face-to-face. Vroeger schakelden we de telefoon vaak door naar iemand die vloeiend Frans sprak. Nu neemt iedereen zelf het initiatief., zegt Stijn Vandeputte, zaakvoerder Trustteam heeft ambities in de consolidatie en uitbouw van haar portefeuille in België en in verdere internationalisering, onder andere richting Frankrijk. Het bedrijf belde hiervoor aan de deur van SBM.,,We hebben vandaag heel wat klanten in Brussel en Wallonië en hebben ook gegronde ambities in Frankrijk. De eerste vraag die onze medewerkers vaak krijgen is of we de klant wel kunnen helpen in het Frans. Daarom hebben we beslist om onze medewerkers een specifieke opleiding Frans aan te bieden, zegt zaakvoerder Stijn Vandeputte. Zowel de helpdeskmedewerkers, de sales en marketing, de Support Engineers als de CEO volgden een taaltraining Frans gericht op de woordenschat van de IT-sector.,,Zo kunnen we onze Franstalige klanten vlotter en klantgerichter te woord staan, zowel telefonisch als face-to-face, vertelt Stijn.,,De meerwaarde voor ons bedrijf is dat we onze klanten in hun taal probleemloos te woord kunnen staan. Onze medewerkers zijn sindsdien zekerder van zichzelf in de ommunicatie. Vroeger schakelden we de telefoon vaak door naar iemand die vloeiend Frans sprak. Nu neemt iedereen zelf het initiatief. De reacties bij de medewerkers zijn enthousiast, en ook de klanten appreciëren de inspanningen. Ervaring en flexibiliteit waren de belangrijkste troeven van SBM waarom Trustteam uiteindelijk beroep deed op het opleidingsinstituut.,,bij de eerste algemene les waren we meteen gecharmeerd door de docent. Zo is de vraag ontstaan om een traject op te starten, specifiek gericht op onze sector, zegt zaakvoerder Stijn Vandeputte.,,De lessen konden bovendien plaatsvinden in ons bedrijf. Dit maakt het aangenamer voor de werknemers. Ze hoeven niet s avonds na de werkuren naar een cursus te gaan, maar volgen de opleiding in hun dagdagelijkse werkomgeving, besluit Stijn Vandeputte. Interesse in een taalopleiding op maat? Lees meer Tot 50% korting via info en hulp:

22 22 Opleidingen in de kijker SEO COPYWRITING EN SCHRIJVEN VOOR HET WEB Door deze training zullen webredacteurs en -masters het perfecte evenwicht kunnen vinden tussen de taal van een zoekmachine en ijzersterke verkoopteksten. Goede content moet aan tal van eisen voldoen om door de bezoeker gelezen te worden. Webcopywriting is dus meer dan noodzakelijk. Bovendien moet je SEO- en SEA-technieken toepassen opdat je site goed zou scoren in de zoekresultaten. Dit wordt praktijkgericht aangeleerd zodat cursisten de meest geschikte informatie leren schrijven in functie van hun doelgroep en gewenste zichtbaarheid op zoekmachines. GOOGLE ANALYTICS Je kunt allerlei statistieken meten van je website, maar hoe gebruik je deze nu optimaal en stem je deze af op je eigen behoeften? Tijdens deze training wordt stap voor stap uitgelegd hoe je Google Analytics succesvol kunt opzetten en inrichten voor je eigen website. Je leert hoe je goede analyses en verschillende rapportages kunt maken. Maar ook hoe je de statistieken moet interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor je website en online internetcampagnes. Deze Google Analytics training geeft antwoord op de meest gestelde vragen. En je gaat hands-on aan de slag met je eigen account. PROFESSIONELE NIEUWSBRIEVEN ONTWERPEN MET MAILCHIMP Verstuur je als bedrijf of organisatie wel eens digitale nieuwsbrieven? Dan wil je ongetwijfeld dat de vormgeving en interactiviteit goed, efficiënt en vooral professioneel is. Leer hoe dat kan met Mailchimp. MailChimp is een handige online service waarmee je snel professionele (eigen ontworpen) nieuwsbrieven kunt versturen. Aan de hand van gebruiksvriendelijke gratis tools van MailChimp en professionele opmaakrichtlijnen kunnen medewerkers van een communicatiedienst met deze kennis aantrekkelijke en creatieve nieuwsbrieven vormgeven op maat van de beoogde doelstelling of doelgroep. ADOBE INCOPY Adobe InCopy is professionele software voor het opstellen en bewerken van teksten. Deze is nauw geïntegreerd met Adobe InDesign om efficiënte workflows in teamverband tussen ontwerpers en redacteurs mogelijk te maken. Binnen uitgeverijen, redacties en grafische bureaus wordt meestal op een bijzondere wijze met tekstverwerking omgegaan. Om in een dergelijk spinnenweb van taken en technieken te passen, gebruikt een schrijver, copywriter of redacteur speciale software zoals Adobe InCopy. Meer informatie en inschrijven:

23 23 Aanbod algemene opleidingen najaar 2015 Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs BEDRIJFSBELEID & LEIDERSCHAP Bedrijfsbeleid Bedrijfskunde voor ingenieurs en technici 18 av do 15 okt '15 Kortrijk 1.770,00 Betaal minder sociale bijdragen als zelfstandige 1 av do 22 okt '15 Kortrijk 82,00 Innovatie in de kmo 7 nm-av do 26 nov '15 Gent GRATIS Innovatieve arbeidsorganisatie NIEUW 14 nm-av Najaar 15 Gent 2.500,00 KMO administratie 11 av ma 16 nov '15 Brugge 577,00 Projectmanagement in kleinere ondernemingen 4 nm-av di 10 nov '15 Gent 100,00 Projectmatig werken 3 av di 24 nov '15 Roeselare 237,00 Sociale inspectie: bereid u voor 2 av di 10 nov '15 Kortrijk 155,00 Werken met personeel in kleine ondernemingen 12 av do 12 nov '15 Gent 100,00 Financial basics voor de niet-financiële manager 6 av do 12 nov '15 Sint-Niklaas 970,00 Balansen lezen en begrijpen 5 av ma 28 sep '15 Oostende 360,00 Balansen lezen en begrijpen 5 av di 20 okt '15 Roeselare 360,00 Basis beurs en beleggen 6 av wo 28 okt '15 Kortrijk 410,00 Hoe vul je een BTW-aangifte in? 1 av wo 21 okt '15 Kortrijk 95,00 Leiderschap Werken aan de juiste attitude bij veranderingen 1 nm diverse K/O GRATIS en het motiveren van (oudere) werknemers (45+) Burn-out (bij oudere werknemers): preventie en 1 nm diverse K/O GRATIS aanpak (45+) Pensioenreglementering in de KMO (45+) 1 nm diverse K/O GRATIS Preventie en reducatie van ziekteverzuim (45+) 1 nm di 08 dec '15 Kortrijk GRATIS Inzicht in leeftijdsbewust personeelsbeleid (45+) 1 nm di 01 dec '15 Kortrijk GRATIS Als leidinggevende coachend omgaan met 5 nm-av do 15 okt '15 Kortrijk 725,00 medewerkers Als leidinggevende een motiverend 2 nm-av ma 16 nov '15 Brugge 319,00 functioneringsgesprek voeren Communiceren en motiveren voor 2 nm-av di 13 okt '15 Brugge 319,00 leidinggevenden De kunst van het delegeren 2 nm-av do 19 nov '15 Gent 360,00 Emotionele intelligentie voor leidinggevenden 2 dag do 03 dec '15 Kortrijk 336,00 3 u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. (ism Cevora) Werknemers onder paritair comité 218 volgen deze opleiding gratis en schrijven in via Cevora.be Tot 50% korting via info en hulp:

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

TRAININGEN VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR

TRAININGEN VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR TRAINING COACHING ADVIES TRAININGEN VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR AANBOD NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Social media for professionals Beste student,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Ben jij die veeltalige administratieve duizendpoot?

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zin in een commercieel succesverhaal? Beste student, Verkopen is

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet jezelf in de markt Beste student, De dag

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Bouw een stevige carrière uit met de ontwikkeling van

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW! Beste student, Naast de

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Geanimeerd? Beste student, Websites of DVD s met geïntegreerde video en

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Actief en Passief Beste student, De boekhouder is niet alleen de steun en toeverlaat

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen PC-TECHNICUS INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen PC-TECHNICUS INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen PC-TECHNICUS INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Passie voor PC Beste student, Ben je nieuwsgierig naar hoe een computer er aan

Nadere informatie

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m.

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m. CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT www.syntrawest.be i.s.m. 2 Colofon Cleantech is de technologie die duurzame welvaart mogelijk maakt. Nick Parker, introduceerde het

Nadere informatie

OPLEIDINGSAGENDA NAJAAR 2015

OPLEIDINGSAGENDA NAJAAR 2015 OPLEIDINGSAGENDA NAJAAR 2015 Kwalitatieve opleidingen, concreet resultaat www.syntra-bedrijfstrainingen.be 1. Direct toepasbare opleidingen 2. Flexibiliteit in lesinhoud, data en locatie 3. Uitgebreid,

Nadere informatie

Opleidingen Voorjaar 2014

Opleidingen Voorjaar 2014 Opleidingen Voorjaar 2014 Geef vorm aan je toekomst! Een nieuw voorjaar, een nieuwe kalender met opleidingen. www.dontspoiltheparty.org Jaarlijks gaan miljoenen euro s verloren wanneer mensen een tafel

Nadere informatie

AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Avondopleidingen AANBOD NAJAAR 2015 www.syntrawest.be INHOUDSTAFEL AVONDOPLEIDINGEN - AANBOD NAJAAR 2014 2 Ondernemerschap & bedrijfsbeheer...4 Media & ICT...8 Techniek...26 Automotive & mobiliteit...26

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD 2015 BESCHUTTE WERKPLAATSEN. in samenwerking met

OPLEIDINGSAANBOD 2015 BESCHUTTE WERKPLAATSEN. in samenwerking met OPLEIDINGSAANBOD 2015 BESCHUTTE WERKPLAATSEN in samenwerking met INVESTEREN IN OPLEIDING Weet jij al hoe je opleidingsbeleid er zal uitzien in 2015? Sta eens stil bij volgende uitgangspunten. Welke objectieven

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR DE BOUWPROFESSIONAL

OPLEIDINGEN VOOR DE BOUWPROFESSIONAL TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VOOR DE BOUWPROFESSIONAL NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

Industrie. Najaar 2015 OPLEIDINGSKALENDER

Industrie. Najaar 2015 OPLEIDINGSKALENDER TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGSKALENDER Industrie Productie - onderhoud Industriële technieken Veiligheid - milieu Kwaliteit Inkoop Logistiek Mobiele arbeidsmiddelen Bijscholing chauffeurs - ADR Leiderschap

Nadere informatie

Automotive AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

Automotive AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Automotive AANBOD NAJAAR 2015 www.syntrawest.be 2 Inhoudstafel Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Gespecialiseerd ondernemer voor het auto- en motorbedrijf...4 Gespecialiseerd ondernemer in motorvoertuigen...

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Opleidingen en clubformules Veiligheid & milieu Najaar 2015

Opleidingen en clubformules Veiligheid & milieu Najaar 2015 TRAINING COACHING ADVIES Opleidingen en clubformules Veiligheid & milieu Najaar 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Inhoudsopgave Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Hoe werkt ontwikkelen in dienstverlening? 7 Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening 9 De medewerker dienstverlening

Nadere informatie

FOPAS, uw blik op de toekomst. Fopas, your Assurance to Learn & Evolve for Change and Balance

FOPAS, uw blik op de toekomst. Fopas, your Assurance to Learn & Evolve for Change and Balance FOPAS, uw blik op de toekomst Fopas, your Assurance to Learn & Evolve for Change and Balance Inhoud Fopas, uw blik op de toekomst 03 Fopas, evolutie in competenties verzekerd 03 Tot wie richten we ons?

Nadere informatie

ICT MEDIA PRINT & SIGN WEB & MULTIMEDIA. www.syntrawest.be NAJAAR 2012

ICT MEDIA PRINT & SIGN WEB & MULTIMEDIA. www.syntrawest.be NAJAAR 2012 ICT MEDIA PRINT & SIGN WEB & MULTIMEDIA NAJAAR 2012 www.syntrawest.be 02 Inhoud PRINT & SIGN MEDIAVORMGEVING 3 PRODUCTIETECHNIEKEN 9 Offsetdrukken 9 Digitaal printen 9 Signmaking 10 Drukafwerking 11 WEB

Nadere informatie

OPLEIDINGSBROCHURE 2014

OPLEIDINGSBROCHURE 2014 Elke wijze uil begon als uilskuiken (Bond Zonder Naam) OPLEIDINGSBROCHURE 2014 BESCHUTTE WERKPLAATSEN in samenwerking met het Vormingsfonds van de Beschutte Werkplaatsen 1 OPLEIDINGEN MET RESULTAAT Hoe

Nadere informatie

LEREN & ONTWIKKELEN KIM GAVEL ZOOM OP ROEM GABECON & PREFAXIS: STERK IN BURGERLIJKE BOUWKUNDE, GROOTS IN HR INTERVIEW MET JIM KIRKPATRICK

LEREN & ONTWIKKELEN KIM GAVEL ZOOM OP ROEM GABECON & PREFAXIS: STERK IN BURGERLIJKE BOUWKUNDE, GROOTS IN HR INTERVIEW MET JIM KIRKPATRICK LEREN & ONTWIKKELEN OPLEIDINGSKRANT - JAARGANG 9 EDITIE 28 DIT GRATIS MAGAZINE VERSCHIJNT 4 MAAL PER JAAR AFZENDER / VU: BEDRIJFSOPLEIDINGEN.BE BVBA ADRES: ZANDSTRAAT 539 B-8200 BRUGGE NEDERLANDSTALIG

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Sportmanagement. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Sportmanagement. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Sportmanagement Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 Maak van je

Nadere informatie

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014 Workshopdagen 2014 22, 23 en 24 april 2014 Kies uit 38 verschillende workshops 14 nieuwe onderwerpen meer collega s = korting www.managementsupport.nl/workshops Jouw vak verandert, verander jij mee? Ze

Nadere informatie

TRAININGEN VOOR DE VASTGOEDSECTOR

TRAININGEN VOOR DE VASTGOEDSECTOR TRAINING COACHING ADVIES TRAININGEN VOOR DE VASTGOEDSECTOR AANBOD NAJAAR 2015 Bedrijfsvastgoed Kortlopende opleidingen vastgoed Topics voor de landmeter-expert Langlopende opleidingen vastgoed 050 40 30

Nadere informatie